Dodaj do ulubionych

Dom Development - śmieciarze ?!

IP: 193.24.24.* 08.12.04, 10:29
Nie radzę nikomu, aby obok nich budował Dom Develpment - jakkolwiek na
bydowie porzadeczek - to wokół walają się tony smieci - wystarczy spojrzeć na
budowę Akacje 9 - koło Botewa. Po jednej stronie wymuskany budyneczek,
trawka, itp., a po drugiej bezpański trawnik na którym widać resztki
ubabranych ubrań, butów robotników, resztki po różnorodnej konsumpcji,
kartony po materiałach budowlanych, resztki styropianu. Ogółem SYF wielki w
centrum Tarchomina.
Jeśli Państwo tego nie uprzątniecie i nie przypilnujecie aby wasi wykonawcy
nie brudzili, będę codziennie podbjał ten wątek.
Obserwuj wątek
    • niki27 Uspokój się 08.12.04, 11:45
      Weź coś na uspokojenie, zadzwoń po Straż Miejską i złóż skargę. Ale nie
      zawracaj głowy ludziom, którzy nie ponosza winy za niedbalstwo wykonawcy (bo
      nawt nie DD).
      • Gość: pisiu Re: Uspokój się IP: 193.24.24.* 08.12.04, 12:51
        OK, tobie to pewnie nie przeszkadza. Mi bardzo.
        DD jako inwestor i nadzorujący budowe ma psi obowiązek zadbać o plac budowy i
        jego najblizsze otoczenie, i to nie jest moje utyskiwanie- tylko zapis w prawie
        budowlanym. Wykonawcy i podwykonawcy nie muszą resztek materiałów budowlanych
        wyrzucać na ulice Botewa ( jak to dziś uczynili).
        Ale Tobie to nie przeszkadza. Smutne.
        • Gość: Jarek Re: Uspokój się IP: *.citibank.com 08.12.04, 13:23
          telefon do strazy miejskiej: 986
        • Gość: brudas Re: Uspokój się IP: 212.69.68.* 03.06.05, 10:18
          a Szanajca i tak ma was wszystkich w dupie
    • Gość: Autor Re: Dom Development - śmieciarze ?! IP: 217.96.20.* 08.12.04, 15:08
      A ja uważam, że koleś ma rację! Wszyscy oburzamy się za panującą na zachodzie
      opinię o Polakach, że wielkie z nas brudasy i lenie.
      Ale taka niestety jest przykra prawda. Po co wrzucać papierek do kosza na
      śmieci jak wygodniej na chodnik? Nie przeszkadza nam nawet to, że ktoś pod
      nosem urządza nam chlew. Po co zwracać uwagę paniusi, której pupil narżną
      właśnie w piaskownicę, w której bawi się nasze dziecko? Najwyżej naje się psiej
      kupy! Czy od tego ktoś umarł? Po co zostawiać po sobie toaletę w MCDONALDSie
      czystą? Niech ktoś to za nas zrobi, dzięki temu ma pracę! Po co odnosić na
      miejsce w hipermarkecie produkt, który nam się odwidział nim doszliśmy do kasy,
      komu przeszkadza mydło na półce z pieczywem? I dzięki takiej postawie Warszawa
      to jedno wielkie wysypisko śmieci.
      Przykładów na to nasze narodowe niechlujstwo można podawać w nieskończoność,
      ale kiedy ktoś poruszy ten temat odsądzamy go od zdrowych zmysłów!
      Żałosne...
    • Gość: pisiu Re: Dom Development - śmieciarze ?! IP: 193.24.24.* 09.12.04, 13:27
      podbijam, bo wciąż brudno, a nawet brudniej
      • Gość: elle Re: Dom Development - śmieciarze ?! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 15:26
        Pisiu, masz rację!!! A niki27 wlasnie kupuje od DD mieszkanko na Ursynowie i
        bardzo mu się nie podoba twój post. Jak możesz posponować dewelopera, którego
        wybrał niki27 ?
        Pisiu, nie daj się i tak trzymaj. Z chamstwem trzeba walczyć!!!!
        • Gość: ja Re: Dom Development - śmieciarze ?! IP: *.aster.pl 09.12.04, 22:50
          Popieram.Albo kupuje,albo pracuje w DD.Tak czy inaczej broni pazernej firmy.
          • pisiu Re: Dom Development - śmieciarze ?! 10.12.04, 14:56
            Od razu przyznam się że uderzyła mnie szybka reakcja niki27 a potem Jarka -
            sądziłem ze są w pewien sposób powiązani z DD - nie to żeby klienci, bo
            klientom również, a moze zwłaszcza klientom, powinien przeszkadzać bałagan
            wokół placu budowy, sądziłem że to jacyś pracownicy DD dla których najbardziej
            liczy się sprzedaż i dobre imię firmy.
            A może firma czeka aż spadnie śnieżek i wszystko przykryje białą kołderką?
            • niki27 Spisek stulecia wykryty 10.12.04, 15:51
              Ale z was detektywi... No no no. Skoro już tacy jesteście mocni w prowadzeniu
              śledztwa (wiecie co robię, co robi inny forumowicz - Jarek) itp itd. to
              dlaczego nie wpadliście na prosty pomysł zadzwonienia do Straży Miejskiej?
              SM właśnie po to jest. Jakby kierownik budowy dostał 1000 zł mandatu, to
              błyskiem kazałby śmieci pozbierać. Już wam telefon podano nawet.

Ale nie, wy wolicie swoje żale na forum wylewać i wietrzyć teorię spiskową.
              Typowe polskie pieniactwo. Jeszcze raz więc powtórzę: weźcie coś na
              uspokojenie. Chcecie mieć usunięte śmieci, dzwońcie po granatowych, śmiecie
              znikną, a ten kto nabrudził - dostanie po kieszeni.

Bardziej byście się przydali, gdybyście np. potrafili wskazać na pułapki w
              umowie z deweloperem. Albo poradzili, jak negocjować.
              Nie mam nic wspólnego z waszym terenem, dzieli nas kilkanaście kilometrów. Czy
              ja wam zatruwam d. o śmietniku pod moim oknem?

To tyle, Panowie lub Panie śledczy
              • Gość: pisiu Re: Spisek stulecia wykryty IP: 193.24.24.* 10.12.04, 16:06
                ales sie spienił - uffff
                pozdrawiam

mimo wszystko
                • Gość: well Re: Spisek stulecia wykryty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 23:19
                  Niki27, niecierpliwie czeka na wybudowanie mieszkanka przy Jeżewskiego, a tam
                  saaame niespodzianki i to nie tylko z DD ale i sąsiadami.
    • Gość: monia Re: Dom Development - śmieciarze ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 14:45
      mieszkam obok Akacji 9 i śmieci pozostawiają po sobie nie tylko robotnicy, ale
      i mieszkańcy wykańczajacy swoje mieszkanka;
      zanim zawiąże się wspólnota nieruchomością pewnie zarządza developer to on więc
      postawił kontener na śmieci poza ogrodzeniem osiedla przez co różniaste
      opakowania fruwają po całej okolicy; i kto posprząta teraz ten syf
      • Gość: up Re: Dom Development - śmieciarze ?! IP: *.crowley.pl 03.06.05, 10:49
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka