Dodaj do ulubionych

Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi

IP: 212.162.228.* 10.03.02, 18:08
Szukam sasiadow z budynku na Miedzyborskiej, to juz jest moj trzeci post, czy
to mozliwe zeby nikt za wyjatkiem mnie tam nie kupil mieszkania ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 03.04.02, 15:17
      Dobry wieczór!!!
      ja też kupiłam mieszkanie na międzyborskiej, więc nie jesteś sam!!!!
      jak myślisz, czy jest realna szansa, że będziemy odbierać mieszkania w maju?
      wszystko już na wykonczeniu, jak bylam ostatnim razem.
      slyszalam tez, ze peab wycofuje sie z polski, maja klopoty finansowe. przestali budowac nawet to
      osiedle skandynavia! mam nadzieje, ze to nas juz nie dotyczy!
      pozdrawiam!
      • Gość: dzed Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 213.25.81.* 08.04.02, 16:30
        blok na miedzyborskiej wyglada calkiem niezle, ale miec Anete za sasiadke - to
        moze byc meczace.
        pzdr
        • Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 09.04.02, 11:17
          hm, mam wiec nadzieje, ze nie zostaniemy bliskimi sasiadami, dzedzie!
          • Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 212.162.228.* 09.04.02, 13:53
            Z tego co wiem, to Peab wycofuje sie z dzialalnosci budowlanej w Polsce gdyz
            uwaza ja za malo oplacalna. Firma jednak pozostanie na naszym rynku i bedzie
            zajmowac sie produkcja materialow budowlanych. Mam nadzieje na odbior kluczy
            nastapi juz na poczatku maja. Na ktorym pietrze kupilas mieszkanie ?
            Pozdro
            • Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 10.04.02, 13:15
              kupilam na szostym pietrze. a ty?
              tez mi sie wydaje, ze w maju powinien byc odbior.
              nikogo wiecej z sasiadow nie znalazles?
              pozdrawiam
              • Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 212.162.228.* 10.04.02, 14:08
                Witam sasiadke,
                Kupilem mala, 33 metrowa kawalerke na 9-tym pietrze z widokiem na poludniowy
                zachod.....wczoraj rozmawialem z generalnym wykonawca, czyli Investem i
                dowiedzialem sie ze z powazniejszych rzeczy pozostaly jeszcze do zamontowania
                tylko windy (zamontuja je pod koniec czerwca) i mala architektura wokol
                budynku, oprocz tego malowanie i dokonczenie kafelkow na klatce schodowej.
                Podobno niektore osoby odebraly juz klucze i zaczynaja urzadzac mieszkania.
                Pozdr
                • Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 10.04.02, 15:17
                  Moje mieszkanie jest tez niewielkie (35m, ale az dwa pokoje!). Zwiedzalam je
                  jesienia, przy okazji rozplanowywania kaloryferow. Widziales swoje?
                  Windy pod koniec czerwca? Dlaczego tak pozno?
                  Kiedy chcesz sie wprowadzic?
                  A

• Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 212.162.228.* 10.04.02, 19:08
                    Jak juz wyzej wspomnialem, chcialbym odebrac klucze na poczatku maja....jezeli
                    chodzi o windy, to wydaje mi sie ze Invest dokonal malego przewalu gdyz na
                    poczatku mialy byc windy Schindlera a potem okazalo sie ze bedzie instalowany
                    Translift....coz, mysle ze pomimo tego mozemy sie cieszyc ze budynek bedzie
                    oddany w terminie. Akty notarialne wedlug planu w drugiej polowie lipca.
                    Daj znac jak bedziesz na budowie, ja przebywam tymczasowo poza Warszawa i
                    budowe odwiedzam stosunkowo rzadko.
                    Pozdr.
                    • Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 12.04.02, 10:33
                      uch, wiesz duzo wiecej niz ja! na budowie bywam czesto, bo mieszkam niedaleko.
                      pozdrawiam
                      • Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 212.162.228.* 23.04.02, 20:31
                        Jesli ktos sie orientuje jakie sa obecnie postepy na budowie to niech sie
                        prosze odezwie.
                        Pozdro
                        • Gość: peter Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 217.153.34.* 04.06.02, 08:51
                          zainwestowalem tam w mala kawalerke.....budowa jest juz prawie skonczona od
                          dobrych trzech miesiecy......czy ktos sie orientuje kiedy beda oddawane klucze ?
                          • Gość: is Działka IP: 193.0.117.* 04.06.02, 09:19
                            Miałam w tym miejscu kiedyś działkę (20 lat temu)
                            Jeszcze nie było nawet tych bloków z płyty po drugiej stronie ul. Poligonowej.
                            Boże jak tam było pięknie. Łąki, zieleń, inne domy...
                            • Gość: Jurek Peab IP: 217.153.34.* 20.06.02, 10:16
                              Bylem dzisiaj na budowie, koncza juz montaz wind,z wazniejszych rzeczy
                              pozostalo tylko podlaczenie do budynku pradu.....niestety wyglada na to , ze
                              nie oddadza mieszkan w terminie i trzeba sie liczyc z miesiecznym opoznieniem.
                              Pozdrowienia
            • Gość: Goxter Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 21:35
              Z koncem lipca bylem na budowie ogladac moje niewielkie mieszkanko. Trwały
              proby jednej z wind a druga byla w montazu. Stacji trafo nadal brak. Kierownik
              budowy tryska optymizmem i uwaza ze odbior budynku nastapi za tydzien lub dwa.
              Do czasu zamontowania trafo lokatorzy beda uzywac tzw. pradu budowlanego.
              Dostalem tez list od PEAB i wydaje mi sie ze PEAB sie wycofuje co oznacza ze
              bedziemy na lasce INVESTU. Wg mnie oddanie budynku jest wysoce zagrozone.
              Mieszkam daleko i nie moge tych spraw dokladniej pilnowac. Dobrze byloby
              wywachac co o tym mysli spolka INVEST. Pozdrawiam przyszlych mieszkancow bloku.
              • Gość: Art Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.net.external.hp.com 22.07.02, 00:31
                Witam,

Zadluzylem sie na dlugie lata, by kupic mieszkanie na osmym pietrze w bloku
                przy Miedzyborskiej... Poki co nie wydarzylo sie jeszcze nic pogodnego - juz od
                samego poczatku faktury byly popieprzone - trzeba bylo uzerac sie z
                ksiegowoscia obu firm. W miedzyczasie rozne niespodzianki i teraz czytam o
                windach... Prad, to juz pestka. Na dokladke teraz PEAB umywa rece i wiecie co -
                zaczynam sie zastanawiac, czy nie zrezygnowac z tego mieszkania. To przestaje
                byc moim wymarzonym mieszkaniem, a po woli staje sie koszmarem...

Pozdrawiam

ps. do tego jeszcze kredyt mam w Euro, a Euro idzie w gore - jak na zlosc!

• Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 217.153.34.* 22.07.02, 15:14

Proba wycofania sie Peabu z tej inwestycji jest absolutnie nielegalna.....Peab
                  nie moze ni z gruszki ni z pietruszki oswiadczyc, ze umywa od wszystkiego rece.
                  Umowy byly podpisywane zarowno z Peabem jak i z Investem na zasadzie
                  wzajemnosci, co oznacza ze w przypadku upadku jednej z firm wszelkie
                  zobowiazania przejmuje ta druga. Peab nie moze tez zerwac umow ktore z nami
                  zawieral bez naszej zgody. List Peabu mnie bardzo zaniepokoil, gdyz swiadczy o
                  tym, ze cos jest nie tak. Proponowal bym zlozyc sie na prawnika i zagrozic
                  podaniem Peabu do sadu. Czekam na wasze opinie.
                  Pozdrowienia
                  • Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 217.153.34.* 22.07.02, 15:24
                    Dowiadywalem sie dzisiaj w Stoenie co sie dzieje ze stacja trafo. Otoz
                    powiedziano mi, ze Invest wplacil juz przepisowe 50% oplat i 4 lipca na
                    zasadzie przetargu Stoen wylonil wykonawce na roboty podlaczeniowe, ktore
                    zamierza zakonczyc w przeciagu nastepnych 2, 3 miesiecy. Obie platformy windowe
                    sa juz uruchomione, trwaja prace wykanczania tynkow przy windach.
                    Pozdrowienia
                    • Gość: goxter Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 20:40
                      Co tam nowego na Miedzyborskiej - czy juz ktos zamieszkal-jak obecnie wyglada
                      zaawansowanie prac wykonczeniowych.
    • Gość: nina Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: *.edipresse.pl 05.09.02, 12:57
      czesc,

zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Miedzyborskiej (pokazal mi je agent)i
      z zaniepokojeniem czytam Wasze posty o wycofywaniu sie Peabu, jakims pradzie
      budowlanym itd. Jak to wszystko teraz wyglada? Czy odbieracie juz klucze do
      mieszkan? jak duzo jest czasu na wykonczeni emieszkania? macie juza akty
      notarialne?

Pozdrawiam i czekam na wiesci,
      nina
      • Gość: amiko Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: *.medicomp.com.pl 06.09.02, 11:05
        a w jakiej cenie sa tam mieszkania ?

m2 ?
        • Gość: Motor Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: 217.153.77.* 06.09.02, 12:53
          Budynek od kilku miesiecy stoi niezasiedlony, ciekawe co jest tego powodem?
          • Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: 217.153.34.* 11.09.02, 09:42
            Wyglada na to, ze budynek bedzie juz niedlugo ukonczony....prace posuwaja sie
            ciagle do przodu, wprawdzie wolno, ale systematycznie.....w ciagu ostatniego
            miesiaca ukonczyli montaz wind, zalozyli balustrady na klatce schodowej,
            hydranty pozarowe. Prad bedzie podlaczony przez Stoen najpozniej do polowy
            pazdziernika. Zaczynam przymierzac sie do prac wykonczeniowych w moim
            mieszkanku, wiem ze wiekszosc mieszkancow juz odebrala klucze. Czy macie jakies
            namiary na dobrych i tanich fachowcow od wykanczania lazienek ?
            Pozdr
      • Gość: Art Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: *.net.external.hp.com 13.09.02, 21:43
        Witaj!

Wygląda to dokładnie tak, jak czytasz - co tu dużo gadać - po prostu obsuwa
        jest i to chyba norma w tym kraju... niestety.

Jeśli chcesz kupić mieszkanie w tym bloku, to proponuję Ci moje - na 8 piętrze,
        60m2. Weszlismy w to z zona, ale obawiamy sie, ze nie udzwigniemy. Czasy
        zrobily ciezkie i krucho nagle zrobilo sie z praca...

Mam jednak nadzieje, ze skoncza ten blok wreszcie i ze wszystko bedzie w nim
        okej. Przeciez ladny jest i tak szybko szla budowa, no i ten swietny widok na
        dwie strony Warszawy (nasze mieszkanie ma balkony z dwoch stron!:)

W razie, gdybys byla zainteresowana - zapraszam na priv: helveti@go2.pl

Pozdrawiam,
        Art

• Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.icm.edu.pl / *.securities.com.pl 07.11.02, 15:46
      Mieszkanie odebrałam w sierpniu, do tej pory korzystam z prądu budowlanego. Naturalnie, nie nastąpił odbiór
      techniczny budynku. Windy działają sporadycznie. Teraz obie "stoją" na półpiętrach. Właściwie nie ma do kogo się
      zwrócić, ponieważ kierownik budowy nie odbiera komórki (przeniósł się już na inny plac budowy), a w biurze nic nie
      wiedzą i z reguły odsyłają do niego. Zdarza się, że na weekend wyłączają ogrzewanie. Klatka jest brudna, i w ogóle
      nie widać postępu prac wykończeniowych (np. mała architektura). Nikt też nie wspomina o rozliczaniu się z kaucji,
      którą musieliśmy zapłacić, aby odebrać mieszkanie.
      Podsumowując, czy nie powinniśmy zacząć wspólne działać, np.: umówić się na spotkanie z prezesem?
      pozdrawiam,
      Aneta

• Gość: ania Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 62.233.201.* 19.11.02, 14:05
        Dzialanie razem to bardzo dobry pomysl, ale obawiam sie ze potrzeba wiecej niz
        dwa lebki, a sadzac po zawartosci uczestnikow tej dyskusji na to nie ma raczej
        co liczyc.
        Poza tym o ktorego prezesa chodzi, bo jesli o tego wirtualnego z Investu to
        radzilabym zapomniec, bo on nie istnieje dla klientow ktorzy zaplacili mu gore
        kasy za dom, ktorego on nie potrafi oddac w terminie chociazby zblizonym do
        umowionego. Ta wiecznie nic niewiedzaca jejmosc, ktora w Invescie odbiera
        telefony i nie raczy sie przedstawiac nie chce podac numeru komorkowego do
        swojego pryncypala, a jednoczesnie w ogole nie wie kiedy chociaz moglby byc
        spodziewny w biurze bo "on ma nienormowany czas pracy."
        Zostaje jeszcze Peab, ale tam akurat nikogo nie ma i beda moze za tydzien.
        • Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 21.11.02, 13:36
          Rzeczywiście, prezes Investu jest postacią co najmniej wirtualną. Widziałam go
          tylko raz, podczas podpisywania aktu notarialnego. Najgorszy jest brak reakcji
          na telefony i zwodzenie. Obiecują od dawna, że budynek będzie podłączony do
          prądu "w następnym tygodniu" i od kilku miesięcy nic z tego nie wychodzi.
          Może pomogłaby bardziej skonsolidowana akcja, np.: spotkanie mieszkańców (dużo
          osób jest już na etapie wykańczania)? Wtedy można byłoby przedyskutować
          wszystko, a w dodatku miło byłoby się zapoznać.
          pzdr
          • Gość: ania Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 62.233.201.* 26.11.02, 11:12
            Spotkanie mieszkancow w sprawie postepowania wobec obu firm jest podobno
            organizowane w sobote, chociaz obawiam sie ze ci, ktorzy podpisali akty
            notarialne niewiele moga zrobic, zeby "dac po lapkach" obu developerom. Obie
            firmy nie czuja sie odpowiedzialne za juz prawie pieciomiesieczne opoznienie.
            To podobno "nie ich wina", ze ktos tam czegos nie podlaczyl, nie dopilnowal
            itd. Trudno, poczekajmy na to spotkanie, moze ktos z mieszkancow przez
            przypadek bedzie prawnikiem, ktory wie co mozna zrobic w tej sytuacji.
            A wiec, do zobaczenia!
    • Gość: Maciek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.chello.pl 14.12.02, 15:08
      Witam sąsiadów. Czy byliście dziś na spotkaniu? Jeśli chodzi o mnie to uważam,
      że zawiązanie wspólnoty mieszkaniowej jest konieczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka