Dodaj do ulubionych

OTWOCK Gwarant

IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 19.11.04, 15:01
Witam wszystkich :-)

Szukam osób które kupiły już mieszkanie na ul. Kraszewskiego budowane przez
firmę GWARANT bądz takich którzy planują zakup mieszkania (tak jak ja)

Pozdrawiam
czekam na odpowiedz

oczywiście wszystkie wątki dotyczące developera i inwestycji mile widziane ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 05.01.05, 13:22
      Kupiliśmy z żoną mieszkanko na Kraszewskiego (odbiór styczeń 2006) przed
      świętami podpisaliśmy umowę z Gwarantem a przed nowym rokiem dostaliśmy kredyt
      jak na razie wszystko jesst ok.

Pozdrawiam
      • Gość: kasiapro1 Re: OTWOCK Gwarant IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.01.05, 14:35
        Wlasnie sie dowiedzialam,ze siostra tez tam kupila
    • fox.molder Re: OTWOCK Gwarant 08.02.05, 20:49
      Podbijam wątek.

Jestem zainteresowany zakupem mieszkania w Otwocku.
      Naczytałem się już o stockim, więc w niego nie wdepnę.
      Podoba mi się w miarę "wioska szwajcarska" Novum, ale nie moge znaleźć
      praktycznie żadnych opinii o tej konkretnej inwestycji :-(
      Parę osób słyszało, że są tam jakieś kłopoty (opóźnienia, problemy z aktem
      własności), ale nikt nie napisał zadnych konretów.

Dla odmiany kilka osób sugerowało zainteresowanie się inwestycją "Gwarant'a",
      więc szukam osób, które zakupiły tam mieszkania zechcą podzielić się
      doświadczeniem.

Pozdrawiam i z góry dziekuje za wszelkie pomocne informacje.
      • Gość: ania Re: OTWOCK Gwarant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:41
        witam ja podpisalam umowe kupna mieszkania przy ul.Kraszewskiego
        firma "gwarant" ponoc firma jest ok.
      • Gość: agatka Re: OTWOCK Gwarant IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 11.05.05, 13:12
        Witam ponownie :-)
        Co do zakupu mieszkania od Gwaranta to z mojej strony jak najlepsze zdanie jak
        do tej pory. Kupiłam mieszkanko w domku 6a termin oddania styczen 2006 ale na
        pewno będzie grudzień moze nawet listopad. byłam ostatnio w swoim mieszkanku i
        wszystko wygląda super. Co do dewelopera to usłyszałam od Banku w którym biorę
        kredyt że od nich nie wymagają żadnych dodatkowych informacji potwierdzających
        inwestycje bo sa bardzo solidni. co do wykonania mój optymizm podtrzymuje
        osiedne na Kraszewskiego które jest juz oddane. Miaszka tam moja koleżanku
        wszystko super, zadnych zastrzeżeń ani reklamacji.

Pozdrawiam
        Agata

Na reszte pytań w miare mozliwości odpowiem na GG 2957932 :-)
    • Gość: Maggie Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 31.05.05, 14:32
      Witam,

Ja dopiero planuje kupić mieszkanko na tym osiedlu. Firma robi dobre wrażenie,
      ale jak byłam tydzień temu na budowie zauważyłam pewne niedoróbki murarskie w
      budynkach od strony lasku (od ul. Chrobrego).Cegły w poziomie trochę falują ;-(
      Jeszcze się waham, ale miejsce jest bardzo fajne. I ta cena :-)...
      Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
      • Gość: shsdl Re: OTWOCK Gwarant IP: *.crowley.pl 01.06.05, 02:42
        a czy moglbym zapytac o cene za m2 na tym osiedlu, znalazlem ich strone ale tam nic na temat cen nie pisza, a do biura jeszcze sie nie zdazylem wybrac
        • Gość: Maggie Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 01.06.05, 08:48
          Cena wynosi 2700 za m2 (brutto)- dotyczy to mieszkań, na które juz można
          podpisywać umowy.
        • Gość: Kasia Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 16.08.05, 20:38
          cena za m2 to 2700. W cenę wliczony jest udział w gruncie, balkon i piwnica. Ja
          pewnie lada dzien tez kupię tam mieszkanko. Cieszę się że znalazłam stronę
          przyszłych sąsiadów :)
    • Gość: Czarek Re: OTWOCK Gwarant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:33
      Witam, kupiliśmy mieszkanie w budynku 11 (lok. 8). Odbiór w sierpniu 2006,
      narazie wyglada ok:)
      • Gość: Karolina Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 25.09.05, 19:16
        Cześć!
        Ja też kupiłam mieszkanie na tym osiedlu , blok nr 11a, mieszkanie nr 4 (odbiór
        mam na wrzesień 2006). Co do ceny to zapomnieliście, że dochodzi do niej
        jeszcze miejsce parkingowe. Codziennie jeżdże obok osiedla i widzę szybkie
        postępy w pracy na budowie. Z tego co widzę sądzę, że pierwsze mieszkania będą
        oddane dużo przed czasem. Już są odgradzane od reszty.
        Pozdrawiam
        Do zobaczenia na własnym "m"
    • Gość: Agnieszka Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 24.06.05, 12:08
      Witam,

W zeszłym tygodniu podpisaliśmy umowę z Gwarantem (mieszkanko w budynku 15c,
      odbiór październik 2006). Oglądaliśmy też gotowe mieszkanie i muszę przyznać,
      że jego wykonanie zrobiło na nas bardzo dobre wrażenie. Z tego, co słyszałam
      firma dotrzymuje terminów i nie ma problemów z usterkami. Oby w naszym
      przypadku też tak było. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!
    • Gość: niki Re: OTWOCK Gwarant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 19:43
      A ja mam pytania z serii trudnych, bo finansowych; 1)jak wyglądaja opłaty tzn
      czynsz itd, 2)gdzie i w jakiej walucie brac kredyt tzn w którym banku najlepiej
      je brać, 3) czy cena za metr to rzeczywiscie 2700 brutto?

Budynki wyglądają super, a jak mieszkania?

pozdrawiam
      • Gość: XS Re: OTWOCK Gwarant IP: 217.153.216.* 04.07.05, 15:16
        Cena za metr to 2700 brutto, ale tylko w budynkach oddawanych do konca 2006 r.
        (potem wzrasta VAT i mieszkania automatycznie zdrożeja). Developer nie pobiera
        dodatkowych oplat za miejsca parkingowe i przydzielone do mieszkan piwnice (ok
        7 m). Czynsz + oplaty licznikowe szacuje się na ok 5-6 zł za metr2 (tak jest na
        osiedlach oddanych wczesniej. Własciciele sa b.sympatyczni, po ludzku podchodza
        do klienta. Ogladalam wykonczone mieszkania na osiedlu - wszystko cacy. Przy
        samym osiedlu jest przystanek z linia miejsca (702) i linia prywatna do centrum
        (miesieczny 120 zeta)
        Co do kredytu - proponuje zglosic sie do firmy doradzczej typu AT Finance, Open
        Finanse czy Expander i wybrac najkorzystniejsza oferte. Na dzien dzisiejszy
        wciaz bezkonkurencyjny jest kredyt we frankach szwajcarskich...
      • Gość: Kasia Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 16.08.05, 20:40
        czynsz za 54m2 to około 280-300 pln. Koszt uzależniony vbędzie też od ochrony,
        którą wybierze Wspólnota. A jeśli chodzi o kredyt polecam GE Bank Mieszkaniowy.
    • Gość: paka77 Re: OTWOCK Gwarant IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 17:05
      Witam,

Też się zastanawiam nad tą inwestycją, ale niepokoi mnie ta oczyszczalnia
      ścieków i wyspisko tuż nieopodal osiedla... Ktoś się temu bliżej przyglądał?
      • Gość: Agnieszka Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 19.07.05, 22:17
        Mnie też to niepokoiło dopóki nie pogadałam z ludźmi, którzy mieszkają na
        osiedlu wcześniej wybudowanym przez Gwaranta na tej ulicy. Oczyszczalnia
        podobno w ogóle nie przeszkadza, ludzie byli wręcz zdziwieni, że o to pytam :-
        ). Jeśli zaś chodzi o wysypisko, to zostało ono parę lat temu zamknięte i
        zasypane ziemią. W tej chwili rośnie tam trawa.
        • Gość: agatka Re: OTWOCK Gwarant IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 20.07.05, 10:13
          Witam ponownie :-)

widzę że wątek sie odnowił.
          przyznam szczerze że ja osobiście nie zastanawiałam się nad wysypiskiem i
          oczyszczalnią więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
          powiem krótko jak oglądałam mieszkanie kolezanki na osiedlu które juz
          wybudowali to zrobiło to na mmnie wrazenie i było zdecydowanie najlepsze ze
          wszystkich które oglądałam.
          jeżeli ktos chce pogadac o szczegółac oraz o kredycie (sama brałam:-( ) to
          zapraszam na gg 2957932.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców :-))))
          • Gość: aanula Re: OTWOCK Gwarant IP: *.example.net / 62.111.216.* 23.07.05, 13:29
            Ja tez planuje kupic mieszkanie na osiedlu przy Kraszewskiego. martwi mnie
            tylko komunikacja do wawy, bo prawde mowiac musze liczyc tylko na samochod. Z
            tego co wiem, obok osiedla zatrzymuja sie tylko dwie linie autobusowe, a
            wszystkie Arki, PKS-y i prywatne busy jezdza w zupelnie innej czescie Otwocka.
            Cos wiecie o planach komunikacyjnych?
            • Gość: Magda Re: OTWOCK Gwarant IP: *.wulnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:06
              Obok osiedla zatrzymuje sie linia podmiejska jezdzaca do Wiatracznej oraz PKS
              (3 zl do wawy) i MiniBus Bis (www.minibus.com.pl) (4 zl do Wawy). Poza
              godzinami szczytu jedzie sie ok. 25-35 minut do centrum, w godzinach szczytu
              ok. 45 min-1h.
              Minibus w zeszlym roku znacznie zwiekszyl czestotliwosc kursowania Walem
              Miedzeszynskim, wiec bylabym dobrej mysli...
    • Gość: Tomek Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 29.07.05, 15:40
      Cześć,
      Czy ktoś z Was odebrał już mieszkanie? Z tego co widać część bloków jest już
      gotowa. Jestem ciekawy Waszych wrażeń z odbioru.
    • Gość: Paweł Re: OTWOCK Gwarant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:40
      Witam.
      Mam termin odbioru na koniec października, ale mieszkanie ma być gotowe
      wcześniej, już we wrześniu.
      Blok 2A

Mam kolegę, który mieszka na sąsiednim osiedlu, na Chrobrego - mówi, że
      wszystko wygląda jak najbardziej pozytywnie, mieszkania bez usterek, developer
      solidny.
      • Gość: agatka Re: OTWOCK Gwarant IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 16.08.05, 10:57
        witam ponownie
        ja mam termin oddania na styczeń 2006 ale mówią ze grudzien a nawet listopad
        będzie realny, a blok 2a jest juz cełkowicie gotowy.
        Czekam z niecierpliwością na wrażenia :-)

• Gość: Paweł Re: OTWOCK Gwarant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:47
          Tak, blok już gotowy. Elektrownia też już zrobiła swoje, a teraz czekamy na
          zakończenie roboty przez biurokratów :) Dostaniemy klucze, jak tylko wszystki
          papierki związane z zakończeniem budowy domu zostaną ładnie podpieczętowane w
          urzędzie. Po odbiorze dam znać, co i jak.

Pozdrawiam
          Paweł
          • agatka5555 Re: OTWOCK Gwarant 06.09.05, 12:20
            czekam z niecierpliwością ;-)

pozdrawiam
            Agatka
            domek 6A
          • Gość: Agnieszka Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 09.09.05, 14:08
            SUPER!!!! A ja muszę czekać jeszcze rok :-(((
            Trzymam kciuki za "ZERO USTEREK". Pozdrawiam
            Agnieszka
    • Gość: Agnieszka Zmiany w rozkładzie mieszkania IP: *.chello.pl 16.08.05, 19:22
      Witam,

Czy robiliście jakieś zmiany w w projekcie, np. w układzie ścian w mieszkaniu?
      My planujemy parę zmian i zastanawiamy się, czy nie będziemy mieli problemów z
      ich przeforsowaniem. Jak było w Waszym przypadku?
      • Gość: agatka Re: Zmiany w rozkładzie mieszkania IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 19.08.05, 09:24
        Witaj Agnieszko :-)
        mam pytanko w którym domku masz mieszkanie, ponieważ ja kupiłam mieskzanie w
        domku 6a i tez mam niestety troche zmian jeszcze tego nie forsowałam bo nadal
        zastanawiam się nad ostateczną wersją ale w wstepnej rozmowie powiedziano mi że
        bardzo chętnie ekipa to zrobi ale po odbiorze :-( fakt ze nie zmieniłam tego
        zapisu w umowie, może błąd :-( bardzo jestem ciekawa twoich doświadczeń :-)

jestem na gg 2957932
        • Gość: Agnieszka Re: Zmiany w rozkładzie mieszkania IP: *.chello.pl 26.08.05, 14:40
          Cześć Agatko,

Rozmowa z developerem na temat zmian w projekcie mieszkania dopiero przede mną.
          Przy odrobinie dobrej woli z jego strony nie powinno być z tym problemu,
          ponieważ nasz budynek (15a) 2 tygodnie temu był dopiero na etapie budowy
          drugiego piętra :-), więc do stawiania ścianek działowych i kładzenia
          instalacji zostało trochę czasu. Wprawdzie my nie mamy w umowie zapisu, o
          którym wspominasz, ale jak developer nie będzie chciał współpracować, to myślę,
          że brak zapisu nam specjalnie nie pomoże :-(. Jak będziesz miała jakieś
          pytania, kieruj je na aggie_p@gazeta.pl (nie jestem użytkowniczką gg :-(.
          Pozdrawiam
          • Gość: Michal Re: Zmiany w rozkładzie mieszkania IP: *.acn.waw.pl 30.08.05, 21:52
            Witam.

Ja podczas podpisywania umowy rozmawailem z Developerem o ewentualnych zmianach
            w projekcie mieszkania.
            Jest top sprawa bardzo klopotliwa. Projekt mieszkania jest akceptowany przez
            jakiegosc urzednika powiatowego (podobno wymogi UE). Jakakolwiek zmiana w czasie
            budowy wymaga 2-3 miesiecy wiec Developer zazwyczaj odradza takie rozwiazanie.

Na pewno mozna zrobic dowlone zmiany po odniorze, ale to wiadomo - bedzie
            kosztowalo.
            • Gość: Agnieszka Re: Zmiany w rozkładzie mieszkania IP: *.chello.pl 31.08.05, 11:13
              OK, tylko dlaczego w takim razie developerzy w Wawie nie robią z tego problemu?
              Moi znajomi, którzy kupili mieszkanie budowane przez Dom Development, nie mieli
              żadnych problemów z wprowadzeniem zmian (likwidacją ściany między kuchnią i
              pokojem). Załatwienie tego trwało ok. 3 tygodni.
              • coco_cannelle do Agnieszki i Michala 31.08.05, 15:16
                wygląda na to, że jednak kupie mieszkanie na tym osiedlu. Czytałam umowę
                przedwstępną - małe mam doświadczenie, ale wydaje mi się OK, banki, z którymi
                rozmawiałam też uważają, że developer jest w porządku i nie robi zadnych
                przekrętów. A jakie Wy macie doświadczenia? Czy jest coś, na co powinno się
                uważać, zwracać uwagę?
                pozdrawiam

Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> OK, tylko dlaczego w takim razie developerzy w Wawie nie robią z tego
                problemu?
                >
                > Moi znajomi, którzy kupili mieszkanie budowane przez Dom Development, nie
                mieli
                >
                > żadnych problemów z wprowadzeniem zmian (likwidacją ściany między kuchnią i
                > pokojem). Załatwienie tego trwało ok. 3 tygodni.
                • coco_cannelle up 01.09.05, 09:44
                  żadnych potencjalnych sąsiadów? :(
                  • agatka5555 Re: up 01.09.05, 10:49
                    Witam:-)

Bede twoją sąsiadką z domku 6A.
                    Ja nie miałam żadnych problemów z deweloperem więc nie wiem jakich rad moge Ci
                    udzielić, ale jak masz jakies dodatkowe pytania to prosze na GG.
                    Już nie mogę doczekać się mieszkanka ,a terminy wyglądają fajnie.
                    Pozdrawiam i oczywiscie oczekuje na pytania;-)))

Agata
                    • Gość: ania Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:56
                      ja bede mieszkac budynek 5B kiedy dostaniecie klucze do swoich mieszkanek ja
                      mam nadzieje ze juz w tym miesiacu
                • Gość: Agnieszka Re: do Agnieszki i Michala IP: *.chello.pl 02.09.05, 13:58
                  Moje doświadczenia z deveolerem, jak do tej pory są dobre. Nasz budynek rośnie
                  jak na drożdżach :-) Jednak ostateczną opinię będę mogła wyrobić sobie dopiero,
                  jak zobaczę gotowe mieszkanie. Jeśli chodzi o umowę, to faktycznie nie jest
                  najgorsza. Radziłabym Ci jednak wynegocjować wpisanie do umowy gwarancji oraz
                  konkretnej, granicznej daty podpisania aktu notarialnego, na podstawie którego
                  stajesz się właścicielką mieszkania.
                  Pozdrawiam :-)
    • asstrzelb Re: OTWOCK Gwarant 18.08.05, 13:09
      witam sasiadow,

my wybralismy mieszkanko w budynku nr 14 jego oddanie planowane jest na przyszly
      rok okola pazdziernika, juz nie mogę się doczekać:) co do dojazdu komunikacją
      miejsko/podmiejska to ostatnio na próbe przejechalam sie PKS w godzinach szczytu
      (ok 17) z ronda Waszyngtona pod samo osiedle zajeło mi to dokladnie 29 min,
      jest okres urlopowy wiec docelowo może zajmowac to z 10 min dłuzej, ale autobusy
      jada sprawnie, zatrzymuja sie tylko na zadanie wiec podroż nie należy do bardzo
      uciażliwych. Oprócz 702 i PKS zatrzymuje sie przy osiedlu MINI BUS (ten który
      jedzie Wałem Miedz.)
      • coco_cannelle spóźniliśmy się :( 22.08.05, 10:01
        Już widziałam się, jak wnoszę graty do mieszkania i... Na osiedlu nie ma już
        żadnego wolnego lokalu w interesujacym mnie metrażu, więc szanowni mieszkańcy,
        gdyby ktoś rozmyślił się z + 70 metrów, to ja baaaardzo chętnie....
        Są trzy budynki jeszcze, ale oddanie dopiero czerwiec 2007 i jeszcze nie
        prowadzą sprzedaży....

Niech to diabli :(
    • Gość: pracownik1313 Re: OTWOCK Gwarant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:06
      Witam
      Razem z mężem kupiliśmy tam mieszkanie i odbieramy je w kwietniu 2006r
      Pozdrawiam
      • Gość: XS Re: OTWOCK Gwarant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:59
        jak to w kwietniu, a w ktorym bloku kupiliscie? Ja slyszalam o terminie
        wrzesien/pazdziernik...
        • coco_cannelle pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) 14.09.05, 18:44
          udało się!
          pozdrawiam z 16c
          • Gość: 16C Re: pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) IP: *.forum.com.pl / *.crowley.pl 20.09.05, 13:58
            sądząc po metrażu, którym byłaś zainteresowana (coco_cannelle), masz szansę
            usłyszeć moje kroki ;), właśnie dołączyliśmy do rzeszy przyszłych mieszkańców,
            czekając na postępy na budowie (przeważnie pod płotem...) pozdrawiamy
            wszystkich "ryzykantów"
            • ksekula Re: pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) 22.09.05, 16:15
              Też mam mieszkanko w 16c.
              Moj znajomy też ma i to obok mojego mieszkanka.

Widzę że ekipa 16c się powiększa.

Pozdrawiam wszystkich.
              ps. Czy to osiedle ma jakąś nazwę?
            • coco_cannelle Re: pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) 26.09.05, 09:52
              jeśli to Ty zaklepałas to na II piętrze, o które tak dzielnie walczyłam to jak
              słowo daję będę śpiewać pod prysznicem i walić szczotką w kaloryfer!!! :)
              A tak przy okazji - jak sądzicie, jaka jest realny termin na oddanie tego
              budynku? Te półtora roku to kupa czasu, zwłaszcza, że bydynek prawie stoi.

Gość portalu: 16C napisał(a):

> sądząc po metrażu, którym byłaś zainteresowana (coco_cannelle), masz szansę
              > usłyszeć moje kroki ;), właśnie dołączyliśmy do rzeszy przyszłych
              mieszkańców,
              > czekając na postępy na budowie (przeważnie pod płotem...) pozdrawiamy
              > wszystkich "ryzykantów"
              • Gość: ania odbior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:29
                chce podzielic sie z Wami najnowsza wiadomoscia; w tym tygodniu odbieram klucze
                do mojego mieszkanka budynek 5b w tym terminie zostana oddane cztery budynki za
                miesiac nastepne pozdrowienia
                • Gość: Paweł Re: odbior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:25
                  To Ty dziś dzwoniłaś do Gwaranta około 11:30 ?
                  Słyszałem kawałek rozmowy, wisiałem na drugiej linii ;) Ale z tego co ja
                  zrozumiałem, to dziś zostały złożone papiery do nadzoru budowlanego, do końca
                  tygodnia mają się ze wszystkim uporać, a klucze będą do odbioru około 4-ego
                  października.

Pozdrawiam.
                  • Gość: ania Re: odbior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:26
                    nie to nie ja dzwonilam do Gwaranta mi wiadomo,ze nadzor budowlany mial termin
                    do 26.09 apo 27.09 rozdawanie kluczy czterem budynkom no nic czekamy
                    • yapol Re: odbior 27.09.05, 09:41
                      Daj znać od razu jak dostaniesz klucze :) Ja zadzwoniłem jeszcze raz, żeby się
                      upewnić i dostałem informację, że klucze dla nas (budynek Kraszewskiego 85A,
                      czyli na planie osiedla 2A) klucze będą 3-4 października, czyli na początku
                      przyszłego tygodnia.

Bierzecie ze sobą na odbiór techniczny jakiegoś płatnego speca/inspektora?

Pozdrawiam
                      Paweł (Yapol).
                • agatka5555 Re: odbior 26.09.05, 15:31
                  Witam wszystkich ;-))

Aniu to co napisałas to prawdziwy miodzio dla moich uszek ;-)) dlatego że z
                  niecierpliwoscią czekam na moje mieszkanko w domku 6A, ale jak wam juz oddają
                  więc pewnie niedługo nasze bedą oddawac.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na gorące newsy z odbioru....

Agata ;-)
              • Gość: 16C Re: pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.05, 21:26
                ja też walczyłem o to mieszkanie jak lew, przez rok czaiłem się na II piętro w
                15, a jak przyszło do podpisania umowy, to okazało się, że mam do wyboru parter
                lub I piętro, więc się zdecydowałem na 16 i gość tym razem dotrzymał słowa; ale
                nie ma obawy, cenimy ciszę i spokój i nie chodzimy w drewniakach, a syn już nie
                rzuca klockami..., a jak będziesz za głośno śpiewać pod prysznicem, to zawsze
                możemy Cię zalać...;)Rozmawiałem z eugeniuszem - realny termin otrzymania
                kluczy to luty 2007, oby zdążyć przed vatem...
                Co sądzicie o knajpie zalesin? - ponoć co sobotę jest wesele...
                • yapol Re: pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) 27.09.05, 09:39
                  Zapytałem szybciutko sąsiada z osiedla obok. Mówi, że to prawda, w Zalesinie
                  weselicha są co sobotę i pełno samochodów stoi, ale nie jest głośno.
                • coco_cannelle Re: pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) 27.09.05, 11:30
                  no ładnie, pani, która zajmuje sie umowami, własną piersią zasłaniała to
                  mieszkanie, nie wspominając o panu eugeniuszu, pomimo, że ..... hmmmm :)
                  Zresztą, jak pojechałam podpisywac papiery, to okazało się, że wybór jest, jaki
                  jest, bo nie ma już nic, i albo to, albo zadne. No więc to. Z Zalesinem nie
                  powinno być problemów, tak sądzę. To miło, że nie chodzisz w drewniakach - ja
                  nie spiewam, bo nie potrafię :)

Gość portalu: 16C napisał(a):

> ja też walczyłem o to mieszkanie jak lew, przez rok czaiłem się na II piętro
                  w
                  > 15, a jak przyszło do podpisania umowy, to okazało się, że mam do wyboru
                  parter
                  >
                  > lub I piętro, więc się zdecydowałem na 16 i gość tym razem dotrzymał słowa;
                  ale
                  >
                  > nie ma obawy, cenimy ciszę i spokój i nie chodzimy w drewniakach, a syn już
                  nie
                  >
                  > rzuca klockami..., a jak będziesz za głośno śpiewać pod prysznicem, to zawsze
                  > możemy Cię zalać...;)Rozmawiałem z eugeniuszem - realny termin otrzymania
                  > kluczy to luty 2007, oby zdążyć przed vatem...
                  > Co sądzicie o knajpie zalesin? - ponoć co sobotę jest wesele...
    • agatka5555 ???? 19.09.05, 10:16
      Witam ponownie.

Jak wygląda sytuacja z odbiorem mieszkań w pierwszych gotowych domkach??? Miał
      być we wrzesniu, czy ktos wie co się dzieje ????????

Pozdrawiam
      Agata
      • Gość: Paweł Re: ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 19:31
        Czekamy niecierpliwie.

Planowy odbiór pierwszych bloków jest wyznaczony na koniec października, to że
        budynki zostaną oddane szybciej, to tylko dobra wola dewelopera, więc nie można
        poganiać ;)

Pierwsze budynki sa już odgrodzone od reszty i wysypano czarnoziem pod trawkę.

• Gość: Midel Re: OTWOCK Gwarant IP: 195.85.249.* 27.09.05, 11:52
      Witam,

planuje kupić na tym osiedlu mieszkanie - dokładnie w budnynku 17C. Mam
      nadzieje, ze bedzie wszsytko ok.

Pozadrawiam
      Midel
      • agatka5555 Re: OTWOCK Gwarant 27.09.05, 12:10
        to planuj planuj byle szybko ;-) bo mieszkania idą jak bułeczki ;-))

pozdrawiam
        agata
        • Gość: Micel Re: OTWOCK Gwarant IP: 195.85.249.* 27.09.05, 14:16
          Mam draft umowy z Gwarantem - czy wprowadzaliście jakieś zmiany. Prośba o Wasze
          uwagi do umowy oraz info co można wynegocjować.

• Gość: r1omen Odstąpię mieszkanie na osiedlu. IP: *.core.hp.com 28.09.05, 10:33
      Podpisałem umowę przedwstępną na zakup mieszkania na osiedlu przy ulicy
      Kraszewskiego. Okazało się jednak, że mam okazję kupić okazyjnie mieszkanie od
      kolegi.

W związku z tym mam pytanie czy znacie osoby, które chciałyby odkupić mieszkanie
      (po kosztach - nie chodzi mi o zarobek).

Info: Budynek 15C - parter 54m2
      • truskaveczka Re: Odstąpię mieszkanie na osiedlu. 28.09.05, 10:58
        Hm jestem zainteresowana szczegółami.......
        • Gość: r1omen Re: Odstąpię mieszkanie na osiedlu. IP: *.core.hp.com 28.09.05, 13:56
          Tak jak napisałem:
          Osiedle przy ulicy Kraszewskiego
          Budynek 15C
          Lokal nr 2 - 54m2
          odbiór przewidziany na październik 2006 (więc na razie stan surowy - budynek już
          stoi)
          Więcej informacji: P.I.B. Gwarant ;-)
          www.gwarant.com.pl/
          Mam już wzięty na nie kredyt z którego chcę się również wycofać, więc mam na
          zbyciu także np. wycenę lokalu, tak że można od razu starać się o kredyt na
          wykończenie mieszkania.

Jeżeli znalazłby się ktoś zdecydowany to podam namiary telefoniczne na siebie.
      • Gość: Anna Re: Odstąpię mieszkanie na osiedlu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:03
        Układ super, tylko czy masz już akt notarialny, jeżeli chcesz sprzedawać?
        • Gość: r1omen Re: Odstąpię mieszkanie na osiedlu. IP: *.core.hp.com 03.10.05, 09:54
          Nie chcę niczego sprzedawać - mieszkanie sprzedaje Gwarant, ja mogę odstąpić (za
          darmo, żeby nie było niedomówień) prawa do lokalu.

Powód - chcę się wycofać z umowy i liczę, że może sam znajdę kogoś na moje miejsce.

Sprzedać mogę (po atrakcyjnej cenie, powiedzmy 300PLN) wycenę ww. lokalu, którą
          i tak trzeba mieć, żeby starać się o kredyt na wykończenie.

Pozdrawiam
    • foczka85 OTWOCK Gwarant 28.09.05, 11:06
      Cześć! Jeśli to nie żadna tajemnica to: Kto i ktore lokale? my sie
      zdecydowalismy (już dość dawno) na 11 lok 8. Czy są tu jacys nasi sąsiedzi z
      bloku? Jak wam sie podoba kolor osiedla? Wydawało mi sie że pierwsze klucze
      miały zostać oddane na poczatku września... czy mi sie coś pomyliło? Jesli juz
      ktoś dostał klucze - jak wrażenia?
      • Gość: ania Re: OTWOCK Gwarant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:16
        kolor osiedla podoba mi sie bardziej niz kolor osiedla przy Chrobrego jesli
        chodzi o klucze to beda 3-4.10 narazie pierwsze 4 budynki moj to 5b pozdrawiam
      • agatka5555 Re: OTWOCK Gwarant 29.09.05, 08:21
        Witam ;-)
        Mój domek do 6a i niecierpliwie czekam na klucze ale to dopiero jak oddadzą
        pierwszy etap, ale wszystko jest gotowe..

Czekam na sąsiadów ;-))))

pozdrawiam
        Agata
        GG 2957932
        • Gość: Midel Re: OTWOCK Gwarant IP: 195.85.249.* 30.09.05, 12:23
          Czy są jakieś minusy tej inwestycji ?
          • agatka5555 Re: OTWOCK Gwarant 04.10.05, 10:42
            Witam ;-)

minusów żadnych same plusy ;-))))

a tak ogólniej czy ktos juz odebrał mieszkanie, jak wrazenia i wogóle czekamy
            na relacje ;-)))

pozdrawiam wszystkich
            Agata
            • Gość: ksekula Re: OTWOCK Gwarant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 21:31
              Witam ponownie.

Zapraszam wszystkich na forum poświęconemu osiedlu przy ul. Kraszewskiego w
              Otwocku.
              kraszewskiego.znajdziesz.pl
          • Gość: Midel Re: OTWOCK Gwarant IP: 195.85.249.* 05.10.05, 12:10
            I decyzja zapadła - wczoraj w dniu swoich urodzin podpisałem umowe - meiszkanie
            8 w budnynku 17C

• agatka5555 Re: OTWOCK Gwarant 05.10.05, 15:27
              gratuluje i witamy w gronie ;-)

• yapol Re: OTWOCK Gwarant 05.10.05, 16:21
              Super :) Witamy sąsiada.

Ja odbieram klucze dopiero we wtorek, taka kolejka się zrobiła do odbiorów. Już
              się nie mogę doczekać.
              • Gość: Greg Re: OTWOCK Gwarant IP: *.e / 62.111.216.* 15.10.05, 22:10
                Witam wszystkich,
                my mamy mieszkanie w 18C. Pozdrawiamy sasiadów i wszytskich z osiedla.
      • Gość: Karolina Re: OTWOCK Gwarant IP: *.chello.pl 18.10.05, 18:29
        Cześć!
        Nie jesteś sama. Mam mieszkanko numer 4 w 11a. Co do koloru osiedla , to może
        być (osobiście wolałabym inny).
        Też już się nie mogę doczekać końca, a został jescze rok.
        LUDZIE PISZCIE JAKIE WRAŻENIA PO ODBIORACH!!!!!!!!!!!!!!
        Pozdrawiam wszystkich
        • yapol Re: OTWOCK Gwarant 19.10.05, 09:14
          Przenieśliśmy dyskusję na osobne forum:
          kraszewskiego.znajdziesz.pl
          Czekamy na Ciebie :)

Pozdrawiam
          Paweł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka