Gość: Wojtek IP: 62.29.199.* 21.08.04, 00:01 ja też chcę kupić mieszkanie na Pileckiego na Ursynowie.Nie znam zupełnie tego developera,nie wiem czy są solidni.Podobno Robyg już coś wybudował w Wilanowie.Czy ktoś coś o nich wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dada Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.08.04, 09:00 Tak przejeżdżm tamtędy parę razy dziennie (mało znany łącznik Ursynó-Wilanów). Nie znam developera ale wyglądo to ładnie i z klasą. Cena, ponoć, nie jest niska. Znajdziesz tę inwestycję przy ul. Klimczaka, tam gdzie buduja świątynię opatrzności (jest ona dużo dalej ale przy tej samej ulicy). Jest to ta część Wilanowa gdzie jest jeszcze duże pole, którego właścicielem jest prokom. Przejedź się i zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyd Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 01.10.04, 00:27 kupa Zydów i juz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:53 odpowiedz mi ,czemu ciagle masz cos do naszego domu.Niech kazdy zajmue sie wlasym domem i nie miesza w sprawach,ktore co jego nie dotycza.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.tele2.pl 21.08.04, 09:30 Ja mam zamiar kupic tam mieszkanie,rozmawiałam z praconikami firmy, wszystko wydaje się byc ok, prace posuwaja się prawie zgodnie z planem, oddanie planowane na grudzień, a wybudowali do tej pory osiedle marysieńki w wilanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: 195.245.217.* 23.08.04, 17:29 A ja kupiłam od nich mieszkanie na Wilanowie i bardzo polecam. Nie ma się do czego przyczepić. Co prawda było małe (1,5 miesiąca) opóźnienie ale wszystko jest jak najbardziej OK. Miła, kompetentna załoga. Solidnośc i profesjonalizm na kazdym kroku. Ważne jest tez to, ze probuja dopasowac harmonogram wplat do mozliwosci inwestora. Tak tez bylo w moim przypadku. Odebrałam już klucze jestem baaardzo szcześliwa !!! Z całego serca polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.k.mcnet.pl 31.08.04, 10:06 Ja już kupiłem mieszkanie przy Pileckiego zachęcony wyglądem domów w Wilanowie. Projekt jest OK - przede wszystkim jest to kameralny budynek, a nie kolos jak sąsiedzi. Poślizg na budowie jest ok. 2-3 tygodni, czyli na razie nie jest źle. Umowę można negocjować, zarówno jeśli chodzi o terminy wpłat, jak i inne zapisy. Jedyną konfliktową osobą jest "pan" architekt, z którym trzeba ustalić ewentualne zmiany ścian i przyłączy. Ale ... wystarczył mały "donosik" do firmy i wszystko jest OK. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.abcdata.pl 31.08.04, 10:27 Hmmm... To dziwne. Mi pan architekt wydał sie przemiły, doradzil i zaakceptowal wszystkie zmiany tak jak chcielismy. Milo mi powitac kolejnego sasiada :) Ktore pietro ? My III :) Pozdrawiam Ilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.abcdata.pl 02.09.04, 09:27 Sa moze jacys nowi sasiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kwik / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 16:25 powiedzcie orientacyjnie cena m2 jak sie ksztaltuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
timex Re: Pileckiego,Firma Robyg 06.09.04, 16:33 wszystko znajdziecie na stronie inwestora: www.robyg.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 26.10.04, 12:03 Oj,tak,mi Pan Architekt tez dał popalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: 195.116.118.* 05.10.04, 13:37 co slychac na budowie - ma ktos jakies info?kiedy oddanie?dotrzymaja slowa?czy okarza sie oszustami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.acn.waw.pl 05.10.04, 14:20 Dzis ide na budowe, slyszalam ze wstawiaja juz okna. Maja jakies male opoznienie 2 tygodniowe. Misle ze pod koniec grudnia powinni dac klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
maweiss Re: Pileckiego,Firma Robyg 06.10.04, 09:29 Mialem zamiar kupic u nich, ale raczej nie wyrobia sie do konca tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.acn.waw.pl 06.10.04, 11:50 i dlatego ze nie oddadza do konca roku, rezygnujesz z zakupu???Troche dziwne. Bylem na budowie i w wiekszosci okna sa juz wstawione. Jezeli Ty chcesz kupic mieszkanie teraz to pozostaje Ci tylko rynek wtorny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz78 Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.crowley.pl 06.10.04, 12:05 Witam, cały czas myśle nad zakupem tam mieszkania, bardzo ładne miejsce ale czy może ktoś z was dokładnie mi powiedzieć gdzie będzie wylot tunelu. Czy to będzie dokładnie na rondzie płaskowickiej-pileckiego czy troche dalej, ile to będzie od budynku 200-300 metrów. Jak ktoś pomoże będe wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.acn.waw.pl 06.10.04, 12:31 Dokladnie nie wiem gdzie bedzie wylot. Wiem tylko tyle ze budowa autostrady ponownie zostala wstrzymana. Nie zgadzaja sie mieszkancy. I w cale im sie nie dzieie zwlaszcza tym ktorzy mieszkaja przy Cieszewskiego i Plaskowicka. Mysle ze plac budowy autostrady zostanie przeniesiony w inne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz78 Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.man.polbox.pl 06.10.04, 12:37 To że autostrada będzie szla tunelem pod płaskowicką jest już przesądzone, poczytaj forum ursynów, tylko teraz jest ważne gdzie będzie wlot i wylot tunelu. Cały odcinek ma być oddany ok 2010r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 06.10.04, 15:05 wlot do tunelu wg jednej z koncepcji ma byc az kolo geanta wg innej na skrzyzowaniu plaskowickiej z pileckiego,tyle tylko wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz789 Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pilecki IP: *.crowley.pl 06.10.04, 15:14 I tu jest cały problem jak pod Geantem to ok a jak na skrzyżowaniu to przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 06.10.04, 17:19 www.kostkibrukowe.pl/artykul1109.htm podobno jednak kolo geanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 06.10.04, 17:26 www.radio.com.pl/news/iar/default.asp?newsID=1367436 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.acn.waw.pl 06.10.04, 20:59 To juz lepiej. Nie bedzie tunelu na plaskowickiej i pileckiego.UUUUFFFFFF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 07.10.04, 10:46 czy ktos cos wie na temat opoznien w kanalizacji? podobno nie bedzie kanalizacji do konca tego roku - moze robyg sie postara i bedzie - he he - zobaczymy czy to solidna firma??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.acn.waw.pl 07.10.04, 13:29 Kolejny etap budowy prawie zakonczony - koncza 11.10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.emmerson.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 16:12 Biorąc pod uwagę stan zaawansowania i ilość ludzi tam pracujących to do wakacji powinni skończyć. Dla zainteresowanych przebiegiem autostrady polecam www.ursynow.pl/informacje/prezentacja.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.acn.waw.pl 07.10.04, 16:44 A czy byles ostatnio na budowie????????Chyba nie!!!!!!!!!!!!!!! wiec nie wyrazaj swoich glupich opini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck 08.10.04, 11:12 Witam wszystkich, szczegoleni przyszlych sasiadow:) Cod o budowy, to moze i ilosc osob poruszajacych sie po placu nie robi wrazenia, ale prce sie dosc szybko sposuwaja. Okana sa wastawiany, na oko ok.60% juz ma, a od poczatku tygonia zaczynaja tynkowac wewnatrz. Co do kanalizacji, to rzezcywiscie gmina nieco sie nie przygotowala, ale Robyg zaprewnia alernatyw. pozdrawiam - rataj (parter) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.acn.waw.pl 08.10.04, 12:08 Witam przyszlego sasiada. Rzeczywiscie jakna taka ilosc robotnikow prace ida szybko. Do 11 maja byc wstawione wszystkie okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.emmerson.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:19 Panie Mirek, widzę że jesteś strażnikiem tego forum i chcesz, żeby jak najwięcej osób kupiło tu mieszkanie, co będzie skutkowało zastrzykiem gotówki i szybszym ukończeniem budowy. Ja też jestem tym bardzo zainteresowany żeby tak było, ale patrzę realnie, a zima za pasem. Oby była łagodna dla budowlańców, bo będą mieli alibi na opóźnienia. A czy moje opinie są głupie, pogadamy na wiosnę i mam nadzieję, że nie będziemy zbyt bliskimi sąsiadami, bo nie lubię nerwusów. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 08.10.04, 14:08 nie wyzywac sie!!! mamy tworzyc wspolnote :-) mam pytanko? czy ma ktos mieszkanko na parterze? bo ja mam grilla i szukam na niego miejsca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg plaskowickiej i pileck 08.10.04, 18:06 tak, my z żona mamy miec prawie 110 m ogrodek:)ale grilla sobie sprawimy:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:07 dzisiaj na budowie ruch byl duzy,majster twierdzi,ze do konca roku powinni zdazyc,maja awaryjne plany podlaczenia kanalizacji wiec nie panikowac zwlaszcza irena.wiecej optymizmu w lutym bedzie parapetowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.acn.waw.pl 08.10.04, 16:45 Ale ja nie panikuje i ciesze sie ze wszystko idzie w dobrym kierunku, oby tak dalej. Serdecznie pozdrawiam przyszlego sasiada!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 19:37 Witam szanowne Sąsiadki i Sąsiadów, i potwierdzam swe uczestnictwo w parapetówce:) - /oby luty/ MIK ps. Z tego co wiem to Robyg spuścił 39 mieszkań na 46 co daje 85% przychodów więc nie ma mowy o wykrętach z tytułu braku kapitału. Czy ktoś wie dokładnie ile metrów od budynku będzie przebiegała uliczka łącząca płaskowickiej z Gandhi? ale jakieś wiarygodne źródło prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 11.10.04, 16:42 Proponuje spotkanie wszystkich ktorzy kupili mieszkanie przy ul.Pileckiego w firmie Robyg - moze jakies piwko albo kawka???Tak wiec kiedy idziemy do pubu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilii Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 13.10.04, 14:40 ja jestem za - proponuje poczatek listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.acn.waw.pl 15.10.04, 10:13 Czy wszystkie okna zostaly juz wstawione?????pilne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.emmerson.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:06 Wg mojej (głupiej) opinii to nie. Chyba, że te dziury w budynku, które widziałem dzisiaj jadąc ul. Płaskowickiej to otwory do transportu materiałów. W każdym razie zaawansowania nie można określić jako stan surowy zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.acn.waw.pl 15.10.04, 15:49 Rozmawialam z szefem budowy i stwierdzil ze okna beda wstawione w sobote lub najpozniej w poniedzialek i ze wyrobia sie do 20 grudnia. To sie okaze!!!! Jestem za spotkaniem !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilli Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 15.10.04, 17:30 niewiem co jest grane ale ludzie oddaja mieszkania na www.robyg.com.pl wczoraj bylo 6 a dzis jest 7 mieszkan do sprzedania, mieszkanie nr 51 bylo sprzedane a tu na raz pojawilo sie jako wolne, mosz ktos z firmy to wyjasni - bardzo prosze o to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.acn.waw.pl 15.10.04, 20:35 moze przez ta autostrade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 18.10.04, 12:45 a ja widzę znowu 6 mieszkań a Ty LILI nie panikuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:28 proponuje spotkanie 5 listopada o 19 w centrum na Chmielnej "POD KAKTUSAMI" naprzeciw kina Atlantik ,myle ze bedzie kazdemu podrodze. Co wy na to,pogadamy o naszym DOMKU Odpowiedz Link Zgłoś
rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 18.10.04, 14:42 moze ludzie nie dostali kredytu i dlatego musieli odstapic od rezerwacji lub podpisanej umowy przedwstepnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja26 Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 18.10.04, 16:39 ja jestem za 5 listopada -godz. 19 - stoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 26.10.04, 12:10 Spokojnie,te gwiazdki to tylko rezerwacje,my mieliśmy 2 mieszkania do obejrzenia, wybraliśmy jedno i gwiazdka przy drugim mieszkaniu zniknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:42 A oto i nowe wiesci :) Bylismy w sobote rano na budowie spotkac sie z panem elektrykiem w celu wskazania gdzie chcemy miec przylacza elektryczne i gniazdka. Pan elektryk - bardzo w porzadku gosc :) Prace sie posuwaja, dolne mieszkania sa juz otynkowane wewnatrz, blok prawie caly oblozony styropianem i zaczynaja tynkowac z zewnatrz. Calkiem przypadkiem spotkalismy nowa sasiadke, ktora podpisala umowe tydzien temu. I tu ciekawostka !! Termin oddania wyznaczono jej na koniec marca a podpisanie aktu na 15 maja. Moze ktos ma jakis komentarz dlaczego tak jest ? Skoro my mamy odbior ( przynajmniej ja, a podpisywalam umowe gdzies tak marzec/kwiecien ) na koniec grudnia a akty na 15 lutego. Czy spotkanie ewentualnych sasiadow jest nadal aktualne....? Przypominam : 5 listopad , Pod Kaktusami, naprzeciwko Atlantica :) Do zobaczenia i czekamy na nowe wiesci :) I&J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.acn.waw.pl 25.10.04, 11:11 Czy mozesz podac mi numer do elektryka. z gory dziekuje. irenan2000@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk? Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 25.10.04, 14:30 mam pytanie - po co wam elektryk? czy to wazne gdzie bedzie gniazdko - tzn czy czy 5 cm w lewo czy w prawo itp?jestem ciekaw - tez tam kupilam mieszkanie ale nieweim czy kontaktowac sie z elekreykiem, doradzcie mi, nieznam sie na tym, co so terminu oddania to tez mam na maj, co do wykonania to bylam w sobote rowniez, ale w srodku wiele nie zrobili, nawet nie ma scian dzialowych na 5 pietrze :-( odpowiedzcie mi o co chodzi z tym elekttrykiem,ok? dziekuje z gory i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.abcdata.pl 25.10.04, 15:00 Hmm... No mysle ze po to zeby miec po swojemu wszystkie kontakty i przylacza. My robilismy pewne zmiany tzn przestawialismy scianki w srodku i dlatego teraz w troszke innych miejscach potrzebujemy przyłącza. Jesli na przyklad planujemy podwieszany sufit to nie potrzebuje kabli na srodku sufitu tylko po bokach bo tak bedzie szlo oswietlenie. Po prostu juz mniej wiecej wiemy jak wszystko bedzie urzadzone i co gdzie bedzie stalo i dlatego wlasnie pod ten moj projekcik mam teraz kontakty, dokladnie tam gdzie chce i nie bede musiala ciagnac zadnych kabli :) Ale jesli sie nie wprowadzilo zadnych zmian to w oryginalnym projekcie sa i tak w bardzo przemyslanych miejscach i mysle ze nie bedzie problemow. Jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz. Witamy nowa sasiadke :) Pzdr. I&J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: 217.153.113.* 26.10.04, 08:51 Cześć Ilka i Wszyscy Nowi Sąsiedzi, niedawno dołączyłam do Domu na Ursynowie. Z nowości, to tyle, co Ilka napisała. Mam nadzieję jednak, że nie będzie tak, że Wy już będziecie długo, długo mieszkać, a mi dopiero zgodnie z harmonogramem wręczą klucze;0. Tak naprawdę w Robygu powiedzieli, że oczywiście możliwy będzie wcześniejszy odbiór techniczny, ale jako zabezpieczenie w związku z niepewną sytuacją przyłącza kanalizacyjnego wolą podać dalszy termin. Dla wahających się - jeśli chodzi o Rybygów, jak dotąd mam wrażenie, że są pomocni, a w obejściu pełny Wersal. Może ja standardów obecnych nie znam, ale rzeczywistość przerosła moje wyobrażenia. Mam nadzieję, że do zobaczenia 5 listopada, o 19. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa26 Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 04.11.04, 12:57 czy ktos sie wybiera w piatek o 19? bo nie chce przyjsc na to spotkanie sam - potwierdzcie ze bedziecie, ok? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.acn.waw.pl 04.11.04, 15:43 raczej tak ale moge sie troche spoznic. podajcie dokladny adres gdzie jest to spotkanie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa26 Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 04.11.04, 15:48 przy restauracji "pod kaktusami" na chmielnej (na przeciwko kina "atlantic") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 20:43 No my postaramy sie byc. pewnie na chwilke ale zawsze :) Do zobaczonka. Pzdr. I&J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa26 Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 05.11.04, 18:43 bardzo ale to bardzo was przepraszam ale nie bede na s[ptkaniu :-( musze jeszcze zostac w pracy, mam nadzieje ze zorganizujemy jeszcze jakies spotkanko przwed koncem roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:22 No my tez nie dalismy rady byc. Szkoda :( Ale mam nadzieje ze ktos dotarl i zda relacje tu na forum :) Pzdr. I&J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: 217.153.113.* 06.11.04, 21:16 Witajcie, Robygowcy a oto i relacja: dotarłam pod kaktusy, z półgodzinnym co prawda opóźnieniem Pogadałam sobie z kilkoma stolikami o tym, czy przypadkiem są moimi sąsiadami. Jeden (stolik) zadeklarował nawet, że chętnie. Tyle, że jeszcze nie kupili mieszkania. i to byłoby na tyle... ...do następnego zobaczenia;) edyta Odpowiedz Link Zgłoś
rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści 09.11.04, 13:28 Witam, Przepraszam, ale Nam takze nie udalo sie dotrzec - wyjad do mojego rodzinnego Elblaga. Podzileam nadzieje tutaj przedstawione co do kolejnego spotkania, na ktore chetnie przybedziemy z zona. pozdrawiamy sasiedzi z mieszkania na parterze z najwiekszym ogrodkiem:) ps. a z innej beczki czy widzieliscie jak prace sie posuwaja? jest super, my zdecydowanie zaliczamy sie do tych nieporwanych optymistow, ktorzy wierza w klucze pod choinke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg - nowe wieści IP: *.acn.waw.pl 10.11.04, 21:31 Rzeczywiscie, blok rosnie w oczach.Ostatnio jak bylam czesc bloku od strony zachodniej jest pomalowana.Mysle ze bedziemy mieli wszyscy ladny prezent pod choinke. Pozdrawiam wszystkich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:35 bylem w sobote ,roboty trwaja,a co z podlaczeniami czy juz cos wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:13 roboty na budowie trwaja wykanczane sa czesci wspolnej,tynkowane mieszkania na III pietrze ,beda dogrzewac i osuszac ale jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 11:57 Nie mam teraz czasu się tym zając ale proponuje zainteresować się mediami. Zagadałem wczoraj z kierownikiem budowy i grymasił że media jeszcze nie podciągnięte a termin odbiorów już za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 20.11.04, 11:01 Witam! Bardzo prosze osoby ktore podpisaly umowe przedwstepna z firma Robyg na zakup mieszkania przy ul. Pileckiego o zgloszenie sie na e-maila: advoccat@gazeta.pl najlepiej z podaniem wlasnego nr tel. kom. w bardzo waznej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 16:56 A tak wlascieiw to o co chodzi. moj e-mail to irenan2000@yahoo.com bylam dzis na budowie niestety nikogo z robotnikow nie bylo, wiec zapytalam sie tego pana z tzn ochrony. Powiedzial ze nic w srodku jeszcze nie robia a termin oddania to kwiecien.co o tym myslicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowanyyyy Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 20.11.04, 17:17 ja tez tam mam mieszkanie kupione - mi powiedzieli ze w maju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 17:47 to jeszcze lepiej. czy ktos moze to wyjasnic.a moze sa jeszcze inne osoby ktore maja inny termon odbioru.pozdrawiam przyszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 19:52 Jeżeli Pani (Irena) ma termin w umowie przewstępnej na grudzień tzn., że ma Pani tego terminu pilnować. Ja też mam grudzień. Z tego co wiem, są różne terminy odbioru technicznego i różnych osób. I tak mieszkania grudniowe mają być zrobione kosztem mieszkań z późniejszym terminem (info od Pana na budowie). Problem jednak wynika z dwóch źródeł: 1. Opóźnienie podłączenia mediów (w Robygu wymijają się od odpowiedzi bo pewnie jeszcze sami nie wiedzą) - Tak na ucho Pan na budowie powiedział mi że to okolo 2-3 m-ce. I to by się zgadzało z faktem że od jesieni terminy odbiorów to kwiecień (Bo są już realne) 2. Opóźnienie w wykonaniu powierzchni wspólnych. Aby odbiór techniczny mógł być podpisany muszą być spełnione warunki w zał. 2 umowy (a to oznacza wykończenie de facto całego budynku). Pozostały 4 tyg. do terminu grudniowego i raczej nie ma szans za zakończenie budowy (pow. wspólne to też np. ławki, plac zabaw, itd.) Reasumując dwa powyższe punkty raczej nie podpiszę odbioru technicznego bo brak mediów a na zewnątrz mam ściany bez tynków i furę styropianu przed oknem. Niestety umowa jest tak skonstruowana, że w przypadku decyzji władz uniemozliwaijących dotrzymanie terminów w umowie (a tak jest w przypadku kanalizacji) Robyg nie ponosi odsetek karnych. Max. termin opóźnienia to chyba 180 dni. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest wymuszenie na Robygu określenia aktualnej sytuacji. Gdzie opóźnienia (jeżeli są). Jak długo i realne terminy odbiorów.Dlatego trzeba dzwonić, pytać, wiercić dziurę w brzuchu bo to przecież nasz pieniądze. W Robygu powiedzieli, że pod koniec listopada wyjdzie pismo wyjaśniające (proszę o potwierdzenie tej informacji) Podkreślamn, że to są tylko moje przymyślenia mogące różnić się od stanu rzeczywistego. Jeżeli gdzieś popełniam błąd proszę o uwagi. Pozdrawiam gorąco wszystkich sąsiadów. Jest nasz już 45:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRENA Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 22:41 SERDECZNE DZIEKI ZA INFORMACJE. MOZE W TYM TYGODNIU CZEGOS SIE DOWIEM. POZDRAWIAM PRZYSZLEGO SASIADA. NAJLEPIEJ BY BYLO GDYBYSMY SIE WSZYSCY SPOTKALI W DOGODNYM DLA WSZYSTKICH TERMINIE. TYM BARDZIEJ ZE JEZELI NIE ODDADZA NAM KLUCZY 20 GRUDNIA TO ROBYG NIE PONIESIE ZADNYCH KONSEKWENCJI. JAKIS CZAS TEMU MIALAM OTRZYMAC INFORMACJE ODNOSNIE KANALIZACJI NIESTETY FIRMA MILCZY. MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKO SIE WYJASNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 12:29 oddanie mieszkan w marcu lub pozniej chyba ze cos sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 21:06 CZY KTOS COS WIE JESZCZE NA TEN TEMAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:36 prawda jest ze termin grudniowy jest nierealny.Brak podlaczenia kanalizacji spowodowal przesuniecie terminu,obiecuja luty.marzec,miasto nie wywiazalo sie z obietnica podlaczenia bloku.Firma musi dokupic 40m terenu i zbudowac podlaczeni sama.ponoc niedlugo dostaniemy pismo wyjasniajace cala sprawe.tyle wiem jak ktos wie cos wiecej prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 21:44 Tylko my za to poniesiemy szkode i nie dostaniemy tak jak jest to napisane w umowie odsetek za zwloke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 23:04 to trzeba cos robic a nie narzekac i czekac az ktos cos.jak masz mozliwosci to zalatwiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 23:56 Sąsiad ma racje, jedyne co możemy zrobić to blokować ich z płatnościami kolejnych transz i wymuszać szybkie uruchomienie zastępczej kanalizacji. Ponadto należy pilnować tempo kończenia budynku aby sprawa rury nie była pretekstem to ślamazarnych robót. Generalnie proponuje poczekać na pismo z Robyg, które powinniśmy otrzymać pod koniec listopada. (tak mi powiedziano w Robyg). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.04, 00:14 Jak będą zupełnie ściemniali można iść z umowami do UOKiK. Nasze umowy sa niesymetryczne (faworyzowanie Developera) nie urachamaiające odsetek karnych za zwłokę oraz posiadające zbyt ogólne klauzule wyłączeniowe. Jest jeszcze pare innych kwiatków ale to pomijam choć w cywilizowanym kraju takie rzeczy się nie zdarzają. Ale to raczej ostateczność - mam nadzieje, że Robyg będzie dbał o opinie solidnego dewelopera tym bardziej, że przed nim wiele jeszcze inwestycji a jakaś aferka mogłaby mu tylko zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:37 dlaczego udzielasz sie wszedzie i na wszystkim sie znasz .Czytalem twoje posty w roznych miejcach.Czy jestes Mieszkancem .NIe wprowadzaj wiekszego niepokoju. My i tak mamy problem.Jezeli ciebie nie dotyczy to daj sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:12 Ja mam tak sformulowana umowe ,ze jak cos zrobia to ja place jak firma nie wykonuje planu to ja nie przelewam transz wiec nie placa i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutnyy Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 23.11.04, 16:32 Niestety, jak dowiedzialem sie na budowie mieszkania beda dopiero na maj :-( no i nie dostaniemy ani grosza za zwloke, moze pojdzmy z tym do gazet? np. artykul w wyborczej i zyciu warszawy moglby nam pomoc, mam tam lekie uklady - co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.chello.pl 23.11.04, 20:52 Twoja historia nadaję się do gazet ty ....... !!!!!!! Mam nadzieję że już niedługo Cię namierzę i nakopie Ci do tyłka !!!!! Za każdym razem inny autor a cały czas ten sam człowiek. Naszczęście zajęła się Tobą "gazeta" i niebawem będziemy wiedzieli kto ferment sieje. Przepraszam że tak poblicznie i nie wszyscy wiedzą o co chodzi ale może sam się przyzna !!! Uważajcie na niego. Wszystkim mieszkańcom z Robyga życzę szybkiego odbioru mieszkań szkoda że wśród was jest taki dupek !!!! Pozdrawiam Sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 22:46 nie dajmy sie zwariowac,wezmy na wstrzymanie.Bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.04, 22:54 zgadzam sie z przedmowca.nalezy jednak naciskac aby zostala podlaczona kanalizacja zastepcza. Mam nadzieje ze marzec a nie maj to ostateczny termin oddania nam mieszkan.Pozdrawiam sasiadow.Do zobaczenia w naszym bloku. Jak ktos bedzie mial wiecej informacji to prosze niech sie z nai podzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.04, 19:57 Szanowni Sąsiedzi!Rozumiem,że głowy gorące,wszyscy chcielibyśmy odebrać klucze jak najprędzej,ale bardzo proszę o wyważone komentarze.A co do terminu odbioru: firmie Robyg tez zależy na jak naszybszym terminie oddania, bo dla nich każdy dzień opoźnienia jest konkretną stratą finansową, więc szantażowanie ich złą prasą jest trochę bez sensu.Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator sąsiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 21:31 Panie Konradzie, przyznaje, że szantaż gazetami jest nie na miejscu ale to co Pan piszę to argumentacja nie najwyższych lotów (lekko to ujmując). To właśnie przedłużając termin oddania Robyg ratuję swoją marże poprzez zyski kapitałowe z naszych nieoprocentowanych pożyczek oraz ucieczkę przed drastycznie niskim kursem dolara. Tak naprawdę konsekwencję tego całego bajzlu powinien ponieść "artysta" Dyrektor Finansowy dewelopera, który zdenominował mieszkania w dolarach (ku mojej np. uciesze) w warunakch konfliktu USA w Iraku. Jakby Robyg zrealizował wysoką marżą jaką pewnie zakładał, stać by go było na szybki zakup gruntu i podłączenie mediów oraz spowodowanie aby robotnicy pracowali jak należy a nie palili papierosy oparci o taczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 21:40 Nareszcie rozsadne myślenie.Kazedemu z nas zależy,by otrzymac jak najszybciej klucze ale czasmi jest warto poczekac chwile bo wszystko bylo dobrze zrobione.Warunki atmosferyczne tez maja duze znaczenie.Bywajac na budowie o roznych porach dnia nie widzialem ,by "odpoczywano",mam jak najlepsze zdanie o firmie budujacej.Bedzie napewno dobrze tylko troche pozniej.pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 25.11.04, 09:04 Proszę nie silić się na sarkazm,bo widzę ,że pojęcie o temacie niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 25.11.04, 09:12 Przypomniała mi sie jeszcze jedna rzecz:bądźcie Państwo uprzejmi uzywać chociaż imion.Podpisywanie się nickami typu "sąsiad","drugi sąsiad",powoduje że macie poczucie anonimowości i ta rozmowa robi się coraz bardziej złośliwa.Nie wiem,dlaczego tak jest,ale proszę pamiętać,że spędzimy ze sobą dużo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:02 ja kupilem mieszkanie kiedy byla jeszcze dziura w ziemi.Jestem wiec osoba ,ktora sledzi budowe a robie to kilka razy w tygodniu.Prosze wiec nie zarzucac mi brak wiedzy.Nie czas na dyskusje,wszystkim nam zalezy na terminie.ale trzeba rozsadnie myslec.budowa podlaczen kanalizacyjnych jest niezalezna od firmy to wykonuje miasto.Niestety miasto nie wywiazalo sie z braku pieniedzy.to juz zupelnie inna sprawa. Dlatego tez prosze o wywazone opinie. ja tez chcialbym juz mieszkac.Pozdrawiam sasiad Odpowiedz Link Zgłoś
rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 26.11.04, 10:32 Witam szanownych sasiadow, Nie wiem czy weszliscie juz Panstwo w posiadanie pisma w sprawie oddania bloku, bo my tak. Znajduje sie w nim w pierwszym zdaniu informacja, ze z przyczyn niezaleznych od inwestora nie sa w stanie dotrzymac terminu odbioru technicznego i podpisania aktow notarialnych. Opoznienia wynikaja z barku mozliwosci przylaczenia mediow za co odpowiada Urzad miasta stol. Dzielnicy Ursynow. Dalej jest napisane, ze czynia starania o zorganizowania tymczasowego rozwiazania,, ale nie wiedza jak to wyjdzie czasowo. Przwieduja, ze media przylaczone zostana do 30.03.2004. W zwiazku z powyzszym konieczna jest modyfikacja harmonogramu prac co powoduje przesunicie daty ukonczenia na wspomniany marzec. Opoznienie to wplywa jednoczsnie na harmonogram splat i tym samym wymagane jest podpisanie aneksu. Uprzejmie nas przepraszaja i zaznaczaja ze to nie oni zawinili. no coz, my akurat mamy umowe podpisana z terminem odbioryu w marcu, ale liczylismy na w duchu na grudzien/styczen. Niestety nie uda sie. Pozdrawiam Tomek i Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 11:06 Witam kolejnych sasiadow. Ja podpisywalam umowe na grudzien i tez po cichu loczylam ze jednak klucze otrzymamy najpozniej pod koniec stycznia. No coz nic nie poradzimy, pozostaje nam cierpliwie czekac. Mam nadzieje ze ten termin nie bedzie ponownie zmieniony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 14:11 trochę nam kitują . też otrzymałem pismo. Podłączenia budynku to jedno a skończenie robót elewacyjnych i innych to co innego.Byłem w gminie i Robyg od dawna wiedział że gmina nie zrobi podłączeń bo nie ma na to pięniędzy ,to po pirwsze a po drugie to nie ma nawet przyłączy do których ta ewentualna sieć ma dochodzić .Tak więc niezorientowanym niech kit wciskają. Robyg dał ciała na żle skalkulowanej cenie w dolarach i boję się że to na tym się nie skończy .PODWYŻKA ? Jak udowodni przed sądem że poniósł rażące straty to witajcie 1500 USD za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 15:00 podwyzka nie wchodzi w gre. wiecej nie zaplace!!!!!!!!!!!!! w umowie jest wyrazie napisane ze cena za mieszkanie nie ulegnie zmianie.Niech lepiej sie postaraja zeby budynek zostal dokonczony do 20 grudnia, ale w tym momencie to chyba im wszystko jedno nie musza sie spieszyc. Robyg stwierdzil ze musza dokupic ziemie zeby podlaczyc mednia. Teraz to juz nie wiadomo kto mowi prawde Robyg czy gmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad1 Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:46 Myśle ze sytuacja dojrzala do spotkania, co wy na to moze jakas propozycja,w przyszlym tygodniu tylko kiedy i gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 15:58 jestem za!!!!!!!jak najbardziej. Moze w niedziele wiem ze to dzien kiedy spedza sie czas z rodzina, ale w ten dzien wiekszosc ma wolne w pracy.A jak nie to w poniedzialek.Dobrze by bylo kdybysmy sie choc w czesci spotkali, zawsze wiekszosc moze wiecej.Tylko gdzie. czy ktos ma jakis pomysl!!!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 19:57 jestem za spotkaniem przy czym najpierw musze dostać pismo i na poważnie pogadać z Robyg. Panie Sąsiad - nie piszmy więcej o podwyżce bo takiej nie będzie i nie może być zgodnie z zaapisamy umowy. Więc proszę nie siać zamętu tylko rzeczowo. Rozmawiałem dzisiaj z Robyg i potwierdzam to co pisze Pan Rataj przy czym nie ma mowy o tak długim opóźnieniu budynku i tak: drzwi mają być wstawione do 15 grudnia a powierzchnie wspólne do końca stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 21:01 otrzymalem aneks do umowy i zastanawiam sie nad tym ze do 25 marca mamy wplacic kolejna sume, a jezeli odbior techniczny sie opozni to oni otrzymaja nasze pieniadze ale my mieszkan jeszcze nie.Co o tym myslicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:12 dostalem pismo razem z nowym aneksem nie jestem przekonany co do tych informacji co wy na to.aneks nie podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadx Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:49 Widzę, że firma trzyma się starych zasad jak najdłużej chować głowę w piasek i nie informować ludzi o opóźnieniach. Kłopoty zwalać na trudności obiektywne i unikać rabatów z tytułu opóźnień dopóki klient nie zagrozi droga sądową. Smutne to bo była by znacznie lepiej odebrana przez ludzi szczera prawda o kłopotach, które znane sa juz od dawna a nie informowanie ludzi jak mają przysłowiowy nóż na gardle i nie da się juz dłużej ukryć opóźnień. Nie martwcie się mieszkanie wybuduja cena się nie zmieni może zapłacicie mniej bo PLN się umacnia tylko czy to będzie VI czy X tego nie będziecie pewni. Wierzcie mi bo ćwiczylismy to na inwestycji w Wilanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 03.12.04, 11:23 Czy nie macie Państwo wrażenia,że ta "rura" to "szczęśliwy" przypadek.Oglądałem budowę w tym tygodniu.Przecież nie ma takiej możliwości,żeby ten budynek nadawał się do odbioru technicznego w grudniu. Nawet nie jest do końca oklejony styropianem,o tynkach,powierzchnich wspólnych itd nie mówiąc.A jak z przyłączem radzi sobie SM Domino i PKO?Oni podobno mają oddania w grudniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.ichip.pw.edu.pl 03.12.04, 17:12 "Jarzębiny" Pekao Development mają mieć swoją kotłownię osiedlową. W "Domino" po raz ...nasty przesunęli termin oddania mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:26 nie rozumiem co ma kotlownia do kanalizacji,przeciez w naszym budynku tez piec gazowy do ogrzewania jest na dachu.Ciekawy jestem czy DOmino i jarzebiny maja podlaczenie kanalizacji.Moze ktos cos wie ,prosze o informacje.U nas to wszystko jeszcze potrwa,oby termin marcowy byl realny i dotrzymany.Pozdrawiam SASIADOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 19:28 Jarzębiny mają podłączone media, konflikt jest na odcinku jarzębiny - poprzez domino aż do nas, budynek i tak ma poślizg ale mysle ze do stycznia/lutego go skoncza - w piątek mi powiedzieli że mają część zgód i na marzec się wyrobią /ale skąd ja to znam?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek DO qqryq77 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 18:03 A mozesz tak nie wyrazac opini na temat o ktorym nie masz pojecia. Wiesz gdybym ja nie kupowal mieszkania to szkoda by mi bylo czasu na sledzenie forum a przede wszystkim siedzial bym cicho, bo po co jak to nie moja sprawa. Wiec odposc sobie swoje komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.04, 22:42 a dlaczego sie nie podoba!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jutro mam jechac do nich to podpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 21:03 Dowiedziałem sie,iż firma ponoć ma zgodę gminy na podłączenie kanalizacji.Czy to prawda ,moze ktos ma mozliwosci ewentualnie wie gdzie sie dowiedziec w gminie czy to prawda.Maja wysylac nowe aneksy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 08.12.04, 08:52 U,narobiłem zamieszania,pardąsik.Obejrzałem "plan rur"czy cos takiego.Te całe PKO to ma rurę od drugiej strony,za to SM Domino,to chyba ta rura wogóle nie będzie potrzebna,może syndykowi na coś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.04, 13:06 bylam dzis na budowie. drzwi sa juz wstawione koncza trzecie pietro. domino i pekao tez nie maja podlaczen.kierownik budowy powiedzial ze w tym miesiacu wszystko ma sie wyjasnic z mediami.dodal ze oni sie z budowa wyrobia do 30 marca. Fakt ze Robyg powinien placic odsetki bo blok nie jest wykonczony. co innego zakonczenie budowy a co innego media.teraz jade do firmy i ciekawa jestem co mi powiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z Pekao Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: 217.153.47.* 09.12.04, 10:08 Witam Irenę. Jestem za tym, żeby na forum wypowiedzi były sprawdzone (chyba, że rozmawiamy o rzeczach nieistotnych). Pekao ma podłączoną kanalizację i zaczęły się już odbiory mieszkań. Tak jak napisałem na forum Domino, trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej odebrali swoje mieszkania, bo jest to także w moim interesie. Wartość mojego mieszkania, które kupiłem na inwestycję będzie większa, jeśli teren wkoło będzie zadbany. Przecież nikt nie chce mieszkać przy niekończącej się budowie. Wystarczy, że gmina mam zafundowała stację benzynową. Trochę obawiam się o Domino, ale Wasz deweloper skończy wszystko z 3-4 miesięcznym opóźnieniem (pewnie nie przewidzieli sytuacji na rynku walut, a wymówka z kanalizacją jest po to, żeby nie płacić odsetek). Powinno im zależeć na dobrym imieniu, bo kolejną budowę zaczynają na Włodarzewskiej. Pozdrawiam sąsiad z Pekao. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 22:53 fakt u was juz podlanczaja kanalizacje. ja nie kupuje w domino tylko w robyga.tez termin odbioru sie troszke oddalil na koniec marca,ale z podlaczeniem mediow jest wszystko na dobrej drodze.Takze mysle ze my tez niedlugo sie do Was podlaczymy. Pozdrawiam sasiada z sasiedniego bloku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:28 Nie wiem dlaczego IRENA przekazuje nie prawdziwe wiadonosci.Zadnej kanalizacji jeszcze nie podlaczaj Skad te informacje.Zalewaja podlogi na 3 i 4 pietrze. Dzrwi tez juz sa na 3 pietrze .Kanalizaja prawdopodobnie bedzie szla wzdluz plotu Hospicjum do Gandi .prosze o prawdziwe informacje .POzdrawiam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 10.12.04, 11:31 Witam szanownych przyszlych sasiadow, Pisze poniewaz moja zona wlasnie jest na budowie i dowiedziala sie przy tej okazji, ze roboty budowlane zakonczo sie w polowie stycznia, natomiast epopeja zwiazana z mediamy potrwa - jak powiedzial jeden z kierwonikow - wczesna wiosna to termin kiedy bedizemy mogli sami zajac sie wlasnymi mieszkaniami. Uslyszala talze, iz kanalizacja to nie jedyny niezbednik ktoprego brakuje, bowiem do tej pory nie ma sladu gazu i wody. mam nadzieje ze ednak wszystko pojdzie dobrze. pozdrawiam Ewa i Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 19:00 ja nie napisalam ze u nas juz podlaczaja tylko ze wszystko idzie w dobrym kierunku i ze do konca marca jak wszystko dobrze pojdzie bedzie wszystko podlaczone. Bylam w firmie i powiedziano mi ze kanalizacja bedzie biegla kolo hospicjum a kiedy ja podlacza to nie wiem mam nadzieje ze jak najszybciej.Prad od strony Ikara. Pozdrawiam sasiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIREK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.12.04, 19:51 CZY KTOS COS WIE NOWEGO NA TEMAT TEJ INWESTYCJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:11 Mirek o co ci chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 08:23 jak z tymi mediamy. podpisaliscie juz aneks.czy wprowadziliscie jakies zmiany do niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 15:27 i co z tym spotkaniem?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 16.12.04, 11:14 Witam, My chetnie, ale juz raczej w Nowym Roku, bo okres swiateczno-noworoczny nalezy chyba do najbardziej deficytowych czasowo. Pozdrawiamy Ewa i Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 12:51 wszystkim mieszkańcą naszego domu zycze cierpliwosciw oczekiwaniu, duzo pieniedzy do wykonczenia i zdrowia. Oby nastepne byly juz w wykonczonych,wymarzonych mieszkankach.jestem za spotkaniem ale juz w przyszylym roku. Pozdrawia juz troche niecierpliwy sasiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 16:18 Dolaczam sie do zyczen.I mam nadzieje ze w Nowym Roku do spotkania tym razem dojdzie.Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 20.12.04, 14:40 My takze wszystkim przyszlym mieszkoancom naszego domu, skaldamy zyczenia przede wszystkim zdrowych i wesolych swiat oraz bogatego Mikolaja, a takze udanej imprezy sylwestrowaej, a ponadto zyczymy wypchanych portfeli - na wykonczenie mieszkan- oraz jak najszybszego odebrania kluczy!!! Ewa i Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.05, 18:13 czy ma ktos nowe wiadomosci na temat podlaczenia mediow.cos sie ruszylo???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:31 Witam w nowym roku ,wlasnie wrocilem z urlopu.Co sie dzieje w naszym domu, czy cos wiecej wiadomo o mediach. Zbliza sie chyba oczekiwana przez wszystkich chwila, a tu straszna cisza, co sie dzieje Mamy bardzo duzo wspolnych spraw ,ktore w przyszlosci musimy razem rozwiazac. Sasiedzi odezwijcie sie,moze jakies spotkanko.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 23:40 jestem za. tylko gdzie i kiedy. pozdrawiam wszystkich sasiadow w Nowym Roku Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 a dlaczego nie KABATY? 07.01.05, 07:50 osobiscie mieszkam blisko multikina ale na nowe mieszkanko zapisalem sie na KABATACH. uwazam ze tam jest juz bardziej rozbudowana infrastruktura nowe bloki na okolo , blisko las , supermarket czynny non stop , i oczywiscie zaraz przy bloku metro. natomiast w waszej okolicy jest szpital,hospicjum a niedawno pod samymi oknami co prawda nie waszego bloku powstala stacja benzynowa. dos daleko jest tez do metra. nie jestem zgryzliwy ale nie moge zrozumiec czemu akurat tam zdecydowaliscie sie kupic mieszkanie. pozdrawia ursynowianin od urodzenia ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: a dlaczego nie KABATY? IP: *.kl.amwaw.edu.pl 07.01.05, 08:37 Skoro masz tak fajnie,to pragnę pogratulować w imieniu swoim i moich Sąsiadów.Dziękujemy za wyrazy współczucia.Jakoś przeżyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: a dlaczego nie KABATY? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 12:49 Bedziesz mial sasiadow okno w okno jezeli to lubisz to mozesz sie cieszyc. My tez mamy blisko do sklepow i do metra tym bardziej ze niedaleko powstaje centrum rekreacji sportowej. A co masz do hospicjum. Wydaje mi sie ze to rzecz naturalna, wszyscy kiedys mozemy tam wyladowac.Normalny budynek, bardzo ladny. Mieszkajac w bloku rowniez jestes narazony na rozne rzeczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 07.01.05, 12:05 Przejeżdżałem koło budowy.W zasadzie nic się nie zmieniło.Chyba rozebrany jest ten blaszany barak,w którym urzędowali budowlani.Drzwi do garażu zamontowane, część balkonów nie otynkowana ani nie oklejona styropianem-?.Może tam ma być wełna mineralna czy coś innego,bo chyba gołych cegieł nie otynkują?Trzeba to sprawdzić.Nie zaglądałem do środka, bo błoto do pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 slowa otuchy ;-))) 07.01.05, 20:27 zawsze z mojej strony mozecie liczyc na duchowe wsparcie i slowa otuchy;-))) jak czytalem drugi watek to sie przejezyczylem i przeczytalem ze powstanie centrum rehabilitacji a nie rekreacji. to byscie mnie zaskoczyli juz calkowicie. a teraz na powaznie nie bylo moim zamiarem wysmiewanie sie z waszej inwestycji. zgadza sie ze hospicjum jest potrzebne ale tak jakos zle sie kojarzy. co do okien w mojej inwestycji to nie bedzie problemu z zagladaniem poniewaz od bloku z naprzeciwka dzieli szeroki pas KENU. ogolnie zastanawia mnie czym sugeruja sie ludzie w wyborze. w kazdym bloku tak tez i moim sa np mieszkania ktore maja skosne sciany , sa przez to nieustawne. inne sa natomiast w jakis niszach po tej stronie budynku gdzie nigdy nie ma swiatla dziennego , sa przez to ciemne. a mimo wszystko ludzie decyduja sie na zakup takich mieszkan. interesuje mnie wlasnie czym sie kieruja w wyborze. czy jest to wybor pod jakims przymusem (bo juz nie ma innych mieszkan a czas goni) czy poprostu widza jakies plusy w tych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:31 Ja bylem na budowie,winda juz dziala sam jechalem.na klatkach schodowych ukladja gres, montuja juz grzejniki i tablice rozdzielcze ,liczniki itp. Cala ekipa budowlana urzeduje na parterze w mieszkaniu nr.8.Baraki juz rozebrane,bloto okropne. Firma Robyg ponoc ma juz zezwolenia i potrzebne uAstalenie co do podlaczen mediow.Kiedy nic nie wiadomo,obiecuja na koniec marca.A na balkonach w tych pustych miejcach bedzie oblozone kamieniem elewacyjnym.POzdrawiam jak ktos cos wie ,prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 21:45 Witam sasiada!!!! Jak widac tylko my rozmawiamy o mieszkaniu i chcielibysmy sie spotkac. reszta jak na razie milczy.Sasiedzi odezwijcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moze Wy macie jakies nowe informacje na temat naszej budowy. Pozostaje nam sie tylko cieszyc ze budowa posowa sie dalej do 15 trzeba wplacic kolejna rate za wykonczenie czesci wspolnej. A kiedy spotkanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 a co z budowa "DZIESIATKI" 10.01.05, 11:18 to ten okraglak obok waszego. totalna kaszanka. buduja juz go ladnych pare lat i nie moga skonczyc. pamietam ze kiedys nawet bylem u nich i zastanawialem sie nad zakupem ( az strach pomyslec co by bylo jakbym sie zdecydowal ). na przeciwko centrum onkologi zdarzyli postawic caly kompleks mieszkalny ogrodzic i ludzie juz mieszkaja. wy tez sie pewnie sie wprowadzicie do waszego bloku a oni nadal beda budowac ;-))) tylko szkoda mi tych ludzi co sie dali nabrac :-((( Odpowiedz Link Zgłoś