Gość: draco
IP: *.dynamic.chello.pl
07.06.13, 08:26
Parę dni temu zakończyłem proces zakup mieszkania w miasteczku wilanów. Wilanów był lokalizacją którą wcześniej odrzucałem/nawet nie analizowałem - wierzyłem że nie ma tam infrastruktury . Przez czysty przypadek znajomi kupili tam wcześniej mieszkanie i zaprosili nas.
To co mnie przekonało to że mogę na wilanowie kupić mieszkanie (gotowe) o dużej powierzchni >100 metrów za kwotę pozwalająca kupić 80 metrów lub mniej w dzielnicach centralnych i to w budynkach o niższych standardzie wykonania. Sama dzielnica dość przyjemna, chociaż w budowie. Bardzo dużo sklepików i restauracji, miejsca gdzie można pójść z dziećmi lub które oferują zajęcia rozwojowe dla dzieci, jeszcze więcej w budowie. Niskie 3-4 piętrowe budynki (wyżej nie można budować ze względu na zagospodarowanie terenu). Dzięki zbudowaniu al. Rzeczpospolitej miasteczko ma już dobre połączenie z reszta Warszawy. Stojącej wody i bagna nie stwierdziłem. Raczej mamy do czynienia z obniżeniem lustra wody gruntowej po tak dużej zabudowie jak jest obecnie - która jak gdzieś czytałem może wręcz zagrażać ogrodom pałacu wilanowskiego.
Na minus jest jedynie miejska komunikacja - autobusowa a nie szynowa którą preferuje (tramwajowa lub metro). Przy czym dla osób posiadających samochód ze względu na relatywnie dobry wyjazd przez Rzeczpospolitą/Sobieskiego Czas 15-20 minut dojazdu do centrum (PKIN;)) samochodem;) jest dla mnie akceptowalny -
Zachęcam więc aby sprawdzać tą i inne lokalizacje w rzeczywistości a nie opierać się na obiegowych opiniach.