Gość: x IP: *.whm.tu-harburg.de 18.04.04, 17:00 Czy ktos cos wie, czy to w koncu ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xy Re: CO Z BUKOWINSKA II ???????? IP: *.econ.uni-hamburg.de 19.04.04, 12:36 Wyglada na to ze niestety nic z tego nie wyjdzie. JW Nie sa prawnymi wlascicielami gruntu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: CO Z BUKOWINSKA II ??????? IP: *.econ.uni-hamburg.de 19.04.04, 12:37 Wyglada na to ze niestety nic z tego nie wyjdzie. JW Nie sa prawnymi wlascicielami gruntu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: CO Z BUKOWINSKA II ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 07:48 Ja się wycofałem i przynajmniej nie mam stresu. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: CO Z BUKOWINSKA II ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 18:04 Ja też się wycofałam jakiś czas temu i dziękuję Bogu, że mnie "olśniło". Moje obecne mieszkanie już się buduje, praca wre i będzie oddane w czerwcu 2005. Ludzie, zastanówcie się lepiej czy JWC to dobra inwestycja. Śledzę co się tu dzieje i chyba nie dzieje sie dobrze. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: CO Z BUKOWINSKA II ???????? IP: *.fastres.net 22.04.04, 19:06 Hej wszyscy, ktorzy maja nadzieje...Dzwonilam do biura dwa dni temu i pani mi powiedziala, ze pozwolenie beda mieli 26 kwietnia, bo mieli klopoty ze spadkobiercami, ktorzy sie nie stawiali na podpisaniu aktu notarialnego. Miejmy nadzieje, ze na poczatku maja cos sie ruszy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: CO Z BUKOWINSKA II ???????? IP: *.econ.uni-hamburg.de 23.04.04, 14:26 potwierdzam, tez sie dowiedzialem w siedzibie na radzyminskiej, ze 26 kwietnia maja podpisac. Tylko, czy to nie jest kolejna podpucha i kolejne klamstwo JW, tego nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: CO Z BUKOWINSKA II ???????? IP: *.fastres.net 23.04.04, 18:34 Ja obiecalam sobie, ze jesli i tym razem nici z tego, wycofuje sie i ide szukac szczescia gdzie indziej. No bo to juz by przeszlo ludzkie pojecie, czyz nie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Czy można się jeszcze wycofać ?...... IP: *.cst.tpsa.pl 26.04.04, 15:56 ... i otrzymać zwrot pełnej kwoty, bez podtrąceń ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Czy można się jeszcze wycofać ?...... IP: *.econ.uni-hamburg.de 27.04.04, 16:29 No tak, dlaczegoby nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Czy można się jeszcze wycofać ?...... IP: *.fastres.net 27.04.04, 18:25 Hej wszyscy! Dzis po poludniu dzwonilam do JWC i pani mi powiedzala, ze udalo sie podpisac ten nieszczesny akt notarialny. Ale na pytanie, czy wobec tego zaczynaja rozsylac zawiadomienia o rozpoczeciu budowy i wplatach, pani odpowiedziala, ze nie, ze ona nie wie, ze w ogole nic. Kurcze, dziwnie czuc sie niepozadamym natretem, podczas gdy oni z tego zyja. Polska to taki dziwny kraj... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sport_owiec Re: CO Z BUKOWINSKA II ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 19:24 bedzie bedzie, nie w kwietniu to w maju. pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Nie pomożemy, bo właśnie wymówiliśmy umowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 11:18 tym cwaniaczkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r zapraszam na kmicica IP: 194.235.127.* 28.04.04, 12:00 dla zainteresowanch - są jeszcze wolne mieszkanka przy puławskiej róg kmicica i do odbioru w tym roku - wiecha ma być w piątek. Aktualny stan: acn.waw.pl/szz/pulawska/index.html Informacje pod tel. 436 44 05, 436 33 26. Teraz mają chyba promocję na mieszkania od puławskiej za 3.450 netto do końca kwietnia. Wprawdzie blisko pułwskiej ale wkłada się klimę za 3,5 tyś zł i jest super mieszkanko, poza tym ściany z silki + wełna mineralna i powinno być spoko. poz,r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nie pomożemy, bo właśnie wymówiliśmy umowę IP: *.cst.tpsa.pl 28.04.04, 14:29 Aniu, napisz kiedy wypowiedzialas umowe i ile czekalas na zwrot kasy. Czy byly z tym jakeś problemy, coś ci potrącili, naliczyli jakieś odsetki ? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Nie wiem, czy smiac sie, czy plakac IP: *.econ.uni-hamburg.de 28.04.04, 15:07 Dzis powiedzieli, ze nie 26 kwietnia, a 5 maja podpisza akt notarialny. Bez komentarza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Nie wiem, czy smiac sie, czy plakac IP: *.fastres.net 29.04.04, 09:44 Hej, ja dzwonilam tam 2 razy, we wtorek wieczorem i wczoraj po poludniu i w obydwu wypadkach pani mi zareczyla, ze akt zostal podpisany we wtorek, wiec nie wiem w koncu w co wierzyc. Skad masz Munku takie informacje, ze to bedzie dopiero 5 maja? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Nie wiem, czy smiac sie, czy plakac IP: *.econ.uni-hamburg.de 29.04.04, 12:13 moja "zona" dzwonila tam 28 kwietnia i to jej powiedzieli (do biura zarzadu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Nie wiem, czy smiac sie, czy plakac IP: *.fastres.net 29.04.04, 14:08 No to ja tez juz od 10 minut nie wiem, czy sie smiac, czy plakac, poniewaz zadzwonilam do siedziby i rzeczywiscie miales racje, nowy termin to 5 maja. Pani na pytanie, kto zaplaci wyzszy od 1 maja podatek za dzialke, bo chyba nie JWC, nie umiala mi odpowiedziec i stwierdzila, ze ja mam tez DOWOLNOSC: moge przestac byc ich klientem. No, chyba to jednak smiechu warte. Rozgladam sie za czyms nowym w tym momencie. Pani z JWC dala mi taka dowolnosc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Nie wiem, czy smiac sie, czy plakac IP: *.econ.uni-hamburg.de 29.04.04, 15:57 No, chyba podatek to nie wzrasta od 1 maja, chodzi tylko o VAT w budownictwie. VAT na lokale mieszkalne pozostaje bez zmian. Podatek za dzialke, co to jest (naprawde nie wiem) - jestes pewna, ze to wzrosnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Nie pomożemy, bo właśnie wymówiliśmy umowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 08:57 Wprawdzie nie jestem Anią, ale też zrezygnowałem od razu w styczniu 2004 (miał być do końca 2003 r.). Rezygnację zawiozłem osobiście na Radzymińską w 4 kopiach (dla 3 prezesów + poświadczony odbiór dla mnie) i kasa wpłynęła terminowo po upływie 2-tygodni. Powodzenia Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nie pomożemy, bo właśnie wymówiliśmy umowę IP: *.cst.tpsa.pl 29.04.04, 12:41 - tak wcześniej tak było, ale ja nie wiem nadal czy teraz jest to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sport_owiec Bukowinska II 30.04.04, 10:27 Czołem "Bukowinczycy", Opoźnia się bez dwóch zdań. Wypowiedzieć umowę możecie. Kasa wróci, bez obaw. Jeżeli jesteście jednak zdecydowani na kupowanie mieszkania które dopiero ma się budować to dokładnie rozważcie czy na takim dramatyzmie jak obecna rezygnacja dobrze wyjdziecie. Nikt wam już takich cen w tym rejonie miasta nie zaproponuje jakie macie w swoich umowach. W przypadku tej inwestycji, drodzy "Bukowinczycy", Wasza cierpliwość to czysty zysk. Z pozdrowieniem serdecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Bukowinska II IP: *.nbp.pl 30.04.04, 12:14 Wasza cierpliwość to czysty zysk. I radość z patrzenia się na ruinę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna To nieprawda, w każdej umowie jest zapis o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:53 waloryzacji, a ponieważ budowa może rozpocząć się za miesiąc bądź za rok koszty są nieznane. Wzrost cen stali, VAT na materiały, to wszystko znacznie podniesie cenę metra. Dlatego na drzewo z cwaniaczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
sport_owiec Re: To nieprawda, w każdej umowie jest zapis o 02.05.04, 17:02 Gość portalu: Anna napisał(a): > waloryzacji, a ponieważ budowa może rozpocząć się za miesiąc bądź za rok koszty > > są nieznane. Wzrost cen stali, VAT na materiały, to wszystko znacznie podniesie > > cenę metra. > Dlatego na drzewo z cwaniaczkami. Waloyzacja w umowie jest ściśle określona pod względem wysokości stosowanego waloryzacji i okresu jej naliczania, kwota naliczana z tego tytulu jest zatem przewidywalna. Wzrost cen materiałów budowlanych i wzrost stosowanej na te materiały stawki podatku VAT nie umożliwia deweloperowi zmiany ceny mieszkania ustalonej uprzednio przez strony umowy na wybudowanie domu i sprzedaż loklu mieszkalnego. Ludziki nie siejcie większego zamętu, na świecie i tak się dużo dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: To nieprawda, w każdej umowie jest zapis o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 08:09 Deweloper zastrzega sobie prawo do podwyższenia stawki podatku VAT. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Wzrost VATu na materiały budowlane powoduje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 13:45 wzrost cen tychże, a więc wzrost kosztów ralizacji. Podobnie wszyskie inne składniki kosztów budowy. Ceny zostały ustalone w momencie podpisywania umowy, rozliczenie nastepuje na koniec, po uwzględnieniu wzrostu cen. Szczurki z JWC podszywające się pod nabranych klientów na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
sport_owiec Re: Wzrost VATu na materiały budowlane powoduje 04.05.04, 21:39 Gość portalu: Anna napisał(a): > wzrost cen tychże, a więc wzrost kosztów ralizacji. > Podobnie wszyskie inne składniki kosztów budowy. > Ceny zostały ustalone w momencie podpisywania umowy, rozliczenie nastepuje na > koniec, po uwzględnieniu wzrostu cen. > Szczurki z JWC podszywające się pod nabranych klientów na drzewo. Wzrost cen składników budowlanych nie daje, na bazie umowy na zakup mieszkania, podstaw do zwiększenia ceny tegoż mieszkania. (Tak przynajmniej jest w umowach z jwconstruction, inaczej w umowach ze spółdzielniami które to podmioty działają na innych nieco zasadach). Czysto akademicko teoretyzując wzrost cen składników może być okolicznością rynkową uzasadniającą rozwiązanie umowy z powodu zmiany zasadniczych warunków rynkowych których strona (deweloper) nie był w stanie przewidzieć w momencie jej podpisania. Ale taka sytuacja to zupełnie co innego niż podnoszenie ceny mieszkań w podpisanych już umowach czego tak się obawiacie. Aby zmienić cenę mieszkania z powodu wzrostu VAT musiałaby wzrosnąć stawka podatku VAT na mieszkania. Zmiana stawki VAT na jakikolwiek inny przedmiot nie wystarczy do zmiany ceny mieszkania uzgodnionej w umowie, niezależnie od wzrostu kosztów realizacji budowy. Moment rozliczenia jest tu bez znaczenia. Wzrost ustalonej ceny mieszkania mógłby nastąpić tylko z tytułów określonych w umowie tj. 1) waloryzacji (w przypadku umów złotówkowych) albo różnic kursowych w przypadku umów walutowych, 2) zmiany stawki VAT na MIESZKANIA, 3) naliczonych odsetek w związku z niedotrzymaniem terminów płatności. Osobiście jestem nieco związany z jwc ale na forum występuję we własnym imieniu z osobistej sympatii do obrotu nieruchomościami, więc jeśli określenie "szczurki" miało być obraźliwe to proszę o jego niestosowanie bo nie widzę do tego uzasadnienia. Twierdzę ponadto że z żadnej z moich tutejszych wypowiedzi nie można zarzucić że się podszywam. Czy podszywają się inni - nie wiem, ale nie sądzę żeby mieli po co. pozdrawiam dyskutantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Wzrost VATu na materiały budowlane powoduje IP: *.chello.pl 04.05.04, 22:25 W J.W. WSZYSTKO PODROŻEJE W OSTATECZNYM ROZRACHUNKU. NA PEWNO PRZEZ DUŻE OPÓŹNIENIA TRZEBA LICZYC SIĘ Z FAKTEM WYNAJMU MIESZKANIA PRZEZ DŁUGI OKRES CZSU W STOSUNKU DO TERMINU ODBIORU PRZEWIDZIANEGO W UMWEIE. WŁAŚNIE ZNAJOMI PRZEROBILI TA LEKCJĘ. SPRZEDALI MIESZKANIE A NABYLI DZIURĘ W ZIEMI W J.W. BILANS JEST FNTASTYCZNY MUSIELI WYNAJMOWAĆ MIESZKANIE PRZEZ OPÓŹNIENIA W J.W. ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Wzrost VATu na materiały budowlane powoduje IP: *.econ.uni-hamburg.de 05.05.04, 15:50 Juz 5 maja, czy nikt nie wie, czy podpisali w koncu ten akt - zarzekali sie, ze 5 maja maja go podpisac. Dajcie znac jak cos wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Wzrost VATu na materiały budowlane powoduje IP: *.econ.uni-hamburg.de 05.05.04, 15:50 Juz 5 maja, czy nikt nie wie, czy podpisali w koncu ten akt - zarzekali sie, ze 5 maja maja go podpisac. Dajcie znac jak cos wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Akt notarialny podpisany!!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.05.04, 16:03 Przed godziną w siedzibie JWCH został podpisany akt notarialny zakupu działki pod Bukowińską II. Terminy wcześniejsze się omskły bo jeden z właścicieli był za granicą. Ale najważniejsze, że mamy to z głowy i może ruszać budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Akt notarialny podpisany!!! IP: *.fastres.net 06.05.04, 09:42 Tak, potwierdzam, tez dzwonilam wczoraj do wydzialu aktow notarialnych, PODPISALI..... Ufffff!!!! Pani mi powiedziala tez, ze zabieraja sie do wysylania zawiadomien ze zmienionym numerem konta. Ciekawe, kiedy rusza z budowa. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Akt notarialny podpisany!!! IP: *.chello.pl 06.05.04, 11:04 CIEKAWE KIEDY ODBIÓR MIESZKAŃ???MOŻE OPŹNIENIE O JAKIEŚ DWA LATA PRZY TAKIM TEMPIE ALBO I WIĘCEJ HEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek No moze niedlugo bedziemy mogli siebie nazywac IP: *.econ.uni-hamburg.de 06.05.04, 13:20 No moze niedlugo bedziemy mogli siebie nazywac przyszlymi sasiadami. Nie moge sie doczekac, kiedy to sie zacznie wreszcie budowac. A propos chybionych inwestycji, z informacji mi dostepnych, ze takie przeboje z aktem notarialnym, oprotestowaniem planow zagospodarowania itd, to cos powszechnego w przypadku wielu malych developerow. ale o tym sie nie mowi:) Tu jednak afera byla niezle rozdmuchana, bo przeciez chodzi o JW:) To samo sie tyczy wykonania. Wielu malych developerow to niezle knoty, ale jesli ktos nacial 50 osob to nie ma szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: No moze niedlugo bedziemy mogli siebie nazywa IP: *.chello.pl 06.05.04, 23:14 JEDŹ NA REKONESANS BO WCZEŚNIEJ ODDANYCH INWESTYCJACH I POGADAJ Z MIESZANCAMI ZOBACZYSZ JAKA FIRMA HEHE NAWET NAJBLIZSZY PRZYKŁAD JAKIE OPÓŹNIENIA W BUKOWIŃSKA I I RESZTE WIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: No moze niedlugo bedziemy mogli siebie nazywa IP: *.chello.pl 07.05.04, 18:13 ZAPRASZAM NA REKONESANS BUKOWIŃSKA II ALE FANTASTYCZNIE ZWODZA KLIENTÓW ZOBACZCIE SAMI PROMOCJA WYCIECZKA ZA DARMO:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALNY CZAS Re: CO Z BUKOWINSKA II ???????? IP: *.chello.pl 07.05.04, 18:14 BUDUJE SIE Odpowiedz Link Zgłoś