Dodaj do ulubionych

kontakt z administracją

17.03.13, 18:46
Niestety w ten sposób przyszło mi kontaktować się z administracją naszego osiedla. Próbowałam już mailowo i telefonicznie ale bez efektu ... zero odzewu. Więc jeśli ktoś z adm. czyta te forum to ponawiam wątek dotyczący wind na naszym osiedlu.

Jak długo jeszcze przyjdzie nam oglądać paskudne paździerzowe windy? Skoro płacimy za eksploatacje części wspólnych to ja mam już dość tego widoku! Jeśli ktoś będzie remontował mieszkanie to niech zabezpiecza windę na własną rękę.
Trzy lata to już na pewno dość.

Oczekuję na odpowiedz na forum
Obserwuj wątek
    • vickm Re: kontakt z administracją 17.03.13, 19:00
      Jestem za. Dodam, że płyty paździerzowe są brudne i śmierdzące i nie sposób tego posprzątać. Najwyższy czas usunąć to.
    • arek-zabki Re: kontakt z administracją 17.03.13, 22:47
      a o który etap tego osiedla Pani chodzi ???
      • aleks-online Re: kontakt z administracją 18.03.13, 07:06
        Oczywiście o ostatni III, mam nadzieję ze na poprzednich takie płyty zostały już dawno zdemontowane??? bo jak nie to współczuję.
        • piotr2506 Re: kontakt z administracją 18.03.13, 13:58
          Jestm za.
          Kiedy zdejmiecie te paskudne dechy?
          Jeżeli nie zdejmiecie ich do świąt, to sam je zdemontuje.
          W ósemce przynajmniej.
          • gw-15 Re: kontakt z administracją 18.03.13, 15:55
            obawiam się że po zdjeciu tych osłon windy będa zdemolowane przez tych którzy będa jeszcze wykończąc wolne mieszkania
            tak więc do momentu sprzedaży i wykończenia ostateniego mieszkania na klatce schodowej nici z tego
            sam widziałem jak ludzie wnosząc rzeczy do mieszkania niszczą ściany na klatach schodowych, to samo będzie z windami
            • aleks-online Re: kontakt z administracją 18.03.13, 16:17
              oj nie ... to nie jest dobry argument. W ten sposób to do niczego nie dojdziemy, ja nie zamierzam czekać aż ostatnie mieszkanie zostanie sprzedane, bo później zacznie się kolejny problemy obecni mieszkańcy zaczną remonty i tak na okrągło.

Dla mnie jest oczywiste ze jeśli ktoś kupuje mieszkanie na osiedlu to zależy mu również na dbałości o części wspólne osiedla i to też w jego interesie będzie zabezpieczenie przed ew. szkodami.
              • el-team Re: kontakt z administracją 19.03.13, 07:38
                Niestety nie dla wszystkich jest to takie oczywiste. Proszę podejdź do budynku 6 i zobacz jak wyglada klatka schodowa.
                W dniu dzisiejszym będą zdejmowane osłony wind.
                Patryk
                • neets Re: kontakt z administracją 19.03.13, 09:38
                  no własnie , klatka jest zniszczona, klamki w drzwiach nie ma juz kilka tyg.-czy nie ma sposobu aby pociagac do odpowiedzialnosci tych ktorzy to niszcza? To wstyd,zeby nowe osiedle tak wygladało.Ale tez dlaczego tego nikt nie naprawia? Przeciez nie wszyscy mieszkancy tego budynku powoduja zniszczenia.
                  • piotr2506 Re: kontakt z administracją 19.03.13, 11:18
                    Możliwe, że w bloku nr 6 deski powinny jeszcze zostac.
                    W 8 i 12 jest po 1 niesprzedanym mieszkaniu. Zniszczeń za wiele nie ma, raczej fuszerka Dolcan-a. Jak będziemy czekać do ostatniego mieszkania, to możemy długo poczekać.
                    Wyremontowane już mieszkania, mogą być np. odsprzedane i ktoś postanowi przwestawiać sciany. Co wtedy?
                    Każdy kto planuje większy remont powinien to zglosic w administracji. Ochrona ,administracja i My mieszkańcy powinniśmy kontrolować czy na wskutek remontu nie ma jakis zniszczen. Trzeba wywiesic odpowiedni regulamin.
                    • extreme78 Re: kontakt z administracją 19.03.13, 12:44
                      Drodzy Państwo weźcie poprawkę, że niestety sporo mieszkań na naszym osiedlu to mieszkania pod wynajem, gdzie nie mieszkają ich właściciele tylko przypadkowi ludzie wynajmujący na jakiś czas to lokum. Niestety większość z nich nie szanuje naszej wspólnej własności a wręcz odwrotnie i stąd te poniszczone klatki. Apogeum tego zjawiska jest w bloku nr 6 gdzie chyba połowa mieszkań jest pod wynajem a i towarzystwo je wynajmujące pozostawia wiele do życzenia.
                      • neets Re: kontakt z administracją 19.03.13, 17:07
                        Ja bym nie szykanowała tak wynajmujacych bo raczej duzo do rzeczy to nie ma, osiedle jest duze i sa rozni ludzie, my jak kupilismy mieszkanie za chwile okazało sie ,ze wlasciciele innego zniszczyli pewna wspołwłasnosc, wiec chyba nie wszyscy sa tacy.
                        • kll777 Re: kontakt z administracją 19.03.13, 20:04
                          Co do bloku nr 6, to już od dłuższego czasu (co najmniej rok) nie przybywa nowych zniszczeń. Mięliśmy pecha do wandali, którzy zostawili po sobie "pamiątki". Na chwilę obecną sytuacja wydaje się być ustabilizowana. Wielokrotnie pytałam administrację co z dawno obiecywaną odnową poniszczonych ścian w bloku? Nie jest to jakiś kosmiczny wydatek. Mieszkańcy mają dość widoku tych ścian, na tyle dość, że były już pomysły aby dorzucić się do odnowy klatek - odrzucone przez administrację. Rozumiem, że nic na własną rękę robić nam nie wolno..., może jednak administracja wypowie się co i kiedy planuje w tej sprawie zrobić, bo dla większości mieszkańców bloku temat nie jest zamknięty ?
                          • neets Re: kontakt z administracją 20.03.13, 10:45
                            Ja mam nadzieje,ze pieski nie zasikaja tej ładnej teraz windy jak to z płyta było.
                            • aleks-online Re: kontakt z administracją 20.03.13, 11:00
                              No tak ale zwierzaki na osiedlu to oddzielny temat. Ale i tak łatwiej posprzątać teraz windę niż wcześniejszą płytę, w którą wsiąkały wszelkie płyny i zapachy.

Dziękuję za interwencję i zdemontowanie płyt.
                              • piotr2506 Re: kontakt z administracją 20.03.13, 11:35
                                W którym bloku płyty zostały zdemontowane?
                                W 8-ce ciągle są.
                                Przy demontażu prośba o usunięcie naklejek z drzwi windy (z obu stron).
                                Dobrze by było wywiesić infromację o nie naklejaniu, przyczepianiu czegokolwiek.
                                • ser-ock Re: kontakt z administracją 07.05.13, 10:56
                                  Jaka firma Wam administruje osiedlem ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka