Gość: ifff IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 27.04.05, 11:56 Witam, szukam sąsiadów z Górczewskiej-JW? Chciałabym zebysmy sie wymieniali informacjami na temat budowy tak jak mieszkańcy innych osiedli. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:01 ifff jak widzisz jesteś jedynym który zdecydował się na zakup mieszkania w tej inwestycji :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 27.04.05, 12:27 Nie badz złosliwym cwaniaczkiem i pilnuj swoich spraw, nikt cie nie prosił tu o wypowiedz. milego dnia bez złośliwosci zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:39 Nie zauważyłeś że to był żart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 27.04.05, 13:14 Jak widać w tym wątku mają się pojawiać tylko opinie przychylne JWC a więc potwierdzające słuszność wyboru iff... Szczerze współczuję, czeka cię wiele trosk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 27.04.05, 14:45 Nie ma problemu piszcie co chcecie... ale nie wprowadzajcie nerwowej atmosfery ciagle wszystkich straszac...wkur..mnie takie podejscie i takie własnie wypowiedzi ludzi na forum. Szczególnie twoje wypowiedzi Pepe....w wielu watkach sie pojawiajace sa ciagle pesymistyczne..Wiec jak juz chcecie cos pisac o czyms to lepiej doradzcie a nie sie wysmiewacie z ludzi...widac ze strasznie madrzy jestescie.Inaczej to forum nie bedzie miało sensu - i wygladac to wtedy bedzie raczej jak walka konkurencyjnych firm deweloperskich wzajemnie obrzucajacych sie błotem. pozdrawiam i życze duzo uśmiechu ...tylko szczerego ifff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 27.04.05, 15:41 jak deweloper jest do dupy to się o tym pisze i koniec i kropka, po to jest forum jak nie podoba ci się w realu i chcesz czytać tylko pozytywy to polecam stronkę: www.jwconstruction.com.pl/ - tu na pewno nie będziesz się denerwował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 192.11.224.* 04.05.05, 17:05 Witaj, ja tez zaryzykowalam zakup mieszkania tam wlasnie, wiec WITAJ SĄSIEDZIE! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 16.05.05, 09:20 Witam przyszłych sąsiadów! Na budowie stoi już dźwig (od soboty), Postawili także biuro handlowe, Prace idą pełną parą (nie znam się ale tak to wygląda), W kwartale A jest więlki dół i chyba leją tan betom......... Przejeżdżam tędy codziennie także mogę na bieżąco pisać co się dzieje!!! Ja kupiłam mieszkanko w kwartale B, także jeszcze sobie na nie poczekam A co do tych narzekających to miejcie na uwadze, że każdy kto kupuje w JWC chyba wie w co się pakuje i nie ma sensu dawać DOBRYCH rad. W moim przypadku przeważyła lokalizacja i cena. Mieszkam teraz na Bemowie i nie chcę przeprowadzać się z tej dzielnicy, w tej okolicy nie ma inwestycji które byłyby w sąsiedztwie ulic i przystanków autobusowych. W tej chwili cena m2 na Bemowie kształtuje się na poziomie 4200- 4500zł a JWC - 3743zł/m2 - tyle zapłaciłam ja. Ponadto szukałam małego mieszkanka i takie tu znalazłam. JA JESTEM ZADOWOLONA Z ZAKUPU A CO DO JAKOŚCI TO ZA PARĘ LAT JAK BĘDĘ MIAŁA WIĘCEJ KASY TO KUPIĘ SOBIE COŚ WIĘKSZEGO I LEPSZEGO!!!!!!! Pozdrawiam przyszłach sąsiadów!!!!!!! Narzekaczy również - mam nadzieję że nie utopicie się w tym JADZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 16.05.05, 10:22 Dokladnie tak,popieram Twoją wypowiedź. Ja kupiłam w kwartale A. Tydzien temu byłam na budowie, wylewali beton akurat. Pozdrawiam serdecznie A swoja droga to juz myslałam ze ten watek juz zgasł...to ja go założyłam...ale było tyle wkurzajacych mnie i pelnych jadu wypowiedzi ze przestałam sie tam odzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:45 Stary numer, wyleją fundamenty a potem przez miesiące będą zbierać siły na resztę. Fundamenty w Mokotów Plaza II wylali w III 2004 i "już" po 15 miesiącach są na poziomie 3 piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 16.05.05, 11:22 Moze ....ale to nie Twój problem. To była moja decyzja o kupnie tam mieszkania.A poza tym nie zakładam takich czarnych scenariuszy. do widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.tele2.pl 16.05.05, 13:29 Siły zbierać muszą, a przez ten czas fundamenty dojrzeją sobie w spokoju :) JW buduje od lat, nie jest to może idealne budowanie, ale domów przybywa, ludzie mieszkają, a firma wciąż działa. Pamiętam żarty sprzed lat, jak jeszcze JW zaczynało swój biznes. Potwierdziły się tylko niektóre. Wszyscy ich krytykują, a oni nadal budują. Coś chyba w tym jest. Poza tym jakimś sposobem muszą szukać oszczędności, żeby uzyskać niską cenę. Gorzej jest u deweloperów, którzy za dużo większe pieniądze sprzedają domy niewiele lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 16.05.05, 13:48 Dzięki narzekaczom to każdy wątek może wygasnąć. Chcesz z kimś pogadać na wspolne tematy a tu wtrącają się osoby wogóle niezainteresowane........... i po co. Zresztą ten wątek jest zatytuowany: ...szukam sąsiadów, więc całkowicie nie rozumiem po co te DOBRE RADY. To nie jest wątek typu doradźcie czy kupować??? Jak ktoś chce ponarzekać na jakiegokolwiek dewelopera to niech założy taki wątek i wtedy będzie jak najbardziej uzasadnione pisanie kąśliwych uwag. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, myślę że każdy miał swoje powody aby kupować w JWC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:22 Dzień dobry!!! W końcu ktoś się odezwał z JWC. Tym razem występuje pod nickem Kasia. Swoją drogą to powinieneś być bardziej aktywny, nie płacą ci w końcu za przysypianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:53 Oni nam po prostu zazdroszcza, ze kupilismy w JWC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oluska Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.sasiedzi.pl 16.05.05, 17:06 Jestesmy z mezem bliscy kupna tam mieszkania. Boimy sie, ale....Wkurzaja mnie doradcy, ktorych stac na mieszkanie za 5000m2. Niech im sie wiedzie. Nam tez sie powiedzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie sąsiad Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:43 Oluska to nie chodzi czy kogoś stać na mieszkanie za 3, 4 czy 5 tys. ale czy stracisz te swoje 2oo tys. zł. W przypadku kupna mieszkania ryzykujesz duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5000 zł/m2 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:30 A jak by ktoś budował 1000 zł/m to byś tam kupiła mieszkanie ? Nie cena ma decydować ale jakość !!! Pomyśl inaczej - kup zamiast 60 za 3200, kup 45 m za 4500. Mniejsze ? jasne - za x lat spłacisz, sprzedasz i będzie na większe. A mieszkanie od JWC = potem stracisz je sprzedając bo to bubel. takie myślenie to dramat - a najgorsze to jak ci ktoś pisze ze "poprostu zazdrościsz mi ze kupiłem od JWC". Ja kupiłem miekszanie za 5300 zł/m. Wziąłem większy kredyt i będę mieszkać w normalnym mieszkaniu. Mnie nie stać aby kupić mieszkanie za 3200 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.proxy.lucent.com 16.05.05, 17:08 Witaj Iff i Kasiu, dołączam do grona sąsiadów JWC Górczewska. A tak przy okazji, to widać, ze Kasia nie pracuje dla JW... :-) Witaj w branzy Kasiu ;-))) Pozdrawiam! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 16.05.05, 17:16 jakim cudem napisałes to z moim nikiem??ifff to moj login... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 16.05.05, 17:42 Dzięki Zorro!!! To może powinnam zgłosić się do JWC po jakieś honorarium. ;-) A tak szczerze powiedziawszy to myślisz że komuś z JWC chciałoby się pisać na tym forum - myślę że nie bo tego rodzaju fora są raczej ich zmorą a nie narzędziem reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY JWC Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:00 hehehe mam nadzieję ,że jesteś jednyny , który kupił od nich mieszkanie....! Boże chroń ludzi przed takimi zakupami! AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 16.05.05, 17:13 Nie wzywaj Boga na daremne.... ...mądralo Odpowiedz Link Zgłoś
kontaktowekonto Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 19.05.05, 21:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=24106643&a=24147045 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY JWC Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:01 PRzemądrzała istotko... hehhehe wspomnisz moje słowa za dwa lata tym bardziej ,że JWC została ukarana za stosowanie niedopuszczalnych praktyk w Umowach i za działania na szkodę klientów przez SĄD !!! hehehehh NIe masz szans z JWC w umowach są klauzule n aktóre się zgodziłaś - hehe stracisz na kursie dolara USA , na tym ,że nie masz nic do gadania gdy sie spóźnią z oddaniem i niewiele zdziałasz jak ci się wszystko zacznie sypać... hehehe naiwna się znalazła ... pogadamy za 2 lata hehhehhhehe Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 30.05.05, 10:43 Na jakim kursie dolara??? chyba masz jakieś nieaktualne informacje, JWC w tej chwili ma ceny w PLN i na niczym nie stracę. Kilka latek temu może miałbyś rację, ale nie teraz. Jeżeli wszystkie info są takie wiarygodne jak twoje to może ród narzekaczy wyginie śmiercią naturalną. Twój nick to ANTY JWC, więc proponuję zapoznać się z bieżącą ofertą twojego "wroga" a dopiero później atakować. A tak to jesteś smieszny!!! Zmieniłam nick na obecny, Pozdrawiam sąsiadów Kasia (stary nick) Odpowiedz Link Zgłoś
aleela Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 20.05.05, 17:08 Zdecydowałem się na zakup mieszkania na Górczewskiej. Pozdrawiam Sąsiada! Podobno budowa postępuje, opóźnienia JWC na innych osiedlach, o których piszą forumowicze zdaje się, że wynikają z przeszkód administracyjnych a nie zaniechań developera. Bądźmy zatem dobrej myśli i nie martwmy się na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:00 Oczywiście, tylko na innych swoich budowach JWC robi ludzi w konia. Bądź dobrej myśli!!! Za trzy, cztery lata wprowadzisz się do swego wymażonego M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 26.05.05, 21:11 Budowa postępuje. Byłam wczoraj, wygląda to tak jakby fundamenty pod budynek A były już gotowe. W niedługim czasię postaram się wkleić tutaj jakieś zdjęcia z budowy............jeżeli tylko mi się uda. pozdrawiam nowego sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szelma Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.jmdi.pl 28.05.05, 23:16 szkoda pisania ..na serio, ludzie którzy podjeli decyzje na zakup mieszkania u tego deewelopera sa głusi i niech tak zostanie...w koncu głupota nie boli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej74 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 23:28 Czy ty prostaczko musisz w co dugim poscie wymyslac ludziom od glupich, plebsu itp. Moze przenies sie na forum dla sfrustrowanych starych panien a tu niech sobie ludzie dyskutuja bez ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frustrat Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:21 No mistrzu, ale sobie ulżyłeś. To co ona gada to jej sprawa. A pradwa jest jedna JWC to jest największe badziewie jakie się buduje. Pusty śmiech mnie ogarnia, jak sobie myśle ze zaporzyczyłeś się na to gówienko na miękko na niemal reszte swego życia. Dramat. Nie chcę psioczyć na firmę JWC bo to ich prawo mieć tani towar. Taki supermarketowy ;-) Dużo i tanio. Ale nie mogę sobie wyobrazić że ktoś się połasił na cenę za metr kwadrotowy - zapominając że bedzie tam mieszkał kilkadziesiąt lat. Taniej to sobie możesz zjeść obiad mistrzu a nie kupić mieszkanie. Skąd myślisz taka niska cena ? Ano stąd że używają najtanszych materiałów, że mają największych partaczy jako wykonwców, którym nikt za du żo nie zapłaci... Ostatnio nawet kobieta z mojego banku powiedziała, że nie chcieli komuś skredytować mieszania w JWC, bo co to za zabezpieczenie - hipoteka na dom z dykty i alumioniowych rurek. WIEC ANDRZEJKU - MASZ TRZY DYCH NA KARKU a taki jesteś głupi. Sprzedaj udziały w JWC puki jeszcze nie stoi - i kup coś mniuejszego a porządnego. I mówię to z dobrego serca - nie jestem frustratem - chyba ze dla Ciebie jest wygodniej nazywac takich luidzi Frustratami... NIe dla bubla z JWC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej74 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:12 Dla twojej informacji - mam 2 mieszkania i zadne nie jest z JWC a "póki" pisze sie przez "o" z kreska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s jak sprawiedliwy Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.sasiedzi.pl 30.05.05, 23:09 ahahaha póki przez "o" z kreską, no nic lepszego nie mogłeś wymyślić, napisz jeszcze, że brzydko pisze. Uwielbiam takich kolesi - co za lolek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 01.06.05, 11:24 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UP Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 02.06.05, 13:55 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 02.06.05, 14:48 up, up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 03.06.05, 10:58 Kupiłam mieszkanko w JWC na Górczewskiej. Kupiłam w kwartale A. Może ktoś też tam kupił. Proszę napiszcie w któreym kwartale kupiliście , na jakim piętrze od której strony i inne informacje. Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 03.06.05, 13:08 czesc, ja tez bede mieszkała w kwartale A na 4 pietrze. Jeden pokój jest niestety na Powstancow Slaskich a kuchnia,loggia i drugi pokój na wnetrze osiedla a Twoje mieszkanko? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 03.06.05, 13:42 Jak już wcześniej pisałam...... kupiłam mieszkanko w kwartale B, okna na stronę południową tzn na wewnętrzną część osiedla, piętro 6. Mam pytanie do osób które kupiły w kwartale A. Kiedy miał być stan zero inwestycji waszej części? A tak wogóle to coś kiepsko z tą komunikacją między sąsiadami, raz na kilka dni zaglądam tutaj i widzę że frekwencja kolosalna. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :-) Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 03.06.05, 13:52 Dokładnie, odkąd załozyłam ten wątek to niewiele się tu dzieje...ale moze z czasem jak etapy budowy beda postepowały to cos sie zmieni. Ja podpisywałam umowe w lutym, wtedy dopiero cos na budowie sie zaczynało dziać- mówiono ze stan 0 będzie moze na koniec czerwca, ale wydaje mi sie ze realnie to moze sierpień-wrzesień... pozdrawiam iff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brontoxa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 03.06.05, 20:19 My też kupiliśmy mieszkanie w kwartale A w czteropiętrowym wewnątrz osiedla na 2-gim piętrze. Kiedy podpisywaliśmy umowę wstępną pani z JWC mówiła, że stan zerowy planowany jest na sierpień 2005. Pozdrawiam wszyskie sąsiadki i sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:27 chyba na sierpień 2006?;-)czy dokładnie przeczytałas umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brontoxa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 04.06.05, 13:39 Umowę czytałam bardzo dokładnie bo negocjowaliśmy ją przez kilka dni po kilka godzin aby wyrwać od JWC jak najlepsze warunki dla siebie. W umowie nie ma terminów poszczególnych etapów (nie chcieli tego niestety wpisać) tylko jest określone, że dostaniemy wezwanie do zapłaty kolejnej raty, jak poszczególne etapy będą zakończone. Daltego tak, jak napisałam wcześniej pami z JWC powiedziała, że przewidują zakończyć stan zerowy na koniec sierpnia 2005 i z moich obserwacji wynika, że przynajmniej w tym etapie będzie to realne (mam zdjęcia z budowy z marca, kwietnia i maja i na ostatnich widać, że robotnicy chodzą po dachu garażu. A może nie wiesz co znaczy termin "stan zerowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 04.06.05, 18:17 Obawiam się że to nie dach garażu a jego podłoga, byłam na budowie 1,5 tyg temu i tak to wyglądało. Nio chyba że przez ten czas aż tak przyśpieszyli. Stan zaro w 2006 roku , śmieszne, dobry dowcip, nio chyba że chodzi o inny stan np surowy albo zamknięty. A nie wiecie o co chodzi że "JWC mięknie" taki post ukazał się na forum. Czy podpisane umowy też będą zmieniać??? Jak zawsze pozdrawiam sąsiadów Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 07.06.05, 08:35 ups Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.hsh.com.pl 07.06.05, 14:24 Jestem ciekaw czy kupujący te mieszkania mają świadomość, że prawdopodobnie nie zdążą podpisać aktów notarialnych do 2007 roku w związku z czym załapią się na planowaną podwyżkę podatku VAT na gotowe mieszkania z 7% na 22% co znacznie podniesie koszt zakupu mieszkania, chyba że zabezpiecza Was przed tym jakiś zapis w umowie w co w przypadku JW nie wieżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 07.06.05, 14:40 Myślę że to dotyczy wszystkich inwestycji, które mają być oddane od 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.hsh.com.pl 08.06.05, 08:23 Owszem, tylko że JW podaje nie realne terminy wprowadzając ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 08.06.05, 08:49 Jeżeli chodzi o inwestycję na Górczewskiej to pierwszy etap ma być oddany we wrześniu 2006r. I nawet gdyby nie było żadnych opóźnień to wiadomo że akty notarialne będą pidpisane najwcześniej w 2007 roku. Jeżeli stawki vat ulegną zmianie to każdy kupujący się na nie załapie. TAKŻE NIE WIDZĘ ŻADNYCH WPROWADZAJĄCYCH W BŁĄD INFORMACJI, PRZYNAJMNIEJ JEŻELI CHODZI O PORUSZANĄ SPRAWĘ. Rozumiem że każdy kto kupuje mieszkania w tej inwestycji liczy się z ewentualną dopłatą w różnicy VAT-u. Nie rozumiem a jakim podawaniu nierealnych terminów piszesz. Termin oddania kwartału A to wrzesień 2006, kwartał B - marzec 2007. W obu przypadkach raczej załapiemy się na zmianę Vatu Odpowiedz Link Zgłoś
aleela Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 08.06.05, 09:16 Czy zmiana stawki wg planów MF nie dotyczy stycznia 2008 anie, jak piszecie 2007? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 08.06.05, 09:36 niestetu nie mam informacji na ten temat, jedni mówią że zmiana stawek wejdzie w 2007 roku inni że w styczniu 2008. Niestety nie wiem kiedy my, przyszli mieszkańcy Osiedla Górczewska, będziemy podpisywać akty. Czy po odbiorze danego kwartału, czy będzie trzeba czekać aż skończą całość osiedla. Ja będe mieszkać w kwartale B - przewidywany odbiór marzec 2007 - i liczę się z tym że akt będę podpisywać w 2008 roku. Wolę być przygotowana na ewentualną konieczność dopłaty niż później obudzić się z ręką w nocniku. I polecam mieć na uwadze tą zmianę vatu każdemu. JEST JESZCZEW TAKA MOŻLIWOŚĆ ŻE ZMIANA VATÓW NIE BĘDZIE WPROWADZONA W PRZYTOCZONYCH WYŻEJ TERMINACH. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 08.06.05, 10:24 Vat 22% bedzie w 2008 roku z tego co czytałam i słyszałam.... iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-k vat IP: *.crowley.pl 08.06.05, 11:58 w innym poście przeczytałam to: "Przed chwila dzwonilem do Ministerstwa Finansow. I jest tak: 1. Faktury ktore placimy w trakcie budowy to tylko zaliczki na podatek. 2. Rozliczenie podatku nastepuje w momencie podpisania aktu notarialnego i wtedy tez powstaje obowiazek podatkowy 3. Do konca 2007r stawka podatku to 7% a od stycznia 2008 22% 4. W chwili obecnej trwaja uzgodnienia z Unia majace na celu pozostawienie stawki 7% w roku 2008 i nastepnych. Szanse na utrzymanie 7% sa duze gdyz nie tylko my tego chcemy pzdr G" A więc jest szansa............ Odpowiedz Link Zgłoś
trybalka Re: vat 17.06.05, 14:52 Potwierdzam Poniżej przepisy: ustawa o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 roku Art. 146. 1. W okresie od dnia przystąpienia Rzeczypospolitej Polskiej do Unii Europejskiej do: 1) dnia 30 kwietnia 2008 r. stosuje się stawkę w wysokości 3 % w odniesieniu do czynności, o których mowa w art. 5, których przedmiotem są towary i usługi wymienione w załączniku nr 6 do ustawy, z wyłączeniem wewnątrzwspólnotowej dostawy towarów i eksportu towarów; 2) dnia 31 grudnia 2007 r. stosuje się stawkę w wysokości 7 % w odniesieniu do: a) robót budowlano-montażowych oraz remontów i robót konserwacyjnych związanych z budownictwem mieszkaniowym i infrastrukturą towarzyszącą, b) obiektów budownictwa mieszkaniowego lub ich części, z wyłączeniem lokali użytkowych, c) usług gastronomicznych, z wyłączeniem: – sprzedaży napojów alkoholowych o zawartości alkoholu powyżej 1,2 % oraz napojów alkoholowych będących mieszaniną piwa i napojów bezalkoholowych, w których zawartość alkoholu przekracza 0,5 %, – sprzedaży kawy i herbaty (wraz z dodatkami), napojów bezalkoholowych gazowanych, wód mineralnych, a także sprzedaży w stanie przetworzonym innych towarów opodatkowanych stawką 22 %; Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 10.06.05, 14:38 Hej sąsiedzi. Dla tych, których interesują postępu w budowie przynoszę świeże informacje: Byłam na budowie wczoraj. Postawili już drugi dźwig. W kwartale A stawiają już strop pierwszego poziomu garażu, W kwartale B wylewają fundamenty. Ogólnie widać że uwijają się jak mróweczki. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 10.06.05, 18:11 Pozdrawiam Kasie....która tak ambitnie podtrzymuje ten wątek!!! no i mam nadzieje...ze nasi panowie robotnicy beda sie nadal szybko uwijac bo nam zależy na szybkim zamieszkaniu na G. No a JW chyba równiez zalezy na kolejnych pieniazkach wpłacanami zgodnie z zakończonymi etapami..... ifff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 14.06.05, 15:45 Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Górczewskiej i man kilka pytań. czy wiecie kiedy oddadza budynki D czy kupno garażu jest obowiązkowe ile bedzie trzeba doplacic przy odbiorze mieszkania - rewaloryzacja GUS czy teren będzie ogrodzony czy JWC dopuszcza zmiany umowy interesują mnie konkrety! Z tego co wiem to budynek A w większej części jest sprzedany i w budynku B też już trochę mieszkań jest kupionych. Wiem to stąd że mieszkanie którym jestem zainteresowany nie jest już dostępne w obydwóch budynkach a w dalszych budynkach jeszcze nie chcą sprzedawać ponadto dziwi mnie taka mała działalność mieszkańców na tym forum w tym topiku udziela sie głuwnie ifff, kasia-k .........w innym znowu udzielała sie ania_porsche ktora tutaj na ten topik nie dotarła. A może ktoś ma jakieś zdjęcia z budowy. ja w tej chwili mieszkam w rembertowie i nie wiem wogole co tam się dzieje. sąsiedzi i przyszli sąsiedzi Górczewskiej (to ja) ŁĄCZCIE SIĘ haha prosze odpiszcie darek vel gostek Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 14.06.05, 16:49 Witam, zdjęcia z budowy możesz zobaczyć na stronie JW..jest ich kilka. -teren ogrodzony,strzezony,nie wiem kiedy odddza budynki D. Mieszkania dobrze sie sprzezdaja dobrze jest zrezerwowac jakies mieszkanie gdy rozpoczynaja sprzedaz danego sektora..masz wiekszy wybor. Garaz jak ja byłam w lutym by obowiazkowy ale wiem Urzad Ochrony Konsumentow kazał im ten zapis wyrzucic z umowy-jako niezgodny z Kodeksem Cywilnym.Wiec chyba juz teraz jest nieobowiazkowy...dla mnie było to bez roznicy bo garaz jest mi potrzebny...chcesz to zadzon po szczegoły do p. Bogusi Lis:455 51 75 pozdrawiam ifff Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 16.06.05, 11:27 Witam! Z tego co się dzisiaj dowiedziałam to garaż w dalszym ciągu jest obowiązkowy. Jeżeli chodzi o wspomnianą rewaloryzację GUS to ta kwestia również mnie interesuje BARDZO Mieszkania z kwartału D nie są nawet dostępne w sprzedaży, więc ciężko mówić o oddawaniu ich do użytku - chociaż to bardzo interesująca kwestia gdyż oddanie kwartału D będzie równoznaczne z końcem budowy. Teren podobno ma być ogrodzony i strzeżony, ale w umowie nic na ten temat chyba nie mam. A jak nie ma w umowie to nie jest to zagwarantowane!!! Jeżeli chodzi o zmiany umowy to jest to kłopotliwe, nie są chętni. Jak już się zdecydujesz to daj znać, miło będzie gościć na forum nowego sąsiada. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 20.06.05, 11:53 tak dla przypomniania aby nie odgrzebywać jeszcze sterszych wątków. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mwojta01 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 20.06.05, 15:23 Witam Szanownych Sąsiadów :) Podpisałem umowę w czwartek 16/06/2005. kwartał A, 4 piętro na wschód. Co do umowy to JW jest otwarte na zmiany w zapisach. I nie trzeba też być wytrawnym negocjatorem. Nie ma nawet problemu z podpisaniem przedwstępnej umowy notarialnie (podział kosztów po połowie) – jak ktoś się boi może skorzystać z tej formy GG 8779712 Pozdrawiam wszystkie dobre duchy na forum - ujadającym kojotom-doradcom dziękujemy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spawiedliwy Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.sasiedzi.pl 23.06.05, 22:38 Twoja niewdzięczność trąca o bezczelność, to dzięki tym kojotom jwucet idzie klientom na rękę, nie zapominaj o tym siermięgo. Odpowiedz Link Zgłoś
mwojta01 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 25.06.05, 23:52 cóż ... pozostaje mi tylko powiedzieć: niezupełnie kojot <> kojot ... tak jak grosz <> grosz ;) pzdr, m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brontoxa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 23.06.05, 19:42 Witam sąsiadów, Czytałam w GW, że w sobotę JW planuje piknik na O.G., czy ktoś z sąsiadów wybiera się? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 24.06.05, 07:59 Witam i pozdrawiam sąsiadów, nasze "M" będzie znajdować się na 2 piętrze w budynku "A". Wiem, że będziemy mieć jednego sąsiada. Jeśli jesteś/cie to proszę dajcie znać o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brontoxa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 25.06.05, 12:20 Miło nam, że odnalazła się sąsiadka z naszego piętra. My też mamy mieszkanie w budynku A. Z planu garaży wynika, że będzie kilka klatek ale i tak pewnie będziemy się spotykali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 30.06.05, 19:11 Myślę, że tak ;-), ale to jeszcze potrwa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 24.06.05, 08:46 Witam wszystkich sąsiadów! W dzisiejszej Wyborczej jest reklama Górczewskiej i jest w niej napisane: 10% pierwsza wpłata 90% przy odbiorze. Kurdę gdyby tak było od początku to nie musiałabym brać już teraz kredytu, nie ponosiłabym już teraz kosztów ubezpieczenia itp. Nie wiecie czy można renegocjować, zmienić umowę? A na budowie stoi już trzeci dźwig, Robotnicy pracują że aż miło. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 28.06.05, 10:12 hej, też widziałam tą ofertę promocyjna dot. płatności 10% przy podpisaniu umowy a 90% po zbudowaniu - z lekka sie wkurzyłam...ale czułam ze pewnie jest jakis haczyk- i był.. do metra trzeba dopłacic około 175zł brutto czyli przy jakichś 48 metrach wychodzi to 8,400zł. Promocja ta dot. 50 mieszkań..jakichkolwiek...nie konkretnie wyznaczonych do promocji. Coz jesli ktos bierze kredyt to rowniez go to sporo kosztuje-odsetki od transz..i ubezpieczenie i inne opłaty... Moze lepiej być jednak w sytuacji 1...czyli teraz 10% a po oddaniu budynku reszta..Co sadzicie na ten temat? Nie wiem czy mozna renegocjowac umowe...ale moze warto sprobowac. pozdrawiam sasiadka z budnku A...iff Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 29.06.05, 09:04 uffffffff kamień z serca Z moich wyliczeń wynika że pierwsza opcja jest dla mnie korzystniejsza. Opłaty związane z kredytem są mniejsze niż ta promocyjna dopłata. A już myślałam że straciłam kupując wcześniej (nie wiedziałam o dopłacie 175zł/m2) Ale teraz moje skołatane nerwy :-) są już ok. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upsss Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 27.06.05, 12:03 uuuuuuupppppps Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X znajac predkosc budowania przez JWC IP: *.u.mcnet.pl 29.06.05, 16:31 twoi sasiedzi jeszcze sie nie urodzili. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: znajac predkosc budowania przez JWC 29.06.05, 16:43 co ty powiesz....skarbie, a moze ty kupisz? ja jestem bardzo fajną sąsiadką :) z tego co sie orientuje to mieszkania sie dobrze sprzedaja wiec nie przypuszczam żeby cos dla ciebie zostało....jaka szkoda prawda?:) pozdrawiam serdecznie....naprawdę ifff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: znajac predkosc budowania przez JWC IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 29.06.05, 23:33 :-) pewnie ze sie dobrze sprzedaja bo sa tanie :-) tempo sprzedazy mieszkan nie ma nic wspolnego z tempem budowy. Zreszta nie potrzebuje kupowac tam mieszkania, bo juz popelnilem ten krok z JWC i kupilem mieszkanie na ogrodach bema budowanych przez JWC wlasnie i spoznionych juz o 15 miesiecy :-) tez naprawde serdecznie cie pozdrawiam. serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X a tak serio... IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 29.06.05, 23:48 ...to powinniesicie sie przyszli sasiedzi skrzyknac i zalozyc sobie forum takie jak na stronie: ogrodybema.of.pl zawsze razniej i mozna dzialac grupowo. A moj marazm to tak jakos mi wylazl. wybacz. nie chce w jakikolwiek sposob cie zniechecac, ale dobrze radze - pilnujcie ich jak sie da, bo oni naprawde potrafia wyprowadzic z rownowagi. Mi np. zmienili pare scianek w mieszkaniu (na planie finalnym) tak, ze kopara mi opadla. cale szczescie w umowie mialem zapis o darmowych poprawkach architektonicznych ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: a tak serio... 30.06.05, 09:41 wiem,ze roznie to bywa z JWC....Wasze forum jest na pewno bardzo pomocne mieszkancom, u nas tez za jakis czas moze ktos wpadnie na ten genialny pomysł... mam znajomego ktory kupił rowniez mieszkanie w ogrodach bema...i z jego opinii wiem ze było to opoznienie rzeczywiscie ale w jednym bloku...u niego całe szczescie nie,....o ile dobrze pamietam....problem wyniknal podobno z powodu: działka na ktorej miał powstac blok... przechodziła przez nia droga...i miała własciciela:)....no i zaczeły sie problemy administarcyjne..... ale to nie wytłumaczenie zadne dla klientów JW... pozdrawiam sasiada z ogrodów bema ifff :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: a tak serio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:59 Na ogrodach Bema jeszcze nie urodzil sie budynek, który by nie mial, przynajmniej szesciomiesiecznego opoznienia (15 miesiecy to standard) i nie w jednym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-28 Re: znajac predkosc budowania przez JWC 27.07.05, 22:48 ooo kurde!!! jestes fajną sasiadką?? to chyba sie skusze!! mam do 'odkupienia' w A na 4 pietrze:) A tak serio to czytam...czytam... i... kupie chyba na rynku wtórnym- pozdrawiam Marcin D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 11.07.05, 11:40 Witam sąsiadów! Prayglądając się postępom w budowie odnoszę wrażenie że mieszkańcy kwartału A będą płacić kolejną transzę. Garaż wygląda imponująco. Postępy w budowie są zadawalające!!! Zastanawia mnie tylko jedna kwestia. Garaż w kwartale B jest budowany jakby o jeden poziom wyżej tzn. tam gdzie w A kończy się poziom -2 (tak to nazwijmy) w kwartale B są dopiero fundamenty. Czyżby garaż w B miał być jednopoziomowy czy może budynek ma stać wyżej???????? Może ktoś coś wie na ten intrygujacy mnie temat. Pozdrówki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.citibank.com 11.07.05, 12:40 Podziwiam ludzi, którzy decyduja się na JW Construction. Ludzie czy wy nie wiecie w co sie pakujecie. Ta firma ma tyle spraw w sadzie, że chyba sami wybuduja jakiś nowy gmach i podaruja go Sądowi. Brawo dla działu sprzedaży JW - że tak dalej naberaja ludzi. Sam byłem kiedys nabrany przez JW - mieszkania, bloki po roku sa jak slamsy. Wiem, ze się cieszycie - ale pamietajcie cena jest ważna ale mieszka się w mieszkaniu. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 213.241.34.* 11.07.05, 15:45 też kupiłem mieszkanie w JW i jestem w 100% zadowolony, z obsługi, wykonania i administracji, po prostu nie mam żadnych uwag a przy odbiorze mieszkania niezależny inspektor wskazał jedynie regulację okien, trzymaj się i polecam JW, Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 11.07.05, 18:53 Kasiu, z tego co wiem tow budynku B bedzie garaż jednopziomowy, w A jak widać na koniec sierpnia maja skonczyc 2 poziom garazu i wtedy bedzie tez płacona nastepna transza. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:53 Potwierdzam. Pod kwartałem A mają być 2 poziomy garaży, a pod kwartałem B tylko jeden - to dlatego budują "wyżej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 11.07.05, 17:28 Witam, jeśli chodzi o garaże to również zastanawiam się, jak to będzie wyglądało w rzeczywistości. Podpisując umowę z JWC pytałam, czy miejsca garażowe będą znajdowały się ponad poziomem, ale pan nie potrafił mi na to pytanie odpowiedzieć!!!Byłoby dobrze gdyby pojawiłą się makieta przedstawiająca całość budowy, ale...Ciekawe, czy budynek A będzie podobny do tych bloków przy ul. Ostrobramskiej, gdzie miejsca garażowe sięgają 3 piętra? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 12.07.05, 13:03 Z tego co widzę, nie chwaląc JWC, to narazie wszystko idzie zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 18.07.05, 18:35 Witam! Na stronie groups.google.pl/group/Osiedle-Gorczewska?hl=pl została założona grupa dyskusyjna dotycząca tego osiedla. Zapraszam serdecznie do wypowiadania i organizowania się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 19.07.05, 10:39 dobry pomysł popieram!!! ifff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Zapraszam na grupę! IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 19.07.05, 12:49 Mógłbys cos zatem napisac na grupie? ;-) Bo nawet nie wiem, czy dobrze dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-k Re: Zapraszam na grupę! IP: *.crowley.pl 19.07.05, 13:54 chyba ............mogłabyś ifff to kobietka. :-) Grupa dyskusyjna to fajny pomysł tylko................ Nasza aktywność na tym forum jest taka sobie........... Nie wiem czy mnożenie nowych wątków, stronek itp jest w tej chwili zasadne gdyż jak narazie na tym forum jakoś nie błysneliśmy. Nie wiem czym to jest spowodowane. Z tego co się orientuję to sprzedaż mieszkań idzie całkiem dobrze, więc jest nas wielu........................ Może to dlatego że jak narazie (puk, puk) wszystko idzie ok. A tak wogóle to byłam wczoraj na budowie i jest całkiem fajnie. Garaż w A już prawie gotowy, a w B też niczego sobie to wygląda. W C poustawiali już jakieś drewniane słupki (geodezyjne chyba). Aż serducho się raduje patrząc na to wszystko. Pozdrawiam sąsiadów. Kasia Ps. Mieszkańcu dodra robota!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zapraszam na grupę! IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 19.07.05, 14:57 Grupa dyskusyjna jest o tyle fajna, ze ma swoją konkretną stronę i mechanizmy porządkowania wątków, a więc zawsze wszystko będzie łatwo odnaleźć i się nie pogubimy w wątkach na tym forum. Chciałbym, zeby ktos tam cos napisal, bo nie wiem, czy dobrze dziala... Moglibysmy podyskutowac o tym, czy i jak zamierzacie przebudowac uklad mieszkania. Moze ktos by rozpoczął taki nowy wątek? :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Zapraszam na grupę! 19.07.05, 15:45 dokładnie jestem prawdziwa kobitka zkrwi i kości:) ifff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Zapraszam na grupę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:43 Czy są jeszcze mieszkania w 1 etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: Zapraszam na grupę! 26.07.05, 10:12 raczej nie....chyba juz sprzedaja etap C...ale nie wiem na 100% ifff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perplexe hmmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:17 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2835806.html Odpowiedz Link Zgłoś