Gość: Michał IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.12, 21:00 Witam. Czy ktoś może jest po wstępnych rozmowach z deweloperem, może ktoś kupił tam mieszkanie?? Jakie sa wasze odczucia co do samej inwestycji i dewelopera?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wnuk Wiecha Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 21:33 No to Warszawa, czy Wesoła? Warsiawiaki z Kobyłki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DePe Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 14:43 Wesoła stała się częścią Warszawy w 2002 roku, szanowny wnuku Wiecha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 31.07.12, 12:25 Witam, Jestem prawie gotowa do podpisania umowy :) Sama inwestycja wydaje się być ok, jak również deweloper. Mieszania szukam już od jakiegoś czasu i podczas żadnego spotkania nie odniosłam tak pozytywnego wrażenia jak po spotkaniu z owym deweloperem. Inwestycja buduje się w cichej okolicy domków jednorodzinnych, natomiast po drugiej stronie ulicy znajduje się przystanek autobusowy, z którego to autobus jedzie bezpośrednio do kolejki – max. 15 min. Z Wesołej do Warszawy-Śródmieście SKM/KM jedzie max. 30 min. (np. o godz. 18:00 wsiadłam do pociągu w Wesołej a o godz. 19:02 weszłam do mieszkania na Kabatach, więc można śmiało powiedzieć, że komunikacja jest super. Dla porównania – autobusem z Metra Politechnika do Wesołej (do biura sprzedaży) jechałam 1,5 godz. gdzie nie było korków. Aż strach pomyśleć ile czasu będzie jechał jak wszyscy wrócą z urlopów). Warto pojechać i zobaczyć lokalizację. Ale wiadomo, trzeba trochę wyobraźni z uwagi na fakt, że Apartamenty Sarenka dopiero powstają .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.play-internet.pl 31.07.12, 17:30 Witam. Czekałem aż ktoś odpisze w temacie mieszkań Inspiro przy ul. Sarenki Ja właśnie dostałem pozytywna decyzję z banku i jestem w trakcie załatwiania reszty dokumentów, jak się uda to może jeszcze w tym tygodniu podpisze umowę deweloperską notarialnie i potem do banku. Sama inwestycja rośnie z dnia na dzień, widać postępy prac na budowie, wiec uśmiech sam pojawia się na twarzy. Mama nadzieje że wszystko będzie szło zgodnie z harmonogramem Okolica hmm to prawda jest prześlicznie, spokój, cisza, i blisko do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 01.08.12, 08:49 :) Zupełnie przypadkiem trafiłam na to forum szukając opinii na temat dewelopera. Na szczęście nie spotkałam się z negatywnymi. Super, że formalności idą zgodnie z Pana planem i co najważniejsze bez przeszkód! Mam nadzieję, że mogę napisać do zobaczenia już jako sąsiedzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: 80.50.231.* 01.08.12, 09:21 dobrze żeście podłączyli do laptopa w biurze sprzedaży moblilny internet zeby Michał się wpisał premie bym dał jako szef :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie PPP Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.12, 23:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.play-internet.pl 01.08.12, 11:00 Witam Tak można juz powiedzieć ze do zobaczenia jako sąsiedzi. Jutro podpisuje przedwstępną umowę deweloperska u notariusza i ruszam do banku :) Z tego co wiem to prace ida zgodnie z planem. Czesto bywam na budowie i fajnie to zaczyna wyglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły Romek Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.12, 10:26 Blisko centrum Wesołej, czy Warszawy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.ip.netia.com.pl 12.09.12, 15:30 Nie wiem co was skłania do kupna mieszkania w tej inwestycji. Bardzo łatwo sobie wyobrazić jaka tam będzie ciasnota. Czy zastanawialiście się gdzie tam postawicie drugie auto ? Pod blokiem może wejdzie 3 samochody a reszta, która nie miejsca pod blokiem gdzie? Generalnie mieszkam w starej miłosnej już 6 lat i powiem wam, że szukałbym coś bliżej centrum Starej Miłosnej, bliżej groszka np. Jest nowa inwestycja firmy Dozbud, większe osiedle, więcej miejsc parkingowych i lokalizacja też naprawdę ok. Zerknijcie sobie ta to. dozbud.eu . Sarenka jest postawiona na bardzo małej działce i jak dla mnie to jest porażka. Ale to tylko moje skromne sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.play-internet.pl 14.09.12, 20:48 hmm mala działa - wystarczajaca zeby postawic przestronny blok malo miejsca do parkowania - jest garaż podziemny mala ilość mieszkań - mniejszy bałagan w zarządzaniu wspolnotą bliskość do sklepu - 5 minut piechotą maly deweleper Inspiro - mniej problemów i możliwość prowadzenia normalnych rozmów Co do polecanej inwestycji firmy dozbud. Wszystko ładnie pieknie na stronie www i na plakatach. Jak dojdzie do spotkania w cztery oczy z przedstawicielem firmy nie można liczyć na jaką kolwiek negocjację ceny i nic do końca nie jest pewne, w moim przypadku przedstawiali mi cztery różne oferty do podpisania, kompletny bałagan. Inwestycja może i ciekawa i duzo miejsc parkingowych..... zależy co kto lubi. Chcesz mieć wielu sąsiadów i przedszkole na terenie osiedla ok chcesz mieć mniej sąsiadów i spokój ok Twój wybór.... ile ludzi tyle opini .. nie neguje nie oceniam.. wyrażam swoje zdanie.. pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
mich.michalak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 07.10.12, 19:37 Witam Stan surowy został zakończony. Jakie macie opinie na temat budowy, stanu zaawansowania prac. Może macie jakieś zastrzeżenia co do dewelopera lub samej budowy.. Do tej pory nie wiele osób sie tu wypowiedziało, mam nadzieje że juz nie długo się to zmieni. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.10.12, 19:58 Co do Dewelopera i samej budowy z mojej strony BRAK zastrzeżeń i uwag! Wszytko idzie zgodnie z planem. Tak szczerze, to jestem pod wrażem i mile zaskoczona współpracą - otwartość, zawsze jest informacja zwrotna, rzetelność. Nawet gdybym chciała to nie mogę się czepnąć :) Być może ktoś ma inne doświadczenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
mich.michalak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 07.10.12, 21:29 hmm.. widze ze nie tylko ja mam takie odczucia :) współpraca z deweloperem jest znakomita, nie ma żadnych problemów z przepływem informacji:) budowa idzie zgodnie z planem wiec pozostaje nam cierpliwie czekać na kwiecień :) podobno większość mieszkań jest już sprzedanych, szkoda ze na forum tak nie wiele sie dzieje.. :) pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 08.10.12, 10:01 Kwiecień.... wtedy to wszyscy zaczniemy się poznawać wykańczając mieszkania.... :)))) A potem przyjdzie kolej na spotkania na dachu ;) Z mojej wiedzy, na dzień dzisiejszy, w ofercie pozostały jedynie mieszkania o większym metrażu. Jednak myślę, że nie będzie problemu z ich sprzedażą. Może warto pomyśleć o założeniu forum, które będzie dedykowane dla "naszego budynku"..... K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 08.10.12, 10:30 To fajny pomysł założenia osobnego forum. Tylko jak narazie to My rozmawiamy a gdzie reszta osób które kupiły tam mieszkania ?? ;) Co do spotkań na dachu to z tego co wiem dostęp bedą mieli tylko właściciele mieszkań z ostatniego pietra ;) Ja kupiłem mieszkanie na parterze ;( małe ciasne ale własne ;) Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 08.10.12, 10:54 Co do tego dachu to myślę, że się dogadamy :)))) Jak na razie średnia wieku osób, które kupiły mieszkania to 30-35 :) Blok ma tylko 26 lokali, więc jak trafi się dobre towarzystwo to wszyscy będziemy żyć jak jedna większa rodzina. Znając jednak życie, zawsze trafi się rodzynek .... Mimo wszystko jestem nastawiona pozytywnie. Gdybyśmy założyli „nasze forum” to można poprosić Panią Paulinę o rozesłanie takiej informacji do osób, które już kupiły mieszkania bądź też są w trakcie załatwiania formalności. Nie wiem tylko czy wypada …. K. Odpowiedz Link Zgłoś
mich.michalak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 08.10.12, 11:23 Hmm było by super gdyby dostęp do dachu mieli tez inni mieszkańcy ;) Rozumiem ze kupilas mieszkanie na ostatnim piętrze?? Ja już nie mogę sie doczekać końca roku jak bedą okna i instalacje w mieszkaniach. Jak narazie sam zarys mieszkania nie układa mi w głowie obrazu jak to urządzić;) Fajnie ze średnia wieku to 30-35 czyli ja łapie sie w widelkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 08.10.12, 11:59 Stety, niestety moje M jest na 2 piętrze :) Wiesz.... ja też tak patrzę i patrzę na ten rzut mieszkania i nie mam wizji :) Masz rację, trzeba poczekać do momentu, aż oficjalnie będzie można wejść do mieszkania. Do tego czasu można zastanawiać nad wyborem podłogi ;) K. Odpowiedz Link Zgłoś
mich.michalak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 08.10.12, 12:07 Hmm to widzę ze nie tylko ja jestem bez wizji na urządzenie mieszkania Tzn moje M jak to ładnie napisalas jest bardzo małe więc tam wielu rozwiązań nie ma ;) Ja już byłem w swoim mieszkaniu więc jako taki obraz co i gdzie będzie stalo już w głowie sobie poulladalem ale narazie tez szukam i zastanawiam sie nad podloga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 08.10.12, 12:30 Po mału i wszystko się poukłada! Najważniejszy jest efekt końcowy i to, że mamy swoje mieszkania; koniec "wypychania komuś kieszeni" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mich.michalak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 08.10.12, 13:18 Oj tak Koniec wynajmowania ;) Ja planuje jeszcze raz wejść do tego mieszkania w tym tygodniu może w piątek sie uda ;) Może trochę mi to rozjasni umysł co i jak zrobić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 08.10.12, 13:31 Życzę zatem powodzenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander72 Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 17.12.12, 23:50 ciekawe co pisze ganji - o wywozie woy eszczowej i nieprzewidzianych kosztach. Chyba dokłaniej sprawdzę szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 08.10.12, 12:27 fascynujący wątek, najbardziej przerażające jest chyba to: "jak trafi się dobre towarzystwo to wszyscy będziemy żyć jak jedna większa rodzina". Alienacja musi być dotkliwa, jak ludzie zaczynają marzyć o wspólnym imprezowaniu na dachu z sąsiadami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia 58 Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.subscribers.sferia.net 08.10.12, 16:46 My z kochankiem tez zarezerwowaliśmy apartamencik w tej inwestycji. Jak tylko dostaniemy kredycik to wprowadzamy się na wiosne i wiooo! ichaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 piętro:) Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.play-internet.pl 17.11.12, 21:14 2 piętro pozdrawia Sarenke! to super że mamy tu forum naszych apartamenów:)! Widzimy z mężem że ekipa tworzy się konkretna!:D w widełkach wiekowych też się mieścimy więc ok:]! do zobaczenia!!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: 78.133.191.* 17.11.12, 21:36 Parter pozdrawia 2 gie piętro;) Jakie są wielki wiekowe ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: 78.133.191.* 17.11.12, 21:41 Co sądzicie o semej realizacji obiektu? Jak idą prace budowlane?? Widziałem ze wstawiaja już okna i chyba zaczęli kłaść rury. Macie jakieś wieści z budowy?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 piętro:) Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.play-internet.pl 17.11.12, 22:21 hehe mamy nadzieje że parter pofatyguje się na 2 piętro w celach "zapoznawczych" cieszymy się że powoli się zapoznajemy i że w ramach widełek wiekowych tj.26-35l się mieścimy;) Co do inwestycjii jak będziemy mieć jakieś "wieści" z budowy napewno powiadomimy! Okna wstawiane więc już jest dobrze:D pozdo Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander72 Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 17.12.12, 23:48 polecam sprawdzenie czy nie trafiliście na mieszkanie bez pozwolenia na budowę. Sprawdziłem w Urzędzie - podobno pozwolenie jest na 18 mieszkań a na stronie jest 26 do sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganji Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 20:58 Co sądzę o budynku ? Sugeruję tym którzy kupili lub zamierzają kupić tutaj mieszkania by zapoznali się z pozwoleniem na budowę. W tymże dokumencie widnieje 18 mieszkań. Jak widać developer sprzedaje 26 lokali. Ciekawe kto z Państwa trafi na te 8 bez pozwolenia ? Ciekawe również czy wiecie, że będziecie płacili za wywóz wody deszczowej cysternami ? Koszt nieznany bo nie wiem gdzie będzie wywożona. Chyba że developer nie zamierza tego robić i łamać prawo. Ale to nie będzie jego problem tylko tych którzy kupią mieszkania. :( Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander72 Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 18.12.12, 00:27 26 mieszkań to wcale nie mało o zarządzania. moja koleżanka mieszka w blokach na Jana Pawła w Starej i dogadać sie mieszkańcy nie mogą. Tu ma być 18 lokali i poobna liczba miejsc parkingowych ale w sprzedazy jest 26, wiec nie dla wszystkich sa przewidziane miejsca. w takiej odległości od Centrum, jak się ma dzieci i sie pracuje to 2 auta konieczne. Czyli ponad 50 miejsc potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander72 Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 17.12.12, 23:46 to racja. Sa tu lepsze lokalizacje np. przy Rumiankowej. Segmenty estetyczne i nie przy błotnistej rodze. Byłem po deszczu i bez kaloszy ani rusz. Choć dęby dodają uroku. Ale czy przeżyja taka inwestycję i czy nie bedzie ciemno w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander72 Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 17.12.12, 23:43 Developer ok, ale co do inwestycji nie jestem pewien. Tyle mieszkań na tak wąskiej ulicy. Ja poruszam sie autem i moja zona. Nawet jak kupie garaz to co z drugim autem. Jak wszyscy postawimy auta to trudno bedzie wyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.ip.netia.com.pl 18.12.12, 09:11 Pisałem o tym na samym początku jak tylko powstało zapytanie o tą inwestycję. Taka ciasnota będzie, że głowa mała. Zwróćcie uwagę na jeszcze jeden szczegół. Jak blisko przebiegają linie wysokiego napięcia od bloku. Dosłownie kilka metrów. Może i ktoś wyraził zgodę i jest to zgodne z przepisami, ale ja nie chciałbym mieszkać tak blisko linii wysokiego napięcia. Jeśli szukacie mieszkania w Starej Miłosnej to zerknijcie na ofertę firmy Dozbud.eu Nie jestem jej pracownikiem tylko kupiłem tam mieszkanie. Bardzo dużo miejsc pod blokiem dla samochodów. W garażu więcej miejsc niż mieszkań. Ogrodzona duża działka. Dojazd bezpośrednio asfaltowy ( no może ostatnie 30 metrów na razie po płytach). Windy z poziomu garaży. Na osiedlu będzie przedszkole prywatne w jednym z bloków na dole. Polecam naprawdę. Moim zdaniem w Starej Miłosnej najciekawsza inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NFservices Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 18.12.12, 14:15 Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc. Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem. Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne. Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt. Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni. Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku. Zapraszamy nfservices.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.3.pl 19.12.12, 23:27 Witam, przed podpisaniem umowy rezerwacyjnej postanowiłem jeszcze raz przejrzeć sieć w poszukiwaniu informacji nt. tej inwestycji. Gdy znalazłem wpis dot. niepewnego pozwolenia na budowę prawie zamarłem. Choć jeszcze nie kupiliśmy tego mieszkania, trochę się już na niego napaliliśmy. Zacząłem od wertowania dokumentów. Wszystko ok, pieczęci, dane, uprawomocnienie. Aż mi ulżyło. Fakt innej ilości mieszkań nie jest dla mnie nowością, bo to powszechna praktyka deweloperów, zresztą zupełnie legalna, bo można wydzielać kolejne lokale o ile spełniają odpowiednie warunki. Temat przedyskutowałem też kolejnego dnia z deweloperem (zresztą całkiem konkretny gościu) i moje wątpliwości się zupełnie rozwiały. Rozwiany też został temat dodatkowych kosztów wywozu wody deszczowej, który jest czystą ściemą. Widać, że jak zawsze trafią się tzw. „życzliwi” – jak aleksaneder72 czy ganji, w tym przypadku chyba niestety nasi przyszli sąsiedzi zza któregoś płota :) albo konkurencja dewelopera z Rumiankowej. Martwią się naszymi kosztami, pozwoleniami czy miejscami parkingowymi a raczej ich brakiem. Z tego co wiem, to i tak większość z nich nie jest wykupiona. Ja sam go jeszcze nie wykupiłem i chwała deweloperowi, że nie jest to obowiązek przy zakupie mieszkania. Dziwi mnie fakt, że na forum trafiają takie osoby jak Daniel, które niby kupiły już mieszkanie w innym miejscu a ciągle jednak śledzą co się u nas dzieje. Zgadzam się z Michałem, że jeśli ktoś nie chce to nikt go nie zmusza. Ja nie wybrałem mieszkania w Dozbudzie, ale nie zamierzam z tego powodu pisać u nich na forum (jeśli już mają) dlaczego jest gorsze od innych. Cieszę się, że jak na razie ci co zdecydowali są zgodni i pozytywnie nastawieni. To dobrze wróży na przyszłe głosowania we wspólnocie :) I na koniec, byłem dzisiaj na „naszej” budowie (piszę nasza choć jeszcze mnie bank do końca nie zweryfikował), okna wstawione, garaż zamykają, idą święta :) … ale się rozpisałem pozdrawiam prawdziwych lokatorów Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 20.12.12, 12:16 Podpisuję się pod słowami Pawła obiema rękoma!!!! Drodzy przyszli Sąsiedzi, z okazji zbliżających się świąt życzę Wam pełnych ciepła, spokoju i radości Świąt Bożego Narodzenia oraz pomyślności i sukcesów w Nowym 2013 Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.12, 10:46 Uwielbiam takie teksty " chwała deweloperowi że nie trzeba wykupywać miejsca postojowego". A później stoją te wasze gruchoty kupione za 2000 zł pod blokiem, że się nie da przejść z wózkiem dziecięcym chodnikiem. Co za bałwany w Urzędzie dają pozwolenia na takiej małej działce wybudować blok z 26 lokalami i nie wymagają aby dla tej inwestycji było dostępnych co najmniej 50 miejsc postojowych. Za rok przejadę się z ciekawości pod ten wasz " apartament " i założę się że 15 letnie gruchoty będą blokować całą ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
7uuu Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 23.12.12, 10:33 przyjaciel developera, rzecznik czy podstawiony uczestnik forum głosi tę wątpliwą prawdę W urzędzie poinformowali, że to nie jest takie proste dzielić mieszkania i tworzyc poki co nie istniejące, powodzenia dla tych, którzy kupuli mieszkania wirtualne. Dozbud nie robi takich przekrętów. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.3.pl 05.01.13, 18:19 Święta, święta i po świętach. A jak sądzę, zazdrosna konkurencja i "życzliwi" sąsiedzi jak byli tak są nadal :) nie odpuszczają :) Skoro Dozbud ci lepiej pasuje, jaki problem, po co chodzisz po urzędu i sprawdzasz Sarenkę. Ja też mógłbym napisać wiele negatywnych uwag na forum o inwestycji Dozbudu, ale skoro się zdecydowałem na Sarenkę to nie krytykuję tych co wolą Dozbud. Pewnie mają inne preferencje niż ja i inni lokatorzy Sarenki. Twoje przekonywanie do Dozbudu, aż razi i nie jest w ogóle przekonywujące (tak samo zresztą jak gościa, który się martwi naszymi gruchotami na ulicy) A poza tym zanim zaczniesz pisać o przekręcie, chcąc oczywiście zasiać wątpliwości u potencjalnych kupujących (bo ci co już kupili to pewnie ich nie mają), przeczytaj sobie Ustawę o własności lokali z 24 czerwca 1994 r. Ja to już zrobiłem, wraz z dość szerokim komentarzem i wieloma interpretacjami tego przepisu - i nie mam żadnych wątpliwości. Nie jest mi do tego potrzebne potwierdzenie przysłowiowej pani Basi z urzędu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 27.01.13, 14:26 Witam Czy macie jakies wiadomości z budowy?? Teraz przy takim mrozie wiadomo ze nie wiele sie dzieje Mam nadzieje ze prace bedą szły zgodnie z ustaleniami jak to było do tej pory. Widziałem ze juz caly budynek jest ocieplony i wystawione są wszystkie okna. Pozdrawiam Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 05.03.13, 19:03 Witam Byłem ostatnio na budowie. Niestety nie udało mi sie wejść do mieszkania. W bloku kładą elektryke a z tego co widziałem chyba kładą juz tynki. Prace ruszyły mam nadzieje ze wiosna nadejdzie szybko i moze uda sie nam wcześniej wejść do gotowych mieszkań niż w czerwcu. Pozdrawiam Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 09:44 wyborcza.biz/biznes/1,101562,13510242,Deweloper_przekombinowal__Dom_jednorodzinny__ale_lokali.html poczytajcie, a może lepiej się zastanowić nad kupnem?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.r-link.pl 06.03.13, 09:53 Uff warto było się przekopywać przez kupę gó...anych postów ludzi z biura sprzedaży żeby trafić na ten jeden merytoryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 13:37 A ja słyszałem, że budowa Sarenki jest wstrzymana. Ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.infarma.pl 06.03.13, 13:55 Bzdury! Budowa jest w toku. Wystarczy się przejechać, aby zobaczyć PANÓW jak pracują :) Z resztą, post Michała potwierdza ten fakt. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 06.03.13, 14:27 Z tego co wiem i widziałem prace idą zgodnie z planem a na budowie kładą elektryke. Nawet dzisiaj dzwonił do mnie pan żeby ustalić gdzie chce gniazda pradowe itd. Nie sadze żeby coś było wstrzymane skoro podwykonawcy pracują Pozdrawiam Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 06.03.13, 22:58 I bardzo dobrze niech wstrzymają budowę i niech developer rozbiera ten " apartament". Co za barany w Urzędzie dali pozwolenie na budowę na tak małej działce i na dodatek obok domków jednorodzinnych. Nie dziwię się w ogóle mieszkańcom obok, że zgłaszają protesty. Pomyślcie tylko, że macie domek jednorodzinny, w około cicho i przyjemnie, słońce zagląda w okna i nagle obok na działce 1000 metrów powstaje wielki blok, zasłania wam cały dom, na wąskiej uliczce pojawi się pełno samochodów,dom przez to traci na wartości od razu 200 000 zł. Zadowoleni bylibyście? Bo ja na pewno nie. Dziwi mnie też podejście kilkunastu osób które kupiły w sarence mieszkania. Przecież to od razu widać, że będzie tam jeden wielki bałagan, ciasnota i jedno wielkie bajoro z drogi. Wody opadowe wywożone cysternami!!! Co za paranoja jakaś. Już widzę jak sam developer podjeżdża za 5 lat ciągnikiem z beczką i wywozi wam wodę po deszczu. Ha ha ha..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 07.03.13, 10:28 Panie Slawku. Proszę zając sie swoimi sprawami i nie siać wątpliwości na tym forum. Będzie problem czy go nie będzie z daną inwestycja rozumiem ze Pan nie kupił tam mieszkania więc sprawa Pana nie dotyczy. Budynek nikomu nic bie zasłania blok jest budowany w sporej odległości od innych. Nie rozumiem co kogoś obchodzi jak sie innym będzie mieszkać ?? Pozdrawiam Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaasne Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: 194.251.119.* 07.03.13, 11:18 "Nie rozumiem co kogoś obchodzi jak sie innym będzie mieszkać ??" Jak Ci za płotem postawią oczyszczalnie ścieków, albo fermę kurzą to też będziesz tak klepał? Bardzo dobrze że sprawa jest nagłaśniana, bo tylko tak w obecnych czasach można domagać się egzekwowania prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.13, 11:39 Z tego co mi wiadomo to nie będzie tam oczyszczalni ani fermy tylko budynek mieszkalny. Nie rozumiem czemu czlowiek czlowiekowi wilkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staromiłośniak Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 12:40 Mam widok na ten blok z okna i widzę codziennie co tam się dzieje i szczerze mówiąc oprócz ciecia, to od jakiegoś czasu (około 2 miesiące) to nie bardzo widać aby ktokolwiek tam się kręcił czy coś robił, no chyba że robotnicy po kryjomu dostają się na budowę i z tajniaka w środku robią prace wykończeniowe. Byłem zainteresowany mieszkaniem w tym bloku swego czasu i postanowiłem zobaczyć co to za inwestycja. Na pokazanie mieszkań przyjechała młoda dziewczyna, która tylko cały czas się śmiała (nie wiem czy to z głupoty, czy najarana była), na zadawane pytania nie potrafiła za bardzo odpowiedzieć, a jak później się okazało to kłamała mówiąc, że pozwolenie jest na 26 mieszkań (nie wspomnę że odprychnęła zdawkowo że, gdyby nie było pozwolenia to by budynek tu nie stał, a następnie się głupkowato roześmiała). Następnie mimo usilnych prób, nie udało mi się od dewelopera uzyskać danych na temat materiałów z jakich zbudowany jest budynek. Ogólnie deweloper robił wrażenie firmy jak dla mnie niesolidnej i zdezorganizowanej. Mam wrażenie że to firma która powstała po to żeby jak najszybciej zarobić i się zwinąć zanim ktokolwiek zorientuje się że robią przekręty. Druga sprawa to to że numer z ilością mieszkań większą niż mają pozwolenia zrobili już w innym budynku który budowali na terenie wesołej. A kto wie czy nie będzie później tak że posprzedają mieszkania, jakiś urząd się przyczepi do tego przekrętu, a konsekwencje poniosą właściciele mieszkań. I jeszcze jedno. Kto pozwolił na to żeby mieszkania powstały bez zezwoleń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.03.13, 19:30 a może życzliwi mieszkańcy którzy sieją propagandę jak za PRL zajmą się swoimi ogródkami ... chciało się mieszkać w lesie, to trzeba było kupić domek jednorodzinny w kampinosie, a nie teraz się dziwią, że blok 4 piętrowo stawiają obok jak mają dom w Warszawie... żenua... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 21:23 A słyszał o czymś takim jak "plan zagospodarowania przestrzeni" i "warunki zabudowy"? Jak się chce między ludźmi budować to prawa trzeba przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecwesolej Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 19.03.13, 22:02 A może przedstawiciele dewelopera (lub on sam) przestaną siać propagandę jak za PRL. To jawna kpina. Jest bezspornym faktem, że deweloper robi przekręt i sprzedaje mieszkania niezgodnie z zezwoleniem i z planem zagospodarowania przestrzennego. Budynek " Apartamenty Sarenka" ma decyzję na 18 lokali, a sprzedawanych jest 26. Na "Osiedlu Brzozowa" zezwolenie jest na budowę domów jednorodzinnych o maximum dwóch lokalach, a sprzedawanych jest 9 mieszkań. Dziwi brak zdecydowanej reakcji ze strony urzędów i działań w trosce o potencjalnych nabywców tych mieszkań. Takie zagęszczenie lokali spowoduje wiele uciążliwości dla mieszkańców i sąsiedztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 19.03.13, 22:29 Hmm skoro budynki juz stoją, ktoś kupił tam mieszkanie to pytam sie jaki jest cel "sąsiadów" Czemu nie reagowali zanim powstały budynki. Po co teraz innym nowym mieszkańcom utrudniać życie?? Jaki jest w tym sens?? Rozumiem ze mieszkać obok wolnego placu a mieszkać obok osiedla lub bloku to juz różnica ale czy tak bardzo to ujmuje jakości życia?? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecwesolej Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 19.03.13, 22:45 Michale (głosie dewelopera) chyba jasne jest, ze sąsiedzi nie wiedzieli przekrętach dewelopera dopóki nie dowiedzieli się o jego ofercie handlowej. To deweloper działając niezgodnie z prawem i dobrosąsiedztwem utrudnia życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 19.03.13, 22:56 Drogi "Mieszkancu Wesolej" po Twoich wpisach sadze ze nie kupiles mieszkania u tego dewelopera. Powiedz mi proszę co Ci tak bardzo przeszkadza ze zamieszkają tam inni mieszkańcy?? Jaki jest twój cel?? Moze jestes "głosem" innego dewelopera "dozbud" ktory buduje wieksza inwestycje w Wesolej i siejesz ferment na tym Forum. O wspomnianym deweloperze tez mona wiele napisać tylko po co?? Po co zajmujesz sie tym forum. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecwesolej Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 19.03.13, 23:15 Drogi Michale (prawdopodobnie deweloperze) mieszkania na szczęście nie kupiłem, bo wpędziłbym się w nielada kłopoty. O wspomnianym deweloperze piszę bo robi przekręty na szkodę mieszkańców Wesołej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 19.03.13, 23:32 I tyle co masz do powiedzenia?? Bo robi według ciebie przekręty ?? Nie bede wiecej tego komentował szkoda czasu. "Głosie dozbudu" Przykre to i żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecwesolej Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 20.03.13, 00:22 Przekręty są ewidentne. Z dozbudem nie mam nic wspólnego (co to jest?). Mieszkam w Wesołej i obserwuję bezprawie. Żałosna jest wypowiedź ze strony dewelopera. Robi przekręty czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos z dołu Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: 194.251.119.* 20.03.13, 09:14 Uważasz że piętnowanie świadomego wprowadzania klientów w błąd i budowie niezgodnej z prawem jest przykre i żałosne? Oczywiście że jest - dla kogoś kto rozumuje jak oszust i krętacz. Na prawdę nie widzisz w tym nic niezgodnego z prawem i uważasz że jest wszystko super, tak? Ludzie biorą kredyty na *dzieści lat żeby mieszkać w mieszkaniu które jest defacto wybudowane niezgodnie z prawem i to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 21:49 To ja dorzucę swoją opinie dla kontrastu z głosami pracowników biura sprzedaży, życzliwych sąsiadów i konkurencją ... Z tego co mi wiadomo to pozwolenie jest wydawane na BUDYNEK a nie konkretne mieszkania (jedynie określa się planowaną liczbę lokali). O ile nie dochodzi do zmiany kubatury budynku to nie wymaga to dodatkowego pozwolenia na budowę.Deweloper ma więc prawo do wydzielenie większej liczby mieszkań niż pierwotnie zgłaszał. Działanie takie jest bardziej wykorzystywaniem luki w prawie i jest zupełnie legalne co udowadniają decyzje wielu urzędów. Jest to zresztą dość powszechną obecnie praktyka deweloperów... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_mak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 21.03.13, 10:33 Myślę, że ktoś cię wprowadza w błąd a ty powielasz te niesprawdzone informacje. Bo aby napisać, że coś jest niezgodna z prawem należałoby to sprawdzić. Ja to sprawdziłem. pozwolenie jest - jest, prawomocne - tak, budynek wybudowany zgodnie z wydanym pozwoleniem - tak, bo na prośbę życzliwych sąsiadów była nawet kontrola z nadzoru budowlanego, która potwierdziła, że budowa jest prowadzona zgodnie z projektem. O co więc chodzi ? z tego co wiem deweloper stara się o przedłużenie ulicy Sarenki bezpośrednio do Rumiankowej co z pewnością usprawni komunikację. Dajcie więc spokój, bo będziemy mieszkać przy jednej ulicy, blisko siebie i lepiej byłoby abyśmy żyli w zgodzie a nie w ciągłej zwadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: 62.29.170.* 21.03.13, 10:44 Pawle cieszę sie ze ktoś wiecej zabrał głos Tez sprawdzalem dokumenty. Wszystko jest prawomocne i zgodne z prawem. Nie rozumiem tej nagonki życzliwych sąsiadów. Budowa idzie zgodnie z planem więc oby do wiosny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.13, 09:19 Wszyscy, którzy twierdzą, że budynek "Sarenki" powstaje na ciasnej działce i za blisko istniejącej zabudowy- proszę przejechać się do Międzylesia i obejrzeć sobie najnowsze inwestycje w kwadracie bezpośrednio wokół kościoła (ul. Bursztynowa / ul. Żegańska), w szczególności piękny oddawany właśnie budynek "Bursztynowa" oraz zrealizowany kilka lat temu budynek "Perła Międzylesia" przy Żegańskiej 6 (proszę sobie obejść od strony ul. Dworcowej). To jest dopiero hardcore! Dodam tylko, że kilka sąsiednich i wcześniej wybudowanych tam budynków jednorodzinnych jest obecnie na sprzedaż. Po tej wizycie wam przejdzie i dojdziecie do wniosku, że u was naprawdę nie ma o czym mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_mak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 21.03.13, 10:16 Jeśli tobie przeszkadza młoda i uśmiechnięta dziewczyna to poszukaj sobie domu spokojnej starości a nie mieszkania w Wesołej. Jeśli ktoś chce rzeczywiście kupić mieszkanie a nie tylko przyjść na przeszpiegi to powinien najpierw zajrzeć na stronę gdzie jest opisany standard i materiały z jakich zbudowany jest budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec SM Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 21.03.13, 11:34 Uważam, że cała ta afera jest przez Urzędników z Wesołej. Jest dużo innych działek nadających się bardziej pod bloki niż akurat tamta mała działka. Nie dziwcie się, mieszkańcom zgłaszającym protesty. Stara Miłosna faktycznie do tej pory była zabudowana niskimi budynkami. Każdemu z was by się nie podobało jak postawili by wam obok domu blok! Moim zdaniem Urząd nie powinien wyrazić zgody na budowę bloku między domkami jednorodzinnymi i tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_mak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 21.03.13, 16:48 pewnie też bym nie był zadowolony gdyby wybudowano blok obok mojego domu w odległości która bezpośrednio wpływałaby na moje mieszkanie, ale nie w tej konkretnej sytuacji. Protestują mieszkańcy, którym ten budynek nie powinien w niczym przeszkadzać, ani ich nie zasłania, ani cienia na ich dom nie rzuca. Jasne mieli pełny spokój, teraz będzie trochę gęściej. Idąc tym tokiem rozumowania, ja również powinienem zacząć protestować ponieważ przez ulicę przy której mieszkam, kiedyś jeździło mniej samochodów. Teraz jest większy ruch i jest głośniej. Inną kwestią jest sama zabudowa. Biorąc pod uwagę fakt, że nie ma w SM miejscowego planu - pozwolenia wydaje się na podstawie warunków gdzie pod uwagę bierze się większy obszar, nie tylko najbliższe sąsiedztwo. A przecież przy krokusów też są bloki. Poza tym to nie jest wieżowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staromiłośniak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.play-internet.pl 24.03.13, 11:53 Przeszkadza mi gdy ktoś zachowuje się jak idiota(Po tym poznasz głupiego, że się śmieje z niczego). A na stronie są informacje w stylu "ściany zewnętrzne i wewnętrzne – murowane" tak więc dla mnie to niewystarczająca informacje w sytuacji gdy mam wydać kilkaset tysięcy zł. Doprosić się o bardziej konkretne informacje swię nie dało. A co do pozwoleń to rzeczywiście jest tu wykorzystywana luka w prawie budowlanym. Buduje się budynek dzieli na więcej lokali niż zadeklarowano i nazywa to domem wielopokoleniowym. Tak więc jest to po prostu oszustwo w imię chorego polskiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_mak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 25.03.13, 18:16 Trochę mnie dziwi gdy piszesz, że deweloper nie chciał ci przekazać informacji nt. materiałów z których buduje. Z pierwszego rzutu oka na zdjęcia w galerii wynika, że deweloper buduje z cegły więc nie ma się czego wstydzić i pewnie nie zataja tej informacji. Dla mnie luka w prawie nie jest oszustwem a rzekłbym nawet, pewną umiejętnością - ale nie będę drążył tego tematu bo ani ja ciebie, ani ty mnie nie przekonasz do swoich racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usma Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.205.47.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.04.13, 22:54 witam ,widze ze niektorzy to wogole myla dwie inwestycje ,bo przy inwestycji Sarenka nie ma domow jednorodzinnych ,najwiekszy problem powstal z inwestycja Willa Wesola .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usma Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.205.47.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.04.13, 22:57 przepraszam ,nie wila wesola ,tylko osiedle brzozowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarna Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.w-b.pl 23.04.13, 12:11 Witam Czy ktoś z sąsiadów wie co się dzieje na budowie, Jakieś postępy, terminy itp ? Od dłuższego czasu nie ma nowych zdjęć na stronie , wiec może ktoś z Was był w ostatnim czasie ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 23.04.13, 13:27 Witam. W mieszkaniach są juz zrobione instalacje i położone tynki na ścianach kończą wylewać podlogi Byłem wczoraj na budowie i widziałem ze ustawione są rusztowania do elewacji zewnętrznej ;) Nikt mi bie potwierdził na 100 % ale możliwe ze na początku czerwca lub koniec maja moze bedą juz wpuszczać do mieszkań ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarna Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.w-b.pl 25.04.13, 10:38 Dzięki Michał Na którym piętrze urzędujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 25.04.13, 10:45 Parter ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 20:14 Witam Czy ktoś ma jakieś wiadomości z budowy?? Z tego co widziałem ostatnio to juz robią kolor elewacji więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem :) Moze ktoś wie kiedy będzie można wejść aby juz coś robić w mieszkaniach?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 17:23 Byłem w ten weekend na budowie, nawet ku mojemu zdziwieniu spotkałem robotników w sobotę popołudniu. Od strony południowej i północnej elewacja jest gotowa a rusztowania rozebrane, pozostają ściany wschodnia i zachodnia. Z ostatnich informacji jakie posiadam wynika, że oddanie inwestycji będzie końcem czerwca. Tak też raczej będzie bo o ile elewacje mogą skończyć w tydzień to trzeba przecież jeszcze uprzątnąć to wszystko, ułożyć chodniki , trawniki itd. Michał pytanie do Ciebie czy kupując mieszkanie na parterze musiałeś też wykupić ogródek? W ogóle pod oknami od zachodu będzie tylko zieleń czy też parking ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 19:22 Witam Z racji ze jest to wysoki parter to ogródek do niego nie jest przewidziany, i przed oknem ma byc teren zielony aż do ogrodzenia osiedla. Z tego co mi wiadomo to przed moim blokiem samego parkingu nie ma i chyba taki nie jest przewidziany ale na ulicy przed blokiem pewnie tak czy tak ludzie będą parkować :( wydaje mi się ze nie będzie żadnego dodatkowego parkingu poza miejscami w garażu. Za mała działka na tworzenie jeszcze miejsc postojowych, muszą się wyrobić w ilości terenu zielonego. Miejsca garażowe nie były obowiązkowe więc pewnie nie wszyscy je wykupili. Na budowie juz od pewnego czasu trwają prace również w soboty, co może nas tylko cieszyć. Jak widać wszystko idzie zgodnie z planem i prace na zewnątrz jak i w środku idą pełną parą. Mam jednak nadzieje że uda się wyjść może w połowie czerwca a jak nie to koniec czerwca. Od niedawna również zaczęły się prace na działce sąsiedniej i powstaje kolejny budynek mieszkalny. Udało ci sie może wejść do środka?? Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 21:00 Do środka wejść nie próbowałem, w sumie byłem obejrzeć postępy prac z zewnątrz bo ze środka mieszkania mam świeże zdjęcia. Pytałem o miejsca parkingowe pod blokiem mając nadzieje, że ich właśnie nie będzie bo mniej hałasu i smrodu od spalin. Jestem więc Twoją wypowiedzią ukontentowany:) Miejsc parkingowych w garażu jest dużo wolnych. O tym sąsiednim budynku od Rumiankowej dowiedziałem się niedawno ale wcale mi nie przeszkadza oddzieli nas jeszcze od hałasu z ulicy. No i szansa na połączenie Sarenki z Rumiankową też się jeszcze zwiększy. Jeżeli chodzi o mnie to nie zależy mi na szybszym odbiorze mieszkanie , poczekam cierpliwie. Budowa idzie zgodnie z planem choć jest coś co mnie zaniepokoiło ale to nie na forum. Jak coś to podaj maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 21:02 mich.michalak@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
iw.onaa Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 20.05.13, 11:38 Witam. Kupiłam mieszkanie na parterze od strony zachodnio północnej (na rogu) I chociaż jest to wysoki parter wykupiłam również ogródek. Mało czasu zostało do oddania, ale mam nadzieję, że budynek wykończą solidnie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 20.05.13, 12:45 Hmm nie wiedziałem ze mozna wykupić z ogródkiem (czy mówisz o tarasie na dachu??) Tez kupiłem na parterze ale od wejścia do budynku tylko bez ogródka ;( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iw.onaa Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 20.05.13, 13:37 może od strony wejścia do budynku nie było takiej możliwości. Nie sprawdzałam tego jak kupowałam swoje w grudniu. Proszę dopytać o taką możliwość, tym bardziej, ze dzielą teraz większe mieszkania, to może coś się zmieniło w sprawie ogródków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 21:16 Mi natomiast powiedziano, że do mieszkań na parterze wykupienie ogródka jest obowiązkowe. Widać wersje się zmieniały w zależności od nabywcy;) No ale i tak wolałem pierwsze piętro. A nie wiecie czy ten budynek obok stawia również Inspiro i czy duży będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 22:43 Podobno buduje go inna firma Budynek ma być podobny do naszego tyle ze bez garaży. Tak słyszałem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarna Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.w-b.pl 21.05.13, 16:58 Witam Was Budynek obok buduje inna firma, Gabarytowo będzie zbliżony do naszego i ważniejsze w jednej linii będą tez balkony, co jest bardzo ważne,Ale jak ktoś wcześniej wspomniał będzie nas dodatkowo oddzielał od ulicy. Rozmawiałem tez z Kier, budowy w bieżącym tygodniu ma być montowana winda. Z tego co wiem to u mnie brakuje tylko drzwi wejściowych, grzejników i parapetów ( Z KONGLOMERATU ). Czyli kosmetyka. Z resztą w innych mieszkaniach sytuacja podobna, Ale za to jakie "piękne" trafo nam postawili na wejściu. Jakieś ciekawe wieści na dotyczące budowy proszę na mail giemmepromo@gmail.com No i trzeba się zorganizować na dachu , aby integracyjnie dokonać "odbioru".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 22:10 A czy ktoś z Was sprawdzał jaki jest status prawny tej działki obok naszego budynku od strony zachodniej? Czy coś tam może stanąć w najbliższym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.w-b.pl 29.05.13, 14:49 Nic wysokiego tam nie powstanie, Nie jestem pewien czy w ogóle będzie do niej dojazd jeżeli powstanie budynek od strony południowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 06.06.13, 00:33 Witam Czy macie jakieś wieści z budowy?? pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
budujemy24.com Odbiory mieszkań tuż , tuż - masz ekipę remontową? 13.06.13, 15:00 Witam, Gratulujemy zakupu mieszkania to bardzo przyjemna inwestycja i z pewnością będzie się tam Państwu dobrze mieszkało. Jako ,że termin odbiorów przez Państwa zbliża się dużymi krokami pragnę zaoferować usługi naszej firmy. Specjalizujemy się w kompleksowych remontach i wykańczaniu mieszkań pod klucz. Oferujemy kompleksową obsługę wraz z zakupem wszelkich materiałów i podstawowego wyposażenia. Współpracujemy również z projektantami wnętrz oraz producentami mebli ( zabudowy kuchenne, szafy wnękowe itp). Z nami zaoszczędzą Państwo swój cenny czas jak również pieniądze - ponieważ dla wszystkich klientów Apartamentów Sarenka przygotowaliśmy korzystne rabaty. Zapraszamy do kontaktu i wstępnych bezpłatnych wycen. Kontakt : 504 121 999 Zachęcamy do zapoznania się z naszymi realizacjami na budujemy24.com/zrealizowane-inwestycje.html Odpowiedz Link Zgłoś
budujemy24.com Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 13.06.13, 15:48 Witam, Gratulujemy zakupu mieszkania to bardzo przyjemna inwestycja i z pewnością będzie się tam Państwu dobrze mieszkało. Jako ,że termin odbiorów przez Państwa zbliża się dużymi krokami pragnę zaoferować usługi naszej firmy. Specjalizujemy się w kompleksowych remontach i wykańczaniu mieszkań pod klucz. Oferujemy kompleksową obsługę wraz z zakupem wszelkich materiałów i podstawowego wyposażenia. Współpracujemy również z projektantami wnętrz oraz producentami mebli ( zabudowy kuchenne, szafy wnękowe itp). Z nami zaoszczędzą Państwo swój cenny czas jak również pieniądze - ponieważ dla wszystkich klientów Apartamentów Sarenka przygotowaliśmy korzystne rabaty. Zapraszamy do kontaktu i wstępnych bezpłatnych wycen. Kontakt : 504 121 999 Zachęcamy do zapoznania się z naszymi realizacjami na budujemy24.com/zrealizowane-inwestycje.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 17:42 Witam, Byłem dziś obejrzeć budowę i wydaje mi się że nie ma szans żeby zdążyli do końca czerwca. Elewacja nieskończona, drzwi wejściowych i garażowych jeszcze nie ma wstawionych, tereny zielone jeszcze nawet nie ruszone ... Teren zagracony, rusztowania stoją a później to wszystko trzeba jeszcze przecież uprzątnąć przed odbiorem straży, sanepidu i dopiero wystąpić o zgodę na użytkowanie. Jeszcze chyba trochę poczekamy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 15.06.13, 18:30 Witam Tez byłem ostatnio na budowie i musze Ci przyznać racje, nie wyglada to zbyt optymistycznie. Z tego co sie dowiedzialem to w poniedziałek powinni zacząć montować drzwi wejściowe do lokali ale reszta jest nie ruszona ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.w-b.pl 17.06.13, 10:24 "Strony postanawiają, że umowa ustanowienia odrębnej własności lokalu i przeniesienia jego własności (zwana dalej „umową przeniesienia własności”) zostanie zawarta w terminie do dnia 31 grudnia 2013 roku." To sobie poczekamy, a deweloper może robić i tłumaczyć się jak chce, Bo budynek osiada, bo tyk odpada, bo za wysokie drzewa bo trawa dopiero rośnie i że ekolodzy odkryli rzadki gatunek mrówek, które przechodzą akurat przez zjazd do garażu. Pozdrawiam niecierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.lte.plus.pl 17.06.13, 10:34 Witam Moze nie bedzie az tak zle :) Wiele nie zostalo do zrobienia Mam taka nadzieje ze z poczatkiem lipca bedzie mozliwosc wejscia do mieszkan Odpowiedz Link Zgłoś
emida44 Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 20.06.13, 17:01 Drodzy Państwo, polecam świetną ekipę wykończeniową. Panowie Jan i Sławek zajmą się wszystkimi pracami - od szpachlowania, malowania przez podwieszane sufity, kładzenie glazury, terakoty po montaż urządzeń sanitarnych. Bardzo solidni i bez nałogów! Mają duże doświadczenie w szykowaniu zwłaszcza nowych mieszkań i realizacji kompleksowych projektów wnętrz w Warszawie, ale także w Wielkiej Brytanii (szykowali m.in. galerię Chanel). Współpracują ze stolarzem i architektem wnętrz. Z czystym sumieniem - polecam! Kontakt do p. Jana Cwaliny: tel. 692-90-38-38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.13, 21:13 Od pozwolenia na użytkowanie i wydania kluczy do przeniesienia własności to daleka droga stąd taki (bezpieczny dla dewelopera) zapis w umowie. Więc bez obaw że nasz wpuszczą do mieszkań dopiero w grudniu:) Terenów zielonych w sumie nie mają obowiązku kończyć przed przekazaniem kluczy, tak mamy w umowach. W zapewnienia dewelopera też nie ma co wierzyć-w ubiegłym tygodniu jeszcze windę montowali a miała być niby już miesiąc temu! Ja widzę jeszcze jakieś 2-3 tygodnie prac budowlanych, później odbiory techniczne straży (do 14 dni), sanepidu (do 14 dni) i zgoda wojewody (do 21 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
ladyamalthea Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 20.06.13, 08:25 Witam wszystkich. Śledzimy budowę, często podjeżdżamy żeby ocenić na żywo postępy. Mąż czekał też aż zaczną coś budować na działce między Sarenką a Rumiankową i tak też się stało. Czy ktoś może wie kto to buduje? Zapowiada się to też na taki mały bloczek. Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.06.13, 08:54 Witam Podobno to ma byc bardzoe podobny blok do naszego tylko bez garazy. Nie wiem kto buduje szukalem troche w internecie ale nic nie znalazlem. Jak postepy u nas na sarenki?? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyamalthea Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 20.06.13, 10:42 no właśnie nic nie można znaleźć. no nic poczekamy zobaczymy. a na sarenki tak jak na stronie dewelopera, elewacja zewnętrzna już skończona, okna wstawione. ciekawe jak w środku, szkoda, że lornetki nie wzięliśmy hehe kiedy będzie można się już wprowadzać ? my na razie ciągle myślimy o kupnie ale na razie zostaje to właśnie w sferze myślenia. chociaż jak byliśmy tam przedwczoraj to naprawdę, fajny bloczek się robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.lte.plus.pl 25.06.13, 10:54 Witam Termin zakonczenia juz blisko Macie jakies informacje z budowy ?? Pozdrawiam Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.jjs.pl 29.06.13, 17:45 Jak kupiliście to mieszkajcie długo (w życiu tego nie sprzedacie) i szczęśliwie (jak Wam się rodziny powiększą to będzie jak za Gomułki) ale nie nazywajcie tego apartamentami bo jeśli to są apartamenty to ile metrów ma teraz garsoniera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polamida Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 19:10 Życzliwy może Ciebie stać na apartament 100m albo i więcej, może prześlij nam parę zdjęć swoich włości. To wcale nie było życzliwe a raczej niepotrzebne i złośliwe... Do tych, którzy naprawdę są zainteresowani tym wątkiem : podobno zaraz obok Sarenki na Rumiankowej ma powstać... prywatny dom. Słyszeliście o tym? Ja osobiście nie za bardzo w to wierzę chociaż nic nie jest niemożliwe. Na pewno dla mieszkańców Sarenki to lepiej niż gdyby miał powstać drugi bloczek okno w okno. Strasznie ucichł ten wątek. Ktoś ma jakieś nowe informacje oprócz nikomu niepotrzebnych, bezmyślnych, zaśmiecających forum postów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 14:11 Jezeli jestes bardzo zainteresowany co powstanie obok to stoi na budowie tablica informacyjna. Mozna na niej przeczytac ze ma to byc - budynek mieszkalny wielorodzinny a nie dom jednorodzinny. Jest tez numer kierownika budowy - mozesz zadzwonic sie zapytac o wiecej szczegolow albo zapoznac sie z pozwoleniem na budowe numer 39/2011 z 11.03.2011. W internecie nic na temat tego budynku nie znajdziesz - widac deweloper widzac co sie dzialo z apartamentami sarenka nie ma ochoty narazie sie ujawniac i szarpac z "zyczliwymi" sasiadami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 30.06.13, 15:43 Wracając do głównego wątku forum mieszkańców inwestycji. Macie jakieś informacje z budowy, jak idą prace i kiedy planowany jest rzeczywisty odbiór mieszkań ? Odpowiedz Link Zgłoś
lukivw Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 30.06.13, 21:12 Mam okazję codziennie oglądać budowę, oczywiście z zewnątrz. Z rzeczy,które można było zaobserwować w okresie budowy i wykończenia to ocieplanie i zaciąganie ocieplenia budynku na początku roku przy temperaturze ok. -10. Podczas tych prac ściana budynku była nagrzewana palnikiem,może to jakaś nowa metoda?Oczywiście sama struktura jest kładziona od niedawna. Dodatkowo wszystkim zainteresowanym proponuję odwiedzić blok i obejrzeć dokładnie dookoła budynku zbierające się gigantyczne kałuże. Osobiście byłem świadkiem, jak po ulewach woda z piwnic była wypompowywana wężem ogrodowym przez otwory na tyłach bloku. Ostatnio na dachu został zainstalowany ogromny wentylator, którego szum zakłóca spokój w jego pobliżu, więc spędzanie czasu dachu może okazać się jednak nieprzyjemne. Proponuję dokładnie się rozejrzeć przed podjęciem decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 23.07.13, 10:00 Forum umarło ?? Macie jakies wieści z budowy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.13, 20:55 W niedzielę byłam przejazdem na budowie. Więc tak .... Elewacja zewnętrzna wydaje się być zakończona, drzwi wejścowych nie ma, jak również teren wokół budynku jest w dalszym ciągu surowy :) Na jakim etapie są prace wewnaątrz budynku to nie wiem. Chyba jeszcze poczekamy na odbiór :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspany Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.jjs.pl 23.07.13, 23:25 Chyba jakieś terminy gonią. Jest 23.25 a grucha z betonem zapie... jakby to była budowa na pustyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarna Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.w-b.pl 24.07.13, 09:50 Nie otrzymaliście pisma od dewelopera odnośnie oddania lokali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 24.07.13, 10:22 Koniec lipca początek sierpnia jakoś tak tam napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarna Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.w-b.pl 24.07.13, 12:48 Tak napisali Ale z tego co czytam na forum, to mam wątpliwości czy chodzi o sierpień 2013. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Osob Poszkod. [...] IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 23:03 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.centertel.pl 27.07.13, 15:19 Witam Czy ktoś ma juz termin odbioru mieszkania ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.13, 16:56 Ja odbieram klucze do mieszkania w przyszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjhuo Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 18:41 Co za bzdura, prokuratura zbadała już obie inwestycje Inspiro i nie stwierdziła nic niezgodnego z prawem. W dodatku PINB stwierdził, że wydzielenie lokali po zakończeniu budowy jest jak najbardziej zgodne z prawem. WINB nie miał żadnych zastrzeżeń. GINB natomiast po swojej kontroli stwierdził, że kilka ścianek działowych jest w innych miejscach niż w pozwoleniu na budowę. Tylko, że zmiana położenia ścianek działowych nie ma wpływu na ważnośc pozwolenia na budowę i nie jest, zgodnie z orzecznictwem NSA, powodem podważenia planu i pozwolenia na budowę. Tak więc sama budowa, jak potem wydzielenie lokali jest całkowicie legalne. A na marginesie to co to za koło osób poszkodowanych??? w życiu o czymś takim nie słyszałem. to ma zdolność prawną, osobowośc prawną, wytoczy powództwo odszkodowawcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordas Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.13, 11:35 Skoro tyle inspektoratów już badało tę budowę, to może jednak coś jest na rzeczy? Normalne osiedle do odbioru potrzebuje tylko PINB, a tu: in PINB, i WINB i GINB. W końcu może jeszcze i HG-W? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.13, 11:52 tyle kontroli ponieważ mieszkańcy Wesołej uważają, że mieszkają nie wiadomo w jak luksusowej dzielnicy i gdy wybudowano osiedle na miejscu gdzie wcześniej było pole to nie mogą się pogodzić, z tym że obok nich będą mieszkali inni ludzie. Same budynki nie są większe od sąsiednich mieszkań. Więc nie rozumiem o co to całe zamieszanie. wszystkie kontrole są spowodowane rozdmuchaniem sprawy. A według prawa wszystko gra. Tym co się nudzą proponuję zajęcie się dbaniem o swoje rodziny, zgrabieniem liści przed swoim domem i nie w.... się w cudze sprawy. Obok was wybudują obwodnicę, która będzie robiła więcej hałasu i zwiększy ruch niż ci biedni ludzie na Brzozowej, którzy pół życia marzyli o swoim M a teraz muszą je drugie pół spłacać i walczyć ze szlachtą z wesołej. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INSPIRO Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.13, 10:14 Szanowni Czytelnicy Forum, Stosując się do specyfiki forów internetowych, do ich niezależności i swobody prezentowania na nich treści i opinii, nie zwykliśmy ingerować nawet w przypadkach skrajnie nam nieprzychylnych. Nie możemy jednak nie zareagować na przypadki, będące pomówieniami, mijające się z prawdą i uderzające w dobre imię naszej firmy. Nieznane są nam przypadki osób przez nas pokrzywdzonych a budowa jest realizowana zgodnie z prawomocnym pozwoleniem na budowę. Dlatego też wzywamy autora o nazwie „Gość: Kolo Osob Poszkod.” do zaniechania tego typu wpisów, nie popartych faktami, wprowadzających niepokój wśród naszych obecnych i potencjalnych Klientów. Informujemy jednocześnie, że wysłaliśmy do Właściciela niniejszego forum pismo, wzywające do wykasowania w/w wpisu a w przypadku pojawienia się kolejnych wpisów tego typu, wystąpimy do organów ścigania w celu ochrony naszych praw. Z poważaniem Piotr Bogdański INSPIRO P&R Bogdańscy sp. k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Inspiro IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 01:26 Szanowny Developerze, Wydaje mi sie, ze Panowie maja problem z percepcja czasu..Przypominam zatem Panom, ze czasy dykatury skonczyly sie pond 20 lat temu i istnieje prawo do weryfikacji informacji przez powolane do tego celu organy! A jesli Inspiro uwaza, ze to iz zamiast budynku jednorodzinnego wybudowalo wielorodzinne jest zgodne z prawem, prosze o udostepnie na stronie postanowien pokontrolnych oraz decyzji prokuratura od odmowie badz zakonczeniu postepowania. To jest standard postepowania, a nie stosowanie sowieckich praktyk zamykajacych usta osob watpiacych, bazujacych na doniesieniach medialnych...Czyzby znow wszystkiemu winni byli dziennikarze?? Pobudowane domy NIE SA ZGODNE z planami zagospodarowania przestrzennego..., chyba ze posiadacie Panowie odpowiednie dokumenty...Jesli tak, to oznaczaloby, ze media i wladze lokalne sfabrykowali dokumentacje Inspiro.....Prosze o wyjasnienie skad sie wziela ta roznica miedzy informacjami medialnymi w tym wypowiedzia Dziwinskiego o karach, ktore beda nakladane na wlascicieli lokali? Czy ten Pan KLAMAL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc cytat z Muratora IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 01:55 O to cytat z Muratora... 3. Czy dostawienie ściany wymaga pozwolenia? Zarówno dobudowa ściany działowej, jak i jej wyburzenie nie wymagają uzyskania pozwolenia na budowę. Konieczne będzie natomiast zgłoszenie tego do starostwa. Zgłoszenie będzie też niezbędne w przypadku przesunięcia takiej ściany na inne miejsce. Ubiegania się o pozwolenie nie unikniemy natomiast w przypadku wewnętrznych ścian nośnych.Ich dobudowa lub wyburzenie bez pozwolenia uznawane są za samowolę budowlaną. Czy Murator dla Inspiro jest rowniez niewiarygodny? A co bedzie, jesli starostwo zakwestionuje takie zgloszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc nie moja opnia IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 02:31 Szanowny Panie Bogdanski! A moze zamiast po chamsku zamykac ludziom usta, jako specjlalista od technologii budowlanej wyjasnilby Pan rozbieznosc z kolejna eksprtyza INZYNIERA budowlanego: W art. 29 Ustawy Prawo Budowlane wymieniony jest katalog obiektów i robót zwolnionych z obowiązku uzyskania pozwolenia na budowę. Nie jest moją intencją przepisanie tutaj całego artykułu, jednak czytając go wnikliwie stwierdzamy, że nie występują w nim żadne roboty związane z przestawianiem ścianek działowych. www.rprojekt.com.pl/sciany-dzialowe/ A w ogole to czy ma Pan stosowne kwalifikacje inzynierskie, potwierdzone dyplomem upowazniajace Pana do swobodnego interpretowania prawa budowlanego? Chetnie poznamy Panskie doswiadczenie zawodowe w tym zakresie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjsan Re: nie moja opnia IP: *.gov.pl 01.08.13, 13:36 Ktoś spać po nocach nie może :) Szanownemu Panu który rzuca przykładami z prawa budowlanego w ramach ustosunkowania się do mojego postu, ale prawnikiem nie jest, pragnę odpowiedzieć :) Czy w związku z przywołanym art. 29 prawa budowlanego zamontowanie haczyka w ścianie wymaga uzyskania pozwolenia budowlanego, bo przecież nie jest tam wymieniona taka czynność? :) Jeżeli mowa jest o zgłoszeniu czegoś do starostwa to nie oznacza, że starosta może to zakwestionować. Przyjmuje to jedynie do wiadomości, nie wymagany jest żaden akcept :) Jest to zatem zgłoszenie wyłącznie ewidencyjne :) Dobrze, że laik po poczytaniu kilku artykułów w necie jest mądrzejszy niż prawnik :) ale to taka przypadłość, że każdy jest specjalistą w nie swojej dziedzinie :) i tak jak pisałem wcześniej, w ramach dostępu do informacji publicznej posiadam informacje z różnych organów dotyczących przedmiotowego wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: nie moja opnia IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 18:12 Szanowny Panie, Jezeli Pan jest prawnikiem, ,to musi Pan byc niezle oplacony, zeby na szale polozyc swo autorytet i robic wode z mozgu ludziom! Jesli Pan nie jest prawnikiem, to ma Pan znaczace braki w wiedzy ogolnej z zakresu szkoly sredniej sprzed reformy oswiatowej. Kazda ustawa definiuje pojecia, ktorymi sie posluguje w przepisach szczegolowych. Artykul 29 dotyczy tylko PRAC BUDOWLANYCH, a nie zmiany wystroju mieszkania! Najpierw niech Pan pomysli, bo naraza Pan Developera na posmiewowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjhkd Re: nie moja opnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 20:18 1. Nie jestem przedstawicielem dewelopera 2. Wbicie haka w ścianę i przesuniecie ścianek działowych mają to do siebie, że nie wymagają uzyskania pozwolenia na budowę - w tym kontekście to pisałem. Dla Pana przykład, sentencja wyroku II SA/Gl 524/07 - Wyrok WSA w Gliwicach: W odróżnieniu od robót w ścianach nośnych, które ingerują w konstrukcję obiektu, postawienie wewnątrz budynku ścianki działowej, wykucie w niej otworów, przesunięcie jej bądź usunięcie nie może być zakwalifikowane jako przebudowa obiektu budowlanego w rozumieniu art. 3 pkt 7a ustawy Prawo budowlane z 1994 r. Zmieniając jedynie wewnętrzny wygląd pomieszczeń w żadnej mierze nie zmienia ono bowiem rzeczywistych parametrów użytkowych lub technicznych całości budynku, nie wpływa na jego kubaturę, powierzchnię zabudowy, wysokość, długość, szerokość, liczbę kondygnacji... w świetle obowiązującej ustawy nie wymagało ani pozwolenia na budowę, ani też nawet zgłoszenia właściwemu organowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie moja opnia IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.13, 23:21 Czy Szanowny Pan ma jakieś dowody, postanowienia prokuratory lub nadzoru budowlanego, że budynki Inspiro są niezgodne z prawem, pozwoleniem na budowę? Przecież to winę należy udowodnić więc proszę przedstawić dowody aby zainteresowani mogli wyciągnąć samodzielnie wnioski na podstawie sprawdzonych i wiarygodnych informacji a nie domysłów i pomówień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc nieznajomosc prawa! IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.13, 13:27 Szanowny Panie, Zgodnie z usrojem prawnym RP od oceny dowodow sa organa panstwowe a nie ludzie.....Zgodnie z Ustawa Zasadnicza kazdy ma prawo zlozyc zawiadomienie o mozliwosci popelnienia przestepstwa na podstawie chocby informacji medialnych. Prosze najpierw zapoznac sie z prawem a potem zawracac glowe ludziom na forum! Chyba, ze Pan zyje mentalnie nadal w slusznie minionych czasach, ale to juz panski problem! Odpowiedz Link Zgłoś
klientkainspiro odbiór mieszkania 06.08.13, 14:13 Witam, w poniedziałek miały być pierwsze odbiory mieszkań w inwestycji. Czy ktoś jest już po odbiorze? Czy termin został przesunięty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: odbiór mieszkania IP: *.centertel.pl 11.08.13, 21:59 ja juz odebrałem mieszkanie. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: odbiór mieszkania IP: *.centertel.pl 10.09.13, 08:00 Witam. Pytanie do mieszkańców. Macie jakies informacje o terminie oddania budynku?? Pozdrawiam Mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja10000 Re: odbiór mieszkania 14.09.13, 18:36 Witam, Czy wiadomo coś Państwu o finiszu sprawy związanej z deweloperem Inspiro P&R Bogdańscy i inwestycją przy Sarenki. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,13510242,Deweloper_przekombinowal__Dom_jednorodzinny__ale_lokali.html Jak zakończyła się kwestia prawna niezgodnego z projektem podziału budynku na mieszkania i czy można kupić mieszkanie notarialnie? Zastanawiam się nam zakupem tam mieszkania i nie wiem co o tym myśleć ? Być może ktoś z państwa na bardziej zaawansowanym etapie kupna jest zorientowany w temacie? Na stronie napisane jest ,że inwestycja powinna być oddana do użytku w II kw 2013 z Państwa postów wnioskuje ,że do tej pory to nie nastąpiło? Proszę o wszelkie informacje związane z tą inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usma Re: odbiór mieszkania IP: *.204.60.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.13, 17:49 witam ,mieszkania mozna juz odbierac ,z tego co wiem dwa sie juz remontują.Ja juz odebrałam Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja10000 Re: odbiór mieszkania 15.09.13, 17:54 a czy wiadomo kiedy odbiór budynku? Bo to póki co jeden plac budowy jeszcze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usma Re: odbiór mieszkania IP: *.204.60.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.13, 18:25 w środku juz prawie skonczone ,tylko na zewnątrz ,odbior całkowiy podobno pod koniec pazdziernika ,bo czekają na odbior przyłączy Odpowiedz Link Zgłoś
budujemy24.com Re: odbiór mieszkania 16.09.13, 13:24 Witam, Prosimy o kontakt wszystkie firmy podwykonawcze mające problemy z rozliczeniami z deweloperem INSPIRO P&R Bogdańscy Sp. k. przy inwestycji w Wesołej bądź przy poprzednich realizacjach tego dewelopera. Sprawa Pilna kontakt: 504 121 999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: odbiór mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.13, 21:41 Witam, Czy ktoś kupił mieszkanie w inwestycji "Brzozowa" ? Kiedy planowane są odbiory mieszkań? Czy wszystko jest ok z inwestycją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba nie kupię .. Re: odbiór mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.13, 11:33 chciałam kupic , ale znalazłam cos takiego w necie : bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000d8be9/qvxxiaguziohximugwqfaeqxssmcslnt/Scan0319.pdf czy ktos wie czy coś się dalej dzieje w sprawie .. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: odbiór mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.13, 20:51 Nie zezwala na sprzedaż?? to dziwne.Nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim! może inwestor wyjaśni o co chodzi.Jestem zainteresowana kupnem mieszkania jednak cały czas wyłaniają się nieprzychylne opinie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: odbiór mieszkania IP: *.centertel.pl 26.09.13, 20:55 Ta informacja dotyczy tylko inwestycji na ulicy Brzozowej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: odbiór mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.13, 20:58 tak, ten dokument dotyczy ul.Brzozowej. Odpowiedz Link Zgłoś
budujemy24.com Re: odbiór mieszkania 16.09.13, 13:35 Prosimy o kontakt wszystkie firmy podwykonawcze mające problemy z rozliczeniami z deweloperem INSPIRO P&R Bogdańscy Sp. k. przy inwestycji w Wesołej bądź przy poprzednich realizacjach tego dewelopera. Sprawa Pilna kontakt: 504 121 999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polamida Re: odbiór mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 11:30 Ciekawe skoro budynek już stoi i ludzie kupili mieszkania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usma remonty IP: *.30.238.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.13, 12:17 witam ,i jak ida remonty ,kiedy zaczynacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: remonty IP: 46.77.124.* 10.11.13, 11:14 Witam Ja już prawie kończę, czekam na wode i koncowe odbiory budynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: remonty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 11:56 Czy można zapytać w której inwestycji kupił Pan mieszkanie? Czy został Pan wpisany do księgi wieczystej ? Bo poniższe pisma i artykuły i wpisy na tym formum wykazują duże nieprawidłowości. Znaczy naturalnie nikt nie zabroni Panu kupić , a im sprzedać mieszkania , ale to raczej na takiez samej zasadzie można kupić od Pana X Pałac Klultury :) bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000d8be9/qvxxiaguziohximugwqfaeqxssmcslnt/Scan0319.pdf warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,13510242,Deweloper_przekombinowal__Dom_jednorodzinny__ale_lokali.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosv Re: nielegalne praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 11:46 Tak Panowie zdecydowanie przegięli. - ja też tego tak nie zostawię. Skonsultuję się z prawnikiem i jestem jak najbardziej za nagłośnieniem sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_mak Re: odbiór mieszkania 12.11.13, 11:06 witam, jestem docelowym mieszkańcem Sarenki i dziwi mnie fakt, że na naszym forum rozwija się wątek Brzozowej. Zaintrygował mnie jednak Twój wpis i postanowiłem go w sobotę zweryfikować - przynajmniej to co można, bo moje doświadczenia z deweloperem są zupełnie odmienne. nie ma zbywania a jeśli potrzebuję to uzyskuję konkretną informację. Jaki jest efekt mojego sobotniego spaceru ? Ogrzewanie już działa, prace podłączeniowe trwały ponoć w piątek późnym wieczorem a sobotę to sam widziałem. Jestem ciekaw ilu deweloperów by tak zabiegało w weekend, aby podłączyć media (nawet jeśli się opóźnił z przekazaniem budynków). Śmietniki stoją, domofony zamontowane (choć nie wiem czy działają bo widziałem, że ktoś przy nich jeszcze pracował) a co mnie najbardziej zaskoczyło (na plus) to klatki - są drobne niedoróbki, to fakt, ale naprawdę drobne. Fajne są zaś duże kafle a nie standardowy gres techniczny z Castoramy, fajny mozaj i drzwi. W sumie, to nie wiem o co Ci chodzi. Poza tym, wydaje mi się, że takie sprawy to najlepiej załatwiać najlepiej bezpośrednio z deweloperem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: odbiór mieszkania IP: *.centertel.pl 12.11.13, 21:35 Witam Tak jak autor postu powyżej nie rozumiem dlaczego rozwija się tu watek brzozowej. Tez jestem docelowym mieszkańcem Sarenki i mam całkiem inne doświadczenie z deweloperem i nie rozumiem do końca całej tej nagonki. Wiadomo że nie da sie wszystkim przypasować i jest to zrozumiałe ale po co siać różnego rodzaju domysły i opinie na forum które zostało założone dla całkiem innej inwestycji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa lokatorka Re: odbiór mieszkania IP: *.ip.netia.com.pl 18.11.13, 18:35 Witam Chcialem sie dowiedziec cos na temat brzozowej. Chce zakupic z mezem mieszkanie, ale obawiam sie garazy, ktore sa ponizej terenu. mieszkacy poinformowali mnie, ze obok budynkow znajduja sie jakies glebokie studnie (25m) i woda z garazy wplywa do nich. a co sie stanie z olejem jesli wycieknie z mojego samochodu? czy to jest zgodne z prawem? zeby po paru miesiacach nie okazalo sie, ze musze oddac garaz bo jest cos nie tak albo moj samochod bedzie stal w metrowej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: odbiór mieszkania IP: *.centertel.pl 19.11.13, 09:13 Witam. To jest forum na temat inwestycji "Apartamenty Sarenka" Proszę o inna inwestycje pytać na innym forum dotyczącym danej inwestycji. Dziękuje M Odpowiedz Link Zgłoś
budujemy24.com Re: Apartamenty Sarenka Warszawa Wesoła 18.08.14, 22:59 PILNE !!! Poszukuję firm podwykonawczych mających problemy z rozliczeniami za wykonane prace z firmą Inspiro P&R Bogdańscy Proszę o kontakt tel: 692 284 881 Odpowiedz Link Zgłoś