Dodaj do ulubionych

Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303

30.06.12, 17:11
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania przy Dywizjonu 303 (mieszkanie nie jest od strony S8)

Czy ktoś kupił tam mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 17:21
      Podobno wysokie ceny tam mają, dlatego dużo mieszkań jeszcze nie sprzedali
      • tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 30.06.12, 17:25
        Mi zaproponowali po 7 tys za metr.
        Eskadra jest obok i chyba zbliżone ma ceny...

Szukam ogólnie informacji o tym deweloperzy i może trafię tu na kogoś, kto już kupił na Dywizjonu mieszkanie... :)
        • Gość: as Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 20:09
          Ja kupiłam w inwestycji obok - mały budynek od Plano. Generalnie kilkoro znajomych mieszka na Dywizjonu (np w Catalinie) i mówią że wcale nie jest głośno od s8. Wydaje mi się że to fajna okolica, Bemowo ogólnei jest fajnie :) Może niedługo bedziemy sąsiadami? :))
        • Gość: as Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 20:10
          Ja kupiłam w inwestycji obok - mały budynek od Plano. Generalnie kilkoro znajomych mieszka na Dywizjonu (np w Catalinie) i mówią że wcale nie jest głośno od s8. Wydaje mi się że to fajna okolica, Bemowo ogólnei jest fajnie :) Może niedługo bedziemy sąsiadami? :))
          • Gość: messala Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.ip.netia.com.pl 13.08.12, 23:00
            przy większym metrażu jest taniej niż 7000 za m2, na pewno taniej niż obok u Plano i na os. Eskadra
            • Gość: gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 79.162.107.* 03.09.12, 22:20
              Zawsze przy większym jest taniej za metr. Pytanie co będzie gdy autostradę otworzą dla TIRów. Niby S8 TIRy od dawna mogą jeździć, ale bez autostrady to nie to samo.
              • new-rolet Rolety,żaluzje, plisy-Producent! 24.03.14, 00:31
                Witam Państwa!
                Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą dotyczącą nowoczesnych
                systemów osłonowych okien: rolet, żaluzji, moskitier, verticali.
                Jesteśmy producentami, więc zapewniamy konkurencyjne ceny.
                Zapraszamy do naszego biura i zakładu mieszczącego się w Ząbkach
                przy ul. Chłopickiego 5.
                Oferujemy dojazd do klienta i prezentację naszych wyrobów.
                Przyjmujemy też zgłoszenia telefoniczne pod numerami:
                22 781-63-57
                0502-171-260
                e-mail: newrolet@op.pl
                Zapewniamy profesjonalne doradztwo, pomiar i montaż udzielamy 24-
                miesięcznej gwarancji na swoje wyroby.
                Zapraszamy do korzystania z naszych usług, wielu klientów już nam zaufało!
        • Gość: gosc Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.t-mobile.pl 31.10.12, 09:04
          czy ktoś może wie jakie są ceny czynszu za mieszkanie i opłaty miesięczne za garaż w EDInvest?
          • Gość: gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.171.91.229.static.cdpnetia.pl 13.11.12, 11:32
            do 8 zł brutto za m2 + 100 zł za garaż
            • Gość: gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.12, 22:18
              Wpisywane w umowę deweloperską jest 8zł/m2 + 100zł garaż... Nie ma natomiast informacji o składowych tych 8zł czyli ile będzie w tym kosztu administracji za m2, ile zaliczki na wodę, nieczystości, windy itp... a w sumie to ta pierwsza część jest najważniejsza... Dodatkowo nie ma informacji ile za komórki lokatorskie...
              Bardziej istotne jest precyzyjne opisanie co będzie w standardzie... Ostatnio usłyszałem wątpliwość co do tego czy brama garażowa będzie automatyczna z pilotem i czy pilot będzie w standardzie.... Już wiemy, że w ramach domofonów będzie tylko okablowanie... Mam wrażenie, że w związku ze zwiększeniem liczby mieszkań w programie RNS, a co za tym idzie zmniejszeniem planowanego zysku z inwestycji (vide raport za II kw) developer szuka oszczędności na wszystkim... To się może nam, mieszkańcom odbić czkawką... zalecam czujność... i walczmy o doprecyzowanie wszystkiego w umowie dev...
              • Gość: gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.12, 22:22
                Poprawka... raport za III kw
              • Gość: gosc Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.t-mobile.pl 26.11.12, 11:56
                Witam.
                Czy udało Ci się dogadać z deweloperem odnośnie dodatkowych zapisów w umowie deweloperskiej, takich jak np.
                - czy będzie domofon
                - czy będzie ogrodzenie terenu
                - wielkość komórki lokatorskiej (opłaty za jej utrzymanie)
                inne (jakie?)

Coraz bardziej martwi mnie zwiększająca się liczba niewiadomych i "nie wiemy jesteśmy w trakcie przetargu..."

• Gość: Gość Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 23:49
                  Co do domofonu to nam powiedzieli, że nie będzie... wspólnota musi sobie sama sprawić... oni tylko okablowanie zrobią (i faktycznie kładą okablowanie - sprawdziłem..)
                  Wielkości komórek lokatorskich są podane na planie garażu - w momencie rezerwacji i kupna konkretnej komórki, wiadomo jaka jest jej powierzchnia i za nią płacisz... czynsz na razie jest szacowany na podstawie stawek ze spółdzielni Gocław Lotnisko (bo tam EDI robił Wilgę) i mówi się o 2-3zł/m2 komórki...
                  Co do ogrodzenia terenu to wg projektu ma być ogrodzone patio z mini placem zabaw... od frontu ogrodzenia nie będzie... klatki i garaż dostępne z ulicy...
                  Nadal niewyjaśniona jest kwestia bramy garażowej i automatyki... jakieś 3tyg temu słyszałem, że będzie i że pilota dostaniemy... natomiast ostatnio moje pytanie o potwierdzenie wywołało zakłopotanie...
                  Tak jak pisałem wcześniej... Mam wrażenie, że będą próbować ściąć koszty na wszystkim...
                  Mój kuzyn prowadzący biuro architektoniczne stwierdził, że od 2-3 lat dla developerów liczy się tylko minimalizacja kosztów... jakość nie ma znaczenia...
    • Gość: gosc Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.t-mobile.pl 21.11.12, 11:14
      czy ktoś z was widział umowę deweloperska od edinvest? czy macie info o rozmiarze komórki lokatorskiej? W tym co podesłał mi developer to brak takiej informacji. Jest to bardzo rażące, gdyż niby mała różnica w metrach a duża w cenie.
      Proszę o info jeżeli ktoś się spotkał z taką sytuacją i czy sobie z nią w jakiś sposób poradziliście?

Pozdrawiam
      • tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 08.03.13, 15:37
        Ja widziałam. Podpisałam właśnie z nimi umowę.
        Jest tu może ktoś, kto również już kupił mieszkanie przy Dywizjonu 303?
        • Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 20:37
          Hej, ja również kupiłem mieszkanko na tym osiedlu :) Nawet dość dawno bo w marcu zeszłego roku, jak była jeszcze dziura w ziemi ;)
          Piotrek
          • Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 15.03.13, 09:29
            ja tez kupiłam z chlopakiem tam mieszkanie, liczymy ze wszystko pojdzie zgodnie z planem.
            • Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 17:35
              No jak na razie wszystko idzie bez problemu, oby tak było dalej. A które kupiliście mieszkanko?
              Ja mam A3...
              • tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 17.03.13, 19:49
                Oby tak dalej szło ;)
                Pytanie do osób, które kupiły tam mieszkanie: czy coś Wam wiadomo nt. domofonów?
                • Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.centertel.pl 19.03.13, 20:59
                  Gdzies czytalem (nie wiem czy tutaj) ze ponoc ma ich nie byc, a dopiero wspolnota bedzie musiala kupic. Nie wiem czy to prawda. Nie mam zadnych informacji od Dewleopera na ten temat a i w umowie nie mam opisane az w takich szczegolach standard budynku...
                  • Gość: rs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.free.aero2.net.pl 23.03.13, 23:31
                    Domofony będą....
              • Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.play-internet.pl 17.03.13, 20:38
                my mamy b11. A czy wiadomo cos o wcześniejszych oddaniach? prace wydaja się być całkiem zaangażowane, nie wiem co oni wykańczać będą 2 i pol miesiąca :)
                • Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.centertel.pl 19.03.13, 20:54
                  Zostawili sobie sporo zapasu na wszelkiego rodzaju poprawki. Ja jak podpisywalem umowe to mialem termin konca budowy do konca kwietnia i oddanie budynku do uzytku do konca lipca. Ale pozniej byl aneks z miesiecznym wydluzeniem. Wiec po cos im jednak byl potrzebny miesiac extra. Sam sie zastanawiam do czego;)
                  Jak zwykle wyjdzie w praniu...
                  • tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 20.03.13, 12:14
                    Faktycznie, tutaj już ktoś wspominał na temat domofonów.
                    Właśnie... też mi się wydawało, że we wstępnej wersji, jak dowiadywałam się o mieszkanie, to mówili, że do końca kwietnia. A jak przesłali mi umowę, to było już wpisane, że maj.
                    No nic.. pozostaje czekać :)
                    • Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 20.03.13, 12:22
                      ja od samego początku tj od września słyszałam ze do 31 maja zakończenie budowy a odbiory w sierpniu do góra 31.
                      • Gość: krzysztofp Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 11:44
                        pracowałem w tej firmie i informuję że w części mieszkań 9 Dywizjonu) po położeniu tynków wystąpił grzyb (ściany) - głównie łazienka, w mieszkaniach położonych na wyższych piętrach odpada gładź gipsowa z sufitu. Wszystko przez wilgoć i prace wykończeniowe, które nie powinny być prowadzone w zimie.
                        • Gość: rs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.free.aero2.net.pl 23.03.13, 23:27
                          Witam sąsiadów i byłego pracownika EDI...

Czy możesz coś więcej powiedzieć na temat wad... Mi też się wydaje, że zbyt dużo w zimie robią... Widzę, że gonią na termin a zima im przeszkadza... W piątek (22.03.2013) przejeżdżałem tam koło 17:30 i widziałem jak pan układał płytki na tarasie lokalu B6 (nad sklepami) w nocy było -14st... Jeżeli robią płytki w takich warunkach to skutki łatwo przewidzieć....
                          Podaj trochę więcej szczegółów w których lokalach pojawiły się problemy z tynkami i gipsem...
                          Pamiętam, że pod koniec listopada, jak zrobili tynki m.in. w moim mieszkaniu to przez kilka dni to w ogóle nie schło... potem dosyć szybko uruchomili grzanie i lepiej to wyglądało....

Co do domofonów to wyjaśniłem tą kwestię (to ja informowałem o rozbieżnych info od handlowców)... Tak więc domofony będą... mam taki zapis w umowie dev.
                          EDI dopisał również do umowy info o bramie garażowej, napędzie i pilocie (1szt) do miejca postojowego...

Wyczyścili również sprawę służebności w księdze wieczystej....

Także jeszcze raz witam sąsiadów... a życzliwego byłego pracownika proszę o szczeguły informacji....

• tati-ana Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 26.03.13, 20:03
                          Które piętra masz na myśli pisząc: WYŻSZE? Z tego co kojarzę, blok ma trzy piętra.
                        • Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 27.03.13, 12:12
                          a nie mozesz powiedziec dokładniej w jakich mieszkaniach by zwrócić na to uwage w przyszlosci
                          • Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 18:00
                            Może to jakiś zdruzgotany pracownik, którego zwolnili i teraz oczernia dewelopera i firmę budującą.
                            • Gość: gs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 148.81.117.* 27.03.13, 21:14
                              forum mieszkańców:
                              domwawa.pl/forum/Dzial-Przy-Dywizjonu-303-ED-Invest
                            • Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 28.03.13, 08:48
                              Moze tak a moze nie... oby to nie było prawda bo zaczynam być przerażona. Czy ktoś wie co jest wykonczone juz w naszym budyneczku? Na jakim etapie jesteśmy?
                              • Gość: gs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.t-mobile.pl 28.03.13, 09:24
                                w tej chwili prawie wszystkie mieszkania są wykończone (pomalowane na biało, zamontowane domofony, gniazdka elektryczne i puszki na media). Klatki też są w dużej mierze pomalowane
                                • Gość: agata Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: 178.73.10.* 28.03.13, 09:26
                                  czyli nic nie posunęło sie do przodu od miesiąca :)
                                  • Gość: RS Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.13, 12:11
                                    Stwierdzenie, że nic się nie posunęło od miesiąca raczej nie jest prawdziwe...
                                    Temat wykończeń wewnątrz rozkłada się w czasie na kolejnych piętrach i obu klatkach...
                                    To co jest zrealizowane na klatce A, w klatce B dzieje się mniej więcej 2 tygodnie później... to tak z mojej obserwacji...
                                    Jak sądzę wykonawca zakładał w planach łagodniejszą zimę... Prawdą jest, że cały marzec wypadł ze względu na pogodę... Wykonawca próbuje nadganiać termin realizując prace na zewnątrz - co w tych warunkach nie jest korzystne dla nas ze względu na trwałość długoterminową... m.in. kładzenie płytek na balkonach i tarasach przy temp. ujemnych....

Proponuję zawitać do przywołanego kilka postów wcześniej forum dla mieszkańców... tam sobie pogadamy...

• Gość: pb Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.13, 20:09
                                      Dokładnie tak jak napisał kolega / koleżanka, zapraszamy na forum:
                                      domwawa.pl/forum/Dzial-Przy-Dywizjonu-303-ED-Invest
                      • Gość: rs Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.free.aero2.net.pl 24.03.13, 13:25
                        Termin koniec maja przy tegorocznej zimie jest i tak bardzo ambitny...
                        Pamiętajmy, że zakończona budowa to taka, która jest zgłoszona do odbioru, a zatem kompletna - włącznie z chodnikami, ogrodzeniami, ogródkami, placem zabaw itd...

Przy tych pogodach (mróz) prace zewnętrzne opóźniają się w sposób naturalny.... i powiem że nawet lepiej żeby się opóźniły dwa tygodnie niż miałyby być zrobione przy temperaturach minusowych...

• Gość: ignasiak tomasz ignasiak tomasz IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 13:53
      ..Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ignasiaka kom.501543519 z Warszawy lat ok. 40-45, a ten przesłał współpracownika oszusta Marcina Mazurka z Lublina, obecnie Dublin, lat ok. 34. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Urząd Skarbowy powinien im dobrać się do skóry za prace bez faktur.
      • Gość: Thomas Re: ignasiak tomasz IP: 195.85.196.* 15.03.13, 17:27
        ...to nie trzeba płacić zaliczek - może by nieuciekli
    • Gość: Inproro Interiors Re: Ed Invest S.A. - Dywizjonu 303 IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 15:44
      Witam serdecznie Wszystkich Państwa,
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozostaję w kontakcie i liczę na nawiązanie współpracy.
      • eputy budynki na ostatnim pietrze 06.08.14, 17:38
        jak tam sie mieszka, czy są jakies powazne usterki, niedorobki?
        Jak z izolacją?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka