Gość: Jurek IP: 212.162.228.* 10.03.02, 18:08 Szukam sasiadow z budynku na Miedzyborskiej, to juz jest moj trzeci post, czy to mozliwe zeby nikt za wyjatkiem mnie tam nie kupil mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 03.04.02, 15:17 Dobry wieczór!!! ja też kupiłam mieszkanie na międzyborskiej, więc nie jesteś sam!!!! jak myślisz, czy jest realna szansa, że będziemy odbierać mieszkania w maju? wszystko już na wykonczeniu, jak bylam ostatnim razem. slyszalam tez, ze peab wycofuje sie z polski, maja klopoty finansowe. przestali budowac nawet to osiedle skandynavia! mam nadzieje, ze to nas juz nie dotyczy! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzed Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 213.25.81.* 08.04.02, 16:30 blok na miedzyborskiej wyglada calkiem niezle, ale miec Anete za sasiadke - to moze byc meczace. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 09.04.02, 11:17 hm, mam wiec nadzieje, ze nie zostaniemy bliskimi sasiadami, dzedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 212.162.228.* 09.04.02, 13:53 Z tego co wiem, to Peab wycofuje sie z dzialalnosci budowlanej w Polsce gdyz uwaza ja za malo oplacalna. Firma jednak pozostanie na naszym rynku i bedzie zajmowac sie produkcja materialow budowlanych. Mam nadzieje na odbior kluczy nastapi juz na poczatku maja. Na ktorym pietrze kupilas mieszkanie ? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 10.04.02, 13:15 kupilam na szostym pietrze. a ty? tez mi sie wydaje, ze w maju powinien byc odbior. nikogo wiecej z sasiadow nie znalazles? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 212.162.228.* 10.04.02, 14:08 Witam sasiadke, Kupilem mala, 33 metrowa kawalerke na 9-tym pietrze z widokiem na poludniowy zachod.....wczoraj rozmawialem z generalnym wykonawca, czyli Investem i dowiedzialem sie ze z powazniejszych rzeczy pozostaly jeszcze do zamontowania tylko windy (zamontuja je pod koniec czerwca) i mala architektura wokol budynku, oprocz tego malowanie i dokonczenie kafelkow na klatce schodowej. Podobno niektore osoby odebraly juz klucze i zaczynaja urzadzac mieszkania. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 10.04.02, 15:17 Moje mieszkanie jest tez niewielkie (35m, ale az dwa pokoje!). Zwiedzalam je jesienia, przy okazji rozplanowywania kaloryferow. Widziales swoje? Windy pod koniec czerwca? Dlaczego tak pozno? Kiedy chcesz sie wprowadzic? A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 212.162.228.* 10.04.02, 19:08 Jak juz wyzej wspomnialem, chcialbym odebrac klucze na poczatku maja....jezeli chodzi o windy, to wydaje mi sie ze Invest dokonal malego przewalu gdyz na poczatku mialy byc windy Schindlera a potem okazalo sie ze bedzie instalowany Translift....coz, mysle ze pomimo tego mozemy sie cieszyc ze budynek bedzie oddany w terminie. Akty notarialne wedlug planu w drugiej polowie lipca. Daj znac jak bedziesz na budowie, ja przebywam tymczasowo poza Warszawa i budowe odwiedzam stosunkowo rzadko. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 12.04.02, 10:33 uch, wiesz duzo wiecej niz ja! na budowie bywam czesto, bo mieszkam niedaleko. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 212.162.228.* 23.04.02, 20:31 Jesli ktos sie orientuje jakie sa obecnie postepy na budowie to niech sie prosze odezwie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 217.153.34.* 04.06.02, 08:51 zainwestowalem tam w mala kawalerke.....budowa jest juz prawie skonczona od dobrych trzech miesiecy......czy ktos sie orientuje kiedy beda oddawane klucze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is Działka IP: 193.0.117.* 04.06.02, 09:19 Miałam w tym miejscu kiedyś działkę (20 lat temu) Jeszcze nie było nawet tych bloków z płyty po drugiej stronie ul. Poligonowej. Boże jak tam było pięknie. Łąki, zieleń, inne domy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Peab IP: 217.153.34.* 20.06.02, 10:16 Bylem dzisiaj na budowie, koncza juz montaz wind,z wazniejszych rzeczy pozostalo tylko podlaczenie do budynku pradu.....niestety wyglada na to , ze nie oddadza mieszkan w terminie i trzeba sie liczyc z miesiecznym opoznieniem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goxter Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 21:35 Z koncem lipca bylem na budowie ogladac moje niewielkie mieszkanko. Trwały proby jednej z wind a druga byla w montazu. Stacji trafo nadal brak. Kierownik budowy tryska optymizmem i uwaza ze odbior budynku nastapi za tydzien lub dwa. Do czasu zamontowania trafo lokatorzy beda uzywac tzw. pradu budowlanego. Dostalem tez list od PEAB i wydaje mi sie ze PEAB sie wycofuje co oznacza ze bedziemy na lasce INVESTU. Wg mnie oddanie budynku jest wysoce zagrozone. Mieszkam daleko i nie moge tych spraw dokladniej pilnowac. Dobrze byloby wywachac co o tym mysli spolka INVEST. Pozdrawiam przyszlych mieszkancow bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.net.external.hp.com 22.07.02, 00:31 Witam, Zadluzylem sie na dlugie lata, by kupic mieszkanie na osmym pietrze w bloku przy Miedzyborskiej... Poki co nie wydarzylo sie jeszcze nic pogodnego - juz od samego poczatku faktury byly popieprzone - trzeba bylo uzerac sie z ksiegowoscia obu firm. W miedzyczasie rozne niespodzianki i teraz czytam o windach... Prad, to juz pestka. Na dokladke teraz PEAB umywa rece i wiecie co - zaczynam sie zastanawiac, czy nie zrezygnowac z tego mieszkania. To przestaje byc moim wymarzonym mieszkaniem, a po woli staje sie koszmarem... Pozdrawiam ps. do tego jeszcze kredyt mam w Euro, a Euro idzie w gore - jak na zlosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 217.153.34.* 22.07.02, 15:14 Proba wycofania sie Peabu z tej inwestycji jest absolutnie nielegalna.....Peab nie moze ni z gruszki ni z pietruszki oswiadczyc, ze umywa od wszystkiego rece. Umowy byly podpisywane zarowno z Peabem jak i z Investem na zasadzie wzajemnosci, co oznacza ze w przypadku upadku jednej z firm wszelkie zobowiazania przejmuje ta druga. Peab nie moze tez zerwac umow ktore z nami zawieral bez naszej zgody. List Peabu mnie bardzo zaniepokoil, gdyz swiadczy o tym, ze cos jest nie tak. Proponowal bym zlozyc sie na prawnika i zagrozic podaniem Peabu do sadu. Czekam na wasze opinie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 217.153.34.* 22.07.02, 15:24 Dowiadywalem sie dzisiaj w Stoenie co sie dzieje ze stacja trafo. Otoz powiedziano mi, ze Invest wplacil juz przepisowe 50% oplat i 4 lipca na zasadzie przetargu Stoen wylonil wykonawce na roboty podlaczeniowe, ktore zamierza zakonczyc w przeciagu nastepnych 2, 3 miesiecy. Obie platformy windowe sa juz uruchomione, trwaja prace wykanczania tynkow przy windach. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goxter Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 20:40 Co tam nowego na Miedzyborskiej - czy juz ktos zamieszkal-jak obecnie wyglada zaawansowanie prac wykonczeniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: *.edipresse.pl 05.09.02, 12:57 czesc, zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Miedzyborskiej (pokazal mi je agent)i z zaniepokojeniem czytam Wasze posty o wycofywaniu sie Peabu, jakims pradzie budowlanym itd. Jak to wszystko teraz wyglada? Czy odbieracie juz klucze do mieszkan? jak duzo jest czasu na wykonczeni emieszkania? macie juza akty notarialne? Pozdrawiam i czekam na wiesci, nina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiko Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: *.medicomp.com.pl 06.09.02, 11:05 a w jakiej cenie sa tam mieszkania ? m2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motor Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: 217.153.77.* 06.09.02, 12:53 Budynek od kilku miesiecy stoi niezasiedlony, ciekawe co jest tego powodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: 217.153.34.* 11.09.02, 09:42 Wyglada na to, ze budynek bedzie juz niedlugo ukonczony....prace posuwaja sie ciagle do przodu, wprawdzie wolno, ale systematycznie.....w ciagu ostatniego miesiaca ukonczyli montaz wind, zalozyli balustrady na klatce schodowej, hydranty pozarowe. Prad bedzie podlaczony przez Stoen najpozniej do polowy pazdziernika. Zaczynam przymierzac sie do prac wykonczeniowych w moim mieszkanku, wiem ze wiekszosc mieszkancow juz odebrala klucze. Czy macie jakies namiary na dobrych i tanich fachowcow od wykanczania lazienek ? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Peab ana Miedzyborskiej- dajcie znac!! IP: *.net.external.hp.com 13.09.02, 21:43 Witaj! Wygląda to dokładnie tak, jak czytasz - co tu dużo gadać - po prostu obsuwa jest i to chyba norma w tym kraju... niestety. Jeśli chcesz kupić mieszkanie w tym bloku, to proponuję Ci moje - na 8 piętrze, 60m2. Weszlismy w to z zona, ale obawiamy sie, ze nie udzwigniemy. Czasy zrobily ciezkie i krucho nagle zrobilo sie z praca... Mam jednak nadzieje, ze skoncza ten blok wreszcie i ze wszystko bedzie w nim okej. Przeciez ladny jest i tak szybko szla budowa, no i ten swietny widok na dwie strony Warszawy (nasze mieszkanie ma balkony z dwoch stron!:) W razie, gdybys byla zainteresowana - zapraszam na priv: helveti@go2.pl Pozdrawiam, Art Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.icm.edu.pl / *.securities.com.pl 07.11.02, 15:46 Mieszkanie odebrałam w sierpniu, do tej pory korzystam z prądu budowlanego. Naturalnie, nie nastąpił odbiór techniczny budynku. Windy działają sporadycznie. Teraz obie "stoją" na półpiętrach. Właściwie nie ma do kogo się zwrócić, ponieważ kierownik budowy nie odbiera komórki (przeniósł się już na inny plac budowy), a w biurze nic nie wiedzą i z reguły odsyłają do niego. Zdarza się, że na weekend wyłączają ogrzewanie. Klatka jest brudna, i w ogóle nie widać postępu prac wykończeniowych (np. mała architektura). Nikt też nie wspomina o rozliczaniu się z kaucji, którą musieliśmy zapłacić, aby odebrać mieszkanie. Podsumowując, czy nie powinniśmy zacząć wspólne działać, np.: umówić się na spotkanie z prezesem? pozdrawiam, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 62.233.201.* 19.11.02, 14:05 Dzialanie razem to bardzo dobry pomysl, ale obawiam sie ze potrzeba wiecej niz dwa lebki, a sadzac po zawartosci uczestnikow tej dyskusji na to nie ma raczej co liczyc. Poza tym o ktorego prezesa chodzi, bo jesli o tego wirtualnego z Investu to radzilabym zapomniec, bo on nie istnieje dla klientow ktorzy zaplacili mu gore kasy za dom, ktorego on nie potrafi oddac w terminie chociazby zblizonym do umowionego. Ta wiecznie nic niewiedzaca jejmosc, ktora w Invescie odbiera telefony i nie raczy sie przedstawiac nie chce podac numeru komorkowego do swojego pryncypala, a jednoczesnie w ogole nie wie kiedy chociaz moglby byc spodziewny w biurze bo "on ma nienormowany czas pracy." Zostaje jeszcze Peab, ale tam akurat nikogo nie ma i beda moze za tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.securities.com.pl 21.11.02, 13:36 Rzeczywiście, prezes Investu jest postacią co najmniej wirtualną. Widziałam go tylko raz, podczas podpisywania aktu notarialnego. Najgorszy jest brak reakcji na telefony i zwodzenie. Obiecują od dawna, że budynek będzie podłączony do prądu "w następnym tygodniu" i od kilku miesięcy nic z tego nie wychodzi. Może pomogłaby bardziej skonsolidowana akcja, np.: spotkanie mieszkańców (dużo osób jest już na etapie wykańczania)? Wtedy można byłoby przedyskutować wszystko, a w dodatku miło byłoby się zapoznać. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: 62.233.201.* 26.11.02, 11:12 Spotkanie mieszkancow w sprawie postepowania wobec obu firm jest podobno organizowane w sobote, chociaz obawiam sie ze ci, ktorzy podpisali akty notarialne niewiele moga zrobic, zeby "dac po lapkach" obu developerom. Obie firmy nie czuja sie odpowiedzialne za juz prawie pieciomiesieczne opoznienie. To podobno "nie ich wina", ze ktos tam czegos nie podlaczyl, nie dopilnowal itd. Trudno, poczekajmy na to spotkanie, moze ktos z mieszkancow przez przypadek bedzie prawnikiem, ktory wie co mozna zrobic w tej sytuacji. A wiec, do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Peab ana Miedzyborskiej, sasiedzi IP: *.chello.pl 14.12.02, 15:08 Witam sąsiadów. Czy byliście dziś na spotkaniu? Jeśli chodzi o mnie to uważam, że zawiązanie wspólnoty mieszkaniowej jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś