Dodaj do ulubionych

Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi

IP: *.org / 213.17.233.* 06.05.04, 21:13
Kupiłem mieszkanie w budynku B przy ul. Włodarzewskej-Drawskej. Budynekten ma
być wybudowany obok budynku, który jest już oddany do użytku, tj. obok
Drawskiej A. Moje mieszkanie jest małe ale cieszę się i z niego. Ciekawy
jestem jak się posuwa budowa Drawskiej B. Proszę o pomoc w tej sprawie,
mieszkańców z budynku Drawska A. Dziękuję za udzielenie odpowiedzi.
Proszę także o porady mieszkańców Drawskiej A, na temat rzetelności
Developera.
Ponadto, gdyby któś z Was chciałby się podzielić swoim dośwaidczeniem, proszę
o informacje na temat jakości robót w budynku w którym mieszkacie (tj.
Drawska A. Proszę także o podpowiedź jak sobie poradziliście z wykończeniem
mieszkań. Ile może kosztować wykończenie mieszkania ok 40 m2.
Chodzi o glazurę terakotę i parkiet lub panele. Nie wiem co jest lepsze.
Poradźcie. Jestem w tych sprawach zielony.
Kochani ! proszę o kontakt także wszystkich sąsiadów z budynku Drawska B.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: IpaQ Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 08.05.04, 23:02
      Witam sąsiada ...
      Cieszę się że ktoś się nareszcie odezwał ...
      ... obserwuje budowę na bieżąco ... zaczęli w tę środę 9 trochę opóźnienia mają,
      ale lepiej późno niż wcale !!!) i muszę powiedzieć że coś się tam dzieje.
      Ludziki latają z łopatkami ... Są koparki. więc chyba idzie.
      Co do rzetelnośc developera, to przed podpisaniem umowy przedwstępnej
      sprawdziłem dokładnie wszystkie dokumenty stwierdzające własność gruntu , KRS
      itd. i muszę powiedzieć że są OK. Poprzedni klienci Włodarzewskiej też dobrze
      się wypowiadają na jego temat.
      To narazie tyle ...
      Niech ten wątek będzie jedynym wątkiem Drawskiej B.
      Będę informował na bieżąco... jeśli będzie zainteresowanie.

Pozdrawiam,
      IpaQ
      • Gość: Abak Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 12.05.04, 21:26
        Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że to forum pozwoli nam przyszłym
        mieszkańcom Drawskiej B na poznanie sąsiadów. Być może będzie także pomocne
        przy rozwiązywaniu różnych spraw związanych z budową lub urządzaniem mieszkania.
        Pozdrawiam przyszłych mieszkańców. Drawskiej B.
        Abak.
      • Gość: AQQ Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 14:02
        Opóźnienia ? A kto wie kiedy mieli zacząć ?
        • Gość: _IpaQ_ Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.centertel.pl 13.05.04, 14:10
          Mieli zacząć w na początku wiosny czyli od kwietnia ... opóźnienie miesiąc !

Pozdr.
          _IpaQ_
          • Gość: AQQ Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 16:28
            Kalendarzowa wiosna zaczyna się 21 marca.
          • Gość: AQQ Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 16:30
            A poza tym czy na placu budowy się coś dzieje?
            • Gość: _IpaQ_ Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 14.05.04, 21:21
              Dzieje sie i to duzo ! Najlepiej gdyby ocenili to mieszkancy Drawskiej A ,
              ktorzy sa najblizej !

Pozdr.
              Ipaq
              • puncakyaya Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi 15.05.04, 12:25
                Gość portalu: _IpaQ_ napisał(a):

> Dzieje sie i to duzo ! Najlepiej gdyby ocenili to mieszkancy Drawskiej A ,
                > ktorzy sa najblizej !
                >
                > Pozdr.
                > Ipaq

Mieszkańcy Dr A do piór(klawiatur)!!!!!!
                AQQ
                • Gość: Ginn ... IP: *.crowley.pl 20.05.04, 12:49
                  ******************************************************************************

Witam serdecznie nowych sasiadów!!!

Jestem obecny od dawna na prywatnym forum budynku "A".
                  Polecam. Mozecie sobie sporo poczytac roznych ciekawych watkow!

Na budowe mam blisko, wlasciwie moge wam od czasu do czasu napisac jak postepuja
                  "wykopki".

POZDRAWIAM!

Ginn - z "B".

oto link:
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16054

******************************************************************************
                • Gość: miluch Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 18:06
                  Dzieje sie dzieje. Wczoraj byłem..

Pozdro..
    • Gość: Ala Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 21.05.04, 12:07
      Pozdrawiam wszystkich sasiadów.
      Polecam zwiedzić budynek Drawska A.
      Ogólnie jest ok, jednakże terakota na klatkach trzyma się ledwo i w wielu
      miejscach już odpadła.Poza tym niestety widoczny jest wandalizm. Myslę ze
      osiedle powinno byc trochę lepiej chronione.
      Pozdrawiam
      A
      • Gość: Justyna Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 21:42
        Mam pytanie. Jak jest z komunikacją miejską? Z tego co widać na planie to
        wszelkie środki komunikacji są raczej dosyć daleko?
        • majka301 Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi 26.05.04, 23:17
          ja dopiero zastanawiam się nad kupnem, dzisiaj przejrzę umowę. Byłam na miejscu
          i bardzo zaskoczył mnie hałas od Alei Jerozolimskich. Przecież do Alei jest
          dość daleko. Czy ktoś wie ile mniej więcej? Później będzie z pewnością ciszej,
          bo po polach bardziej niesie. Jak długo jedzie się do centrum i czy w pobliżu
          są jakieś autobusy? Czy dopiero w Alejach i na Dickensa? Czy może ktoś wie ile
          idzie się do autobusów? Jest dość blisko do WKD. Czy w WKD jest bezpieczniej
          niż w pociągach? Mam nadzieję, że moje pytania nie wydaję się śmieszne. Miejsce
          wydaje się atrakcyjne, ale trochę obawiam się dojazdu.
          Pozdrawiam przyszłych (mam nadzieję) sąsiadów
          • Gość: ginn Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.crowley.pl 27.05.04, 00:24
            Witaj!

Postaram sie odpowiedziec na kilka twoich pytan.

Po pierwsze, jesli mieszkasz przykladowo (nie mam na mysli Drawskiej) niedaleko
            ulicy tzn. okolo 100m, to z pewnoscia bedzie slychac auta. Aleje J. sa
            wystarczajaco daleko, aby lekki, aczkolwiek daleki szumek dochodzil do twoich
            okien, taka jest juz specyfika miasta-stolicy. Mimo wszystko "Drawska" jest to
            jedna z najlepszych lokalizacji w stolicy (stosunek ceny/miejsca). Analizowalem
            wiele innych przykladowych inwestycji. Ponadto mieszkam wiele lat na Ochocie i
            moge cie zapewnic ze nie ma co panikowac z tego powodu.

Dalej pytasz o petle autobusowa. Jest tuz przy parku. Kilka minut spacerkiem
            przez Park Sz. przy Drawskiej i jestes na miejscu.
            Inny wariant. Idac Wlodarzewska do Grojeckiej jest 1,5km do "czerwonych
            przecinakow" i innych bajecznych busow :) zajmuje to chwilke i jest ok...
            Lub idziesz na wiadukt do Aleji i WKD ok. (3 min).

Nie mam przyjemnosci raczyc sie WKD, wiec nie moge potwierdzic, lub zanegowac
            sprawe bezpieczenstwa, ale sadze ze jest ok, wkoncu to nie trasa na wOLOMIN czy
            oTWOCK :)

Okolica jest bardzo bezpieczna. Jest niska zabudowa. Kilka ambasad zawsze
            pilnowanych przez policje. Straz miejska codziennie patroluje teren Parku Sz.
            To w telegraficznym......

Mam nadzieje "dozo" w gronie sasiadow!

podr.

• rafalr01 Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi 27.05.04, 10:22
              Zgadzam sie z Ginn ...
              Mieszkam na Ochocie od ponad 2 lat ( wczesniej mieszkalem na Ursynowie ) i
              powiem szczerze, ze wg mnie jest to najlepsza okolica w stolicy.
              Park Szczesliwicki w lato i zime tetni zyciem ... tzn. fajne knajpki, górka
              szczesliwicka ... :-)
              Szczerze polecam.
              Dodatkowo powiem ze i ja podpisalem umowe z Wlodarzewska ( DRAWSKA B ).
              Czyli pozdrawiam przyszlych sąsiadów !

Pozdr.
              Rafal

P.S. Jak tam budowa blockhausu B ? Idzie czy sie ociaga ?
              • Gość: Justyna Czynsze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:40
                Jeszcze jedno pytanie. Jakie sa koszty utrzymania mieszkań - czynsz, woda itp.?
                • Gość: Abak Włodarzewska Drawska B IP: *.org / 213.17.233.* 27.05.04, 21:36
                  Włodarzewska - DRAWSKA B IP: *.acn.waw.pl
                  Gość: ipaq 24.02.2004 18:21 odpowiedz na list

Dzisiaj tam przejeżdzałem i chyba budowa Drawskiej B ruszyła.
                  Chyba kopią duży dołek ...
                  Czy mieszkańcy Drawskiej A mogliby zerknąć przez okno i potwierdzić moje
                  przypuszczenia ?

Z góry dziękuję,
                  Pozdr.
                  iPaq

• Re: Włodarzewska - DRAWSKA B IP: *.org / 213.17.233.*
                  Gość: Abak 17.03.2004 18:17 odpowiedz na list

Zakupiłem mieszkanie przy Drawskiej B. Byłem tam na miejscu budowy w dniu 9
                  marca br. Faktycznie budowa ruszyła. Widać było dużą pryzmę ziemi. Robią wykopy
                  pod fundamenty.
                  Pozdrawiam Abak.

• Re: Włodarzewska - DRAWSKA B IP: *.aster.pl / *.acn.pl
                  Gość: ipaq 18.03.2004 00:20 odpowiedz na list

No to witaj sąsiedzie numer jeden.
                  Mam nadzieję, że ruszą z kopyta !

Pozdr.
                  ipaq

• Re: Włodarzewska - DRAWSKA B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Gość: Wioletta 18.03.2004 17:16 odpowiedz na list

Jako mieszkanka Drawskiej A chciałam potwierdzić, że budowa drugiego etapu
                  ruszyła, są już wykopy pod fundamenty. Co prawda okna mam na ogródki działkowe
                  i ul. Włodarzewską, ale co nie co się orientuję:)
                  Życzę, żeby budowa poszła tak sprawnie jak nasza. Z podpisywaniem aktów
                  notarialnych też nie było problemów (co prawda na razie tylko na mieszkania-
                  zostaje jeszcze podpisanie aktu na garaż).
        • Gość: Xero Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 27.05.04, 21:51
          • Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl
          Gość: Aga 29.01.2004 18:35 odpowiedz na list

Od Grójeckiej idzie się około 15 minut wolnym marszem. Do Alej jest bliżej ale
          chodnik się urywa i - przynajmniej teraz zimą - przejście nie jest za ciekawe.
          Na Alejach na wiadukcie zatrzymuje się niewiele autobusów i przystanek jest na
          żądanie. Jest to więc miejsce dla osób które albo mają samochód albo lubią
          spacery. Można jeszcze jechać autobusem do pętli Szczęśliwice, ale spacer jest
          taki sam jak od Grójeckiej.
          Myślę jednak że cena jest raczej atrakcyjna, a może w przyszłości komunikacja
          się trochę poprawi.

• Re: Włodarzewska Drawska B
          compiter 29.01.2004 21:41 odpowiedz na list

Czy aby na pewno papiery sa czyste ? Widzialem KRS - 1,3 mln kapitalu, z tego
          przeszlo 600 tys w postaci aportu. I - najlepsze - przez kolejne lata
          zaplanowana dywidenda po 940 tys. rocznie. Czyli fabryka pieniedzy.
          Spolka nie istnieje 10 lat, wiec co najwyzej biuro moglo wspolpracowac ze
          spoldzielnia, ale nie ze Spolką. To sa odrebne podmioty...
          Czy byliscie na miejscu ? Wzdluz torow planowana jest trasa N-S. Drawska A
          wyrasta w okolicy wywolujac skojarzenie z JWC. Koszmarny budynek. Do tego
          komunikacyjna pustynia.
          Generalnie ja skreslilem te oferte od razu.

Pozdrawiam,
          Pit

• Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl
          Gość: Aga 30.01.2004 22:10 odpowiedz na list

Jeśli chodzi o kolej radomską i planowaną trasę szybkiego ruchu to jest jeszcze
          do niej kawałek, zresztą to jest po drugiej stronie Włodarzewskiej. Tam budują
          się nowe osiedla, widać pany jak się idzie od Drawskiej w stronę Alej. Kobieta
          od zagospodarowania przestrzennego powiedziała, że na miejscu ogródków
          działkowych na Forcie Szczęśliwickim planowana jest zabudowa niska, z dużą
          ilością zieleni. Nie wiem, skąd to skojarzenie z WTC, Drawska B ma być o 2
          piętra niższa, poza tym w pobliżu wyrastają dużo większe biurowce. Co
          do "komunikacyjnej pustyni" to się zgadzam - raczej dla osób zmotoryzowanych.

• Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.centertel.pl
          Gość: _rr_ 02.02.2004 09:05 odpowiedz na list

A ja nie uważam, że jest to słaba lokalizacja ... Mieszkam 300 metrów bliżej -
          na Włodarzewskiej i powiem jedno ... wg mnie jest to najlepsza lokalizacja w
          Warszawie. Dlaczego ? Do parku rzut beretem ( a wierzcie mi park jest Ok,
          szczególnie w lato ... spacery, rolki , rower, piwko ). Na piechotkę zasuwasz
          do Carefoura, na wiosnę Ochota Park Office ... . Z Drawskiej A jest przejście
          50m do ul.Drawskiej a stamtąd 200m do przystanku na przeciwko Carefoura.
          I co najważniejsze ... cisza ... :-)

Pozdr.
          Raf
          • Gość: Iren Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 27.05.04, 21:55
            Re: Włodarzewska - DRAWSKA B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: Wioletta 18.03.2004 17:16 odpowiedz na list

Jako mieszkanka Drawskiej A chciałam potwierdzić, że budowa drugiego etapu
            ruszyła, są już wykopy pod fundamenty. Co prawda okna mam na ogródki działkowe
            i ul. Włodarzewską, ale co nie co się orientuję:)
            Życzę, żeby budowa poszła tak sprawnie jak nasza. Z podpisywaniem aktów
            notarialnych też nie było problemów (co prawda na razie tylko na mieszkania-
            zostaje jeszcze podpisanie aktu na garaż).
            • Gość: Justyna Czynsz-jak wysoki!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 19:16
              Ponawiam pytanie o czynsze we Włodarzewskiej.
              Czy ktoś wie ile od metra?
              • Gość: majka Re: Czynsz-jak wysoki!? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 30.05.04, 15:28
                witam
                a ja się ciągle zastanawiam na kupnem, jutro pojadę do oddziału drogownictwa i
                napiszę póżniej na forum ile dokładnie metrów ma być do trasy N-S. Z tego co
                się dowiadywałam na jesieni to cała ta trasa to nic pewnego, mają jej 4 wersje,
                jedną dali do zatwierdzenia, bo muszą być jakieś plany, ale sprawa jest ciągle
                otwarta. Po drugie nie zbudują jej wcześniej niż za 15 lat.
                Mam pytanie o cenę jaka była na początku? Teraz jest PLN 3691/m. i od kiedy
                sprzedają Drawską B?
                Czy Włodarzewska developer po przekształceniu z Włodarzewskiej spółdzielni to
                godna zaufania firma? No i ten czynsz, też dobrze by było wiedzieć.
                Pozdrawiam
                • Gość: Baśka Re: Czynsz-jak wysoki!? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 14:17
                  już wiem że nic nie wiem
                  • Gość: majka Re: Czynsz-jak wysoki!? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.04, 22:33
                    Mieszkańcy Drawskiej B ponoć płacą 6 zł za metr. Co do trasy, to jeśli ktoś
                    chce się dowiedzieć dokładnie to u Architekta Miasta w Pałacu Kultury i Nauki
                    na XVII piętrze. Pokój 1707, wejście od 1706. Życzę szczęścia. Ja osobiście
                    dawno już się tak z nikim nie pokłóciłam. Plany będą do wglądu za 2 lata, jak
                    zostaną zatwierdzone. Nie ma żadnych możliwości obejrzeć wstępnych planów.
                    Możliwe, ze dlatego bo byłam tam o 15,40, a panie o 16 już siedza w windach,
                    więc zakłóciłam im porządek dnia. Bezczelnie odsyłają do Oddziału Drogownictwa.
                    W Oddziale Drogownictwa byłam na jesieni, pokazano mi wtedy wstępne plany,
                    nawet pan proponował xero. Mnie interesował wówczas kawałek przy Obrońców
                    Tobruku. Teraz mówią, że mają tylko pn. część trasy, a pd. przekazali do PKiN.
                    Ja im wierzę, bo to co mieli to pokazali. Najbardziej pomocną okazała się pani
                    z Urzędu Gminy Ochota, ale tam z kolei mają stare wersje. Jeśli komuś by się
                    chciało sprawdzić w PKiN i udało to zrobić to proszę o info.
                    Pozdrawiam
                    Pozdrawiam
                    • agan5 Re: Czynsz-jak wysoki!? 01.06.04, 17:23
                      Witam sasiadow Drawskiej B [a w zasadzie Zadumanej 1B, bo taki bedzie Wasza
                      adres pocztowy] :)

Zapraszam na prywatne forum mieszkancow budyku A [adres w stopce, czytanie
                      watkow mozliwe po zalogowaniu sie]. Tam dowiecie sie jak mieszka sie na
                      Drawskiej/Zadumanej i jak wspolpracuje z Wlodarzewska. Co do jakosci i
                      usterkowosci naszych mieszkan, polecam przestudiowanie watkow Wlodarzewska-
                      Osiedle Drawska [2003/2004]. Tam znajdziecie cale referaty na temat naszych
                      mieszkan. Mnie juz na ten temat nie bardzo chce pisac :)

Czynsz placimy w wysokosci ok. 6,60 za m2. Za 64,5m place [bez miesjac w
                      garazu] okolo 422zl. + 47,39 za garaz.

Pozdarwiam serdecznie
                      Agan
                      • Gość: Ginn Re: prace ida pela para... IP: *.crowley.pl 04.06.04, 14:11
                        Na budowie pojawil sie dzwig i zaczynaja zalewac fundamenty...

pozdro.

Ginn
                        • Gość: rr Re: prace ida pela para... IP: *.centertel.pl 06.06.04, 21:08
                          No to gitara ...
                          aby tak dalej !

Dziękuję za info.

Pozdr.
                          Rafal
                    • Gość: Abak Re: Czynsz-jak wysoki!? IP: *.org / 213.17.233.* 07.06.04, 10:08
                      Prawdopodobnie to pomyłka jeżeli chodzi o czynsz, bowiem mieszkają już
                      mieszkańcy w budynku przy Drawskiej A, a my mamy mieszkać przy ul. Drawskiej B.
                      I tu na Drawską "B" jeszcze czynszu nie ustalono, jednakże najprawdopodobniej,
                      będzie on taki sam albo zbliżoy do czynszu obowiązującego dla Drawskiej A.

Pozdr.
      • Gość: xyzv Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 28.06.04, 21:35
        Żadna ochrona nic nie zmieni. Ludzie w większości mają zły stosunek do
        wspólnego mienia jakim jest osiedle. Co np zrobić z załatwiającymi się na
        ciagach pieszych psami, jak wyegzekfować zakaż wysypywania gruzu do śmietników,
        jak zamknąć furtkę by nocą nie urwano klamki? Pozdrowienia.

• Gość: Abak Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 07.06.04, 10:20
      Dziękuję wszystkim mieszkańcom Drawskiej "B", że się zgłosili i odpowiedzieli
      na mój list. Sądzę, że wspólnie możemy sobie sami lepiej pomóc w przypadku
      jakichś kłopotów czy problemów. Takich problemów w trakcie budowy a zwłaszcza
      przy takich pieniądzach jakie musimy wydać, może być wiele. Możemy znacząco
      sobie pomóc. Czasami wystarczy podpowiedź lub rada. Pomimo, że budowa została
      już rozpoczęta - do mieszkania jeszcze bardzo daleko. Dlatego proponuję
      utrzymywać kontakt w tej formie. Wszystkie informacje na temat budowy lub spraw
      innych finansowych czy związanych z dokumentami mogą być pomocne.

Dziękuję wszystkim sąsiadom i sympatykom, że się odezwali.
      Pozdrawiam.

P.S.

Czy wszyscy mieszkańcy Drawskiej "B" otrzymali pisma o możliwości zmiany
      ścianek w mieszkaniach. Ja otrzymałem. Mam w terminie do 15 czerwca 2004 podać
      propozycję ziany ścian wewnętrznych. Nie wiem co robić. Termin jest za krótki
      aby sobie wszystko dobrze przemyśleć.

Poza tym nie ma na tym planie informacji o instalacjach elektrycznych - gdzie
      mają być usytuowane gniazdka, czy włączniki światła. Nie wiem jak jakakolwiek
      zmiana ściany wpłynie na elementy elektryczne.
      Ponadto, nie podano ile te zmiany mogą kosztować. Ma to być policzone dopiero
      jak uwzględnią zmiany ścian - to podliczą.
      Czy ktoś z Was już ma to za sobą proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam Abak.
      • Gość: _rafalr_ Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.centertel.pl 07.06.04, 16:06
        Abak ...
        Po podpisaniu umowy wstępnej poprosiłem bardzo miłą Panią aby mi plany
        mojego mieszkania przesłała pocztą, ponieważ miałem zamiar przeprojektować moje
        przyszłe mieszkanie ! Zresztą mój architekt tego wymagał ...
        szczegółowy plan otrzymałem i teraz negocjuje z Plano warunki przestawienia
        ścianek wg mojego projektu. Dali mi czas do 9 czerwca. jadę do nich jutro z
        ostatecznym projektem.

Pozdr.
        Rafal
        • Gość: ginn Re: sąsiedzi IP: *.crowley.pl 08.06.04, 12:22
          Cze!

a propo.
          My generalnie zmieniamy rezygnujac z pewnych scianek lub ich czesci. Reszte
          wolimy przypilnowac i wykonac we wlasnym zakresie...

Pozd.
      • Gość: sliver Pytanie o dojazd do osiedla IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 14:35
        Mieszkam na Włodarzewskiej i widzę że na razie dojazd samochodami do cześći A -
        tej wybudowanej jest przez Włodarzewską. Mam pytanie do tych co mieszkają na
        osiedlu A lub będą na B czy plan zagospodarwania waszych osiedli zakłada dojazd
        samochodem tylko Włodarzewską czy także w przyszłości od drugiej strony tj. od
        Drawskiej.
        Pytam siębo w tej chwili Włodarzewska już siedusi od nadmiaru samochodów, jeśli
        dojazd do kolejnych osiedli będzie planowany tylko tą ulicą to inwestorzy
        budujący wasze osiedla zafundowali na horror na drodze.
        • Gość: ginn Re: dojazd do osiedla IP: *.crowley.pl 09.06.04, 09:57
          Dobrym rozwiazaniem bylby wyjazd z naszego osiedla od ul.Zadumanej poprzez
          Drawska (od str. shiraza). Zadumana nalezy (o ile mi wiadomo) do gminy, wiec
          trzeba by wymoc na niej zrobienie tejze ulicy.
          Narazie jest zamiast drogi - poligon. Dodatkowo nalezaloby wykonac ten kawalek
          od shiraza do naszego osiedla. Wtedy byloby niezle i szybkie rozwiazanie tej
          sytuacji. Nasze osiedle bedac niejako na srodku mialoby jako jedyne wyjazd na
          Drawska i Wlodarzewska. Inni nie mogli by, bo nie maja prawa (aktem notarialnym)
          jezdzic przez ulice Drawska (na odcinku naszego zamknietego osiedla).
          • Gość: sliver Re: dojazd do osiedla IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 16:09
            Ok czyli Spółdzielnia Włodarzewska budując wasze budynki uwzględniła dojazd do
            nich samochodem od strony osiedla Shiraz czy też nie i dopiero teraz mieszkańcy
            muszą sami coś na własną rękę wymyślać w gminie itp. ???????
            • Gość: ginn Re: dojazd do osiedla IP: *.crowley.pl 14.06.04, 13:40
              Mamy aktem notarialnym sluzebnosc dojazdowa przez Drawska od strony
              Wlodzrzewskiej poprzez osiedle A.
              • Gość: sliver Re: dojazd do osiedla IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 14:47
                Aha czyli jak dobrze zrozumiałem oba osiedla A i B będą dojeżdżać samochodami
                Włodarzewska?
                No to k...a pięknie!!!
                Co za debil w urzędzie gminy wydaje kolejne pozwolenia na budowę przy tak
                przetłoczonej ulicy jak Włodarzewska, tak sięzastanawiam ile Spółdzielnia
                Włodarzewska bo to chyba ona jest inwestorem dała łapówki żedy przepchnąć coś
                tak uciążliwego dla wszystkich. A czy ktoś z Państwa się zastanawiał jak to się
                stało że wasze bloki jako jedyne w tej części Szczęśliwic są 2 razy wyższe niż
                cała reszta?? i pasują do okolicy jak pięść do nosa?
                • Gość: ginn Re: dojazd do osiedla IP: *.crowley.pl 15.06.04, 11:21
                  Zgadam sie! z toba.
                  To musiala byc "sliskia sprawa".

Zreszta takie windowanie zabudowy w niskozabudowanym terenie to mankament.
                  Pocieszajace jest to ze budynek B bedzie miec tylko 6 pieter (to jest wg mnie do
                  zaakceptowania) a nie 8 jak A. Droge od Zadumanej napewno kiedys zrobia i
                  polacza z Drawska na tym odcinku. To kwestia czasu i pieniedzy. Bramy wyjazdowe
                  z osiedla wychodza tez na te wlasnie strone. Wtedy byloby OK.
                  • Gość: sliver Re: dojazd do osiedla IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 15:43
                    Droge od Zadumanej napewno kiedys zrobia i
                    > polacza z Drawska na tym odcinku. To kwestia czasu i pieniedzy. Bramy
                    wyjazdowe
                    > z osiedla wychodza tez na te wlasnie strone. Wtedy byloby OK

obyś miał rację, tak będzie lepiej dla wszystkich
    • Gość: Abak Dane z placu budowy z 4 lipca 2004 IP: *.org / 213.17.233.* 04.07.04, 23:30
      Jest OK! Wykopano piwnice, montowane są ściany piwic (czytaj garaże podziemne).
      Śćiany te są wylewane z betonu i zbrojone. Sądzę, że tempo jest normalne.
      Betonowana jest kondygnacja piwniczna, obejmująca około 3/4 powierzchni
      budynku. Wylewane są nawet częściow stropy piwnic (poziom ziemi). W części
      ustawiane jest szalowanie stalowe pod wylewki z betonu na poziomie ziemi.
      Jeszcze sporo zostało do wykonania ale widać postęp robót. Stoją dwa dżwigi.
      Pogoda sprzyja, dlatego sądzę, że tempo jest wystarczające.
      Pozdrawiam wszystkich mieszkańców.
      ABAK.

• Gość: _rafalr01 Re: Dane z placu budowy z 4 lipca 2004 IP: *.centertel.pl 05.07.04, 12:06
        ABAK
        Dzięki za informacje ...
        Po takich newsach sen wydaje się być spokojniejszy !

Peace,
        Rafal
    • Gość: pafnucy Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 14.07.04, 22:42
      Witam wszystkich przyszłych sąsiadów inwestycji Drawska B.
      W sam raz mam możliwość obserwowania nowo powstającej budowli a także mam
      niewątpliwą przyjemność być zarządzanym, administrowanym przez Włodarzewską
      S.A. Nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania ale postaram się Wam
      przekazać kilka uwag.
      Po pierwsze wasza budowa postępuje naprawdę w ekspresowym tempie, budowlańcy
      zaczynają pracę o 7 a kończą około 19 - 20, pracując także w soboty.
      Uwzględniając początkowe opóżnienie, które podobno było spowodowane wycofaniem
      się poprzedniej firmy z umowy zrobili już naprawdę dużo.
      Blok wasz został posadowiony troszęczkę wyżej, prawdopodobnie w związku z
      zagrzybieniem i przesiąkaniem wód gruntowych na poziomie -1 w 7 klatce
      inwestycji A.
      Po drugie co do poziomu wykończenia mieszkań i powierzchni wspólnych w budynku
      A, było naprawdę różnie w moim przypadku kolega budowlaniec, który pomagał mi w
      odbiorze mieszkania bardzo chwalił jego wykończenie, sąsiedzi którzy wzieli
      sobie do odbioru płatnego fachowca spotkali się z podobną opinią. Jednak jakość
      wykonanych prac zależała podobno od czasu oddawania do użytkowania
      poszczególnych klatek, oddawane w pierwszej kolejności miały najwyższy standard
      kolejne coraz gorszy. Znane mi są przypadki zalania kilku (około 4) mieszkań w
      skutek wadliwej instalacji wodnej (złe zgrzanie rurek PCV), jeden przypadek
      odpadającego tynku ze ścian i sufitu, niewłaściwe połączenia w puszkach
      elektrycznych, źle zamontowane niektóre windy (głośna jazda, trzęsienie).
      Jednak problem tkwi nie w usterkach, które są nieodłącznym elementem każdej
      budowy ale w ich wielkości i szybkości usuwania, a z tym jest bardzo źle.
      Podstawowym problemem jest to, że w inwestycji A spółka Włodarzewska S.A.
      sprytnym mykiem, korzystając z zaaferowania ludzi odbiorem mieszkań i ich nie
      znajomością odpowiednich przepisów dotyczących wspólnot mieszkaniowych,
      umieściła zapis w aktach notarialnych o tym, że przez najbliższe trzy lata
      będzie zarządzała naszą wspólnotą (rękojmia na ten budynek pokrywa się z tym
      terminem). Doprowadziło to do chorej sytuacji w której Włodarzewska była
      inwestorem budowy, a obecnie zarządza i administruje wybudowanym przez siebie
      budynkiem. Czyli sama sobie powinna zgłaszać usterki, sama je usuwać i sama
      odbierać ich wykonanie, oczywiście sama za to powinna zapłacić przez 3 lata
      gdyż obowiązuje rękojmia. Wniosek jest jeden nie znajdować usterek, nie
      naprawiać ich w związku z czym oszczędzamy pieniędzą, ewentualnie dokonywać
      zabiegów kosmetycznych lub partaczyć robotę bo i tak sam sobie ją odbiorę. Po 3
      latach gdy rękojmia się skończy to już nie będzie nasz problem za usunięcie
      zaległych usterek mieszkańcy zapłacą z własnej kieszeni.
      Na dzisiaj dosyć o wiele więcej możecie się dowiedzieć z forum Włodarzewska -
      Drawska - sąsiedzi, które jest forum ukrytym ze względu na wcześniejsze jego
      czytanie przez Włodarzewską i podjętymi próbami wywierania nacisku na osoby
      przeciwne prowadzonej przez nią polityce. Dostęp do tego forum można uzyskać
      poprzez kontakt z jego administratorem Knososem.
      Jak sami widzicie mamy tutaj taką małą Koreę Północną z wielkim wodzem,
      słoneczkiem narodu, Kim Ir Senem.
    • Gość: miluch Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 28.07.04, 20:06
      No i ja zanabyłem mieszkanko na drawskiej B. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
      • Gość: _rr_ Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.centertel.pl 28.07.04, 20:47
        Która klatka ? Metraż chaty ?

Pozdr.
        RR
        • Gość: miluch Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 23:56
          kl 5, 45,6m2. pozdro..
      • Gość: miluch Nowe forum dla przyszłych mieszkańców IP: *.acn.waw.pl 07.08.04, 14:17
        Tak na próbe utworzyłem nowe forum dla wszystkich tych, którzy będą lub mają
        zamiar być mieszkańcami budynku DRAWSKA B. Jest to próba - projekt forum. Jeśli
        będzie zainteresowanie i odzew nie widze przeciwskazań aby dalej rozwijać to
        forum. Chciałbym stworzyć miejsce w którym teraz i w przyszłości mieszkańcy
        budynku B nawiązywać będą kontakty ułatwiające podejmowanie koniecznych
        wspólnych decyzji, oraz będące miejscem wydawania obiektywnych opini o tym co
        się dzieje i co bedzie się działo w miejscu powstającego budynku. Pozdrawiam i
        zachęcam do wspótworzenia.

Adres: drawska.prv.pl

• Gość: TTOT Re: Nowe forum dla przyszłych mieszkańców IP: *.man.polbox.pl 12.10.04, 11:19
          teren waszej budowy ,to miejsce nie tylko podmokłe, ale również miejsce dawnego
          cmentarza !Tak,w 19 wieku pochowano tam masowo zmarłych na epidemię.
          • Gość: Tami Re: Nowe forum dla przyszłych mieszkańców IP: *.fornet.waw.pl 02.11.04, 20:48
            Mam pytanie do osoby, czy rzeczywiście teren budowy Drawskiej B znajduje się na
            dawnym cmentarzu i jest podmokły. Dopiero teraz przeczytalam tę informację i
            muszę przyznać, że mnie bardzo zaniepokoiła. Proszę o więcej szczegółów, gdzie
            moglabym przeczytać na ten temat. pozdrawiam
    • Gość: ABAK Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 07.10.04, 21:11
      Kochani podobno nasz budynek nieco podrósł. Podobno budują 1 piętro. Cieszę się
      z tego wzrostu, ale sądzę że tempo budowy jest nieco za małe. Przeciez budynek
      ma być oddany do użytku już w III i IV kwartale 2005, a to oznacza, że przez
      zimę nie wiele się nie zbuduje. Będzie trudno wykończyć coś w lecie jeżeli nie
      zostanie zbudowane.
      Nie wiem co o tym sądzić. Czy ktoś z Was ma o tym fakcie ma większą wiedzę.
      Pozdrawiam Abak.
      • Gość: miluch Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 22:30
        drawska.prv.pl
        tam jest galeria - update raz w miesiącu.
      • Gość: g Re: co na placu budowy? IP: *.crowley.pl 11.10.04, 15:11

Tempo kiepskie, nalezaloby ponaglac developera i wykonawce bo przed kolejna zima
        moga niezdazyc, .... obym sie mylil
        We wrzesniu bywaly dni kiedy na budowie okolo 9 i 10 rano prawie nie bylo nikogo
        widac.
        Lepiej zeby sie panowie na budowie, takze solidnie przykladali do swojej pracy.
    • Gość: zx Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 07.10.04, 21:16
      sonukef 10.07.2004 22:41 + odpowiedz

witam,zastanawiam się nad zakupem mieszkania w Drawska B, jednakże słyszałam że
      w budynku A zaczął pojawiać się grzyb na ścianie, dlatego iż bloki postawione
      są na pomokłym terenie. Czxy ktoś coś słyszał na ten temat?
      pozdr.
    • Gość: Przekaz Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 07.10.04, 21:19
      kdrabek 16.06.2004 20:18 + odpowiedz

Witam!!!

Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Drawskiej w budynku B i chce Was
      zapytac o Wasze doswiadczenia z firma Wlodarzewska (chodzi glownie o
      doswiadczenia w trakcie budowy)
      1) Czy teren pod budowa jest OK? Slyszalem od lokatorow budynku A, ze jest
      podmokly?
      2) Co z wiarygodnoscia Wlodarzewskiej S.A.? Wiem, ze wybudowali juz sporo
      budynkow i raczej nie powinno byc problemow. Jednak zawsze trzeba byc
      ostroznym. Szczegolnie, ze wplaty dokonuje sie na rachunek firmy (nie jest to
      rachunek powierniczy), a inwestycja nie jest finansowana kredytem, a wlasnie
      pieniedzmi przyszlych lokatorow. Dzwonilem do Polskiego Zwiazku Firm
      Developerkich oraz Krajowej Izby Budownictwa, jednak z uwagi na fakt, iz
      Wlodarzewska nie jest czlonkiem ani jednej ani drugiej organizacji, nikt nie
      byl mi w stanie udzielic jakichkoliwec informacji. Czy firma jest nadal
      wiarygodna po przeksztalceniu ze spoldzielni? Mam nadzieje, ze nie ma nic
      wspolnego z bankructwem FRI (FRIDOM)? Czy mieliscie jakies problemy z
      Wlodarzewska w zakresie pieniedzy?
      3) Czy ktos sprawdzal KRS, pozwolenie na budowe i wlasnosc gruntu? Wszystko
      jest ok?
      4) Na co szczegolnie zwracac uwage w umowie z Wlodarzewska? Mam nadzieje, ze
      nie stosuja niedozwolonych praktyk i trickow?

To chyba glowne rzeczy, ktore mnie interesuja. Czy ogolnie jestescie
      zadowoleni i polecacie tego Developera, inwestycje i lokazlizacje?

Z gory dziekuje za odpowiedz,

Pozdrawiam,

P.S. A moze ma ktos do sprzedania mieszkanie w budynku A na Drawskiej
      (dwupokojowe ok 40 metrow)?

Korni

• Re: Drawska B - Wlodarzewska S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: kubakik 30.06.2004 14:06 + odpowiedz

hej, trzymaj sie z dala od tej firmy. Oszust pogania oszusta. Projekt robi pani
      architekt Nowak (corka bylego burmistrza Ursynowa, na codzien kochanka
      p.prezesa , w ten sposob pieniadze firmyza projekt do prezesa wracaja !!
      • Gość: 123 Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.crowley.pl 18.10.04, 18:18
        pierdolisz gnioty lepiej sie lecz
        • Gość: ABAK Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 20.10.04, 22:13
          Z tym cmentarzem to bzdura. Żaden cmentarz z 19-wieku nie został skasowany.
          Każdy cmentarz z 19 wieku jest nadal użytkowany - to po pierwsze. Po drugie
          gdyby to była prawda to nikt nie wydalby pozwolenia na budowę na cmentarzu bo
          mimo wszystko Polska to cywilizowany kraj. Po trzecie i ostatnie - z cmentarza
          wykopywano by kości i szczątki, a tych nie było.

Pozdrawiam, nie należy słuchać i przyjmować za prawdę wszystkiego, co tutaj
          piszą.
          Pozdrawienia dla wszystkich. ABAK.
          • Gość: ginn Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.crowley.pl 22.10.04, 11:34
            Gość portalu: ABAK napisał(a):

> Z tym cmentarzem to bzdura. Żaden cmentarz z 19-wieku nie został skasowany.
            > Każdy cmentarz z 19 wieku jest nadal użytkowany - to po pierwsze. Po drugie
            > gdyby to była prawda to nikt nie wydalby pozwolenia na budowę na cmentarzu bo
            > mimo wszystko Polska to cywilizowany kraj. Po trzecie i ostatnie - z cmentarza
            > wykopywano by kości i szczątki, a tych nie było.
            >
            > Pozdrawiam, nie należy słuchać i przyjmować za prawdę wszystkiego, co tutaj
            > piszą.
            > Pozdrawienia dla wszystkich. ABAK.

Dokladnie, zgadzam sie ABAK. Ponadto z Warszawie podczas powstania zginelo wielu
            ludzi. Pochowani w bezimiennych grobach, roztrzelani przy scianach budynkow w
            centrum, tysiace ludzi! Widac tylko tabliczki znamionowe o masowych mogilach. I
            nikt nie pisze ze to cmentarze a tak naprawde sa nimi!
            P@zdr.
            • Gość: Abak Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.org / 213.17.233.* 26.10.04, 19:01
              Proszę o poważne potraktowanie tematu.
              Po pierwsze, w Warszawie są rzeczywiście tablice w wielu miejscach gdzie
              zostali rozstrzelani lub zabici ludzie w czasie II wojny światowej. Jednakże
              nie są to cmentarze. Tabliczki - ku pamięci - informują o tej tragedii ale nie
              są cmentarzami. Oznaczają jedymie że w danym miejscu doszło do tragedii. Nie
              koniecznie chowano ludzi w każdym miejscu gdzie zostali rozstrzelani. Okazywano
              tym ofiarom szacunek i chowano w miejscach bardziej odpowiednich i właściwych.
              Można się o tym dowiedzieć ze wspomnień o tych dniach.
              Po drugie, w czasie II wojny a zwłaszcza w trakcie powstania w wielu miejscach
              grzebano zabitych i zmarłych. Były to czasami bardzo przypadkowe miejsca. W
              danej sytuacji jedyne możliwe miejsca. Ale po wojnie - w trakcie odbudowy
              Warszawy - dokonywano ekshumacji tych osób i dokonywano pochówków w innych
              miejscach, głównie na cmentarzach, w tym w zbiorowych mogiłach. O tym taże
              można się dowiedzieć z literatury. Poza tym jak sobie wyobrażacie, że do
              dzisiaj żyjący ludzie świadkowie tych tragedii pozwalaliby na traktowanie mogił
              ofiar bez szacunku ?????????
              Po trzecie, w związku z tymi tragediami, może się zdarzyć że w Warszawie w
              wielu jeszcze miejscach są miejsca pochówków, o których do dzisiaj nic nie
              wiadomo, ale gdyby je znaleziono, na pewno - te szczątki - byłyby uhonorowane i
              przeniesione na bardziej właściwe miejsce pochówku.
              Po czwarte, fakt że w danej okolicy (informacja poniżej o drawskiej) był
              kościół i odbywały się pochówki, to napewno do dnia dzisiejszego jest w tym
              miejscu cmentarz. Na budowie budynku przy Drawskiej - cmentarza nie było.
              Ponadto w bagiennym gruncie (mokrym) albo bardzo suchym - najlepiej przechowują
              się kości i ciała. Dotyczy to nie tylko osób ale także dinozaurów.
              Dlatego proszę o pewną powagę - w tej sprawie - bowiem to co niektórzy wypisują
              to chyba nie świadczy, że coś wiedzą w tej sprawie i na temat tej okolicy.
              Pozdrawiam optymistów, a pesymistów - pesymistów też. Abak.
    • Gość: TTOT Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.man.polbox.pl 22.10.04, 13:29
      cmentarze były np w środmieściu ,na Emilii Plater,w 19 wieku.i nikt nie
      ekshumuje szczą tków ,bo po 150 latach w mokrym gruncie nic już nie
      ma,zabudowuje się i tyle.Ciekawych odsyłam do parafii skoroszańskiej[w 19 wieku
      obejmowała teren szcześliwic,tam mogą być stare archiwa]
      • Gość: ginn Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: *.crowley.pl 22.10.04, 14:40
        Uprawiasz demagogiczny lobbing... a to jest i tak najlepsza lokalizacja.
        A propos, wiesz, slyszalem, ze jutro, wyladuje tam UFO

P@zdr...
    • Gość: Ozyrys Re: Włodarzewska-Drawska "B" - sąsiedzi IP: 217.153.179.* 23.10.04, 21:49
      wstają upiory nad cmentarzyskiem ,w mgle i mroku nocy
      • Gość: moderator ----- JEDYNE OFICJALNE FORUM budynku B ----- IP: *.crowley.pl 10.11.04, 12:55
        ***************************************************************************

ZAPRASZAMY NA JEDYNE OFICJALNE FORUM "OSIEDLA DRAWSKA" BUDYNEK B - przy
        ul.Zadumanej.

Tu zalatwiamy nasze wszystkie sprawy, m.in. zwiazane z budowa i odbiorem a takze
        zasiedleniem.

kliknij i zarejestruj sie na FORUM.

www.drawska.prv.pl/

***************************************************************************

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka