Dodaj do ulubionych

Akcja - obnizenie cen

IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 23:26
Czy bylby ktos chetny do zorganizowania strony internetowej w skrocie zachecajacej do wstrzymania sie z kupnem mieszkania? Wiadomo, ze jak popyt spadnie o te kilka procent w skali rou to dewy to odczuja a my bedziemy miec nizsze ceny:)

Z mojej strony to moge stworzyc layout zarejestrowac domene itd. Potrzebne sa tylko dobre teksty - takie zeby NIE kupowanie mieszkan po chorych cenach stalo sie modne jak jezdzenie
terenowka :D
Sa chetni?
Obserwuj wątek
    • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 18.12.10, 23:48
      Popyt spadł dość drastycznie na przełomie 2008/2009 i jakoś nie wywołało to hurtowych przecen, więc co może dać parę procent? Poza tym chyba taką stronę ktoś z tego forum już popełnił... Może raczej spróbuj rozkręcić jakąś akcje na FB i spróbuj dotrzeć z tym do mediów - ostatnio tego typu klimaty są popularne. Z tekstami może być kiepsko, bo idea spadków od jakiegoś czasu pociąga już tylko głupoli pokroju kocicy lub dziadków-pieniaczy pokroju jacka lub czesia. Czasy w których pisali tu tacy goście jak thesopranos, czy poszi dawno mineły.
      • Gość: templariusz Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 00:10
        > kstami może być kiepsko, bo idea spadków od jakiegoś czasu pociąga już tylko gł
        > upoli pokroju kocicy lub dziadków-pieniaczy pokroju jacka lub czesia. Czasy w k
        > tórych pisali tu tacy goście jak thesopranos, czy poszi dawno mineły.

Rumun, Twoje wypowiedzi stają się coraz bardziej histeryczne i agresywne. Co się dzieje ?
        • Gość: anty_palant Re: Akcja - obnizenie cen IP: 46.113.239.* 19.12.10, 08:11
          Pomysł ze stroną dobry, ale może być to za mało.
          Proponowałbym coś co zauważą media, potencjalni klienci, no i ci zasrani deweloperzy: czymś takim może być 'marsz milczenia'. Na pewno zebralibyśmy kilkaset osób w Warszawie do krótkiego symbolicznego przemarszu. Zrzedłyby miny tej mafii deweloperskiej gdyby zobaczyli transparenty 'deweloperzy do dewonu' itp.!
          • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 09:42
            Pomysł wcale nie jest taki absurdalny. Może nie od razu marsz milczenia, ale powołanie jakiegoś realnie istniejącego stowarzyszenia mającego określone cele, przedstawicieli, budżet i tak dalej. Ale nie ma co się łudzić - nie znajdziesz ludzi, którzy będą chcieli zostać twarzą takiej inicjatywy. Etykieta gołodupca to dość wstydliwe piętno.
            • kocica_ewela Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 11:13
              No wlasnie ryzyka z taka etykieta mozna uniknac prowadzac strone internetowa zarejestrowana na babcie lub innego rumuna navigatora :)
        • Gość: jacek Akcja - obnizenie cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 08:24
          > Rumun, Twoje wypowiedzi stają się coraz bardziej histeryczne i agresywne. Co si
          > ę dzieje ?

zostal juz tyle razy zlapany na klamstwie, manipulacji i wciskaniu kitu, to co ma zrobic - zostala mu juz tylko histeria, agresja i wycieczki personalne

wesoly rumunek, gdzie nie pojdzie tam go obsmieja
        • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 09:45
          Rumun, Twoje wypowiedzi stają się coraz bardziej histeryczne i agresywne. Co się dzieje ?

Dostosowywuje się do poziomu forum. A co myślałeś? Że mój nastrój jest odbiciem desperacji w branży developerów.
          • Gość: templariusz Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 11:06
            Trudno mówić o desperacji w branży która ciągle jedzie na 50% marży.
            Ale tak - myślę że coś jest na rzeczy;)

Btw. Martwię się o steadyego - co się z nim dzieje ?
            • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 11:56
              > Btw. Martwię się o steadyego - co się z nim dzieje ?

A co ma się dziać? Zmył się po angielsku jak wszyscy zwolennicy ostrych spadków. To nie są ludzie honorowi, którzy są w stanie stanąć przed lustrem i powiedzieć "Myliłem się"
              • Gość: go?ć Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.10, 12:10
                No wła?nie rumun to ostatnie zdanie! Nadal nie podałe? nazw banków co daja kredyty poniżej stopy inflacji a przecież twierdzi?z, że takie istniejš. Po za tym co czytali post rumuna chce przypomnież, że rumun inwestuje w tereny i być może mieszkania w Radomiu. Tam w większo?ci spełniona jest zasada jedna pensja jeden metr kwadrat. Jak się domy?lacie zapewne wypowiedzi rumuna przeczš tej zasadzie ale jak widac je?li chodzi o własne pienišdze to jest już inna moralno?ć. I jak drogie warszawskie jelonki? Słuchajcie dalej waszego "guru" Nawet mi was nie szkoda. A teraz rumun szczekaj.
                • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 12:19
                  Otóż to. Jak widać na złączonym obrazku, najnowsza generacja spadkowiczów nie potrafi nawet ustawić sobie poprawnego kodowania i generuje posty niemal wyłącznie algorytmem Copypastego. To są ludzie z którymi można robić jakąś akcję społeczną?
                  • Gość: go?ć Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 10:22
                    Ale nadal nie podałe? nazw owych banków. COS MÓWIŁE? O ODZWADZE I POWIEDZENIU : MYLIŁEM SIE ! Więc czekamy rumun. Po za tym jak widac skoro nie ma sie argumentów albo nie chce sie przyznac do błędu to pisze sie o algorytmach, No bo o czym można. A po za tym jak twoje inwestycje w Radomiu rumun? Ale skoro wypominasz to prosze: Pisze się na złšczonym czy na załšczonym rumun? No to jak , innym wypominasz a sam tak samo robisz. Dodam, ze wczesniej co? pisałe? o poziomie tego forum i bodajrze moralno?ci.
                    • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 20.12.10, 11:50
                      A Ty nie poprawiłeś kodowania.
                      • Gość: go?ć Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 09:35
                        Ty tez nie porawiasz błędów i nie przyznajesz sie do pomyłek. Biore przykład z ciebie. Co z tymi nazwami banków rumun? Sam pisałe? tu na forum , że takowe istbieja więc podaj ich nazwy. CZEKAMY
                • bd_007 Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 20:36
                  > No wła?nie rumun to ostatnie zdanie! Nadal nie podałe? nazw banków co daja kred
                  > yty poniżej stopy inflacji

Nie ma z tym problemu. Jak się dobrze zakręcisz to dostaniesz kredyt w RnS z marżą 1,2%. Oznacza to oprocentowanie 0,5*WIBOR+0,2p.p. = 2,2% (RnS ma sprytnie zrobiony mechanizm dopłaty, która - uwaga, uwaga - może być nawet większa niż połowa odsetek). To jest ciut poniżej inflacji. A jak inflacja wzrośnie, to ta różnica się zapewne pogłębi ;-)

Co do spadków - one są, ale głównie w segmencie wyższym. To zastanawiające, bo spodziewano się rozjechania cen, a mamy spłaszczenie. Widziałem np. ciekawe mieszkanie u jednego z deweloperów, które jeszcze rok temu kosztowały 15 k/m2, a teraz kosztuje już 11,5. Polski rynek jest doprawdy dziwny, ale mnie to nie zaskakuje - rok temu wspominałem, że bardzo trudno przewidzieć, w jakim kierunku to wszystko pójdzie, a KZS gadał, że bredzę, bo "analiza fundamentalna" mówi jasno - podrożeją kredyty, spadną ceny, pobankrutują głupie devy bla bla bla... :-D
                  • Gość: jacek Akcja - obnizenie cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 21:37
                    > Nie ma z tym problemu. Jak się dobrze zakręcisz to dostaniesz kredyt w RnS z ma
                    > rżą 1,2%. Oznacza to oprocentowanie 0,5*WIBOR+0,2p.p. = 2,2% (RnS ma sprytnie z
                    > robiony mechanizm dopłaty, która - uwaga, uwaga - może być nawet większa niż po
                    > łowa odsetek). To jest ciut poniżej inflacji. A jak inflacja wzrośnie, to ta ró
                    > żnica się zapewne pogłębi ;-)

a co z pozostalymi 22/32 latami ???

> Co do spadków - one są, ale głównie w segmencie wyższym.

mowisz o apartamnetach ??? takie sa przeciez w kazdym bloku deweloperskim

>To zastanawiające, bo spodziewano się rozjechania cen, a mamy spłaszczenie.

ktos sie spodziewal ???

> Widziałem np. ciekawe mieszkanie u jednego z deweloperów, które jeszcze rok temu
                    > kosztowały 15 k/m2, a teraz kosztuje już 11,5.

czyli po kolejnej przecenie ruszy sprzedaz

> Polski rynek jest doprawdy dziwny, ale mnie to nie zaskakuje - rok temu wspominałem, że > bardzo trudno przewidzieć, w jakim kierunku to wszystko pójdzie, a KZS gadał, że bredzę, > bo "analiza fundamentalna" mówi jasno - podrożeją kredyty, spadną ceny, pobankrutują
                    > głupie devy bla bla bla... :-D

a malo devow wywailo z rynku ??? teraz kolej na fundusze, ktore tych deweloperow wykupywalo - mieszkanie nadal niesprzedane
                    • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 22:45
                      > a malo devow wywailo z rynku ???
                      Nawet jeśli kogoś wywaliło, to już głowa devów w okolicy żeby przejąć ich projekty i wystawić w słusznych cenach. Patrz najnowsza inwestycja Marvipolu. I tutaj z kolei miał rację scott22, który dawno temu przewidział ten scenariusz okraszając go przysłowiem: "Zanim gruby schudnie, to chudy zdechnie"*. Tak więc korzyści z wywałek devów rzeczywiście są, ale klientom nie jest dane się na nich pożywić.

* chyba nie muszę Wam przypominać, że wtedy całe forum pękało ze śmiechu.
                      • Gość: jacek Akcja - obnizenie cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 07:18
                        > > a malo devow wywailo z rynku ???
                        > Nawet jeśli kogoś wywaliło, to już głowa devów w okolicy żeby przejąć ich proje
                        > kty i wystawić w słusznych cenach.

a glowa potencjalnych klientow zeby po tych cenach nie kupowac

> Patrz najnowsza inwestycja Marvipolu. I tuta
                        > j z kolei miał rację scott22, który dawno temu przewidział ten scenariusz okras
                        > zając go przysłowiem: "Zanim gruby schudnie, to chudy zdechnie"*.

jak chudy zdechnie - to kto kupi mieszkania od grubego ???

>Tak więc korzyści z wywałek devów rzeczywiście są, ale klientom nie jest dane się na nich po
                        > żywić.

cierpliwosci - jak ktos chce mieszkac w nieogrzewanym bloku - to moze sobie takich "mieszkanek" na kpy wynajac i zobaczyc jak to smakuje

> * chyba nie muszę Wam przypominać, że wtedy całe forum pękało ze śmiechu.

mowisz o KZW jak sie smialo do rozpuku do jelonkow skazanych na mafijno-monopolistyczne lobby ??? niech sie dalej smieja - w pustych budynkach glos sie dobrze niesie
                    • Gość: dario Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.bialnet.com.pl 20.12.10, 19:55
                      a kto powiedział że kredyt trzeba wziąść na 30/40 lat- przecież można na 8 i co wtedy też sie nie opłaca?
                      • Gość: jacek Akcja - obnizenie cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 21:59
                        > a kto powiedział że kredyt trzeba wziąść na 30/40 lat- przecież można na 8 i co
                        > wtedy też sie nie opłaca?

widac ze nie rozumiesz, ze zbiory osob bioracych kredyt w RnS i takich co moga go splacic po 8 latach sa rozlaczne

• rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 22:49
                    O! Witamy z powrotem! Daj sobie spokój z tym gościem. I ja i inni pisali mu to nie jeden raz. Ale dla tego typa mantrowanie tego pytania/nieczytanie odpowiedzi to sposób na osiągnięcie oświecenia, albo coś. A wspomnieni zeszłoroczni "fundamentaliści"? Niestety, zastosowali strategię ratlerka - obszczekać i uciec.
                    • Gość: oleg Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.spray.net.pl 19.12.10, 22:55
                      OOO!!!
                      Witam serdecznie raz jeszcze :P !!!!
                      Hahahahaha!

Za ile zlotych poszukasz tego watku z prognozami na koniec tego roku? Nie moge go jakos znalezc.

pozdro!
                      • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 23:53
                        Jeśli chodzi o moje prognozy to są tutaj. forum.gazeta.pl/forum/w,106,104263822,104303373,Re_nie_pie_l_po_raz_ostatni.html?wv.x=2 Wbrew temu co wielu próbuje wmówić zakładałem spadki a nie wzrost "do nieba". Niestety przeliczyłem się i wygląda na to, że rok skończy się na małym plusie.

Warto odwiedzić ten wątek również po to, żeby przekona się jak zmienia się mentalność forumowiczów. Wtedy każda zapowiedź spadku o mniej niż 10-15% uznawana była ze defetezym i prowzrostowe naganiactwo. Dzisiaj jak pojawi się analiza, która wróży nominalny wzrost o ~2% przekładający się na realny spadek o jeden marniutki procencik w 2011r, to jest to radosna wieść wklejana gdzie się tylko da. Czyli wygląda na to, że tę wielką wojnę psychologiczną na przeczekanie developerzy jednak wygrywają.
                        • Gość: jacek Akcja - obnizenie cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 07:26
                          > Jeśli chodzi o moje prognozy to są tutaj. rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,106,104263822,104303373,Re_nie_pie_l_po_raz_ostatni.html?wv.x=2 Wbrew temu co wielu
                          próbuje wmówić zakładałem spadki a nie wzrost "do nieba". Niestety przeliczyłem się i wygląda na to, że rok skończy się na małym
                          plusie.
                          >

dlatego ze deweloperzy w grudniu sprzedaja mieszkania z duzym upustem - jeden daje 18% upustu - no to z tego "maly plus bedzie" oj malutki

> Warto odwiedzić ten wątek również po to, żeby przekona się jak zmienia się ment
                          > alność forumowiczów.

jedno sie zmienilo - wycena jakosci i wartosci produktow deweloperskich - tu zadne pranie mozgu nie pomoze

>Wtedy każda zapowiedź spadku o mniej niż 10-15% uznawana b
                          > yła ze defetezym i prowzrostowe naganiactwo.

czyli praca rumuna

>Dzisiaj jak pojawi się analiza, kt
                          > óra wróży nominalny wzrost o ~2% przekładający się na realny spadek o jeden mar
                          > niutki procencik w 2011r, to jest to radosna wieść wklejana gdzie się tylko da.

lubie te rumunowe manipulacje !!! powodem wklajanie raportow HB o realnym spadku cen w 2011 byl raczej fakt ODEJSCIA HB od mantry WZROSTOW o 10-15% - a nie ocena ich rzetelnosci i wiedzy

> Czyli wygląda na to, że tę wielką wojnę psychologiczną na przeczekanie develop
                          > erzy jednak wygrywają.

odtrab wiec wielkie zwyciestwo - proponuje w ktorejs z "inwestycji" o ktorej tak gardlowales - w pustym budynku beben zwyciestwa zabrzmi najdonosniej i nauroczysciej !!!

kolejna zima pustej inwestycji i beben zwyciestwa deweloperow nad nabywcami, ktorzy odstapili od oblezenia
                        • Gość: oleg Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.spray.net.pl 20.12.10, 11:53
                          > Jeśli chodzi o moje prognozy to są tutaj

Nie o ten watek mi chodzi, byl taki zalozony duzo wczesniej z propozycja prognoz do zweryfikowania na koniec tego roku. podstawa miala byc tabela ofert.
                          nie moge go znalezc, przepadl czy co?
                  • Gość: go?c Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 09:42
                    Zapomniałe? dopisać bd_007, że rns jest tylko przez 8 lat. Taki skromne małe niedopowiedzenie w stylu rumuna. Po za tym skoro banki daja poniżej stopy inflacji jak twierdzisz to po co mechaniz stóp procentowych? No ale skoro jestes taki madry to powiedz nam dlaczego rumun nie inwestyje w Wa-wie tylko w Radomiu? Przeciez czytajac jego posty Wawa to eldorado dla inwestycji w nieruchomo?ci? Czekamy bd_007
              • Gość: templariusz Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 14:49
                > A co ma się dziać? Zmył się po angielsku jak wszyscy zwolennicy ostrych spadków
                > . To nie są ludzie honorowi, którzy są w stanie stanąć przed lustrem i powiedzi
                > eć "Myliłem się"

Różnie pojmujemy poczucie honoru zatem;)
                Jak Ciebie przyłapią na kłamstwie to po prostu zaczynasz nowy wątek i od początku jazda;)
                To już zniknięcie steadyego jest barzdiej honorowe.
                • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 15:38
                  E tam, kłamstwa. Czasami coś tam przerysuję, ale nie porównuj mnie proszę z takimi łgarzami jak jacek, który potrafi w jednym wątki potrafi coś napisać i chwilę potem wyzywać od kłamców ludzi, którzy mu to przypominają.

A steady był ostatni ze starej gwardii. Może niedługo chłopaki zrobią sobie nowe twarde loginy i będą twardo twierdzić, że nie należy ich rozliczać z prognoz oszołomów, którzy zapowiadali 20-30% spadki kolejnio w 2007 2008,2009,2010 i 2011r. :) Wygodna rzecz.
                  • Gość: templariusz Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 16:19
                    Gwoli ścisłości, to z oszołomów zapowiadających wzrosty też się żaden nie ostał.
                    • rumun_navigator Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 17:08
                      Może dlatego, że 99% członków tej grupy istniało tylko w mózgach spadkowiczów?
                      • Gość: jacek Akcja - obnizenie cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 18:06
                        > Może dlatego, że 99% członków tej grupy istniało tylko w mózgach spadkowiczów?

nie ma to jak wlasnym postem zilustrowac "problem adwersarzy":

forum.gazeta.pl/forum/w,106,120030553,120038569,Re_Akcja_obnizenie_cen.html
                  • Gość: jacek klamca rumun - zlapany dziesiatki razy za klamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 16:25
                    > E tam, kłamstwa. Czasami coś tam przerysuję,

czyzbys nie mial swiadomosci swoich klamstw i manipulacji ??

> ale nie porównuj mnie proszę z tak
                    > imi łgarzami jak jacek, który potrafi w jednym wątki potrafi coś napisać i chwi
                    > lę potem wyzywać od kłamców ludzi, którzy mu to przypominają.

to ja ciebie klamco zlapalem na klamstwie i to wielokrotnie

wszystko co pisalem - bylo udokumentowane juz w czasie pisania - dzisiejsza sytuacja potwierdza moje obserwacje sprzed wielu miesiecy

osmieszasz swojego zleceniodawce

> A steady był ostatni ze starej gwardii. Może niedługo chłopaki zrobią sobie now
                    > e twarde loginy i będą twardo twierdzić, że nie należy ich rozliczać z prognoz
                    > oszołomów, którzy zapowiadali 20-30% spadki kolejnio w 2007 2008,2009,2010 i 20
                    > 11r. :) Wygodna rzecz.

cale szczescie ze byli tacy "oszolomi" na swiecie - dzieki nim tysiace rodzin uniknelo niewolnictwa XXI wieku - te "oszolomy" stawily czola zmasowanej nagonce mediow, bankow i dewelopera i przyczynili sie do utrwalenia miedzynarodowego symbolu g....a - rumuna_naciagatora

ceny i tak spadna - tysiace pustych mieszkan zaczna ciazyc deweloperom jak mlynski kamien na szyi

• tomekwwa Re: klamca rumun - zlapany dziesiatki razy za kla 19.12.10, 17:11
                      Jacuś, wszystko prawda, ale one zaczną im ciążyć za 5, 10 lat? Bo na razie to sprzedali tyle, że całość im się zwróciła, jak się uprą to wszelkie pozostałe koszta przerzucą na tych naiwniaków z kredytem na życie co już kupili i tak nie mają już życia poza pracą dla banku na kredycik, więc mogą trzymać te pustostany do końca świata.
                      • Gość: jacek klamca rumun - zlapany dziesiatki razy za kla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 18:04
                        > Jacuś, wszystko prawda, ale one zaczną im ciążyć za 5, 10 lat?

duzo wczesniej - juz teraz sa problemy z zainteresowaniem budynkami stojacymi od 2 lat

> Bo na razie to sprzedali tyle, że całość im się zwróciła,

to ciekawe czemu 7 koljenych deweloperow rusza po kase na gielde

> jak się uprą to wszelkie pozostałe koszta przerzucą na tych naiwniaków z kredytem na życie co już kupili i tak nie m
                        > ają już życia poza pracą dla banku na kredycik, więc mogą trzymać te pustostany
                        > do końca świata.

natura nie znosi prozni
                        • kocica_ewela Re: klamca rumun - zlapany dziesiatki razy za kla 19.12.10, 18:46
                          Moze 7 kolejnych devow rusza na gielde ale prosze spojrzec jak swietnie idzie Robygowi :D
                          1 akcja 1.81, w dniu debiutu bylo 2zl :d
                          Smieje sie w kulak z takiego wchodzenia na gielde a Wy?:D
                        • tomekwwa Re: klamca rumun - zlapany dziesiatki razy za kla 19.12.10, 18:50
                          Gość portalu: jacek napisał(a):

> > Jacuś, wszystko prawda, ale one zaczną im ciążyć za 5, 10 lat?
                          > duzo wczesniej - juz teraz sa problemy z zainteresowaniem budynkami stojacymi o
                          > d 2 lat

A ja widzę coś innego, widzę kilka takich skończonych partactw w mojej okolicy, większość okien w nocy nie świeci, te co widać mają jeszcze naklejki na oknach - daję 99%, że to stoi puste, a więc należy domniemywać, że się nie sprzedało. Te duchy to na oko 60% całej inwestycji. Idę więc ja sobie do biura z ciekawości spytać o co chodzi, a tam słyszę - panie, tu już wszystko sprzedane od 2 lat... Jak sprzedawali to krzyczeli po 9 koła z metra i nic nie opuszczali.

Mam rozumieć, że to wszystko ktoś kupił na inwestycje? Po 9 koła, jak dookoła można kupić do woli po 8? Obstawiam, że jednak część dewów niczym rumunek czekają na złote czasy... A czekając na nie lecą na giełdę po świeżą kaskę na kolejne buble i dramaty rodzinne.
                      • mufffa Re: klamca rumun - zlapany dziesiatki razy za kla 22.12.10, 02:36
                        Deweloper przy niczym się nie będzie upierał ani traktował spraw ambicjonalnie. Czysty rachunek ekonomiczny - jeśli dojdzie do wniosku, że bardziej opłaca się obniżyć i sprzedać , to obniży i sprzeda, niezależnie od ciążenia na majątku firmy i możliwości przez nią utrzymywania pustostanów.

Jednym z aspektów przy rozważaniu oficjalnej obniżki jest z pewnością ryzyko zwrotów, więc część deweloperów musi poczekać aż dokonają się płatności/podpiszą się akty.
                        -
                        Viva la Evolution! Przepływ gotówki od głupiego do mądrego.

Na pochybel rumuńcowi! Niech żyją tanie metraże!
    • kocica_ewela Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 14:04
      do czasu gdy ludzie nie poznaja wartosci pieniedzy to beda kupowac trumny po 300 tys i defakto
      wielu zostanie pogrzebanych za zycia ..... :D

Taka strona by sie przydala, bo oglupienie spoleczenstwa jest straszne - wystarczy zobaczyc co ludzie kupuja na swieta :D
    • kocica_ewela Re: Akcja - obnizenie cen 19.12.10, 14:49
      Dobry na takiej stronie byly szybki kalkulator calkowitej ceny mieszkania i porownania z wynajmem :D
      • Gość: anetka czarnulka jak masz jakies dobre propozycje na wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 19:51
        to jka moglabys kochana je nam podrzucic

my z kolezankami szukamy nowego mieszkanka przed semestrem na uczelni

chodzi zeby byly ze 3 pokoje i dobra lazienka albo jeszcze lepiej dwie bo wiesz jak to jest kiedy sa ze trzy dziewczyny na miejscu

szczegoly moga byc na emalie antetkaxxx@onet.pl
        • kocica_ewela Re: jak masz jakies dobre propozycje na wynajem 20.12.10, 11:39
          Nie wiem jak to jest a oferty sobie sama wyszukaj leniu :D
          • Gość: koleżanka Anetki Re: jak masz jakies dobre propozycje na wynajem IP: 94.254.164.* 20.12.10, 20:24
            słuchaj kociczko!

nie jestes w cale dla nas miła, a przeciez zbliżają się Świeta
            może i Ty przemówisz ludzkim głosem
            znaczy pro-deweloperskim!:D
    • mufffa Re: Akcja - obnizenie cen 22.12.10, 02:41
      Można też po prostu rozmawiać z ludźmi z otoczenia. Sam skłoniłem do poczekania już kilka osób, które znają mnie osobiście i wiedzą, że zarobiłem trochę na jeleniach. Choć przyznam się, że kierowałem się chęcią pomocy w podjęciu dobre decyzji danej osobie, a nie wpłynięcia na rynek :)

• Gość: dario Re: Akcja - obnizenie cen IP: *.bialnet.com.pl 22.12.10, 09:32
        nie zgadzam się z twierdzeniem, że trzeba się wstrzymać z zakupem. jeśli kogoś stać i nie musi ładować się w kredyt 30-40 lat powinien kupic teraż- oczywiście nie super świetna lokalizację za 10 tys/m2 z widokiem na śmietnik, lecz starannie wyselekcjonowaną ofertę- osobiście polecam domy w dobrej lokalizacji( nie żadna białołęka-wawer), nawet do remontu. po finalizacji moodernizacji zysk na czysto ok 25%. oczywiście nie można rzucać sie na wszystko.
        • mufffa Re: Akcja - obnizenie cen 22.12.10, 18:40
          ale co Ty? z byka spadłeś czy z rumunem się wąchałeś?

formułujesz ogólny osąd na bazie szczególnego przypadku?

jeśli teraz są tzw. okazje , to tym bardizej będą gdy rynek bardziej oklapnie
          • Gość: jacek mozna kupic "okazje" pod jednym warunkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 19:32
            jesli chodzi o nieruchomosc calkowicie, kompletnie i nieslychanie wyjatkowa - o wartosci emocjonalno - logistycznie - komunikaycyjnie - rozwojowej

np. sasiad sprzedaje dzialke/dom albo trzeba przebic oferte dewelopera/przetworni gumy/ubojni kurczat

w kazdym innym wypadku - "WS" - wstrzymaj sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka