Dodaj do ulubionych

Pileckiego,Firma Robyg

• Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:28
      dzisiaj rozmawialem z robygiem,mysle ze nie jest dobrze.Okazuje sie ze w
      dalszym ciagu brak zezwolen na podlaczenie mediow.Jesli juz bedzie to droga
      zastepcza,co oznacze ze przy odbiorze techniczym nie bedziemy mieli laczy
      stalych.Firma chyba cos kreci ,musimy dokladnie wszystko sprawdzac cos nie gra.
      Ja sprobuje sprawdzic w gminie ursynow co oni tam wiedza i jakie zezwolenia
      firma otrzymala.Sasiedzi chyba pora do dzialania, trzeba naciskac i zadac
      okazania dokumentow,a robyg musi je okazac.Okazuje sie ze te 40 m co firma
      miala dokupic to nieaktualne .Moze ktos wie czy sm..domino i okoliczne nowe
      domy maja media.W jednosci sila!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: irka Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 19:29
        z tego co wiem to pekao ma podlaczenia a domino nie. U robyg dostalam pismo
        jakie otrzymali od gminy. W ktorym jest napisane ze przy ulicy gminnej 2 i 3
        zakonczona jest budowa wodociagu w ul gminnej 3 na odcinku gandhi do ulicy
        osiedlowej. budowa kanalizacji sanitarnej w gminnej 3 do ul osiedlowej zostanie
        zakonczona 30.10 04. Gmnina nie jest w stanie okreslic terminu budowy sieci na
        dalszym odcinku ul gminnej3. Oferuja pomoc w uzyskaniu decyzji pozwolenia na
        budowe.
        • Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 19:36
          do 15 trzeba im zaplacic kolejna sume za wykonczenie czesci wspolnej. niestety
          nie jest to jeszcze zrobione. Z tego co widzialem sa zainstalowane grzejniki, i
          nic poza tym. Co robicie???????????????
          Kiedy spotkanie ??????? wiekszosc moze wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 22:10
            nie musimy płacić do 15,
            po pierwsze nie jest spelniony wymóg powierzchni wspólnych
            po drugie dopiero po 30 dniach Rogy ma prawo wypowiedzieć umowę (ale i tak pkt
            pierwszy nas kryje)

w między czasie potrzebna jest szczera rozmowa z Robyg (mnie informowali że
            rura zastepcza będzie i przyjąłem to do wiadomości - jest kwestia
            zabezpieczenia budowy podłączenia docelowego oraz realnosci rury zastepczej -
            moze tez sa potrzebne jakies pozwolenia)

chyba należy się jednak spotkać (przed płatnością bo to nasz argument)-
            najlepiej od razu na Świętokrzyskiej i poprosić o przedstawienie stanu
            aktualnego a następnie wyslanie pisma do pozostalych sąsiadów

na razie jest tu aktywnych 4-5 osób, może ktoś zna innych sąsiadów?

• Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 22:22
              To kiedy sie spotykamy. Moze w czwartek???? lub w przyszlym tygodniu. Ja moge w
              poniedzialek, srode, piatek. Sasiedzi dajcie znac
              • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 12.01.05, 09:47
                Witam Szanowne Sąsiedztwo!
                Po każdej wizycie na budowie - ostatnia tuż po świętach - wychodzimy z tamatąd
                dość optymistycznie nastawieni, bo każdowrazowo pojawiają się nowe detale
                wykończeniowe. Jak choćby wspomniana winda, czy terakota na korytarzach.
                Optymizm ten gwałtownie spada, gdy zaglądam na forum. Nasza ostatnia rozmowa z
                Panem kierownikiem uspokoiła nas o tyle, ze powiedziano, iz koniec budowy
                nastapi w 3 dekadzie stycznia, a wczesniej Robyg wspomniał iż pozwoli wejśc z
                wykańczaniem przed odiorem technicznym, ale skoro tak wygląda sprawa z
                podlaczeniami to pewnie sa to opowiesci z serii mchu i paproci.
                Co do spotkania chetnie wezmiemy w nim udzial.
                Pozdrawiamy sasiadow i do zobaczenia.
                Ewa i Tomek

Ps. co do terminow to ten tydzien odpada, ale w przyszlym juz tak.
                Ps'. Co do spotkania na Swietokrzyskiej, to chyba calym gronem nie ma sie co
                tam wybierac, bo wyjdzie balagan. moze ktos zna w okolicach naszego bloku
                jakies miejsce - moze San marzano.
                • advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 12.01.05, 13:15
                  Witam wszystkich!
                  Podobnie ja Wy - ja rowniez kupilem mieszkanie przy ul. Pileckiego. Wydaje mi sie ze firma cos kreci, w rozmowie z Nimi czuc nieszczerosc.Doszly mnie sluchy ze odbior moze sie przeciagnac poza maj. Jestem jak najbardziej za spotkaniem - moze byc w przyszlym tygodniu, moze byc w tym, mysle ze kazdy powinien znalezc ta godzinke czy dwie bo nie chodzi tutaj przeciez o male pieniadze.Mysle ze dobrym miejscem na spotkanie byloby Centrum, jakis pub czy kawiarnia (jak wolicie).Czekam na info.
                  • Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:43
                    Witamy wszystkich sasiadow :)
                    Proponuje ustalic juz konkretny termin spotkania, bo jak widac staje sie ono
                    konieczne :(
                    Co powiecie na wtorek w przyszlym tygodniu (18.01)o godzinie 19 tam gdzie
                    umawialismy sie poprzednio, czyli w kawiarni "Pod Kaktusami"
                    Proponuje aby pierwsza osoba, ktora sie zjawi napisala na kartce ROBYG i
                    postawila na stoliku. Bedzie latwiej na siebie trafic :)

Wszystkim pasuje...?

Do zobaczenia

I&J

• Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl 12.01.05, 21:57
                      Zgadzam sie z przedmowca. Ale moze inny termin, poniedzialek lub sroda.
                    • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 13.01.05, 16:03
                      Witam serdecznie,
                      Chetnie sie spotkamy, pasuje nam chetniej pon-czw niż piatek. Zaproponowany
                      wtorek i adres sa dla nas ok!.
                      Pozdrawiam
                      Ewa I Tomek - parter 04
                      • Gość: IRENA Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 16:09
                        A MOZE JEDNAK SOBOTA KOLO 18. CO NA TO SASIEDZI TEN SAM ADRES
    • Gość: Wojtek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.tele2.pl 12.01.05, 22:15
      To ja.Zainicjowałem ten wątek w sierpniu,kiedy chciałem kupić mieszkanie w
      Robygu.Jestem zaskoczony,że wątek tak się rozwinął.Jeszcze bardziej jestem
      zaskoczony tym,czego się z niego dowiaduję.Tylko kilka godzin dzieliło mnie od
      podpisania z nimi umowy.Na szczęście tak się nie stało.Kupiłem mieszkanie gdzie
      indziej. Miałem złe przeczucia,co do Robyga.Niby wszystko było ok.Dokumenty
      niby w porządku,ale czułem,że coś jest nie tak.Może to przez ściany z
      silikatowej cegły,a może przez pobliską autostradę lub drogę szybkiego
      ruchu/jak kto woli/.Jak widać,moje przeczucia niestety się sprawdziły,a Robyg
      okazuje się być kolejnym niesolidnym developerem.Mam nadzieję,że uda Wam się
      odebrać klucze w miarę szybko.Pozdrawiam.Wojtek
      • Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.abcdata.pl 13.01.05, 09:24
        Nam ani poniedziałek ani sroda nie pasuja (inne zajecia). Wiec moze piatek...?

I&J
        • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 12:20
          piatek mi tez odpowiada. Jezeli innym ten termin odpowaiada to dajcie znac na
          forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 12:24
          do pana Wojtka. Nie jest zle wiec nie wiem skad ta wypowiedz.
          Chodzi jedynie o podlaczenie mediow,a nie o oddanie mieszkan i zaprzestanie
          budowy.
          Oby Twoj devwloper byl taki jak nasz to bedziesz sie cieszyl.
          • Gość: MIREK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 15:44
            DZWONILEM DO FIRMY POWIEDZIELI ZE DO KONCA TYGODNIA KLATKI BEDA ZROBIONE.
            mALOWANE MIESZKANIA I KLATKI BEDA DOPIERO PRZE ODDANIEM ZE WZGLEDU NA POGODE.
            rOZMAWIALI Z HOSPICJUM I RURY BEDA BIEGLY PRZEZ ICH TEREN I NIEBAWEM BEDA TO
            ROBIC. pOTWIERDZILI ROOWNIEZ TERMIN ODBIORU TECHNICZNEGO NAJPOZNIEJ 30 MARCA.
            jAK KTOS WIE WIECEJ PROSZE O WIADOMOSC
      • Gość: kola Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: 217.153.94.* 20.01.05, 12:30

Ja niestety kupilam mieszkanie od ROBYGA. W wilanowie. Byla to najgorsza
        decyzja jaka podjełam. mieszkanie miało być do odbioru juz "za chwile" we
        wrześniu kiedy podpisywałam umowe, a do dzisiaj nie udało mi sie go odebrac. W
        moim mieszkaniu przy kazdym załamaniu pogody pojawiają sie przecieki na suficie
        i ścianach prawdopodobnie z tarasu powyżej mojego mieszkania.
        Zacieki te za każdym razem wykonawca skrzętnie zasmarowywuje zamiast po prostu
        zając sie ich przyczyną! Nie wspomnę juz o innych licznych usterkach i po
        prostu niechlujnym wykończeniu. Zdecydowanie odradzam.
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 16:15
      Wszystko pieknie wyglada wg robygu ale onie nie maja pozwolen ani
      zgody,projektow na media.Energie elektryczna bada ciagna od Ikara ,ktory
      oprotestowal cala sprawe. Musieli im zaplacic.Rozmowy z MPwik sa na etapie
      projektu podlaczen tymczasowych.to potrwa.Nie maja decyzji
      administracjnych.;zalatwiaja.Ga z tez jeszcze nie zalatwiony.Wiec niech
      opowiadaj bzdur.Firma jak widac kazdemy z nas mowi co innego.Chyba musimy
      wspolnie pogadac.POdlaczenai stale beda kiedy bedzie wykupiony grunt od
      prywatnych wlascicieli.Kiedy nic nie wiadomo.Mieszkanka napewno beda
      gotowe .przy odbiorze techniecznym chcialbym miec podlaczenia stale a nie
      prowizorke "spotkajmy sie,ktos proponowal 21 stycznia w piatek "Pod Kaktusmi na
      Chmielnej po drugiej stronie kina Atlanic moze o 19.Sasiedzi dajcie znac
      • Gość: IRENA Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 16:28
        JA MOGE W PIATEK ALE SASIADOM Z PARTERU TO NIE PASUJE. MOZE JEDNAK W TA SOBOTE.
        • Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 16:59
          A moze trzeba by bylo wybrac sie do hospicjum i znimi porozmawiac,a takze
          porozmawiac ze spoldzielnia Ikar. Oni raczej nas nie oszukaja. co o tym
          myslicie????????
          • advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 13.01.05, 17:26
            Witam!
            Jak widze zdecydowana wiekszosc jest za spotkaniem w piatek, tak wiec sie dopasuje. W piatek o godz. 19. "Pod Kaktusami" Do zobaczenia.
            • advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 13.01.05, 17:27
              Oczywiscie w przyszly piatek, tj. 21 stycznia br.
              • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 17:45
                JESTEM ZA 21 STYCZNIA POD KAKTUSAMI. jAK KTOS BEDZIE PIERWSZY NIECH NAPISZE NA
                KARTCE ROBYG
                • Gość: Ilka Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.abcdata.pl 14.01.05, 09:53
                  Widze ze wszystkim pasuje. My stawimy sie napewno :)
                  Do zobaczonka w piatek.

I&J
                  • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 17:58
                    będę
                    • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 22:37
                      Ja rowniez przyjde. Do zobaczenia sasiedzi w piatek 21 stycznia. Pod kaktusami
                      o 19.00
                      • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 17.01.05, 09:46
                        Witam,
                        Do zobaczenia w piątek pod kaktusami, i może rzeczywiście pierwsza osoba niech
                        napisze Robyg na kartce czy serwetce i położy na stoliku?
                        pzdr
                        Ewa i tomek
                      • advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 17.01.05, 10:24
                        Tak wiec - do zobaczenia w piatek o 19
                        • Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 12:22
                          czy wplacilisie kolejna rate za mieszkanie. Ja do tej pory nie otrzymalem
                          zadnego powiadomienie. Czytalem na forum wypowiedz o SM Domino i podobno oni
                          maja kanalizacje podlaczona jakims skrotem, dokladnie nie wiadomo o co chodzi.
                          przeczytajcie to. pozdrawiam
                          • advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 19.01.05, 16:28
                            w piatek lub w poniedzialek beda w robygu wysylac zawiadomienia o wykonczeniu czesci wspolnych, bo jeszcze nie jest zrobione wszystko
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:25
      Mysle ze nastepna rata wg.haronogramu ma nastapic po wykonaniu czesc wspólnych,
      a wiec garaz tez nalezy do czesc wspolnych. W przyszlym tygodniu beda
      prawdopodobnie montowane platformy w garazu ,mamy wiec jeszcze czas a jak to
      bedzie działało to chyba nikt nie wie, ja w kazdym razie nie wiem . robyg
      twierdzi ze bedzie ok ponoc te platformy sa gdzies na Tarchominie.Zobaczymy.
      do zobaczenia w piątek
      • Gość: Irek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.k.mcnet.pl 20.01.05, 09:26
        Serdecznie witam sąsiadów. Również stawimy się na spotkanie w piątek.
        Sąsiedzi z czwartego piętra.
        • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 21.01.05, 11:41
          Witam!Nie będziemy,niestety na spotkaniu.Ale dowiedziałem się (chyba?) fajnej
          rzeczy.Wczoraj w dzienniku(nie pamiętam) mówiono o tym,że jakaś ulica ma się
          nazywać "alternatywy".(No i jak zwykle cała narodowa dyskusja wokół tego,że to
          niedobrze itd)Pomyślałem:fajnie,nasz blok mógłby stać przy "alternatywy".A
          dzisiaj na stronie"gazety" przeczytałem,że to ludzie ze spółdzielni Domino
          zebrali podpisy i wysłali to do ratusza.Czyli -chodzi o nasz adres!Mi
          nazwa "alternatywy"wydaje się super,przyjemnie mi się kojarzy i nie jest
          narodowo-nadęta.Może zastanówmy się,czy nam wszystkim odpowiadałaby ta nazwa
          (bo może wcale nie jest taka fajna,jak mi się wydaje)i jeśli tak,to jakoś
          poprzyjmy ten pomysł w gminie.Chyba lepiej,niż żeby to była następna
          ulica "radosna","pogodna","słoneczna" bo to nudne,a z kolei nie chciałbym też
          ulicy imienia "Kogoś Strasznie Odważnego Co Zginął".Moi znajomi mieszkają
          przy "Zgrupowania Zmija".Paskudna nazwa i powód do żartów na temat pań w domu.
          • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 13:24
            jestem za. tylko zeby nasz blok nie byl tak pechowy jak w serialu!!!!!!!!!!!!!!!
            Pozdrawiam sasiadow i do zobaczenia dzis o 19
            • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 24.01.05, 09:40
              witamy sasziadow,
              My zdecydowanie jestesmy za Alternatywy - natomiast nalezalo by sie dowiedziec
              czy reszta sasiadów ma cos przeciwko temu - i ewentualnie jezeli 51% byloby za
              to poinformowac Robyg, aby badz co badz nie wypowiadal sie w Naszym imieniu, ze
              im sie nie podoba, bo to My bedziemy tam mieszkac:)

Pozdrawiamy
              ewa i tomek
              • advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 24.01.05, 10:05
                Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem nazwy ul.Alternatywy, BEZNADZIEJA !!!
                • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 24.01.05, 11:14
                  a ja jestem za Alternatywy:) (jeszcze żeby dali nr 4:)

niestety nie mogłem przyjść na spotkanie -
                  Może ktoś opisać w skrócie główne ustalenia?
                • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 24.01.05, 11:58
                  ???
                  • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 25.01.05, 09:32
                    Konrad,
                    chodzilo mi tylko o zwrocenie uwagi ze marketing naszego developoera wyraza
                    niezadowolenie z pomyslu na nazwe ulicy. Dlatego napisalem o pzreprowadzneiu
                    ewentualnej akcji z podpisami.

pzdr
                    rataj

ps.na spotakniu rzeczywiuscie sztywnych ustalen nie bylo, a rzecz skupila sie
                    na zbadaniu problemu z odbiorem technicznym na tymczasowych przylaczach i
                    oszacowniu ewentualnych konsekwencji takiego ruchu.
                    • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 25.01.05, 11:14
                      do Rataj:
                      Nie,spoko,to nie to,że się jakoś dziwię, bo pewnie i tak sprawa rozejdzie
                      się"po kościach".Nie wydaje się żeby radni(czy ktokolwiek w gminie) zgodził się
                      na nazwę "alternatywy".Zresztą Advocat coś nerwowo zareagował.To "???" to
                      raczej pytanie,czy coś z tym robimy, czy nam aż tak bardzo nie zależy.Jeśli
                      chodzi o mnie,byłoby fajnie ,gdyby "alternatywy",ale jak będzie np."płk
                      Kuklińskiego",to też przeżyję.Gryzą mnie te przyłącza,ale u nas jest trochę
                      inna sytuacja.Kiedy podpisywaliśmy umowę w październiku,to już byliśmy
                      poinformowani,że odbiór nie wcześniej niż marzec.W sumie:niby wszystko ok,ale
                      jak czytam,co Państwo piszecie (że to jest jednak spory problem), to zaczynam
                      się zastanawiać czy i ten marzec jest realny.
                      • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 25.01.05, 14:51
                        jestesmy zdania, ze alternatywy to super pomysl i chetnie sie zajme
                        przeprowadzeniem referdnum w naszym bloku co do nazwy, co pozwli zobligowac
                        Developera do wypowiadania sie zgodnie z rezultatem glosowania, np. przy
                        opdpowiadaniu na pytania "GW":)

Co od marca, to technicznie sie raczej wyrobia, tyle, ze moga nas zostawic z ta
                        nieszczesna tymczasowoscia, i to moze sie okazac problemem.
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:46
      czy były jakies ustalenia,chyba zadnych,Mysle że rzecz polega na sprecyzowaniu
      jak wyglada odbior techniczny jak nie ma stałych podlaczen mediow. Kto zna
      prawo budowlane,prosze niech kazdy cos sprobuje sie dowiedziec.Glosno mowic i
      mądrzyc sie to kazdy potrafi.
      • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 24.01.05, 17:27
        Z tego co podpytałem znajomego budowlańca to jeżeli nawet odbiór techniczny bez
        mediów jest możliwy to stanowczo mi to odradzał!!!
        • qqryq77 Re: Pileckiego,Firma Robyg 24.01.05, 18:02
          czesc pisalem juz tu watki wczesniej.nie jestem lokatorem waszego domu ale oto
          kilka moich spostrzezen. firma RYBORG wymysla jakies dziwne inicjatywy zwiazane
          z adresem tylko po to moim zdaniem zeby odwrocic uwage lokatorow z bardziej
          powaznych problemow. czy majac problemy ze stalymi przylaczami powinni zajmowac
          sie taka blachostka jak przyszly adres. co do odbioru bez przylaczy to pozniej
          deweloper umyje rece a wy bedziecie sie sadowac z wlascicielami dzialek przez
          ktore beda przechodzily prowizoryczne przylacza. wlasciciel takiej dzialki w
          kazdej chwili moze zerwac umowe a wy zostaniecie bez mediow. jak dobrze sie
          orientuje firma nie moze dostac odbioru technicznego jak nie ma dojazdow do
          bloku jak tez i przylaczy.
          • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 25.01.05, 09:09
            Zbyt dużo wolnego czasu?Komentujemy już co popadnie?A cóż za
            prawdziwy "człowiek renesansu",jak wiele wątków na forum:i znawca motoryzacji i
            budownictwa.Prawdziwy "Wujek Dobra Rada".A co do przyłączy:cała dyskusja jest
            bez sensu, bo wygląda na to,że i tak nie za bardzo mamy na to wpływ,kiedy
            zostaną zrobione.Jak najbardziej sensowne jest zajęcie się tym, na co ma się
            wpływ,czyli np nazwą ulicy(chociaż rzeczywiście,takie super istotne, to to nie
            jest).
            • Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 13:45
              czy byl ktos na budowie. Jak tam prace sie tocza. Czy rozmawial ktos z
              kierownikiem budowy o podlaczeniu kanalizacji zastepczej
              • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 25.01.05, 15:59
                byłem w sobotę,
                wg informacji majstra zakonczą części wspólne do 1 lutego (założyli już
                barierki na balkonach) po czym będzie instalacja KNAUSA, zrobiliby wcześniej
                ala harmonogram dostaw materiałów ich spowalnia

na temat mediów milczał
              • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 25.01.05, 16:02
                Witam,
                zaczerpnalem wiedzy u zrodel:) i wg kompetentej osoby zwiaznej z budowa, rzecz
                wyglada nastepujaco:
                a) kanalizacja - rowiazanie znane nam pod hasłem "Hospicjum" nie nosi znamion
                tymczasowosci, bowiem Robyg dogadal sie z nimi i przez ich dzialke podlaczy sie
                do instalcji PEKAO Development. Jezli kiedys miasto zrobi cos nowego to wowczas
                nasz budynek bedzie mogl - ale nie musial - sie podlaczyc.

b) woda, gaz i prad - tu jest wiekszy problem, albowiem podobno
                miasto "wypielo" sie na Robyg i nie doprowadzi pod granice "naszej" dzialki
                tychze instalacji, wiec Robyg sam musi zaprojektowac, otrzymac zgody i
                doprowadzic. Podobno jezeli do konca lutego beda zgody to do 30 marca zdazy:)

c) nazwa - jak udalo mi sie dowiedziec to czy ulica przy, której zanjduje
                sie "nasz" blok nazywac sie bedzie ALTERNATYWY, lezy w rekach radnych miast st.
                Warszawy, którzy na najblizszej sesji (II części XLV Sesji Rady Warszawy w dniu
                27 stycznia br., w Sali Warszawskiej PKiN, początek o godz. 12.00.) jako punkt
                13.b beda sprawe rozpatrywac. Wszyscy chetni moga byc obecni na tejze sesji, a
                nawet jezli maja ochote i przewodniczacy sie zgodzi to moga zabrac glos.
                Oznacza to tyle, ze nie ma sensu przeprowadzac referendum wsrod sasiadow, bo i
                tak na nic to wplywu miec nie bedzie.

Pozdrawiamy
                Ewa i Tomek

• Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 17:19
                  To mialo byc na odwrot. Z gazem i pradem mialo nie byc problemu a z tego co
                  piszesz jest inaczej.
                  Czy ktos cos jeszcze wie na ten temat. Prad i gaz mial byc ciagniety od Ikara.
                  Moze nie wyrazila ich spoldzielnia na to zgody.
                  • qqryq77 do KONRADA 25.01.05, 17:54
                    jak juz pisalem wczesniej wchodze na to forum o deweloperach bo sam sie buduje
                    a wybieram watki o ursynowie bo mieszkam na nim od samego poczatku jego
                    istnienia i zamierzam jeszcze dlugo nie zmieniac lokalizacji. wiekszosc z tych
                    budow widze codziennie. co do innych watkow tematycznych to motoryzacja jak tez
                    i sporty motorowe jest moim hobby tak wiec i tam wyglaszam swe sugestie.
                  • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 25.01.05, 20:06
                    sa dwa zrodla informacji zktorymi rowniez sie zetknalem. jedno z nich wspomina
                    cos o Ikarze, a drugie o projektowaniu i realizowaniu samodzilenego projekltu,
                    tyle ze juz sie pogubilem czy chodzi o wode i gaz, czy o prad i gaz, czy tez
                    moze o prad i wode:)??????
                    pzdr
                    ewa i tomek
                • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 26.01.05, 11:54
                  Wiem już jak sprawy stoją z nazwą ulicy.Będzie głosowanie Rady Warszawy,z
                  tego ,co jest napisane na stronie internetowej,wynika,że
                  nazwa "alternatywy"została zaakceptowana i głosowanie jest to tylko kwestia
                  formalna.Ale nie jest wcale jasne,czy chodzi o nasz blok,bo sąsiedzi z Domina
                  zaproponowali nazwy dla 2 ulic.(hehe,co za kreatywność!)Ta druga to "Polskie
                  drogi".Ale która jest która- nie wiem, jest jakiś załącznik do uchwały,ale nie
                  mogę go znaleźć.
    • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 26.01.05, 10:52
      Zgubiła mnie ciekawość.Pojechałem wczoraj obejrzeć budowę i na skrzyżowaniu
      Płaskowickiej/Pileckiego jakiś "@#$@%&!!! wjechał mi w samochód.Trzeba uważać
      na tym rondzie.Najgorsze to,że uciekł.Ale do rzeczy: barierki zaczynają się
      pojawiać,ale są jakieś inne,miały być takie z płytami,żeby zasłonić balkon.
      • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 26.01.05, 13:01
        ale takie bez płyt są chyba lepsze gdyż przepuszczają wiecej swiatła - zawsze
        można sobie obudować
        • Gość: Irek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.visp.energis.pl 26.01.05, 21:56
          Witam wszystkich sąsiadów, zarówno tych znanych osobiście, jak i wirtualnych.
          Dla zainteresowanych platformami garażowym - wysokość górnych i dolnych po 160
          cm - czyli nie jest źle. Co do przepisów budowlanych - sporo pogrzebałem i jaki
          wniosek? Jak to u nas w przepisach nic konkretnego i dosłownego nie ma. Wiem
          jedno - tymczasowość jakiegokolwiek podłączenia nie jest przeszkodą do oddania
          budynku do użytkowania w sensie prawnym. Co do reszty spraw więcej będę
          wiedział po "łykendzie". I jeszcze jedno - podobno zaczęli rozsyłać
          zawiadomienia o płatności za częśc wspólne - w piątek jesteśmy na budowie to sę
          rozejrzymy.
          pozdrawiam
          Irek
          • Gość: Irek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.visp.energis.pl 26.01.05, 22:01
            i jeszcze jedno - od kerownika budowy dowiedziałęm się, że platformy są
            niemieckiej firmy WOEHR - możan obejrzec na strone przedstawiciela jak "to to"
            wygląda "www.maski.com.pl"
            pozdr
            • advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 27.01.05, 09:14
              Na tej stronie jest kilkanascie roznych modeli platform, moze ktos wie jaki bedzie u nas?
        • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 27.01.05, 12:02
          No ,tak,będzie jaśniej ,tylko trochę się obawiam,że będzie wszystko widać ,co
          jest na balkonie,a to czasem niechlujnie wygląda.Poza tym,jeśli
          zdecydowalibyśmy się zabudować balkony,dobrze byłoby ustalić jakiś jeden
          wzór.Kiedy zaczniemy robić zabudowy indywidualnie,każda będzie inna i możemy
          zeszpecić blok.W sumie, liczyłem na te płyty opisane w "standardzie
          wykończenia", bo mielibyśmy to z głowy (no i kilkaset złotych więcej w
          kieszeni).Może przesadzam z tymi balkonami,ale obejrzałem osiedle obok,gdzie
          ludzie poprzewijali między szczebelkami różnokolorowe folie.Ależ to paskudne.
          • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 27.01.05, 12:41
            standard wykończenia to załącznik do umowy czyli jego immmanentna część,
            jeżeli jest zapis o zabudowie to można to dodać do uwag przy odbiorze
            technicznym,

tylko wszyscy by to musieli zrobić!!!!
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:12
      dzisiaj dostalem zawiadomienie o wykończeniu części wspólnych,ponoc wykonano do
      20 01.i nastepnej racie.Mam pytanko czy czescia wspolna jest tez garaz a on nie
      jest wykonczony .Kto wie cos na ten temat.Nie bylem ostatnio na budowie.Dzieki
      za informacje
      • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.05, 16:59
        Wlasnie wrocilam z budowy. Barierki na klatce sa juz zamontowane, na balkonach
        takze. Na podlogach klatkowych nie leza juz kartony, postawiane sa maszynki do
        osuszania.
        Pytalam sie kierownika budowy na temat kanalizacji. Bedzie biegnac przez
        hospicjum i nie bedzie ona tymczasowa tylko stala.
        Ale jeszcze niewiadomo kiedy zaczna kopac.
        Ja jeszcze nie otrzymalam zawiadomienia.
        Czy ktos wie wiecej
        pozdrawiam i do uslyszenia
        • Gość: Irerk Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.visp.energis.pl 27.01.05, 19:54
          krótka informacja co do balkonów - w moim załączniku określone jest "płyty lub
          barierki". Jest to uzależnione od lakalu - są różne. Tak też wygląda to na
          projekcie, są balkony z barierkami jak i z płytami. Ja na pewno mam barierki,
          tak było też na planie i na rysunkach poglądowych jake dostałem w Robygu
          (wizualizacja elewacji budynku od strony Ikara).
          pozdr
      • rataj1237 Re: Alternatywy zosatła uchwalona 28.01.05, 12:19
        W biurze Rady Warszawy dowiedziałem się, że na wczorajszej sesji została
        podjęta uchwała o nadaniu nazwy ulicy, czyli ze bedzie ona nosic nazwe
        ALTERNATYWY. Nie wiem jak sasiadów, ale nas to cieszy, oczywiście pod warunkiem
        ze to o nasza ulice chodzi, bo ktos na forum wspomnial ze nie koniecznie musi
        to dotyczyc naszej ulicy.
        pzdr
        ewa i tomek
        • rataj1237 Re: Jest zgoda na prąd!! 28.01.05, 13:19
          No to jedno jest przynajmniej od strony formalnej załaatwione, a mianowiecie
          wsponainy prąd do naszego bloku może zostacć doprowadzony.
          Decyzja odnośnie instalacji gazowej jest w tym momencie uzgadaniania w ZDM.
          Natomiast nie wiem co z kanalizą, bo w gminie mówią ze nie wplynal zaden
          wniosek.
          • Gość: S Re: Jest zgoda na prąd!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:52
            witam od kiedy to gaz uzgadnia sie w zdm ? radze sprawdzic info na temat zgody
            kanalizacji przez hospicjum, bardzo ciekawa informacja !
            • rataj1237 Re: Jest zgoda na prąd!! 28.01.05, 14:16
              ale gdzie sprawdzic? bo tradycjnie ile miejsc tyle odpowiedzi w tej kwestii. i
              co znaczyt to lakoniczne stwierdzeni - ciekawa informacj?- a co do gazu, to nie
              wiem dlaczego ale tak powiedziala Pani, ktora jednoczesnie powiedziala o
              zgodzie na prad, moze chodzilo o jakis inny podmiot a nie zdm - w kazdynm razie
              o taki z ktorym sie to konsultuje
              • rataj1237 Re: Jest zgoda na prąd!! 28.01.05, 17:16
                sam sobie odpowiadam:)
                ale w miedzyczasie dowiedzialem sie, iz MPWiK bedzie realizowalo podlaczenie
                wodociagow do naszego bloku - zosatly podobno deatle (w tym przetarg).
                A propos informacji od niejakiego S, ktory zasugerowal zbadanie tematu
                kanalizacji przez Hospicjum, to rzeczywiscie dotarlem do osoby, ktora twierdzi
                iz wspomniane juz MPWiK nie wydalo zgody na podlaczenie sie pod "Hospicjum" i
                podobno Robyg zmuszony jest negocjowac kolejna rzecz z Ikarem.

W tym wszystkim najbardziej mnie irytuje to, ze kazde uslszane slowo w urzedzie
                dzielnicy, a tym bardziej w Robygu tak naprawde nalezalo by weryfikowac w innym
                zrodle - ale trzeba byc twardym, nie mientkim:)
                sasziedzi z parteru
                • Gość: rodrigeez ALTERNATYWY IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 10.02.05, 16:26
                  Czy nazwa ulicy jest juz przesadzona? Ma ktos 100 proc. pewnosc? Kupilem mieszkanie w tym pechowym budynku, mam jednak nadzieje, ze ulica nie bedzie sie nazywala ul. Alternatywy (jesli nie jest to jeszcze przesadzone).Uwazam ze jest to nazwa beznadziejna, wrecz idiotyczna, moze zbierzemy podpisy albo poprosimy Robyg aby sprzeciwil sie tej "głupiej" "debilnej" nazwie - jesli to by pomoglo i ktos jest podobnego zdania to czekam na odzew - rodrigeez@o2.pl
              • Gość: irena Re: Jest zgoda na prąd!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 22:48
                kiedy spotkanie!!!! odezwijcie sie!!!!!
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:07
      W/g najnowszych informacji od p.Kapiszewskiego zgoda na podlaczenie prądu jest
      od Ikara>Zastepcza kanalizacja ma przechodzic przez teren hospicjum a nie
      podlaczone do hospicjum.POdobno MPWiK ma robic wodaciag ,potrzebne zgody sa, a
      jezeli chodzi o gaz to nic nie wiem.to tyle aha w poniedzialek maja dotrzec
      platformy do garazu.pozdrawiam
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:22
      Jakie spotkanie ja nic nie wiem.cos blizej Irena .pozdrawiam
      • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 18:09
        czy to spotkanie o ktorym rozmawialismy ostatnio jest aktualne czy cos sie
        zmienila. Ja juz dostalam informacje o kolejnej wplacie a Wy!!!!dajcie znac
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:32
      Czy ktos byl na budowie ,co nowego slychac pozdrawiam
      • Gość: gacu Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.05, 18:31
        Budowa prawie zakonczoa. W mieszkaniach juz jest wszystko zrobione. Zostaje
        tylko podlaczenie mediow.
        • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 07.02.05, 14:38
          Witam,ciag dalszy tematu mediow.
          Moj entuziazm zwiazany ze zgoda na "budowe" pradu nieco opadl, jak sie
          dowiedzialem ze decyzja ktora zosatala wydana jest tylko elementem zgody na
          budowe. To co dzielnica wydala to decyzja o warunkach zabudowy, ktore wraz z
          projektem i wnioskiem developer musi zlozyc aby otrzymac zgode na budowe.
          Owe decyzje o warunkach zbudowy poki co sa w temacie pradu i gazu. I wychodzi
          na to ze z tymi mediami bedzie najlatwiej, o ile projekty nie beda bledne.
          Tak czy siak dzielnica ma ...65 dni na wydanie zgody na budowe od otrzymania
          wniosku z pełną dokumentacja:)
          Co do kanalizacji, to Robyg ma plan TYMACZOSWEGO przylacza, a owa tymczasowosc
          bedzie trwala dopoki dzielnica Ursynow nie zbuduje nowej infarstruktury, na
          przeszkodzie czego stoi miedzy innymi cena dzialek, ktore musi wykupic.

Jezli chodzi o wodociag, to dzielnica sama sobie wydaje zgode na budowe,
          nastepnie ma przekazac te zgode MPWiK, ktore ma przeprowadzic te inwestycje.
          Zgody na budowe jeszcze nie ma, a Pani w MPWiK - odpowiedzialna za te
          inwestycje - powiedziala ze nie ma szans aby sie to udalo zkonczyc przed 30
          marca. Bo nie ma zgody, a jak bedzie to trzeba przeprowadzic przetarg itd.....

