Gość: monia IP: 148.81.190.* 10.12.04, 06:48 Słyszałam ze budowa stoi bo pozwolenie na nia nie jest prawomocne i mozna sie od niego odwołAc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Arkadia- Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 09:10 Przechodzę tam codziennie, i nie widziałam , żeby budowa tam stała. Wszyscy normalnie pracują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek10 Re: Arkadia- Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:40 przesuneli termin na lipiec 2005 r. moze uda im sie wybudowac w tym roku, ale nie wiadomo ludzie z julianki beda zadac odszkodowan wiec multi moze miec problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceh Re: Arkadia- Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 01:15 Budują normalnie. Termin przesunęli już dawno temu (patrzcie na tablice) i myślę że dlatego, że pierwotnie zakładane terminy były kompletnie nierealistyczne. Na odszkodowania z Julianki sie nie zanosi - większość ludzi podobno wybrała mieszkania w Mysiadle albo Arkadii. Poza tym nie ma podstaw do odszkodowań, bo ci ludzie nie kupili mieszkań (nie było jeszcze aktów not. tylko umowy wstępne) także należy im się tylko zwrot kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek10 Re: Arkadia- Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:37 odszkodowania moga zadac np. za garaz jezeli ktos wplacil 90% w ciagu 2 mies. takich osob jest podobno czterech, koszty wizyt (przejazdu)w agencji, na budowie, wrescie zwrost wartosci nieruchomosci; wyobrazmy sobie sytacje, ze klient w sierpniu 2004 r. wplaca za 1m2 2450 zł. a rzeczoznawca majatkowy wycenia ze 1m2 w marcu 2005 r. to cena 2750 zł. to to jest szkoda, ktora mozna dochodzic jak sie chce. moze ktos w sierpniu pomyslal ze jak kupie za 2450 to sprzedam z zyskiem bo metr bedzie za rok za 3000 zł. takze odszkodowanie moze byc wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceh Re: Arkadia- Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 01:31 Powtarzam, nie ma do tego podstaw. Mieszkania ani garaże nie były własnością nabywców, bo nie ma na nie aktu not. ani księgi wieczystej. Nie zostały wybudowane, a tym bardziej wyodrębnione. A jeździć na budowę ludziom MH nie kazał i dlatego nie można dochodzić od nich w ten sposób kasy. To nie USA. Odpowiedz Link Zgłoś
tojo Re: Arkadia- Piaseczno 01.02.05, 11:37 Oj kolego , proponuję douczyć się trochę. Pomiędzy M-H a klientem zawierano umowa zobowiazujacą, w ramach której M-H zobowiazany był do wybudowania lokalu mieszkalnego w czasie i na warunkach określonych w umowie. Nie wiem jakie były klauzule w umowie. Ale jednostronne wypowiedzenie umowy przez dewelopera powinno być sygnałem dla potencjalnych klientów. Od tej firmy daleko. Zwłaszcza, ze do prawa mają oni bardzo specyficzne podejscie - patrz osiedle słowicza . Odpowiedz Link Zgłoś