Dodaj do ulubionych

RONSON-SAKURA

IP: *.83.213.193.static.cust.telenor.com 24.11.10, 14:30
Szukam zainteresowanych zakupem mieszkania przy ul.Klobuckiej
Obserwuj wątek
    • jiggaman007 Re: Ronson-Sakura 24.11.10, 15:07
      ponad 8tys. zł za metr kwadratowy dziury w ziemi - powodzenia życzę :D
      • Gość: Misiek Re: Ronson-Sakura IP: *.83.213.193.static.cust.telenor.com 24.11.10, 15:14
        Jakiej dziury prace zaczely sie w pazdzierniku pojedz i zobacz!!!Gotowe kupisz w tej okolicy za 10tys!!!
        • jiggaman007 Re: Ronson-Sakura 24.11.10, 17:38
          dobra, przekonałeś mnie, jutro lecę do biura sprzedaży bo zabraknie! aha, i jeszcze po kredycik do getinu :D:D:D
          • Gość: Misiek Re: Ronson-Sakura IP: *.83.213.193.static.cust.telenor.com 25.11.10, 15:20
            Wiec co proponujesz na Mokotowie?
        • Gość: hahahahaha hahahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:52
          Gość portalu: Misiek napisał(a):

> Jakiej dziury prace zaczely sie w pazdzierniku pojedz i zobacz!!!Gotowe kupisz
          > w tej okolicy za 10tys!!!

A w Pruszkowie za 4500 zł/m2 5 minut od SKM (20 min. do centrum) w kameralnych inwestycjach z pełną miejską infrastrukturą pod nosem, spokojem i czystszym powietrzem. Pozdrawiam, Jelenie (na górce).
          • Gość: Misiek Re: hahahahaha IP: *.83.213.193.static.cust.telenor.com 26.11.10, 09:29
            Daj namiary jakies
            • Gość: ... Re: hahahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:45

> Daj namiary jakies

fib.com.pl
              ebb.pl
              www.longbridge.pl
              www.janpul.pl
              www.kastel.com.pl
              www.oligopark.pl
              www.przylipowychdrzewach.pl
              www.hirny.pl
              www.kkbud.pl

..............................................
      • Gość: bea Re: Ronson-Sakura IP: 46.134.81.* 19.01.11, 19:45
        jestem zainteresowana zakupem mieszkania. przeraża mnie jednak budowa mieszkań komunalnych w bliskiej okolicy.
        • Gość: sakura Re: Ronson-Sakura IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.11, 19:50
          to jeśli jesteś przerażona, to proponuję pojechać kawałek dalej Kłobudzką - Zakład Karny się kłania w pas. A teraz jesteś bardziej? Prestiżowa okolica, prawda?
          • Gość: bea Re: Ronson-Sakura IP: 46.134.81.* 19.01.11, 20:05
            dzięki za info, chętnie sprawdzę. najlepiej do okolicy pasuje ogród w stylu japońskim.
            A Ty jesteś zainteresowany tą inwestycją?
            pozdr.
          • pak40 Re: Ronson-Sakura 20.06.11, 23:32
            Ceny na wejściu, w zależności od piętra, od 8,5 do 9,5, ktoś już tam z nimi gadał na poważnie?
            Komunikacyjnie nie jest źle, ze sklepami słabo, spacerowo słabo, lotnisko "za płotem" (sakura jest w strefie ograniczonego użytkownika, chyba w ogóle na granicy strefy zakazu budownictwa mieszkaniowego).
            Dobrze powinno być z wykończeniem (między mieszkaniami żelbet a nie cegły czy co gorsza g-k?), rozkłady też niezłe.
            Jakieś opinie, doświadczenia z Ronsonem?
            • mii.krogulska Re: Ronson-Sakura 26.06.11, 19:07
              Witam, ja mam bardzo przykre doświadczenia z Ronson Development w zakresie napraw - Słoneczny Skwer. Po zakupie mieszkania nie mogłam liczyć na komunikację i naprawy spękań. Nadzór budowlany nakazał rozbiórkę ścian działowych . Ronson uznał, że nie trzeba mi nawet odpowiadać na listy polecone, więc pozwałam ich.
              Masz pytania, pisz na priv i nie daj się nikomu zbywać tak, jak mnie zbywano. Zapłacisz - przestajesz się liczyć :(((
              • aka_beata Re: Ronson-Sakura 16.07.11, 07:43
                Slyszalam, ze komornik wchodzi na ktoras z inwestycji ronsona.
              • tatiko Re: Ronson-Sakura 04.01.13, 10:02
                A ja mam bardzo dobre wspomnienia właśnie z obsługi po sprzedaży. Pan Marcin Gołębiewski polecił mi świetną projektantkę wnętrz p. Jolę. Ona chyba nie jest z Ronsona ale rozumiem że z nimi współpracuje. Zrobiła mi piękny projekt i wykonanie też bez zarzutu. Teraz widzę jakie piękne mieszkanie kupiłam.

mii.krogulska napisała:

> Witam, ja mam bardzo przykre doświadczenia z Ronson Development w zakresie napr
                > aw - Słoneczny Skwer. Po zakupie mieszkania nie mogłam liczyć na komunikację i
                > naprawy spękań. Nadzór budowlany nakazał rozbiórkę ścian działowych . Ronson u
                > znał, że nie trzeba mi nawet odpowiadać na listy polecone, więc pozwałam ich.
                > Masz pytania, pisz na priv i nie daj się nikomu zbywać tak, jak mnie zbywano. Z
                > apłacisz - przestajesz się liczyć :(((
                • Gość: Jan Re: Ronson-Sakura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.13, 10:33
                  rozumiem, że to w I inwestycji na Kłobudzkiej? Pytanie mam czy w kuchni ma Pani w rogu słupa wentylacyjnego ?
                • bozekaw Re: Ronson-Sakura 04.01.13, 12:21
                  Ja właśnie czekam trzeci tydzień na ofertę od pani Joli i nie mogę się doczekać chociaż obiecywała że będzie szybko.
                  Ona jest z Fabryki Wnętrz przy Puławskiej i tylko współpracuje z Ronsonem. Rozumiem, że pod nadzorem pracownika Ronsona. Tak przynajmniej mówił mi pan Gołebiewsi.
            • Gość: Slimakus Re: Ronson-Sakura IP: 80.50.140.* 11.08.11, 13:21
              Hej,
              z ceną można zejść i to sporo poniżej 8.5k pln. Gadałem na poważnie i kupiłem mieszkanko do 60m2.
              Co do lokalizacji to każdy sam powinien ocenić. lotnisko faktycznie jest dość blisko, ale budowa spełnia podwyższone wymogi więc będzie chyba ciszej niż teraz mam na Kabatach, gdy samoloty latają nade mną.
              Co do mieszkań komunalnych... śmiem twierdzić, że kultura osobista nie zależy od objętości portfela. Widać to na ulicach Wawy - im większe / lepsze / szybsze / bardziej BMW'owate auto tym większy cham / dziad / itd.
    • Gość: jacek RONSONa polecam w ciemno - to dobra polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 19:49
      firma
      • Gość: Koleś Re: RONSONa polecam w ciemno - to dobra polska IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 22:05
        Ronson to Polska firma? A od kiedy to Polska leży w Izraelu?
        • Gość: Monika Re: RONSONa polecam w ciemno - to dobra polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 22:22
          Witam,
          Czy ktos z was kupowal mieszkanie na osiedlu Sakura? ile placiliscie za m?
          • Gość: marina mokotów Re: RONSONa polecam w ciemno - to dobra polska IP: *.pansa.pl 06.03.13, 20:43
            gratuluję wam wysokości czynszu za utrzymanie terenów zielonych .... będziecie mieć kosmiczne ceny za obsługę tego japończyka !!!
    • treadstone73 Re: Ronson-Sakura 27.11.10, 11:50

> Szukam zainteresowanych zakupem mieszkania przy ul.Klobuckiej

Zapewne skusiło Cię zapewnienie dewelopera "Z pewnością jedną z głównych zalet projektu jest jego lokalizacja. Inwestycja jest usytuowana przy ul. Kłobuckiej w dzielnicy Mokotów". Niestety inwestycja ta jest budowana przy ulicy Kłobudzkiej, która w całości znajduje się w znacznie mniej PRESTYŻOWEJ dzielnicy Ursynów. Polecam: www.mapa.um.warszawa.pl

Druga troszkę mniej PRESTYŻOWA sprawa to to, że naprzeciwko dzielnica Ursynów buduje osiedle bloków komunalnych. Bloki te będą u zbiegu ulic Kłobudzkiej i Taborowej czyli mniej więcej 300 metrów od Sakury. www.tvnwarszawa.pl/archiwum/28415,1658527,wiadomosc.html

Więc kupujmy zanim zbraknie :)
      • treadstone73 Re: Ronson-Sakura 27.11.10, 12:13
        treadstone73 napisał:

> Gość portalu: Misiek napisał(a):
        >
        > > Szukam zainteresowanych zakupem mieszkania przy ul.Klobuckiej
        >
        Cytując dewelopera: Bliskość przystanków autobusowych oraz tramwajowych umożliwia łatwy i szybki dojazd zarówno do centrum miasta jak również w kierunku portu lotniczego. Dodatkowo urząd miasta przewiduje dalszy rozwój tej części Warszawy – w planach są nakłady inwestycyjne na modernizację dróg oraz linii tramwajowych.

Do najbliższego przystanku tramwajowego (albo przy Postępu/Marynarskiej) albo przy Galerii Mokotów jest około 1.5km. Z buta to troszkę daleko :) Natomiast faktem jest, że jakieś 300 metrów od osiedla jest pętla autobusowa dla 4 autobusów + jeden nocny. Co do komunikacji samochodowej to ta część Warszawy jest w chwili obecnej prawie nieprzejezdna i szybko się to nie zmieni (chyba).
        • Gość: bea Re: Ronson-Sakura IP: 46.134.81.* 19.01.11, 21:08
          cześć,
          rozważasz może zakup mieszkania na Kłobuckiej?
          Napisz proszę, szukam osób, które są zainteresowane tą inwestycją,

pozdr.
          • Gość: janusz Re: Ronson-Sakura IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 23:10
            byłem zainteresowany tą inwestycją, ale z powodu tego właśnie nieszczęsnego osiedla komunalnych bloków i z powodu słabej komunikacji (do metra kawałek, do tramwaju kawałek, do autobusu blisko - ale autobus stoi długo w korku zanim dojedzie do Galerii/Metra itd. Blisko do PKP Okęcie, można iść pieszo, ale ścieżka dzika/nieoświetlona/trochę niebezpieczna biorąc pod uwagę Zakład Karny i tereny...
            Zalety:
            - dobrze budujący deweloper
            - blisko do biur przy Galerii i Galerii, jeśli ktoś tam pracuje

Mnie nie przekonali.
            • Gość: bea Re: Ronson-Sakura IP: *.centertel.pl 20.01.11, 21:36
              dziękuję za informację. Sprawdziłam i rzeczywiście przy Kłobuckiej 14 ma powstać kompleks bloków komunalnych ( podobno dość komfortowych-z garażami podziemnymi). Może znalazłeś jakąś dobrą inwestycję, która warta jest zainteresowania. Będę wdzięczna za informacje,

pozdr.
              • Gość: janusz Re: Ronson-Sakura IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 22:23
                wg mnie całkiem ciekawie wygląda sprawa Służewa nad Dolinką i jego inwestycji na Elsnera. Strona: smsnd.pl
                Wady:
                bliskość głośnej dolinki służewieckiej - zależy oczywiscie od której strony jest mieszkanie
                Markpol na dole i przystanek autobusowy blisko - zależy jak nisko jest mieszkanie, lepiej wyżej wtedy powinno mniej slychac
                Trzeba czekac jeszcze poltora roku zanim wybudują
                Zalety:
                blisko do metra - duzo autobusow, szybko podjedziesz
                dobrze budujaca spoldzielnia, mozna sprawdzic ich poprzednia inwestycje - Pulawska 255 niedaleko McDonalda
                dobrze budujaca firma budowlana - Tynkbud 1
                calkiem dobry standard
                okolica OK, sporo starszych blokow, ale tez i blisko szkola, przedszkole
                dobra komunikacja samochodowa w kazda strone Warszawy
      • Gość: Lutek Re: Ronson-Sakura IP: *.dhcp.bluecom.no 27.11.10, 17:12
        No jak naprzeciwko?Przeciez naprzeciw sa tory wyscigow konnych to co buduja na wyscigach?
        • Gość: dk Re: Ronson-Sakura IP: 89.72.124.* 27.11.10, 17:26
          Patrząc z miejsca gdzie będzie budynek A naprzeciwko jest mur TWK, natomiast jakieś 150-200 metrów w prawo jest budowane osiedle komunalne. 20 metrów od planowanego szczytu budynku A jest płaszczyzna boczna sąsiedniego biurowca (pcbc.gov.pl)

Czy orientujecie się jakie są realne możliwości negocjacji cen? 80mkw na dziś wyceniono na 8300/m2

Pzdk dk
          • Gość: fidei Re: Ronson-Sakura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 23:22
            za 8300 możesz kupić bliżej centrum i w lepszej lokalizacji. Ja bym tam nie kupował. To już lepiej kupić na pradze południe, tam za 7tys. w dobrej lokalizacji przy komunikacji.
            • Gość: Lutek Re: Ronson-Sakura IP: *.dhcp.bluecom.no 28.11.10, 13:06
              Co masz na mysli za 8300 blizej centrum?
    • ekspert.ronson Re: Ronson - Sakura 18.08.11, 16:42
      Witam serdecznie,
      jestem oficjalnym przedstawicielem firmy Ronson Development. Zauważyliśmy, że macie Państwo mnóstwo pytań związanych z naszą inwestycją na Kłobuckiej. Chcemy dać Państwu dodatkową możliwość zasięgnięcia informacji u źródła. A zatem jeżeli macie Państwo jakiekolwiek pytania związane z inwestycją Sakura, prosimy zadawać je na tym forum, bądź też kierować je bezpośrednio na maila. Z chęcią Państwu na nie odpowiemy, bo też nie boimy się odpowiedzi :)
      • treadstone73 Re: Ronson - Sakura 19.08.11, 10:38
        ekspert.ronson napisał:

> Witam serdecznie,
        > jestem oficjalnym przedstawicielem firmy Ronson Development. Zauważyliśmy, że m
        > acie Państwo mnóstwo pytań związanych z naszą inwestycją na Kłobuckiej. Chcemy
        > dać Państwu dodatkową możliwość zasięgnięcia informacji u źródła.

To ja zacznę - dlaczego wprowadzacie Państwo swoich klientow w błąd twierdząc, że osiedle powstaje na Mokotowie? Kłobudzka to Ursynow, Mokotow kończy się na Bokserskiej. Proszę o zamieszczenie sprostowania na Państwa stronie WWW i materiałach promocyjnych. No chyba, że Państa osiedle znajduje się na Mokotowie tak samo jak osiedla Saska na Saskiej Kępie.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
        • ekspert.ronson Re: Ronson - Sakura 30.08.11, 16:14
          Dziękujemy za zapytanie. W komunikacji marketingowej posługujemy się nazwą Mokotów, ponieważ potocznie przyjęty podział dzielnic zdecydowanie różni się od tego administracyjnego. Jeszcze przed rozpoczęciem projektu, przeprowadziliśmy badanie wśród potencjalnie zainteresowanych klientów i zapytaliśmy: „Z jaką dzielnicą utożsamiają ul. Kłobucką?”. Zdecydowana większość odpowiedziała, że zalicza tę lokalizację do dzielnicy Mokotów-Służewiec. Stwierdzenie, że projekt mieści się na Ursynowie mogłoby wprowadzić chaos komunikacyjny. Klienci rzeczywiście poszukujący mieszkania na Ursynowie mogliby poczuć się oszukani. Generalnie Ursynów kojarzony jest z linią metra czy Lasem Kabackim, a nie Torem Wyścigów Konnych Służewiec, Galerią Mokotów czy ul. Bokserską, które sąsiadują z naszym projektem Sakura.
          • treadstone73 Re: Ronson - Sakura 31.08.11, 15:24
            ekspert.ronson napisał:

> Dziękujemy za zapytanie. W komunikacji marketingowej posługujemy się nazwą Moko
            > tów, ponieważ potocznie przyjęty podział dzielnic zdecydowanie różni się od teg
            > o administracyjnego. Jeszcze przed rozpoczęciem projektu, przeprowadziliśmy bad
            > anie wśród potencjalnie zainteresowanych klientów i zapytaliśmy: „Z jaką
            > dzielnicą utożsamiają ul. Kłobucką?”. Zdecydowana większość odpowiedziała
            > , że zalicza tę lokalizację do dzielnicy Mokotów-Służewiec. Stwierdzenie, że pr
            > ojekt mieści się na Ursynowie mogłoby wprowadzić chaos komunikacyjny. Klienci r
            > zeczywiście poszukujący mieszkania na Ursynowie mogliby poczuć się oszukani. Ge
            > neralnie Ursynów kojarzony jest z linią metra czy Lasem Kabackim, a nie Torem W
            > yścigów Konnych Służewiec, Galerią Mokotów czy ul. Bokserską, które sąsiadują z
            > naszym projektem Sakura.

Dziękuję bardzo za (niezbyt)szybką odpowiedź. Nie zmienia ona jednak faktu, że wprowadzacie Państwo z rozmysłem (!) swoich klientów w błąd. Takie działanie nazywa się chyba "oszustwem" - tu nie jestem pewien, może jakiś forumowy prawnik się wypowie :) Jeśli mieszkam przy granicy Polski i Białorusi to nadal mieszkam w Polsce i żadne badania marketingowe tego nie zmienią. Granice administracyjne wyznacza się w jakimś celu :) A zawsze w komunikacji marketingowej, jak to Państwo ładnie ujęli, można napisać "Na granicy Ursynowa i Mokotowa"...

Pisze Pan/Pani o chaosie komunikacyjnym - właśnie się do niego przyczyniacie jeszcze bardziej. Dodam, że klienci poszukujący mieszkania na Mokotowie poczują się pewnie znacznie bardziej oszukani gdy dowiedzą się, że dzieci trzeba zawieźć do przedszkola przy KEN a nie przy Bokserskiej (to taki przykład, pewnie jest wiecej temu podobnych atrakcji jak urzędy gminy/dzielnicy, sądy, szkoły, głosowania w wyborach itp itd).

Jeśli jesteśmy przy badaniach marketingowych to czy mogą Państwo sprawdzić z czym się Warszawiakom kojarzy ulica Małego Franka? Albo taka Mineralna czy Szarlotki. Pewnie tak samo jak Kłobudzka czyli z niczym :) Chociaż Kłobudzka może się jeszcze kojarzyć z osiedlem bloków komunalnych dzielnicy Ursynów budowanych przy Kłobudzkiej 14 czyli, jak zeznaje Google, 130m od Państawa inwestycji a którego to budowa kończy się w Grudniu 2012.

Reklamujecie się Państwo hasłem: "Spokój jest bezcenny". O jaki spokój chodzi? Państwa inwestycja jest położona około 1km w linii prostej od początku pasa startowego RWY29. Jest to pas z którego starty/odloty odbywają się najczęściej (a i lądowania nie są rzadkością). Pierwsze odloty z Okęcia zaczynają się chyba o 4:00. Jakie jest natężenie hałasu w okolicy Państwa inwestycji przy startującym średniej wielkości samolocie odrzutowym (średni to taki zabierający około 250 pasażerów, większe i tak do Wolski pewnie nie latają)? Ja mieszkam około 5km od początku tego pasa (na północ) ale i tak zdarza się, że w nocy samoloty mocno słychać.
            A może chodzi Państwu o spokój zapewniany przez areszt śledczy znajdujący się przy ulicy Kłobudzkiej 5 czyli 850m od Państwa inwestycji? Pensjonariusze (skoro siedzą) na pewno nie będą się mieszkańcom naprzykrzać. Co innego po opuszczeniu takiego pensjonatu ale to już przecież zupełnie inna sprawa :)

Chyba, że chodzi o jakiś inny spokój - to wtedy przepraszam :)

Pozdrawiam
            Treadstone

P.S.1 Ja nie mam nic przeciwko Państa inwestycji ale bawią mnie marketingowe brednie i lubię je prostować :) Powiem więcej rozkłady mieszkań 4 pokojowych (tych około 85m2) nawet mi się podobają (no może poza otwartą kuchnią ale w 4 pokojowym mieszkaniu da się taką kuchnię przeżyć). Ale już 4 pokoje na 76m2 z 7,5m2 pokojem to jakaś aberracja. 7,5m2 to schowek na przysłowiowe szczotki a nie na dziecko. Na mniejsze mieszkania nie patrzyłem - szukam 4 pokoi do 100m2. Niestety ze względu na wymienione przez mnie powyżej tzw plusy ujemne Państwa inwestycja odpada. Ale może inni sie odważą :)
            P.S.2 Gratuluję odwagi, niewielu deweloperów ma ochotę/odwagę dyskutować bezpośrednio na forum. Może dzięku Państwu taka postawa będzie się zmieniać na bardziej otwartą.
            P.S.3 Wszystkie odległości podane za maps.google.pl, jeśli coś się nie zgadza o parę metrów +/- to pretensje do Wujka Googla.
            • ekspert.ronson Re: Ronson - Sakura 02.09.11, 10:06
              Szanowny Panie,

Bardzo dziękujemy za konstruktywną dyskusję. Ważne są dla nas wszystkie odczucia potencjalnie zainteresowanych Klientów.
              Nawiązując do Pana refleksji, wydaje nam się, że bezpośrednie sąsiedztwo toru wyścigów konnych, bliskość Galerii Mokotów czy okolicznych biznes parków rekompensuje ponad kilometrową odległość od aresztu czy budynków komunalnych. Standard wykończenia inwestycji miejskich jest spójny z obecnymi trendami budownictwa mieszkaniowego i w naszym odczuciu projekt ten wpłynie na rozwój tej części Warszawy. Jeżeli jednak powyższe argumenty do Pana nie przemawiają zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszych pozostałych inwestycji. Być może uda się znaleźć mieszkanie odpowiadające Pańskim potrzebom. Aktualnie w sprzedaży mamy inwestycję Imaginarium bezpośrednio sąsiadującą z Lasem Bielańskim, gdzie z pewnością „spokój” o którym Pan pisze nie zostanie w żaden sposób zakłócony. Chyba, że przez śpiew ćwierkających o poranku ptaków :)
              Ewentualnie możemy zaproponować inwestycję Verdis zlokalizowaną na Woli, gdzie w ofercie dysponujemy mieszkaniami o wskazanej przez Pana powierzchni z dużymi tarasami.
              Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego biura sprzedaży lub umówienia się na terenie inwestycji, celem obejrzenia konkretnych mieszkań. Jeżeli jednak nasze projekty nie spotkają się z Pana uznaniem, życzymy powodzenia w dalszych poszukiwaniach idealnego mieszkania.

Z poważaniem
              ekspert.ronson
              • Gość: x Re: Ronson - Sakura IP: 217.33.154.* 06.09.11, 12:35
                zapomnieliście wspomnieć o biurowcu, którego pracownicy będą zaglądać w okna mieszkańcom wschodniej części

no i fajnie, że nie wspominacie o sąsiedztwie torów kolejowych i trasy S79 :)
                • radek_sziwa Re: Ronson - Sakura 06.09.11, 12:44
                  Wiesz coś w ogóle kolego o marketingu? Co mają napisać w folderze? Kupujta ludziska, osiedle w super lokalizacji, 500m od aresztu śledczego, na ścieżce schodzenia samolotów na okęcie, trasa S3123 pod oknem, tory tramwajowe w parkingu podziemnym! Cena tylko 8500zł/m2 za ten luksus! Tak mają pisać ?

Kupowanie mieszkania to nie kupowanie gaci na bazarze. Jak ktoś przed zakupem nie sprawdzi lokalizacji, nie sprawdzi okolicy, co się gdzie buduje i w jakiej odległości jest budynek od tego czy tamtego to kto tu jest winien ? Developer że nie napisał o minusach a tylko o samych plusach ? Za głupotę niestety trzeba płacić.
                • ekspert.ronson Re: Ronson - Sakura 08.09.11, 10:37
                  Szanowny Panie x,
                  Tory, o których Pan wspomina, są dawno nieużywane, a częściowo nawet rozebrane. Natomiast trasa S79 znajduje się prawie pół kilometra od naszego projektu w linii prostej i z pewnością nie będzie odczuwalna dla przyszłych mieszkańców, ponieważ od trasy dzieli naszą inwestycję jeszcze kilka zabudowań. Prosimy o zapoznanie się z planami: www.siskom.waw.pl/s2.htm#II Zapraszamy do wejścia na teren budowy, aby mógł Pan przekonać się na własne oczy, że planowanej trasy nie widać.

Z poważaniem
          • Gość: mateoo Re: Ronson - Sakura IP: *.ideabank.pl 25.01.12, 08:39
            Witajcie
            jesli ktoś zamierza kupić mieszkanie na osiedlu SAKURA etap I badź II prosze o kontakt na mail: mateoo20@op.pl
            "W GRUPIE SIŁA" Pozdrawiam Mateusz
        • Gość: PIK Re: Ronson - Sakura IP: *.icpnet.pl 20.06.13, 01:24
          Ronson będzie płacił wiole milionów odszkodowań, oraz wyda wielkie pieniądze na naprawę, za rozpadające się osiedle Galileo w Poznaniu. Pozwy posypały się na spółkę. Ciekawe jak wie teraz wyjdą wyniki finansowe a niedługo rusza pozew zbiorowy, mówią i piszą mieszkańcy.
          • Gość: Gość Re: Ronson - Sakura IP: 212.160.172.* 21.06.13, 14:26
            BLA, BLE, BLA, BEŁKOCZ ZDRÓW.....
          • gumri Re: Ronson - Sakura 05.08.13, 11:32
            Wątpię żeby to była prawda, Ronson świetnie sobie radzi i po jego inwestycjach nie widać żeby miał jakiekolwiek problemy.
      • Gość: WykształconyNapływ Re: Ronson - Sakura IP: *.aster.pl 06.09.11, 23:07

Witam, w sumie to mam podobne uwagi co piszący wcześniej kolega:
        1. Bloki znajdują się w dzielnicy Ursynów a nie Mokotów. Celowe podawanie Mokotowa jako dzielnicy trudno to nazwać inaczej niż zwykłym oszustwem, wzbudzającym wątpliwości co rzetelności firmy w sprawach naprawdę ważnych (jakość i terminowość robót).
        2. Okolica nie była, nie jest i zapewne długo nie będzie spokojna (często tam bywam w kilku firmach). Polecam się przejechać pod pobliskie więzienie w godzinach wizyt - przychodzi tam naprawdę wyborne towarzystwo, które zapewne lubi sobie popić w krzakach i powłóczyć się wieczorem po okolicy. Raczej słaba perspektywa dla kobiet wracających samotnie do domów...
        3. Nikt nie wspomniał o bezpośrednim sąsiedztwie dużego złomowiska (!!!), na którym codziennie przewala się tony stali. Do tego dochodzą regularne transporty złomu realizowane przez ciężarówki.
        www.kolex.com.pl/kontakt.php
        maps.google.pl/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=ul.+K%C5%82obucka+19a++Warszawa&sll=52.165274,20.989819&sspn=0.010003,0.022573&ie=UTF8&z=16&iwloc=addr
        Na szczęście jest ono czynne w godzinach 8-16, więc normalnie pracującym ludziom nie powinno ono się dawać aż tak we znaki.
        4. Absurdalna cena. Nie rozumiem dlaczego mieszkanie w slumsach w Warszawie ma kosztować więcej niż w Berlinie, gdzie zarobki są minimum dwukrotnie wyższe niż w Warszawie. Nie rozumiem, dlaczego w Warszawie około połowa ceny mieszkania to czysty zysk developera, podczas gdy w normalnych krajach wynosi on zwykle maksymalnie kilkanaście procent.
        • radek_sziwa Re: Ronson - Sakura 07.09.11, 10:48
          Połowa to w tych najdroższych lokalizacjach (ścisłe śródmieście). Koszt budowy m2 w Warszawie to około 2700-3500zł przy cenach 7000-9500.
        • treadstone73 Re: Ronson - Sakura 07.09.11, 11:29
          Gość portalu: WykształconyNapływ napisał(a):

> Witam, w sumie to mam podobne uwagi co piszący wcześniej kolega:
          > 1. Bloki znajdują się w dzielnicy Ursynów a nie Mokotów. Celowe podawanie Mo
          > kotowa jako dzielnicy trudno to nazwać inaczej niż zwykłym oszustwem
          , wzbud
          > zającym wątpliwości co rzetelności firmy w sprawach naprawdę ważnych (jakość i
          > terminowość robót).
          > 2. Okolica nie była, nie jest i zapewne długo nie będzie spokojna (często tam b
          > ywam w kilku firmach). Polecam się przejechać pod pobliskie więzienie w godzina
          > ch wizyt - przychodzi tam naprawdę wyborne towarzystwo, które zapewne lubi sobi
          > e popić w krzakach i powłóczyć się wieczorem po okolicy. Raczej słaba perspe
          > ktywa dla kobiet wracających samotnie do domów...

> 3. Nikt nie wspomniał o bezpośrednim sąsiedztwie dużego złomowiska (!!!)

> 4. Absurdalna cena.

ad2) To nie więzienie tylko areszt śledczy... Reszta się zgadza :)
          ad3) Dodam, że przy ulicy Bokserskiej 77 jest kolejny skład złomu firmy ZŁOMREX. Na dodatek jest on nawet bliżej niż ten przy Kłobudzkiej 19a bo z inwestycji Ronsona wystarczy przeskoczyć przez siatkę i przejść tory kolejowe (!! też chyba niewspominane przez dewa). W tej samej lokalizacji jest skład materiałów sypkich (jakieś piaski i inne nie-wiadomo-co). Powoduje to, że po dniu postoju na parkingu przy Bokserskiej auto jest czasami szare od pyłu. Ciekawe jak będzie wyglądało pranie wysuszone na balkonie?? :)
          • Gość: WykształconyNapływ Re: Ronson - Sakura IP: *.aster.pl 07.09.11, 16:04
            Właściwie to jest to chyba jakaś "złomowa dolina", bo teraz sobie przypomniałem, że jest jeszcze jedno złomowisko, kawałek za tym więzieniem w stronę lotniska, tuż przed wiaduktem.
            Podsumujmy:

skandalicznie drogie mieszkania zlokalizowane w postindustrialnym pier***niku z więzieniem i kilkoma złomowiskami w sąsiedztwie
          • ekspert.ronson Re: Ronson - Sakura 08.09.11, 13:18
            Szanowny Panie Treadsone73,

Oddział Złomrexu na ulicy Bokserskiej 77, o którym Pan wspomina, został jakiś czas temu zamknięty, a złomowisko zlikwidowane. Okolica wyraźnie zmienia swój charakter i uważamy, że zniknięcie pozostałych elementów krajobrazu, do których Pan nawiązuje, również jest kwestią czasu.

Z wyrazami szacunku

Ekspert Ronson
        • ekspert.ronson Re: Ronson - Sakura 08.09.11, 10:55
          Szanowny Panie,

Kwestia sposobu komunikacji inwestycji była już przez nas wyjaśniana powyżej, jeśli chciałby Pan dowiedzieć się więcej, serdecznie zapraszamy do biura na terenie inwestycji, gdzie nasi doradcy odpowiedzą na wszelkie pytania.

Jeśli chodzi o otoczenie: zakup mieszkania na rynku pierwotnym w Warszawie wymaga elastyczności i gotowości na kompromis. Mieszkania w bliskiej odległości od centrum miasta, z wygodną siatką połączeń komunikacji miejskiej, w otoczeniu bogatej infrastruktury siłą rzeczy powstają w sąsiedztwie istniejących już elementów miasta. Osoby szukające mieszkania z widokiem na las, w ciszy i spokojnym otoczeniu powinny natomiast pogodzić się z faktem, że prawdopodobnie znajdą je z dala od centrum lub jeżeli w obrębie miasta to prawdopodobnie w bardzo wysokiej cenie. Wszystkich Państwa, którzy chcieliby obejrzeć okolicę naszej inwestycji zachęcamy do odwiedzenia biura sprzedaży lub umówienia się na terenie inwestycji, by móc samodzielnie, dokładnie sprawdzić lokalizację budynków. Zapraszamy także na dni otwarte, które odbędą się w najbliższą sobotę 10 września, w godzinach 10.00-15.00. Będą mogli Państwo wejść na teren budowy i przekonać się o widoku z okien, czy wyglądzie najbliższej okolicy.

Różnica cen między Warszawą a Berlinem nie wynika z woli dewelopera. Cena zakupu mieszkania jest bowiem wypadkową wielu elementów. Warto jednak zwrócić uwagę na fakt, że nasza oferta jest najatrakcyjniejsza cenowo w tej okolicy.

Z poważaniem,

Ekspert Ronson
          • Gość: WykształconyNapływ Re: Ronson - Sakura IP: *.aster.pl 08.09.11, 12:11
            ekspert.ronson napisał:

> Różnica cen między Warszawą a Berlinem nie wynika z woli dewelopera. Cena zakup
            > u mieszkania jest bowiem wypadkową wielu elementów. Warto jednak zwrócić uwagę
            > na fakt, że nasza oferta jest najatrakcyjniejsza cenowo w tej okolicy.

To proszę mi podać przynajmniej trzy racjonalne z tych "wielu elementów". Bo jak dla mnie nikt deweloperów nie zmusza do stawiania cen, z których 50-60% stanowi ich czysty zysk. Trudno to nazwać inaczej niż zwykłą pazernością. A zważywszy, że mówimy o powszechnie pożądanym dobrze konsumpcyjnym, które dla większości rodzin będzie najdroższym wydatkiem poniesionym w życiu (często sfinansowanym kredytem do emerytury) to takie marże są już zwyczajnym k***stwem

P.S. Podtrzymuję moje pytanie: dlaczego krwiopijcy w Polsce muszę mieć takie skur***yńskie marże, skoro ich odpowiedniki na zachodzie zwykle zadowalają się marżami na poziomie kilkunastu procent?

• radek_sziwa Re: Ronson - Sakura 08.09.11, 14:17
              Bo w Polsce każdy chce być milionerem już nawet nie w 1 pokoleniu ale w 2-3-4 lata. Mam tu na myśli prezesów firm dev. Zwykła polska pazerność. Gdyby dzisiaj urealnić cenę mieszkań do rzeczywistych kosztów budowy (między 2500 a 4000zł/m2 wliczając działkę) i do tego dodać rozsądną marżę dev w wysokości ok. 16-20% to nie byłoby problem z pustostanami i zastojem na rynku, ludzie by kupowali aż miło, a biznes by się kręcił ku obopólnej korzyści wszystkich zainteresowanych.
              • Gość: lokals Re: Ronson - Sakura IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.11, 00:01
                w Polsce zupełnie zaniechano budownictwo spółdzielcze. w ten sposób przed II wojną budowały się w Warszawie całe dzielnice, choćby Żoliborz. ten system nadal funkcjonuje w Niemczech czy Szwajcarii. u nas jedynymi podmiotami budującymi mieszkania są developerzy i słabo dające sobie z tym radę państwo. a głód mieszkaniowy jest w Warszawie olbrzymi.
              • Gość: K. Re: Ronson - Sakura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.11, 07:44
                Powiem więcej w Polsce marże deweloperskie zwykle sa na poziomie 100%, na całym swiecie przyjętą marzą budowlaną jest 30%. Takich marż by takich nie było gdyby nie było chętnych do zakupu mieszkań. Jesli są chętni aby płacić 10.000 za m2 mieszkania np. Na Bielanach czy Bemowie to dlaczego tyle za nie nie chcieć? Starej zasady nie muszę nikomu przypominać: dana rzecz jest warta tyle ile ktoś chce za nią zapłacić. Gdyby nie było chętnych, którzy dali się nabić w butelkę, nie byłoby dzisiaj takich cen i marż. A w chwili obecnej po kilku latach rozpasania trudno jest deweloperom nagle obniżyć ceny... Łatwiej wchodzi się na wyższy poziom niż schodiz na niższy....
    • Gość: lokals "spokój jest bezcenny" ;-) IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 23:53
      Ech, firma Ronson wstydu nie zna.

Po pierwsze: Kłobucka to prawdopodobnie najbrzydsza ulica w Warszawie. Patrzę na te wizualizację i nie poznaję Kłobuckiej. w rzeczywistości ta ulica to masa jakiejś paskudnej zabudowy - hurtowni, przetwórni czegoś tam plus wystawa budownictwa, zero usług (ok, dzieki bliskiemu Hubertusowi jest trochę lepiej). Setki badziewnych reklam i szyldów - chaos totalny. Za to w pewnym momencie brak jest nawet normalnego chodnika. Na stronie Ronsona w dziale okolica developer reklamuje osiedle... zdjęciami osiedla Hubertus na Bokserskiej i Obrzeżnej!! To już prawdziwa desperacja. Nie ma normalnego przejścia do stacji kolejowej W-wa okęcie, trzeba pchać przez jakieś krzaki i błota ;) Masakra.

Co do "spokoju". Codziennie, do późnych godzin wieczornych przejeżdżają tamtędy sznury tirów, ciężarówek i samochodów dostawczych pędzących na złamanie karku - blisko znajduje się załadownia poczty i firmy kurierskiej DHL (w weekend się sytuacja uspokaja, ale już w niedzielę wieczorem znów ruch się zwiększa). Szkoda, że developerzy zamiast walczyć o uwolnienie tej okolicy od tranzytu, wolą wciskać takie ściemy.

O składowiskach złomu już ktoś wspominał. O bliskości lotniska (teraz zamiast Bemowa wszystko leci w stronę Ursynowa), tez wspominano. Pewnie, że da się z nim żyć, ale ono dyskwalifikuje nazywanie Kłobuckiej "spokojną okolicą".

Akurat areszt śledczy mi jako mieszkańcowi Obrzeżnej nie wydaje się specjalnie uciążliwy. Osiedle komunalne - też nie musi być taką tragedią - obok jest już trochę bloków komunalnych. Myślę, że pod względem bezpieczeństwa raczej wszystko w warszawskiej normie. Natomiast faktem jest że w okolicy jest sporo żuli i to o ekstremalnym poziomie degeneracji. nie są oni groźni, za to paskudnie wyglądają, śmierdzą i są głośni - a więc ulicy Kłobuckiej z takimi bywalcami jest całkiem do twarzy. Kupowanie mieszkania tam - szczególnie w takich cenach jak oferuje firma Ronson, tylko dla ludzi o stalowych nerwach i oryginalnych przyzwyczajeniach ;)))
      • ekspert.ronson Re: "spokój jest bezcenny" ;-) 15.09.11, 11:02
        Szanowny Panie,,

Wygląd samej ulicy Kłobuckiej, jak i jej najbliższych okolic ulegnie sporym zmianom i do czasu oddania naszej inwestycji będzie to zupełnie inne miejsce. Weźmy chociażby „wystawę budownictwa” do której Pan nawiązuje, chodzi Panu zapewne o bazar z materiałami budowlanymi, który już został wykupiony przez firmę Marvipol i na którego miejscu powstanie kompleks mieszkaniowo biurowy. Nie przypadkiem SAKURA cieszy się sporym zainteresowaniem ze strony klientów inwestycyjnych (zakup z myślą o wynajmie lub odsprzedaży) – to pokazuje, że również rynkowi eksperci przewidują wzrost atrakcyjności okolicy w najbliższych latach

Co do zdjęć widocznych na naszej stronie, to prezentują one najbliższą okolicę inwestycji. Trudno aby w tej sytuacji nie znalazła się wśród nich inwestycja Hubertus, która mieści się po sąsiedzku.

Olbrzymia większość ruchu kurierów DHL mimo wszystko odbywa się ulicą Poleczki.

Z wyrazami szacunku

Ekspert.Ronson
        • Gość: romcio Re: "spokój jest bezcenny" ;-) IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 12:59
          duże zaiteresowanie inwestorów nieruchomościami to widać tutaj:
          stooq.pl/q/?s=p_bud&c=10y&t=c&a=ln&b=0
          a wszystko dopiero przed nami

Co do lokalizacji: fakt służewiec się zmienia z terenów przemysłowych na tereny biurowo- mieszkalne (biurowce przeplatane mieszkaniami przy postępu, wielkie biurowce przy poleczki). Zmieniają się również zachowania kierowców a tutaj kłobucka jest atrakcyjnym miejscem pojechania sobie na skróty, i o ile przyszłych mieszkańców nie wykońcą korki na rondzie z bokserska o tyle będą psioczyć stojąc w korkach przy rondzie cybenretnyki/postępu, skrzyżowaniu poleczki z puławską, albo gotarda/rzymowskiego.

a tutaj mały przykład tego co będzie przy rondzie cyberentyki/postępu
          siskom.waw.pl/planistyka-warszawa-sk-sluzewiec.htm
          Pomijam już przyszłe problemy np z kanalizacją (takie są obecnie na domaniewskiej).

tak więc spokój może i będzie ale dojazd/wyjazd będzie przypominał bardziej białołękę niż ursynów/mokotów, a niewydolna kanalizacja i zapchane kible z pewnością dodadzą miejscu swojskiego uroku.
          • Gość: romcio Naganiacze sa wsród nas IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 15:26
            odpowiedź na skasowanego posta:
            imageshack.us/photo/my-images/836/naganiacz.jpg/

Opinia naganiczy odpowiedzialnych w dużej mierze za ceny które były i są obecnie oraz coraz większy zastoj na rynku nieruchomości :P, (czyt. Wealth Management, namawiający na kupno nieruchomości w ostatnich latach i lokowanie gotówki w akcjach) są NIEOBIETKYWNE.

Zwróccie uwagę na dwa pasy skrętu w lewo z rzymowskiego na cybernetyki oraz dwa pasy skrętu w lego ze żwirki i wigury w stronę służewca (planowane były po jednym!!!).

Mieszkania w tamtych okolicach powinny być po maks 6k PLN, a deweloperzy próbują sprzedać razem z tym NIEISTNIEJĄCĄ wartość dodaną oraz urojoną wizję cudownej miejskiej idylli.

mam radę: wybujcie, stwórzcie te wyśnione krajobrazy pięknę poranki z kawą na tarasie z widokiem na galopujące po torze koniki, z cudownie oświetloną, zazielenioną i pachnącą kłobucką, wzdłuż której po dwóch stronach są deptaki, którymi mkną szczęśliwi ludzie przeglądając witryny lokali usługowych na parterze, zapełnionych przez klientow, pracujących w pobliskich biurach. stwórzcie, zróbcie a dopiero potem sprzedawajacie po tych WYŚNIONYCH CENACH.
            • Gość: charmante moje wrażenie IP: 178.73.49.* 18.10.11, 22:49
              niestety, mogę potwierdzić. Ogromny ruch ciężarówek wszelkiego rodzaju, również tirów, dhl, złomu... poruszam się po centrum i dawno nie widziałam tylu ciężarówek... nie chodzi tylko o hałas, jest to zwyczajnie niebezpieczne po opuszczeniu osiedla. Żule-również, aczkolwiek śmiem twierdzić, że są wszędzie poza okolicami gdzie jest kilka nowoczesnych osiedli tuż obok siebie. Ogólnie okolica, mimo Hubertusa, smutna, szara i wciąż zaniedbana.
              Zaletą na pewno będzie widok z mieszkań od Kłobuckiej, mało jest takich, z otwartą przestrzenią, nie okno w okno. Takiego szukam, to duża ale jedyna zaleta tej inwestycji. Również bloki komunalne to jednak niefajna sprawa... będzie ich sporo, wiadomo, co się dzieje po kilku latach z takimi osiedlami, miasto przestaje dbać, mieszkańcy też... Szkoda, bo mimo wszystko uważam, że Ronson to dobry dew.
              • Gość: romcio Re: moje wrażenie IP: *.itsa.net.pl 24.10.11, 13:19
                Jeszcze tak mi się przypomniało że Kłobucka leży w strefie uciążliwości hałasowej lotniska. Aby nie być gołosłownym po linkiem plik: Rysunek nr 26 (pdf, 12,1 MB)*.pdf

wydarzenia.um.warszawa.pl/studium/2.php
    • Gość: gość portalu Re: Za dużo wielkich liter w temacie IP: *.sds.uw.edu.pl 25.10.11, 18:24
      Nie można wysłać wiadomości. Za dużo wielkich liter w temacie. - lol, tak mi forum napisało

Szukasz po to, żeby im wciskać te mieszkania czy jak? Kto to kupi? Zero sklepów, zero komunikacji - i chyba że ktoś lubi blisko przelatujące samoloty i pędzące tiry - wokół albo jakieś ruiny zakładów przemysłowych, albo parkingi - pewnie to się w jakimś folderze reklamowym nazywa "postindustrialna atmosfera" :D Ogólnie menelskie zadupie :]
    • Gość: jeru Sakura- chcesz kupić mieszkanie wejdź! IP: *.acn.waw.pl 27.10.11, 17:12
      Witam,

Dzisiaj podpisałem umowę na mieszkanie. DOSTAŁEM BON PROMOCYJNY. Jeżeli ktoś ktoś z moich znajomych kupi mieszkanie w którejkolwiek inwestycji Ronsona to za polecenie ja oraz kupujący otrzymujemy tablety iPad2.
      Jeżeli ktoś i tak chce kupić to zawsze ma dodatkowy bonus o wartości ok 3.000 zł.

zainteresowanym podaje mój mail: jeru@autograf.pl
      • Gość: asdf Re: Sakura- chcesz kupić mieszkanie wejdź! IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 18:18
        spam reklamowy na maila i tego samego dnia zenujący marketing szeptany
      • Gość: ChWDDevom Re: Sakura- chcesz kupić mieszkanie wejdź! IP: *.aster.pl 27.10.11, 23:47
        Gość portalu: jeru napisał(a):

> Witam,
        >
        > Dzisiaj podpisałem umowę na mieszkanie.

Zważywszy na absurdalne marże, nie pozostaje mi nic innego jak złożyć szczere wyrazy ubolewania. Niech zgadnę, wkład własny na poziomie kilkunastu tysięcy złotych i kredycik w euro na 30 lat? Do tego mini-ratka w wysokości ok 60% ostatnich trzech pensji? :)

> DOSTAŁEM BON PROMOCYJNY. Jeżeli ktoś ktoś z moich znajomych kupi mieszkanie w którejkolwiek inwestycji Ronsona to za polecenie ja oraz kupujący otrzymujemy tablety iPad2.
        > Jeżeli ktoś i tak chce kupić to zawsze ma dodatkowy bonus o wartości ok 3.000 zł.
        >
        > zainteresowanym podaje mój mail: jeru@autograf.pl

Słuchaj Drogi Miłośniku Bonusów... Jeśli lubisz takie "okazje", to może ktoś sprzedałby Ci Fiata Seicento w cenie 100.000PLN zamiast 30.000PLN i dorzucił do tego iPada2, paczkę Pampersów i dwa kebaby?
    • Gość: jeru Re: ronson sakura IP: *.acn.waw.pl 28.10.11, 12:09
      Ostatnie piętro z widokiem na wyścigi za 8.000zł/m2. Wkłady własnego nie daje bo nie rozstaje się z gotówką. tym bardziej jak kupujesz coś poza Polską to kredytu na to nie dostaniesz. A rata na poziomie 20% jednomiesięcznej pensji i oczywiśće że EURO. Jak jest po 4,3 - 4,4 to żal brać złotówkę. Jakby Euro było po ok 3,7 zł to bym EURO nie wziął.

Dodatkowo system płatności 20/80 negocjacjie poszły pięknie.

Minusem jest może trochę lokalizacja bo zastanawiałem się między tym a weronicza qubik jednakże ja wolę widok a tam albo na zajezdnie albo Woronicza lub na ścisnięte patio. Ale cóż albo piękny widok i gorsza lokalizacja....albo ścisk i bliżej Centrum.

Sam nie byłem przekonany do Sakury bo mi się z zewnątrz nie podoba ale jak wszedłem do mieszkania to naprawdę dobry rozkład, duży balkon i widok przesłonił niezbyt ciekawy wygląd budynku.
      • Gość: rob Re: ronson sakura IP: *.marsoft.net 23.12.11, 23:34
        A przy jakim metrazu taka cena za metr?
      • Gość: WykształconyNapływ Re: ronson sakura IP: *.aster.pl 26.01.12, 01:08
        Ostatnio widziałem bilboard z ceną OFERTOWĄ (a więc pewnie do jakichś negocjacji) ~6900 PLN/m2. Ponad tysiak straty na metrze w ciągu kwartału? Jeśli to jest "świetna inwestycja", to nie mam więcej pytań ;)

• Gość: zenek Re: ronson sakura IP: *.praga.podlaczamy.net 21.05.12, 22:08
          Byłem tam dziś i muszę potwierdzić wiele minusów tej inwestycji ale po wejściu na 10 piętro i spojrzeniu na widok od strony toru wyścigów konnych dech zapiera w piersi. Obejrzałem sporo mieszkań ale tutaj nie chciało mi się schodzić z balkonu. Budynek jest świetnie wykonany a większość mieszkań jest już sprzedana za te właśnie absurdalne ceny. Zatem tak jak ktoś już wspominał w tym wątku cenę generują sami kupujący. A Ronson sam przyznaje, że kredyt na ten budynek już spłacił i wcale się nie spieszą ze sprzedawaniem pozostałej już niewielkiej ilości mieszkań. Czekają na tych co zapłacą te ponad 8000zł. Takie są smutne fakty.
          • ooromciooo Re: ronson sakura 21.05.12, 23:15
            Gość portalu: zenek napisał(a):

> Byłem tam dziś i muszę potwierdzić wiele minusów tej inwestycji ale po wejściu
            > na 10 piętro i spojrzeniu na widok od strony toru wyścigów konnych dech zapiera
            > w piersi.

10 piętro z tym "zapierającym dech w piersiach" widokiem jeszcze niesprzedane? A wiesz że te bloki socjalne mają fajniejszą architekture niż sakura?

> Obejrzałem sporo mieszkań

które kupujesz??

> A Ronson sam przyznaje, że kredyt na ten budynek już s
            > płacił i wcale się nie spieszą ze sprzedawaniem pozostałej już niewielkiej iloś
            > ci mieszkań.

Studenci z ulotkami na rogatkach mówią/mówili co innego :P

>Takie są smutne fakty.

A właściwie, to co chciałeś napisać, oprócz tego widoku w piersiach :) ?

Porzudźcie wszelką nadzieje na obniżki ? Kupujcie bo zabraknie. Zapraszam na promocję sushi w ogrodzie ?

Może deweloper serio powinien rozważyć propozycje wielgo: na wynajem. Tyle biur w pobliżu, zawsze ktoś się znajdzie kto będzie chciał przejść się spacerem do pracy, pomiędzy samochodami stojącymi w korkach.
            • Gość: lokals Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.12, 23:40
              wieczorami w oknach od strony Kłobuckiej nie pali się ani jedno światło... a budynek chyba już jakiś czas temu został oddany do użytku. kupowanie mieszkania tylko po to żeby mieć blisko do pracy wydaje mi się dziwne w obecnych czassach - raz pracujemy tu a za pół roku po przeciwnej stronie miasta. nic nie jest ważniejsze od lokalizacji blisko centrum/dobrego dojazdu, dużej ilości usług, ogólnodostępnych zielonych przestrzeni publ. i estetyki okolicy i poziomu hałasu. Kłobucka żadnego z tych walorów nie posiada. bo bawet Wyścigi nie są ogólnodostępną zieloną przestrzenią - są otoczone z każdej strony murem - to nie to samo co pójść do parku albo na Pola Mokotowskie.
              • Gość: zenek Re: ronson sakura IP: *.wl.sggw.waw.pl 22.05.12, 13:12
                Ty zdajesz sobie sprawę co to znaczy mieć mieszkanie przy Polach Mokotowskich? Wiesz jakie tam są ceny? Ja bym marzył o takiej lokalizacji - naprawdę. Ale to nie jest dla rodowitych warszawiaków miejsce - już nie.....
            • Gość: zenek Re: ronson sakura IP: *.wl.sggw.waw.pl 22.05.12, 13:09
              Ooromciooo - ja się z Tobą nie zamierzam sprzeczać - być może we wszystkim masz rację. Pisze tylko jak to wczoraj wyglądało na żywo. Mieszkań wiele już nie ma w ofercie - możesz pójść i sprawdzić przecież nie zamierzam Was naganiać i robić z ludzi idiotów. Pozwolenie na użytkowanie dostali kilka dni temu więc nie może być jeszcze świateł w oknach. Widok na 10 piętrze jest naprawdę niesamowity - mieszkam w tym mieście od urodzenia więc wiem co to znaczy. Problem polega na tym - i dlatego pisałem ten post - że podobnie jak większość z Was jestem zaskoczony cenami w stosunku do okolicy w którym stoi ten budynek. Zaszokowany jestem tez tym, że ludzie kupują tam mieszkania i sami naganiają te ceny. Roson faktyczne wcale nie przejmuje się, że ktoś jeszcze nie chce dać tych 8700 za metr bo wie, że ktoś w końcu przyjdzie. Mnie to dobija bo nie widzę, kiedy wreszcie te ceny realnie spadną. Marże są bowiem bandyckie.
              Mieszkania na 10 piętrze w którym byłem nie chcą sprzedać z jakiś tam swoich powodów.
              • ooromciooo Re: ronson sakura 22.05.12, 13:31
                Gość portalu: zenek napisał(a):

Przepraszam jeżeli swoją wypowiedzią Ciebie uraziłem. Z powodu dużej liczby różnych naganiaczy moje filtry antyspamowe czasami mogą wyfiltrować wiadomość której nie powinny ;)
                A tak w temacie Ronson mocno się reklamuje stąd łatwo do niego trafić. Ja osobiście polecam skupić się na którejś z wybranych dzielnic i tam obserwować nowo powstające inwestycje. Wbrew pozorom sporo inwestycji się nie reklamuje. Polecam www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=45 ; mapymieszkaniowe.pl/ i najważniejsze pośpiech jest najgorszym doradcą.
                • Gość: zenek Re: ronson sakura IP: *.wl.sggw.waw.pl 22.05.12, 14:25
                  Wielkie dzięki. Już po pierwszym zerknięciu na forum znalazłem coś co warto sprawdzić.

pozdrowienia
              • Gość: kkk Re: ronson sakura IP: *.free.aero2.net.pl 22.05.12, 14:54
                Jak nie ma wiele mieszkan w ofercie?Moze nie ma wiele tych z widokiem na tor na 10 pietrze, bo ogolnie mieszkan z I i II etapu jest kilkadziesiat.Moze tez te na 10 pietrze kosztowaly po 9k natomiast zaczynaja sie od 6800 i mozna urwac z tego spokojnie kilkaset zlotych.I ten widok z jednej strony jednego pietra nie zmienia faktow ktore byly tu juz podnoszone-to gowniana lokalizacja z gownianym otoczeniem i nie warto za to placic wiecej niz 5k/mkw.
                • Gość: zenek Re: ronson sakura IP: *.wl.sggw.waw.pl 22.05.12, 15:57
                  OK - masz rację. Jest jeszcze trochę mieszkań. Nie zmienia to faktu, że te 6800 to pomyłka ponieważ dotyczy to kilku mieszkań na parterze.... Reszta jest zdecydowanie droższa a negocjacja cenowa w granicach 5%. Garaż 36tys.....
                  • Gość: kkk Re: ronson sakura IP: *.free.aero2.net.pl 22.05.12, 23:55
                    Zobaczymy ilu jeleni uda sie zlowic przy tych cenach.
      • Gość: Gość Re: ronson sakura IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.12, 11:58
        Świetny wybór, gratulacje. Hałas samolotów startujących z pasa odległego o 850 metrów BEZCENNY! Gratuluję jeszcze raz.
        • Gość: kkk Re: ronson sakura IP: *.play-internet.pl 26.01.12, 13:11
          Czytam ten watek i z ciekawosci zajrzalem na strone Ronsona zeby zobaczyc ceny. Cos tam bredza o promocji do konca stycznia i podaja ceny.Czyli wiadomo ze nie do konca stycznia tylko tak teraz wygladaja stale ceny OFERTOWE ergo jeszcze mozna negocjowac lub czekac na kolejne obnizki OFERTOWYCH.Cena 2 lub 3 pokojowych mieszkan wychodzi jakies 7 400,pewnie nawet teraz przy negocjacjach mozna zejsc do 7k/m2. A to oznacza ze za rok bedzie to mozna kupic za 6k a moze mniej,biorac pod uwage nieciekawa lokalizacje.
        • Gość: Gość Re: ronson sakura IP: 91.212.223.* 27.01.12, 13:35
          Bylismy bardzo zainteresowani tą inwestycją - dopóki nie przeczytaliśmy tego wątku. Dziękuje za Wasze wpisy, ustrzegliscie nas od poważnego błędu!
          • Gość: Gość Re: ronson sakura IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 23:48
            Czy ktoś kupił wybudowane już mieszkanie w systemie 80 % płatne za rok i faktycznie mieszka w mieszkaniu? Czy są w Warszawie inne podobne oferty (80 % za rok)?
            • Gość: Gość Re: ronson sakura IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 23:49
              Jeszcze jedno pytanie: jaka jest cena za metr w systemie 80 % za rok?
        • Gość: Jan ronson sakura IP: *.play-internet.pl 27.08.12, 22:49
          Mam tylko pytanie czy ktoś jest na forum co już kupił tam mieszkanie? Czy może opisać swoje odczucia ? Czy jest tam tak źle ?Szukałem na Wilanowie, Woli i Bemowie. Raz podjechałem pod Sakurę i wydawało mi się tam w miarę przyjemnie ...
          • Gość: slavoy23 Re: ronson sakura IP: 213.62.126.* 21.09.12, 15:54
            Ja byłem zainteresowany zakupem mieszkania na Kłobuckiej, pochodziłem trochę po okolicy, popytałem ludzi jak się tu mieszka, ci co mieszakają nie narzekają, ale ja ciągle mam mieszane odczucia co do zakupu.Obecnie za 56m2 wołają ok 7200/m2. Faktycznie okolica nie zbyt piekna, trzeba mieć nadzieję ,ze kiedyś to się zmieni. Z drugiej strony, gdzie w W-wie jest cicho i spokojnie? Może wypowie się ktoś, kto już kupił.pozdr
            • Gość: Jan Re: ronson sakura IP: *.play-internet.pl 22.09.12, 16:28
              Ciągle się waham, ale byłem w bloczkach obok w "Hubertusie" i tam ceny za o wiele brzydsze mieszkanie 3 pok. 60 m2 z balkonem 1,8 m2 !! w cenie 500 tys. !! Bo to już Mokotów !! Za rondkiem już na Kłobudzkiej ponad 100 tys. mniej i jeszcze ładny rozkład mieszkania i spory balkon :)
              • Gość: asdf Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.12, 16:47
                W hubertusie podobno nie slychac za bardzo samolotow. A w sakurze trzeba by było z tydzień pomieszkać aby sprawdzić te hałasy i poranne korki. Od strony lotniska widać obwodnicę miasta, ciekawe jak ruch na niej wpłynie na poziom hałasu. Sakura pod względem hałasu to wielka niewiadoma i do tego brzydka okolica.
                • Gość: Jan Re: ronson sakura IP: *.play-internet.pl 22.09.12, 20:11
                  Kilka razy odwiedziłem inwestycję i parę razy miałem przyjemność słyszeć samolot, a raz będąc w mieszkaniu pokazowym z widokiem na ogródek widziałem lądowanie Boeninga. Było go trochę słychać, ale mieszkając czy to na Woli, czy na Ursynowie - Kabaty to jest się na linii startów i lądowań więc bywa o wiele głośniej. Jak powstaną inwestycje III i IV myślę, że już problemu nie będzie. Okolica na pewno nie powala...,ale z czasem mam nadzieję, że będzie fajnie tym bardziej , że developer Marvipol kupił na Kłobudzkiej kilka metrów na budowę osiedla.
                  • Gość: j Re: ronson sakura IP: 194.153.115.* 24.10.12, 21:01
                    mieszka się przyjemnie, hałasu nie słychać, korki do wytrzymania
          • Gość: kukurror Re: ronson sakura IP: *.252.29.111.internetia.net.pl 03.11.12, 14:24
            Remontowałem tam mieszkanie. Wykonanie dosyć dobre, brak spękań. Piony ścian zachowane, kąty i wymiary w miarę dobre, sufity krzywe +/- 2 cm Stolarka okienna i drzwi OK. Gładzie na 3 i to naciągane. Łatwo sprawdzić np. latarką wzdłuż ściany i po suficie.
            Połamane plastiki na okuciach okiennych. Brak odbojników przy kaloryferach (trzymają pion tylko na rurkach). I teraz najważniejsze ELEKTRYKA, a właściwie jej brak. W nowym mieszkaniu 2 nie działające obwody. Kabel do piekarnika 3 x 1,5 mm2 zamiast 3 x 2,5 mm2. L,N i PE zwarte jednym wago w puszcze. Kable łączone na skrętkę, zaizolowane taśmą i zatynkowane. Przewiercone kable przez mocujących drabinkę w łazience. Prowadzenie kabli to już koszmar każdego normalnego elektryka, są wszędzie (prowadzone po skosach i łukach z częstymi przeskokami z sufitu na ścianę i z powrotem na odcinku 4 m. Przed każdym wierceniem trzeba sprawdzić czy nie ma tam kabla. Osprzęt elektryczny dobrej jakości, ale założone tylko najtańsze komponenty(brak antenowych sieciowych i telefonicznych). W mieszkaniach znajdują się niewidoczne puszki połączeniowe wyrównane gładzią, a stosowanie ich w obwodach gniazdek i łączenie kilku gniazdek na wago to następny minus. Ogólnie wykonanie (bez elektryki) na 4. Lotnisko specjalnie nie przeszkadza. Wyjazd tragiczny. Samochody na chodniku zasłaniają widok na ulicę. Wystarczy zamontować dwa lustra na przeciwko wyjazdu i po kłopocie, ale dla devlopera są chyba za drogie. Pozdrawiam
            • Gość: sayori Re: ronson sakura IP: *.182.213.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.11.12, 18:17
              Witam serdecznie forum ;)
              Ja 2 miesiace temu kupilam mieszkanie w etapie II.
              Zanim zdecydowalam sie na sakure, obejrzalam wiele inwestycji. I wierzcie mi zadna nie byla idealna. Bydynek przy Wilanowskiej glosny (budynki w glebi osiedla irracjonalnie drogie), w miasteczku Wilanow podobna okazjonalnie zalewa garaze i na nizszych pietrach robi sie na scianach grzyb. Tak wiec zawsze cos...;(

