tati-ana 30.06.12, 17:11 Zastanawiam się nad kupnem mieszkania przy Dywizjonu 303 (mieszkanie nie jest od strony S8) Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 17:21 Podobno wysokie ceny tam mają, dlatego dużo mieszkań jeszcze nie sprzedali Odpowiedz Link Zgłoś
tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 30.06.12, 17:25 Mi zaproponowali po 7 tys za metr. Eskadra jest obok i chyba zbliżone ma ceny... Szukam ogólnie informacji o tym deweloperzy i może trafię tu na kogoś, kto już kupił na Dywizjonu mieszkanie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 20:09 Ja kupiłam w inwestycji obok - mały budynek od Plano. Generalnie kilkoro znajomych mieszka na Dywizjonu (np w Catalinie) i mówią że wcale nie jest głośno od s8. Wydaje mi się że to fajna okolica, Bemowo ogólnei jest fajnie :) Może niedługo bedziemy sąsiadami? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 20:10 Ja kupiłam w inwestycji obok - mały budynek od Plano. Generalnie kilkoro znajomych mieszka na Dywizjonu (np w Catalinie) i mówią że wcale nie jest głośno od s8. Wydaje mi się że to fajna okolica, Bemowo ogólnei jest fajnie :) Może niedługo bedziemy sąsiadami? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messala Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.ip.netia.com.pl 13.08.12, 23:00 przy większym metrażu jest taniej niż 7000 za m2, na pewno taniej niż obok u Plano i na os. Eskadra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 79.162.107.* 03.09.12, 22:20 Zawsze przy większym jest taniej za metr. Pytanie co będzie gdy autostradę otworzą dla TIRów. Niby S8 TIRy od dawna mogą jeździć, ale bez autostrady to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
new-rolet Rolety,żaluzje, plisy-Producent! 24.03.14, 00:31 Witam Państwa! Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą dotyczącą nowoczesnych systemów osłonowych okien: rolet, żaluzji, moskitier, verticali. Jesteśmy producentami, więc zapewniamy konkurencyjne ceny. Zapraszamy do naszego biura i zakładu mieszczącego się w Ząbkach przy ul. Chłopickiego 5. Oferujemy dojazd do klienta i prezentację naszych wyrobów. Przyjmujemy też zgłoszenia telefoniczne pod numerami: 22 781-63-57 0502-171-260 e-mail: newrolet@op.pl Zapewniamy profesjonalne doradztwo, pomiar i montaż udzielamy 24- miesięcznej gwarancji na swoje wyroby. Zapraszamy do korzystania z naszych usług, wielu klientów już nam zaufało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.t-mobile.pl 31.10.12, 09:04 czy ktoś może wie jakie są ceny czynszu za mieszkanie i opłaty miesięczne za garaż w EDInvest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.171.91.229.static.cdpnetia.pl 13.11.12, 11:32 do 8 zł brutto za m2 + 100 zł za garaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.12, 22:18 Wpisywane w umowę deweloperską jest 8zł/m2 + 100zł garaż... Nie ma natomiast informacji o składowych tych 8zł czyli ile będzie w tym kosztu administracji za m2, ile zaliczki na wodę, nieczystości, windy itp... a w sumie to ta pierwsza część jest najważniejsza... Dodatkowo nie ma informacji ile za komórki lokatorskie... Bardziej istotne jest precyzyjne opisanie co będzie w standardzie... Ostatnio usłyszałem wątpliwość co do tego czy brama garażowa będzie automatyczna z pilotem i czy pilot będzie w standardzie.... Już wiemy, że w ramach domofonów będzie tylko okablowanie... Mam wrażenie, że w związku ze zwiększeniem liczby mieszkań w programie RNS, a co za tym idzie zmniejszeniem planowanego zysku z inwestycji (vide raport za II kw) developer szuka oszczędności na wszystkim... To się może nam, mieszkańcom odbić czkawką... zalecam czujność... i walczmy o doprecyzowanie wszystkiego w umowie dev... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.12, 22:22 Poprawka... raport za III kw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.t-mobile.pl 26.11.12, 11:56 Witam. Czy udało Ci się dogadać z deweloperem odnośnie dodatkowych zapisów w umowie deweloperskiej, takich jak np. - czy będzie domofon - czy będzie ogrodzenie terenu - wielkość komórki lokatorskiej (opłaty za jej utrzymanie) inne (jakie?) Coraz bardziej martwi mnie zwiększająca się liczba niewiadomych i "nie wiemy jesteśmy w trakcie przetargu..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 23:49 Co do domofonu to nam powiedzieli, że nie będzie... wspólnota musi sobie sama sprawić... oni tylko okablowanie zrobią (i faktycznie kładą okablowanie - sprawdziłem..) Wielkości komórek lokatorskich są podane na planie garażu - w momencie rezerwacji i kupna konkretnej komórki, wiadomo jaka jest jej powierzchnia i za nią płacisz... czynsz na razie jest szacowany na podstawie stawek ze spółdzielni Gocław Lotnisko (bo tam EDI robił Wilgę) i mówi się o 2-3zł/m2 komórki... Co do ogrodzenia terenu to wg projektu ma być ogrodzone patio z mini placem zabaw... od frontu ogrodzenia nie będzie... klatki i garaż dostępne z ulicy... Nadal niewyjaśniona jest kwestia bramy garażowej i automatyki... jakieś 3tyg temu słyszałem, że będzie i że pilota dostaniemy... natomiast ostatnio moje pytanie o potwierdzenie wywołało zakłopotanie... Tak jak pisałem wcześniej... Mam wrażenie, że będą próbować ściąć koszty na wszystkim... Mój kuzyn prowadzący biuro architektoniczne stwierdził, że od 2-3 lat dla developerów liczy się tylko minimalizacja kosztów... jakość nie ma znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.t-mobile.pl 21.11.12, 11:14 czy ktoś z was widział umowę deweloperska od edinvest? czy macie info o rozmiarze komórki lokatorskiej? W tym co podesłał mi developer to brak takiej informacji. Jest to bardzo rażące, gdyż niby mała różnica w metrach a duża w cenie. Proszę o info jeżeli ktoś się spotkał z taką sytuacją i czy sobie z nią w jakiś sposób poradziliście? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 08.03.13, 15:37 Ja widziałam. Podpisałam właśnie z nimi umowę. Jest tu może ktoś, kto również już kupił mieszkanie przy Dywizjonu 303? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 20:37 Hej, ja również kupiłem mieszkanko na tym osiedlu :) Nawet dość dawno bo w marcu zeszłego roku, jak była jeszcze dziura w ziemi ;) Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 15.03.13, 09:29 ja tez kupiłam z chlopakiem tam mieszkanie, liczymy ze wszystko pojdzie zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 17:35 No jak na razie wszystko idzie bez problemu, oby tak było dalej. A które kupiliście mieszkanko? Ja mam A3... Odpowiedz Link Zgłoś
tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 17.03.13, 19:49 Oby tak dalej szło ;) Pytanie do osób, które kupiły tam mieszkanie: czy coś Wam wiadomo nt. domofonów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.centertel.pl 19.03.13, 20:59 Gdzies czytalem (nie wiem czy tutaj) ze ponoc ma ich nie byc, a dopiero wspolnota bedzie musiala kupic. Nie wiem czy to prawda. Nie mam zadnych informacji od Dewleopera na ten temat a i w umowie nie mam opisane az w takich szczegolach standard budynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.free.aero2.net.pl 23.03.13, 23:31 Domofony będą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.play-internet.pl 17.03.13, 20:38 my mamy b11. A czy wiadomo cos o wcześniejszych oddaniach? prace wydaja się być całkiem zaangażowane, nie wiem co oni wykańczać będą 2 i pol miesiąca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.centertel.pl 19.03.13, 20:54 Zostawili sobie sporo zapasu na wszelkiego rodzaju poprawki. Ja jak podpisywalem umowe to mialem termin konca budowy do konca kwietnia i oddanie budynku do uzytku do konca lipca. Ale pozniej byl aneks z miesiecznym wydluzeniem. Wiec po cos im jednak byl potrzebny miesiac extra. Sam sie zastanawiam do czego;) Jak zwykle wyjdzie w praniu... Odpowiedz Link Zgłoś
tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 20.03.13, 12:14 Faktycznie, tutaj już ktoś wspominał na temat domofonów. Właśnie... też mi się wydawało, że we wstępnej wersji, jak dowiadywałam się o mieszkanie, to mówili, że do końca kwietnia. A jak przesłali mi umowę, to było już wpisane, że maj. No nic.. pozostaje czekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 20.03.13, 12:22 ja od samego początku tj od września słyszałam ze do 31 maja zakończenie budowy a odbiory w sierpniu do góra 31. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztofp Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 11:44 pracowałem w tej firmie i informuję że w części mieszkań 9 Dywizjonu) po położeniu tynków wystąpił grzyb (ściany) - głównie łazienka, w mieszkaniach położonych na wyższych piętrach odpada gładź gipsowa z sufitu. Wszystko przez wilgoć i prace wykończeniowe, które nie powinny być prowadzone w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.free.aero2.net.pl 23.03.13, 23:27 Witam sąsiadów i byłego pracownika EDI... Czy możesz coś więcej powiedzieć na temat wad... Mi też się wydaje, że zbyt dużo w zimie robią... Widzę, że gonią na termin a zima im przeszkadza... W piątek (22.03.2013) przejeżdżałem tam koło 17:30 i widziałem jak pan układał płytki na tarasie lokalu B6 (nad sklepami) w nocy było -14st... Jeżeli robią płytki w takich warunkach to skutki łatwo przewidzieć.... Podaj trochę więcej szczegółów w których lokalach pojawiły się problemy z tynkami i gipsem... Pamiętam, że pod koniec listopada, jak zrobili tynki m.in. w moim mieszkaniu to przez kilka dni to w ogóle nie schło... potem dosyć szybko uruchomili grzanie i lepiej to wyglądało.... Co do domofonów to wyjaśniłem tą kwestię (to ja informowałem o rozbieżnych info od handlowców)... Tak więc domofony będą... mam taki zapis w umowie dev. EDI dopisał również do umowy info o bramie garażowej, napędzie i pilocie (1szt) do miejca postojowego... Wyczyścili również sprawę służebności w księdze wieczystej.... Także jeszcze raz witam sąsiadów... a życzliwego byłego pracownika proszę o szczeguły informacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 26.03.13, 20:03 Które piętra masz na myśli pisząc: WYŻSZE? Z tego co kojarzę, blok ma trzy piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 27.03.13, 12:12 a nie mozesz powiedziec dokładniej w jakich mieszkaniach by zwrócić na to uwage w przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 18:00 Może to jakiś zdruzgotany pracownik, którego zwolnili i teraz oczernia dewelopera i firmę budującą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 148.81.117.* 27.03.13, 21:14 forum mieszkańców: domwawa.pl/forum/Dzial-Przy-Dywizjonu-303-ED-Invest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 28.03.13, 08:48 Moze tak a moze nie... oby to nie było prawda bo zaczynam być przerażona. Czy ktoś wie co jest wykonczone juz w naszym budyneczku? Na jakim etapie jesteśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.t-mobile.pl 28.03.13, 09:24 w tej chwili prawie wszystkie mieszkania są wykończone (pomalowane na biało, zamontowane domofony, gniazdka elektryczne i puszki na media). Klatki też są w dużej mierze pomalowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 28.03.13, 09:26 czyli nic nie posunęło sie do przodu od miesiąca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RS Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.13, 12:11 Stwierdzenie, że nic się nie posunęło od miesiąca raczej nie jest prawdziwe... Temat wykończeń wewnątrz rozkłada się w czasie na kolejnych piętrach i obu klatkach... To co jest zrealizowane na klatce A, w klatce B dzieje się mniej więcej 2 tygodnie później... to tak z mojej obserwacji... Jak sądzę wykonawca zakładał w planach łagodniejszą zimę... Prawdą jest, że cały marzec wypadł ze względu na pogodę... Wykonawca próbuje nadganiać termin realizując prace na zewnątrz - co w tych warunkach nie jest korzystne dla nas ze względu na trwałość długoterminową... m.in. kładzenie płytek na balkonach i tarasach przy temp. ujemnych.... Proponuję zawitać do przywołanego kilka postów wcześniej forum dla mieszkańców... tam sobie pogadamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.13, 20:09 Dokładnie tak jak napisał kolega / koleżanka, zapraszamy na forum: domwawa.pl/forum/Dzial-Przy-Dywizjonu-303-ED-Invest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.free.aero2.net.pl 24.03.13, 13:25 Termin koniec maja przy tegorocznej zimie jest i tak bardzo ambitny... Pamiętajmy, że zakończona budowa to taka, która jest zgłoszona do odbioru, a zatem kompletna - włącznie z chodnikami, ogrodzeniami, ogródkami, placem zabaw itd... Przy tych pogodach (mróz) prace zewnętrzne opóźniają się w sposób naturalny.... i powiem że nawet lepiej żeby się opóźniły dwa tygodnie niż miałyby być zrobione przy temperaturach minusowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignasiak tomasz ignasiak tomasz IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 13:53 ..Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ignasiaka kom.501543519 z Warszawy lat ok. 40-45, a ten przesłał współpracownika oszusta Marcina Mazurka z Lublina, obecnie Dublin, lat ok. 34. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Urząd Skarbowy powinien im dobrać się do skóry za prace bez faktur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: ignasiak tomasz IP: 195.85.196.* 15.03.13, 17:27 ...to nie trzeba płacić zaliczek - może by nieuciekli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inproro Interiors Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 15:44 Witam serdecznie Wszystkich Państwa, Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów : wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę. Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę Państwa projektów. • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu i korzystając z jednego źródła kontaktu. • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie z projektem. • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami. • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w zasięgu jednego telefonu. Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji. Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń. Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem. Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów. Pozostaję w kontakcie i liczę na nawiązanie współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
eputy budynki na ostatnim pietrze 06.08.14, 17:38 jak tam sie mieszka, czy są jakies powazne usterki, niedorobki? Jak z izolacją? Odpowiedz Link Zgłoś