Dodaj do ulubionych

Konstanty Struś- ktoś zna?

IP: *.devs.futuro.pl 27.10.04, 20:22
Zamierzamy kupić mieszkanie w Warszawie. Developperem jest niejaki Struś
(firma mieści się w Siedlcach, ma filię w Warszawie).
Poprosiliśmy o umowę - wzór - i daliśmy ją prawnikowi z prośbą o sprawdzenie,
czy Struś przypadkiem nie chce nas zrobić w bambuko. Lepiej się upewnić PRZED
niż PO, prawda?
Werdykt prawnika był miażdżący: ta umowa to jedno g...
W razie opóźnień opłat z banku - koszta ponosimy my. Ale gdy roboty się
opóźniają - Struś nie ponosi żadnych kosztów. I jezscze parę innych kwiatków.
W dodatku panna z warszawskeigo biura nie jest chyba za bardzo zorientowana
jak umowa powina wyglądać, na nasze pytania odpowiadała, że "to drobiazg" "To
się da zmienić" itp.
Sama nie wiem co o tym sądzić, czy ktoś miał podobne kłopoty? Czy oni sa
uczciwi?
Obserwuj wątek
    • melena2 Re: Konstanty Struś- ktoś zna? 02.11.04, 10:03
      podciągam wątek...
    • Gość: wodz Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: 12.21.160.* 02.11.04, 19:15
      wrzuc "strus" do wyszukiwarki i zobaczysz wszystkie watki na temat firmy
      • Gość: melena2 Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: *.mos.gov.pl 08.11.04, 09:12
        Ktoś coś wie więcej? Czy są jakieś niepochlebne zdania o tej firmie?
        • Gość: facecik Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: 193.108.206.* 08.11.04, 12:43
          Generalnie niby nie bylo wiekszych obciachow w tej firmie, ale
          umowa "przyrzeczenia" sprzedazy ktorej wzor sobie od nich wzialem, nawet dla
          mnie laika w tych kwestiach, wyglada bardzo niekorzystnie.
          Poza tym porownujac standard budowania (np osiedle Przy Bazantarni) i cene jaka
          sobie zycza w stosunku do innych developerow to wydaje mi sie na pierwszy rzut
          oka ze sa drodzy a jednoczesnie niestety jakosc materialow i wykonczenia wydaje
          sie slaba. To wszystko wnioskuje na podstawie pierwszych wrazen, oby bylo
          inaczej.
          Szukam kontaktu z osobami ktore zawarly juz umowe z ta firma. Moj email
          remq75@wp.pl

pozdrawiam
    • Gość: melena2 Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: *.mos.gov.pl 08.11.04, 14:20
      mnie się wydawało, że właśnie cenę mają korzystniejszą w porównaniu do innych
      developperów.Coraz częściej śpiewają w Warszawie 4100 za m.kw. A Strus 3300.
      • an_ni Re: Konstanty Struś- ktoś zna? 08.11.04, 14:26
        gdzie tak cna bo chyba nie przy Bazantarni gdzie wlasnie jest 4100
        • Gość: facecik Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:13
          Przy bazantarni mieszkania kosztuja 4500 za metr, albo 4300 jesli kupuje sie z
          garazem!! to jest naprawde juz wysoka cena jak na ursynow ,tymbardziej ze
          standard tego osiedla nie jest jakis luksusowy, a nawt chyba przeciwnie, 3
          bloki scisniete jeden na drugim. za te cene oddaja w stanie surowym tylko z
          oknami i drzwiami wejsciowymi.
          wiekszosc inwestycji na ursynowie mimo wszystko taki standard oferuje taniej, a
          jesli juz sa drozsze to w zamian za te pieniadze cos oferuja.
          zastanawiam sie intensywnie czy decydowac sie na kupno u tego dewelopera, w
          sumie ceny chyba rosna i moze niedlugo juz i 4500 to bedzie dobra cena. ale ta
          umowa przedwstepna..strasznie niekorzystna, nie wiem co o tej firmie myslec,
          czy zaufac.
          to jest tragiczne co sie obecnie dzieje na rynku, deweloperzy dyktuja warunki
          jak chca, a ludzie kupuja w ciemno powietrze zamiast zbudowanych juz mieszkan.

pozdrawiam
          • an_ni Re: Konstanty Struś- ktoś zna? 09.11.04, 13:35
            no sa plusy i minusy, ja tez powaznie sie zastanawiam nad paroma inwestycjami
            tansze sa dlatego ze stoja przy samym KEN-ie albo przy Plaskowickiej gdzie
            bedzie trasa ekspresowa
          • Gość: bdg Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: *.sbi.com 11.11.04, 13:33
            ja zaufałem. znam jeszcze jedną osobę, która też tam (czyli "przy bażantarni")
            kupiła mieszkanie.

na razie wszystko jest ok.

a umowa faktycznie jest tragiczna - czesc mozna zmienic, dosyc łatwo godzą się
            na zmiany - ale cudów to nie da się z nią zrobić :-/
            • an_ni Re: Konstanty Struś- ktoś zna? 22.11.04, 10:21
              mozesz napisac jakie zmiany udalo ci sie wprowadzic?
              wlasnie jestem tuz przed podpisaniem umowy
              • Gość: bdg Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: *.sbi.com 23.11.04, 14:09
                z tego co pamietam, to na pewno w umowie pojawila sie data podpisania umowy
                sprzedazy (a nie mgliste "po zakonczeniu czegos tam"). zmienilem tez cos w
                punkcie dotyczacym odbioru mieszkania... nie pamietam. postaram sie wieczorem
                zajrzec do umowy i podac troche wiecej szczegolow.

ale tak szczerze, to te zmiany od strony prawnej wiele pewnie nie zmienily :-/
                • Gość: anni Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: 217.11.141.* 23.11.04, 15:03
                  dzieki gdyby mogl byloby super
    • Gość: melena2 Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: *.mos.gov.pl 09.11.04, 12:44
      Na osiedlu Przy Bazylice m.kw kosztuje 3300. To jest nowa inwestycja: dopiero
      rusza. Mają oddać mieszkania w grudniu 2005
      • Gość: facecik Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 20:05
        Mozesz napisac o ktore osiedle przy Bazylice Ci chodzi? jakiego dewelopera?

pozdrawiam
        • Gość: anni Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: 217.11.141.* 10.11.04, 13:06
          no wlasnie tego developera , na Siedleckiej to bedzie ..ehhh
          • Gość: JTomaszewski Re: Konstanty Struś- ktoś zna? -NIESTETY TAK IP: 195.213.156.* 23.11.04, 17:24
            Znam i radze uważać. Jedna z warszawskich budów realizują bez prawomocnego
            pozwolenia na budowę. To znaczy: tryb wydania pozwolenia na budowę został
            zaskarżony przed NSA, wyrok w tej sprawie nie zapadł i nie wiadomo kiedy
            zapadnie.
            Spróbujcie w takiej sytuacji uzyskać kredyt na takie mieszkanie albo wpisać coś
            do hipoteki.
            Firma stoi na stanowisku, ze to... drobiazg! i ze to nie zwalnia od obowiazku
            wplacania kolejnych rat!
            • Gość: facecik Re: Konstanty Struś- ktoś zna? -NIESTETY TAK IP: 193.108.206.* 23.11.04, 17:47
              A mozesz powiedziec o ktora budowe chodzi?
      • Gość: klient Re: Konstanty Struś- ktoś zna? IP: *.devs.futuro.pl 23.11.04, 21:57
        Hej, chyba coś ci się naprawdę pomyliło z tymi cenami, bo w lokalizacji, o
        której piszesz chcieli 4200-4300 za m2 :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka