Dodaj do ulubionych

LC corp czy Robyg

09.01.16, 20:26
Przeczytalam troche o Robyg (nie najlepsze opinie) ale o LCcorp za wiele nie moge wyszukac. Glownie zalezy mi na opinii jak sie wpsolpracuje z develperem i jaka jest jakosc mieszkan, czy nie stosuja jakis dziwnych zapisow w umowach developerskich. A moze jakis inny solidny developer budujacy na Mokotowie (nie zalezy mi bardzo na czasie wiec moze to byc poczatek inwestycji). Bardzo prosze o sugestie.
Obserwuj wątek
    • azalia_2004 Re: LC corp czy Robyg 20.06.16, 17:04
      Kupiłam mieszkanie od tego dewelopera (LC Corp) w lutym tego roku. Cena była dobra, lokalizacja też. Od podpisania umowy, miałam 30 dni na naniesienie zmian lokatorskich, co wykonałam w terminie. Właśnie po 3 miesiącach dostałam wycenę 16,5 tys zł za przeniesienie WC, umywalki oraz zrobienie drugiej umywalki, która miała być prysznicem (deweloper na prysznic się nie zgodził, ponieważ musiałby zwiększyć wentylację, dlatego na planie ma być umywalka), chciałam przenieść ścianę od łazienki i dostawić dwie, tak by była garderoba. Najwięcej kosztują tzw. prace dodatkowe. Wcześniej wycena "nieoficjalna" opiewała na nie cale 4 tys zł, 2,5 tygodnia wcześniej. Próbowałam złożyć zażalenie, uzyskać informacje skąd taki kosztorys. na początku nie odbierano ode mnie telefonów, następnie wysłałam maile. Oddzwoniono do mnie tłumacząc, że ściany już pobudowane, wszystko jest zrobione oraz, że za wycenę odpowiada biuro generalnego wykonawcy.

Gdybym wiedziała wcześniej, że tak będzie wyglądała współpraca to nie zdecydowałabym się na zakup mieszkania u tego dewelopera.
    • tanitazaitceva Re: LC corp czy Robyg 20.11.18, 11:22
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka