helenak5 29.04.11, 11:51 www.bankier.pl/wiadomosc/Dom-Development-mial-12-24-mln-zl-straty-netto-w-I-kw-2011-r-2330954.html Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesher Re: Ciekawa informacja 29.04.11, 13:24 Ze względu na stosowanie MSR 18 to kompletnie bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: Ciekawa informacja 29.04.11, 13:46 lesher napisał: > Ze względu na stosowanie MSR 18 to kompletnie bez znaczenia. Oczywiscie a akcje dzisiaj w dol ponad 3% :D i dobrze spadac, tlumaczyc ze nie ma znaczenia :D Co ciekawe mamy wiosne i niby sprzedaz miala ruszyc na mase a tu 1 z najwiekszych dewow daje d. To moze mi rozjasnisz jak to z gancikiem jest ze kurs tez polecial? tylko nie mow ze to nie ma znaczenia bo bredzisz jak tusk co to obniza a podnosi :D Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: Ciekawa informacja 29.04.11, 14:42 Poczytaj o zasadach rachunkowości jakie stosują deweloperzy (MSR 18), oraz różnicy między kontraktami budowlanymi rozliczanymi wg. MSR 12, oraz jaki to ma wpływ na raportowane wyniki, to zrozumiesz. Ja nie pisałem o tym czy w branży jest źle czy dobrze, tylko o tym że deweloper jak pokazuje słabe zyski/ straty w jakimś kwartale (czy nawet roku), albo na odwrót rewelacyjne wyniki, to nie wynika z tego że jest u niego faktycznie tak źle, albo tak dobrze (w przypadku rewelacyjnych wyników). Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: Ciekawa informacja 30.04.11, 23:36 i.wp.pl/a/dibre/kbiezacy/dom_290411.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycho Re: Ciekawa informacja IP: *.tpnet.pl 29.04.11, 15:25 Nie napawa optymizmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Ciekawa informacja IP: *.opera-mini.net 08.05.11, 22:16 Mysle ze: 1. Jest to kompletnie bez znaczenia. 2. Upadnie dev jest 300 innych wiec jakie ma znaczenie jego upadlosc..? 3. Czasem na takiej wiadomosci mozna dobrze zarobich patrz chociazby gielda i manipulacja kursem 4. Na samej upadlosci tez mozna dobrze zarobic czasem. Odpowiedz Link Zgłoś