Dodaj do ulubionych

Zysk Gant Development spadł o 33 procent

26.08.11, 09:55
"Spółka Gant Development miała 17,11 mln zł skonsolidowanego zysku netto w I połowie 2011 roku wobec 25,40 mln zł zysku rok wcześniej.

Zysk operacyjny na poziomie grupy wyniósł 26,69 mln zł wobec 34,87 mln zł zysku rok wcześniej.

Skonsolidowane przychody wyniosły 120,57 mln zł wobec 87,33 mln zł rok wcześniej.

W I kw. br. spółka miała 14,73 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej wobec 5,53 mln zł straty rok wcześniej.

W ujęciu jednostkowym, w I połowie 2011 roku spółka miała 3,32 mln zł straty netto wobec 26,92 mln zł zysku rok wcześniej."
www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/zysk;gant;development;spadl;o;33;procent,82,0,897618.html
I co? A nie mowilam ze tak moze byc?:)
I jak tu nie obnizac cen skoro rynek juz jest trudny ...
Obserwuj wątek
    • radek_sziwa Re: Zysk Gant Development spadł o 33 procent 26.08.11, 14:07
      No może teraz dostanę większy rabat na mieszkanie niż te całe 4% jakie mi łaskawie oferowano za Kaskadę i aż 9000 tys upustu na powietrze nad miejscem postojowym.
      • radek_sziwa Re: Zysk Gant Development spadł o 33 procent 26.08.11, 14:12
        A swoją droga to tam mają nietęgich matematyków w dziale sprzedaży. Wysłałem im ofertę na któryś tam lokal, wpisałem swoją cenę 400tys, mieszkanie wycenione przez nich na 480tys, dostaję odpowiedź, że paniusia rozmawiała z szefem i że spuszczą na 460tys i że to jest dobra oferta bo spotykamy się w pół drogi.
        • kocica_ewela Re: Zysk Gant Development spadł o 33 procent 26.08.11, 14:31
          radek_sziwa napisał:

> A swoją droga to tam mają nietęgich matematyków w dziale sprzedaży. Wysłałem im
          > ofertę na któryś tam lokal, wpisałem swoją cenę 400tys, mieszkanie wycenione p
          > rzez nich na 480tys, dostaję odpowiedź, że paniusia rozmawiała z szefem i że sp
          > uszczą na 460tys i że to jest dobra oferta bo spotykamy się w pół drogi.

hehe to faktycznie ich pos***lo:) A ja z bananem na ustach czekam na kolejne zabawne raporty - bedzie wesolo, pozniej zobacze ich prognoze na 2011 i zobaczymy co sie bedzie dzialo :D
          • Gość: PPP Re: Zysk Gant Development spadł o 33 procent IP: 80.50.231.* 26.08.11, 14:37
            ja to cały czas jestem ciekaw, ile średnio wyjdzie za te apartamenta które ten Gżant buduje, opłata za użytkowanie wieczyste...

a gruncik ten jest wyceniony nie licho ... może tylko uratować temat ta gęstość zabudowy ale sprawa może być ciekawa
            • Gość: zibi Re: Zysk Gant Development spadł o 33 procent IP: *.aster.pl 06.09.11, 14:41
              Mnie to dziwi że ich zysk spadł bo wydawało mi się że sprzedaż mieszkań im idzie dobrze, ale może to moment przejściowy..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka