Gość: mimmi IP: MIAAW* / 62.29.248.* 23.05.02, 15:35 Szukamosob ktore wprowadza sie do budynku B1 ........ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: *.pwn.com.pl 23.05.02, 16:17 Witam przyszłego sąsiada(sąsiadkę):) Również jestem ciekaw jak wielu z przyszłych mieszkańców B1 tu zagląda... k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 24.05.02, 01:16 Witam Sasiadow! Zapraszam do zapisania sie Liste Dyskusyjna mieszkancow B1: groups.yahoo.com/group/skoroszeb1/ Aby sie zapisac, wystarczy wyslac maila na adres: skoroszeb1-subscribe@yahoogroups.com Adres listy dyskusyjnej to: skoroszeb1@yahoogroups.com Dzieki tej liscie, bedziemy wszyscy ze wszystkim "na biezaco". W jednosci sila :-) Pozdrawiam, Enio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: *.dialup.supermedia.pl 23.07.02, 17:59 Pozwolcie, ze przypomne :-) Zapraszam do zapisania sie Liste Dyskusyjna mieszkancow B1: groups.yahoo.com/group/skoroszeb1/ Aby sie zapisac, wystarczy wyslac maila na adres: skoroszeb1-subscribe@yahoogroups.com Adres listy dyskusyjnej to: skoroszeb1@yahoogroups.com Dzieki tej liscie, bedziemy wszyscy ze wszystkim "na biezaco". W jednosci sila :-) Pozdrawiam, Enio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 17.06.02, 13:47 Niestety nie moge wejsc na zaden czat. Bede mieszkac na 6 pietrze od tej strony, gdzie Skoroszewska udaje drogę. Czy jest ktos z drugiej klatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kf Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 20.06.02, 15:44 Jestem z drugiej klatki, bede mieszkac na 4 pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.161.* 25.06.02, 09:22 Witam :) Mam mieszkanko na 3 pietrze od strony ...podwórka, skwerku ?!? Pozdrowiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw1 Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.192.* 25.06.02, 14:31 Ja też mam na trzecim piętrze i też od strony skwerku - klatka 1 Pozdrawiam, j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 26.06.02, 11:50 W sobote bylam na budowie. W moim mieszkaniu jest juz wylewka na podlodze!!! To samo na calym 6 pietrze- cale zalane. Czy ktos mi moze powiedziec jak to wygla w 1 klatce (tej od strony Na Skraju Miasta- raczej Upadku ;))? Moze rzeczywiscie uda im sie skonczyc wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw1 Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.192.* 26.06.02, 12:08 Ja wybieram się jutro. Po powrocie zdam dokładną relację :-) Pozdrawiam, j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.161.* 01.07.02, 09:03 U mnie w sobotę nadal były rurki na podłodze:( Za to podpisałam umowę na gaz , pewnie gazownia i stoen wyślą zaraz "prognozowane" faktury , ale lepsze to niz bym musiała sama załatwiac takie umowy po odebraniu kluczy. Za to usłyszałam ,że klucze do mieszkania najprawdopodobniej bedziemy mogli dostac wczesniej niż to przewidywała umowa tzn. już we wrześniu :))) pozdr. dc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw1 Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.192.* 01.07.02, 09:43 U mnie również plątanina rurek na podłodze. Natomiast jesli chodzi o wcześniejszy termin przekazania kluczy, to nie udało mi się uzyskać potwierdzenia tej informacji w EBJ. Może kiepsko się starałem ;-) Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów, j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DC Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.161.* 26.06.02, 16:21 Gość portalu: mimmi napisał(a): > Czy ktos mi moze powiedziec jak to wygla w 1 klatce (tej od strony Na Skraju >Miasta- raczej Upadku ;))? Byłam w niedzielę i chodzilam po rurkach ;) 3 p. I klatka. co do "skraju miasta" to ogłaszają sie juz na drugi bydynek , mam nadzieję ,że będą mnieli mało chętnych! pozdr. DC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw1 Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: *.pwn.com.pl 27.06.02, 13:14 Właśnie zadzwoniła do mnie pani Urszula z EBJ z zaproszeniem na podpisanie umów na dostawę energii elektrycznej i gazu. Czy ktoś już je podpisywał? Od kiedy zaczynają obowiązywać? Pozdrawiam, j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 01.07.02, 08:52 W sobote bylam na budowie- zaczynaja juz wykladac chodniki i wylewac klatki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 11.07.02, 16:04 Czy ktos wie co sie dzieje na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kf Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 12.07.02, 16:22 Byłam wczoraj na budowie - wykładaju terakote na klatce schodowej. Czy ktos z ebejotu pyta was na którą strone chcecie miec otwuerane drzwi wejsciowe do mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.161.* 15.07.02, 09:00 Ech...to pewnie na II klatce;( Bo w niedzielę po południu moja -I klatka terakoty nie miała. Podłogi nie były jeszcze wszędzie wylane. Ale nie dziwne , słyszałam w jednym z mieszkań pijanych robotników - mam nadzieje ,że wytrzeźwieli do dziś i równo będą nam wykańczać mieszkania;) A o otwieranie drzwi Ebejot mnie się jeszcze nie pytał. pozdr. DC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 15.07.02, 13:32 u mnie wstawili drzwi- niestety nikt nie zapytal sie w ktora strone maja sie otwierac. Szkoda, bo mialy sie otwierac w przeciwna strone. Czytalam o pierwszej klatce- czyzby jeszcze nie wzieli sie za wykanczanie w srodku. W drugiej klatce prawie kazde schody wylozone sa terakota i wszedzie wstawione sa drzwi, montuja tez winde. W Ebejocie mowoli, ze byc moze rozpoczna oddawanie na poczatku wrzesnia. Czy ktos wie czy mozna zmienic strone otwierania drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 15.07.02, 13:32 u mnie wstawili drzwi- niestety nikt nie zapytal sie w ktora strone maja sie otwierac. Szkoda, bo mialy sie otwierac w przeciwna strone. Czytalam o pierwszej klatce- czyzby jeszcze nie wzieli sie za wykanczanie w srodku. W drugiej klatce prawie kazde schody wylozone sa terakota i wszedzie wstawione sa drzwi, montuja tez winde. W Ebejocie mowoli, ze byc moze rozpoczna oddawanie na poczatku wrzesnia. Czy ktos wie czy mozna zmienic strone otwierania drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 15.07.02, 13:33 u mnie wstawili drzwi- niestety nikt nie zapytal sie w ktora strone maja sie otwierac. Szkoda, bo mialy sie otwierac w przeciwna strone. Czytalam o pierwszej klatce- czyzby jeszcze nie wzieli sie za wykanczanie w srodku. W drugiej klatce prawie kazde schody wylozone sa terakota i wszedzie wstawione sa drzwi, montuja tez winde. W Ebejocie mowoli, ze byc moze rozpoczna oddawanie na poczatku wrzesnia. Czy ktos wie czy mozna zmienic strone otwierania drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.161.* 16.07.02, 08:53 Gość portalu: mimmi napisał(a): > u mnie wstawili drzwi- niestety nikt nie zapytal sie w ktora strone maja sie > otwierac. Szkoda, bo mialy sie otwierac w przeciwna strone. A na planiemieszkania, nie miałaś narysowane w którą stronę otwierają się drzwi? dc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 23.07.02, 10:10 Czy ktos wie co sie dzieje na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.161.* 23.07.02, 12:48 Gość portalu: renia napisał(a): > Czy ktos wie co sie dzieje na budowie? W niedzielę, klatka 1 doczekała się już wylanych podłóg na wszystkich piętrach. ale nie ma jeszcze terakoty i windy tak jak na klatce nr.2. W powuższej klatce są tez już wszędzie zamontowane drzwi, a u mnie tylko framugi. pozdr. dc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 29.07.02, 09:07 byłam w ten week-end na budowie- w mojej klatce maluja juz mieszkania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 157.25.161.* 29.07.02, 09:20 Niestety ja nie miałam jak podjechac w ten weekend:( Czy może ktoś wie jak wygląda 1 klatka ? Czy załozyli już drzwi do mieszkań? pozdr. DC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DC Re: Ebejot budynek B1- ZEBRANIE IP: 157.25.161.* 05.08.02, 12:38 Właśnie dostałam list z Ebejotu .... Cześć, czy Wy tez czekacie niecierpliwie na zebranie wspólnoty :) pozdr/dc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw1 Re: Ebejot budynek B1- ZEBRANIE IP: 157.25.192.* 05.08.02, 15:06 Witam, Ja jeszcze nie dostałem listu. Czy mogłabyś w kilku słowach napisać co zawiera (poza zaproszeniem na zebranie jak rozumiem). Pozdrowienia dla sąsiadów, jaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Ebejot budynek B1- ZEBRANIE IP: 157.25.161.* 06.08.02, 09:17 Zawiadamiają ,żę do końca sierpnia skończą prace w naszym budynku, od początku września zaczną dawać klucze , a od początku października będą akty notarialne :) Uważam że szybko się uwinęli, przed terminem. Poza tym na zebraniu -22.08.2002 godz. 18,00 w garazu B1- wybierają zarzad wspólnoty ( pisali że,wytypowali już kilka osób z mieszkańców ) ale decyzja musi być podjęta przez nas wszystkich (tam obecnych- oczywiście). Poza tym będą omawiali przekazywanie mieszkań i działanie wspólnoty. Zresztą zobaczymy jak tam już będziemy:) pozdr. d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Ebejot budynek B1- ZEBRANIE IP: 212.160.148.* 12.08.02, 11:52 odnośnie wyboru wspólnoty to nie wiem kogo oni wytypowali spośród nas mieszkańców, ale z tego co czytałem na liście o Skoroszu III to tam bardzo narzekają na wspólnotę mieszkaniową która robi niewiele jest z ebejotu i pobiera od nich pensje w wysokości 3 średnich krajowych i w dodatku bardzo ciężko jest ich odwołać. Może warto zastanowić się na ten temat i ewentualnie wybrać członków wspólnoty spośród nas (oczywiście bez pensji w wysokości trzech średnich) M. Go?? portalu: d napisał(a): > Zawiadamiają ,żę do końca sierpnia skończą prace w naszym budynku, od początku > września zaczną dawać klucze , a od początku października będą akty > notarialne :) Uważam że szybko się uwinęli, przed terminem. > Poza tym na zebraniu -22.08.2002 godz. 18,00 w garazu B1- wybierają zarzad > wspólnoty ( pisali że,wytypowali już kilka osób z mieszkańców ) ale decyzja > musi być podjęta przez nas wszystkich (tam obecnych- oczywiście). Poza tym będą > > omawiali przekazywanie mieszkań i działanie wspólnoty. > Zresztą zobaczymy jak tam już będziemy:) > > pozdr. d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RENIA Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 07.08.02, 16:35 Czy wiecie od ktorej strony zaczna oddawac? Slyszalam, ze potrafia oddac 10 mieszkan w jeden dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Wspólnota B1 IP: 212.160.148.* 14.08.02, 10:57 Czy ktoś z Was grupowiczów zna osoby kandydujące do wspólnoty mieszkaniowej? Ponoć ma to być głosowane 22 sierpnia na zebraniu, a ja wolałbym najpierw poznać te osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kf Odbiór IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 03.09.02, 15:59 Czy ktoś z was odebrał juz swoje mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 03.09.02, 16:47 Ja mam odebrac 10 wrzesnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 11.09.02, 17:21 Ja juz odebralam mieszkanie!!!Zadnych usterek, jedyny mankament to doprowadzenie wody do grzejnikow (od podlogi, a nie ze sciany). Ale to drobnostka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: 213.241.50.* 12.09.02, 09:31 Dlaczego uważasz, że to mankament? Krzysztof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ebejot budynek B1- szukam sasiadów... IP: MIAAW* / 62.29.248.* 12.09.02, 09:49 Nie wyglada to zbyt estetycznie. Mogloby wychodzic ze sciany za grzejnikiem Odpowiedz Link Zgłoś