Wybor oczywiscie zalezy od preferencji. Ja bardzo lubie industrial, tak wiec widok z mojego okna mnie zachwyca (lacznie ze zwirownia na dole ;) . Lokalizacje uwazam za bardzo dogodna, a dzielnica faktycznie sie zmienia. Kilka lat temu pracowalam w jednych (wtedy jeszcze) nielicznych biurowcow w okolicy i musze powiedziec, ze w ciagu 6 lat bardzo sie zmienila. Jesli utrzyma sie trend bedzie dobrze.
              Samoloty - moje najwieksze zmartwieni, jezdzilam, sluchalam, sprawdzalam kilkakrotnie i zdaje sobie sprawe, ze moga byc slyszalne. Ale obecnie, mieszkajac na Ursynowie - takze sa dosyc glosne.
              Czy jest na tym forum ktos, kto juz kupil tam mieszkanie albo planuje?
              • Gość: sasiadka Re: ronson sakura IP: *.204.7.90.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.12.12, 08:28
                Mieszkam kilka lat przy wyścigach (z drugiej, ładniejszej strony). Jeśli ktoś wam mówi, że samolotów nie słychać, to mówi nieprawdę. Kilka lat temu może było tak, ze lotnisko nie dawało się odczuć, ale teraz jest coraz gorzej (w nocy słychać silniki samolotów). Jest tam naprawdę bardzo blisko do lotniska.
                Okolica, cóż osobiście nie chciałabym tam mieszkać. Daleko od tramwajów, metra, najlepiej jak sie pracuje w pobliżu (żeby iść na piechotę) lub dojechać samochodem (co też nie jest takie proste).
                Ktoś pisał o elektryce - pamiętam, że po wprowadzeniu do budynku wybudowanego przez ronsona przez pierwsze pół roku wysiadały nam często korki (i żarówki przepalały się w błyskawicznym tempie). Może jest lepiej budynek w środku wykonany, ale czytając o położonej elektryce na skos, mam wątpliwości.
                Ale każdy ma wybór. Kupując dzisiaj mieszkanie pamiętajcie że być może będziecie musieli sprzedać to mieszkanie i wtedy nie będzie to takie proste, bo widok na lotnisko (i blisko), widok na sąsiedni duży brzydki biurowiec Tylko jak się kupuje u dewelopera to dziwnym trafem okoliczności przymyka się oczy na wiele minusów...Polecam refleksję przed kupnem dowolnego mieszkania.
                • Gość: omg Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 23:33
                  Mieszkam na Gotarda/Rzymowskiego i w nocy ostatnimi czasy często gęsto samoloty tak napi.... że trzeba okna zamykać. Jak ktoś mówi że jest cicho to mówi prawdę bo faktycznie jak samoloty nie nap... to jest cicho. Dobre okna, zatyczki do uszu i dacie rade. Pozdro
                • Gość: GT Re: ronson sakura IP: *.toya.net.pl 05.12.12, 00:43
                  Czy wiadomo jaki byl powod przepalania sie zarowek w budynku, o ktorym mowisz ? Czy oprocz zarowek padly jakies inne sprzety ? Moje nowe mieszkanie w Sakurze jest bajeczne (widok z wysokiego pietra na tor treningowy wyscigow, fajny rozklad i solidne wykonanie), ale podczas prac wykonczeniowych strzelaly 2-3 zarowki na tydzien. A jeden z wentylatorow Helios byl padniety juz od nowosci.
                  • Gość: sasiadka Re: ronson sakura IP: *.147.8.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.12, 07:09
                    Powodem przepalania żarówek i wywalania korków były problemy z instalacją elektryczną w budynku, a nie w moim mieszkaniu. Po jakimś czasie coś zmienili i stało się dobrze.
                    A i jeszcze jedna sprawa to przeciekające garaże. Wody gruntowe są dość wysokie w okolicach i przecieki i wilgoć w garażu mogą się zdarzać. Ale to oczywiście z drugiej strony wyścigów, na Kłobuckiej nie ma pewno takiego problemu ;-)
                    • Gość: GT Re: ronson sakura IP: *.tktelekom.pl 05.12.12, 11:52
                      OK, ale nie wiadomo co dokladnie bylo nie tak z instalacja ? Poza zarowkami cos sie popalilo ? O wode bym sie nie obawial - budynek nie stoi w dole przy Potoku Sluzewieckim w przeciwienstwie do Point House albo nowego budynku Sp-ni Służew nad Dolinką.
                      • Gość: sasiadka Re: ronson sakura IP: *.31.43.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.12.12, 06:59
                        zarządcą byłą arenda w tym czasie a dowiedzieć się od nich co było przyczyną - nieosiągalne.
                        Co do wody, to potok jest w znacznym oddaleniu. Budynek jest na górce w porównaniu do point house.wszystkie budowane budynki mają/miały ten sam problem (catalina itp)- przy budowie woda wypływała spod ziemi. Do tego kiepska ziemia do budowania - humus czy jakoś tak się nazywa. Poczytajcie jakie problemy były jeszcze przed wojną przy budowie Wyścigów Konnych.
                        Nie chcę nikogo wystraszyć, ale dobrze wiedzieć co może się dziać z budynkiem.
                        • Gość: gość Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 23:53
                          Mam pytanie: a jak teraz jest z poziomem radioaktywności?
                          Tam były zakłady produkujące ceramikę.
                          Kiedyś tam podobno mocno się wychylał licznik Geigera.
                          • Gość: Jaa Re: ronson sakura IP: 81.144.135.* 19.02.13, 16:53
                            Mieszka sie bardzo dobrze, Owszem czasem glosno, ale po 2 tygodniach sie przyzwyczilam, przy zamknietych oknach zupelnie nic nie slychac.
                            • Gość: Tomek Re: ronson sakura IP: 195.42.249.* 22.02.13, 17:47
                              Jaka jest wysokość pomieszczeń w tej inwestycji ?
                              • Gość: GT Re: ronson sakura IP: *.toya.net.pl 14.03.13, 00:29
                                w 1. etapie 270 cm, bardzo fajne okna o duzej powierzchni w stosunku do sciany
                                • gumri Re: ronson sakura 05.08.13, 11:46
                                  Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji, co o niej sądzicie? W Internecie znalazłem informacje że Ronson to bardzo solidny deweloper i ma najlepsze wyniki sprzedaży .
                                  • Gość: Paweł Re: ronson sakura IP: 46.187.139.* 26.08.13, 19:54
                                    Mieszkam w jednym z mieszkań Ronsona na Łomiankach i z czystym sumieniem mogę Ci poleci tego dewelopera.
                                    • Gość: facet z ręcznikiem Re: ronson sakura IP: *.adsl.highway.telekom.at 26.08.13, 21:45
                                      Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Mieszkam w jednym z mieszkań Ronsona na Łomiankach i z czystym sumieniem mogę Ci poleci tego dewelopera.

Paweł, macie tam tylko jeden IP w Łomiankach razem z Markiem, Kamilem i Mateuszem? Gumri też tam jest u was?
                                • Gość: Marek Re: ronson sakura IP: *.intkomp.net 15.08.13, 16:26
                                  Hmm, zależy kto co lubi, dla Ciebie duże okna to atut a innym mogą nie odpowiadać. Ja jednak uważam że to ciekawe rozwiązanie. :)
                            • maple_leafs Re: ronson sakura 07.03.13, 15:21
                              Ciekawe jak Pan/Pani zamknie okno w środku lipca.
                              • Gość: kempes Re: ronson sakura IP: *.teneto.com.pl 09.07.13, 11:59
                                egipcjanie wymyślili na to klimę...
                        • Gość: GT Re: ronson sakura IP: *.tktelekom.pl 19.03.13, 16:04
                          Dziekujemy za ostrzezenie, niemniej jednak wykazalas sie kompletna niewiedza w tematach budowlanych. Humus to wierzchnia, zyzna warstwa ziemi (prochnica), ktora usuwa sie przed kazda budowa, chocby garazu na malucha.
              • Gość: jasiek Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 12:25
                Hej, Ja kupiłem mieszkanie w 2 etapie Sakury.
                • Gość: GT Re: ronson sakura IP: *.tktelekom.pl 19.03.13, 16:07
                  Gratuluje :) Kiedy przekazanie kluczy i wprowadzka ? Jest juz pozwolenie na uzytkowanie ?
                • Gość: Gosc Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 20:08
                  Tez kupilam mieszkanie w 2 etapie sakury, szukalam mieszkania naprawde dlugi czas, zastanawialam sie nad qbik woronicza, nad inwestycjami na ursynowie, ale naprawde Sakura wydala mi sie najlepszym wyjsciem i co do lokalizacji to naprawde nie ma tragedii, w ilu miejsach mieszkancy maja do wyboru jeden autobus jezdzacy co 15-20 min, przy sakurze istnieje petla, do stacji metra jest 6 przystankow, nie uwazam aby bylo to duzo, ceny nie sa superniskie, ale naprawde da sie negocjowac i to nawet przy najmniejszym z metrazy, a mieszkanie kupilam na samym poczatku sprzedazy 2 etapu. Oczywiscie zaklad karny to zaden pozytyw, ale nie jest on w bezposrednim sasiedztwie, tylko w odleglosci km, kiedy jechalam samochodem od poleczek naprawde nie wydaje mi wie abysmy mogli odczuc to w jakis mocniejszy sposob, co do samolotow, kiedy poszlam ogladac okolice zapytalam napotkanych mieszkancow Sakury 1 o to czy jest z tym jakikolwiek problem, Pani z malym dzieckiem powiedziala ze w ogole ich nie slychac, za kazdym razem kiedy bylam w okolicy nie slyszlam zadnego, natomiast obecnie mieszkam na ursynowie, bardzo blisko metra, 5 min pieszo i nad moim blokiem lataja samoloty, ktore naprawde slychac okropnie momentami, wiec jesli chodzi o mnie, inwestycja Sakura jest naprawde najlepsza z mozliwych, ale rozumiem ze dopoki czlowiek sie nie przekona sam to innym nie uwierzy. Pozdrawiam i mam nadzieje ze do zobaczenia niedlugo z mieszkancami :)
                  • Gość: jasiek Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 21:54
                    Witam sąsiadkę :) Też kupiłem mieszkanie w II etapie Sakury. W woli ścisłości to nie jest to zakład karny tylko areszt śledczy dlatego nie ma się co martwić dodatkowo w znacznej odległości od bloku.
                    Klucze może dostaniemy pod koniec kwietnia :) Już nie mogę się doczekać :)
                    • Gość: Gosc Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 08:54
                      Z tego co mi mowiono to chyba bardziej poczatek maja, ale jesli tylko uda im sie wczesniej zalatwic sprawy z umowami itd to bedzie to koniec kwietnia, bo budynek juz ma spelnione wszystkie warunki do tego aby wpuszczono mieszkancow( widzialam na wlasne oczy ogladajac mieszkanie ze wszystko juz jest jak nalezy) ale co by nie bylo zostalo niewiele ponad miesiac wiec naprawde niedlugo :)
                  • Gość: qwerty Re: ronson sakura IP: *.178.c67.petrotel.pl 22.03.13, 22:34
                    też noszę się z zamiarem kupna mieszkania w tej okolicy. Sen z oczu spędzają mi rozważania o hałasie.
                    Na mapach akustycznych Warszawy dla hałasu lotniczego jest 50-55 db dla obszaru, na którym znajdują się budynki Sakury.
                    Jest to więc poziom akceptowalny, chyba dlatego, że nie jest to kierunek wzdłuż tras samolotów, tylko do pasa prostopadły, więc odległość od lotniska w linii prostej mimo , że mała - nie powinna mieć dużego znaczenia.
                    Nie wiem jednak tego na pewno, należałoby tam pomieszkać ze dwa tygodnie, żeby się zorientować. Czy ktoś już mieszka w Sakura I ?
                    • Gość: Robert Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 18:53
                      Witam, my już po zakupach wybraliśmy mieszkanie w budynku B z widokiem na pustą działkę i przeładownię:-) Zaintrygował mnie Pan tymi "dB" i z tego co jeszcze z tej mapy akustycznej można wyczytać to że hałasu lotniczego praktycznie nie ma w godzinach nocnych dla tej działki:-) Natomiast o zgrozo od ulicy Kłobudzkiej w dzień to 65-70 dB....
                      Ja mogę powiedzieć że bywałem wiele razy na działce obok osiedla Sakura i nie słyszałem żadnego huku samolotów który mógłby naprawdę przeszkadzać .
                    • Gość: Robert Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 18:56
                      Witam, my już po zakupach wybraliśmy mieszkanie w budynku B z widokiem na pustą działkę i przeładownię:-) Zaintrygował mnie Pan tymi "dB" i z tego co jeszcze z tej mapy akustycznej można wyczytać to że hałasu lotniczego praktycznie nie ma w godzinach nocnych dla tej działki:-) Natomiast o zgrozo od ulicy Kłobudzkiej w dzień to 65-70 dB dla hałasu drogowego....
                      Ja mogę powiedzieć że bywałem wiele razy na działce obok osiedla Sakura i nie słyszałem żadnego huku samolotów który mógłby naprawdę przeszkadzać .
                      • Gość: asdf Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 19:29
                        eeeeeeeee zespol sprzedazowy!!!!!! jeszcze pare reklam w zaglebiu brakuje sakura od 6666

sakura jest w strefie uciazliwosci halasowej lotniska a niedlugo wielkiej wielkiej i ruchliwej obwodnicy i zadne czary mary tego nie zmienia

izraelski kapital jakie okna zafundowal w tej oazie ciszy i spokoju?
                        • Gość: qwerty Re: ronson sakura IP: *.170.c67.petrotel.pl 24.03.13, 20:28
                          obwodnicą leżącą na horyzoncie się nie martwię, bo to Warszawa, trudno o okolice bez ruchu kołowego. Poza tym wybieram raczej lokalizację z tyłu budynku II.
                          Lotnisko, to inna sprawa.
                          Wiarygodne byłyby opinie mieszkańców z sakura I.
                          Samoloty z takiej odległości niestety musi być słychać, nie ma cudów, kwestia tylko, jak słychać.
                          Owszem ze względu na położenie w OOU okna powinny spełniać specjalne wymogi. Spełniają?
                          Nie wiem.
                          • Gość: Gość Re: ronson sakura IP: 212.160.172.* 25.03.13, 08:59
                            Nie wiem czy mieszkańcy etapu I będą mogli powiedzieć coś o samolotach bo huk od Kłobudzkiej zagłusza wszelkie dźwięki łącznie z samolotowym:-)
                            Fakt jest taki że jednak wszystkie mieszkania w Warszawie jak i w każdym dużym mieście są głośne...
                            Tylko że jedne bardziej a drugie mniej można też dopytać mieszkańców osiedla obok Hubertus?
                            O drogę S79 w ogóle bym się nie obawiał została zbudowana za zasadach tkz. "ekranozy" czyli na 5km drogi jest 30km ekranów akustycznych a po za tym jest to odległość prawie 1km wiec nie ma siły aby było to uciążliwe dla mieszkańców....
                            • Gość: qwerty Re: ronson sakura IP: *.124.c71.petrotel.pl 25.03.13, 16:56
                              Jest strona internetowa www.odpowiedzialnelotnisko.pl .
                              Jest tam też infolinia. Rozmawiałem z Panem z tej infolinii i dowiedziałem, że ten obszar jest poza strefą największej uciążliwości, ale hałas jest. Ponadto wkrótce rozpocznie się remont długiego pasa ( tego dalszego względem Sakury) i samoloty przez dłuższy czas ( nie wiadomo jaki) będą startowały z krótszego i wtedy będzie głośno.
                              Dodał, że różnie różnie ludzie na hałas lotniczy reagują i bez osobistego sprawdzenia nie da się przewidzieć własnego odbioru hałasu lotniczego.
                              Dla Sakury II hałas drogowy jest nieistotny, oddzielenie od drogi Sakurą I wystarczy, żeby ten hałas skutecznie zaizolować.
                              Waham się więc wobec tej informacji, kupić czy nie kupić ?
                              Powiedzmy sobie wprost - ta inwestycja ma poważne wady
                              • Gość: gosc Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 17:53
                                Idealnych lokalizacji w Warszawie nie ma a jak są to za 15000zł m2.
                                Czy w Sakurze jest dobry stosunek ceny do jakości każdy musi sobie odpowiedzieć sam:-)
                                • Gość: sakuraaaa Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 18:27
                                  www.odpowiedzialnelotnisko.pl/files/mapaOOU.jpg
                                  Tutaj jest mapka hałasu ze stron o której była mowa...
                                  • Gość: jasiek Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 21:15
                                    Podczas oglądania mieszkania długo siedziałem na balkonie i nasłuchiwałem hałasu z lotniska, nie jest to hałas uciążliwy. Oczywiście słychać samoloty ale masz wrażenie jak by to było w znacznej odległości. Byłem też kilka razy wcześnie rano obok bloku sprawdzić jak wygląda sytuacja kiedy jest natężony ruch startujących samolotów i też nie zauważyłem żeby ten hałas był uciążliwy. Pracuję na Ursynowie przy drodze podejścia do krótkiego pasa i uwierzcie mi, że tam ludzi kupili szeregowce po około 1,5 mln zł i mają samoloty lądujące nad głową. Kolejna sprawa to blok na Kłobuckiej znajduje się przy terminalu gdzie samoloty stoją i nie generują hałasu. Dodatkowo przy budowanej trasie będą kilkumetrowe ekrany, które również odizolują troszkę lotnisko. Teraz mieszkam w innej części Warszawy na 4 piętrze a pod oknem mam przystanek autobusowy gdzie od 4 rano zatrzymują się autobusy i porównując te dwie lokalizacje to zdecydowanie w Sakurze jest ciszej. Przy zamkniętych oknach w Sakurze nie słychać żadnych hałasów.
                                    Niezdecydowanym polecam podjechać o różnych porach dnia (obok wjazdu do garażu bloku A jest miejsce gdzie można zostawić auto) i możecie posłuchać "dźwięków okolicy". Pozdrawiam sąsiadów z drugiego etapu :)
                                    • Gość: asdf Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 07:45
                                      polacy sa zadziwiajacy! poda im sie gowno na talerzu a oni: wiemy ze to jest gowno ale wyglada jak czekolada inni dostali w bardziej plynnej postaci a my gratis mamy w srodku orzeszki :)
                                      • Gość: Gość Re: ronson sakura IP: 212.160.172.* 26.03.13, 08:28
                                        Twoja wypowiedź jest po niżej krytyki pewnie jesteś cwaniakiem mieszkającym w baraku tak-zwanym działkowym i masz internet w komórce próbując udzielać się na forum w temacie który całkowicie jest po za twoim zasięgiem....
                                        Bujaj się bo puszki z "amelinium" jeszcze nie pozbierane!
                                        • Gość: 01 Re: ronson sakura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 16:46
                                          > Twoja wypowiedź jest po niżej krytyki pewnie jesteś cwaniakiem mieszkającym w b
                                          > araku tak-zwanym działkowym i masz internet w komórce próbując udzielać się na
                                          > forum w temacie który całkowicie jest po za twoim zasięgiem....
                                          > Bujaj się bo puszki z "amelinium" jeszcze nie pozbierane!

heh, że też jedna trzeźwa uwaga tak uraziła napalonego konsumenta. Jak się wzięło kredyt na 30 lat, to rzeczywiście nie ma możliwości, by tego rodzaju opinie tolerować. Dodatkowo zapis "po za" oraz "po niżej" sugeruje już nie tyle wzburzenie emocjonalne, co intrygujące pochodzenie społeczne...
                                          • Gość: gosc Re: ronson sakura IP: *.centertel.pl 31.03.13, 19:00
                                            Dobrze że Ty tu jesteś i pełnisz swoją role społeczną...
                                    • Gość: qwerty Re: ronson sakura IP: *.224.c89.petrotel.pl 31.03.13, 14:43
                                      To ci dopiero news, ekrany obwodnicy mają odizolować osiedle od hałasu lotniczego. Co za idiotyzm. Chyba musiałyby mieć po 200 metrów wysokości.
                                      Użytkownik "jasiek" , to nisko opłacany palant na usługach Ronson Development.
                                      • Gość: gosc Re: ronson sakura IP: *.centertel.pl 31.03.13, 14:54
                                        Tak a Ty to pewnie same dobre intencje i doradztwo prosto z Marvipolu:)
                                      • Gość: jasiek Re: ronson sakura IP: *.dolsat.pl 01.04.13, 00:36
                                        Nie jestem pracownikiem ronsona to raz. Po drugie to jak byś troszkę pomyślał i spojrzał na mape to zobaczysz, że blok jest usytuowany na wprost terminala gdzie samoloty stoja i nie generuja halasu a ekrany dodatkowo odizoluja inne odglosy pracujacych maszyn na lotnisku. Kupilem mieszkanie w tym bloku i przed zakupem kilka godzin siedzialem na balkonie nasluchujac halasu generowanego przez lotnisko, dodatkowo kilka kolejnych godzin spedzilem obok bloku o roznych porch dnia sprawdzajac natezenie halasu, ba mialem ze soba miernik dzwieku i sprawdzalem jakie wskazuje wartosci. Uwiez mi ze nie roznia sie one od innych lokalizacji w Warszawie, no chyba ze bierzemy pod uwage odlegla bialoleke lub targowek.
                                        • Gość: GT Re: ronson sakura IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 11:12
                                          Jasiek, dyskutujac z trollem znizasz sie do jego poziomu. Jesli ktos szuka mieszkania w wysokim standardzie, ale cichszego to niech sprawdzi Apartamenty Grazioso (w cenach oscylujacych wokol 20k za metr). Rozklady podobnie funkcjonalne jak w Sakurze, no i projektowane przez S.Kuryłowicza. Tyle, ze ktos kogo stac na 50 m.kw. za ponad 1 mln PLN nie siedzi na forum, nie jeczy i nie obraza innych.

Wracajac do meritum - mieszkalem wiele lat na Starym Mokotowie. Tak, tym malym skrawkiem Mokotowa, ktorym wszyscy sie podniecaja. I nie powiedzialbym, zeby mieszkalo sie tam lepiej. Starodrzew wymarl i zostal zastapiony jakimis kikutami, ulice zabudowano apartamentowcami zabierajacymi swiatlo, zaparkowac ciezko, a kilka autobusow dziennie wystarczy, by szklanki dzwonily. W Sakurze mieszka nam sie rewelacyjnie i nie mam (jak to by powiedzialy trolle) kredytu na 30 lat, moglbym je sprzedac od reki... ale nie sprzedam !
                                          • Gość: jasiek Re: ronson sakura IP: *.centertel.pl 04.04.13, 15:11
                                            Masz rację nie będę z nim dyskutował szkoda czasu
                                      • Gość: jasiek Re: ronson sakura IP: *.dolsat.pl 01.04.13, 00:47
                                        Za tego "palanta" trolu to mozsz wpie...jeszcze dostac
                                        • Gość: qwerty Re: ronson sakura IP: *.31.196.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.13, 16:12
                                          a ty za groźby karalne wylądować na Kłobuckiej, ale...w areszcie.
                            • Gość: GT Re: ronson sakura IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 10:56
                              > Nie wiem czy mieszkańcy etapu I będą mogli powiedzieć coś o samolotach bo huk o
                              > d Kłobudzkiej zagłusza wszelkie dźwięki łącznie z samolotowym:-)

Kłobuckiej...

To poniękąd prawda - od strony ulicy duzo bardziej irytujacy (od rzadko slyszalnego lotniska) jest halas samochodow ciezarowych - puste wywrotki strasznie dudnią.
                          • Gość: GT Od mieszkanca Sakura I IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 10:44
                            Wszystko zalezy od tego, z ktorej strony masz okna. My mamy centralnie na tor Wyscigow (jak w wizualizacji) i samolotow uzywajacych podstawowej drogi startowej na osi Piaseczno - Krakowska nie slychac w ogole. Z rzadka zahuczy wiekszy samolot (Boeing 767), ale to tylko kilka startow dziennie. Wiem jednak, ze z okien od strony lotniska juz tak wesolo nie jest - niech sie wypowie ktos tam mieszkajacy.

Sytuacja dla mieszkajacych od strony toru zmieni sie za 2 tygodnie i potrwa do wrzesnia - bedzie remontowany glowny pas, a starty i ladowania odbywac sie beda na tym krotszym, w osi Ursynow - Ursus. Jakos to przezyjemy. To zabrzmi glupio, ale sam jestem fanem lotnictwa i czasem chcialbym cos z balkonu poogladac/posluchac, a nie za bardzo jest co :)
                          • Gość: GT A co do okien IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 10:54
                            Nie wiem jak Sakura II, ale Sakura jeden jest zrobiona "na bogato" jesli chodzi o izolacje akustyczna i termiczna scian, jak rowniez o okna (lite drewno egzotyczne).
                        • Gość: GT Kolego, jakiej wielkiej i uciazliwej obwodnicy ? IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 10:32
                          Zamiast wprowadzac w blad, powinienes sie doksztalcic - mowisz o S79 biegnacej z kilometr dalej, po drugiej stronie torow ?
                      • Gość: henhel Re: ronson sakura IP: *.play-internet.pl 05.04.13, 19:43
                        Witam, ja również jestem zainteresowana kupnem mieszkania na osiedlu Sakura II, mam pytanie odnośnie cen obecnie, czy ta cena 6666 dotyczy tylko dużych mieszkań? I czy od niej można jeszcze coś wynegocjować? mnie interesuje mieszkanie ok 50m2 dlatego wolę się podpytać zanim zacznę poczynać kroki i negocjacje. Może ktoś orientuje się w jakich cenach mniej więcej są 2 pok? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam
                        • Gość: JAN Re: ronson sakura IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.04.13, 10:27
                          6666 to cena za mieszkania w I Sakurze i o metrażu ponad 80 m2. Co do 50 m2 w II targuj się !!
                    • mieszkanienamiare2013 Re: ronson sakura 26.09.13, 21:59
                      Witam,
                      Szukam osób zainteresowanych kupnem mieszkania w Sakura I
                • Gość: ka Re: ronson sakura IP: 82.211.83.* 28.03.13, 14:12
                  My też kupiliśmy w II etapie i mam nadzieję, że szybko odbierzemy klucze :)
                  • Gość: Jan Re: ronson sakura IP: *.xdsl.centertel.pl 28.03.13, 22:47
                    Witam, a czy już coś wiadomo kiedy jest szansa otrzymać klucze?
                  • Gość: Kinga Re: ronson sakura IP: *.capitalpark.pl 02.04.13, 12:33
                    Cześć, czy moglibyśmy się skontaktować co do ceny mieszkania? Zamierzamy kupic mieszkanie i chciałabym porównać ceny.
                    • Gość: Adam Re: ronson sakura IP: *.centertel.pl 02.04.13, 13:38
                      Cześć, najbardziej wiarygodnej informacje udzieli Ci osoba w biurze sprzedaży
                      • Gość: Kinga Re: ronson sakura IP: *.capitalpark.pl 02.04.13, 14:28
                        Dzięki, w zasadzie chodzi mi o to jaka jest możliwość negocjacji cen od podanej przez sprzedawcę?
                        • Gość: Adam Re: ronson sakura IP: *.centertel.pl 02.04.13, 15:14
                          Możliwość negocjacji ceny zawsze jest. Jak kupowqlem swoje mieszkanie w tym bloku to udało mi sie ugrac troszke. Ceny sa zróżnicowane w zależności od piętra na którym jest mieszkanie i oczywiście wielkości mieszkania. Zadzwon do biura lub najlepiej jedź osobiscie i dostaniesz ofertę.
                  • Gość: jaaa Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 18:38
                    Czy ktoś coś wie co do możliwych terminów oddawanie mieszkan na Sakurze2?
                    • Gość: Jan Re: ronson sakura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.13, 09:14
                      Coś podobno końcówka maja. Trzeba się na listę zapisać.
                      • Gość: alex Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 20:21
                        Jaka lista ????? o czym ty piszesz ?????
                        może komitet kolejkowy stworzymy :)
                        • Gość: Jan Re: ronson sakura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.13, 08:58
                          Ja tej listy nie wymyśliłem...u każdego developera jest kolejność przyznawania kluczy. Radzę się upewnić.
                • Gość: Jarosław Wierzbows Re: ronson sakura IP: *.205.25.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.13, 19:59
                  Jarosław Wierzbowski - ekonomista i pracownik jednego z banków informuje w wywiadzie radiowym że nastał dobry czas na zakup mieszkań, ceny będą powoli wzrastały.
                • Gość: Eeee Re: ronson sakura IP: *.home.aster.pl 19.05.13, 00:46
                  tak blisko lotniska? samoloty nad głowami
                  • Gość: GT tylko do września IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 17:48
                    Jak skoncza remont glownej drogi startowej sytuacja wroci do normy.
                    • Gość: Jaaaaa Re: tylko do września IP: 212.160.172.* 20.05.13, 08:01
                      No i może Modlin znowu się otworzy.... kilka samolotów tam poleci jeszcze z Okęcia.
    • Gość: WykształconyNapływ Re: IP: 31.178.62.* 30.03.13, 12:10
      Wspominałem kiedyś o bezpośrednim sąsiedztwie dużego złomowiska prowadzonego przez firmę KOLEX. Kilka dni temu od pracowników jednej z firm z siedzibą w okolicy dowiedziałem się, że KOLEX jest właścicielem gruntu na którym działa. Tak więc jeśli jakiś developer wciska wam kit, że okolica się zmienia to radzę się najpierw udać na wspomniane złomowisko i zapytać właścicieli czy planują je likwidować i sprzedawać ziemię pod budownictwo mieszkaniowe.

P.S. Nawiasem mówiąc, osobiście się cieszę, że ta firma tam działa - jestem inżynierem, mam do nich blisko i często kupowałem u nich jakąś stal, aluminium itd. Ale mieszkać w ich sąsiedztwie (zwłaszcza z widokiem na ich główny plac) bym nie chciał.
      • Gość: jasiek Re: IP: *.dolsat.pl 30.03.13, 15:57
        Bloki na Kłobuckiej od złomowiska oddzielają dwa duże budynki, które skutecznie zasłaniają całe złomowisko. Każda okolica ma swoje plusy i minusy, każdy sam ocenia jak wygląda okolica i czy to co jest tam obok będzie mu przeszkadzać czy nie.
        • Gość: qwerty Re: IP: *.037.c79.petrotel.pl 30.03.13, 19:11
          deweloper musi się śpieszyć, bo to czego nie sprzeda do 28 kwietnia może się już nie chcieć sprzedać później.
          Po tym terminie rozpoczyna się remont długiego pasa startowego. Samoloty będą startowały z drugiego i huk w okolicy ma być niemiłosierny.
          Pewnie stąd ta marcowa promocja cenowa. Kto nie kupi w kwietniu w maju kupi taniej.
          • Gość: jasiek Re: IP: *.dolsat.pl 31.03.13, 08:58
            Opowiadasz takie głupoty, że szkoda gadać, a tak naprawdę nigdy tam nie byłeś i nie słyszałeś. Jedź koło tego bloku na kilka godzin i posiedź sobie, będziesz bardzo zdziwiony bo blok nie jest w okolicy początku ani końca pasa startowego a w jego połowie a dokładnie za terminalem gdzie samoloty stoją i nie generują hałasu. Sam napisałeś: ".......... i huk w okolicy ma być niemiłosierny. ........." z wyraźnym naciskiem na "ma być"To zdanie ewidentnie potwierdza, że w okolicy nie byłeś i nie masz pojęcia co tam się dzieje.
            • Gość: qwerty Re: IP: *.224.c89.petrotel.pl 31.03.13, 11:32
              byłem i siedziałem na balkonie. Owszem na razie hałasu nie ma.
              Nie czytasz ze zrozumieniem. Będzie głośno, bo będzie remont pasa. Jest to informacja z infolinii samego lotniska ( ze strony odpowiedzialnelotnisko.pl) . Remont miał się rozpocząć już od pierwszego kwietnia, ale ze względu na pogodę został przesunięty o cztery tygodnie. Potrwa pewnie około roku, choćw planach było, że tylko do września.
              Nie bardzo rozumiem skąd te protesty, mieszkaniec czy przyszły mieszkaniec powinien drążyć temat, chyba, że już kupiłeś i chcesz zakląć rzeczywistość. Ewentualnie piszesz na zlecenie biura Ronson...
              • Gość: jasiek Re: IP: *.dolsat.pl 31.03.13, 11:47
                Jak remontują drogę to też jest hałas, taki to już urok mieszkania w mieście.
                A co miała Ci powiedzieć Pani/Pan na infolinii, że będzie jeszcze ciszej niż teraz ?? PRzecież to normalne, że będzie hałas..........
            • Gość: GT Jasiek, tutaj sie z Tobą nie zgodze IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 11:15
              Pozyjemy - zobaczymy jak bedzie. Jesli starty odbywac sie beda w strone Ursynowa to moze byc ostro. Bo ladowania od strony Ursusa i starty w tamta strone nie sa slyszalne w ogole.
        • Gość: asdf Re: IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.13, 12:25
          sluchaj ale tam jest kolex sp. j i zlomrex sp. z o.o. jeden oddzielony budynkiem a drugi w odlełosci <100 jakas przezedzona zielenina, ten drugi ma wlasna bocznice kolejowa i na placu oprocz zlomu widac kruszywa i wielkie wywrotki.
          • Gość: obiektywny Re: IP: *.centertel.pl 31.03.13, 14:58
            A Ten dalej doradza w sprawach po za swoim zasięgiem.
            Chłopie tak Ci się nie podoba ta inwestycja to po co tu zaglądasz i wypisujesz tu te swoje pierdoły?
            • Gość: asdf Re: IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.13, 15:23
              koles w tygodniu oddawalem tam 2 kilo aluminium nazbieranego w smietnikach mieszkancow SAKURA i wiesz co ? razem z puszkami po piwku z reguly mozna znalezc stopery do uszu :)
              • Gość: obiektywny Re: IP: *.centertel.pl 31.03.13, 15:33
                No i dobra już wiem ze masz w paluszku punkty skupu złomu w całej Warszawie...
                Powiedział co wiedział i już mozesz sobie dać siana i leć psuć powimetrze gdzieś indziej!
                • Gość: asdf Re: IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.13, 15:59
                  dam sobie siana jak dzial sprzedazy przestanie pisac pierdoly. Ja pisze jak jest, a handlowcy w przebajerzonych superlatywach.
                  Zamiast jechac po mnie, moze wzniosl bys do dyskusji jakas merytoryczne fakty np jaki wspolczynnik tlumienia akustycznego maja okna czy ocieplenie budynku jest ze styropianiu czy welny mineralnej, czy w mieszkaniach sa podlogi plywajace jezeli tak to jak sa zrobione ?
                  Ja postami chce zmusic do refleksji, ty stosujac wycieczki personalne wyraznie, masz problem z ich przetrawieniem. Nie podniecaj sie tak w przyszlosci tylko napisz jakies fakty to moze porozmawiamy merytorycznie o inwestycji.
                  • Gość: obiektywny Re: IP: *.centertel.pl 31.03.13, 18:55
                    Nie jestem z żadnego Ronsona tylko kupiłem mieszkanie na tym osiedlo.
                    Nie będę przytaczł twoich postòw bo sa poniżej krytki... jeszcze nie dawno pisałeś coś o fekaliach.
                    Nie wiem po co developerzy biorą takich ludzi aby pisali takie pierdoły jak Ty.
                    Dobrze że ludzie potrafią wyciągać wlasciwe wniski, widać to jak mieszkania się sprzedają w Sakurze...
                    Takie mieszkanie jaki kupiliśmy zostało już tylko na parteże:-)
                    • Gość: qwerty Re: IP: *.128.c70.petrotel.pl 31.03.13, 21:18
                      aha, ale słowniki polskiego może jeszcze gdzieś sprzedajo ?
                      • Gość: 01 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 22:53
                        > aha, ale słowniki polskiego może jeszcze gdzieś sprzedajo?

na kredyt? wątpię
                      • Gość: nocny marek Re: IP: *.centertel.pl 01.04.13, 01:06
                        jak się nie ma argumentów to najprościej czepiać się ortografii...
                        • Gość: Miodek Re: IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.04.13, 09:40
                          > jak się nie ma argumentów to najprościej czepiać się ortografii...

gorzej jeśli nieznajomość ortografii staje się jedynym argumentem
                    • Gość: 01 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 23:04
                      Gość portalu: obiektywny napisał(a):

> Nie jestem z żadnego Ronsona tylko kupiłem mieszkanie na tym osiedlo.

hej obiektywny, słyszałeś coś może, czy to prawda, że Ronson bankrutuje?
                      • Gość: nocny marek Re: IP: *.centertel.pl 01.04.13, 00:55
                        Ewidentnie są tu ludzie z konkurencji Ronsona a ludzie tacy jak ja nabierają się na to piszą posty 00:52 myśląc że czegoś ciekawego się dowiedzą od innych zainteresowanych bądź kupców tego osiedla...
                      • Gość: GT Re: IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 11:21
                        Za wypisywanie takich informacji mozna zostac pociagnietym do odpowiedzialnosci karnej - jesli Twoja wypowiedz nie mialaby zadnych podstaw (a jestes po prostu zlosliwy badz pracujesz dla konkurencji), a spowodowalaby spadek kursu akcji, wplynela na sprzedaz lub kondycje oczernianej spolki to robi sie z tego sprawa sadowa. Nie jestes anonimowy/anonimowa.
                        • Gość: 01 Re: IP: *.sta.asta-net.com.pl 04.04.13, 12:12
                          > Za wypisywanie takich informacji mozna zostac pociagnietym do odpowiedzialnosci
                          > karnej - jesli Twoja wypowiedz nie mialaby zadnych podstaw (a jestes po prostu
                          > zlosliwy badz pracujesz dla konkurencji), a spowodowalaby spadek kursu akcji,
                          > wplynela na sprzedaz lub kondycje oczernianej spolki to robi sie z tego sprawa
                          > sadowa. Nie jestes anonimowy/anonimowa.

Jeśli twierdzisz, że Ronson jest w takim katastrofalnym położeniu, że może go wyłożyć pojedyncze pytanie zadane w internecie, to na gruncie swoich przekonań sam kwalifikujesz się do sprawy karnej. A ile kasy zarobiłby w sądzie Gant, gdyby podał wszystkich, którzy twierdzą, że bankrutuje...
                          • Gość: GT Re: IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 13:23
                            > Jeśli twierdzisz, że Ronson jest w takim katastrofalnym położeniu, że może go w
                            > yłożyć pojedyncze pytanie zadane w internecie, to na gruncie swoich przekonań s
                            > am kwalifikujesz się do sprawy karnej. A ile kasy zarobiłby w sądzie Gant, gdyb
                            > y podał wszystkich, którzy twierdzą, że bankrutuje...

Jakim polozeniu ? Jakie wylozenie ? O czym Ty w ogole piszesz ?

Nie mam watpliwosci, ze jestes zlosliwcem (lub) nie umiejacym czytac ze zrozumieniem - odpusc sobie poki jestem mily.
                          • Gość: 01 Re: IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.04.13, 12:02
                            > Jeśli twierdzisz, że Ronson jest w takim katastrofalnym położeniu, że może go w
                            > yłożyć pojedyncze pytanie zadane w internecie, to na gruncie swoich przekonań s
                            > am kwalifikujesz się do sprawy karnej. A ile kasy zarobiłby w sądzie Gant, gdyb
                            > y podał wszystkich, którzy twierdzą, że bankrutuje...

zapomniałem, że Gant już podał w zeszłym roku do sądu jednego internautę, który twierdził, że Gant bankrutuje. Zatem Ronson może spokojnie też podawać takich klientów do sądu. Tytuły w prasie RONSON IDZIE W ŚLADY GANTA - gwarantowane.
                    • Gość: asdf Re: IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 09:59
                      wiesz co? jakims dziwnym zrzadzeniem losu posty w tym watku zaczely sie pojawiac razem z plakatami w centrum i innymi haslami o piekelnej promocji ronsona. przypadek ? jedynym faktem/pseudofaktem jaki wprowadziles/wprowadziliscie do dyskusji to: ja kupilem tam mieszkanie, niedlugo wszystkie zostana wykupione, taka super jest kwitnaca wisnia miedzy zlomowiskami w cieniu obwodnicy i lotniska

na wlasciwa odpowiedz twojego posta przytocze klasyka:
                      „Jedzmy gó..., przecież miliony much nie mogą się mylić”
                      i odnosze wrazenie ze ten frazes jest sprzedazowa strategia developera
                      • Gość: olek Re: IP: *.centertel.pl 01.04.13, 10:20
                        Ja też zacytuje klasyka
                        ' Jakb się nie podoba to wypier......' koniec cytatu
                      • Gość: GT Re: IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 11:22
                        > wiesz co? jakims dziwnym zrzadzeniem losu posty w tym watku zaczely sie pojawia
                        > c razem z plakatami w centrum i innymi haslami o piekelnej promocji ronsona. pr
                        > zypadek ?

Nie przypadek, tak dziala reklama.
                  • Gość: ja Re: IP: *.dolsat.pl 01.04.13, 00:41
                    O jaka refleksje ci chodzi ??? Bo ciezko jest zinterpretowac twoje intencje.
                    • Gość: alojzy dupa Re: IP: *.class144.petrotel.pl 01.04.13, 11:51
                      Po tylu bardziej i mniej konstruktywnych opiniach, atakach, inwektywach itd. Czas na podsumowanie :

Zalety inwestycji :
                      - estetyczne bloki bez studni w środku - tak typowej do wielu nowych kompleksów mieszkaniowych
                      - dość dobra lokalizacja - niedaleko do centrum miasta i własciwego Mokotowa i ...na lotnisko
                      - część bardzo rozkładowych mieszkań,
                      - uznany deweloper
                      - możliwość zakupu mieszkania na bardzo zaawansowanym etapie budowy - własciwie na ukończeniu
                      Wady inwestycji :
                      - bardzo brzydka okolica - złomowisko, żwirownia, brak terenów spacerowych i zieleni w oklicy
                      - bliskość lotniska i hałas lotniczy - OOU!
                      -brak planu zagospodarowania przestrzennego dla okolicy od strony zachodniej

Reszt rozważań typu: hałas od ulicy , blisko lub daleko do metra, mało czy niemało linii autobusowych,mieszkania komunalne w pobliżu, jakość wykonania, itd. itp. - to wątpliwości, które można przypisać praktycznie do wszystkich nowych inwestycji warszawskich.
                      • Gość: WykształconyNapływ Re: IP: 31.178.62.* 01.04.13, 20:29
                        Właściwie całkiem sensowne podsumowanie, z wad dodał bym jeszcze absurdalną cenę i kłamstwa developera odnośnie lokalizacji (twierdzą, że to Mokotów, a to przecież Ursynów). Niby błahostka, ale dalsze brnięcie w zaparte w takim duperelnym temacie (który można było skończyć pisząc, że to niezamierzona pomyłka, zamiast pisać o jakichś marketingowych pierdołach typu badania "z jaką dzielnicą kojarzy Ci się ulica kłobucka?") stawia pod znakiem zapytania ogólnie rozumianą uczciwość developera.
                        Jeśli chodzi o zalety to się zbyt obficie nie wypowiadam, bo się temu osiedlu nie przyglądałem. Przyznaję, że mi by nawet ta lokalizacja odpowiadała, gdyby nie wspominany (również przeze mnie) post-industrialno-budowlano-złomowiskowo-więzienny pie...ik wokół osiedla. Jak dla mnie sąsiedztwo lotniska czy obwodnicy nie jest jakimś problemem. Moim zdaniem, jeśli kiedyś by tam jeździło więcej autobusów, to komunikacyjnie była by to dużo lepsza alternatywa niż Włochy (modne wśród moich znajomych w pracy) czy Miasteczko Wilanów.
                        • Gość: JasnaDupa Re: IP: 31.178.62.* 01.04.13, 20:31
                          W ogóle to ile teraz tam kosztują mieszkania dwu lub trzypokojowe?
                          • Gość: papu Re: IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 20:46
                            3pokoje 60 m2 390tys około 6700 za m2 dużo?
                            • Gość: JasnaDupa Re: IP: 31.178.62.* 01.04.13, 23:21
                              Gość portalu: papu napisał(a):

> 3pokoje 60 m2 390tys około 6700 za m2 dużo?

To wciąż drożej niż mieszkanie w sensownej dzielnicy Berlina. Wziąwszy pod uwagę średnie zarobki Niemców na poziomie ponad 2200 Euro na rękę (nie wiem o ile są wyższe pensje Berlińczyków) oraz Warszawiaków - wciąż sporo mniej niż 1000 Euro na rękę to śmiało można powiedzieć, że sakura ma ceny z kosmosu. Ale trend jest widoczny od dłuższego czasu - gdy półtora roku temu założono ten wątek ceny kształtowały się na poziomie ok 8500 PLN/m2, co daje spadek ponad 20% :)

• Gość: Klara Re: IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 21:26
                          Widzę, że zaczyna się przechwalanie kto więcej wad opisze na temat Osiedla. Są tu przeciwnicy i zwolennicy Osiedla Sakura i takie wyliczanie wad i zalet jest śmieszne, bo jeśli ktoś szuka mieszkania dla siebie ma swoje typy i wymagania co do mieszkania i lokalizacji. Zakup mieszkania trzeba dokładnie przemyśleć i czasem nawet iść na kompromis. Bo takie patrzenie tylko na wady nie wychodzi na dobre, bo patrząc na nieruchomości w Warszawie to zawsze coś będzie przeszkadzać i wyjdzie, że żadna nie będzie dobra. Jedni kupują gotowe mieszkania, a inni kupują dziurę w ziemi, bo to do nich decyzja należy i na pewno nie wzorują się na opiniach jakiś nieznajomych z forum.
                          • Gość: qwerty Re: IP: *.251.c73.petrotel.pl 02.04.13, 21:44
                            takie wyliczanie jest bardzo dobre.
                            Otwiera oczy niezorientowanym na wiele kwestii.
                            Jak zawsze w internecie jest sporo przesady, trochę nieprawdy i część cennych informacji.
                            Jako jedyne źródło oczywiście nie wystarcza, ale jako uzupełniające - jak najbardziej.
                      • Gość: GT Re: IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 11:23
                        > brak terenów spacerowych i zieleni w oklicy

What ? A kilkanascie hektarow od frontu ? :)
                        Fakt, ze nie ogolnodostepne, ale jak sie wie jak wejsc to mozna pospacerowac.
                        • Gość: 01 Re: IP: *.sta.asta-net.com.pl 04.04.13, 12:22
                          > What ? A kilkanascie hektarow od frontu ? :)
                          > Fakt, ze nie ogolnodostepne, ale jak sie wie jak wejsc to mozna pospacerowac.

ale się kompromitujecie. Może zapuść tutaj tę cenną wiedzę, jakim to sposobem można spacerować w okolicy tej inwestycji. Trzeba podać hasło? postawić cieciowi wódkę? przejść na czworakach przed okienkiem portiera? a może jest dziura w płocie?

Napisałbym ci, co robi Ronson, ale słyszałem, że rozważają procesy sądowe nie tylko z osobami wyrażającymi opinie na ich temat, ale nawet z tymi, co tylko zadają pytania.
                          • Gość: GT Re: IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 13:15
                            > ale się kompromitujecie. Może zapuść tutaj tę cenną wiedzę, jakim to sposobem m
                            > ożna spacerować w okolicy tej inwestycji. Trzeba podać hasło? postawić cieciowi
                            > wódkę? przejść na czworakach przed okienkiem portiera? a może jest dziura w pł
                            > ocie?

Wejscie na teren wyscigow jest od Bokserskiej jesli o to pytasz.

> Napisałbym ci, co robi Ronson, ale słyszałem, że rozważają procesy sądowe nie t
                            > ylko z osobami wyrażającymi opinie na ich temat, ale nawet z tymi, co tylko zad
                            > ają pytania.

Dziwisz sie ? Jesli wypowiedz nosi znamiona szkalowania lub rozpowszechniania nieprawdziwych informacji to co zrobilbys jaki spolka ?
                            • Gość: lokals Re: IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.13, 15:37
                              Nie ma żadnego ogólnodostępnego wejścia na teren Wyścigów od Bokserskiej. Być może jest jakieś dla mieszkańców bloków przy Bokserskiej (tych z faktycznym adresem ul. Puławska), ale te bloki są odgrodzone murem, domofonami itd.. Jedyne ogólnodostępne wejście jest od Puławskiej. Jeśli takie wejście istnieje od Bokserskiej, to proszę oświeć mnie, w którym miejscu.
                              • Gość: GT Re: IP: *.tktelekom.pl 04.04.13, 16:33
                                Na koncu Bokserskiej jest szlaban. W dniach kiedy nie ma cwiczen wystarczy zaawizowac sie u pana z ochrony i ...liczyc na jego przychylnosc.
                                • pak40 Re: 05.04.13, 10:39
                                  Pozdrawiam sąsiada!
                                  Ja tam do tej pory nikomu się nie awizowałem i nie liczyłem na niczyją przychylność, po godzinach treningów wchodziłem z dzieckiem w wózku jak do siebie. ;-) Wejście na teren jest też od strony ul. Wyścigowej, może tam faktycznie pilnują.
                                  Na spacer można też się przejść osiedlami między Obrzeżną i Gotarda, nie ma tam ruchu, jest w miarę cicho i spokojnie. Podobno to mokotowski "trójkąt bermudzki", ale łażąc tam z synem w wózku w żaden sposób tego nie odczułem.
                                  Też mieszkam w sakurze I z widokiem na tor treningowy. Kłobucka jest uciążliwa ale w granicach tolerancji. Po godzinie 18 natężenie ruchu mocno spada, a w weekendy prawie nikt tu nie jeździ, w sobotę i niedzielę naprawdę jest tu spokój jakim reklamuje się ronson.
                                  Lotnisko faktycznie nie zauważalne, zobaczymy jak będzie podczas remontu, ale już parę razy widziałem jak startują w kierunku Ursynowa (wprowadziłem się w październiku) i nie było to odczuwalne. Z mieszkaniami wychodzącymi na tor jest o tyle dobrze, że dźwięk nie ma się od czego do nas odbijać. W okolicy wśród bloków lotnisko słychać doskonale, (nie wspominając na przykład o okolicach metra wilanowska gdzie wcześniej mieszkałem), u nas w mieszkaniach nie.
                                  Komunikacyjnie też nie jest źle - z pętli: 138, 174, 193; 165 i 365 do metra wilanowska. I chyba jakiś nocny.
                                  Żabka się uruchomiła, delikatesy Margo też powinny lada chwila ruszyć.
                                  Na razie mogę Sakurze przyznać 4 punkty w skali od 1 do 6.
                                  • Gość: balkonowiec Re: IP: *.class99.petrotel.pl 05.04.13, 23:58
                                    Czy to żwirowisko na tyłach inwestycji jest wciąż czynne? Czy mocno hałasuje?
                                    Dotyczy to mieszkań z tyłu Sakury II ?
                                    Inwestycja już prawie ukończona, a chyba około 40 % mieszkań jeszcze jest wolnych, to chyba jest jeszcze przestrzeń do negocjacji cen poniżej siódemki za metr ?
                                    Te 6666 za metr, to niestety cena ofertowa dla parteru i dużych metraży
                                    • Gość: Ja Re: IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 09:42
                                      Tak tylko te 40% to już chyba same wielkie zostały. Obserwuje tą inwestycje jakiś czas i powiem że ostanio bardzo dużo mieszkań się sprzedało nie wiem czy jeszcze jakieś 2 pokojowe zostały:)
                                      Jeśliby to coś z tyłu było żwirownią to chyba nikt by tam mieszkania nie kupił całe szczęście to tylko jakaś przeładowania. Ja jeszcze nie słyszałem hałasu z tego czegoś bo chyba rzadko tam się coś dzieje...
                                      • Gość: Karolina Re: IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 10:49
                                        Również przymierzam się do kupna mieszkania w Sakurze. Ponieważ mamy małe dzieci obawiamy się z mężem o miejsca do spacerów. Mógłby któryś z mieszkańców napisać czy są w okolicy miejsca w których spokojnie można pospacerować z wózkiem? Znalazłam jakiś czas temu informacje że służewiec był poddany rewitalizacji bip.warszawa.pl/UMBIP/Handlers/GetBlob.aspx?id=684431&fName=1607_uch_zal_3_do_Programu_Mokotow1.pdf czy ktoś tam mieszkający mógłby się podzielić obserwacjami na ten temat. Mamy dwójkę dzieci i chcieliśmy kupić 3-4 pokojowe mieszkanie ale wahamy się z powodu braku informacji o okolicy.
                                        • Gość: poinformowany Re: IP: *.147.65.140.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.04.13, 15:13
                                          dla tych co lubią industrial okolica jest ok, ale powiedzmy sobie wprost - dla spacerów z dziećmi tam miejsca absolutnie nie ma. Ulotka reklamowa kłamie bezczelnie.
                                          Mi się podoba widok startujących samolotów, bliskość Mokotowa i księżycowa okolica na zachód od osiedla, ale nie ma tam parków żadnej zieleni i okolic na relaks.
                                          • Gość: sąsiadka Re: Tereny do spacerowania IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.13, 14:18
                                            Poniżej podaję link do filmiku, który został jakiś czas temu zaprezentowany przez Totalizator Sportowy odnośnie planów na zagospodarowanie terenów Wyścigów Konnych.

www.youtube.com/watch?v=uFbfDGdtwgg&list=FLhc2_0fWxJnC0xp9mmMWAUA&index=2
                                            oraz bieżąca prasa dotycząca tematu.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13523923,Las_Vegas_na_Sluzewcu__Totalizator_szykuje_inwestycje.html
                                            Trzeba teraz trzymać kciuki, aby inwestorowi udało się chociaż w połowie zrealizować plany a w szczególności wybudować park na torze treningowym - wtedy miejsca na spacery nie zabraknie.....:-)
                                            • Gość: olaboga Re: Tereny do spacerowania IP: *.31.196.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.13, 15:36
                                              Las Vegas jest bardzo daleko, Las Palmas daleko, las kabacki najbliżej, a w okolicy krajobraz marsjański raczej - jest i pozostanie, na wieki wieków amen.
                                        • Gość: slimakus Re: spacery w okolocy IP: *.204.25.132.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.13, 16:21
                                          Ja juz tu mieszkam z 2dzieciakow.
                                          Nie jest moze idealnie, ale też nie jest tragicznie. Nowe budynki jak zwykle ogrodzone , ale cale szczescie jesr 'stary Mokotow' -mozna spacerowac do woli; dosc szerokie chodniki. Na dlugie spacery polecam wyscigi konne:są 2 wejscia jakies 15min i 25min. Plac zabaw ogolno dostępny 10min, choc nie wysokich lotow. No i oczywiscie wew. plac zabaw. Mały, ale w razie naglej potrzeby pod nosem.
                                          • Gość: - Re: spacery w okolocy IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 13:44
                                            A jak wygląda sytuacja z rejonową szkołą podstawową? Sakura to Ursynów,choć Ronson reklamuje,że to Mokotów.
                                            • Gość: Klara Re: IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 21:45
                                              Obwodową Szkołą Podstawową jest: Szkoła Podstawowa nr 100 im. Francesco Nullo ul. Taneczna 54/58. Osiedle Sakura należy dzielnicowo do Ursynowa.
                                              • Gość: Gość Re: IP: *.nameserverus2.com 09.04.13, 10:17
                                                > Obwodową Szkołą Podstawową jest: Szkoła Podstawowa nr 100 im. Francesco Nullo u
                                                > l. Taneczna 54/58. Osiedle Sakura należy dzielnicowo do Ursynowa.

To z Sakury jedynie 4 km mijając ciężarówki i drobny mankament w postaci aresztu śledczego :) To drobiazgi dla naszych milusińskich szybciutko hasających do szkółki...
                                                • Gość: Jaaaaa Re: IP: 212.160.172.* 09.04.13, 12:55
                                                  To może najprościej zamieszkać na wsi obok szkoły, przedszkola, urzędu, kościoła, sklepu i domu kultury powodzenia życzę….
                                                • Gość: dupa romana Re: IP: *.093.c83.petrotel.pl 09.04.13, 19:08
                                                  straszenie aresztem uważam za zwykły trolling, ewentualnie głupie złośliwości kogoś, kto mieszka obok w kontenerze gdzieś.
                                                  Myślę, że bardziej niebezpiecznie jest w każdym parku niż w okolicy aresztu śledczego, raczej tam jet akurat baardzo bezpiecznie.
                                                  • Gość: GT Tez mi sie tak wydaje IP: *.toya.net.pl 10.04.13, 00:36
                                                    Z polowy Starego Mokotowa jest mniej niz kilometr do analogicznego aresztu na Rakowieckiej. I co ? I nic, jedna z najbezpieczniejszych ulic na Mokotowie. Wiem, bo mieszkalem w poblizu, a teraz na Kłobuckiej.
                                                  • Gość: atte Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.play-internet.pl 07.05.13, 11:37
                                                    Brałam pod uwagę tą inwestycję i jednak minusy pokonały plusy. Ci co kupili już mieszkania i wzięli kredyt nie mogą powiedzieć nic innego niż, że informację o bliskości aresztu śledczego, pasa startowego Okęcia i związanego z nim hałasu, bloków komunalnych vis a vis Sakury, terenów po fabrycznych ostro zaprawionych pozostałościowymi azbestu, metali ciężkich (kto w latach 70-80 martwił się o środowisko i kto sądził że tam staną "apartamentowce"?), podmokłym terenie to trollling i zarzuty tych którzy nie kupili tam mieszkania (pewnie ich nie stać). Wiadomo każda sójka swój ogonek chwali, tym bardziej jak spłaca często nie mały kredyt. Mam nadzieję że widoki zrekompensują Wam wszystkie niedogodności.
                                                  • Gość: Zenek Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.13, 15:39
                                                    Mam prośbę. Jak już Pani znajdzie idealną inwestycję to prosił bym o wpis na forum. Ciekawy jestem czy taką Pani znajdzie...i która to będzie oczywiście, bo widziałem dużo i każda miała jakieś minusy.
                                                  • Gość: mieszko Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 194.110.240.* 21.05.13, 15:39
                                                    hej

mieszkam w sakurze 1, wprowadzilem sie w czerwcu tamtego roku, wiec juz mieszkam rok. Nie podnieca mnie juz to osiedle i to jakie jest fajne, wydaje mi sie ze mam obiektywne odczucia co do tego osiadla. Podziele sie nim z wami :)

Ok, wiec tak jedyny minus tego osiedla to lotnisko i koniec. Jezeli ktos sie ludzi ze samolotow nie slychac, to niech sie puknie w glowe. Samoloty lataja non stop i slychac je codziennie do okolo godziny 24. Teraz przy przebudowie pasa samoloty wulatuja (nad osiedlem komunalnym w strone ursynowa) czyli zaraz obok mojego okna. Jakbym sie rozpedzil dobrze na tarasie to moze i bym sie skrzydla zlapal. Naszczescie mam sypialnie od strony wyscigow, wiec spac sie da bezproblemowo. Gorzej jak sie oglada tv w duzym pokoju wlasnie w lato ;)
                                                    Jezeli chodzi o grillowanie na tarasie, to czasem trzeba glosniej mowic zeby ktos Cie uslyszal przy grillowaniu ;) (oczywiscie grill elektryczny :P)

Szkoda mi ludzi ktorzy kupili mieszkanie w sakura 2, bo do samolotow beda mieli jeszcze pociagi (na szczescie jezdza zadko ;) )

Co do aresztu, to pls on jest kilometr czy dwa od osiedla ;), martwi mnie jedynie osiedle dla plebsu po 2giej stronie ulicy. Tak czy inaczej Ci ludzie nieprzezyja i predzej pojda pod most spac niz zyc w budynkach nad ktorym startuja samoloty :D

Do plusow trzeba zaliczyc to ze budynki sa oddalone daleko od siebie, duzy ogrod, maly czymsz, spoko mieszkancy. I inne bzdety jak blisko do komunikacji, sklepy na dole itp.

acha jak ktos liczy na to ze bedzie ciszej, jak wybuduja pozostale 2 budynki to mam przykra wiadomosc, ich budowa zostala zawieszona ;)
                                                  • Gość: GT cześć sąsiad IP: *.tktelekom.pl 22.05.13, 13:06
                                                    Gdy samoloty siadają normalnie tj. na długim pasie to jakim cudem w ogóle je słyszysz ? Teraz jest hardcore (starty, bo lądowania już nie), ale przy normalnych operacjach lotniczych u mnie (1 klatka, okna na tor, wysokie piętro) naprawdę ciężko coś usłyszeć z wyjątkiem B767 czy MD11 i samolotów używających rewersów. Też obiektywnie.

Bardziej niż samoloty wkurza mnie ruch na Kłobuckiej - ciekawe czy wraz z oddaniem S2/S79 szanowne DHL, Poczta Polska i pojazdy budowy ograniczą jazdę pod naszymi oknami ?

Co do reszty - amen ! :) Też nie wiem jak można się podniecać tym aresztem, już GM jest bliżej.

P.S. Nie wiesz może czy nowa poczta na Bokserskiej/Obrzeżnej będzie w naszym rejonie i kiedy otwarcie ?
                                                  • Gość: Wi Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.gugik.gov.pl 22.05.13, 14:23
                                                    Czynsz wcale nie jest mały. Z informacji od Dewelopera w II etapie to 9zł/m2. W sąsiednim Hubertusie 6,20. Osiedla na Jana Kazimierza po 7zł, Zielony Żoliborz 7zł. We wszystkich tych inwestycjach są uwzględnione zaliczki na wodę i ogrzewanie. Z planu gospodarczego Sakury przy metrażu 55 m2 wychodzi że ok. 100 zł płaci się na ochronę, w skali miesiąca i całego bloku jest to 15 tyś. Czy naprawdę taka droga jest ochrona jednego budynku? Ponadto bardzo duże stawki na konserwacje wind i instalacji w budynku - około połowa czynszu nie wliczając funduszu remontowego...
                                                  • Gość: GT ciekawe jak z rozliczeniem koncowym IP: *.tktelekom.pl 22.05.13, 15:11
                                                    Nalezaloby porownac we wszystkich tych budynkach koszty w skali roku - jak to wychodzi po rozliczeniu zaliczek. Byc moze niektore wspolnoty zanizaja czynsze z jakichs powodow, a potem czeka slona doplata. Gdybam.

W Sakurze 1 mamy ze wszystkim ponad 10 PLN za metr, ale patrzac na zuzycie energii z ostatniej zimy wychodzi na to, ze rok powinien sie zbilansowac bez doplat. Jesli chodzi o ochrone to nie pamietam jak wychodzilo dla "jedynki", ale bylo porownywalnie z moja firma (gdzie zatrudniam ochrone 24/7, tyle ze duzo bardziej wyspecjalizowana). Trzeba by to bylo jeszcze raz przeliczyc. Tym bardziej, ze przy zwiekszeniu ilosci budynkow powyzej 2 koszty ochrony per m2 czy per lokal powinny spadac.

Niestety Sakura 1 to ogromna ilosc oswietlenia (zakladam, ze w "dwojce" bedzie juz tego mniej) - podswietlona elewacja, klatki (24/7 plus dodatkowe lampy na czujniki ruchu), ozdobne lampeczki w holach windowych, patio. Elewacja oswietlona jest tak mocno, ze w nocy nie potrzeba zapalac swiatla idac do lazienki :)
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: ciekawe jak z rozliczeniem koncowym IP: 160.62.4.* 23.05.13, 13:09
                                                    No wlasnie moznaby bylo coz zrobic z tym oswietleniem, bo rzeczywiscie jest strasznie jasno, wiec tylko wywalanie pieniedzy w bloto. Moze mniej lamp albo slabsze zarowki?
                                                  • Gość: JAN Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.13, 14:08
                                                    Płacić za ochronę jednego bloku 15 tys. to jest jakiś skandal !! To wychodzi, że każdy ochroniarz ma 20 zł. na godzinę, a wszędzię w stolicy dostaje 7,5 zł !! Chyba się przekwalifikuje i będę sobie dorabiał na sakurze ...
                                                    Normalna miesięczna stawka za blok to ok. 8 tys. brutto !!
                                                  • lidia.1983 Re: Tez mi sie tak wydaje 23.05.13, 16:46
                                                    nie bedziemy nabijac kieszeni ochroniarzom bo ktos tak ustalil na sakurze(i morze chce na tym zarobic), pewnie ustawiaja przetargi bez naszej wiedzy i mysla, ze lokatorzy podpisza cos takiego, chyba mamy swoje prawa i przeplacac nie bedziemy. czynsz z m2 na sakurze o 8 zl, swieza informajca od sprzedawcow z sakury.

Gość portalu: JAN napisał(a):

> Płacić za ochronę jednego bloku 15 tys. to jest jakiś skandal !! To wychodzi, ż
                                                    > e każdy ochroniarz ma 20 zł. na godzinę, a wszędzię w stolicy dostaje 7,5 zł !
                                                    > ! Chyba się przekwalifikuje i będę sobie dorabiał na sakurze ...
                                                    > Normalna miesięczna stawka za blok to ok. 8 tys. brutto !!
                                                  • Gość: GT spokojnie IP: *.toya.net.pl 23.05.13, 23:58
                                                    Po pierwsze, warto poprzeliczac to uczciwie. Po drugie, brac udzial w zebraniu Wspolnoty a nie anonimowo oskarzac kogos o ustawianie przetargow, czy raczej konkursow ofert. Po co sie nakrecac ?

O ortografach i zdaniach "sienkiewiczowskich" nie wspominam...
                                                  • Gość: Victor Re: spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.13, 10:27
                                                    Uczciwa stawka to max. 8 zł/h.
                                                  • Gość: GT Re: spokojnie IP: *.tktelekom.pl 24.05.13, 15:21
                                                    8 PLN dla kogo ? 8 PLN/h dla ochroniarza to dycha placona firmie. Bo jesli masz na mysli 8 PLN/h stawki firmy ochroniarskiej to nawet na prowincji chcac miec solidna ochrone zaplacisz nieco wiecej.

Oczywiscie najbardziej uczciwe z socjalnego punktu widzenia jest zatrudnianie ochrony na umowy o prace (zazwyczaj minimalna krajowa), a nie jakichs dziadkow z PFROnu. Jest wtedy mala rotacja, niestety jest to rzadko praktykowane. Ja w swojej firmie dalem taki wymog podwykonawcy i jest spokoj - niewielka rotacja, zaufani ochroniarze.

Ochroniarze z Sakury 1 sa bardzo w porzadku, wiele razy pomogli w roznych sytuacjach.
                                                  • Gość: dommak Sakura 1 zebranie wspólnoty IP: 213.77.7.* 05.06.13, 12:22
                                                    Witam wszystkich, czy ktoś z mieszkańców Sakury 1 uczestniczył we wczorajszym zebraniu wspólnoty? Niestety nie mogłam być obecna. Jakie wrażenia?

sąsiadka z Sakura 1
                                                  • Gość: michal Re: Sakura 1 zebranie wspólnoty IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 23:01
                                                    Witam,
                                                    Spotkanie się odbyło - według mnie było całkiem owocne. Z tego co zrozumiałem Administrator (p. Janek) ma stworzyć podsumowanie/protokół i gdzieś go udostępnić.

Sąsiad z Sakura 1
                                                  • pak40 Re: Sakura 1 zebranie wspólnoty 08.06.13, 11:12
                                                    Ma być w welles-ie
                                                  • Gość: Kinga Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 19:29
                                                    Wybiera, przebiera, a później okazuję się, że nie ma inwestycji marzeń, a jak jest to dawno wykupiona lub brak funduszy, a bank nie udzieli tak dużego kredytu, bo zdolności kredytowej brak.
                                                  • Gość: ddd Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 22:57
                                                    W przypadku kłobuckiej, wybór jest i będzie: III i IV etap sakury + duże osiedle marwipolu na terenach starej giełdy. Zanim zaryzykuje kupno mieszkania w tym trójkącie bermudzkim wolę zaczekać na rozwój sytuacji na pewno nic nie przegapie. Golasem bez wkładu własnego nie jestem więc nie muszę się spieszyć przed zmianami w rekomendacjach :P
                                                  • Gość: RRRRR Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 212.160.172.* 08.05.13, 07:56
                                                    Co najwyżej doczekasz się i zobaczysz wzrost cen mieszkań:-)
                                                  • Gość: ddd Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 09:15
                                                    twoja lokatka na klobuckiej na pewno zdrożeje. Minimum 15tyś za metr w 2015 roku :)
                                                  • Gość: RRRRR Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 212.160.172.* 08.05.13, 09:35
                                                    Dobrze że Ty masz dobrą lokatę(pewnie w banku) na ten swój wkład własny....
                                                    Już tu ktoś zadał to pytanie to ja je ponowie i zapytam która inwestycja jest lepsza według Ciebie?
                                                  • Gość: ddd Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 12:58
                                                    Przyglądam się budowanym blokom od paru lat. Obecnie od trzech lat większość osób kupujących to tzw. gołodupce. W kilku przypadkach, które rozważałem już na etapie dziury w ziemi, fajniejsze mieszkania były sprzedane. Więc nie pochwalę się gdzie wg mnie jest atrakcyjnie. Mogę, Tobie jednak napisać, że jest sporo fajniejszych lokalizacji niż np kłobucka, zielona italia, jana kazimierza, powązkowska itp. Cenowo różnica około 100 tyś. zł co akurat jestem w stanie zaakceptować. Za tą różnicę kupuje: dostęp do dowolnej komunikacji miejskiej, dobry dostęp dzieci do przedszkola i szkół, niezbędne sklepy krótkim spacerkiem, rozsądny dostęp do centrum (<15min) no i odpowiedni widok z okien.

Lokalizacja to w dużej mierze sprawa indywidualna. Jeden kupuje bo lubi patrzeć na zieleń, inny lubi miasto, jeszcze inny jest fanem lotnictwa i bardzo mu się podobają przelatujące nad głową samoloty, kolejny za dobrą lokalizację uważa niską zabudowe, i dla niej jest gotów tłuc się w korkach i innych WKD'ach, SKM'ach. Ile ludzi tyle opinii a zdrowie twoje i twojej rodziny tylko jedno.
                                                  • Gość: Gość Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 212.160.172.* 08.05.13, 14:59
                                                    No i to mi już wystarczy...
                                                    Zielona Iatlia? "dostęp do dowolnej komunikacji miejskiej, dobry dostęp dzieci do przedszkola i szkół" to jakaś kpina??????
                                                    Jana Kazimierza na naprawdę "piękny widok z okna" no i ten dostęp do komunikacji... a poza tym, mieszkałem kiedyś na Woli w tej okolicy pozdrawiam....
                                                  • Gość: GT Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.toya.net.pl 09.05.13, 00:11
                                                    Koledze chyba chodzilo o cos innego, jesli dobrze go zrozumialem to zasugerowal ze woli doplacic jeszcze 100k (skoro go stac) na mieszkanie jeszcze blizej centrum, gdzie dojdzie sobie wszedzie z buta.

Zielona Italia to jest jakis ponury zart sam w sobie i w ogole nie wspominalbym jej w tym watku, a predzej porownywal z jakas daleka Bialoleka.
                                                  • Gość: Eryk Pytanie do siąsiada IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 17:21
                                                    Mam pytanie do tych co już odebrali mieszkania w II etapie. Planuję zamawiać już ościeżnice i drzwi wewnętrzne do mieszkania, ale nie mam dokładnych wymiarów grubości ścian (otynkowanych). Na planie jest informacja, że ściany wew. mają 8 cm grubości ale rozumiem, że to wymiar bez tynku?
                                                  • Gość: sasiad przepraszam za pozna odp. IP: *.free.aero2.net.pl 17.05.13, 10:28
                                                    Jesli jeszcze nie kupiles drzwi to ....radze wstrzymac sie. Drzwi i tak montowane sa na samym koncu, a w czasie wykanczania zawalaja tylko mieszkanie. 8 cm to tak jak mowisz, sam bloczek bez tynku. Scianki dzialowe w Sakurze 1 mialy po otynkowaniu rowno 13 cm, ale te przeznaczone do montazu oscieznic byly ciensze 11.5-12.5. Jeszcze inna bajka to lazienka, gdzie projektant mogl zalozyc ze z jednej strony beda plytki, a z drugiej nie - musisz doliczyc ich grubosc. Ja kupilem oscieznice/drzwi z wyprzedzeniem, aledrugi raz bym poczekal....
                                                  • Gość: sąsiad Re: przepraszam za pozna odp. IP: *.play-internet.pl 22.05.13, 20:36
                                                    Dziękuję ślicznie za odpowiedz.
                                                  • Gość: Jaaaaa Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 212.160.172.* 14.05.13, 08:37
                                                    Witam, czy ktoś już ma termin odbioru w Sakura 2? Z informacji jakie uzyskałem z Ronsona to że odbiory już się rozpoczęły?
                                                  • Gość: JW Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.13, 09:58
                                                    Tak odbiory już się zaczeły.
                                                  • Gość: Jaaaaa Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 212.160.172.* 14.05.13, 10:52
                                                    I jakie terminy tych odbiorów? Bo do mnie jeszcze nikt nie dzwonił:-(
                                                  • Gość: JW Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.13, 11:48
                                                    Nie czekać na tel !! Dzwonić na KEN, bo chyba już w tym tyg. wolnych terminów nie mają.
                                                  • Gość: jasiek Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 79.162.66.* 14.05.13, 12:42
                                                    Witam, czy ktoś z forumowiczów odebrał juz mieszkanie ? Jezeli tak to proszę o kontakt.
                                                  • Gość: Jaaaaa Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 212.160.172.* 15.05.13, 12:09
                                                    Nikt się nie przyzna? to może chociaż niech ktoś napisze i potwierdzi że odebrał?
                                                    To też jest jakaś informacja dla kupujących że proces naprawdę się zaczął:-)
                                                  • Gość: JW Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 12:24
                                                    Odebrałem i z tego co wiem to I nie byłem, może jeden z ostatnich na piętrze...
                                                  • Gość: Jaaaaa Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 212.160.172.* 15.05.13, 13:40
                                                    A było to bardziej górne piętro czy dolne? może to idą piętrami?:-)
                                                  • Gość: jasiek Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.kir.com.pl 15.05.13, 13:57
                                                    Ja jestem umówiony na piątek na odbiór techniczny mieszkania. Z tego co wiem najbliższy wolny termin to ostatni tydzień maja. Trzeba się zgłosić do dewelopera i ustalić indywidualnie termin odbioru.
                                                  • Gość: olllla Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.13, 14:04
                                                    Dużo miałeś usterek, które musi poprawić deweloper ?
                                                  • Gość: gosc Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.13, 20:02
                                                    Witam, byłem dzisiaj na osiedlu i za bardzo nie rozumiem tych odbiorów? To jak rozumiem wszyscy odbierają mieszkania i zgłaszają usterki? Bo przecież teren jest ogrodzony i nie można tam wjechać i dowieść chociażby materiały do wykończenia więc nie rozumiem nie ma nawt 1 mieszkania bez usterek? Co to za odbiory?:-)
                                                  • Gość: Ka Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 08:23
                                                    My mieliśmy umówiony przedodbiór na początku maja. Wyszły jakieś niewielkie rzeczy typu porysowany parapet, zacieki z farby na balustradzie balkonowej, porysowane szyby. Największy problem to złuszczająca się farba z okien. Teoretycznie za 30 dni odbiór kluczy.
                                                  • Gość: jaaa Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 16:19
                                                    Czyli zapraszają do lokali w których wiadomo że są usterki? bo dzisiaj wjazd jest ciągle zamknięty i raczej nikt tam nie zaczął prac wykończeniowych...
                                                  • Gość: AK Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.05.13, 11:05
                                                    To, ze szlaban jest opuszczony to nie znaczy, ze nie ma wjazdu...wczoraj zwozilem materialy i jakos nie widze problemow z zaczeciem prac wykonczeniowych.
                                                  • Gość: jaaa Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.play-internet.pl 19.05.13, 11:57
                                                    I co tą siatkę ręcznie przenoszona jest? i nie o szlaban jest pytanie?
                                                  • Gość: gosc85 Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 194.181.188.* 23.05.13, 13:16
                                                    witam
                                                    odbiory w Sakura 2 juz sie rozpoczęły, ja mam termin wyznaczony na 7 lipca
                                                  • Gość: Jaaaaa Re: Tez mi sie tak wydaje IP: 212.160.172.* 24.05.13, 08:07
                                                    To ciekawe ile mieszkań oddają tygodniowo skoro już od początku maja oddają, myślałem że już do połowy czerwca wszystkie będą odebrane?
                                                  • Gość: Eeee Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.home.aster.pl 19.05.13, 00:47
                                                    tam słychać samoloty jak latają, a latają bardzo blisko bo tam zaraz obok lotnisko
                                                  • Gość: J Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.05.13, 11:03
                                                    Zapraszam na Ursynow np. kolo Lidla, Shell stacji :) Tam lataja nad glowa samoloty ...
                                                  • Gość: gosc Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 14:48
                                                    dokladnie tak, mieszkam w bloku kolo lidla, samoloty lataja tuz nad blokiem, przeprowadzam sie na klobucka, wiec juz chyba nizej nie beda latac :p
                                                  • Gość: GT Re: Tez mi sie tak wydaje IP: *.toya.net.pl 09.05.13, 00:04
                                                    Dlaczego mielibysmy racjonalizowac jakiekolwiek swoje decyzje ? Czy przypadkiem sama wyliczanką wad i pseudowad (komu przeszkadza położony 600 metrów dalej Areszt Śledczy ?) nie probujesz sobie udowodnic, ze podjelas dobra decyzje ? Kupuj takie mieszkanie z ktorym czujesz sie dobrze. Ja nikomu do KW nie zagladalem, ale z rozmow z mieszkancami Etapu I wynika, ze wielu z nich ma wiecej niz jedno mieszkanie w W-wie, wiele mieszkan szlo za gotowke, a czesc byla kupowana na wynajem. Ja rowniez nie mam 30-letniego kredytu, a "jedynka" z relatywnie duzymi mieszkaniami to nie jest lokalizacja, gdzie mieszkania kupuja przyslowiowe (bez urazy) "słoiki" na życiowym starcie - oni wybieraja Bialoleke, Piaseczno, Jozefoslaw, Ursus....

Nie mozesz tez raczej zakladac, ze nowe bloki komunalne (nie vis a vis tylko 100-200 metrow dalej, bo vis a vis jest tor treningowy wyscigow) z garazami podziemnymi beda zasiedlone menelami, ktorzy od razu pomaza je sprayem i wysadza okolice w powietrze, a na codzien beda wystawac pod delikatesami na parterze Sakury :) Stary Mokotów to miks budynkow spoldzielczych, wlasnosciowych i komunalnych, a jakos wszyscy chwala dzielnice i zyja w spokoju, paradoksalnie te ostatnie budynki czesto wygladaja najlepiej. W dodatku wszyscy maja rownie blisko do Aresztu Sledczego - czy slyszalas, aby ktokolwiek ostrzegal przez kupowaniem mieszkan na Rakowieckiej, Narbutta czy Kazimierzowskiej, bo blisko aresztu ? ;)

Bardzo wazna jest jakosc i technologia wykonania budynku, a tutaj ciezko sie do czegokolwiek przyczepic. Co do "podmoklosci" terenu - cala Holandia jest podmokla, a jakos stoi ...zreszta teren pod Sakura nie jest b. trudny geologicznie, skad w ogole te informacje ?

Pozdrawiam !
                                            • Gość: GT Jesli dopiero planujesz dzieci... IP: *.tktelekom.pl 09.04.13, 17:20
                                              ...to dzielnica zarezerwowala podobno miejsce na nowa szkole ze wzgledu na planowana zabudowe Okolicy (Sakura - 4 etapy, nowe bud. komunalne kawalek dalej i ponad 10 ha wielkiego osiedla Marvipolu). Marvipol burzy gielde budowlana, wiec start budowy ich osiedla to pewnie kwestia czasu (o ile nie zatrzymaja ich perturbacje z "Zielona Italia"....).

Jesli masz juz dzieci to inna sprawa..
                                              • Gość: Jan co jest w czynszu? IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.04.13, 00:10
                                                Witam! Wiadomo juz co zawiera oplata czynszowa?
                                                • Gość: GT W Sakurze I zawiera ona : IP: *.toya.net.pl 10.04.13, 00:48
                                                  (pisze z glowy)
                                                  - zaliczke na wode
                                                  - zaliczke na ogrzewanie
                                                  Te dwie rzeczy sa rozliczane cyklicznie, ale przy rozsadnym uzywaniu nie powinno byc raczej duzych doplat.
                                                  - oplate za garaz
                                                  - ochrone
                                                  - wynagrodzenie zarzadcy (bardzo uczynny i pomocny administrator)
                                                  - sprzatanie klatek, serwisy
                                                  - utrzymanie czesci wspolnej, w tym energia el. (jest mnostwo oswietlenia, windy, centrale wentylacyjne itd.)

Ze wszystkim wychodzi nam ponizej 10 PLN za metr kw.
                                                • pak40 Re: co jest w czynszu? 10.04.13, 10:09
                                                  Centralne ogrzewanie - opłata stała
                                                  Centralne ogrzewanie - opłata zmienna
                                                  Podgrzanie wody
                                                  Zimna woda i ścieki
                                                  Wywóz nieczystości
                                                  Eksploatacja
                                                  Fundusz remontowy
                                  • winna30 Re: 14.11.15, 16:31
                                    Hej, czy ktoś mieszka w budynku D? Jak się mieszka? Jak tam jest z hałasem, bo niestety podczas oglądania mieszkania słyszałam umiarkowany ruch uliczny i jeden pociąg. Jak często jeżdżą te pociągi? Budynek zrobił na mnie pozytywne wrażenie, ale hałas aut, samolotów i pociągów to już za dużo.Zastanawiam się czy ten hałas jest umiarkowany i cz w nocy jest cicho.
    • Gość: sąsiad Remont pasa startowego rozpoczęty IP: *.toya.net.pl 22.04.13, 19:16
      drogi.inzynieria.com/cat/26/art/35875/ruszyl-remont-pasa-startowego-na-okeciu#jump
      Będzie trochę hałasu do września...
      • Gość: poiuy Re: Remont pasa startowego rozpoczęty IP: *.class144.petrotel.pl 22.04.13, 21:50
        dlatego Ronsonowi od dziś trudniej będzie sprzedawać. Jak klient wejdzie na balkon, to trzeba będzie krzykiem przekonywać ( żeby ten usłyszał), że tu cicha okolica jest.
        Może to dobrze, bo ceny będą musiały zjechać trochę.
        • Gość: olek Re: Remont pasa startowego rozpoczęty IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 10:54
          Ja poszedł bym dalej i powiem, że Ronson będzie teraz mieszkania za darmo rozdawał albo inaczej będzie dopłacał do mieszkania. Z tego co wiem to w tym bloku w sprzedaży zostało tylko kilka mieszkań o powierzchni powyżej 80m2.
          • Gość: henhel Re: Remont pasa startowego rozpoczęty IP: *.play-internet.pl 28.04.13, 11:02
            ale na stronie mają jeszcze trochę tych mieszkań, mówisz o II etapie czy o I? bo w pierwszym zostały te wielkie mieszkania...Bardzo głośno jest tam teraz?
            • Gość: zxcv Re: Remont pasa startowego rozpoczęty IP: *.052.c70.petrotel.pl 28.04.13, 23:16
              w przeliczeniu na powierzchnię zbudowanych i niesprzedanych mieszkań, to całkiem dużo zostało.
              Fakt, że głównie dużych, a także większość z parteru.
    • Gość: miku Strona i forum mieszkańców osiedla Sakura IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 14:11
      Witam serdecznie sąsiadów (zarówno obecnych jak i przyszłych :) Pragnę poinformować, iż uruchomiłem stronę oraz forum mieszkańców osiedla Sakura.

strona znajduje się pod adresem sakura.vipower.pl
      natomiast forum sakura.vipower.pl/phpBB3 (lub po kliknięciu odnośnika na stronie)

Mam nadzieję, ze uda nam się stworzyć nowoczesną i zorganizowaną wspólnotę :)

Pozdrawiam!
      • Gość: jasiek Re: Strona i forum mieszkańców osiedla Sakura IP: *.centertel.pl 23.05.13, 14:41
        Suuuuper gratulacje juz kakis czas temu myslalem o stworzeniu dedykowanego forum.
        • Gość: John Gladzie na sciany? IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.05.13, 19:56
          Witam i mam pytanie do mieszkancow I i tych co wykanczaja Sakure II. Czy kladliscie gladzie na scianach i sufitach? Jak tak to ile bral fachowiec za m2?
          • Gość: Ula Re: Gladzie na sciany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 22:33
            Jak sie mieszka?
          • Gość: GT Re: Gladzie na sciany? IP: *.tktelekom.pl 29.05.13, 11:21
            John, a po co chcesz klasc gladzie w nowym mieszkaniu ? Az tak nierowne sciany ? Oczywiscie w niektorych miejscach bedzie trzeba zrobic poprawki i dotrzec, ale bez przesady. Z wycena nie pomoge, bo ekipa zrobila mi to przy okazji malowania.
            • Gość: Janek Re: Gladzie na sciany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.13, 11:29
              No nie jest najrówniej..., ale domyślam się że i tak w ciągu najbiższych miesięcy ściany będą sobie pękać. W normalnym świetle tego nie widać, ale przy chalogenie już tak ładnie nie jest. Zdecydowałem się tak jak radzisz poprawki w miejscach gdzie jest to wskazane, a gładzie może kiedyś jak już będzie popękane.
      • Gość: JAN Garaż i kałuże IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.06.13, 18:38
        Witam i mam pytanie do mieszkańców inwestycji nr 1 czy w garażu panuje taka wilgoć i przenikliwy chłód jak w dwójce? Wszędzie mnóstwo wody...
        Nie wyobrażam sobie trzymać samochód w takich warunkach, tym bardziej, że cena miejscówki to nowy Peugeot 301 ;)
      • Gość: michal Re: Strona i forum mieszkańców osiedla Sakura IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 20:54
        W jaki sposób można założyć nowy wątek na forum? Loguje się i nie mam takiej opcji.
        • Gość: al Re: Strona i forum mieszkańców osiedla Sakura IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 11:10
          Na górze i na dole po lewej stronie jest link "Napisz wątek".
      • zasciana.pl Re: Strona i forum mieszkańców osiedla Sakura 20.02.14, 21:48
        Polecam zapoznać się z funkcjonalnościami serwisu zaścianą.pl - portal mieszkańców osiedli który udostępnia szereg funcji społecznościowych do komunikowania sie wewnątrz osiedli. Po za tym posiada również tablicę ogłoszeń, listy ważnych telefonow do zdefiniowania przez mieszkańców i wiele innych.

Obsługa serwisu oferuje wsparcie przy wdrożeniu a także przy migracjach z innych stron wszelkich danych.

Polecam
    • Gość: gość Kupon promocyjny Ronson IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 21:45
      Witam,

Posiadam kupon promocyjny Ronson. Zapraszam do kontaktu osobę, która zamierza kupić mieszkanie od Ronsona. Pokazanie mojego kuponu podczas podpisywania umowy skutkuje prezentem dla mnie i danej osoby.
      • Gość: abcede Re: Kupon promocyjny Ronson IP: *.165.c85.petrotel.pl 17.06.13, 21:29
        Ronson rozpoczął sprzedaż trzeciego etapu.
        Za głowę się złapałem, gdy zobaczyłem mieszkania dwupokojowe 34 metry, trzypokojowe 48.
        PRL wrócił po japońsku z niemieckim wykonawcą. Ratunku. Toż to komórki lokatorskie sprzedawane jako mieszkania. I to od 7100 za metr.
        Będzie zabawa jak to cuś zostanie kiedyś zasiedlone.
        • Gość: miku Re: Kupon promocyjny Ronson IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 08:07
          A mnie sie wydaje, ze wręcz odwrotnie. W pierwszych 2 etapach sprzedaly sie najpierw wlaśnie te mniejsze metraze, a mieszkania 4-pokojowe 100+ metrów stoją.
        • Gość: jasiek Re: Kupon promocyjny Ronson IP: *.centertel.pl 18.06.13, 08:26
          I bardzo dobrze zrobili. Po co komuś 70 metrowe
          2 pokojowe mieszkanie ????
          • Gość: gosc Re: Kupon promocyjny Ronson IP: 160.62.4.* 18.06.13, 09:51
            Smutne to jest to ze ludzi stac wlasnie na 2 pokojowe 33m2, wiec komuna w mieszkaniach wraca... kto by sie tego spodziewal...
            • Gość: al Re: Kupon promocyjny Ronson IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 11:35
              Za to możemy podziekowac juz tylko rządom na usługach bankierów. Jeśli ceny mieszkan nie byłyby z kosmosu i ludzie nie musieliby zaciągać kredytów na pół życia - to na czym zarabiałyby banki?

A jak człowiek ma kredyt i każda kolejna wypłata to być albo nie być, to nie w głowie mu bunty. Siedzi cicho i się nie wychyla i modli się, żeby go tylko nie zwolnili.

Reasumując nie dziwi mnie to, ze 2-osobowe mieszkanka o powierzchni niewiele przekraczajacej 33m są w cenie. Są tansze i idealne dla młodej pary nie planującej dziecie - a takich jest coraz więcej. Ewentualnie pod wynajem, ale biorąc pod uwagęniemałą cenę za metr - koszt wynajmu też musiałby być niemały.
        • Gość: PIK Ronson w tarapatach. IP: *.icpnet.pl 20.06.13, 01:27
          Ronson będzie płacił wiole milionów odszkodowań, oraz wyda wielkie pieniądze na naprawę, za rozpadające się osiedle Galileo w Poznaniu. Pozwy posypały się na spółkę. Ciekawe jak wie teraz wyjdą wyniki finansowe a niedługo rusza pozew zbiorowy, mówią i piszą mieszkańcy.

P.S. a więc polecam zastanowić, się kto chce kupić mieszkanie od RONSONA
          • Gość: Gość Re: Ronson w tarapatach. IP: 212.160.172.* 21.06.13, 08:09
          • Gość: GT żebyś Ty nie zapłacił... IP: *.tktelekom.pl 21.06.13, 16:12
            To by dopiero była ironia losu.

Czy wiesz jak wygląda proces inwestycyjny ? Nadzór inwestorski, wykonawstwo ? Nawet jeśli coś było nie tak to RONSON ma dobrych prawników, aby pociągnąć wykonawcę albo nadzór (o ile to co piszesz to w ogóle prawda) do odpowiedzialności.
            • Gość: sdfh Re: żebyś Ty nie zapłacił... IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 14:02
              No proszę, życzliwy sąsiad GT, mieszkaniec SAKURA "klient" ronson, miłośnik lotnictwa, przedsiębiorca, rycerz sakura z herbem ronson na tarczy, który jest tak doskonale rozeznany w sprawach firmy, ze oprócz dużej wiedzy o firmie posiada również najswieższe informacje o jej zamiarach. Fiu Fiu niezłe naganianie w tym wątku panuje :)
              • Gość: GT Re: żebyś Ty nie zapłacił... IP: *.toya.net.pl 02.07.13, 00:07
                Tak, jestem klientem RONSONa i mieszkancem Sakury I. Masz z tym jakis problem, naczelny trollu forumowy?

Po prostu kazdy piszacy w sieci musi liczyc sie z tym, ze nie jest anonimowy i nie moze pisac tego co slina na jezyk przyniesie.
                • Gość: Shil Re: żebyś Ty nie zapłacił... IP: 217.154.66.* 09.07.13, 17:29
                  Mylisz się, przy odrobnie chęci, każdy może być anonimowy i pisać co mu slina..
                  wiem, być może to Cię zaskoczyło... aa i nie chodzi mi o sieć tora czy podobne ;)

Ja też chciałem kupic tam mieszkanie ale pewnego dnia jak pojechałem autem wieczorem, sprawdazić klimat, to pocięłem się na ostre $rwy z ochroną i to był wystarczający znak.

zgrozą jest również użycie słowa "Sakura" nawiązujacego do okresu kwitnącej wiśni w JP, te blokowisko nie maj nawet 1% "japońskowości".

Na plus, to wychodzą mieszkania z oknami na wyścigi, tak od 3 piętra.
                  • Gość: al Re: żebyś Ty nie zapłacił... IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.13, 18:19
                    " pocięłem" - i od tego momentu juz wszystko jasne.
                  • pak40 Re: żebyś Ty nie zapłacił... 12.07.13, 20:07
                    Ochrona jest właśnie od tego, żeby nie wpuszczać na teren osiedla nie wiadomo kogo, nie wiadomo kiedy. Chciałeś obejrzeć - to było się umówić z dziewczynami z Ronsona, oprowadziłyby Cie. A jeśli doszło do użycia wyzwisk to już świadczy dobitnie o Twoim poziomie i Twoim zachowaniu bo tych ochroniarzy już trochę poznaliśmy, zachowują się ok.
                    • Gość: GT Re: żebyś Ty nie zapłacił... IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 21:43
                      Dokladnie tak... ciekawe co kolega zrobil, ze ochrona tak zareagowala. Ochroniarze dobrze kojarza ludzi z nr mieszkan i miejsc parkingowych, potrafia poinformowac ze np. dobijal sie kurier albo taksowka czeka lub wyprosic kogos z miejsca parkingowego jesli wiedza, ze nalezy do kogos innego. Firma sie zmienila, ale bodajze 2 panow zostalo tych samych i znaja juz nas dobrze.

Raz czy dwa widzialem jak ochrona wpuscila na chwile na patio ludzi zainteresowanych kupnem mieszkania, przy czym czekali na nich grzecznie przy furtce, az wyjda. Wystarczy poprosic. A jesli ktos wyjedzie z tzw. ryjem to ochrona ma prawo postapic adekwatnie.
                      • Gość: Shil Re: żebyś Ty nie zapłacił... IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 08:43
                        @al: " pocięłem" - i od tego momentu juz wszystko jasne.
                        Masz mnie.. Nie wszystkie błędy wyłapuję przed opublikowaniem tekstu.

Co ja zrobiłem?:
                        Podjechałem wieczorem autem pod bramę i podczas cofania wjechałem tylnymi kołami na chodnik. Dziadek z ochrony zareagował w dosyć arogancki sposób gdyż, zaczął przeklinać i mówić do mnie coś o wy#$$4niu z tego miejsca. Racja, polemika z nim była nie potrzebna, ale stało się i w Sakurze nie kupiłem kwadratu.
                        • Gość: GT Re: żebyś Ty nie zapłacił... IP: *.toya.net.pl 15.07.13, 01:35
                          Ojej, to dziwne, oni bywaja troche nerwowi przez to co sie dzieje w Sakurze 2 (wykanczanie, ekipy, zamieszanie, skargi na halas i parkowanie), ale to rzeczywiscie przegiecie. Miejmy nadzieje, ze ten pan juz u nas nie pracuje po zmianie agencji ochr.
                        • pak40 Re: żebyś Ty nie zapłacił... 15.07.13, 19:55
                          Zwracam honor.
                          Ochroniarzowi najwyraźniej puściły nerwy. Oni są strasznie przewrażliwieni na punkcie wjeżdżania na chodnik i parkowania pod blokiem, bo są regularnie opier.....ni przez Ronsona/Administrację/swoich szefów* (*niepotrzebne skreślić). Poza tym tak jak napisał GT, do nerwów dokładają się co niektórzy jeżdżący po okolicy, głównie z ekip remontowo/wykończeniowych. Jeszcze w zeszłym roku, parę miesięcy po oddaniu Sakury 1, jakiś geniusz skosił latarnię pod blokiem (dokładnie na rogu S1, przy zakręcie). Wymienili dopiero w tym roku, przy wykańczaniu S2, bo okazało się, że te latarnie Ronson/Hochtief kupił ... we Włoszech i nie opłacało się wymieniać jednej. Nie wiem czy przypadkiem za ten incydent nie beknął któryś z ochroniarzy. Więc teraz faktycznie potrafią czepiać się.
          • Gość: Rafal Re: Ronson w tarapatach. IP: *.icpnet.pl 29.06.13, 12:28
            Niestety, ronson to oszusci.
        • gumri Re: Kupon promocyjny Ronson 05.08.13, 11:34
          Z tego co wiem to sprzedaż mieszkań w tej inwestycji idzie bardzo dobrze. Zostało jeszcze kilka na sprzedaż. :)
      • Gość: PIK Re: Kupon promocyjny Ronson IP: *.icpnet.pl 20.06.13, 01:25

P.S. a więc polecam zastanowić, się kto chce kupić mieszkanie od RONSONA
        • Gość: Gość Re: Kupon promocyjny Ronson IP: 212.160.172.* 21.06.13, 14:26
      • Gość: chetna Re: Kupon promocyjny Ronson IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 00:40
        Dostaniecie po dllugopisie?
        • Gość: Marek Re: Kupon promocyjny Ronson IP: *.intkomp.net 15.08.13, 16:34
          Widzę nikt nie wierzy w promocje. haha. Z tego co słyszałem to Ronson ma promocje podobną do programu "Rodzina na swoim".
          • mieszkanienamiare2013 Re: Kupon promocyjny Ronson 26.09.13, 22:05
            Witam, szukam osób zainteresowanych kupnem mieszkani w Sakura I z widokiem na tor :)
            • moloko_mika Jaki internet/ kablowka w Sakurze? 22.10.13, 22:57
              Kochani za tydzien sie wprowadzamy i obudzilam sie wlasnie, ze przydaloby sie zamowic internet i kablowke. Jakiego operatora polecacie. Pomozcie prosze :)
              • pak40 Re: Jaki internet/ kablowka w Sakurze? 23.10.13, 12:18
                W sakurze jest UPC i Supermedia
                • Gość: JAN Re: Jaki internet/ kablowka w Sakurze? IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 22:25
                  sakura.vipower.pl/phpBB3/index.php
    • pak40 Otwarty ciąg pieszy w poprzek osiedla 24.10.13, 13:08
      No to urzędnicy miejscy zafundowali niespodziankę mieszkańcom Sakury (czyli i mnie) - w wyłożonym planie zagospodarowania przestrzennego ul. Kłobuckiej w połowie osiedla, dokładnie między etapami 1 i 2 a 3 i 4, umiejscowiono ciąg pieszy z zakazem grodzenia. Ma to być połączenie Kłobuckiej z zaplanowaną uliczką na tyłach osiedla (która z kolei ma stanowić przedłużenie ulicy zaplanowanej od Bokserskiej do Cybernetyki, między Hubertusem i Mozaiką). Przygotowując plan ktoś najwyraźniej zapomniał o tym, że Sakura to osiedle zamknięte, zaplanowane w tym a nie innym kształcie, z wydanymi zgodami na budowę. Eh, kochane urzędasy...
      • Gość: bobo Re: Otwarty ciąg pieszy w poprzek osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.13, 14:21
        I jak cos sie wyjasnilo od tamtego czasu bo rozwarzalem zakup mieszkania w sakurze ale jesli ten ciag by powstal to ja dziekuje , za takie atrakcje w postaci ciaglych spacerow okolicznych meneli przez srodek osiedle i darcie przez nich ryja w nocy
        • pak40 Re: Otwarty ciąg pieszy w poprzek osiedla 04.11.13, 20:46
          Na razie nic się nie wyjaśniło, propozycja planu jest dostępna od początku października, uwagi do planu można składać do końca listopada - mam zamiar wysłać pisemko. Ronson o sprawie wie, podejrzewam że też się za to weźmie, bo ten ciąg w praktyce rozkłada im inwestycję na łopatki. W samorządowej machinie biurokratycznej (zresztą nie tylko samorządowej) trybiki kręcą się wolno, więc zanim ten idiotyzm naprostują minie pewnie trochę czasu. Ten plan w ogóle jest od czapy - jakieś uliczki są poprowadzone w miejscach w których obecnie są firmy, biurowce.
          Ale coś takiego miało też miejsce w przypadku propozycji planu zagospodarowania rejonu Obrzeżnej. W podobny sposób jak teraz Sakurę potraktowano Hubertusa - miało być powszechnie dostępne przejście od Bokserskiej do Cybernetyki, dokładnie przez osiedle, zamykane w godzinach nocnych. Nawet nie wzięli wtedy pod uwagę faktu, że Hubertus nie sięga do Cybernetyki, bo po drodze jest jeszcze Galeria Park. No i skończyło się na kretyńskim planie, tak Hubertus jaki i Galeria, jak były tak są zamkniętymi osiedlami. Nie sądzę żeby w przypadku Sakury miało być inaczej.
    • Gość: Inproco Interiors Re: ronson sakura IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 10:18

Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozdrawiam
      535 406 302
    • 83_michal RONSON-SAKURA (kupon promocyjny) 23.08.14, 13:46
      Jeżeli jesteś zainteresowany kupnem mieszkania od Ronsona to mam dla Ciebie kupon promocyjny dzięki któremu Ty i ja możemy otrzymać prezent (iPad). Wystarczy, że pokażesz ten kupon w momencie podpisywania umowy kupna mieszkania.
      Zainteresowaną osobę proszę o kontakt.
      • wolfik256 Re: RONSON-SAKURA (kupon promocyjny) 24.10.14, 14:06
        czy może być zakup mieszkania od RONSONA ale w Poznaniu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka