Dodaj do ulubionych

scanynavian house

IP: *.subscribers.sferia.net 18.07.11, 19:12
Witam, wyczytałem że rabaty 20% dają. Chcę kupić duże i niedrogie mieszkanie. Czy ktoś ostatnio tam kupił? Ile można wynegocjować? Jak czytam,że developerzy mają marże 50% to rabat 20% jest zdecydowanie za mały uwzględniając koniunkturę.
Oglądałem tam kilka mieszkań, ładne patio ale strasznie słabe rozkłady, kiszkowate salony, blisko autobus, baaaardzo dużo wolnych mieszkań, czyli jaby było coś nie tak...
Obserwuj wątek
    • Gość: zxcv Re: scanynavian house IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 19:40
      20% zniżki od czego? Po ile tam chodzi metr?
    • Gość: Zainteresowana Re: scanynavian house IP: *.unixgroup.pl 19.07.11, 10:54
      Umówmy się, że 20% zniżka to ściema jakich mało. Zresztą zadzwońcie do biura sprzedaży i zapytajcie na jakie mieszkania dają zniżkę - chodzi np o 77m2 z tarasami 55m2 za które chcą CHORE! pieniądze, nawet po zniżce czyli ok 750 000. Albo mieszkanie gdzie kuchnia jest bez okna (!) 74m2 za 573 000.

Mam wrażenie, że pracujący tam w dziale sprzedaży się nieco lata pomyliły, ceny mają z kosmosu. Radzę zejść na ziemię!

No i obowiązkowy garaż za 40 000zł :)

Ktoś się jeszcze dziwi, że scandinavian ma większość mieszkań niesprzedaną?
      • radek_sziwa Re: scanynavian house 21.07.11, 09:19
        Akurat wczoraj dzwoniłem do biura sprzedaży. Ceny faktycznie jakby z końcówki 2007 roku. Parter od 6700zł/m2 ale już 3 piętro za 8600zł/m2 !! Za tą cenę mam nowe mieszkanie na przy samej linii metra na Ursynowie. Do tego napowietrzne miejsce parkingowe, tgz. "rodzinne" w cenie jedynych 50tys zł! Ktoś tam ewidentnie na głowę upadł i to mocno.
        • Gość: jim Re: scanynavian house IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 10:19
          chciwość ich zgubi i w finale zostaną z górką niesprzedanych lokali
          ceny akcji developerów lecą w przepaść, giełda dyskontuje bardzo złe czasy dla tzw. "branży"
        • Gość: zxcv Re: scanynavian house IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 00:33
          Oo, to i tak nie tak dużo ze względu na wspaniałą lokalizację umozliwająca kontakt z przyrodą. Tuż obok powstała po ostatnich deszczach na polu sadzawka w której głośno rechoczą żaby. Dookoła fruwają także stada komarów jakie sie tam wylęgły. Normalnie człowiek może sie poczuć jak na Mazurach, albo w Biebrzańskim Parku Narodowym. Nic dziwnego zatem,że za te ekoluksusy trzeba słono płacić.
          • wawak1 Re: scanynavian house 22.07.11, 10:04
            No i te stada łosi przechadzających się po okolicy :)
          • Gość: Zainteresowana Re: scanynavian house IP: *.unixgroup.pl 22.07.11, 10:13
            No tak, bycie "eko" jest teraz w modzie. A co w modzie to i w cenie :D
            Wszystko jasne ;)
    • Gość: mm Re: scanynavian house IP: *.play-internet.pl 19.07.11, 16:08
      "Tylko" garaze im zalewa pare razy w roku, a podworko po kazdym deszczu zamienia sie w bajorko. Co tam bedzie za piec lat? Grzyb do trzeciego pietra? Jednej czesci z jakiegos tajemniczego powodu nie sprzedaja od roku, chociaz stoi.
      • treadstone73 Re: scanynavian house 19.07.11, 17:14
        Gość portalu: mm napisał(a):

> "Tylko" garaze im zalewa pare razy w roku, a podworko po kazdym deszczu zamieni
        > a sie w bajorko. Co tam bedzie za piec lat? Grzyb do trzeciego pietra? Jednej c
        > zesci z jakiegos tajemniczego powodu nie sprzedaja od roku, chociaz stoi.

Ale z tego budynku jest niezapomniany widok na zakamuflowaną wyrzutnię rakiet balistycznych pt "Świątynia Opaczności...". Ceny MUSZĄ być z kosmosu... :)
        • Gość: ludek Re: scanynavian house IP: *.subscribers.sferia.net 19.07.11, 23:04
          Chcę kupić raczej duże mieszkanie, pytanie gdzie na wilanowie, nie zalewa,nie ma grzyba, gdzie byli dobrzy podwykonawcy? Gdzie kupić? Czy całe miasteczko wilanów odpada?
          • treadstone73 Re: scanynavian house 21.07.11, 10:56
            Gość portalu: ludek napisał(a):

> Chcę kupić raczej duże mieszkanie, pytanie gdzie na wilanowie, nie zalewa,nie m
            > a grzyba, gdzie byli dobrzy podwykonawcy? Gdzie kupić? Czy całe miasteczko wila
            > nów odpada?

Mnie w Miasteczku Wilanów nie odpowiada głównie odległość między blokami oraz brak zieleni. Tylko proszę nie piszcie mi, że na zieleń trzeba czasu... Tam nie trzeba czasu tylko miejsca na tą zieleń. A miejsca na zieleń tam nie będzie. Nie ma też ławek żeby spokojnie wyjść z mieszkania i usiąść itp.
            • Gość: kajko Re: scanynavian house IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 22:01
              no i co? zjechali już 15%
              • Gość: ciekawski Re: scanynavian house IP: *.orasoft.net.pl 26.07.11, 22:41
                Rozwiń tę informację proszę. Na stronie wisi -20% więc co to za rewelacje z tymi 15%?
                • radek_sziwa Re: scanynavian house 27.07.11, 11:26
                  -20% jest na największe metraże. Ceny mają chore, 8600zł/m2, w tej kwocie masz Mokotów, Ursynów, jak dobrze ponegocjujesz to Kabaty, generalnie prawie wszystko nowe na linii metra.
                  • Gość: kajko Re: scanynavian house IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 12:21
                    ciekawski rozwijam myśl........
                    -20% na wielkie
                    -15% na te niby nie objęte promocją, jak dobrze pogadasz
                    • Gość: Zainteresowana Re: scanynavian house IP: *.unixgroup.pl 27.07.11, 14:55
                      Zdaje się, że już wytłumaczyłam co to za "zniżka" te 20%. ŚCIEMA.
                      I w związku z tym nie wierzę w ten rabat 15% na mieszkania z mniejszym metrażem czy normalnym rozkładem...
                      • Gość: morro76 Re: scanynavian house IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 20:12
                        własnie byłem zainteresowany i gadałem, poprostu porazka, frontem do klienta, nie chca sie umówic na spotkanie tylko pani z offisu karze sobie podac cene, potem mówia ze oferta nie do przyjeta i podaje cene 9600 ponownie hehehe ale mi negocjacje, kto ich uczył marketingu :) , kupilem juz kiedys jedno mieszkanie i sprzedaz była kilka razy na wyzszym poziomie niz teraz, nie mówiac juz o samochodach z salonu, to samo mozna negocjowac, a w scandynavian NIE
                        • Gość: Gość Murano-Centrum-po 8500 PLN/metr. IP: *.play-internet.pl 17.08.11, 00:44
                          Murano-Centrum-po 8500 PLN/metr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka