IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 23:08
Witam Was! Czy wiecie gdzie będzie przebiegała trasa N-S? Chodzi mi
konkretnie czy będzie przebiegała wzdłuż torów kolejowych obok Auchan Wola
Park? z góry dzięki za info!
Obserwuj wątek
    • Gość: rapper Re: Trasa N-S IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 06:44
      Mnie również to interesuje!
      • Gość: Tomek777 Re: Trasa N-S IP: *.tt.com.pl 18.10.04, 15:35
        tomeka@tt.com.pl

Prawdę mówiąc to jeszcze nie ma 100% pewnego przebiegu tej nieszczęsnej trasy.
        Jeżeli jednak masz racje, to uważam to rozwiązanie za totalnie beznadziejne.

Z góry dziękuje za przesłanie mapki.
    • Gość: GOŚĆ PORTALU Re: Trasa N-S IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 17:09
      podobno tak ma byc. Przynajmniej takie info są udzielane w PKiN
    • Gość: tom Re: Trasa N-S IP: 217.153.179.* 24.09.04, 20:22
      trasa przebiegnie ;wzdłuż ul. dywizjonu 303 [na tyłach wola-park],przetnie
      tory, ulice;powstańców śl. ,lazurową i górczewską [na samej granicy wa-wy]
      • Gość: Aniamako Re: Trasa N-S IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.04, 23:06
        Ty mówisz o trasie AK a mi chodzi o trase N-S!
        • Gość: Rudzia Re: Trasa N-S IP: 212.160.127.* 28.09.04, 13:23
          Niedawno był taki wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=15780929
          • Gość: oko Re: Trasa N-S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:10
            Powstanie droga ekspresowa przez Warszawę

Przez Warszawę ma prowadzić nie autostrada, a droga ekspresowa - poinformował
            na sesji Rady Warszawy dyrektor warszawskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg
            Krajowych i Autostrad (GDDKiA), Wojciech Dąbrowski.

"Ze względu na decyzję prezydenta Warszawy autostrady w Warszawie nie planuje
            się" - powiedział Dąbrowski.

"Zdecydowano o stworzeniu obwodnicy okołowarszawskiej" - dodał.

Na sesji przedstawione zostały informacje GDDKiA oraz prezydenta Warszawy
            dotyczące przebiegu autostrady. Według nich, droga ekspresowa ma łączyć
            końcówki autostrady A-2 "Konotopa" i "Lubelska".

"Chcemy wyprowadzić ruch krajowy z Warszawy" - powiedział Dąbrowski.

"Niezbudowanie obwodnicy spowoduje przeniesienie się ruchu na ulice miasta i w
            konsekwencji zablokowanie ulic" - wyjaśnił.

Ruch tirów ma być skierowany przez modernizowane obecnie drogi krajowe nr 50 i
            nr 62, prowadzące z Sochaczewa do Mińska Mazowieckiego i omijające Warszawę.

Koncepcja budowa drogi ekspresowej przez tereny Ursynowa wzbudziła protesty
            radnych.

"W jaki sposób władze miasta zamierzają zmusić kierowców tirów do ominięcia
            miasta? - pytał radny Szymon Pawłowski (LPR). - Czy ktoś jest w stanie ocenić
            skutek mikrowstrząsów powodowanych przez tiry na budynki z »wielkiej płyty«?".

Nie uzyskał jednak odpowiedzi.

Budowa drogi ekspresowej wywołała też protesty obecnych podczas obrad
            mieszkańców Warszawy.

Największe emocje, budzą kwestie spalin, hałasu oraz ewentualnych zagrożeń
            konstrukcyjnych dla budynków znajdujących się w pobliżu tunelu. Mieszkańcy
            Ursynowa oraz organizacje ekologiczne za najlepsze rozwiązanie uważają
            odsunięcie drogi od miasta oraz budowę obwodnicy.

Trasa planowanej obwodnicy ma prowadzić od węzła Konotopa do ul. Żwirki i
            Wigury w pobliżu lotniska Okęcie, następnie na wschód do ul. Puławskiej.

Na terenie Ursynowa trasa ma być prowadzona w tunelu, następnie nowym Mostem
            Południowym na Pragę, tam skręcać na północ i przez tereny Mazowieckiego Parku
            Krajobrazowego dochodzić do Traktu Brzeskiego w miejscowości Konik. Całość
            inwestycji ma zostać zrealizowana do 2012 roku.

• Gość: Aniamako Re: Trasa N-S IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 22:49
              Witam! Dzisiaj sie dowiedziałam,że pomimo planowanych trzech rozwiązań trasy N-
              S w każdym z wariantów droga ta będzie przebiegała między torami a Auchan! Jest
              to uwzględnione w każdym projekcie. Jeżeli trasa ta powstanie to na tym odcinku
              będzie przebiegała na 100%. Pozdrawiam
              • Gość: Mat Re: Trasa N-S IP: 5.6R* / *.nokia.com 30.09.04, 23:25
                To ciekawe - bo na Jelonkach, jeśliby ta trasa kiedykolwiek powstała (w co
                szczerze wątpię), musiałaby prowadzić po jelonkowskiej stronie torów - po
                drugiej stronie po budowie Geanta po prostu nie ma dość miejsca. Oznaczałoby to
                że gdzieś pomiędzy Jelonkami a Auchanem musiałaby prowadzić wiaduktem nad
                torami, co oznacza dodatkowe koszty, do unknięcia gdyby trasa prowadziła cały
                czas po jelonkowsko-bemowskiej stronie torów. Po czym za Auchanem kolejnnym
                wiaduktem musiałaby prowadzić z powrotem na drugą stronę torów, bo tory
                zakręcają w prawo na dworzec Gdański a trasa ma w końcu prowadzić na północ
                więc musiałaby te tory po raz kolejny przekroczyć. Czyli w sumie mamy dwa
                wiadukty i żadnego widocznego powodu ich budowania bo trasa mogłaby spokojnie
                prowadzic cały czas po zachodniej stronie torów. Dziwne.
                • Gość: oko Re: Trasa N-S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 00:12
                  A jak będzie biegła na Mokotowie ?
                  • Gość: Mat Re: Trasa N-S IP: 5.6R* / *.nokia.com 01.10.04, 13:15
                    No chyba cały czas wzdłuż tych samych torów, ale po której ich stronie to nie
                    mam pojęcia. Na razie pewna jest tylko realizacja i przebieg trasy na odcinku:
                    południowy łącznik autostradowy gdzieś w okolicach Palucha, potem wzdłuż
                    wschodniej krawędzi lotniska do Marynarskiej. Wszystko co dalej to bujanie w
                    obłokach
                • Gość: xyz Re: Trasa N-S IP: *.chello.pl 02.10.04, 00:35
                  Trasa będzie, m in. mój dobry kolega ją projektuje - będzie szła przy torach i
                  przetnie powstańców slaskich. Juz wykupują grunty.
                  • Gość: majq Re: Trasa N-S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:27
                    Jeśli jesteś zorientowany to powiedz jak będzie przebiegać ta trasa na Bemowie,
                    dokładnie w okolicach Fortu Bema, (interesuje mnie odniesienie do ulic:
                    Widawska, Obr. Tobruku, Ks. Bolesława)
                    • Gość: Boogie Re: Trasa N-S IP: 212.189.1.* 05.10.04, 17:05
                      Z tym wykupowaniem terenow, to kompletna bzdura - kolega xyz sie chyba pastwi
                      nad nieswiadomymi. Ale rzeczywiscie jesli trasa N-S wejdzie w zycie to
                      najbardzie prawdopodobna opcja przez Bemowo prowadzi w okolicach Fortu Bema.
                      Juz dokladnie nie pamietam jak ona biegnie wzgledem Widawskiej, ale napewno
                      bedzie biegla z poludnia w okolicach Osiedla Lesnego i Zielonego Mieszkanka II
                      (tu odleglosc moze wyniesc ok 100 metrow), potem "otrze" sie o hale Legii,
                      przetnie ogrodki dzialkowe (tu z kolei JWC Ogrody Bema maja ze 150 metrow),
                      przetnie Powstancow Slaskich kolo Centrum Handlowego Bemowo i potem dalej na
                      polnoc
                      • Gość: nine Re: Trasa N-S IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 19:46
                        Czy ktoś może się orientuje, czy zapadła już jakaś decyzja w sprawie przebiegu
                        tej trasy przez Bemowo? Interesują mnie szczególnie okolice Fortu Bema.
                        Przechodzi tamtędy "korytarz powietrzny" napowietrzający Warszawę znad
                        Kampinosu, więc szkoda, gdyby miała go przeciąć jakaś autostrada...
                      • Gość: Tomek777 Re: Trasa N-S IP: *.tt.com.pl 18.10.04, 08:47
                        O którą halę Legii chodzi, bo są dwie: jedna na terenie fortów, a druga obok
                        ogrodów Bema jakieś 40 m od osiedla JW???
                        • Gość: Boogie Re: Trasa N-S IP: 212.189.1.* 18.10.04, 11:08
                          Chodzi o te przy Ogrodach Bema.
                          • Gość: Tomek777 Re: Trasa N-S IP: *.tt.com.pl 18.10.04, 12:44
                            Jestem prawie pewnien, że mówimy o dwóch różnych obiektach. Bo przy tym
                            najbliżej ogrodów Bema, nie ma możliwości wepchnięcia tarasy N-S.
                            • Gość: Boogie Re: Trasa N-S IP: 212.189.1.* 18.10.04, 13:06
                              Kupilem mieszkanie w Olszynach II, wiec nieco sie orientuje w topografii
                              terenu. Trasa bedzie leciala z poludnia, minie hale Legii po jej poludniowo-
                              zachodniej stronie (nie od strony osiedla JWC tylko po drugiej stronie hali),
                              potem wpadnie w ogrodki dzialkowe, ktore teraz odgradzaja wielki plac budowy od
                              ulicy Powstancow Slaskich, i przetnie owa ulice przy centrum handlowym Bemowo.
                              Jesli chodzi o odleglosc od trasy NS do osiedla JWC to moze to byc ok 150-200
                              metrow, ale to tylko szacunki.
                              • Gość: Tomek777 Re: Trasa N-S IP: *.tt.com.pl 18.10.04, 14:54
                                rozumiem, że centrum Bemowo pójdzie w zapomnienie. Bo z tego co ja wiem to
                                trasa przetnie Powstańców za Carefurem patrząc od strony Bemowa. Tak się składa
                                że mieszkam na Bemowie i nie mogę sobie wyobrazić Twojej wersji.
                                • Gość: Boogie Re: Trasa N-S IP: 212.189.1.* 18.10.04, 15:19
                                  Służę mapą poglądową. Podaj mi tylko prv maila, a wysle ci schemat. Prawde
                                  mowiac mocno sie interesowalem ta trasa, poniewaz jest planowana 350m od mojego
                                  nowego bloku - co mnie troche niepokoilo. Dopiero wizja lokalna uspokoila mnie
                                  nieco, poniewaz bloki JWC starannie zaslonia te ekspresowke. Centrum Bemowo ma
                                  pozostac - tak twierdzi pan w Biurze Naczelnego Architekta Miasta, ktory
                                  potwierdzal przebieg trasy.
                                  • Gość: Tomek777 Re: Trasa N-S IP: *.tt.com.pl 18.10.04, 15:39
                                    przez pomyłeke odpowiedziałem nie na Twojego posta, tylko na górze drzewa na
                                    post rappera. Przeczytaj ten post
                                  • barabasz75 Re: Trasa N-S 19.10.04, 12:43
                                    Boogie, ja bym prosił też o mapkę poglądową jesli możesz, byłbym wdzięczny :-)
                                    email: barabasz75@gazeta.pl

Gość portalu: Boogie napisał(a):

> Służę mapą poglądową. Podaj mi tylko prv maila, a wysle ci schemat. Prawde
                                    > mowiac mocno sie interesowalem ta trasa, poniewaz jest planowana 350m od
                                    mojego
                                    >
                                    > nowego bloku - co mnie troche niepokoilo. Dopiero wizja lokalna uspokoila
                                    mnie
                                    > nieco, poniewaz bloki JWC starannie zaslonia te ekspresowke. Centrum Bemowo
                                    ma
                                    > pozostac - tak twierdzi pan w Biurze Naczelnego Architekta Miasta, ktory
                                    > potwierdzal przebieg trasy.
                                    • Gość: Sylwia Re: Trasa N-S IP: 212.160.127.* 19.10.04, 16:20
                                      Ja też bardzo bym prosiła o mapkę: s.szewczyk@gazeta.pl
                                      Z góry dziękuję!!
                                      • Gość: mh Re: Trasa N-S IP: *.kbc.be 19.10.04, 16:26
                                        dolaczam sie z prosba o mapke trasy do grona poprzednikow:
                                        marek.hiller@interia.pl

Wielkie dzieki.

• michalfront Re: Trasa N-S 09.11.04, 13:56
                                          i ja, i ja!
                                          dziękuję!
                                          mail powyżej :)
                                    • Gość: Boogie Re: Trasa N-S IP: 212.189.1.* 19.10.04, 17:45
                                      Oto link, pod ktorym znajdziecie planowany przebieg tej trasy:
                                      www.olszyny.info/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=7
                                      Dzieki uprzejmosci autorow i bywalcow www.olszyny.info, ktorych pozdrawiam
                                    • Gość: Boogie Re: Trasa N-S IP: 212.189.1.* 19.10.04, 17:49
                                      Dodam jednak, ze w ostanich planach nie ma mowy o trasie N-S. Niemniej jednak
                                      pas ziemi pod te inwestycje jest wydzielony i zapewne predzej czy (oby) pozniej
                                      ktos wroci do tematu. Ale czy to bedzie 5 czy 25 lat - nie wiadomo
    • Gość: babalaba Re: Trasa N-S IP: 217.11.136.* 01.10.04, 14:02
      A na jakiej stronie znajdę plany trasy? Interesuje mnie odcinek wawerski, od
      mostu Południowego do Konika.
      • bultek Re: Trasa N-S 18.10.04, 13:24
        Jeżeli masz na myśli autostradę:
        www.ursynow.waw.pl/informacje/prezentacja_1.php
        i wejdź w "prezentacje" mozesz też przeczytac opis.
        Ale z tego co pamiętam mapki kończą się w Goraszce.
        Pozdr.
      • marcinek00 Salon "PRZYTULNY DOM"!!! 09.11.04, 13:49
        Szanowni Państwo!

W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku
        (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim:

· Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR
        · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz
        · Rolety, Verticale, Żaluzje
        · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax
        · Meble sosnowe

Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach !

Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty !

Serdecznie ZAPRASZAMY !!!!
        • Gość: ZAPRASZAMY ! Re: Salon "PRZYTULNY DOM"!!! Juz Otwarte !!!! IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 17.01.05, 15:00
          Szanowni Państwo!

SALON PRZYTULNY DOM JUZ OTWARTY !
          w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce)

Bogata oferta :

Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR
          Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz
          Rolet, Verticali, Żaluzji
          Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia
          Mebli sosnowych

Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach !

Na hasło Jestem z FORUM” 4 % rabatu od cen katalogowych na wszystkie
          produkty !

zapraszamy na naszą stronę
          www.przytulnydom.com

Serdecznie ZAPRASZAMY !!!!