Dodaj do ulubionych

kawalerka na sprzedaż

IP: *.aster.pl 12.01.05, 07:25
Sprzedam kawalerkę 34,4m2. Pokókj dzienny z aneksem kuchennym ma duże okna 150x214,90x214 i ok. 23 m2. Wydzielona mała sypialnia z oknem - może tez być na pokoik dla dziecka. Łazienka 3,56m2 i garderoba 1,80m2. Blok o wysokim standarcie: 4 mieszkania na pietrze i 2 windy, grube sciany 12cm+tynki, osiedle ogrodzone. Mieszkanie na IV pietrze w V pietrowym budynku z ładnym widokiem, przestrzeń zamiast okien sąsiada. Kawalerka do odbioru, osiedle juz zamieszkiwane.

mój adres e-mailowy: majka301@gazeta.pl
telefon: 0697 936 573

Pozdrawiam Majka
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: kawalerka na sprzedaż IP: 217.11.141.* 12.01.05, 08:56
      brak podstawowych informacji: jakie miasto i jaka dzielnica
      • Gość: zainteresowana Re: kawalerka na sprzedaż IP: 217.153.176.* 12.01.05, 09:00
        No i jaka cena?
        • Gość: Majka Re: kawalerka na sprzedaż IP: *.westlb.pl 12.01.05, 09:54
          Przepraszam za rozstrzepanie. Wszystko było w pierwszym poście, którego nie
          udało mi się przesłać
          miasto: Warszawa
          dzielnica: Bemowo, okolice Fortu Bema
          cena: 4500 za metr do negocjacji
          Pozdrawiam
          Majka
          • jagasz Re: kawalerka na sprzedaż 12.01.05, 10:19
            Ile można negocjować?
            Czy mieszkanie jest puste, czy jest biały montaż?
            Przez kogo budowane jest osiedle, jaki jest czynsz?

aga
            • Gość: majka Re: kawalerka na sprzedaż IP: *.westlb.pl 12.01.05, 10:39
              Mostostal Siedlce, bez białego montażu, o czynsz się dowiem
              • mp23 Re: kawalerka na sprzedaż 12.01.05, 10:43
                o ile można negocjować?
                • Gość: majka Re: kawalerka na sprzedaż IP: *.westlb.pl 12.01.05, 11:42
                  zadzwoń proszę pod numer telefonu 43 63 413 po 19.00

pozdrawiam
                  Majka
                  • sc77 Re: kawalerka na sprzedaż 12.01.05, 16:59
                    Prosze o wyslanie jakiegos planu tego mieszkania na mail sc77@o2.pl

Czy aby dojsc do sypialni trzeba przejsc przez pokoj dzienny ?
                    • Gość: PI Re: kawalerka na sprzedaż IP: 62.233.167.* 12.01.05, 22:36
                      czy jest miejsce garazowe?
                      • Gość: majka Re: kawalerka na sprzedaż IP: *.westlb.pl 13.01.05, 10:30
                        miejsce garażowe można kupić od developera
                        przemyślałam sprawę ceny i zmieniam na 4250 PLN za m2

pozdrawiam
                        Majka
                        • Gość: marzena Re: kawalerka na sprzedaż IP: *.chello.pl 13.01.05, 23:13
                          poprosze o przeslanie planu mieszkania na adres: marzenajankowska@interia.pl
                          • jagasz Re: kawalerka na sprzedaż 14.01.05, 08:43
                            Ja też poproszę o plan mieszkania.

aga
                            • mp23 Re: kawalerka na sprzedaż 14.01.05, 09:35
                              a czy jest to mieszkanie ma balkon?
                              • qqryq77 nie chce byc zgryzliwy 14.01.05, 11:15
                                mam kilka zastrzezen
                                1- w moim obecnym bloku z lat 80 mam 3 lokatorow na pietrze a niektore bloki na
                                osiedlu 2 czy to oznacza ze tez jest luksusuowo
                                2- sama przyznasz ze te niecale 4 metry to raczej nie pokoik tylko wneka bo
                                nawet w takich malych kawalerkach widzialem wygospodarowana wiekszy aneks do
                                spania
                                3- i oczywiscie cena 4500 na poczatku nawet obnizona do 4250 nie wydaje sie
                                nadzwyczajnie tanio. ja jestem zapisany na nowa budowe na KABATACH za 3800.
                                powyzsze punkty nie byly spowodowane jakas forma osmieszania lub wytykania
                                komus czego kolwiek. napisalem tylko swoje spostrzezenia.
                                osobiscie zycze duzego zainteresowania i szybko zrealizowanej transakcji.
                                • Gość: niezgryzliwy Re: nie chce byc zgryzliwy IP: 195.85.249.* 14.01.05, 11:35
                                  Odniose sie wyłącznie do ceny.
                                  Nie chce mi sie wierzyc ze na Kabatach masz cene 3800 chyba ze netto
                                  Po drugia zapewne dostaniesz goły beton bez bialego montazu, a w/w mieszkanie
                                  juz jest wykonczone i wyposazone co ZNACZNIE podnosi kosz metra.
                                  Po trzecie Ty zapisałeś sie na mieszkanie któr dopiero w przyszłości odbierzesz
                                  i tak naprawde wciąż ponosisz ryzyko nie otrzymania ( oczywiście nie zyczę
                                  tego) tego czego oczekujesz lub nie w takim terminie jak oczekujesz. A tak
                                  mozesz sie do tego (tutaj sprzedawanego) mieszkania wprowadzić choćby jutro .

Tak wię wcale ta cena nie jest wygórowana
                                  pzdr
                                  b
                                  • mp23 Re: nie chce byc zgryzliwy 14.01.05, 11:52
                                    a na jakiej podstawie wnioskujesz, że jest ono już wykończone?
                                  • Gość: PI Re: nie chce byc zgryzliwy IP: 213.241.20.* 14.01.05, 11:58
                                    Gość: majka 12.01.2005 10:39 + odpowiedz

Mostostal Siedlce, bez białego montażu, o czynsz się dowiem

z tego co wyżej napisała Majka mieszkanie jest bez białego montażu, a więc
                                    pewnie też nie umeblowane...
                                    • jagasz poprawka 14.01.05, 14:23
                                      Majak napisała, że mieszkanie jest bez białego montazu. Więc za bardzo nie
                                      można się do niego wprowadzić od razu, bardzo mozliwe, że nie ma też podłóg.

aga
                                      • qqryq77 zapewniam ze na KABATACH kupilem za 3800 14.01.05, 21:33
                                        jest to cena brutto bez bialego montazu czyli podlog ale chyba wszyscy teraz
                                        tak buduja bo kazdy woli sobie we wlasnym guscie uzadzic mieszkanko. ja na
                                        dodatek zmienialem rozklad scian. nie mam watpliwosci ze mieszkanie zostanie
                                        wybudowane . dokladna analiza tego co i w jakim czasie firma juz zrobila jak
                                        najlepiej swiadczy o niej. tak tez i moja budowa odbywa sie zgodnie z planem.
                                        jedyny plus tego ogloszenia to taki ze jak ktos potrzebuje pilnie sie
                                        wprowadzic to zeczywiscie bylby problem z kupieniem takiej kawalerki w
                                        spoldzielni lub developera juz w wybudowanym budynku. niestety po skonczonej
                                        budowie zostaja przewaznie duze metraze. kawalerki rozchodza sie jeszcze w
                                        trakcie rysowania przez architekta planu bloku ;-)))))))
                                      • Gość: majka Re: IP: *.aster.pl 14.01.05, 22:30
                                        Dzięki za zainteresowanie
                                        Do jutra prześlę plan mieszkania i widok bloku.
                                        Chciałabym sie odnieść do wypowiedzi Pana Oczekującego Na Mieszkanie Na KABATACH (radzilabym dodać kilka wykrzykników)
                                        ad.1. Tak, uwazam że w mieszkaniach z płyty, bardzo zdrowych, bardzo cichych standart jest rzeczywiście wysoki. Nie rozumiem czemu Pan się przeprowadza - pewnie z powodu upodobania do betonowej pustyni. No ale na pocieche będzie Pan miał pięknie zadbane i obsadzone iglaczkami ogródeczki wielkości plażowych ręczniczków. No ale wracam do standartu bloku na Obrońców Tobruku. 2 windy na klatce v-piętrowego bloku naprawdę nie często się zdarzają, bo zamontowanie windy z pewnością nie jest tanie. Jeszcze do niedawna developerzy budowali bloki 3-piętrowe, aby tylko uniknąć kosztów instalowania windy.Przyklad. Ja mieszkam w bloku, który częściowo jest trzypiętrowy (bez windy) i ma dwie klatki siędmiopietrowe z windą. Mieszkania w części bez windy kosztowły w 2002 roku 3200zł, a w części z windą 3400zł.
                                        ad.2
                                        Jeśli sypialnia byłaby większa to pokój dzienny musiał by być mniejszy (chyba logiczne)a tego chciałam uniknąć. Chodziło mi o wyodrebnienie miejsca do spania, gdzie nie trzeba by bylo składać łóżka czy ścielić i gdzie nie wchodziliby goście. W pokoju tym zmieści sie duże łóżko 200x160, biurko (już nie tak duże)i półki. Po co marnować więcej miejsca w i tak małym mieszkaniu?
                                        ad.3
                                        Odnośnie ceny to obserwowałam ceny na www. oferty i małe mieszkania w tym rejonie bez wykończenia byly w podobnej cenie, chociaż termin oddania inwestycji był odlegly. Nie ma już tych mieszkan, więc rozumiem , ze zostały sprzedane. Obecnie jest jedno na parterze za 4250 i jedno na 1-pietrze za 4400 budowane przez JW Construction (pozwolę sobie nie komentowac jakości). Ja kupowalam mieszkanie na samym poczatku inwestycji i wybrałam mieszkanie z ładnym widokiem.
                                        Kolejna sprawa. Jakiś czas temu robiłam symualcję i mieszkanie za 3843zl/m2 w inwestycji, która miała być oddana po 2 latach (JWC-Bukowińska) wyniosło by faktycznie przynajmniej 4400 zł/m2. W kalkulacji uwzględniłam koszty obsługi kredytu do czasu odebrania mieszkania (min. koszty ubezpieczenia siebie i kredytu, odsetki), waloryzację ceny. A poza tym ciągle pozostaje ryzyko, że firma upadnie i inwestycji nie dokończy.
                                        Już ostatnia sprawa. Ja osobiście zastanowilabym się nad zbyt niską cena za metr mieszkamia w okolicy gdzie ceny kształtuja się okolo 500zł drozej na metrze. Mam nadzieje, że firma w której pan kupuje mieszkanie nie jest jakąś podejrzaną firma rodzinna. Z reguly jesli ktoś może coś sprzedać drożej to nie zaniża ceny bez powodu. Radziłabym to przemyśleć.
                                        Pozdrawiam
                                        Mam nadzieję, ze nikogo nie urazilam
                                        Majka
                                        • Gość: Maciek Cena mieszkania Qqryk-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:52
                                          To co napisała Majka to samo życie. Domyślam się skąd cena 3800 brutto za 1m2
                                          mieszkania na Kabatach. Zapewne Qqryk kupił mieszkanie nie u Developera tylko w
                                          Spłódzielni. Jeśli tak to cena 3800/1m2 będzie rewaloryzowana po zakończeniu
                                          budowy. Qqryk zapłaci wyrównanie i nawet nie będzie wiedział tak naprawdę za
                                          co, wtedy cena podniesie się pewnie o jakieś min. 10% , może ciut więcej.
                                          Jeżeli budowa się opóźni to kto zapłaci za to? Zapłaci Qquryk. Jeśli jestem w
                                          błędzie to mnie wyprowadźcie z niego i powiedzcie że napisałem same głupoty.
                                          Ps. Qquryk, czy Masz zagwarantowaną cenę mieszkania wraz z gruntem w swojej
                                          umowie, czy może masz zapis, że cena będzie określona po oddaniu mieszkania do
                                          eksploatacji (nie mylić z zakończeniem budowy).
                                          Pozdrawiam wszystkich.
                                          Maciek
                                          • Gość: well, well Re: Cena mieszkania Qqryk-a IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 23:27
                                            I tu się mylisz. Qqryk kupuje w DD przy Jeżewskiego. I zapeniam, nie jest to
                                            żadna spółdzielnia ale Dom Develpment - najprawdziwszy developer.
                                            • Gość: Maciek Re: Cena mieszkania Qqryk-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:34
                                              Myślę,że Ty się mylisz. Jak będziesz miał chwilkę to wpisz na
                                              wyszukiwarkę ,,qqryq77'' i sobie poczytaj. Inwestycja Qqryq-a to Spółdzielnia
                                              Mieszkaniowa Merkury z budową na Kabatach.
                                              Pozdrawiam,
                                              Maciek
                                            • Gość: majka Re: well, well,well IP: *.aster.pl 15.01.05, 06:38
                                              Mylisz sie również bardzo co do ceny inwestycji DD przy Kasztanowej ALeji. Dzwoniłam tam w tym tygodniu i ceny sa od 4300-4800. Jeszcze parę tygodni temu koleżanka podpisała umowę z cena 4200, ale ponieważ mieszkania sie dobrze sprzedawaly to cena zostala zmieniona. Dodam jeszcze, ze z tego co zostalo nie zdołałam nic wybrać (co prawda nie szukałam kawalerki tylko wiekszego mieszkania, ale podejrzewam, że jesli nie było już mieszkań duzych , to tym bardziej małych). Zwróć uwagę, że teraz jest tam tylko dziura w ziemi, a oddanie w połowie 2006, co znacznie podraża inwestycję.
                                              Pozdrawiam
                                              Majka
                                              • agata721 Re: well, well,well 15.01.05, 09:57
                                                zapewniam, że na kabatach można kupić mieszkanie i za 3500 za metr, od
                                                spółdzielni, po końcowych rozliczeniach
                                                pozdrawiam
                                                • Gość: m Re: well, well,well IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 23:09
                                                  Agata powiedz gdzie ?
                                              • Gość: Anna28 Re: well, well,well IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:27
                                                A dlaczego Ty szukasz na Kabatach a nie w okolicach doskonale skomunikowanej
                                                okolicy Obronców Tobruku?
                                                • qqryq77 to znowu ja ;-) 15.01.05, 18:58
                                                  widze ze niektorzy forumowicze przeprowadzili dochodzenie w jakiej inwestycji
                                                  buduje mieszkanie. i musze napisac kilka uwag do tych ktore tutaj padly.
                                                  KABATY wcale nie sa betonowa pustynia. blisko jest park , aleja kasztanowa
                                                  jezeli ktos ma ochote moze sie przejsc niedaleko do lasu kabackiego jak tez do
                                                  samego POWSINA. zapewniam ze to kilka minut spacerkiem. dobre polaczenie ze
                                                  SRODMIESCIEM , supermarket calodobowy w okolicy.
                                                  w kwesti ceny ktora byla poruszana na zebraniu to bedzie ona rewaloryzowana o
                                                  wskaznik panstwowy ( co miesiac srednio + 0.1% naprawde nieduzo ) i to tylko ta
                                                  suma ktora jeszcze nie jest wplacona za mieszkanko. z tego co wiem duzo osob
                                                  powplacalo odrazu prawie cale sumy wiec w ich przypadku cena sie wogole nie
                                                  zmieni. co do samej spoldzielni to oddawala ona zawsze swoje inwestycje w
                                                  terminie i tutaj tez wszystko wskazuje na to.
                                                  cena 3800zl nie jest wyjatkiem , troche nizsza byla w SBM SAM-81 ktora tez
                                                  budowala niedaleko.
                                                  co by tu jeszcze dodac. moze to ze blok jak prawie wszystkie obecnie budowane
                                                  bedzie mial sciany z cegly, klatki beda przestronne i beda zamontowane
                                                  nowoczesne windy.
                                                  i to chyba byloby na tyle mojego komentarza wyjasniajacego niescislosci.
                                                  • Gość: Maciek Re: to znowu ja ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 23:11
                                                    Qqryq nie odpowiedziałeś na moje pytanie co do umowy.
                                                    Czekam ....
                                                    Pozdrawiam
                                                    Maciek
                                                  • majka301 Re: do Anny 16.01.05, 14:03
                                                    Dzięki Anno za uważne czytanie maili. Rzeczywiście sprawdzałam ceny również na Kabatach. Moja praca ostatnio przeprowadziła się w te rejony, więc nie marnowałabym codziennie dwóch godzin na dojazdy. Niestety nie udało mi się znależć mieszkania spelniającego kilka podstawowych dla mnie kryteriów. Chciałam mieszkać w bloku do pięciu pieter, mieć taras lub b. duży balkon (którego nie obserwoawali by sąsiedzi z naprzeciwka, z boku i z góry), przestrzeń przed oknami z gwarancją, ze ktoś nie wciśnie mi za pół roku nowego bloku i widok na zieleń. Niestety mimo wielu prób nie udało mi się znaleźć nic podobnego. Dlatego podkreslam, ze nie UPRZEDZAM się do Kabat, ale tam po prostu takich mieszkań nie ma. Jeśli ktoś jednak o takim mieszkanie wie, z wdzięcznością przyjmę informację. Na razie jednak zdecydowałam się na kupno większego mieszkania na Obrońców Tobruku mimo godzinnych dojazdów do pracy na Kabaty, bo bardziej cenię sobie rzeczy o których pisałam wczesniej.
                                                    Sprawa dojazdów do centrum. Z pętli są autobusy (ok. 4przystanków )do placu Wilsona, gdzie metro będzie już za miesiąc, więc myślę, ze do centrum bedzie sie jechalo porywnywalnie. Dojazd samochodem bylby znacznie szybszy (odległość do centrum jest przynajmniej dwukrotnie mniejsza) Miasto dostało również środki z UE na przedłużenie lini tramwajowych na Żoliborz.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Majka
                                                  • qqryq77 do MAJKI 16.01.05, 14:26
                                                    wiekszosc blokow na KABATACH to bloki do 5 kondygnacji. sam bede w takim
                                                    mieszkal. co do duzego balkonu czy tarasu. nie ma z tym problemu tarasy
                                                    dostepne sa do mieszkan na ostatnich pietrach ktore to mieszkania wcale nawet
                                                    nie musza byc ogromnej powierzchni. co do widoku na zielen to wystarczy wybrac
                                                    mieszkanko z widokiem na las kabacki. dla kompletnie wybrednych sa tez budowane
                                                    domki szeregowe i blizniaki bardzo blisko lasu.
                                                    w sprawie dojazdow to poprostu schodzi sie do metra i bez zadnych zbednych
                                                    przesiadek po 20 minutach wysiada sie w centrum.
                                                  • Gość: do Kukuryku77 Re: do MAJKI IP: *.aster.pl 16.01.05, 15:51
                                                    QQryQu
                                                    chociaż 1 kontakt - chętnie skomentuję, bo pewnie juz się tam dowiadywalam.
                                                    Takich mieszkań wlaśnie na Kabatach nie ma. Moge to stwierdzić po dziesiatkach telefonów i swoich wizyt na pl. budowy. Znalazłam 1 fajne mieszklanie z tarasem, niestety moja radość trwała do momentu uwagi pana, że sa juz plany następnego bloku przed "moim". Nie rozumiem tylko jak go tam zmieszczą, bo w odległości ok. 50-dziesięciu metrów już jeden stoi. I z moich obserwacji takie są tam standarty. W ogóle to proponuję założyć watek "O Kabaty moje piękne, zielone", na pewno znajdziesz parę osób dumnych z tego, że tam mieszkają i nie pisać na moim, bo ja tu sprzedaję mieszkanie.
                                                    Dziękuję z góry
                                                    Majka
                                          • qqryq77 do MAĆKA 16.01.05, 14:17
                                            w umowie jest juz okreslona cena za mieszkanie , miejsce postojowe i grunt. nie
                                            ma przewidzianych zadnych doplat po odbiorze mieszkania. rewaloryzacji
                                            podlegaja jedynie kwoty rat ktore sa w umowie . jezeli ktos wplacil wieksza
                                            sume odrazu nie ponosi kosztow rewaloryzacji tej sumy ktora juz jest wplacona
                                            na konto spoldzielni. za ewentualne opoznienia w budowie sa przewidziane
                                            odsetki karne wzgledem wykonawcy.
                                            tak wiec jestem spokojny o to ze cena finalna nie bedzie wyzsza od tej podanej
                                            w umowie.
    • Gość: interkacpi Re: kawalerka na sprzedaż IP: *.aster.pl 06.02.05, 16:06
      Witaj Majko,
      czy sprawa nadal aktualna?
      jesli tak to czy mozesz przeslac mi plan i ewentualnie sie umowimy na spotkanie
      pozdrawiam
      interkacpi@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka