Dodaj do ulubionych

Do Obywatela

27.05.24, 10:53
A czemu na blogu nie da się odpowiedzieć na post:

Oby.watel Oby.watel
27 maja 2024 o 10:48

Ja mam pociąg do Tarnowa
o trzynastej minut siedem,
ja mam pociąg do Rzeszowa
o godzinie ósmej jeden.
Ja mam pociąg do Otwocka
jedenasta minut dwie,
ja mam pociąg do Serocka
siódma osiem (każdy wie).
Jeden tylko pociąg stale
całą dobę człowiek ma,
a ten pociąg, ideale
to do ciebie czuję ja.

Platforma ma jakieś ograniczenia czy co?
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Do Obywatela 27.05.24, 11:23
      Przecież omawialiśmy to wielokrotnie. Gdy drzewko przekroczy określoną liczbę postów trzeba korzystać z ostatniego dostępnego przycisku "Odpowiedz" w wątku. Odpowiedź pojawi się pod ostatnim postem.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do Obywatela 27.05.24, 11:26
        No ale ten przycisk się pojawiał pod aktualnym postem - tylko odpowiedź lądowała "gdzieś". Tym razem w ogóle się nie pojawił - ale faktycznie być moę tym razem, gdy już jest więcej użytkowników to drzewko się za bardzo zagłębiło.
        • oby.watel Re: Do Obywatela 27.05.24, 11:37
          asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> No ale ten przycisk się pojawiał pod aktualnym postem - tylko odpowiedź lądował
          > a "gdzieś". Tym razem w ogóle się nie pojawił - ale faktycznie być moę tym raze
          > m, gdy już jest więcej użytkowników to drzewko się za bardzo zagłębiło.

Pod Twoim postem Tja. Podobno już nie raz tak było już nie ma przycisku "Odpowiedz". Teoretycznie odpowiadałem więc na swój powyżej. Niestety, jeśli się tego nie przypilnuje, a bardzo łatwo się pomylić, odpowiedź wyląduje w nieoczekiwanym miejscu. Dlatego warto cytować. Alternatywnie można podać linkt do komentowanego wątku (np. oby.watel.info/dywagacje/ciekawy-przypadek-anny-l/#comment-10405). Numer postu pojawi się na pasku adresu po kliknięciu daty i godziny (27 maja 2024 o 10:48). W ostateczności samą datę i godzinę. To blog. System służy komentowaniu wpisów, a nie dyskutowaniu.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do Obywatela 27.05.24, 11:49
            Pisałem, że się gubię...
            • oby.watel Re: Do Obywatela 27.05.24, 13:48

> Pisałem, że się gubię...

Bo łatwo się pogubić. Zwłaszcza szukając posta, na który da się odpowiedzieć.
              • ruda.replay Re: Do Obywatela 08.06.24, 11:04
                Chciałam zapytać Oby.watela...
                Usiłowałam zarejestrować się na Twoim blogu, podałam email własny, gazety.pl i wyskoczyła informacja, że adres taki został już wykorzystany przy rejestracji.
                Nie robiłam tego wcześniej. O co chodzi?
                Jeśli mógłbyś mi wyjaśnić, jak to działa pozostanę wdzięczna :)
                • oby.watel Re: Do Obywatela 08.06.24, 11:22
                  ruda.replay napisała:

> Chciałam zapytać Oby.watela...
                  > Usiłowałam zarejestrować się na Twoim blogu, podałam email własny, gazety.pl i
                  > wyskoczyła informacja, że adres taki został już wykorzystany przy rejestracji.
                  > Nie robiłam tego wcześniej. O co chodzi?
                  > Jeśli mógłbyś mi wyjaśnić, jak to działa pozostanę wdzięczna :)

ruda.replay napisała:

> Chciałam zapytać Oby.watela...
                  > Usiłowałam zarejestrować się na Twoim blogu, podałam email własny, gazety.pl i
                  > wyskoczyła informacja, że adres taki został już wykorzystany przy rejestracji.
                  > Nie robiłam tego wcześniej. O co chodzi?
                  > Jeśli mógłbyś mi wyjaśnić, jak to działa pozostanę wdzięczna :)

Są kłopoty z rejestracją. Ja występuję tam jako obi.watel, bo obywatel systemowi się nie podobał. Próbowałem wyjaśnić to i z twórcą oprogramowania do bloga i dostawcą usług u którego wisi blog i u fachowca, który się zna. Z rezultatem jak wyżej. Podobny kłopot z rejestracją miał nasz gospodarz, dlatego zarejestrował się na części nicka i zmienił go potem w ustawieniach. W tej sytuacji spróbuję wysłać testowy list pod adres gazetowy.
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do Obywatela 08.06.24, 11:35
                    oby.watel napisał:

> Podobny kłopot z rejestracją miał nasz gospodarz, dlatego zarejestrowa
                    > ł się na części nicka i zmienił go potem w ustawieniach.

Nie, rejestrowałem się na tym gmailowym, ustawiłem tylko nicka na fragment asd1.
                    • oby.watel Re: Do Obywatela 08.06.24, 11:41

> oby.watel napisał:
                      >
                      > > Podobny kłopot z rejestracją miał nasz gospodarz, dlatego zarejestrowa
                      > > ł się na części nicka i zmienił go potem w ustawieniach.
                      >
                      > Nie, rejestrowałem się na tym gmailowym, ustawiłem tylko nicka na fragment asd1.

Aha. To widocznie źle Cię zrozumiałem.
                      • ruda.replay Re: Do Obywatela 08.06.24, 11:48
                        Poradziłam inaczej, bo ta poczta gazetki jest do.....kitu...
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do Obywatela 08.06.24, 11:48
                        Ogólnie to nie przypominam sobie, bym z tym etapem miał jakieś problemy - gorzej było z wstawianiem obrazka do awatara, ale w końcu też się udało.
                        • ruda.replay Re: Do Obywatela 08.06.24, 11:58
                          I z tym poradzę sobie, ale to już siedząc przed komputerem. A że mycha zdechła, to najpierw muszę kupić...
                          • ruda.replay Re: Do Obywatela 08.06.24, 15:54
                            Jeszcze "odpowiedz" do rozpracowania
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do Obywatela 08.06.24, 16:04
                              ruda.replay napisała:

> Jeszcze "odpowiedz" do rozpracowania

To już pozwolę sobie odpowiedzieć za Obywatela - próbował wielokrotnie - nie da się... To niestety jest oprogramowanie do blogowania, okazjonalny komentarz - a nie miejsce na rozgałęzione dyskusje. No trudno - dajemy sobie wszyscy radę tak, że zaznaczamy komu odpowiadamy, warto też wkleić jakiś fragment odpowiedni...
                              • ruda.replay Re: Do Obywatela 08.06.24, 16:16
                                Doczytałam teraz...
                                :)
                                No, tak...to blog, a nie forum :)
                                • oby.watel Re: Do Obywatela 08.06.24, 16:33
                                  ruda.replay napisała:

> Doczytałam teraz...
                                  > :)
                                  > No, tak...to blog, a nie forum :)

Najgorsze, że test skrzynki mailowej nie dał żadnego wyniku. :(
                                  • ruda.replay Re: Do Obywatela 08.06.24, 16:38
                                    Gmail ową pocztę przyjęło, problemów żadnych, gazecianą odrzuciło....
                                    • oby.watel Re: Do Obywatela 08.06.24, 16:45
                                      ruda.replay napisała:

> Gmail ową pocztę przyjęło, problemów żadnych, gazecianą odrzuciło....

Nie chodzi o przyjęcie, lecz o zawartość.
                                      • leziox Re: Do Obywatela 08.06.24, 16:52
                                        Mam bloga na Wordpress i jeszcze nigdy nie miałem z nim problemu, ani nie mieli go inni, do mnie piszący. Może czas zastanowić się nad zmianą dostawcy?
                                        • oby.watel Re: Do Obywatela 08.06.24, 17:11
                                          leziox napisał:

> Mam bloga na Wordpress i jeszcze nigdy nie miałem z nim problemu, ani nie mieli
                                          > go inni, do mnie piszący. Może czas zastanowić się nad zmianą dostawcy?

Masz najnowszą wersję?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka