Dodaj do ulubionych

Sprawdź Dewelopera

08.11.16, 10:43
Prze zakupem mieszkania czy też innej nieruchomości od Dewelopera warto jest go sprawdzić przynajmniej Księgi Wieczyste kupowanego mieszkania. Warto sprawdzić czy deweloper jest faktycznie jedynym właścicielem, ewentualne wpisy hipoteczne, choćby takie za podatki lub składki ZUS. Anonimowo po samym adresie nieruchomości możemy to zrobić korzystając np. z takiej wyszukiwarki:
www.sprawdzamsiebie.strefa.pl/ksiega-wieczysta.html
Obserwuj wątek
    • woash Re: Sprawdź Dewelopera 21.11.16, 12:43
      Porada może i dobra, ale jak się kupuje od mało znanego dewelopera to faktycznie może lepiej sprawdzić. Parę lat temu wprowadzałem się do nowego mieszkania od apm development apm-development.com.pl/ i nawet nie pomyślałem by coś takiego sprawdzać, bo ta firma akurat jest od dawna na rynku. Więc jeśli kupujecie od zaufanej i renomowanej firmy to nie ma potrzeby wydawania dodatkowych pieniędzy na weryfikację.
    • pkowalski.84 Re: Sprawdź Dewelopera 12.01.17, 12:21

Witam,
      chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
      Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu:
      Piotr 889 228 440
      www.odbior-mieszkan.pl
      Warszawa i okolice

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka