Dodaj do ulubionych

Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy

IP: 217.153.90.* 29.04.02, 11:29
Będę mieszkać przy Niemcewicza, w inwestycji PIA Piaseckiego. Szukam
potencjalnych kontaktów z przyszłymi sąsiadami.
By the way, czy ktoś wie kiedy oni skończą tą budowę? Mam termin w umowie 30
czerwca 2002? Ale to chyba nie jest możliwe... Byłem ostatnio na budowie,
zdołali zamknąć budynek (okna). Ciągnie się jak F. z olejem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Luk Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.montreal84.dialup.canada.psi.net 30.04.02, 04:41
      A jaki metraz kupiles, ile pokoi, na ktorym pietrze i po ile m2 ??
      • Gość: Waldek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.90.* 06.05.02, 13:50
        Czesc, Kupiłem na 7 piętrze 48 metrów + ogród zimowy.
    • Gość: ania Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 12:11
      Zakończenie inwestycji planowane jest (wg. informacji z PIA)w październiku 2002.
      Podejrzewam jednak, że jeśli zakończa budowę w grudniu 2002 to będzie dobrze.
      Firma ciągle kręci i oszukuje. Podobno mają problemy z dokumentacją techniczną
      i projektową. Pozatym brakuje im kasy ponieważ większość lokali jest nie
      sprzedana.
      • Gość: Waldek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.90.* 26.05.02, 16:47
        Ania, a skąd masz takie informacje? Nie ukrywam, ze mnie to trochę załamuje.
        Byłem ostatnio na budowie i widziałem, ze coś sie dzieje. Np. wstawili okna...
        ale faktycznie nie sądzę by oddali to do uzytku do końca czerwca (czyli jak w
        umowie)... no cóż sa odsetki ustawowe...
        • Gość: ania Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 08:56
          Ostatnio uzyskałam informację u Piaseckiego, że termin oddania jest przesunięty
          na listopad oraz, że budowa ma ruszyć na całego w czerwcu. Jeśli tak się nie
          stanie obawiam się, że czekają nas klopoty.
          Czy masz w umowie, że w przypadku opóźnienia inwestycji firma zapłaci ci
          odsetki w wysokości ustawowej za czas opóźnienia?
          • jagna4 Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy 04.06.02, 12:44
            Musze was zmartwic , ale piasecki ma kłopoty nie z dokumentacją ale po prostu
            finansowe - nie placi podwykonawcom . Taka sytuacja utrzymuje się od mniej
            więcej dwóch lat więc nie jest to nic nowego . Proponuję sprawdzić w firmach
            które piasecki podnajmuje do prac budowlanych na "swoich" budowach .
            • Gość: woodo Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.stacje.agora.pl 04.06.02, 15:53
              jagna4 napisał(a):

> Musze was zmartwic , ale piasecki ma kłopoty nie z dokumentacją ale po prostu
              > finansowe - nie placi podwykonawcom . Taka sytuacja utrzymuje się od mniej
              > więcej dwóch lat więc nie jest to nic nowego . Proponuję sprawdzić w firmach
              > które piasecki podnajmuje do prac budowlanych na "swoich" budowach .

Niestety Jagna ma racje mieszkam niedaleko tej budowy i przez conajmniej 16
              miesiecy nic tam sie nie dzialo budynek stal i niszczal w stanie surowym od jakis
              5-6 tygodni widac niewielki ruch kilku gosci wstawia okna ale idzie im to bardzo
              slamazarnie

Daniel

• Gość: Waldek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.90.* 06.06.02, 12:48
            Sure, mam chyba jakies takie klauzule. Aniu, a czy zaplacilas juz wszystkie
            raty? I jakie mieszkanie kupilas?
            • Gość: jerzmi Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.man.polbox.pl 06.06.02, 14:12
              Po ile mozna kupic tam mieszkanie chodzi mi o cene za metr kwadratowy bede
              niezmiernie wdzieczny jak mi ktos powie
            • Gość: ania Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.ipartners.pl 10.06.02, 10:34
              Mam wpłacone ok 60% na mieszkanie ok 82 m. I dopuki nie zaczną budować chyba
              nie ma sensu wpłacać kolejnych rat.
              Ostatnio dowiedziałam się, że firma ma otrzymać w przeciągu najbliższych trzech
              tygodni kredyt celowy na dokończenie budowy w wysokości ok. 28 mln zł z banku
              Hypoveraisbank (czy coś w tym stylu). Może ktoś ma znajomych w tym banku,
              którzy mogliby potwierdzić tą informację?
              • Gość: Waldek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.90.* 11.06.02, 16:57
                Ja mam wplacone tez okolo 70% i nie zamierzam wplacac.
                Czy masz kontakt z innymi mieszkancami? Moze dobrze byloby uruchomic akcje
                nieposluszenstwa mieszkancow?
                • Gość: ania Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 09:43
                  Czy wiecie, że Piasecki tworzy nową firmę, z którą klienci z Niemcewiczą będą
                  musieli podpisać umowy, ponieważ jest to warunek otrzymania kredytu z banku na
                  dokończenie tej inwestycji.
                  • Gość: Waldek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.90.* 20.06.02, 16:13
                    wiem wlasnie... Ania a co Ty robisz.... podpisujesz?
                    • Gość: ania Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.ipartners.pl 24.06.02, 10:42
                      Gość portalu: Waldek napisał(a):

> wiem wlasnie... Ania a co Ty robisz.... podpisujesz?

Najpierw trzeba sprawdzić kto będzie udziałowcem tej firmy, jaki bedzie majątek
                      itp. Podejrzewam, że nie będzie innego wyjścia i trzebą będzie podpisać.

• Gość: Waldek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.11.133.* 28.06.02, 20:46
                        Aniu,
                        Mają wnieść aportem budynek do odrębnej Spółki. I na to mają dostać ileś tam
                        kredytu (chyba 8 mln jakiejejs waluty) wydaje mi sie, ze wartość tego budynku
                        (rozmawialem z Viceprezesem Piaseckiego) będzie 3x większa niż wartość kredytu
                        jaki pociągną. Termin oddania listopad dla mnie jest ok. Nie bede miał czasu
                        zająć się mieszkaniem przed listopadem. Boli troche opieszalosc Piaseckiego.
                        Dla mnie to skurczybyki... gdybysmy sie zebrali w wiecej osob to moze ozna
                        znegocjowac cene w dol?
                  • Gość: jaco Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 21:35
                    Czy nie myślicie,że już wystarczy? Na tej budowie nic się nie dzieje,zastój
                    totalny.Byłem tam już kilka razy i krew mi się gotuje.Zapewniam Was,że jest tam
                    pracy na rok dla bardzo dużej ekipy!Ja też wpłaciłem 80% i zaczynam się bardzo
                    denerwować.Czy mamy czekać aż całkiem PIA się wyłoży? Ogłoszeń o inwestycji w
                    prasie już nie zamieszczają, jutro zadzwonię sprawdzę czy odbierają jeszcze
                    telefony.
                    Czy ktoś z Was ma jakieś propozycje?
                    • Gość: jaco Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 20:27
                      Spółka już powstała - PIA JEROZOLIMSKIE! Czy to nowa firma krzak? Proponuję
                      spotkanie.Myślicie, że do listopada budynek będzie oddany?
                      • Gość: Waldek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.90.* 04.07.02, 18:51
                        na spotkaniu zjawie sie bardzo chetnie!
                        • Gość: greg Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 14:20
                          jeśli w lipcu nie zacznie sie coś dziać konkretnego na budowie to powinniśmy
                          się zorganizowac i zacząć działać. (Według ostatnich informacji pierwszą ratę
                          kredytu Piasecki ma dostać ok 15 lipc).
    • Gość: Maciek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 08.06.02, 17:14
      Ogladalem na ich stronie; cena 3850/m
    • Gość: zocha Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.06.02, 09:05
      uwaga , w przedwczorajszej rzeczpospolitej ukazało się ogłoszenie o sprzedaży
      wierzytelności PIA i to na b.dużą kwotę .
      Proponuję zabierać co swoje i uciekać .
      • Gość: Waldek Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.90.* 21.06.02, 17:51
        Ale jak mozna uciekac? Wplacilas kase, w umowie pewnie masz zapis, ze po 2
        miesiacach od okresu kiedy inwestycja miala sie skonczyc mozesz odstapic od
        umowy. Musialabys miec tytul prawny do tej naleznosci aby ja sprzedac. A nie
        wiesz po ile chciano sprzedac wierzytelnosci PIA PIASECKIEGO?
      • Gość: jaco Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 20:32
        Gość portalu: zocha napisał(a):

> uwaga , w przedwczorajszej rzeczpospolitej ukazało się ogłoszenie o sprzedaży
        > wierzytelności PIA i to na b.dużą kwotę .
        > Proponuję zabierać co swoje i uciekać .
        Długi na sprzedaż
        Plus Biznesu z 25.06.02 Pia Piasecki wartość długu 600 tyś. PLN!!!!!!!!
        • Gość: zocha Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.07.02, 15:04
          kolejna perełka : www.kredytstop.pl ( lista firm którym wstrzymano kredyt
          kupiecki i lista wierzytelnosci na sprzedaż ) firma ALINEX z Warszawy sprzedaje
          długi Piaseckiego na kwotę PLN 306.620,09 , czyli jak na razie mamy już
          milionik ! Mam nadzieję , że nie są to tylko kwoty główne bez odsetek.
          Pozdrawiam i szukam dalej
          • Gość: anja Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.ipartners.pl 19.07.02, 10:42
            Pewnie słyszeliście, że PIA Piasecki SA grozi upadłość. Czy ktoś wie czy może
            to mieć wpływ na naszą inwestycję. Czy ktoś ma jakieś informacje jak sprawy
            stoją z nową spółką PIA Jerozolimskie. Czy już przejęła budowę i czy kredyt dla
            niej jest przyznany na 100% ??
            • Gość: GO! Re: Piasecki upadł IP: *.polkomtel.com.pl 19.07.02, 13:06
              Na stronie PAP w wiadomościach gospodarczych w skrócie można znaleźć taką
              informację:
              "Warszawskie Przedsiębiorstwo Budowlane (WPB) złożyło wniosek o upadłość spółki
              Pia Piasecki."

Poniżej link:
              dziennik.pap.com.pl/gospodarka/20020718204404.html
              • Gość: Mała Re: Piasecki upadł IP: *.bphpbk.pl 29.07.02, 18:31
                Przeczytałam i zastanawiam się, co dalej dzieje się z klientami PIA - a raczej
                ich pieniędzmi? W jaki sposób walczycie o swoje? Dramat...
                • Gość: adam Re: Piasecki upadł IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 10:19
                  Kłopoty ma PIA Piasecki SA a nie Piasecki Inwestycje Sp. z o.o.(Piasecki
                  Inwestycje zajmuje się tylko deweloperką). Piasecki SA jest tylko
                  mniejszościowym udziałowcem PIA Inwestycje. Także kłopoty Piasecki SA nie
                  dotyczą bezpośrednio Piasecki Inwestycje chociaż też ma kłopoty.
                  Piasecki Inwestycje według ich informacji jest na dobrej drodze do wyjści z
                  kłopotów (otrzymał promesę kredytową na dokończenie niektórych inwestycji).
                  • Gość: don Re: Piasecki upadł IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 10:22
                    Pytanie do inwestorów z Niemcewicza - Czy podpisaliście aneksy do umów?
                    • Gość: Pati Re: Piasecki upadł IP: *.man.polbox.pl 02.08.02, 10:39
                      Ja podpisałam.Chyba nie było innego wyjścia. I tak by nie oddali kasy.
                      Negocjujcie termin następnej wpłaty!Gdyby powstał pomysł wymiany dalszych
                      doświadczeń etc. potencjalnych sąsiadów - jestem "za". Pati Tel. 0609 982 635
                    • Gość: Pati Re: Piasecki upadł IP: *.man.polbox.pl 02.08.02, 10:42
                      doświadczeń etc. potencjalnych sąsiadów - jestem "za". Pati Tel. 0609 982 635.
                    • Gość: Pati Re: Piasecki upadł IP: *.man.polbox.pl 02.08.02, 10:43
                      doświadczeń etc. potencjalnych sąsiadów - jestem "za". Pati Tel. 0609 982 635
                      • Gość: jaco Re: Piasecki pia, Jerozolimskie ?????? itp. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 19:36
                        Ja też podpisałem. Czy pia na Niemcewicza sprzedał tylko dwa mieszkania?
                        A gdzie reszta? Kasy wam przecież nie oddali. Odwagi drodzy "przyszli
                        sąsiedzi"!!!
                        Może coś zrobimy wreszcie razem? Czy może odpowiada wam termin oddania 2006?
                        Jeśli wcześniej budynek się nie zawali. /Podobno już nadaje się do remontu/.
                        Pozdrawiam wszystkich o stalowych nerwach.
                        j.
            • Gość: kuki Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.61.* 02.09.02, 14:38
              LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!
              Sąsiedzi, cz podpisaliście akty notarialne. Czy zdajecie sobię sprawę, że po
              podpisaniu aktów w wersji Piaseckiego nigdy nie będziecie mogli wypowiedzieć
              umowy, firma nie zapłąci odsetek karnych za opóźnienia, oraz mieszkania mogą
              oddać, kiedy będą mieli na to ochotę np. za 10 lat !!!!!!!!
              czy jest ktoś kto nie podpisał aktu lub ktoś, kto wynegocjował jakieś nowe
              warunki. Czekam na informacje od was, KUKI
            • Gość: kuki Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: 217.153.61.* 02.09.02, 14:41
              LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!
              Sąsiedzi, cz podpisaliście akty notarialne. Czy zdajecie sobię sprawę, że po
              podpisaniu aktów w wersji Piaseckiego nigdy nie będziecie mogli wypowiedzieć
              umowy, firma nie zapłąci odsetek karnych za opóźnienia, oraz mieszkania mogą
              oddać, kiedy będą mieli na to ochotę np. za 10 lat !!!!!!!!
              czy jest ktoś kto nie podpisał aktu lub ktoś, kto wynegocjował jakieś nowe
              warunki. Czekam na informacje od was, KUKI
    • Gość: Paweł Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 19.10.02, 11:55
      Jaki jest aktualny stan w temacie dokończenia tego budynku???
      Jak wygląda widziałem :+(
      Pozdrawiam
    • Gość: kaia Re: Piasecki / Niemcewicza - mieszkańcy IP: *.pgi.waw.pl 02.04.03, 14:12
      o Boze!
      ludzie! co sie dalej z tym stalo? mamy marzec nastepnego roku a ja widze ze ten
      budynek dalej nie jest skonczony....
      czy cos sie polepszylo? sama sie zastanawiam nad kupnem tam mieszkania, az
      trafilam na ten post...skandal!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka