Dodaj do ulubionych

Jak nie JWC Górczewska to co...?

IP: 212.160.172.* 30.03.05, 16:38
Witam,
Na forum strasznie odradzacie korzystanie z usług JWC. Mam więc pytanie, czy
ktoś może mi podać jakąś alternatywę do ich inwestycji na Górczewskiej
(poważnie myślę o niej) tzn.:
- nowe mieszkanie 2-pokojowe 40-42 metry po zachodniej stronie Wisły
- cena m2 do 4000 (jeżeli nie ma konieczności wykupywania garażu to może być
nieco więcej) - całość z balkonem i garażm do 200.000
- odbiór w przeciągu 1,5 - 2 lat i w tym też czasie wpłaty rozłożone na
jakieś rozsądne raty
Czy jest to w ogóle możliwe przy w miarę rozsądnej lokalizaji?
Wielkie dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • robpaine Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 30.03.05, 18:01
      Chyba sie nie da, obok jest Barc ale chyba wolałbym JWC niz ich. Na woli sie NIC
      nie buduje nowego. Są tylko te inwestycje na bemowie ale one sa słabe w
      porównaniu do tej lokalizacji.

pozdr
    • Gość: sylwia Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.acn.waw.pl 30.03.05, 18:26
      ja rozważam właśnie Bemowo, Zielone Mieszkanko, Osiedle Leśne lub Zielone
      Bemowo, w dwóch pierwszych nie ma obowiązku kupienia garażu, i również w 200
      tys. chce się zmieścić:)
    • Gość: ja Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.devs.futuro.pl 30.03.05, 22:52
      nie sa chyba zle te mieszkania w barcu i odbior juz pod koniec roku. wiem ze
      mozna wejsc do srodka i obejrzec jak buduja i nawet chyba jeszcze dokonac
      pewnych zmian w projekcie.
      • Gość: ewka Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: 212.160.130.* 31.03.05, 14:39
        wejdż na stronkę www.sam-81.pl nawet niezłe mieszkania i nie drogie.
        • mp23 Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 05.04.05, 12:17
          Na Bemowie będzie też budował przy Pełczynskiego Dor Group.
          Projekty mieszkań wyglądają sensownie, szkopuł w tym, że jeszcze nie mają
          pozwolenia na budowę, a robia rezerwacje na mieszkania. Opłata rezerwacyjna
          5.000zł.
          Będzie też budował Shiraz, ale oni sprzedaż rozpoczną podobno w maju.
          • Gość: gocha Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: 212.160.172.* 05.04.05, 12:36
            Co do SHIRAZ sa drodzy i do bani, prawie kupilam u nich mieszkanie na
            Szczesliwicach, ale okazalo sie ze mieszkancy maja sporo problemow a na dodatek
            za swoje i to nie male pieniadze
    • ifff Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 05.04.05, 14:34
      Kupiłam tam mieszkanie z garażem,prace budowlane trwaja juz od konca lutego, to
      ogromny plac,polecam sie tam przejechac i popatrzec najlepiej co sie tam
      dzieje, ja co jakis czas robie zdjecia na pamiatke...na razie jest ich
      niewiele...stan zero(czyli do wys garaży)ma byc zbudowany w sektorze A do
      poczatku czerwca,coz zobaczymy...

pozdrawiam
      iwona
    • ifff Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 05.04.05, 14:51
      Wydaje mi sie ze nie ma co słuchac negatywnych opinii o zadnej firmie...lepiej
      nie słuchac głupich plotek,ktore sa czesto walka konkurencyjnych firm
      budowlanych;sama widze po tym kto tu zabiera głos,zreszta o kazdej firmie sa tu
      jakis negatywne opinie,nikt nie jest idealny..

na pewno nie kupiłabym mieszkania od firmy "Mietek Company"ktora dopiero
      zaczyna działac na rynku i jest zupełnie nieznana...
      Płaciłam za metr na Górczewskiej od JW 3.743zł brutto...coz załuje ze jest to
      wysokie budownictwo...ale nie stac mnie wydac mnie 12tys zł wiecej w niskim
      budownictwie; zreszta my wszyscy i tak zapracowani w tej Warszawie przebywamy
      wieczorami w domu...padamy na twarz wieczorami...i i tak w sumie nie mamy czasu
      nacieszyc sie naszymi mieszkaniami...ale to materialnosc naszego zycia a to
      chyba obecnie nie jest najwazniejsze...wazne zeby było zdrowie i spokój wsrod
      naszych bliskich...

pozdrawiam
      • Gość: młody Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: 212.160.172.* 05.04.05, 15:20
        Dobrze napisałaś! Widzę, że jesteś w podobnej sytuacji jak ja.
        Jestem już na 80-90% zdecydowany na kupno mieszkania na Górczewskiej w drugim
        etapie. Umówiony jestem z jednym z ich handlowców jak tylko zaczną prowadzić
        sprzedaż.
        A wątek założyłem trochę z nadzieją, że może ktoś wskaże mi równie atrakcyjną
        inwestycję, ale bardziej chyba po to, aby utwierdzić się w słuszności mojego
        wyboru. I Twój wpis mnie w tym utwierdza. Dzięki:-)
        • Gość: nieco starszy Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: 194.235.127.* 05.04.05, 16:07
          A może tak na Mokotowie?!
          "Inwestycja Puławska" róg Kmicica 200-300 m do metra służew - od PLN 3650 tel
          436 44 05,. Mają jeszcze trochę wolnych mieszkań a termin realizacji
          koniec czerwca 2005
          zdjęcia (nie bardzo aktualne) i przykładowe projekty na stronie przyszłych
          mieszkańców - najlepiej uzyskać info pod w/w numerem tel.
          acn.waw.pl/szz/pulawska/index.html
          lub na KG Partners - choć oni juz nie sprzedają tej inwestycji
          www.kgpartners.pl/index1.php
          Były problemy ale już jest wyszystko na prostej.
        • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 06.05.05, 11:41
          Witaj Młody :-) Ja równiez jestem przyszłą sąsiadką "ifff". Mieszkanie kupiłam
          w lutym i generalnie na razie nie ma potężnych wpadek ze strony JWC, ktore
          przyprawiałyby o siwe wlosy ;-) Osobiscie dlugo (ok. 2 lata) sie namyslalam i
          węszylam, ktorego Developera wybrac (kryterium zasadniczym było połączenie
          niskiej ceny, Developera nie "Krzak-żółtodziób" oraz dobra lokalizajcja) W
          przypadku Górczewskiej mam 3 w 1. Czas pokaze czy u klientow JWC bedzie rosło
          zadowolenie. Ale uwazam podobnie, jak "ifff", ze nie ma ideałów i tak naprawde
          przy kazdym wyborze istnieje jakis ryzyko. Zycze sobie i moim przyszłym
          sąsiadom przelomowego w dziejach JWC 100% zadowolenia z inwestycji Górczewska!
          Pozdrawiam Was goraco-Ania ;-)
          • Gość: JWC??? Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: 195.85.243.* 10.05.05, 14:42
            ludizie przestańcie się pakować w kolejne W-skie sypialnie!!! jak można tam
            wogóle mieszkać? najbliższy teatr ???? kino ????? no na pewno będzie centrum
            handlowe.... co za syf... oczywiście każdy kupi sobie i żonce samochód....
            jesteście żałośni
            • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 10.05.05, 14:56
              Zaczynam sie powaznie zastanawiac czemu słuzy to Forum..... Rozmowa, dyskusje,
              rozważania, pytania itd. sa tutaj jak widze zdecydowanie niemile widziane przez
              paru KRÓLÓW WIEDZY I DOŚWIADCZENIA. Zwykło sie sądzić, że ludzie dziela się
              wiedzą i gdy są życzliwi pomagają rozmową, radą, a nie krytyą i w przypadku
              pytań o to co epsze, traktują je jak frontalny atak przeciw ich rozdmuchanym
              EGO.... Dlaczego w Was tyle jadu?? Ludzie pytają, bo sa niepewni, czegoś
              niewiedzą to Wy ich kopiecie! Powiedzcie, ze źle to i tamto, a jak na pytanie
              co jest "alternatywą" nie znacie odpowiedzi, to nie wyzywajcie ludzi od
              ŻAŁOSNYCH, bo to wy krzykacze jestescie żałosni. I dziekuję za rady od takich
              neurotyków! DOwiedziałam sie na tym forum, ze jestem żałosna, głupia itd.
              Ciekawe skad ta ocena??? Po tym, ze chce kupic niedrogie mieszkanie-to od
              dzisiaj świadczy o ludzkiej głupocie??? Zastanówcie sie i przestńcie wyzywać na
              tym forum, bo nie jest ono dedykowane przepychankom miedzy obcymi sobie
              ludźmi!!!!
              Miłego dnia!
      • Gość: pepe Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.aster.pl 05.04.05, 18:58
        A Lazurowa Dolina Ronsona? Niskia zabudowa, podobna cena.
    • Gość: gość Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.centertel.pl 06.04.05, 11:19
      Obok buduje się "Rezydencja przy Ratuszu" BARCu.
      Jest to niższa zabudowa (7p), jeżeli chodzi o cenę m2 to wliczone w nią jest i
      miejsce postojowe i balkon, kształtuje się w okolicy 4500/m2.
      Budynek jest całkiem solidnie budowny (w odróżnieniu od "Pod Dębami"), można
      wejść na i poogladać. Materiał cegła silikatowa, wygląda też na to, ze zostanie
      oddany przed terminem.
      Poza tym zapraszam na forum:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26425
    • Gość: aleela Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:31
    • aleela Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 06.05.05, 12:42
      Pomimo krytycznych uwag dotyczacych JWC zdecydowalem sie na zakup mieszkania na
      Gorczewskiej. Wydaje mi sie, ze sporo krytyki pochodzi od osob mlodych, ktore
      nie mialy okazji wczesniej inwestowac w budowe domu lub mieszkania. W zwiazku z
      tym, co jest naturalne, oczekuja, ze wszystko pojdzie gladko. Poniewaz
      rzeczywistosc jest bardziej zgrzytajaca, a to okno sie paczy a to kafelki
      odpadaja, powstaja frustracje. Mam za soba budowe domu i choc wszystkiego
      staralem sie dopilnowac osobiscie, wiele rzeczy wykonywalem samodzielnie, tez
      nie jestem ze wszystkiego zadowolony.
      Sadze zatem, ze kluczowym elementem wyboru powinna byc lokalizacja i
      wiarygodnosc finansowa wykonawcy.
      • Gość: pepe Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 06.05.05, 13:40
        Jak czytam posty to wydaje mi się że JWC zaczął agresywną politykę marketingową
        i prowadzi sam ze sobą konwersację ;-)
        • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 06.05.05, 14:04
          Pepe, dlaczego jestes takim bezwzględnym sceptykiem? Wszystko jest oczywiście
          dopuszczalne, ale jak widzę, raczej krytykujesz, "malkontencisz".... A ja
          chetnie dowiedzialabym sie Kto Twoim zdaniem jest "ideałem developera"? Skoro
          jest krytyka-oznacza to, ze masz jakis WZÓR/ideał i do niego porównujesz JWC.
          Myślę, że wiele osób chciałoby się dowiedzieć kto i o ile lepszy jest pod
          każdym względem od JWC? Pytam Cie z czystej ciekawości i potrzeby zrozumienia
          jak mogłam wybrac lepiej? Biorąc oczywiście pod uwage, że nie wygrałam w TOTKA
          9 000 0000 (jeszcze;-)) i mam jak wiekszość pewien ograniczony budżet/zdolność
          kredytową. Zakładam, że nie mieszkasz jednak mimo wysublimowanych wymagań w
          pałacu, w którym wszystko jest wspaniałe jak w koncepcji "szklanych domów"???
          Pozdrawiam i oczekuję wraz z innymi na Twoją wiedzę w tej materii od Ciebie.
          • Gość: pepe Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 06.05.05, 16:01
            Poprzedni post to taki żart.
            Chodzi o to że tak zachwalacie JWC jakbyście tam pracowali.
            No i popadasz w skrajności, dlaczego "ideał" - ideału nie da się przecież
            osiągnąć, uczą tego w szkole, dlaczego "pod każdym względem" - możesz podać
            listę "względów"?
            A co do pałacu to nie masz racji, te skromne 120 metrów w których mieszkam jest
            dla mnie minimum egzystencjalnym ;-))
            • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 06.05.05, 16:20
              Zachowujesz sie jak typowy nadęty typ... Usiłuje porozmawiać z ludźmi
              normalnymi i wymienić z nimi zyczliwie opinie. Powiadasz "minimum
              egzystencjonalne"... Skoro 120m to dla Ciebie minimum egzystencjonalne (ale
              może łąki?)... Jesli to dotyczy mieszkania, to taki Ksiażę jak Ty nie powinien
              radzić ludziom ze sredniego szczebla społecznego... Ktorzy swoje maximum
              uzalezniaja od innych względów, jak domniemuje Tobie zupełnie obcych i
              abstrakcyjnych. Chcesz najwyraźniej dokopac mnie i paru innym osobom, które nie
              decyduja sie na Twój standard, ktory zaczyna się od 120m dla nas w wiekszości
              nie osiagalnych. Jesli uwazasz, ze dla nas JW to szcyt marzeń i luksusu, to sie
              zdziwisz.
              • Gość: vdcmike Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.cbr.tp.pl 10.05.05, 15:57
                Dla mnie typowe juz opoznienia w realizacji (dochodzace do blisko 2 lat) oraz
                stosunek jakosc/cena w przypadku JWC sa nieakceptowalne. Wystarczy spojrzec na
                fora dyskusyjne mieszkancow oddanych inwestycji... nie sadze zeby wszystkie te
                posty byly pisane przez konkurujace ze soba firmy.
        • Gość: Ja Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.chello.pl 06.05.05, 14:07
          He he. Wszystkie fora JWC tak zaczynały:
          Etap 1. Kupiliśmy mieszkanie. Huraaaa
          Etap 2. Hmm, są lekkie opóźnienia, ale jak skończą budowę X to przerzucą
          wszystkie "siły" na naszą
          Etap 3. (mija przewidziany termin oddania) Za pół roku pewnie już oddadzą, no
          przecież na KAŻDEJ budowie muszą być opóźnienia....
          Etap 4. K.......a, ile można czekać na mieszkanie, już rok poślizgu a budowa
          nadal posuwa się w tempie ślimaka
          Etap 5. Dwa lata opóźnienia minęły jak z bicza strzelił, już nawet o nich nie
          pamiętamy, bo wreszcie się WPROWADZAMY!!!!
          Etap 6 i ostatni pt. "jest do bani, ale w końcu za tę cenę nie mam prawa
          oczekiwać nic więcej i cieszę się, że jednak JWC nie rozmyśliło się i coś
          zbudowało (zapomniało co prawda o paru drobiazgach, jak drogi dojazdowe,
          śmietniki, obiecany w umowie basen czy fitness, ale co tam).

Przyjmuję zakłady na powyższy scenariusz :))
          • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 06.05.05, 14:21
            Tak, czytałam najrozmaitsze lawiny krytyki, słyszałam od znajomych opinie o
            windzie uruchomionej po wniesieniu mebli na 7p oraz zadowolenie z jakosći na
            Ostrobramskiej itd. No ale generalnie u wielu Developerów jest podobno i tak
            potężna kicha. Osobiście, żeby nie było, że mi nakładziono do głowy skutecznie
            paru bajek, to spodziewam sie poślizgu rzedu ok. 10-12 m-cy z nadzieją
            optymisty na 6 m-cy z Umowy ;-) Wiara czyni cuda - moze teraz im się uda? ;-)
            Chociaz te KW drażnia mnie (słyszeliście?)... Pocieszajace jest jednak to, że
            JWC mimo zamotanych KW i tak buduje, a o to głównie nam chodzi, żeby budowali i
            sie nie opóźniali. Może bedą jednak budowali jak teraz bez przerw, mimo bledów
            w KW - wyjasniaja je teraz, a i tak musza wyjaśnic, ale może będą bez nagłego
            zastoju na pl. budowy, jak w tej chwili?
            • Gość: Boogie Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: 212.189.1.* 06.05.05, 14:35
              Kupilem mieszkanie na Olszynach II/Bemowo. Jak pojechalem tam po podpisaniu
              umowy, to obok dziury w ziemi, gdzie rok pozniej mial stanac moj blok ( byl
              kwiecien 2004) piely sie juz szkielety JWC Ogrodow Bema (budowa zaczela sie
              chyba w 2002/2003?). Coz, odbieram klucze za chwile, natomiast do konca Ogrodow
              Bema chyba pozostalo jeszcze troche. Ostatnio nieco przyspieszyli, ale rok
              opoznienia to chyba maja spokojnie.
              • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 06.05.05, 14:50
                Ciekawe jak bedzie teraz w przypadku Górczewskiej? Oby nie przekroczyli roku, a
                to juz świadczyłoby o nienajgorszym rezultacie...
          • Gość: MĄDRY PO SZKODZIE! JA ma rację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:36
            Witajcie naiwni!
            Nie macie już dość ostrzeżeń?
            JA ma całkowicie rację , podpisuję się w 100% pod tym co napisał JA,
            Ciekawe jak tłumaczycie uginające się stropy na Os.Dąbrówka Szalachecka?
            A no tak ,że JWAC oszczędza na wszystkim i nawet na prętach zbrojeniowych!
            HIHIHI ! Jeżeli będziecie mieli odwagę zapraszam za dwa-trzy lata na forum
            niezadowolonych z JWC , zakładam ,że opóźnienie będzie około 2-3 lat a wy i tak
            nic nie zrobicie , bo JWC zabezpieczył się w umowie , może ją w zasadzie
            przedłużać w nieskończoność hihihi a zakładam się ,że nie korzystaliście z
            pomocy prawnika podpisując z nimi umowę , bo po co wydawać 400zł . Nie ma bata
            na zapisy w ich umowach tym bardziej ,że umowy nie podlegają negocjacji...
            NIC nie zrobicie .... tylko sobie ponarzekacie za dwa -trxzy latka na tym forum
            jak setki innych... i BĘDZIECIE MĄDRZY PO SZKODZIE! Czasem naprawdę wydać te 10-
            12tyzł więcej i mieć spokój! Ja miał rację !
            • ania_porsche Re: JA ma rację!!! 06.05.05, 16:47
              OK. To kogo polecasz. Z kim nie umoczę??
            • ania_porsche Re: JA ma rację!!! 06.05.05, 16:58
              Jak mam zmienic, to na kogo? Kto bedzie dobry?
              • Gość: jacek Re: JA ma rację!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:12
                A ta koszmarna architektura Cię nie zniechęca, moloch na 1500 mieszkań.
                Przecież nawet stosunkowo ciasno zabudowane osiedla jako Olszyny Pekao
                Development nie mają takiej koncentracji mieszkań. Czasami, patrząc na
                inwestycje JWC, zastanawiam się czy oni biją rekord Guinessa w ilości mieszakań
                jekie da się upchać na m2 gruntu (najlepsze przykłady to Dębowy Park, czy Łucka
                City, chociaż Górczewska chyba pobije obie te konstrukcje)
                • Gość: pepe Re: JA ma rację!!! IP: *.aster.pl 07.05.05, 08:54
                  Należy też wspomnieć o Sadach Rembertowskich II. Podobno zaczęli budować choć i
                  tak nie mają pozałatwianych spraw z działkami. Ja jak się interesowałem w
                  zeszłym roku to Pani z JWC powiedziała mi że ruszają lada moment (a to był
                  sierpień). W dodatku w I już odpada tynk z siatki, np.
            • Gość: pepe Re: JA ma rację!!! IP: *.aster.pl 07.05.05, 08:50
              Jak to nic nie zrobią??? Ich będzie kilka tysięcy ;-) To duuża siła, mogą
              okupować siedzibę JWC pod Markami
    • Gość: ABC Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:53
      Ja niedawno przejezdzalem obok JWC Bukowinska. Ohydna slamsowa architektura. Co
      z tego, ze teraz zaplacisz pare groszy taniej, nigdy tego nie sprzedaz albo
      sprzedaz za grosze tak jak teraz mieszkania z wielkiej plyty, ktorych nikt nie
      chce kupowac. JWC to utopione pieniadze. Nie moge Ci poradzic jaki inny
      deweloper jest dobry, bo nie szukam mieszkania ale ta architektura, ktora
      widzialem na Bukowinskiej wystarczy za odpowiedz. Nie musza juz miec rocznego
      opoznienia czy najgorszych i najtanszych materialow, wystarczy spojrzec na ten
      moloch aby poczuc sie niedobrze.... I w czyms takim mieszkac!
      • Gość: Alina Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:51
        A Ronson Lazurowa Dolina? co myślicie o nich, zastanawiam się nad kupnem
        mieszkanka, prae idą szybko do przodu i z tego co wiem mają już kilka udanych
        inwestycji.
        • Gość: Alina Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:52
          jak dla mnie narazie jedynym minusem jest obowiązkowy garaż :(
          • Gość: pepe Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.aster.pl 07.05.05, 12:33
            Ja tam kupiłem.
            W niedalekiej przyszłości ma biec przedłużenie A2 ok 150 - 200 m.
            Zniknie tramwaj 20 (przeniesiony na radiową) i prawdopodobnie będzie poszerzona
            lazurowa do 2 pasów.
            A deweloper porządny. Wystarczy poczytać fora Pegaza i Białego domu. Widziałem
            też Słoneczny Skwer, rewelacja. Budują terminowo jak dotychczas.
            • Gość: były lokator JWC Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:10
              Ja też kiedyś wierzyłem w słuszność zakupu JWC na Tarchominie. Po 3 latach
              sprzedałem swoje lokum. Na całe szczęście kupiec był nie zorientowany i
              zapłacił tyle ile chciałem.
              Mieszkanie było ok przez 2 lata, nie biorąc pod uwagę obrzydliwe wykończenie
              zewnętrzne bloku, po tym okresie zaczeło się. Popękał strop na długości pokojów
              i korytarza. Drzwi ciągle opadały aż w pewnym momencie nie można było ich
              wyregulować. Okna rozszczelniły się tak że w zimę nie dało sie wytzymać w ich
              pobliżu. Części wspólne wyglądały jak by miały z 20 lat. Ilość lokali
              przerażająca a co za tym idzie kupa różnego luda z całej Polski. Sami wiecie co
              oznacza 1000 lokali z lokatorami różnego pokroju.
              Sajgon na uliczkach wewnętrznych, każdy parkował jak chciał. Moja znajoma
              nazwałao to po prostu HOTEL ROBOTNICZY.
              Lepiej wydać 20 tys wiecej i nie kupować w ich inwestycjach.
              • Gość: Szelma Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.jmdi.pl 07.05.05, 19:05
                no i co na to ania_porche? Tak zachwalała pomysł zakupu u nich mieszkania. dla
                mnie fakt ze opoznienie moze siegac 2 - 3 lat to skandal a fakt ze ktos z
                kupujących zaklada rok opoznienia to swiadczy tylko o jego głupocie.I kurczeco
                to za argumenty ze tak zmeczeni wracamy z pracy ze nie wazne ze do
                molochu...proponuje udac sie do odpowiedniego specjalisty i sie podleczyc bo
                głupota co prawda nie boli ale czytajacych posty psuje dobry smak.
                • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 09.05.05, 14:15
                  Szelma, z Ciebie to doprawdy SZELMA. Nie obrazaj nikogo wmawiajac głupotę. Nie
                  kazdy podejmuje idealne decyzje, a gdyby był ich pewien na 100% to zapewne
                  ominal by forum. Nie po to tu rozmawiamy zeby uzewnetrzniac swoje agresje i
                  wywyższać swoje słuszności ponad decyzje innych, poniekąd wileokrotnie nie do
                  konca satysfakcjonujące... Lepiej poradź, niz krytykuj, a jesli juz krytyka, to
                  budująca, ktora wnosi coś więcej niż jedynie obrazę, za która ja i inni
                  dziękujemy, ale nie potrzebujemy szanowna/y Szelma.
                  • Gość: ifff Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 09.05.05, 16:31
                    Tu większość ludzi jak sie odzywa...to nie po to zeby pomoc czy cos doradzic
                    albo podyskutowac...ale po to zeby dowalić i zdołowac tych co kupili u JW. A co
                    to do cholery kogos obchodzi..?Zero szacunku..sama agresja..nabijanie sie...coż
                    coraz bardziej beznadziejni ludzie tu pisza i tyle...
                    Jakis czas temu czesciej wchodziłam na forum...po pewnym czasie widze ze szkoda
                    czasu...
                    pozdrawiam przyszłych sąsiadów z etapu A z 4 piętra

ifff
            • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 09.05.05, 14:04
              Pepe, mam artykuł z Rzeczpospolitej z lutego br. z mapa inwestycji na terenie
              Bemowa w okolicach tras. Niestety ta inwestycja, ktora poleca Alina i Ty
              zdecydowales sie w niej zamieszkac ma powazny mankament. Mozliwe, ze gorszy niz
              jakosc wykonia budynkow przez JWC. Trasa bedzie Ci umilac zycie. Regularny
              łomot w okna i smog od ciężarowek to chyba nie jest szczyt luksusu w 120m
              apartamencie?? Nie uwazam, zeby to była lepsza alternatywa. Tak na prawde
              wszedzie jest jakiś potęzny minus :( Ludzie W-wa sie zatyka :( Nie ma fajnych
              miejsc... :( Do bani!
              • Gość: pepe Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.aster.pl 09.05.05, 15:26
                taaa
                o łączniku A2 (biegnącym w wykopie) wiedziałem rok temu, i co z tego?
                a powstańców śląskich to jedzie jeden samochód na godzinę? a górczewską?
                przecież tamtędy walą dziesiątki tysięcy samochodów dziennie - to jest miasto, w
                dodatku duże, jakbyś nie zauważyła...
                na lazurowej będą 192 mieszkania a nie 1500, będzie o niebo lepiej wykonane od
                JWC i bez żadnego poślizgu co wiąże się z ogromnymi nerwami i dodatkowymi
                kosztami (ubezpieczaniem kredytu); już montują okna i ocieplają budynki w 1
                etapie a zaczęli w październiku zeszłego roku

P.S. Jakbyś weszła na stronę Ronsona to dowiedziałabyś się że tam nie ma 120
                metrowych mieszkań ;-)
                • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 10.05.05, 09:35
                  Pepe - wyluzuj. Przestań mnie prostować, bo jak zaczne Ci sie skutecznie
                  odcinać, to za chwile będzie to prywatna przepychanka. Bądź GENTELMEN i
                  przystopuj... Skoro tak jestes zadowolony z Ronsona (mimo, ze musiales zaniżyc
                  tak znacznie swoje minimum egzystencjalne...), to moze orientujesz sie czy sa
                  tam dostepne jeszcze jakies mieszkania (moje MAXIMUM egzystencjalne to 45m).
                  Bede wdzieczna za info.
                  • Gość: pepe Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 10.05.05, 10:56
                    W każdym budynku są po 3 mieszkania 44,4 m (1, 2, i 3 - ostatnie piętro), w
                    etapie są 2 budynki. W pierwszym wszystkie są sprzedane, w drugim etapie na
                    stronie mają że są jeszcze wolne, ale jak znam życie to pewnie też sprzedane -
                    trzeba zadzwonić do biura. Pozostaje etap 3, sprzedaż pewnie rozpoczną w tym
                    roku, też trzeba by zadzwonić do nich.

• Gość: 007 Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:20
        "Ja niedawno przejezdzalem obok JWC Bukowinska. Ohydna slamsowa architektura.
        Co
        z tego, ze teraz zaplacisz pare groszy taniej, nigdy tego nie sprzedaz albo
        sprzedaz za grosze tak jak teraz mieszkania z wielkiej plyty, ktorych nikt nie
        chce kupowac."
        Masz rację co do punktu pierwszego - mieszkałem kilka lat na osiedlu JWC i
        dodam że ta "slamsowatość" po latach pogłebia się coraz bardziej. Po pierwsze
        jakość - wszystko zaczyna się sypać. Po drugie na moim osiedlu 70 % mieszkań
        miało powierzchnię około 40 m, więc zdecydowana większość traktowałe je
        jako "przejścówki" i nikomu za bardzo nie zależało na tym co dzieje się na
        osiedlu i w okolicy. Wielkość mieszkań i stosunkowo duże balkony (ciągnące się
        wzdłuż całej elewacji) spowodowały że zaczeły na nich powstawać różnego rodzaju
        szafy i zabudowy. Po kilku latach zaczęła się masowa wyprzedaż mieszkań, a
        ponieważ mieszkania były już wykończone wiekszość nowych mieszkańców postanowła
        zainwestować w co...właśnie w elewację zewnętrzną, najlepiej w ten sposób aby
        odróżnić się od sąsiada. Radosna twórczość przeniesiona chyba z blokowisk z
        wielkiej płyty. A więc w biało-brązowym budynku jeden malował sobie ścianę
        zewnętrzną na różowo, drugi na niebiesko a trzeci na żółto. Wskazane było
        wykonanie ramki z płytek wokół okna, lub daszku (czy raczej czegoś w rodzaju
        szopki lub altanki) na najwyższych balkonach lub tarasach. Widziałem kiedyś w
        telewizji reportaż o życiu w chińskich hotelach robotniczych - mniej więcej to
        samo (może tylko więcej sznurków z pieluchami).
        Osiedle było ogrodzone i strzeżone a mimo to przed sąsiednim blokiem zaczeły
        wystawać godzinami grupy wyrostków, widocznie czuli się tam dobrze.
        A więc ostrzegam: kupując mieszkanie w JWC wydaje się Wam że macie nowe,
        niestety po kilku latach wasze osiedle bedzie różniło się od blokowiska z
        wielkiej płyty tym że macie płot dookoła (na maxa obstawiony samochodami co też
        jest charakterystyczne dla osiedli JWC).
    • Gość: www.japanwindow.co Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:24
      bedzie wkrotce jakas inwestycja przy obozowej na terenie obecnej
      zajezdni /obozowa-prymasa/- dowiedz sie w urzedzie wolskim, tamte tereny sa
      przeznaczona pod budownictwo mieszkalne, moze nawet bedzie likwidowana
      jednostka wojskowa?
      • Gość: gerdamexa Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.chello.pl 08.05.05, 22:42
        Ja też kupiłam mieszkanie od JWC na Górczewskiej i nie uważam, że budowa
        przedłuży się o 2-3 lata, no pierwsze budynki może niecały rok. U innych
        developerów też nie jest słodko, czytałam fora. Cieszę się, że będę mieszkała w
        centrum Bemowa a nie na dalekim zad...iu bez sprawnej komunikacji i
        gigatycznymi korkami do centrum. Co do jakości mieszkania to jak się zacznie
        sypać to sprzedam (na pewno na tym nie stracę) i kupię większe.

Pozdrawiam przyszłych mieszkańców Górczewskiej.
        • Gość: X Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: 212.160.172.* 09.05.05, 14:19
          Całkowicie się zgadzam. Ktoś napisał wyżej, że mieszkania po 40 metrów kupują
          ludzie ze średnimi zarobkami, którzy traktują je jako przejściowe. Ja mam 25
          lat i znajduję się dokładnie w takiej sytuacji. Dlatego kupiłem mieszkanie na
          Górczewskiej.
          Lokalizacja jest super, ceny lepszej nie znalazłem porównując "podobne"
          lokalizacje, a na pewno nie stracę na sprzedaży, bo ceny mieszkań będę rosły.
          Pytaniem jest tylko w jakim tempie. Obecnie jest to szybkie tempo, a może być
          jeszcze większe, gdy zachodni inwestorzy będą wykupywali po kilkanaście
          mieszkań w danym bloku traktując to jak świetną inwestycję - podobno już tak
          jest, pisała o tym ostatnio Gazeta.
          A za parę lat sam na pewno dołączę do grona malkontentów wypowiadających się na
          tym forum, bo moje kryteria oceny dobrych inwestycji mieszkaniowych będą już
          inne. Będę startował mając już mieszkanie i wtedy będę wybrzydzał w
          inwestycjach niskiej zabudowy... :-)
          Pozdrawiam
          • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 09.05.05, 14:49
            Podpisuje się w 100% pod wypowiedzią "X", bo ja mam dentyczne podejscie i
            zreszta wręcz bliźniacza sytuację :-) Witaj na osiedlu "X" - moze nie będzie
            takiej tragedii... W koncu od czegoś trzeba zacząć... a kto powiedział, że na
            JWC skończymy - prawda? ;-)
            • Gość: jacek Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:00
              Dzięki za oświecenie. Wreszcie zaczynam rozumieć dlaczego mieszkania, które już
              w momencie oddania przypominają slamsy mają wzięcie. Zauważcie tylko pod uwagę,
              że jeżeli ceny mieszkań rosną to znaczy, że poziom życia w Polsce wzrasta i
              może za parę lat już nie będzie chętnych na wasze mieszkania tak jak już teraz
              ubywa chętnych na mieszkania w budynkach z wielkiej płyty (w Niemczech już od
              lat lawinowo rośnie ilość pustostanów).
              Myślę, że wszyscy mamy jakieś elementarne poczucie estetyki. Zastanówcie się
              jak będzie wyglądała Warszawa za kilkadziesiąt lat jeżeli poronione pomysły JWC
              na budownictwo mieszkaniowe ciągle będą znajdywały klientów.
              • Gość: pepe Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.aster.pl 09.05.05, 15:31
                a ja oczyma wyobraźni widzę zagranicznych inwestorów kupujących mieszkania w
                JWC... ;-)
                • Gość: amadeusz Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:05
                  Ja słyszałem, że JW musiało wprowadzić ograniczenia, jeden inwestor zagraniczny
                  może jednorazowo kupić tylko 10 mieszkań, jeśli jest zainteresowany większą
                  ilością to musi się liczyć z dopłatą do 25% wartości lokalu.Te warunki dotyczą
                  Białołęki, w przypadku lepszych lokalizacji: Górczewska, Mokotów PlazaII te
                  ograniczenia, podejrzewam są jeszcze większe.
                  • lara_croft Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 09.05.05, 16:24
                    Ja kupiłam mieszkanie od JWC na ostrobramskiej.
                    I wiecej tego błedu nie popełnie - z zewnątrz nie wygląda tak tragicznie ale wnatrz to sama rozpacz.
                    Pomalowane na biało sciany(już upackane - nie wiem jaki jełop to wymyslił), paskudne płtyki na podłogach.
                    Standard i jakośc wogóle nie umywa się do budynków od dom Development czy Mostostalu ( wstydze się zapraszac gości ktorzy u tych deweloperów kupili mieszkania).
                    Ale to nic. Opóźnienia czy jakośc wykonania to nic w porównaniu z obługa klienta przez p.Wróbel czy p. Minczewska.
                    I ta firma ma być laureatem nagrody teraz polska i posiada system jakości ISO - żenada:(
                    W tej chwili mieszkańcy Ostrobramskiej walcza o zapisy w aktach notarialnych.
                    jest krótka piłka -albo podpiszecie niekorzystne dla Was zapisy w terminie 30 dni od wezwania na akt, albo rozwiązujemy z Wami umowę ( zgodnie z umową).
                    Nie ma możliwości negocjowania czegokolwiek!
                    Dodatkowo okazuje się ze standard tj. gwarantowane nam łacze internetowe to nic innego jak usługa dodatkowa TPSA w postaci neostrady.
                    A wielkośc miejsc parkingowych nie spełnia minimum rozporzadzenia.
                    na 3 windy chodza 2 i na dodatek ciągle się psuja i zacinaja miedzy piętrami - nie zycze tego zadnej matce z małym przerazonym dzieckiem.
                    nie ma możliwości zameldowania się przed podpisaniem AN.
                    za administrowanie płaci się krocie!
                    nie ma basenu ani fitnesu ( a miał być w standarcie za który sie zapłaciło juz 100%)

mam nadzieje za napisałm wystarczająco konkretnie byscie nie uznali mnie za "konkurencję dla cudownego JWC".

ale jesli kupiliście juz mieszkanie w JWC i tak bardzo przy tym obstajecie, to koniecznie podpiszcie umowę przedwstępna w formie aktu notarialnego!
                    Nie słuchajcie tego co mówią w JWC ze to niepotrzebny wydatek.
                    potem przynajmniej bedziecie spac spokojnie ze nie beda was szantazowac groźbą odbioru mieszkania, jesli będziecie niepokorni i domagac się swojego!;)
                    • lara_croft Do ifff 10.05.05, 07:19
                      Ja juz Ci dobrze doradzałam zanim zdecydowałaś sie podpisac umowę z JWC, ale nie posłuchałas.
                      Tobie nie chodzi o rady tylko chcesz uzyskac poparcie dla Twoich działań.
                      Chcesz zeby ktośnapisał ci ze dobrze zrobiłas kupując od JWC.
                      Ale nikt kto miał z nimi do czynienia i jest szczery tak Ci nie napisze.
                      Chcesz rady? Ja w tej chwili widze dwie opcje:
                      1. zrezygnowac z mieszkanka i znaleźć na nich haka, zeby oddali Ci 100% pieniedzy ktore wpłaciłaś. Tu tym hakiem może być fakt, ze nie miałas możliwości negocjowania umowy przedwstepnej, która pewnie zawiera kaluzule niedowolone w myśl KC.
                      ALE poniewaz pewnie z tej opcji nie chcesz skorzystac - jesteś zbyt napalona na to mieszknako ( tak jak zreszta ja 2 lata temu) to zostaje ci opcja 2 tj.
                      2. podpisanie umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego.
                      Nie ma co na tym oszczedzać.
                      bedziesz spokojniej spała przez następne 3 lata czekając na mieszkanie.

pozdr.
                      lara
                      • ania_porsche Re: Do ifff 10.05.05, 09:24
                        "lara_croft" powiedz mi proszę, co proponujesz w zamian za JWC - o kim
                        słyszałaś pozytywy pt. jakość, terminowość i CENA!!!??? :-((
                        • lara_croft Re: Do ifff 10.05.05, 10:09
                          ania_porsche - w tej chwili mysle ze kazdy inny jest lepszy niż JWC.
                          Trudno mi zaproponowac alternatywe, bo ja jestem już związana z JWC i nie chce sie dołowac szukając lepszych. podobały mi się klatki schodowe w mostostalu i dd. to wszystko co moge powiedzieć. Słyszałam dobre opinie o ebejocie, jazbudzie - ale nie wiem gdzie buduja.
                          Nie wiem nic wiecej na temat innych deweloperów.
                          Mieszkanie od JWC było moim pierwszym mieszkaniem.
                          Poniewaz jestem na etapie aktów notairalnych wiec sledze akty notarialne i wiem ze notariusz DD pisze je najlepiej, najsolidniej, nie ma tam pułapek takich jak z JWC. W aktach JWC masz kupe zapisów ktore nie dotycza bezpośrednio tematu sprzedazy.
                          Natomiast notariusz Kruszewski (JWC) jest chyba zakałą dla cełego swiata notarialnego.
                      • Gość: ifff Re: Do ifff IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 10.05.05, 10:00
                        Dzieki za rady Lara, akt notarialny do umowy przedwstępnej-oczywiście zamierzam
                        podpisać.
                        Piszesz ze kupiłas mieszkanie w Mokotow Plaza...skoro Ci sie tam nie
                        podoba..czemu go nie sprzedać?Masz jakis pomysł na lepszą inwestycję skoro na
                        tym developerze sie przejechałaś?
                        pozdrawiam
                        • lara_croft Re: Do ifff 10.05.05, 10:16
                          pisałam ze kupiłam na ostrobramskiej. nie jest to mokotow plaza.
                          sprzedam ale niestety najweczesniej za 5 lat - chodzi o kwestie podatkowe (wzbogacenie).
                          Ale to nie jest kwestia/wina mieszkania tylko dewelopera.
                          szkoda zycia i nerwow na takie uzeranie sie i kolejne rozczarowania ich pustymi obietnicami.
                          tak jak pisałam - nie mam pomyslu na innego dewelopera, bo nie planuje chwilowo kupna kolejnego mieszkanka.
                          ja tylko nie polecam JWC i radze szukania innej alternatywy.
                          kupuja od JWC popełniłam błąd i przyznaję się do tego.
                          nie słuchałam racjonalnych uwag i rad innych i teraz spijam piwko...
                          • ania_porsche JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 10:40
                            lara_croft, a powiedz, poza użeraniem się z tymi biurokratami i kombinatorami,
                            to jak oceniasz wnetrze samego MIESZKANIA? Olac klatke, wole nie doplacac za
                            luksusowa klatke, na ktorej jestem chwile, a w koncu chyba chlewa tam nie ma? :
                            ( Chociaz oczywiscie fajnie miec ładna klatkę :( Tylko to wszystko to kolejna
                            kasaaaaa... :-(
                            • lara_croft Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 11:03
                              "wnetrze" mieszkania oceniam jako bardzo ok.
                              Równe ściany, kąty wylewki itd - ale do zasługa ich podwykonawców, ktorym notabene JWC nie zapłaciło :(
                              ale sa problemy z wykonaniem przez nich postanowień umowy -
                              - nie mamy recepcji,
                              - brak basenu, fitnesu,
                              - obskórne klatki (niepomalowane balustrady - rdza),
                              - brak internetu - a w standardzie miało być łacze internetowe, ( tłumacza nam ze mozemy załozyc sobie neostrade, bo byli tak dobrzy ze podpisali nam umowe na wyłacznosc z TPSA!!!)
                              - niedziałająca instalacja przeciwpożarowa,
                              - "opadające", niedomykające się drzwi w korytarzach ( różnica ok 5-10 cm w zawieszeniu),
                              - o 50 cm za waskie miejsca garażowe,
                              - niesprawne, zacinające sie windy
                              - tragiczna obsługa administracyjna ( 0,30 usd/m2 mieszkania podczas gdy inne firmy administrujace biorą 0,60-0,80 zł/m2 i jest super full serwis)
                              -brak wentylacji na korytarzach ( smród i zaduch)
                              -wentylacja mechaniczna w mieszkaniach ( zima wyciąga ciełe powietrze z mieszkań, latem "wpycha")
                              i to mniej wiecej tyle.
                              • ania_porsche Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 11:28
                                lara_croft, to faktycznie stan jest daleki od luxusu... Ale widzisz, ja od JWC
                                nie kupiłabym mieszkania, ktore oni podawaliby jako luksusowe, bo oni moim
                                zdaniem, wyzej niz do taniego standardu raczej nie podskoczą :-( Szkoda, ze
                                wydalas tyle kasy i teraz kac :( Osobiscie niedługo odwiedzę mieszkanie na
                                Łuckiej-znajomy tam kupił i wlasnie realizują mu projekt wykończenia. Jak
                                obejrze ich APARTAMENTOWIEC podzielę się info, bo bede wiedziala cos od strony
                                estetycznej-to bedzie moja subiektywna ocena oraz dowiem sie od architekta i
                                wykonawców projektu, co warty jest ten klocek. O widoku juz wiem, ze jest
                                cudowny, ale to juz nie jest zasluga wylacznie JWC, tylko polozenia budynku.
                                Takze niedlugo zderze sie z rzeczywistoscia pt. exclusive by JWC ;-)) Ciekawe
                                jak JWC pojmuje luksus??? :-)
                                • lara_croft Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 13:03
                                  ania_porsche napisała:

> lara_croft, to faktycznie stan jest daleki od luxusu...

tyle ze to miał byc podwyzszony standard( także obsługa klienta).
                                  zapewniam Cie, ze zapłaciłam mniej niz Wy.
                                  "małe" pieniądze nie oznaczają, ze nie mam prawa wymagac tego co zadeklarowali w tym standardzie.
                                  Tu o to chodzi. O kłamanie, naginanie faktów, manipulowanie, chamskie traktowanie, naciąganie ( chca np: 3 lata administrowac osiedlem z ta sama jakością jak ją budują - ale za grube pieniądze, zarabiać na umieszczaniu na budynkach reklam i czerpac z tego korzysci) no i... o opożnienia i jakość.
                                  • ania_porsche Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 13:15
                                    lara_croft, spokojnie, nie chodzi mi o to, ze nie mozesz wymagac wiele, tylko,
                                    ze szkoda, ze ktos jeszcze liczy na luksus w JWC. Ja osobiscie na luksus nie
                                    licze, bo nie chce sie przeliczyć. Ale mam nadzieje chociaz na uczciwe oddanie
                                    mieszkań. I życzę sobie i innym, zeby mieszkania na Gorczewskiej oddali, tak,
                                    jak deklarują, a nie inaczej, z rocznym poślizgiem!!!!! Mam nadzieje, ze maja
                                    ambicje i postawią w koncu kiedys na jakosc (obsługa, wykonanie, terminowość),
                                    co do ktorej tak wiele pozostaje do zyczenia... Trza mieć nadzieję! ;-)
                                    • Gość: arek Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:26
                                      Czy kupując mieszkanie w JWC, przeznaczasz na to pieniądze wygrane TOTKA.
                                      Twoje założenia mogłyby być dobre przy zakupie np. sukienki, telewizora
                                      ostatecznie samochodu. Ale tu chodzi przecież o ogromne pieniądze.
                                      Przecież JWC prowadziło dostatecznie dużo inwestycji żeby przkonać się że
                                      złudzenia typu "tym razem napewno się postarają" są co najmniej naiwne.
                                      • ania_porsche Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 13:40
                                        A mozesz zaproponowac innego developera, z dobra lokalizacja inwestycji i z
                                        porównywalnymi cenami? No i takiego, którego mozna byc pewnym?
                                        • Gość: arek Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:07
                                          Wyznacznikiem przy kupnie mieszkania nie może być tylko cena, to można brać pod
                                          uwagę przy kupnie mniej ksztownych rzeczy. Lepiej kupić mniejsze mieszkanie lub
                                          poczekać, zaoszczędzić i kupić o 500 zł droższe ale u sprawdzonego dewelopera.
                                          Co mogę polecić? Na tym forum są posty dotyczące co najmniej 25
                                          deweloperów.Poczytaj sobie.
                                        • Gość: pepe Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 10.05.05, 14:33
                                          taaa
                                          znowu te same teksty
                                          jak się podaje alternatywę (a było ich w tym wątku kilka od różnych ludzi)to i
                                          tak JWC nie jest takie złe
                                          a jak mówisz że JWC jest be, to podaj alternatywe itd.
                                          niedługo się okaże że JWC na łeb bije wszystkich deweloperów budujących w
                                          podobnej cenie hehe

szkoda czasu na pisanie, są pewne osoby do których argumenty nie trafiają i już
                                          • ania_porsche Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 14:50
                                            pepe - podales jednego developera, ktory nie ma juz mieszkan typu 2 pokoje do
                                            200tys. Dla Ciebie widze, ze chyba nie powinno sie w ogole wypowiadac na Forum,
                                            bo jak sie próbuje ustalic czy JWC jest ok, to źle bo JWC jest BE. I OK. W
                                            pewnych watkach zdecydowanie jest. Więc później pytam ludzi o "alternatywę", bo
                                            co człowiek, to wiedza o tym co jest lepsze. Chce w koncu zdecydowac lepiej, to
                                            dla Ciebie tez to jest nie do przyjecia, bo źle, że pytam. CZŁOWIEKU DAJ SIE
                                            CZEGOS DOWIEDZIEC I NIE TRAKTUJ WSZYSTKICH KTORZY PRZESTAPILI PRÓG JWC, JAK
                                            SKONCZONYCH IMBECYLI BO ZACZYNASZ MNIE .......(tu niecenzuralne słowo)!!!
                                            • Gość: pepe Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 10.05.05, 15:30
                                              teraz już ewidentnie pokazałaś, że pracujesz w JWC
                                              • Gość: Gbur Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... IP: *.proxy.lucent.com 10.05.05, 15:32
                                                Ej, koleś - durny jestes jak but. Gbur z ciebie
                                              • Gość: Gbur Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... IP: *.proxy.lucent.com 10.05.05, 15:37
                                                Pepe, wy sie znacie z ta ania_porsche? Jak tak, to wez dogadaj sie z nia
                                                prywatnie, bo do bani taka gadka tutaj. Chyba to nie jest panna, ktora Cie
                                                rzuciila :D Bo jedziesz po niej...
                                                • ania_porsche Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 15:49
                                                  Dziekuje Ci "Gbur". Szczesliwie mam meza i Pepe nie jest nikim z mojej
                                                  przeszlosci - to jakis niedowartosciowany koles, ktory cokolwiek, ale musi
                                                  napisac. Szkoda, ze nie odzywa sie tu wiecej ludzi, ktorzy mieszkaja w JWC, a
                                                  nie taki "pepe"...
                                              • ania_porsche Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... 10.05.05, 15:47
                                                Pepe, juz zaluje, ze odpowiadam na twoja blyskotliwa wypowiedź. Ile trzeba miec
                                                wymarlych szarych komorek, zeby wymyślić cos tak rewelacyjnego? Jesli pracujesz
                                                w Warcie, to współczuje twoim klientom. Na pewno doradzasz im wspaniale, a
                                                twoja przenikliwosc i trafnosc spostrzeżan walą na kolana. Osobiście dziękuję
                                                już za twoje wypowiedzi. Jakbys nie zauwazyl, to tematem tego fragmentu
                                                jest "jak nie Gorczewska, to co? ". Ja trzymam sie tematu i próbuje dowiedzieć
                                                się "CO?" Pozwól więc dowiedzieć się tego. Nie jestes wlascicielem tej
                                                powierzchni, wiec proszę odpuść. I tak juz nic nowego tutaj nie wnosisz. Mimow
                                                wielkich twoich ambicji w tym wzgledzie.
                                                • Gość: pepe Re: JWC Górczewska - ojjjj to JW... IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 10.05.05, 16:04
                                                  A co ma do tego moja praca?
                                                  Wam jak brakuje argumentów (gbur i Ty) to zaczynacie obrażać innych
                                                  Sama komentujesz inne inwestycje i piszesz co chcesz więc czego się
                                                  spodziewałaś?
                                            • Gość: puławski alternatywa IP: 194.235.127.* 10.05.05, 16:09
                                              Jeśli ktoś chciałby miec klucze w wakacje to poddaje pod rozwagę (ta propozycja
                                              pojawiła się już wcześniej w tym wątku)
                                              Za dwupokojowe wychodzi nieco ponad 200 tyś ale już je można sobie obejrzeć i
                                              wprowadzić się za kilka miesięcy - zostało nieco ponad 10 mieszkań
                                              2 i 3 pokojowych. Mieszkania z widokiem na puławską mają ogrody zimowe i okna o
                                              podwyższonej dzwiękoszczelności.
                                              "Inwestycja Puławska" róg Kmicica 200-300 m do metra służew - ceny od 4200
                                              brutto tel 436 44 05,. Zdjęcia (nie bardzo aktualne) i przykładowe projekty na
                                              stronie przyszłych mieszkańców
                                              acn.waw.pl/szz/pulawska/index.html
                                              lub na KG Partners - choć oni juz nie sprzedają tej inwestycji
                                              www.kgpartners.pl/index1.php

najlepiej uzyskać informacje pod w/w tel.

pozdrawiam
                                              • ania_porsche Re: alternatywa 10.05.05, 16:17
                                                Dzieki "pulawski" :-) Ale wiesz, mieszkam 1 przystanek od tej inwestycji i tam
                                                jest tragedia, zupełnie jak przy trasie NS :-( To centrum porannego korka
                                                relacji Ursynów - Mokotów :-( Tez tam zerknęłam, ale to straszny sajgon za
                                                oknem (np. przewietrzyc mieszkanie to porażka=decybele i smog) Ale rozuiem, ze
                                                komus z jakichs względów pasuje. Raczej pod wynajem. Ale dziekuje za serdeczna
                                                rade - od razu miło ;-) Moze w koncu na cos zmienie tą Górczewską :-)
                                                • Gość: puławski Re: alternatywa IP: 194.235.127.* 10.05.05, 16:37
                                                  Widok na puławską faktycznie jest taki sobie, ale przecież nieco bliżej centrum
                                                  przy pułwskiej wszystkie stare budynki są zlokalizowane blisko ulicy... w
                                                  naszym budynku przynajmniej są ogrody zimowe oddzielające dodatkowo sypielnie a
                                                  i klimkę pewnie będzie można założyć.
                                                  Fajne sa mieszkania z balkonami z widokiem na druga stronę na ogrody domków
                                                  przy wołodyjowskiego a na wyższych piętrach z niczym nie przesłoniętą
                                                  przestrzenią a i zgiełk z puławskiej jest już mocno stłumiony, ale po tej
                                                  stronie zostały już chyba tylko 3 pok.

pozdrawiam :)
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 10.05.05, 16:43
                                                    No to akurat mi nie pasuje. Nawet jesli po 2-giej stronie... ale 3 pokoje to za
                                                    duzo :(
                                                  • Gość: arek Re: alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:48
                                                    Pytanie o alternatywę za te pieniądze i w takiej lokalizacji postawione przez
                                                    A_p jest bez sensu. Po prostu takiej alternatywy nie ma. Jeśli chcesz kupić
                                                    mieszkanie w niezłej lokalizacji, wybudowane w niezłym standardzie, przez
                                                    porządnego dewelopera to w tej cenie go nie znajdziesz. Kupowanie mieszkanie
                                                    należy traktować także jako inwestycję. Co do rynku wtórnego to radziłbym
                                                    zerknąć na ilość ofert sprzedaży mieszkań wybudowanych kilka lat temu przez JWC
                                                    w różnych inwestycjach. Są ich tam ogromne ilości. Nie jest to sytuacja
                                                    normalna i o czymś świadczy.
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 10.05.05, 16:51
                                                    No to jaki Developer jest OK, jakosc, okolica itp., pomijajac cene, ale jesli
                                                    ja z grubsza znasz to prosze daj znac. Bede wdzieczna. Pozdrawiam
                                                  • aleela Re: alternatywa 10.05.05, 17:39
                                                    Wiekszosc uczestnikow dyskusji pisze, ze budynki JWC sa obskurne,
                                                    brudne, "slumsowate" itp.
                                                    Wynika to z nieprawidlowego dzialania developera czy jest raczej
                                                    wynikiem "staran" mieszkancow ?
                                                    Ja osobiscie nie obawiam sie specjalnie rys na scianie czy nieszczelnych okien,
                                                    bo z tym, nawet bez udzialu JWC, w razie czego sobie poradze.
                                                    Natomiast np. wandalizm w klatkach schodowych czy na podworku to problem.
                                                    Ale co do tego ma firma budowlana ?
                                                    Czyzby wysoka cena za metr miala stanowic swego rodzaju kryterium doboru
                                                    wlasciwej kategorii mieszkancow ?
                                                    Wspomniene wczesniej biura nieruchomosci obnizaja cene JWC podobno nie ze
                                                    wzgledu na jakosc scian ale przede wszystkim na ewentualne sasiedztwo.
                                                  • Gość: zigi Re: alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:14
                                                    Wybacz ale pęknięte ściany czy psujące się windy to nie efekt "nieumiejętnej"
                                                    eksploatacji lokalu.
                                                    Z tego typu niespodziankami właściciel mieszkania nie ma szans sobie poradzić.
                                                    Ktoś wcześniej na tym forum trafnie określił inwestycje JWC jako hotele
                                                    robotnicze. Faktycznie podobne klimaty.
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 11.05.05, 09:17
                                                    Zigi, rozumiem, ze mieszkasz/mieszkałeś w budynku JWC. Gdzie dokladnie to sie
                                                    dzialo? Ostrobramska?... Bo slyszalam tez od bliskich znajomych, ze np. na
                                                    Aluzyjnej uruchomiono winde, jak moi znajomi zdazyli już wniesc wszystkie meble
                                                    po schodach na... 7p.!!! No niestety, sa rózne wpadki, ale przeciez wniosek,
                                                    jaki tu się nasuwa, to niestety wciąż brak wzorowego Developera :-( To jak brak
                                                    ideału, to ja wybrałam niedrogiego... Tylko mnie juz za to nie "bijcie", tak
                                                    tylko powiedzialam ;-)) Ale wciąż szukam "alternatywy". Pozdrawiam i dziękuję
                                                    Wam wszystkim za rady, opinie, uwagi.
                                                  • Gość: vdcmike Re: alternatywa IP: 156.106.204.* 16.05.05, 14:38
                                                    Wszystko o czym piszesz to wyjatkowa oszczednosc slynacego z tego developera...
                                                    szczerze mowiac nie slyszalem aby w innych budynkach pekaly sufity (ciekawe jak
                                                    sobie poradzisz z naprawa zbrojonego stropu), rdzewialy balustrady przy
                                                    schodach czy notorycznie nie dzialaly windy. Podobnie wyglada sprawa z
                                                    elewacjami - niska jakosc uzytych materialow powoduje ze po 2-3 latach budynek
                                                    potrafi wygladac jak by stal 10-15 lat. Mieszkalem jakisz czas w bud. JWC wiec
                                                    wiem o czym pisze... tam naprawde nikt nie drapie farby na klatkach itp... toto
                                                    samo odpada.
                                                  • Gość: M.J. Re: alternatywa IP: 7.2.* / *.com.pl 11.05.05, 12:35
                                                    Hejka!

Niestety, przylacze sie do grona osob, ktore krytykuja JWC (i beda odradzaly
                                                    inwestycje tej firmy).

Tak sie sklada, ze od poczatku roku szukalem mieszkania. Akurat szukalem
                                                    mieszkania wiekszego (trzy pokoje lub wiecej), co nie przeszkodzilo mi w tym,
                                                    zeby pozyskac rozeznanie rynku.

Na pierwszym planie postawilem jakosc mieszkania.
                                                    Na drugim planie (wazne zwlaszcza w kontekscie Bemowa) postawilem kwestie
                                                    odleglosci od planowanych tras ekspresowych.

Dopiero pozniej zastanawialem sie nad cena.

Ja akurat juz _w_przedbiegach_ odrzucilem JWC, z powodu opinii, ktore znalazlem
                                                    na tym forum (mam rowniez na mysli odnosniki na fora mieszkancow osiedli JWC!).
                                                    Gdy znalazlem natomiast oferte dla siebie, zaczalem szukac opinii na tym forum,
                                                    dotyczacych dewelopera i wykonawcy.

Dla mnie jest to bardzo klarowne: jezeli mam pakowac w cos abstrakcyjna mase
                                                    pieniedzy, musze byc pewny (a przynajmniej mocno przekonany ;), ze nie bede
                                                    mial pozniej problemow typu grzyb w niedzialajacej windzie.

A co do konkretow...
                                                    Ja wybralem osiedle OlszynyII za Carrefour'em. Watpie, zeby jeszcze im sie cos
                                                    malego ostalo (no chyba, ze na parterze). Mysle jednak, ze mozna sprawdzic caly
                                                    ten obszar, czy czasem nie ma tam jeszcze jakichs wolnych malych mieszkan
                                                    (jakies Mostostale tam buduja ;). Tylko uwaga: na tym terenie ma budowac
                                                    rowniez Idealne Mieszkanie; odradzam!

W okolicy ma byc wezel S7 i S8. Aczkolwiek "Gorczewska" JWC równiez do cichych
                                                    lokalizacji nalezec nie bedzie, wiec moze uda sie jeszcze jednak znalezc cos
                                                    stosunkowo daleko od piekielka S7+S8.

Interesowalem sie rowniez budowa firmy HirnyBD. Ciekawostka. Do tej pory
                                                    budowali "skutecznie". Przed chwila zagladalem na ich www i widzialem jeszcze
                                                    dostepne mieszkanie za 230 tysiecy. Mozna dowiedziec sie, jak buduja (juz
                                                    wybudowali cos po prawej stronie Wisly). Faktem jest, ze to taki "no name",
                                                    czyli jeszcze nie wiadomo, czy nie moze sie zdazyc "ucieczka z kasa" (chociaz
                                                    podobno mozna placic 95% dopiero po wybudowaniu mieszkania).

Jeszcze jest firma Dor z okropna(!!!) lokalizacja przy S8.
                                                    No i Maripol (chyba ten bez "v" ;) lada chwila ruszy z budowa obok Tesco na
                                                    Gorczewskiej. Jezeli Maripol zacznie w tym roku i wybuduje w niecale dwa lata,
                                                    moze sie okazac, ze opoznienia JWC beda wieksze, niz termin oddania osiedla
                                                    Maripol'u...

To tyle ode mnie. Pozdrawiam i zycze powodzenia... M.
                                                    Mariusz J.
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 11.05.05, 16:33
                                                    Hej Mariusz,
                                                    Ogromne dzieki za radę. Jesteś kolejna osobą, która wspomina np. Maripol.
                                                    Aktualnie orientuje sie u DD oraz sprawdzam wlasnie opcje w Maripolu.

Jeszcze raz dzieki za sugestie!
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: alter Re: alternatywa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.05, 17:47
                                                    Zajrzyj też do www.simur.com.pl Jastrzębowskiego, chyba mają dwa mieszkania.
                                                    Wiem, mały wybór ale lada moment rozpoczynają nową budowę. Solidna i rzetelna
                                                    firma, mnie udało się kupić za dobrą cenę (3500/m2), niestety w ich następnych
                                                    inwestycjach będzie drożej. Aha, zapomniałem dodać, że buduja na Ursynowie.
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 12.05.05, 15:05
                                                    Cześć "alter",

;-(((((
                                                    Niestety w "www.simur...." te 2 dostepne mieszkania, to jak na moje potrzeby
                                                    kolosy blisko 66m... szkoda :-( Bo pewnie bym w to się wkręciła w tą inwestycję.
                                                    Psia kość! Czy jest cos do łyknięcia w naszej stolicy? ;-( Wszystko jest
                                                    obstawione. Jak zaczyna sie inwestycja, to zanim sie do niej dobiję, juz
                                                    porezerwowane maja mieszkania np. 45m :-(
                                                    Nie podoba mi się to :-(

Pozdrawiam :-(
                                                  • Gość: emik Re: alternatywa IP: 195.245.217.* 12.05.05, 15:18
                                                    Sprawdź w inwestycji Decomy i SM Wola na ul. Grodkowskiej /równoległa do
                                                    Górczewskiej/ mogą być jeszcze małe mieszkanka.
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 13.05.05, 12:55
                                                    Emik,
                                                    Melduję posłusznie, że sprawdzałam DeCoMe, ale niestety nie maja zadnych info
                                                    na stronie, a cala reszta opisów ich samych wyglada słabo. Nie slyszalam nigdy
                                                    wczesniej o nich i troche mam obawy, ze moga nawiać z kasą.... :-(
                                                    CO do SM Wola, to może masz jakiś na nich namiar (tel, e-mail-watpie czy maja,
                                                    ale...)??? Uniknę poszukiwania milionów namiarów w niewlasciwe miejsca.
                                                    Dzieki i pozdrawiam!
                                                  • Gość: M.J. Re: alternatywa IP: *.catv.net.pl 11.05.05, 20:38
                                                    Hejka!

Nie ma sprawy! :)

Tylko zeby nie wyszlo, ze Maripol wezmie sobie jakiegos koszmarnego wykonawce
                                                    generalnego i wszystko bedzie na prozno...

Zeby byc w zgodzie z tym, co napisalem wczesniej, pamietaj,
                                                    gdy juz Maripol zacznie "oglaszac nabor", trzeba sprawdzic, kogo sobie wzial za
                                                    wykonawce. A pozniej powrot na to forum i trzeba polowac: czy dany wykonawca ma
                                                    wiecej plusow, czy minosow. ;) Zdecydowalem sie na Olszyny, gdyz wykonawca jest
                                                    Warbud. Na forum przewazaja opinie pozytywne (plus pojedyncze przypadki
                                                    negatywne). To mnie przekonuje! A reszta - to juz los, kultura sasiadow i
                                                    pewnie jeszcze cala masa czynnikow, na ktore wplywu miec juz nie bede...

Pzdr... M.
                                                    Mariusz J.
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 12.05.05, 14:28
                                                    Cześć Mariusz,
                                                    Kolejną cenną uwagę mi podsunąłeś :-) Pędzę po wieści o wykonawcy Górczewskiej.
                                                    Niestety nie dowiedzialam sie do tej pory kto będzie wykonywał tą inwestycję.
                                                    Mysle, ze to rozpocznie interesujacy wątek.
                                                    Swoja droga, mam nadzieję, że Tobie akurat uda się szybko wprowadzic na Olszyny.

Dzięki,
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: M.J. Re: alternatywa IP: *.catv.net.pl 13.05.05, 16:37
                                                    Hejka.
                                                    Jezeli chodzi o JWC, to caly "cymesik" jest w tym, ze oni maja wlasna ekipe
                                                    realizujaca przedsiewziecia budowlane.

I pewnie sie tym chwala... :O

A co masz na mysli, jak piszesz, ze w okolicach Obroncow Tobruku bedzie sajgon?
                                                    He? ;)

Ze duzo mieszkan i ludzi? Coz... Teraz mieszkam na Kabatach i jakos bardzo zle
                                                    nie jest. Poza tym, mozna jechac do Gen. Maczka, do Powstancow, do Ks, Janusza;
                                                    sa wiec rozne mozliwosci wydostania sie z tego terenu. Zakladam wiec, ze az tak
                                                    tragicznie nie bedzie...

Co do S7, wydaje mi sie, ze GDDKiA juz jednak zbyt glosno obiecalo w tym
                                                    rejonie tunel; takiego przekretu juz nie zrobia. Ludzie (np. ja) juz na to nie
                                                    pozwola. Inna sprawa to S8; od tego nalezy trzymac sie z daleka (bo beda tylko
                                                    ekrany dzwiekowe).

Pozdrowka... M.
                                                    Mariusz J.
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 13.05.05, 16:42
                                                    Witaj Mariusz! :-)

Spokojnie o sajgonie to mowilam nie w kwestii mieszkancow itp. tylko trasy.
                                                    Znalazlam dzieki uprzejmosci kogos z forum "Trasa S8 przez Bemowo" adres
                                                    www.siskom.pl i tam wyjasnily sie wszystkie moje blade wyobrazenia o przebiegu
                                                    tras :-] Zajrzyj tam, jesli nie byles. Przyda Ci sie! Genialne materialy!

Pozdrawiam weeekendowo! :-)
                                                  • ania_porsche Re: alternatywa 13.05.05, 16:48
                                                    Drogi Mariuszu "M.J."

O ekipie JWC... to taaak :-( puszą sie, że oni firmuja wykonawstwo i za nic na
                                                    świecie nie dali mi info kto bedzie/jest ich podwykonawcą/podwykonawcami :-(
                                                    Odeslali mnie, zebym skierowala takie pyt. na pismie do Zarządu!!! Zaslaniając
                                                    się tajemnicą handlową... Szczerze - to niewiem czy taka informacja jest nią
                                                    objęta?... Bo czy przyszły wlasciciel mieszkania nie moze wiedziec jaki "Ziutek
                                                    Sp.x.x." ustawiał mu ściany/tynkowal itp.??
                                                    Hmmmmmm?....

Pozdrowionka!
                                                  • Gość: abc Re: alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:44
                                                    Jaka tajemnica handlowa?
                                                    Dobry deweloper wręcz będzie się chwalił tym, że wykonawcą jest firma XYZ,
                                                    jeśli jest to firma godna zaufania i znana na rynku.
                                              • Gość: vdcmike Re: alternatywa IP: *.cbr.tp.pl 10.05.05, 16:29
                                                Hehehehe... oczywiscie mowa o wakacjach 2008, bo juz na chwile obecna jest
                                                kilkumiesieczny poslizg a konca nie widac (kiedys chcialem kupic tam mieszkanie
                                                planowane oddanie grudzien 2004). Mieszkam "rzut beretem" od tej inwestycji i
                                                kazdego dnia kiedy ide do mokpolu (po drugiej stronie walbrzyskiej) i widze ta
                                                cudowna inwestycje to ciesze sie, ze nie popelnilem tego zakupu.
                                                • Gość: puławski Re: alternatywa IP: 194.235.127.* 10.05.05, 16:40
                                                • Gość: puławski Re: alternatywa IP: 194.235.127.* 10.05.05, 16:47
                                                  To podejdź bliżej niż do Mokpolu jeśli stamdąd tak słabo widzisz. Pomalowanie
                                                  budynku to kilka dni roboty - ważne co jest w środku. Na budowie byłem 2
                                                  tygodnie temu - wykończeniówkę robi tam około 100 osób; otynkowane są już
                                                  wszystkie mieszkania do 6-go piętra i najprawdopodobniej już teraz również na 2
                                                  ostatnich piętrach. Wcześniej były problemy ale od jesieni budowe kończy inny
                                                  inwestor - właściciel działki i termin wakacyjny jest moim zdaniem jak
                                                  najbardziej realny.

• Gość: vdcmike Re: alternatywa IP: 156.106.204.* 16.05.05, 14:30
                                                    Wydanie zezwolenie na zasiedlenie przez gmine trwa na mokotowie min. miesiac od
                                                    chwili kiedy developer zlozy wniosek (oczywiscie wniosek moze zlozyc jesli w
                                                    dzienniku budowy znajdzie sie ten najwazniejszy, ostatni wpis ;).
                          • Gość: ja Re: Do ifff IP: *.devs.futuro.pl 10.05.05, 20:35
                            nie wiem czy nie ma takiego zapisu ze mozna sprzedac mieszkanie zanim minie
                            5lat od podpisania aktu, jesli pieniadze zostana przeznaczoine na cele
                            mieszkNIOWE (ewentualny pod zaplacisz od kwoty , ktorej na te cele nie
                            przeznaczylas). sprawdz to
                            • Gość: ataman Re: Do ifff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 20:58
                              Jęśli środki ze sprzedaży zostaną przeznaczone na zakup nowego lokalu
                              mieszkalnego to nie płaci się podatku od przychodu - 10%.
                    • Gość: lokacja Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.chello.pl 22.05.05, 21:33
                      Domagałam sie od J.W. podpisania umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego
                      (dot. Osiedle Gorczewska). Nie zgodzili sie !!! Stwierdzili, ze w kazdej innej
                      lokalizacji jest mozliwość podpisanie aktu notarialnego, ale nie w przypadku
                      Osiedla Górczewska. Ciekawe dlaczego....???
                      • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 25.05.05, 15:17
                        Jesli chodzi o podpisanie Umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego, to
                        powiedziano mi, ze nie ma problemu jesli chce jest taka mozliwosc. Np. w
                        salonie na ul. Stawki.... A Tobie gdzie odmowili? moze znaczenie ma lokalizacja
                        salonu :-))))))) Roznie to w tej Polsce bywa :-))) Chociaz cala sytuacja z
                        odmowa tej formy Umowy jest co najmniej daleka od śmiechu, bo co stałoby na
                        przeszkodzie?? A moze to bylo jeszcze w momencie niewyjasnieonej kwestii
                        zapisów w Księgach Wieczystych??? Jestem bardzo ciekawa....

Pozdrawiam!
                      • Gość: czlowiek dywan Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: 80.72.34.* 25.05.05, 20:05
                        Witam
                        Jeżeli mowa o umowie przedwstępnej w formie aktu notarialnego na nowe inwestycje
                        to zapomnij. Praktycznie żaden deweloper nie podpisze umowy w tej formie.
                        1. Właściciel firmy zwany prezesem występuje w tej umowie jako strona która ma
                        wobec kupującego zobowiązania – nie lubią tego, oj nie:),
                        2. Z uwagi na powyższy punkt w razie opóźnienia bez problemu (oczywiście sprawa
                        w sądzie jest konieczna) możesz domagać się odszkodowań, nie będą Cię
                        szantażować, ponieważ sąd może przenieść na klienta prawo własności bez udziału
                        dewelopera, jeżeli ten oddał mieszkanie z opóźnieniem – tego się boją:).
                        Podpisujesz akt notarialny olewając dewelopera. W przypadku zwykłej umowy
                        wykręcą się sianem. Ba mogą zagrozić zerwaniem umowy bo mają takie prawo,
                        oddadzą klientowi pieniądze (nie tak prosto, najpierw sprawa w sądzie), sami
                        płacąc karę ale zostając z mieszkaniem, które sprzedają z większym zyskiem, bo z
                        reguły cena za metr po 2-3 latach kiedy inwestycja była realizowana wzrasta
                        (klient traci czas, nerwy, pieniądze, itp.).
                        3. Możliwe że podpisują umowy przedwstępne w formie aktu notarialnego, jednak
                        tylko w przypadku gdy inwestycja jest ukończona lub prawie ukończona, zaraz będą
                        załatwiać akt notarialny, odpowiednio daty oddania w przypadku prawie
                        ukończonych inwestycji zostaną zmienione.
                        Wszędzie zatem doradzają aby podpisywać umowy w takiej formie a ja nie słyszałem
                        by komuś udało się wymusić na deweloperze taką formę umowy, może za wyjątkami
                        gdzie ktoś kupuje całe piętro itp.:).
                        Kończąc chciałem podzielić się jeszcze jednym spostrzeżeniem, budynki wybudowane
                        przez JWC wyglądają jakby układało je dziecko 3-letnie z klocków, kwadraty i
                        prostokąty, jakby przejęli w sposób zdradziecki plany budynków po wycofujących
                        się z Polski wojskach radzieckich – „Łucka City” – koszmar:), ale jak to mówią
                        każda potwora znajdzie swojego amatora!
                        Pozdrawiam
                        • Gość: zwykly klient Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.acn.waw.pl 29.05.05, 16:38
                          To co piszesz to prawda z malym wyjatkiem.
                          Wiekszosc porządnych developerów bez problemu godzi się na umowę przedwstępną
                          w formie aktu notarialnego.

Inaczej: jesli developer nie godzi się na to to znaczy że chce mieć możliwość
                          wykopania Cię z umowy bez bólu w każdej chwili.
                          Sami osądzcie czy warto nadstawiać głową na kwote 200+ tys.

• Gość: mimi Łucka City IP: *.fbx.proxad.net 23.11.05, 23:34
                          nie przesadzj. Łucka City jest na pewno ladniejszym budynkiem niz ten w ktorym mieszkasz
                          • Gość: ANIA Re: Łucka City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:56
                            Łucka City ładnym budynkiem ?????????????????????
                            Chyba Ci sie na glowe rzuciło, jeżeli uważasz ten moloch za ładny budynek.
          • Gość: vdcmike Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.cbr.tp.pl 10.05.05, 16:12
            Jako przejsciowe tak ??? To wez podzwon do kilku agencji nieruchomosci i
            powiedz ze masz mieszkanie do sprzedania... jak sie dowiedza kto budowal to
            albo nie beda wcale z Toba rozmawiac, albo automatycznie obniza cene o 30%.
            Niestety przekonalem sie o tym na wlasnej skorze.
            • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 10.05.05, 16:20
              Serio, aż taka lipa? Ja widzialam w Emmersonie do sprzedania 1 pok. 35m za
              185.000,- stan surowy (Bukowinska).
              • Gość: MĄDRY PO SZKODZIE JAK NIE JWC TO CO ? Wszystko...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 17:56
                Ania-Porsche kocham Cię za wytrawałość!

Polecam ASBUD - niestety są drodzy , FAELBET -INVEST- Białołęka , Osiedle
                TĘCZA - DEVCOR - Łomianki hmmm
                Teraz dużo firmy też buduje na tyłach CArrefour Bemowo , ale tutaj do końca nie
                wiadomo jak będzie z tą trasą...

Duży całus dla Wytrwałej Ani-Porsche , która konsekwentnie podtrzymuje ten
                wątek.
                • ania_porsche Re: JAK NIE JWC TO CO ? Wszystko...! 12.05.05, 14:55
                  Hej MĄDRY PO SZKODZIE ;-)

Dzieki za wyznanie i ten całussss ;>
                  A wytrwała jestm, bo mi zalezy na dobrym wyborze. Dobrym, to co prawda pojecie
                  względne, ale chce dojść do jakiegoś kompromisu.
                  Niestety rejon Białołęki oraz ew. Bielan odpada, Łomianki jak dla mnie to już
                  sto lat świetlnych od rewiru moich polowań, no a tyły Carrefour'a Bemowo
                  odpadają, bo tam będzie sajgon extremalny. Tam ma być wlasnie trasa :-(
                  Ale serdeczne dzięki za propozycje, to poszerzyło obszar moich łowów ;-)

Teraz dla Ciebie duży całus za wyciągnięcie pomocnej dloni ;-))
                  Pozdrowienia!
                  • Gość: Barbara Re: JAK NIE JWC TO CO ? Wszystko...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:39
                    A moze jednak rozwazylabys lewa strone tuz za wisla.Blisko centrum w niecale
                    pol godziny ,doskonale polaczenie - po kilka linii tramwajowych
                    iautobusowych.Kameralny budynek trzypietrowy - 16 mieszkan 1-2
                    pokojowych/niestety z miejscami garazowymi pod budynkiem/.Ale koszt mieszkania
                    z balkonem i miejscem garazowym nie przekroczy 200 tysicy.na dzien dzisiejszy
                    jest jeszcze kilka /chyba 5/ wolnych.Ja kupilam jedno z nich -odbior w lipcu
                    2005.Jak do tej pory wszystko wyglada porzadnie i uczciwie.Jesli chcesz wiecej
                    wiedziec wejdz na strone www.cogik.com.pl .Budowa na ul. Szaserow przy
                    Hetmanskiej-.Pozdr....
                    • ania_porsche Re: JAK NIE JWC TO CO ? Wszystko...! 13.05.05, 16:26
                      Witaj Barbaro,

Dziękuję - sprawdzilam inwestycję - wszystko byłoby cacy, ale mieszkanie blisko
                      47m ma kuchnie w salonie!!!! Bez szansy na jej oddzielenie, bo z salonu zrobi
                      sie przedpokój ;-( Kurcze - czy ci wszyscy Developerzy budują mieszkania, czy
                      hotele/bungalowy??? Jak mozna przy takiej powierzchni wsadzic kuchnie do
                      salonu??? Przeciez tak sie budowalo w wielkiej plycie i za dawnych czasow,
                      czasów posuchy na rynku mieszkaniowym, ale w metrażach do 38m, a nie przy
                      blisko 50!!!
                      Załamałam sie chwilowo - przepraszam :-(
                      Pozdrawiam i dziękuję za b.dobre chęci :-(
                      • Gość: ego Re: JAK NIE JWC TO CO ? Wszystko...! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.05, 18:02
                        Aniu_porsche, umómy się, że ty nie chcesz znaleźć nic innego. Dla ciebie jest i
                        będzie idealy tylko... jwc. Myślę, że już nie szukaj i daj nam spokój. Ludzie
                        rzeczywiście chcą ci pomóc ale za każdym razem jest to samo: za duże, za małe,
                        za krótkie, za grube......
                      • Gość: Barbara Re: JAK NIE JWC TO CO ? Wszystko...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:24
                        Nie zniechecaj sie .Czy sprawdzalas u tego samego dewelopera nowa budowe na
                        Zasciankowej ? Wprawdzie troche drozej za m2 ,ale juz przy metrazu - od 49,2 sa
                        oddzielne kuchnie.Przejrzyj tez juz ukonczone przez nich budowy.Zauwaz ze na
                        forum nic zlego nikt do tej pory o nich nie napisal,choc sporo juz
                        wybudowali.Nie prowadza wielkich budow -molochow ,tylko
                        niewielkie ,kameralne.Moze dlatego z jakoscia nie jest zle.Sa dosc elastyczni
                        przy podpisywaniu umowy-mozna wynegocjowac dogodne wysokosci i terminy wplat.A
                        tobie chyba chodzilo o bardziej odlegly termin.Aco najwazniejsze ,tereny na
                        ktorych buduja sa ich wlasnoscia ,a nie wieczystym uzytkowaniem - a budowy nie
                        sa obciazone kredytami. Jesli nawet nie wybierzesz teraz nic odpowiedniego ,to
                        wez to pod uwage w dalszych poszukiwaniach.JA szukalam przez 3 m-
                        ce . Zycze powodzenia....
                        • Gość: Kasia Re: JAK NIE JWC TO CO ? Wszystko...! IP: *.chello.pl 14.05.05, 19:06
                          Droga Aniu. Jestem w podobnej sutuacji co ty. Szukałam mieszkanka na Bemowie w
                          dobrej lokalizacji i za niską cenę i .............. kupiłam na Górczewskiej od
                          JWC. Myślę że rady typu kupuj u innego nie mają sensu gdy kogoś nie stać na
                          innego developera. A co do inwestycji za carrefurem to największa z nich też
                          jest JWC i do tego wyższa cena za m2. Trzeba oceniać siły na zamiary bo albo
                          kogoś stać namalucha albo na mercedesa i nie ma co dyskutować i porównywać.
                          Każdy kupuje to na co go stać. Za podobną cenę albo nawet taniej i u lepszych
                          developerów ale DLA MNIE lokalizacja do bani - Tarchomin. Także myślę Aniu że
                          za podobne pieniądze i w tak dobrej lokalizacji nic innego nie
                          znajdziesz........ Pozdrawiam
                          • Gość: Szelma do ani-porsche IP: *.jmdi.pl 14.05.05, 21:01
                            moja droga troche mnie na forum nie było, ale wróciłam i sobie poczytałam.
                            przykro mi bardzo, ale swoja opinie o poziomie twojej inteligebcji podtrzymuje!
                            Jak mozna z uporem maniakalno - depresyjnym pisac w postach, ze to tak naprawdę
                            najlepszy wybór, bo jesli nie JWC górczewska to co?? Jak sobie wbiłaś do swojej
                            główki ze tam kupujesz to kupuj i przestań zrzędzic na forum bo sie SłABO ROBI.
                            Ty juz podjełas decyzje...chcesz tylko moja droga aby forumowicze napisali ci:
                            brawo, cieszymy sie z toba , będziesz miała piekne mieszkanko, przejsciowe bo
                            za X lAT dorobisz sie i kupisz wieksze, piekniejsze u innego dewelopera a
                            teraz kupujesz bo nie ma alternatywy. otóz moja droga aniu-porsche zawsze jest
                            alternatywa - wbij sobie to do głowki! jezeli do ciebie nie trafiaja zadne
                            argumenty, o poziomie zarzadzania nieruchomoscia, jakoscia wykonania, jezeli ty
                            uwazasz ze 200 tys jak sie wydaje to mozna miec kiepski standard to ja na serio
                            gratuluje ci błyskotliwosci, rozsadku...wybacz moja droga...dla mnie po prostu
                            masz nie tak pod sufitem...no chyba ze nie jestes klientka JWC tylko handlowcem
                            JWC- tego badziewia! Czytam i widze - inni forumowicze podaja inne
                            rozwiazania...ale ty nie...z uporem...tam nie chce..tam za daleko..tam
                            trasa...tam za drogo...tam kuchnia z salonem...ty moja droga ...poprostu
                            lansujesz JWc Górczewska i nawet jak napisza forumowicze ze blok sie rozszypie
                            za 3 lata to ty nadal swoje!
                            A wiec proponuje kupuj to mieszkanie i przestan wypisywac bzdety bo słabo sie
                            robi jak sie czyta.
                            ale nie licz ze ci ktos przyklasnie w decyzji...
                            a tak w formie ciekawostki...
                            opowiadał mi znajomy o prezesie JWc jak to sobie ostatnio kupił zyrandol za 85
                            tys do posiadłosci letniej...ale ja go rozumiem ....i doceniam jego pomysł na
                            biznes. Panie prezesie JWC gratuluje...tobie aniu- porsche rowniez gratuluje
                            wyboru mieszkania
                            pozdrawiam
                            • Gość: primo Re: do ani-porsche IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.05, 10:32
                              Tak, tak kup w jwc, pliiiiiiizzzzzz. To "doskonała cena, jakość, rzetelność",
                              itd. Nie szukaj już, nie ma sensu.
                              • Gość: ifff Re: do ani-porsche IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 16.05.05, 10:35
                                Ktos napisał..ze nie bedziemy mieli szans na sprzedanie mieszkania od JWC na
                                rynku wtornym.
                                Chrzanicie głupoty i tyle!!!
                                Byłam przy tym jak moja znajoma kupowała takie mieszkanie za posrednictwem
                                agencji w Markach. Podczas tej tranzakcji z właścicielem mieszkania były
                                umowione co pare minut inne osoby. Cena była przyzwoita jak na ta lokalizacje.
                                W rezultacie moja znajoma widząc że tyle osób chce je kupic oczywiscie sie
                                zdecydowała..i żyje sie jej doskonale...balkon sie jej nie urywa i siciany nie
                                pekaja mimo ze jest to ich jedna z pierwszych inwestycji.
                                pozdrawiam i zycze wiecej optymizmu!:)
                                • Gość: stan Re: do ani-porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:41
                                  Jak się można nabrać na tak stary numer jak tabun nabywców czekających w
                                  kolejce? Śmieszna/y jesteś.
                                  • Gość: ifff Re: do ani-porsche IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 16.05.05, 11:16
                                    ojej jaki ty jestes bystry i madry:)))
                                    no widzisz ja widocznie nie.....
                                    • Gość: vdcmike Re: do ani-porsche IP: 156.106.204.* 16.05.05, 14:50
                                      to fakt z tym tabunem nabywcow... kilka ladnych lat temu, jeszcze za czasow
                                      studenckich "pracowalem" wlasnie jako taki niby potencjalny klient w kilku
                                      agencjach
                                      • kontaktowekonto Re: do ani-porsche - PRZECZYTAJCIE 19.05.05, 21:56
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=24106643&a=24147045
                                • Gość: pilus30 Re: do ani-porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:53
                                  No właśnie, jedna z pierwszych inwestycji. A co potem?
            • Gość: UP Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.crowley.pl 02.06.05, 13:54
              UP
    • elicha Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 20.05.05, 00:58
      czy to dobry wybór? to zależy czego się oczekuje
      kupiliśy na Targówek Plaza i byliśmy bardzo pozytywnie nastawieni
      zapraszam na:
      www.borzymowska.xip.pl
      zobaczysz jak to mniej więcej wygląda :-)

pozdrawiam
      • Gość: ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.proxy.lucent.com 20.05.05, 11:40
        Witaj "elicha",

Ja też miałam kupić na Borzymowskiej i podobno do tej pory wszystko u Was
        wygląda dobrze. To prawda?
        Wiem od jednego z dyrektorów JWC, ze macie mieć odbiór w sierpniu tego roku...
        Byłam tam - nawet oglądałam budowę, ale sie nie zdecydowałam. Prozaicznie
        obawiałam się okolicy (stara Praga), ale może jestem przewrażliwiona, bo moi
        bliscy znajomi mieszkaja od urodzenia na Pradze i stwierdzili, ze zrobiłam
        błąd, że nie kupiłam na Borzymowskiej, bo tam obok jest piekny park i
        generalnie jest to ładna okolica, ale w kierunku Radzyminskiej! Chetnie
        dowiedziałabym się czegoś od osoby, która tam będzie mieszkałą :-)

Pozdrawiam Cie serdecznie! (...a strone oglądam regularnie w poszukiwaniu
        • Gość: optymista Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:27
          Dawno nie słyszałem lepszego dowcipu "wiem od jednego z dyrektorów JWC".
          Wiarygodność tego co mówią ci panowie jest co najmniej wątpliwa.
          Pozdr
          • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 20.05.05, 13:35
            Witaj "optymista",

Jesli faktycznie myślałeś nad tym co przeczytałeś, to zauważyłeś zapewne, ze
            dodałam do swojej wypowiedzi pytanie..... Co oznacza chcec sprawdzenia czy mam
            dobre wiadomosci. Bolą palce od odpisywania na te gniotące wypowiedzi. Moja
            wypowiedź nie miała świadczyć o ślepej wierze w wypowiedzi czy dyrektorów, czy
            handlowców, czy kogokolwiek z JWC!!!! Po to jest forum, zeby pewne kwestie
            weryfikować, a wlasciwie, żeby wszystkie weryfikować!!!

Miłego!
            • zbig72 Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 25.05.05, 15:35
              Polecam Bemowo-Park: budowane przez reiffeisen development + strabag
              bardzo dobra jakość wykończenia, 10 min. od ścisłego centrum, kilkanaście
              połączeń transportem publicznym, 3 piętra z windą, garaż nieobowiązkowy, ok
              4000 pln/m2, lokalizacja pogranicze Bemowa i Woli (przystanek od targu staroci
              na Kole, także sajgon budowany teraz na fortach bema nie grozi)
              • ania_porsche Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? 25.05.05, 16:22
                A masz jakiegos linka do nich na strone??

PS.Widziałam Cie na forum JWC Ostrobramska... Wypowiadales sie ostatnio o
                podzielnikach ciepla, twierdzisz, ze to dziala....Otóż u mojej mamy w
                mieszkaniu załozyli podzielniki i to czy dają Ci zwrot, czy sciągaja dopłate
                (zakładając, ze oszczedzasz, celowo zuzywając mało ciepla) zależ niekoniecznie
                od tego ile zużyłeś faktycznie ciepła, ale od uczciwości Spółdzielni - Ty
                akurat masz farta, bo Ci zwracaja, a mojej mamie np. nie zwrócili... w minionym
                sezonie zdecydowala sie sprawdzic ile zwróca jej kasy jak bedzie sie
                ograniczala na maxxa. Nawet wyjechala na 2 m-ce i co? Efekt taki, ze
                stwierdzili, ze nie ma dopłaty, ale i zwrotu nie ma!!!!!!!!!!!!!! Złodzieje.
                Tzn. jej spółdzielnia......
              • Gość: M.J. Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.catv.net.pl 25.05.05, 22:43
                Khem, jeżeli można,
                Bemowo-Park będzie moim zdaniem jednak trochę za blisko S8...

A S8 nie było obiecane w tunelu, jedynie w wykopie...

Kurczę! Po co JWC?!?!?! Przecież Dom Development rusza z inwestycją! Droższa,
                fakt, ale dopiero startuje! Powinny być jeszcze małe metraże!

Pozdrówka... M.
                Mariusz J.
                • Gość: Kasia Re: Dotyczy Bemowo-Park IP: *.chello.pl 29.05.05, 14:30
                  www.bemowo-park.com.pl Lokalizacja - osiedle Bemowo, Do centrum - Ratusz
                  35min, - metro Centrum 40min. To nie jest żadne pogranicze Bemowa i Woli, tylko
                  osiedle Bemowo. Wiem bo sama tu mieszkam od 23 lat. Miesiąc temu dzwoniłam do
                  nich i zostały tylko duże mieszkanka a chyba takiego szukasz Aniu. Co do
                  różnych tras to raczej nie będzie to aż tak uciążliwe z uwagi na fakt że te
                  osiedle jest zlokalizowane na "takim małym skrawku ziemi" w kształcie trójkąta -
                  z dwóch stron tory tramwajowe a z trzeciej ulica. Myślę że okoliczna
                  komunikacja skutecznie zagłuszy odgłosy z planowanych tras. Najlepiej
                  przyjechać i zobaczyć jak to wygląda. Komunikacja całkiem niezła. Cena około
                  3900zł/m2.
                  Ale z tego co czytałam na forum JWC - szukam sąsiadów to już chyba podjęłaś
                  decyzję i prawdopodobnie będziemy sąsiadkami.
                  Pozdrówki
                  :-)
                  • zbig72 Re: Dotyczy Bemowo-Park 30.05.05, 08:41
                    hmm
                    zgadzam się że miaszkańcy bemowo-parku prędzej słyszeć będą tramwaje niż trasę
                    S8 (jeśli w ogóle ją zbudują - mam nadzieję że nie, mieszkam pareset metórw
                    dalej wzdłuż planowanej trasy)

a co do odległości - samochodem do placu Bankowego (w szczycie) 12-15 min., na
                    Puławską 20 min., tramwajami odpowiednio ok 30 min i ok 40 min (wychodzę z domu
                    7.30, wracam 17.00)

a co do "pogranicza", przecież granica Woli i Bemowa przebiega wzdłuż
                    pobliskiej linii kolejowej i od osiedla bemowo-park jest może z 350 -400 metrów
                    do tej granicy, tak więc mówienie o "pograniczu" jest jak najbardziej na miejscu

pozdrawiam
                    • Gość: Kasia Re: Dotyczy Bemowo-Park IP: *.crowley.pl 30.05.05, 09:00
                      :-) masz rację,
                      Powiem tak, mieszkam już długo, długo na Bemowie i akurat teren pomiędzy
                      Bemowem i Kołem postrzegałam jako ziemie niczyją. Kiedyś to nawet Bemowo
                      należało do dzielnicy Wola.
                      A co do komunikacji i czasu poruszania się nią to miałam na myśli komunikację
                      miejska i to co napisałam pokrywa się z twoimi spostrzeżeniami.
                      Pozdrawiam
                      • zbig72 Re: Dotyczy Bemowo-Park 02.06.05, 15:56
                        pewnie za parę lat ta mająca swój urok "ziemia niczyja" zniknie - pozostała
                        jeszcze wolna przestrzeń pomiędzy Kołem a Bemowem zostanie zabudowana nowymi
                        osiedlami, ogródki działkowe znikną, a trasa dopełni reszty. dzisiaj ten
                        pas "ziemi niczyjej" jest jeszcze wyraźnie widoczny ale za parę lat o granicy
                        między dzielnicami przypominać będzie tylko linia kolejowa (tej nie ruszą)...
                        pozdrawiam
                  • Gość: dominos a ja u nich kupilem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.05, 11:24
                    i zobaczymy:)
                    • Gość: as Re: a ja u nich kupilem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:48
                      a ja od nich sprzedałem (na szczęście)
    • Gość: up Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.crowley.pl 01.06.05, 11:26
      up
      • Gość: emkur Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:45
        A może alternatywą dla wszystkich rozmyślających nad JWC będzie ... Hirny BD.
        Ja też myślałem 3 lata temu nad JWC Tarchomin i całe szczęście, że
        zrezygnowałem. Byłem niedawno - fatalnie to wygląda. Poza tym kiedy ich
        zapytałem wtedy o umowę przedwstępną notarialną, niemalże mnie wyśmieli i
        stwierdzili, że taka uznana firma to gwarancja jakości i solidności :).
        Teraz znowu zacząłem się rozglądać za mieszkaniem. Byłem w Bud-Profie przy
        Górczewskiej. Ale zniechęciło mnie kilka rzeczy:
        a) cena - 3850 zł, wolę dopłacić 150 zł za metr i mieszkać w jednym bloczku niż
        w jednym z pięciu klocków,
        b) usytuowanie bloków- balkon interesującego mnie dwupokojowego sąsiadował z
        balkonem innego bloku ok. 5 metrów. Nic tylko sznur do bielizny przewiesić.
        c) teraz by doszła jeszcze postawa władz spółki - koleżanka tam kupiła. termin
        odbioru 30.06. W mieszkaniu były jakieś wykwity. W odpowiedzi usłyszała od
        marketingowca, że mają tyle mieszkań, że trudno im przypilnować wszystkich
        (punkt jemu za szczerość). Jak zgłosiła wiceprezesowi to ten żachnął się i
        powiedział jej mniej więcej że jak się nie podoba to może jej oddać pieniądze
        (podejrzewam, ze tylko wpłaty, a nie koszty bankowe jakie poniosła) i ma jej
        uwagi generalnie gdzieś.
        Chodziłem za DorGroupem - słyszałem, że solidni. Odstraszyła mnie trasa
        szybkiego ruchu (bardzo blisko) i półtora roku czekania. A że cena nie była
        wcale taka niska odpuściłem.

Podpisałem niedawno z wspomnianym HIRNY BD umowę. Budują w dwóch miejscach na
        Jelonkach na osiedlu domków jednorodzinnych: Okrętowa i Drzeworytników. Cicho,
        spokojnie zwłaszcza na Drzeworytników -3 piętrowy bloczek, gdzie niemalże wieś.
        Zrealizowali do tej pory na Spalinowej i Okrętowej (w innym miejscu niż teraz
        budują). Pytałem człowieka który zamieszkał na Okrętowej - nie miał zastrzeżeń.
        Był lekki poślizg ale z winy wykonawcy, którego w końcu wywalili. Jak były wady
        usunęli bez oporu.
        Jak na razie stosunki z nimi oceniam bardzo dobrze.
        Na życzenie pokazują wszystkie kwity związane z budową (były jakieś protesty
        mieszkańców-argumenty raczej cienkie, ale pozwolenie na budowę jest
        prawomocne), księga wieczystą itp, itd. Chcesz umowę przedwstępną w formie
        aktu, podobno nie robią żadnych problemów (ktoś nawet kupił notarialnie udziały
        w gruncie). Można negocjować zapisy umowy - chociaż i ta którą dają na wstępie
        też jest niezła. Na parterze mają promocję 10% teraz, 90% (czy raczej 92%, bo
        coś tam doliczają) przy odbiorze. Ceny od 4000 do 4200 m.kw. Miejsce garażowe
        obowiązkowe - 25 tys, co akurat uważam, że jest słuszne, bo tam ulica jest
        niemalże jednokierunowa.
        Chodzę na swoją budowę średnio co 3 dni i cały czas budują :)
        No, ale sprawdźcie i oceńcie sami. A że nie jestem z Hirny BD sprawdźcie na
        forum "HIRNY BD, ktoś słyszał".
        Pozdrawiam, emkur
    • Gość: doris Re: Jak nie JWC Górczewska to co...? IP: *.chello.pl 24.11.05, 23:02
      zapraszam na forum mieszkancow osiedla jwc przy gorczewskiej
      www.osiedlegorczewska.waw.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka