maati80 09.12.10, 08:22 Interesuje mnie zakup mieszkania w sunhouse.Czy LW development wart jest zaufania? Jakie macie doświadczenia z developerem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radyjon Re: opinie o LW development 26.12.10, 12:28 Moje półroczne doświadczenia są dobre. Jest komunikacja, szybko reagują i póki co dotrzymują słowa. Tempo budowy jest zgodne z harmonogramem. Dla mnie to ważne, bo w lecie chciałbym się wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
andynaldinho Re: opinie o LW development 28.01.11, 08:09 Kupuję już drugie mieszkanie od tej firmy. Mam z nimi dotychczas dobre doświadczenia. Komunikacja z biurem jest rzeczywiście dobra, parę razy miałem okazję porozmawiać z właścicielem na budowie. Kupowałem na etapie tzw. dziury w ziemi, teraz budynki już stoją, wydaje się że wyprzedzają harmonogram, co tylko cieszy. Są elastyczni w sprawach aranżacji czy małych przeróbek. Pomogli mi załatwić kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
verti77 Re: opinie o LW development 25.04.11, 16:51 Powiem tak: gdyby nie podejscie developera, kontakt z klientem, sama osoba pana Leszka... nie wiem czy kupilbym to mieszkanie:))) Zwazywszy, ze to moj pierwszy zakup tego typu ciezko o wiekszy subiektywizm, ale co tam. Wazne, ze jak dotad, mysle, ze wybor byl sluszny. Ps. - special thanks dla kierownika budowy, p. Rafala. Tak ogolnie, za, powiedzmy, elastycznosc:) Odpowiedz Link Zgłoś
arkeno Re: opinie o LW development 10.06.11, 11:08 Postanowilem napisac bo mysle ze nalezy mowic jesli ktos sie wywiazuje z umow. LW twierdzi ze ida na reke swoim klientom i pomagaja zalatwiac sprawy z kredytami itp. Mam przyjemnosc potwierdzic ze naprawde sa godni zaufania. Podczas zalatwienia spraw kredytowych zmienila sie nieco sytuacja prawna z Rodzina na swoim i myslalem ze nie uda mi sie kupic wymarzonego mieszkania. Dzieki LW i elastycznosci w podejsciu do umowy chyba jednak sie uda. Dziekuje ....zadowolony klient :) Odpowiedz Link Zgłoś
arkeno Re: opinie o LW development 26.06.11, 07:22 Kredyt zalatwiony. Gdyby nie LW nie udalo by sie tego zrobic. Udalo sie zalatwic kredyt w Rodzinie na Swoim i do tego jeszcze z pozyczka na wykonczenie. Takze teraz oficjalnie... Witam nowych sasiadow :P Odpowiedz Link Zgłoś
anet_g_25 Re: opinie o LW development 28.06.11, 18:08 witam. Arkeno napisz mi coś więcej jak wygląda rata i przy jakiej kwocie kredytu. I czy ogólnie jest dużo formalności przy takim kupnie mieszkania i załatwieni kredytu. Pytam bo chcę kupić mieszkanie właśnie tam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arkeno Re: opinie o LW development 29.06.11, 07:14 Wiec tak... Ja kupilem mieszkanie 3 pokojowe w rodzinie na swoim.Rata kredytu wyszla okolo 1100zl przez pierwsze 8 lat kiedy sa dofinansowania przez panstwo. Potem rata wzrosnie do ok 1800zl.(wtedy jest czas na przewalutowanie kredytu). Dodatkowo wzialem pozyczke na wykonczenie mieszkania na kwote 55tys. co daje dodatkowe 300zl do raty czyli w sumie rata okolo 1400zl. Co do formalnosci co nie ma tego duzo. Jak pisalem wczesniej Pani Dorota z LW umowi cie na spotkanie z doradca, ktory przedstawi oferte. Jesli bedzie ok podpisujesz umowe przedwstepna z deweloperem potem skadasz wniosek do banku i czekasz na decyzje.Jest wiele papierkow ktorych bank wymaga zeby dostarczyc od dewelopera ale tutaj nie a problemu bo LW wymienia sie dokumentami z Doradca juz bez twojego udzialu wiec tak naprawde nasza rola ogranicza sie doo wyboru banku i zlozenia wniosku. Z tego co wiem formalnosci zaczna sie dopiero pozniej jak trzeba bedzie zalatwic wpisy do ksiegi wieczystej i notariusz i inne biurowe sprawy ale to juz mieszkajac w nowym mieszkanku wiec jesli chodzi o sam kredyt to tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
anet_g_25 Re: opinie o LW development 29.06.11, 08:28 A jak z czynszem. Jaka to mogą być kwota. Czy czynsz uzależniony jest od wielkości mieszkania czy od zameldowanych osób. A i jeszcze czy te kwoty za cenę mieszkania to już uwzględniają balkony lub tarasy. Odpowiedz Link Zgłoś
arkeno Re: opinie o LW development 29.06.11, 09:48 W naszym przypadku czynsz ma byc okolo 450-500zl ( dokladnie jeszcze nie wiadomo) i jest zalezny od wielkosci mieszkania z tego co wiem. Jesli chodzi o cene to jest to cena calkowita z loggiami. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna1315_2 Re: opinie o LW development 30.06.11, 00:15 jak kiedyś rozmawiałem z Panem Leszkiem (przy pierwszym spotkaniu) stwierdził, że będzie to około 100-150 zł. od osoby, widać zmieniło się troszke... Odpowiedz Link Zgłoś
arkeno Re: opinie o LW development 30.06.11, 09:11 Jak mowilem nie jestem pewien co do tego czy bedzie od osoby czy od powierzchni ale nawet jesli od osoby to by sie mniej wiecej zgadzalo u mnie bo 3 osoby x 150zl = 450zl czyli okolo 500zl tak jak mowila pani Dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
anet_g_25 Re: opinie o LW development 02.07.11, 22:19 Słuchajcie a jak zdecyduję się na mieszkanie w tej części która jest teraz budowana. Czyli odbiór na przyszły rok to nie zmienią mi ceny przez ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
arkeno Re: opinie o LW development 03.07.11, 12:04 Cena w przedsprzedazy obejmuje okres do momentu oddania mieszkania do uzytkowania. Wiec nie ma sie co martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteres-owany Re: opinie o LW development 19.01.12, 16:53 Jestem lokatorem w osiedlu Sunhouse od półtora miesiąca. Kupiłem mieszkanie od LW Development z wykończeniem pod klucz, kierując się dobrymi opiniami lokatorów innych osiedli tego dewelopera jak i znajomych. Po ponad półrocznej przygodzie kontaktów z firmą, załatwiania kredytu, jak również po odbiorze lokalu i półtora miesiąca zamieszkania postanowiłem potwierdzić dobrą opinię LW. Zwłaszcza, że rzadko ktoś to robi, a narzekający zwykle odzywają się na forach częściej. Firma jest elastyczna w podejściu do klienta (np. podczas formalności kredytowych), kontakt szybki i łatwo dostępny(może poza Panią Dorotą od sprzedaży, która bywa humorzasta i mogłaby troszkę się podciągnąć z obsługi klienta, ale nikt nie jest doskonały, za to prezes Pan Leszek bardzo konkretny i dbający o opinię), umowy, a zwłaszcza terminy są dotrzymywane, jak na mój gust laika-jakość wykonania na prawdę dobra, a osiedle ładne i zaprojektowane z pomysłem . Drobne reklamacje w wykończeniu, które zapewne zawsze występują, są na bieżąco przyjmowane i usuwane. Deweloper świadczył pomocą i informacją w wielu sprawach formalnych (kredyt, notariusz, akt, książka wieczysta, wspólnota itd.) W związku z tym uważam, że jeżeli jest się zadowolonym to również warto się tym podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
kibel26 Re: opinie o LW development 20.01.12, 18:41 Ja również zakupiłem mieszkanie od LW, ale w przeciwieństwie do zainteres-owany jestem nieco zawiedziony, że kupiłem tu mieszkanie,niestety jest wiele minusów........... Odpowiedz Link Zgłoś
zainteres-owany Re: opinie o LW development 20.01.12, 19:57 No tak kibelku, jak powiedziałem jest dużo narzekających zawsze i wszędzie. To charakterystyczne dla polskiej natury. Żeby być wiarygodnym należy podać jednak jakieś szczegóły. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kibel26 Re: opinie o LW development 21.01.12, 11:38 Jakieś szczegóły, oto one: - wymijające odpowiedzi developera na problemy mieszkańców Wystarczy wejść na forum mieszkańców osiedla Sunhouse, tam masz podane wszystkie Jeśli argumentujesz taki fakt, " narzekaniem Polaków i ich natury" to powiem tylko tyle, że jestem Polakiem, który nie lubi dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteres-owany Re: opinie o LW development 22.01.12, 16:51 Rozumiem, że kupując mieszkanie, często pierwsze wymarzone i pochłaniające środki wiążące finanse często całego życia jesteśmy wymagający, a nasze oczekiwania mogą byc nieco wyidealizowane. Nic w tym dziwnego, że wymagamy często perfekcjonizmu w każdym detalu i temacie. Bardzo często rzeczywistośc weryfikuje jednak wymarzony stan do tego faktycznego i jest to niestety weryfikacja w dół. Więc jeżeli przyjmiemy realne podejście do tematu, zwłaszcza w konfrontacji z innymi porównywalnymi zjawiskami, dajmy na to z innymi firmami deweloperskimi i problemami mieszkańców innych osiedli możemy uzyskac obraz w przybliżeniu prawdziwy. Przejżałem dośc szczegółowo forum sunhouse.fora.pl i okazuje się, że większośc opinii jest równie pozytywna jak moja. Oczywiście poruszane są różne problemy i usterki, ale zazwyczaj w towarzystwie informacji, że sprawą się zajęto bądź coś zostało naprawione czy wymienione. Na tą chwilę, jak już pisałem wcześniej, moim zdaniem, trudno coś poważniejszego zarzucic deweloperowi. No może brak piwnic. Ale to wynikało już z projektu i chcąc nie chcąc wszyscy kupujący o tym wiedzieli i się na to zgodzili. Proponowałbym zatem drogi kibelku, jak już poruszamy temat pisac konkretnie. Byc może w jakimś punkcie masz rację, ale nie wiemy o co chodzi. Więc np. nie jestem zadowolony bo nie działa to i to, albo brakuje tego i tego. I do tego nikt nie zajął się problemem. Albo sprawa została załatwiona odmownie. Ewentualnie wyceniona zbyt wysoko. Wtedy będziemy mogli sensownie ocenic meritum sprawy, a nie zastanawiac się kto ma rację i dlaczego. Z pozdrowieniami, Sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
akom79 Re: opinie o LW development 06.07.13, 12:32 Bardzo mi zależało na kupnie mieszkania w Sun House, niestety banki wymagały większego wkładu niż mogłam wnieść, ze względu na to że moje zarobki są zagraniczne i wpływają na angielskie konto, nie udało mi się kredytu zaciągnąć. Jednakże, cała przygoda z LW Dewelopment była bardzo pozytywna. Dziękuje Pani Jolanto za poświęcony czas, wysiłek i zaangażowanie, szkoda, że poszło na darmo! Pan prezes udzielił mi prolongaty na ponowne wysłanie wniosków kredytowych, ale ja już nie miałam siły, można to było było różnie zinterpretować i odmówić mi wypłaty wniesionego pierwszego wkładu, ale pieniądze odzyskałam bardzo szybko. Wiec dla tych co szukają dobrego, uczciwego dewelopera, bardzo polecam. Anetta Odpowiedz Link Zgłoś
10kotek Re: opinie o LW development 05.01.14, 20:29 Ja właśnie straciłam pracę i nie wiem co mam zrobić umowę deweloperską podpisałam 2 tygodnie temu. A wniosku o kredyt jeszcze nie zdążyłam złożyć. Nie wiem co mam teraz robić, myślicie że LW zwróci mi wpłaconą zaliczkę??? Odpowiedz Link Zgłoś
tanitazaitceva Re: opinie o LW development 29.01.19, 08:51 Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/ Odpowiedz Link Zgłoś