Gdyby ktos czegos sie dowiedzial to chetnie poznamy newsy

pzdr
          Ewa i Tomek
          • Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl 08.02.05, 12:53
            no to swietnie. Wprowadzimuy sie pewnie w wakacje. To jakis zly sen. czy Ci
            ludzie sa chorzy!!!!!!!!!Lepiej niech Robyg sie postara bo inaczej spotkamy sie
            w sadzie i jest pewne ze my to wygramy.Robyg postaraj sie. Bo 30 marca sie
            zbliza nie ublagalnie i w ten dzien podpisuje odbior techniczny.
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:01
      Czy ktos wie jak nazywa sie prezes Robygu?.Z góry dziekuje.
      • Gość: Zdziwiony Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:22
        Jeśli uzyskanie tej informacji wymaga czegoś więcej niż telefon do firmy to
        gratuluje odwagi w podejeciu decyzji o zakupie mieszkania w tej firmie.
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:28
      sprawa jest powazna . chyba musimy bardziej naciskac.ZApewnienia ustne to juz
      troche mało,musimy zadac do wgladu dokumenty.Robyg twierdzi,ze woda bedzie
      prowadzona wzdłuż tej uliczki od Pileckiego. Wykonawca ma byc w 1/2 MPWIK i
      1/2Robyg.Kanalizacja przez teren hospicjum .prad tak jak bylo od Ikara.Jeżeli
      chodzi o gaz to ponoc najprostsza sprawa.To wszytko ma byc kiedys a kiedy to
      nie wiadomo. Musimy naciskac .W JEDNOSCI SIŁA.JEZELI JAKIES NOWE WIADOMOSCI
      PROSZE O INFORMACJE.
      • Gość: Irek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.k.mcnet.pl 09.02.05, 09:01
        Uwaga! w najbliższy czwartek o 11.00 odbędzie sie w biurze Robygu spotkanie
        dotyczące mediów. Firma ma przedstawić kopie wszystkich dokumentów dotyczących
        korespondencji z urzedami. Przynajmniej się do tego zobowiązali... Im więcej
        nas przyjdzie tym lepiej. W końcu walczymy o swoje. Pozdr
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:32
      Mozesz powiedziec skad masz takie informacje bo ja wczorej rozmawialem i
      powiedziano mi ze nie ma zadnych zezwolen
      • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 09.02.05, 10:08
        Witam,
        Bo nie maja zadnych pozwolen poza tym wydanym na budowe domu wielorodzinnego.
        Maja jedynie decyzje o warumkach zabudowy (w przypoadku produ i gazu), o czym
        pisalem wczesniej.
        Co do wody, to w MPWiK zapewniala mnie Pani odopowiedzialna za inwestycje na
        tym terenie, ze nie ma mozliwosci aby z koncem marca mozna bylo z tej opcji
        korzystac, bo po pierwsze dzielnica nie wydala sobie zgody jeszcze, a po drugie
        sama zgoda to nie wszystko. Wiec na to wszystko trzeba duuuuzo czasu:(
        pzdr
        E.T.
    • Gość: gosc Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:42
      Czy twoim najwiekszym zmartwieniem jest nazwa ulicy.Mamy problem i to wielki z
      madiami,terminy sa zagrozone . facet obudz sie.
    • Gość: gosc Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:54
      Ulica Alternatywy jest przesadzona.tak jest i koniec mnie sie tez nie
      podoba.Oby nie tak pechowy blok jak w filmie ale zapowiada sie ,iz pech nie
      opusci nas
      • Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 20:00
        a jaka Twoim zdaniem jest najlepsza nazwa dla ulicy.
        a tak poza tym to wprowadzimy sie najprawdopodobniej w czerwcu
        • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.05, 21:05
          O,to,to ,panie dziejku! Jak nazwa "alternatywy" jest do bani, to słuchamy
          propozycji!A z ta kanalizacją,to już normalnie zaczyna być paranoja.No, jest
          duży problem,zgadzam się.Ale mamy się z tego powodu pociąć?Prędzej,czy później
          podłączą.Nie słyszałem jeszcze,żeby w Warszawie ktoś w bloku miał szambo.
          • Gość: Rbyk Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:18
            Słyszeć jeszcze nie słyszałeś , a jest już gdzieś w Warszawie ulica
            Alternatywy ???

A film oglądałeś ???

Mam nadzieję,że tą nazwę zmienią bo się to będzie ciągnąło latami za tą
            inwestycją.
            • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 11.02.05, 09:55
              Po konsultacji Prawnik powiedział mi po prostu tak:

PO PIERWSZE jak Robygowi będzie naprawdę zależało to wszystkie pozwolenia
              załatwi się szybko (tak naprawdę to kwestia znajomości i pieniędzy - a te w
              Spółce zależnej od PROKOMU są)

PO DRUGIE Aby Robygowi zaczęło zależeć należy mu uświadomić co może stracić na
              całym zamieszaniu czyli reputację na rynku jako wiarygodnego Dewelopera
              (szczególnie w kontekście kolejnych inwestycji Królowej Marysieńki oraz
              Inwestycji na Włodarzewskiej)

Tak naprawdę to nasza jedyna broń z partaczem Robygiem, który powinien
              przypilnować wszystkich kwestii formalnych

Na razie nic nie proponuje ale warto to jednak przemyśleć
            • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:14
              Hehe!Ok,ale zdradź swój gust!Jaka nazwa by Ci dogadzała?W tej
              chwili,oczywiście ,żartuję,ale naprawdę nie wiem,dlaczego Wam się nie
              podoba "alternatywy".Przecież to zabawne.Niezła byłaby też "Filipa z
              Konopii",ale już w Warszawie jest.Nie złośćcie się ,zobaczycie,że wszystko
              będzie w porządku.Przeciez jeszcze blok nie jest skończony.Jak w marcu będzie
              gotowy do odbioru, to i złącza się znajdą.
    • Gość: gosc Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:30
      Czy byles na ostatnim zebraniu w Robygu,ze jestes takim optymista.Ja juz
      nie,mysle ze termin 30 marzec jest nierealny.Nic innego nam nie pozostaje jak
      wierzyc ze bedzie dobrze,rady prawnika to to co mozemy zrobic.Ja mialem termin
      20 grudzien. zebranie bylo w czwartek ale niewiele osob wiedzialo o tym.Na
      przyszlosc bardzo prosze o wczesnieje informowanie nas przes firme /oni tez
      czytaja forum/ pozdrawiam
      • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 14.02.05, 10:47
        Witam,
        co to znaczy "informowac przez firme" i "oni tez czytaja forum"?
        Rozmumiem ze to zal do Robygu ze nie poinformowal o spotkaniu?
        A z innej beczki, jak mozna poinformowac kogos kto funkcjonuje jako gosc?

Pozdrawiam
        Tomek
    • Gość: gosc Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:59
      Z braku informacji nie bylem na zebraniu a chcialbym, a czy ktos moze podac
      bardziej dokladne informacje co do mediow.to co sie dowiedzialem nienapawa
      optymizmem .Z pewnoscia sie poznamy jak zamieszkamy w naszym domu i tyle
      narazie. Czasami tak trzeba!!!!!
      • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 14.02.05, 12:04
        Zgadzam sie z Tomkiem.Tak,jak pisałem wcześniej,uważam,że nie powinniśmy
        rozmawiać ze sobą anonimowo, w ten sposób nie dogadamy się.Poza tym nie
        rozumiem,dlaczego "tak trzeba"?Czego się obawiasz?
        • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 12:56
          Witam sasiadow. Ciekawa jestem czy zostalo podpisane porozumienie. Meidzy robyg
          a hospicjum. Moze cos sie ruszylo.Pozdrawiam
          • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 14.02.05, 13:58
            Z tego ,co słyszałem,to jeszcze nie. Podobno pod koniec lutego będzie
            wiadomo,kiedy odbiór techniczny (powtarzam informacje z Robygu).
            • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 15:01
              Na ostatni spotkaniu upierali sie ze odbior techniczny nastapi 30 marca, jednak
              jest to nie mozliwe, chyba ze wszyscy dostana skrzydla.
              • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 12:33
                Wczoraj dzwonilam do Robygu, nie ma jeszcze porozumienia miedzy firma a
                hospicjum i jak narazie wszystko stoi w miejscu.
          • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 22.02.05, 12:00
            Witam sasiadow,
            cos zamilklo nasze forum, cztyzby to rezygnacja wkradla sie w Nasze szeregi?
            Bedzie dobrze.

Mam informacje odnosnie wodociagow - tych ktore ma dzielnica "podciagnac" pod
            granice naszego budynku. jak pamietacie dzielnica musiala uzyskac zgode na
            inwestycje od prezydenta miasta, aby mogla ja przeprowadzic. W piatek
            dowiedzialem sie iz takiej zgody nie otrzyma, bo sa niescislosci we wniosku,
            projekcie etc. Oznacza to tyle, ze jeszcze raz musza zosatc zlozone, poprawione
            dokumenty.
            Jak wiecie czas rozpatrywaniwa wniosku to 65 dni, i juz trzeba zaczac sie
            modlic aby to byla prawda z tymi znajomosciami Robygu w dzielnicy i u
            arichtekta.

Pozdrawiam
            Tomek
            • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 13:20
              Ostatnio dzwonilam do firmy. Nie ma jeszcze porozumienia z hospicjum i w tej
              jak i w innej sprawie nic sie nie zmieilo.
              Moze jeszcze raz ich odwiedzimy. I na te znajomosci to raczej bym nie liczyla.
              Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:27
      Czy ktos dostał nowe pełnomocnictwo,poniewaz P. ILowiecka juz nie jest
      nim .Jest teraz p. Leon Gurwicz.Powinni znowu zmienic aneksy. P Gurwicz jest
      członkiem zarzadu tyle wiem.Prezesem jest p. Natalia Harasz.Czy ktos o tym
      wiedział.P.Gurwicz w imieniu Robygu podpisuje wszelkie dokumenty,ja dostalem
      aneks z parafka nie wiadomo kogo.bez pieczatek ot taki sobie papierek.
      • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 24.02.05, 08:44
        Wydaje mi sie ,że obydwoje sa przedstawicielami (chyba coś takiego było w
        wypisie z KRS),ale musze sprawdzić.
    • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:40
      Na moim wypisie pełnomocnikiem jest Ewa Iłowiecka
      • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 20:24
        Racja,sprawdziłem.U mnie też, jako przedstawiciel.
    • Gość: sasiadka Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:39
      u mnie w dokumentach nie jest wymieniony L. Gurwicz a u was.pozdrawiam
      • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 21:00
        Tzn,mało jasno napisałem: nie, u mnie nie ma p.Gurwicza
        • Gość: gacu Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 12:10
          CZY SA JAKIES NOWE WIESCI.
          • Gość: niobe Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 28.02.05, 09:13
            wiecie cos sie dowiedzialem w robygu???to jakas paranoja, niweiecz czy oni sa normalni, ROBYG sprzedal dla jednej ze wspolokatorek mieszkania dzialke (od strony poludniowej budynku) na ktorej mial byc plac zabaw dla dzieci i przez ktora miala isc droga ewakuacyjna.Czy oni sa normalni? To terez te piec lawek postawimy chyba pietrowo i drabinke aby wejsc na ostatnia a piasku dla dziecie mysle ze nie bedzie - extra. To jest jawne oszustwo!Co innego mowili wczesniej. Jestem rozczarowany tym deweloperem.
            • Gość: sasiad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:25
              Jeżeli to prawda to jestem ciekaw jak Robyg wybrnie z tematu powierzchni
              wspolnych do ktorych nalezal tem malenki placyk.
              • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 28.02.05, 11:32
                Powoli zaczyna trafiac mnie szlag.Zaczyna mnie już drażnić to wykręcanie się
                kanalizacją, bo dla mnie jest oczywiste,że to pretekst,żeby nie płacić za
                opóźnienie.Zaczyna mnie wkurzać to ślimacze tempo robót.A na koniec marca nie
                liczcie,bo "są kłopoty z kanalizacją".Nieustanne.
            • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 01.03.05, 11:36
              Chyba sie szanownemu sasiadowi cos pomylilo.
              miszkanie na parterze od strony poludniowej od poczatku bylo przewidziane do
              sprzedazy z ogrodkiem i nie bylo mozy aby w tym miejscu byl plac zabaw. Owy
              plac jest od stronu spoldzileni Ikar i nie jest to zadne nowe rozwiazanie bo od
              poczatku byl tam planowany.
              pozdrawiam
              sasiad z owego parterowego mieszkania
              Tomek

ps. juz wielkokrotnie sugerowalem aby na tym formum nie funkcjonowac anonimowo,
              skoro mamy byc sasiadami
    • Gość: gość Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:02
      Termin 30 marca nierealny.sprawdzone firma napewno nie wyrobi sie,przykro
    • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 01.03.05, 11:49
      Też jakoś nie chce mi się wierzyć,że Robyg zrobiłby coś takiego,bo wierzę,że to
      porządna firma.W/g mnie problem polega jak zwykle na wykonawcy,podwykonawcach i
      różnych typach po urzędach i gminach: czyli film "Alternatywy 4" .Zresztą nie
      oni jedni przejechali się na "miejscowym folklorze".
    • Gość: sasiad do Rataja Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:19
      to pomyłka, to nie ja pisałem o sprzedaży tej działki. prosze czytac p.Rataj
      • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 01.03.05, 12:42
        moja odpowiedz byla skierowana do NIOBE, ale zapomnialem w temacie dodac.
        pozdrawiam
        tomek
        • Gość: niobe Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 01.03.05, 12:57
          Co do sprzedanej dodatkowo przez ROBYG dzialki (ogrodka) to co innego dowiedzialem sie w firmie a co innego mowi rataj. Otoz do jednego z mieszkan na parterze przydzielony jest ogrod od strony ul. Alternatywy. Natomiast osoba ktora kupila to mieszkanie (z ogrodem od ul. Alternatywy) DODATKOWO wykupila ogrod od drugiej strony - poludniowej (od ul. Plaskowickiej. Wedlug zapewnien jednegfo z Panow w ROBYGU tam miala byc piaskownia dla dzieci. Od strony Ikara niema za bardzo gdzie zrobic placu zabaw bo tam maja stac lawki (5) Sam niewiem jak one sie tam zmieszcza. Wedlug pierwszego planu kontrowersyjna dzialka (ogrodem) miala rowniez przebiegac droga ewakuacyjna z bydynku (poczatek od strony Ikara, pozniej przez ta dzialke i do ul. Alternatywy. ) W stanie obecnym, skoro ta dzialka nie bedzie czescia wspolna - nie bedziemy mieli drogi ewakuacyjnej. Nieznam sie na przepisach budowlanych - czy taka droga jest konieczna aby nastapil odbior techniczny budynku?Moze ktos wie?]
          Pozdrawiam.Norbert
          • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 01.03.05, 13:07
            Norbert,
            My kupilismy mieszkanie narozne, do ktorego nalezy ogrodek 107 m2, od
            alternatywy do rogu mieszkania od ikara.
            Od strony Ikara nie mamy juz nic wspolnego z "dzialka".
            POzdrawiam
            Tomek
            • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 01.03.05, 13:16
              O,rany!Sto metrów trawnika do koszenia.Masz przerąbane.:>
              • Gość: Ewa Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.novi.pl / 217.17.33.* 01.03.05, 14:02
                To ze P. Ilowiecka juz nie pracuje, nie ma wiekszego znaczenia. Nie z nią
                podpisywlismi umowy, tylko z firmą robyg a Pani Ilowiecka byla tylko
                przedstawicielem tejze firmy. umowy i aneksy sa wazne.

Pozdrawiam
                Ewa ( od kontrowersyjnego ogrodka)
                P.S obszar ogrodka jaki kupiliśmy od poczatku byl w takim wlasnie ksztalcie.
          • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 01.03.05, 13:45
            Jeszcze raz w temacie czesci wspolnej na ktorej ma byc plac zabaw.
            Robyg potwierdzil ze beda wszystkie wymioniene wczesniej urzadzenia dla dzieci,
            o ktorych mowa byla w pierwotnych zalozeniach.
            Ogrodek zwany tez dzialka o ktorym romawiamy, od strony Ikara nie dochodzi do
            plotu, bo dzieli go wlasnie plac zabaw.
            Bedzie dobrze
            Pozdrawiam
            Tomek
    • Gość: saisad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:46
      Mam nadzieje ,ze spokój wezmie góre na emocjami.Ten plack zabaw jest już
      wystarczająca malutki.Chyba trzeba zakończyc spory między nami.Wszyscy wiemy
      że nie jest dobrze. Problem mediów jest najważniejszy,zapewniano mnie,że
      problem jest w kanlizacja,jesli chodzi o pozostale to w zasadzie jest
      załatwione.Musimy wierzyc,że Robyg załatwi pozwolenia na wykonanie robót.Poza
      tym chyba nie ma narazie problemow a jak ktos chce robic zła robotę to
      wczesniej pomyśli komu i czemu ma to służyc.Mam nadzieje że już niedługo
      będziemy mieli inne problemy/ podlogi,glazury kuchnie,firmy budowlane /
      pozdrawiam, nie dajmy sie zwariować.
      • Gość: MIK Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.05, 22:27
        ok, z ostatnich postów wynika, że 30 marca nierealny
        w takim razie w Robygu mówią teraz co? kwiecień? maj? czerwiec?

• rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 02.03.05, 10:40
        No i okazalo sie ze dzielnica sie wybronila i otrzymala zgodze od prezydenta
        miasta, czyli pozwolenie na budowe wodociagu, mimo ze wczesniej jak pisalem
        miala byc odmowa.
        Oznacza to tyle, ze teraz MPWiK miooze oglosic przetarg na wykonanie odcinka
        wodociagu od Pileckiegoo do nas. No ale raczej 30 dni nie wystarczy.
        Ciagle jednak nie ma pozostalych pozolwen na budowe.

Pozdrawiam
        Tomek
    • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 02.03.05, 08:38
      Czu to,że p.Iłowiecka nie pracuje w Robygu, to informacja sprawdzona, czy tak
      wnioskujecie,bo list był podpisany przez p.Gurwicza?
      • Gość: niobe Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 02.03.05, 08:55
        Witam! Sluchaliscie wczoraj wieczorem reportazu na temat ul.Alternatywy na Ursynowie? Byl na Programie 1 Polskiego Radia
        • rataj1237 Re: Pileckiego,Firma Robyg 02.03.05, 09:31
          A cos ciekawego mówlili?
          tomek
          • idfree Re: Pileckiego,Firma Robyg 03.03.05, 14:15
            Mówili o planach administracji, żeby między warzywniakiem na Alternatywy 1 i
            przedszkolem na Alternatywy 3 wydzierżawić plac na klinikę doktora
            gunterafonhagensa.
          • Gość: Konrad Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.kl.amwaw.edu.pl 03.03.05, 16:14
            Gdzie się zakłada fora prywatne?Może założylibyśmy coś takiego?
            • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.05, 23:22
              Dzwonilam dzis do p Kapiszewskiego. I dowiedzialam sie ze projekt podlaczenia
              gazu dopiero skladaja, a przeciez mieli to zrobic zaraz po naszym spotkaniu.
              Sam stwierdzil ze termin odbioru w marcu jest raczej nie realny i nie wie kiedy
              moze on byc.
              Natomias podlaczenie wodociagu ma juz byc, z drugiej reki powiedzial ze
              pozwolenie jest juz wydana, ale jak nie zobacze ze cos robia to w to juz nie
              uwieze.
              pozdrawiam sasiadow. moze ktos cos wie innego.
              • Gość: mirek Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.05, 23:40
                Wydaje mi sie ze powinnismy sie domagac jakiejs rekompensaty od firmy Robyg,
                gdyz kolejny odbior techniczny jest nie realny ilez mozna czekac. Nie mamy tez
                pewnosci ze nastepna data moze byc rowniez zmieniona. Przeciez my na tym
                tracimy. Tym bardziej ze blok jak i plac nie jest skonczony, a juz nie wspomne
                o mediach.Moze jakies spotkanie!!!!!!
                Co o tym myslicie!!!!!!!!!! Bo mnie juz to w.....!!!!!!!!!!!!!!
                • advoccat Re: Pileckiego,Firma Robyg 04.03.05, 09:10
                  jestem rowniez za spotkaniem
                  • Gość: irena Re: Pileckiego,Firma Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 13:56
                    Jestem rozwniez za spotkaniem,ale tym razem lepiej zebysmy porozmawiali z
                    prezesem a nie z p Kapiszewskim. Bo to juz jest lekka przesada, ze kolejny
                    odbior techniczny jest nie realny. Tak moze byc w nieskonczonosc.
                    Moze tak w przyszlym tygodniu. Dajcie znac. Pozdrawiam!!!!!
            • rataj1237 założyłem prywatne forum 07.03.05, 13:07
              Witam,
              zapraszam wszystkich zainteresowanych do kontynuwoania rozmow na temat budowy
              naszego bloku na prywatnym forum, ktore znajduje sie w kategori forów
              prywatnych, w sekcji "ukryte". Nazywa się Robyg na Alternatywy.

Aby sie tam wypowiadać, nalezy zrezygnowac ze swojej anonimowsici, a dodatkowo
              zarejestrowac sie na portalu gazeta. Czesc z uzytkownikow obecnego forum jest
              juz zrejstrowana, a pozostali jak tylko chca to moga tego latwo dokonac.
              pozdrawiam
              tomek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka