Dodaj do ulubionych

Concept House Mokotów - Atlas Estates

IP: 195.42.249.* 31.03.11, 16:06
Co sądzicie o tej inwestycji
Obserwuj wątek
    • treadstone73 Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates 31.03.11, 16:13
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Co sądzicie o tej inwestycji

Myślimy, że deweloper straszne bzdury wypisuje na swojej stronie bo za żadne skarby nie da się spod tego bloku tramwajem dojechać do lotniska.
      • Gość: Rob Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 18:16
        Hmm,

"Liczne linie tramwajowe i autobusowe pozwolą ci w 10 minut dotrzeć do lotniska w niecałe 20 minut do centrum. "

Nie ma opisu, że konkretnie tramwajem dojedziesz do lotniska tylko tym i tym...
        • Gość: komisarz007 Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.play-internet.pl 31.03.11, 21:24
          10 minut i 20 minut kojarzy mi się jedynie z systematycznym regularnym bezlitosnym niezmordowanym pokrywaniem kolejnych babiszonów

pozdrawiam miłych sąsiadów
          • Gość: kolczykowa Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 22:00
            ul. Cybernetyki stanie się drugą Marynarską (czy jak się tam to przedlużenie Al Wilanowskiej nazywa), do Rzymowskiego też daleko nie jest, więc będzie tam głośno, a akurat interesujące mnie mieszkanie jest od strony Cybernetyki:-(

Poza tym ok, bo wszędzie blisko stamtąd i bezpośrednia okolica przyjemna (oprócz tej Emilki)

Ja oglądam tez mieszkania na Postępu 10 (Arche), znacznie ciszej tam, ale to już z 500 metrów dalej...
            • Gość: mmk Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.fbx.proxad.net 15.04.11, 19:07
              Ja nie moge, absurd: tamtejsza "bezposrednia okolica jest przyjemna"????!!!! Gdzies ty sie kobieto wychowala, w PGRze pod chlewniami na 1000 swin, wiec teraz okoliczne slumsy to dla ciebie "przyjemna okolica"???? Co tam jest przyjemnego?!
            • Gość: Stefan Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.aster.pl 18.04.11, 22:24
              Okolica już jest głośna, a po oddaniu Cybernetyki, to będzie jakaś masakra. Od czasu do czasu zdarzają się też walki miejscowych żuli, więc nie jest super bezpiecznie, ale hałas to mankament numer jeden tej inwestycji. Powodzenia.
              • Gość: z Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: 94.75.122.* 06.01.12, 16:01
                Gość portalu: Stefan napisał(a):

> Okolica już jest głośna, a po oddaniu Cybernetyki, to będzie jakaś masakra. Od
                > czasu do czasu zdarzają się też walki miejscowych żuli, więc nie jest super bez
                > piecznie,

ale sa to walki tylko w okresie godowym zuli kiedy walcza o samice poza okresem godowym ktory trwa od marca do lipca jest bardzo spokojnie
        • treadstone73 Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates 01.04.11, 10:32
          Gość portalu: Rob napisał(a):

> Hmm,
          >
          > "Liczne linie tramwajowe i autobusowe pozwolą ci w 10 minut dotrzeć do lotniska
          > w niecałe 20 minut do centrum. "
          >
          > Nie ma opisu, że konkretnie tramwajem dojedziesz do lotniska tylko tym i tym...

Jak się nie da dojechać tramwajem na lotnisko to się nie powinno pisać, że można tak zrobić. Jest to wprowadzanie klienta w błąd.
          • Gość: Ania Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 18:38
            ciekawe jak kształtują się ceny, w arche całkiem korzystne w porównaniu do mozaiki mokotów czy Galeria Point. najgorszy ten hałas od ulicy rzymowskiego oraz cybernetyki - teraz tam nic nie jeździ więc trudno przewidzieć jaki będzie ruch. prognozuje że będzie większy niż na rzymowskiego.
            • Gość: komisarz007 Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.play-internet.pl 15.04.11, 18:56
              ruch młodych dupencji? ja liczę na jak największy. pozdrawiam przyszłych sąsiaduw
              • Gość: PrettyOne Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 16:57
                ja kupiłam już mieszkanie w tej inwestycji i jestem zadowolona z wyboru :)
                Atlas to świetny deweloper

również pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
                • kredycik-i-wio Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates 11.10.11, 17:07
                  Słaba reklama :( Nikt na taką gó-wnianą reklamę się nie załapie Pretty vel Ania vel Rob vel ch wie kto jeszcze...
                  • Gość: ann Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 19:51
                    no ciekawe - ceny z kosmosu 9800 za metr kilka miesięcy temu, lokalizacja tragiczna, nawet 7500 pln bym nie dała za tę cudowną inwestycję
                    • ooromciooo Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates 17.11.11, 23:23
                      Gość portalu: ann napisał(a):

> no ciekawe - ceny z kosmosu 9800 za metr kilka miesięcy temu, lokalizacja tragi
                      > czna, nawet 7500 pln bym nie dała za tę cudowną inwestycję

Przejeżdżając dzisiaj, widziałem płachtę 6950
                      • Gość: Kasia i Magda Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.centertel.pl 18.11.11, 01:27
                        > Przejeżdżając dzisiaj, widziałem płachtę 6950

czas płacht dopiero nadchodzi
                • Gość: Agnieszka Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.180.126.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.12, 13:07
                  Witam,

wlasnie rozwazamy zakup mieszkania ok. 50m w tej inwestycji. Mozna sie dowiedziec jaka cene udalo sie ustalic?

Pozdrawiam:)
                  • Gość: Adas z Krzysiem Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 21:45
                    8950 za m2 + 50.000 PLN za garaz
                    da sie stargowac jakies 2% max
                    ogolnie jestesmy zadowoleni i zalatwiamy kredycik
                    papatki
                    • Gość: posrednik Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: 194.181.192.* 15.03.12, 14:30
                      50 tys za garaż ładnie cie przycieli
                      takie ceny to sa garaży ale w centrum!
                      8950 to to ceny w galerii point a standard nie do porównania ale powodzenia J
                      • Gość: facio Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 14:49
                        To był pic ten post, 2% to mogą sobie tyłek podetrzeć takim upustem, nie te czasy. W takich pieniądzach da się minimum 15% utargować + garaż w cenie. Inaczej strzelam focha, prycham i trzaskam drzwiami.
                      • Gość: kar Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.12, 16:26
                        Ciekawy jestem dlaczego 90% opinii na temat tej inwestycji to opinie negatywne. Konkurencja ? Może chociaż jedna osoba napisać jakieś zalety tych mieszkań i samego budynku ?
                        • Gość: kkk Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.free.aero2.net.pl 16.03.12, 18:22
                          Nie konkruencja tylko rzeczywistość ktora nie ma nic wspolnego z folderami reklamowymi deva i wishful thinking odnosnie proponowanych cen.
                          • njusacz Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates 16.03.12, 18:30
                            rzeczywistość? co Ty.....

kupowanie mieszkania to subiektywnie zbudowanie sobie wagi dla plusów i minusów bo każda nieruchomość takowe ma.

• njusacz Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates 16.03.12, 18:28
                          1. bardzo ładne rozkłady pomieszczeń! subiektywnie najładniejsze w okolicy. nie płacisz za 15metrów "komunikacji" czy innych tego typu wynalazków, ktore są synonimamy przedpokoju, korytarza, etc
                          2. jeśli nie jesteś zmotoryzowany/a to masz ok 10minut( Hubertus, Mozaika) bliżej do komunikacji...tramwaju.
                          3. byli pierwsi którzy zeszli w negocjacjach cenowych poniżej 8K. cennikowo także mają tanio ( 1-5piętro)
                          4. jest możliwość płacenia w ratach wraz z powstawaniem budynku.

to dla mnie miało znaczenie. ale przeważyło zdanie Mojej Kobiety.
                          • Gość: kkk Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.free.aero2.net.pl 17.03.12, 17:12
                            Łał! Serio mozna placic w ratach przez dwa lata zanim sie zamieszka w tym tworze. To rewelacja,zawsze marzylem zeby placic gruba kase za cos co dopiero dostane.Juz biegne kupowac,moze nawet ze dwie sztuki wezme w koncu to interes zycia i jeszcze solidnie na tym zarobie, dzieki za cynk.
                            • Gość: njutek Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.aster.pl 17.03.12, 18:46
                              kkk chciałeś być zabawny ale już chyba wiesz, że nie wyszło.

Jeśli zajebiście podoba ci się jakieś mieszkanie i koniecznie chcesz je mieć to musisz albo je zarezerwować albo kupić jeśli rezerwacji nie możesz zrolować albo...grac głupa i liczyć, że nikt inny nie będzie miał twojego gustu.

Dotychczas jeśli budynek, z tym wymarzonym mieszkaniem, był w budowie to akcje w stylu 10 przy umowie, a 90 przy oddaniu kończyła się pukaniem w czoło.

Mało tego jeśli masz trochę rozumu więcej w głowie to wiesz, że to co dla ciebie minusem możesz przekłuć na oręż w negocjacjach! Ale tutaj tylu mądrych, więc nie ma obowiązku czytania czy też korzystania z tego co tutaj piszę. Więc biegaj, gnaj...

Czasem relatywnie tracąc można dobrze na rękę zarobić. Ale co ja będę takiemu miszczu wykładał jak... toć gupi jestem, że w ogóle pomyślałem aby w ratach płacić i z tego swoja przewagę zbudować...aj no durak.
                              • Gość: anonim Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.13, 13:28
                                O w dupę misia. 8950??? To miałem farta, bo w grudniu 2012 kupiłem już po 6750 pln. Przy moich 80m to już wykończenie za free.
                        • Gość: Modi Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 17.02.14, 13:12
                          witam
                          Ja mieszkam w tej inwestycji, jest świetnie, dobrze zrobiony budynek i cała infrastruktura, piękne wykończenie, hall, patio zielone. Czego ludzie więcej chcecie? Skoro tak bardzo podobają się wam mieszkanka w wielkiej płycie, śmierdzące piwnice, klatki schodowe z graffiti, podrapanymi ścianami, tysiącem kabli, rur, przewodów, to sobie tam mieszkajcie. Pojedżcie za granicę i zobaczcie jak tam wyglądają podobne inwestycje, zapewniam zostaniecie tutaj. Najlepiej by było, gdyby wiocha z czworaków dworskich, masakrycznych targówkowych slumsów, bądż elita z trójmiasta (Tłuszcz-Wołomin-Kobyłka) pozostała u siebie i nie robiła smrodu w Warszawie.
                          Pozdrawiam
                      • Gość: anonimus Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.13, 13:30
                        W grudniu sprzedawali po 6750-6950
                • Gość: ag Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 20:47
                  Ja rownież i tez uważam że super deweloper :) pozdr
                  • Gość: jukkk Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 20:53
                    Już nie przesadzajcie z tymi zachwytami, bo naganiaczami capi.
                    Nie mówię że jest zły ale daleko mu do super developera, wystarczy poczytać o Capital Art Apartments.
                    • Gość: Stef Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.12, 14:25
                      W każdej "mieszkaniowej" inwestycji - co by nie mówić - to tylko ludzie - ty jesteś fajny inny nie fajny, jedn głośny, jeden cichy, - niestety w wielu projektach masa z was to najemcy, którzy mają "w głębokim poważaniu" to co dla ciebie jest ważne;
                      plusem w tej okolicy oni i Arche mają własność gruntu a reszta może bawić się z miastem z ustalaniem opłaty za użytkowanie;
                      "sama warszaFka" na tym forum - brawo
                    • Gość: Modi Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 17.02.14, 13:20
                      Halo drogi forumowiczu, to jest Warszawa a nie Abu Dabi. Zapomniałeś o slumsach w wielkiej płycie? Tam mieszka większość Polaków. Czasy deweloperów to nowa epoka. Są droższe i tańsze inwestycje. zapewne znajdziesz mieszkania po 30000zł za metr kw. ale i tam złotych klamek nie będzie.
                    • Gość: Modi Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 17.03.14, 13:08
                      o bardzo przeprasza, ale nie jestem naganiaczem. Kupiłem tu mieszkanie dopiero jak wychodzili na poziom ziemii. Zaczynali budować I piętro. Ryzykowałem więc bardziej od tych osób, ktore kupiły mieszkanie już wybudowane. I wcale się nie zawiodłem. Polecam. Pozdrawiam
                • Gość: Modi Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 17.02.14, 13:22
                  pozdrawiam sąsiadkę z Obrzeżnej 7A
    • Gość: fdg Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.12, 15:47
      Czy ktoś z Państwa ma jakieś informacje odnośnie hotelu który ma powstać naprzeciwko concept house(po drugiej stronie obrzeżnej)?? Lokalizacja przypadła mi do gustu, ale obawiam się że jak wyrośnie 12 piętrowy hotel to dostęp światła słonecznego może być mizerny, szczególnie że "studnia" (jak kto woli patio) jest malutkie i z tej strony też światło nie bardzo będzie dochodziło.
      • Gość: Modi Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 17.02.14, 13:15
        Dziecko to nie hotel tylko dom kultury. Ale tak na marginsie nie bój się budowli wyższych niż wiejska stodoła - to jest miasto a nie wieś.
        • Gość: Marta Re: Concept House Mokotów - Atlas Estates IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 28.05.14, 12:03
          Ludzie, błagam was, zacznijcie pilnować swoich robotników. Żeby 5 raz z rzędu ktoś mylił drzwi mieszkania i wchodził po chamsku do mojego? Raz się pomylić ok, dwa - jeszcze idzie przeżyć, ale już ponad - świadczy zwyczajnie o głupocie. Do tego dochodzi wyrzucanie materiałów pod drzwi, plucie w windzie i remonty, które trwają w jednym mieszkaniu niekiedy 3 miesiące. I nie mówię tu o pracach, które są 'ludzkie', tylko między innymi mam na myśli sąsiada, który postanowił sprawić sobie w mieszkaniu kominek i poprzez wentylację podzielić się ze mną dymem.
          Ludzie, trochę rozsądku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka