Dodaj do ulubionych

PB Konstanty Strus - proszę o opinię

09.08.04, 13:57
Witam serdecznie
szukam rozpaczliwie mieszkania dla mojej rodziny - dużego ale za to
taniego ;) Natknęłam się na nową inwestycję Przedsiębiorstwa Budowlanego
Konstanty Strus - Przy Bazylice (Praga Południe). Znalazłam dla siebie bardzo
ładne mieszkanie i cena też nie jest porażająca. Nie słyszałam jednak
wcześniej o tej firmie poza tym, co wyczytałam na tym forum (niewiele). Wiem,
że już oddali kilka inwestycji w Warszawie i sporo w Siedlcach. Może ja będę
miała więcej szczęścia od moich poprzedników i tym razem zgłosi się więcej
osób mających jakieś doświadczenia z tym developerem. Proszę o wszelkie
opinie.
Pozdrawiam
Agata
Obserwuj wątek
    • Gość: bdg Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 13.08.04, 13:18
      moje mieszkanie się u nich jeszcze buduje więc wiele doświadczeń nie mam, ale
      jak na razie wszystko wygląda dobrze.

tylko umowa przedwstępna jest tragiczna, choć z drugiej strony godzą się na
      pewne zmiany.

bdg
      • klemens.klemens Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię 10.09.04, 19:35
        No i jak się sprawy mają?
        • Gość: bdg Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.sbi.com 06.10.04, 18:32
          ciagle sie buduje ;-)

postepy budowy widac, wiec nie mam na co narzekac :-)
          • Gość: Robert Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.sap.com / 217.153.27.* 08.10.04, 15:46
            Ja też kupuję mieszkanie u Strusa, ale na Korytnickiej.W miarę przyzwoicie
            budują.Stawiają już krokwie na dachu. Czy Wam chodzi o tę samą budowę ?
            • Gość: melena2 Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.devs.futuro.pl 27.10.04, 20:37
              Czy ktoś spisywał umowę wstępną w formie aktu notarialnego?
              Nie wiem na jakie zmiany Struś się zgodzi, bo umowa której wzór nam przedstawił
              jest po prostu do d... Zapisy są mało konkretne. W niektórych przypadkach np.
              punkt o indeksacji wręcz do zinterpretowania jako możliwość zmiany ceny w
              trakcie budowy, a już po podpisaniu umowy.

Czy udało się komuś wynegocjować kary umowne za niedotrzymanie terminu
              realizacji inwestycji?

• Gość: melena2 Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.mos.gov.pl 28.10.04, 09:53
      Podciągam wąteek, bardzo proszę o wszelkie info!
      • Gość: jj Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.skwer / 217.153.142.* 28.10.04, 10:14
        zapytaj się na forum siedleckim

moi teście mieszkają w budynku wybudowanym i obecnie administrowanym przez
        strusów (bo to rodzinny biznes jest !)

m zd. to typowo "dolna półka". wszystko trzyma się kupy, ale po 4 latach juz
        kiepsko wygląda (np. tynki na elewacjach). dużo mieszkań, mała i psująca się
        winda (oczywiście Schindler !) do ktorej i tak trzeba dojść po schodkach !
        źle "rozwiązane" balkony
        • Gość: melena2 Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.mos.gov.pl 28.10.04, 12:57
          Dzięki za poradę, na info siedleckie pewnie zajrzę. A czy ktoś zna odpowiedzi
          na postawione wyżej pytania?
    • melena2 Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię 28.10.04, 14:19
      podciągam wątek, ale zależy mi na odpowiedziach na moje pytania
      • Gość: emu Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.crowley.pl 28.10.04, 15:47
        melena, też interesuję się strusem. co prawda mieszkania są tak beznadziejnie
        zaprojektowane, że nie wiem czy się zdecyduję.
        pisałaś, że mają fatalną umowę. niestety nic o tym nie wiem, bo jeszcze do tego
        etapu kupna ieszkania nie dobrnąłem. napisz coś więcej o tej umowie pls. na
        które postanowienia trzeba uważać. ku przestrodze dla innych. plis.
        pozdrawiam.
        ps: struś czy strus?
        • Gość: melena2 Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.devs.futuro.pl 28.10.04, 20:32
          Struś, tak jak zwierzątko :-)
          Niefajne strony umowy:
          - Struś ma możliwość zmiany ceny już po zawarciu umowy (VAT i coś co się nazywa
          indeksacja wskaźnika wzrostu cen w budownictwie
          - brak zabezpieczeń na wypadek późniejszego oddania mieszkań
          - określenie "umowa przyrzeczenia sprzedaży" jest nieścisłe, mało wiążące :
          powinno być "umowa przedwstępna sprzedaży"
          - opłata manipulacyjna w przyoadku rezygnacji z mieszkania
          - mogą rozwiązać umowę jeśli spóźniasz się z opłatą o miesiąc
          - niechętnie przystają na raty (ale przystają)płacone wg. postępu prac a nie wg
          ich z nieba wziętego harmonogramu
          - nie ma możliwości wyegzekwowania dotrzymania terminu oddania lokalu z ich
          strony
          - liczne nieprecyzyjne określenia, które pozwalają interpretować umowę w różny
          sposób
          Należy zawierać umowę przedwstwstępną w formie aktu notarialnego, ale nie jest
          to częsta praktyka klientów (koszty!!!), więc jeśli ktoś o to Strusia prosi, to
          następuje wielkie zdziwienie a potem szybka sugestia, że "może skorzystać z ich
          notariusza". Ten akt w razie co skraca drogę egzekwowania roszczeń.
          Pozdrawiam,

-
          • Gość: emu Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.crowley.pl 29.10.04, 10:59
            dziekuje bardzo za cenne wskazówki.
            ps: to chyba jednak nie jest struś tylko strus. na www.kstrus.com.pl jest
            napisane "konstanty strus", a w ich folderze, który dostałem na targach
            mieszkaniowych było napisane "...państwo strusowie" a nie strusiowie.
            pozdrawiam.
            • Gość: melena2 Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.mos.gov.pl 29.10.04, 12:20
              No, nic, i tak go wszyscy przerobili na Strusia :-)
              Czy ktoś już zwrócił uwage na tę umowę i jest po negocjacjach z Strusem????
              Czekam na info.
              • Gość: Ewelina Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 17:02
                Wszystko przebiegło pomyślenie, bez żadnych problemów.GORĄCO POLECAM.
                • Gość: Zenek Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię IP: *.r-link.pl 15.11.13, 12:36
                  No jak z biura sprzedaży odpowiadają po dziewięciu latach to chyba dobrze z tym Strusem nie jest.
    • tanitazaitceva Re: PB Konstanty Strus - proszę o opinię 16.11.18, 10:07
      Projektowanie wnetrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasja!tz-interior.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka