Dodaj do ulubionych

Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów

IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 27.04.05, 11:56
Witam,
szukam sąsiadów z Górczewskiej-JW?
Chciałabym zebysmy sie wymieniali informacjami na temat budowy tak jak
mieszkańcy innych osiedli.
pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:01
      ifff jak widzisz jesteś jedynym który zdecydował się na zakup mieszkania w tej
      inwestycji :-)))
      • Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 27.04.05, 12:27
        Nie badz złosliwym cwaniaczkiem i pilnuj swoich spraw, nikt cie nie prosił tu o
        wypowiedz.

milego dnia bez złośliwosci zycze
        • Gość: xyz Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:39
          Nie zauważyłeś że to był żart?
        • Gość: pepe Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 27.04.05, 13:14
          Jak widać w tym wątku mają się pojawiać tylko opinie przychylne JWC a więc
          potwierdzające słuszność wyboru iff...
          Szczerze współczuję, czeka cię wiele trosk
          • Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 27.04.05, 14:45
            Nie ma problemu piszcie co chcecie... ale nie wprowadzajcie nerwowej atmosfery
            ciagle wszystkich straszac...wkur..mnie takie podejscie i takie własnie
            wypowiedzi ludzi na forum.
            Szczególnie twoje wypowiedzi Pepe....w wielu watkach sie pojawiajace sa ciagle
            pesymistyczne..Wiec jak juz chcecie cos pisac o czyms to lepiej doradzcie a nie
            sie wysmiewacie z ludzi...widac ze strasznie madrzy jestescie.Inaczej to forum
            nie bedzie miało sensu - i wygladac to wtedy bedzie raczej jak walka
            konkurencyjnych firm deweloperskich wzajemnie obrzucajacych sie błotem.
            pozdrawiam i życze duzo uśmiechu ...tylko szczerego
            ifff
            • Gość: pepe Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 27.04.05, 15:41
              jak deweloper jest do dupy to się o tym pisze i koniec i kropka, po to jest
              forum
              jak nie podoba ci się w realu i chcesz czytać tylko pozytywy to polecam
              stronkę: www.jwconstruction.com.pl/ - tu na pewno nie będziesz się
              denerwował
              • Gość: Sąsiadka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 192.11.224.* 04.05.05, 17:05
                Witaj, ja tez zaryzykowalam zakup mieszkania tam wlasnie, wiec WITAJ
                SĄSIEDZIE! :-)
                • Gość: Kasia Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 16.05.05, 09:20
                  Witam przyszłych sąsiadów!
                  Na budowie stoi już dźwig (od soboty),
                  Postawili także biuro handlowe,
                  Prace idą pełną parą (nie znam się ale tak to wygląda),
                  W kwartale A jest więlki dół i chyba leją tan betom.........
                  Przejeżdżam tędy codziennie także mogę na bieżąco pisać co się dzieje!!!
                  Ja kupiłam mieszkanko w kwartale B, także jeszcze sobie na nie poczekam
                  A co do tych narzekających to miejcie na uwadze, że każdy kto kupuje w JWC
                  chyba wie w co się pakuje i nie ma sensu dawać DOBRYCH rad.
                  W moim przypadku przeważyła lokalizacja i cena.
                  Mieszkam teraz na Bemowie i nie chcę przeprowadzać się z tej dzielnicy, w tej
                  okolicy nie ma inwestycji które byłyby w sąsiedztwie ulic i przystanków
                  autobusowych. W tej chwili cena m2 na Bemowie kształtuje się na poziomie 4200-
                  4500zł a JWC - 3743zł/m2 - tyle zapłaciłam ja. Ponadto szukałam małego
                  mieszkanka i takie tu znalazłam.
                  JA JESTEM ZADOWOLONA Z ZAKUPU A CO DO JAKOŚCI TO ZA PARĘ LAT JAK BĘDĘ MIAŁA
                  WIĘCEJ KASY TO KUPIĘ SOBIE COŚ WIĘKSZEGO I LEPSZEGO!!!!!!!
                  Pozdrawiam przyszłach sąsiadów!!!!!!!
                  Narzekaczy również - mam nadzieję że nie utopicie się w tym JADZIE.
                  • Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 16.05.05, 10:22
                    Dokladnie tak,popieram Twoją wypowiedź.
                    Ja kupiłam w kwartale A. Tydzien temu byłam na budowie, wylewali beton akurat.
                    Pozdrawiam serdecznie

A swoja droga to juz myslałam ze ten watek juz zgasł...to ja go założyłam...ale
                    było tyle wkurzajacych mnie i pelnych jadu wypowiedzi ze przestałam sie tam
                    odzywac.
                    • Gość: stan Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:45
                      Stary numer, wyleją fundamenty a potem przez miesiące będą zbierać siły na
                      resztę. Fundamenty w Mokotów Plaza II wylali w III 2004 i "już" po 15
                      miesiącach są na poziomie 3 piętra.
                      • Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 16.05.05, 11:22
                        Moze ....ale to nie Twój problem. To była moja decyzja o kupnie tam
                        mieszkania.A poza tym nie zakładam takich czarnych scenariuszy.

do widzenia
                        • Gość: x Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.tele2.pl 16.05.05, 13:29
                          Siły zbierać muszą, a przez ten czas fundamenty dojrzeją sobie w spokoju :) JW
                          buduje od lat, nie jest to może idealne budowanie, ale domów przybywa, ludzie
                          mieszkają, a firma wciąż działa. Pamiętam żarty sprzed lat, jak jeszcze JW
                          zaczynało swój biznes. Potwierdziły się tylko niektóre. Wszyscy ich krytykują,
                          a oni nadal budują. Coś chyba w tym jest. Poza tym jakimś sposobem muszą szukać
                          oszczędności, żeby uzyskać niską cenę. Gorzej jest u deweloperów, którzy za
                          dużo większe pieniądze sprzedają domy niewiele lepsze.
                    • Gość: Kasia Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 16.05.05, 13:48
                      Dzięki narzekaczom to każdy wątek może wygasnąć.
                      Chcesz z kimś pogadać na wspolne tematy a tu wtrącają się osoby wogóle
                      niezainteresowane........... i po co.
                      Zresztą ten wątek jest zatytuowany: ...szukam sąsiadów, więc całkowicie nie
                      rozumiem po co te DOBRE RADY.
                      To nie jest wątek typu doradźcie czy kupować???
                      Jak ktoś chce ponarzekać na jakiegokolwiek dewelopera to niech założy taki
                      wątek i wtedy będzie jak najbardziej uzasadnione pisanie kąśliwych uwag.
                      Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, myślę że każdy miał swoje powody aby kupować w
                      JWC.

• Gość: zorro Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:22
                        Dzień dobry!!!
                        W końcu ktoś się odezwał z JWC.
                        Tym razem występuje pod nickem Kasia.
                        Swoją drogą to powinieneś być bardziej aktywny, nie płacą ci w końcu za
                        przysypianie.
                        • Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:53
                          Oni nam po prostu zazdroszcza, ze kupilismy w JWC.
                          • Gość: oluska Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.sasiedzi.pl 16.05.05, 17:06
                            Jestesmy z mezem bliscy kupna tam mieszkania. Boimy sie, ale....Wkurzaja mnie
                            doradcy, ktorych stac na mieszkanie za 5000m2. Niech im sie wiedzie. Nam tez sie
                            powiedzie. Pozdrawiam
                            • Gość: nie sąsiad Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:43
                              Oluska to nie chodzi czy kogoś stać na mieszkanie za 3, 4 czy 5 tys.
                              ale czy stracisz te swoje 2oo tys. zł. W przypadku kupna mieszkania ryzykujesz
                              duże pieniądze.
                            • Gość: 5000 zł/m2 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:30
                              A jak by ktoś budował 1000 zł/m to byś tam kupiła mieszkanie ? Nie cena ma
                              decydować ale jakość !!! Pomyśl inaczej - kup zamiast 60 za 3200, kup 45 m za
                              4500. Mniejsze ? jasne - za x lat spłacisz, sprzedasz i będzie na większe. A
                              mieszkanie od JWC = potem stracisz je sprzedając bo to bubel. takie myślenie to
                              dramat - a najgorsze to jak ci ktoś pisze ze "poprostu zazdrościsz mi ze
                              kupiłem od JWC". Ja kupiłem miekszanie za 5300 zł/m. Wziąłem większy kredyt i
                              będę mieszkać w normalnym mieszkaniu. Mnie nie stać aby kupić mieszkanie za
                              3200 zł...
                          • Gość: Sąsiadka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.proxy.lucent.com 16.05.05, 17:08
                            Witaj Iff i Kasiu, dołączam do grona sąsiadów JWC Górczewska.
                            A tak przy okazji, to widać, ze Kasia nie pracuje dla JW... :-) Witaj w branzy
                            Kasiu ;-)))

Pozdrawiam! ;-)
                          • ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 16.05.05, 17:16
                            jakim cudem napisałes to z moim nikiem??ifff to moj login...
                        • Gość: Kasia Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 16.05.05, 17:42
                          Dzięki Zorro!!!
                          To może powinnam zgłosić się do JWC po jakieś honorarium.
                          ;-)
                          A tak szczerze powiedziawszy to myślisz że komuś z JWC chciałoby się pisać na
                          tym forum - myślę że nie bo tego rodzaju fora są raczej ich zmorą a nie
                          narzędziem reklamy.
                      • Gość: ANTY JWC Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:00
                        hehehe mam nadzieję ,że jesteś jednyny , który kupił od nich mieszkanie....!
                        Boże chroń ludzi przed takimi zakupami!
                        AMEN
                        • Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 16.05.05, 17:13
                          Nie wzywaj Boga na daremne....
                          ...mądralo
                          • kontaktowekonto Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 19.05.05, 21:54
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=24106643&a=24147045
                          • Gość: ANTY JWC Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:01
                            PRzemądrzała istotko... hehhehe wspomnisz moje słowa za dwa lata tym
                            bardziej ,że JWC została ukarana za stosowanie niedopuszczalnych praktyk w
                            Umowach i za działania na szkodę klientów przez SĄD !!! hehehehh NIe masz szans
                            z JWC w umowach są klauzule n aktóre się zgodziłaś - hehe stracisz na kursie
                            dolara USA , na tym ,że nie masz nic do gadania gdy sie spóźnią z oddaniem i
                            niewiele zdziałasz jak ci się wszystko zacznie sypać... hehehe naiwna się
                            znalazła ... pogadamy za 2 lata hehhehhhehe

• kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 30.05.05, 10:43
                              Na jakim kursie dolara???
                              chyba masz jakieś nieaktualne informacje, JWC w tej chwili ma ceny w PLN i na
                              niczym nie stracę. Kilka latek temu może miałbyś rację, ale nie teraz.
                              Jeżeli wszystkie info są takie wiarygodne jak twoje to może ród narzekaczy
                              wyginie śmiercią naturalną.
                              Twój nick to ANTY JWC, więc proponuję zapoznać się z bieżącą ofertą
                              twojego "wroga" a dopiero później atakować.
                              A tak to jesteś smieszny!!!

Zmieniłam nick na obecny,
                              Pozdrawiam sąsiadów
                              Kasia (stary nick)
    • aleela Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 20.05.05, 17:08
      Zdecydowałem się na zakup mieszkania na Górczewskiej.
      Pozdrawiam Sąsiada!
      Podobno budowa postępuje, opóźnienia JWC na innych osiedlach, o których piszą
      forumowicze zdaje się, że wynikają z przeszkód administracyjnych a nie
      zaniechań developera.
      Bądźmy zatem dobrej myśli i nie martwmy się na zapas.
      • Gość: listek Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:00
        Oczywiście, tylko na innych swoich budowach JWC robi ludzi w konia.
        Bądź dobrej myśli!!! Za trzy, cztery lata wprowadzisz się do swego wymażonego
        M.
      • Gość: Kasia Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 26.05.05, 21:11
        Budowa postępuje. Byłam wczoraj, wygląda to tak jakby fundamenty pod budynek A
        były już gotowe. W niedługim czasię postaram się wkleić tutaj jakieś zdjęcia z
        budowy............jeżeli tylko mi się uda.
        pozdrawiam nowego sąsiada
        • Gość: Szelma Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.jmdi.pl 28.05.05, 23:16
          szkoda pisania ..na serio, ludzie którzy podjeli decyzje na zakup mieszkania u
          tego deewelopera sa głusi i niech tak zostanie...w koncu głupota nie boli:)
          • Gość: Andrzej74 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 23:28
            Czy ty prostaczko musisz w co dugim poscie wymyslac ludziom od glupich, plebsu
            itp. Moze przenies sie na forum dla sfrustrowanych starych panien a tu niech
            sobie ludzie dyskutuja bez ciebie...
            • Gość: Frustrat Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:21
              No mistrzu, ale sobie ulżyłeś. To co ona gada to jej sprawa. A pradwa jest
              jedna JWC to jest największe badziewie jakie się buduje. Pusty śmiech mnie
              ogarnia, jak sobie myśle ze zaporzyczyłeś się na to gówienko na miękko na
              niemal reszte swego życia. Dramat. Nie chcę psioczyć na firmę JWC bo to ich
              prawo mieć tani towar. Taki supermarketowy ;-) Dużo i tanio. Ale nie mogę sobie
              wyobrazić że ktoś się połasił na cenę za metr kwadrotowy - zapominając że
              bedzie tam mieszkał kilkadziesiąt lat. Taniej to sobie możesz zjeść obiad
              mistrzu a nie kupić mieszkanie. Skąd myślisz taka niska cena ? Ano stąd że
              używają najtanszych materiałów, że mają największych partaczy jako wykonwców,
              którym nikt za du żo nie zapłaci... Ostatnio nawet kobieta z mojego banku
              powiedziała, że nie chcieli komuś skredytować mieszania w JWC, bo co to za
              zabezpieczenie - hipoteka na dom z dykty i alumioniowych rurek. WIEC ANDRZEJKU -
              MASZ TRZY DYCH NA KARKU a taki jesteś głupi. Sprzedaj udziały w JWC puki
              jeszcze nie stoi - i kup coś mniuejszego a porządnego. I mówię to z dobrego
              serca - nie jestem frustratem - chyba ze dla Ciebie jest wygodniej nazywac
              takich luidzi Frustratami... NIe dla bubla z JWC !!!
              • Gość: Andrzej74 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:12
                Dla twojej informacji - mam 2 mieszkania i zadne nie jest z JWC a "póki" pisze
                sie przez "o" z kreska.
                • Gość: s jak sprawiedliwy Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.sasiedzi.pl 30.05.05, 23:09
                  ahahaha póki przez "o" z kreską, no nic lepszego nie mogłeś wymyślić, napisz
                  jeszcze, że brzydko pisze. Uwielbiam takich kolesi - co za lolek.
                  • Gość: up Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 01.06.05, 11:24
                    up
    • Gość: UP Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 02.06.05, 13:55
      up
    • Gość: ups Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 02.06.05, 14:48
      up, up
    • Gość: zadowolona Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 03.06.05, 10:58
      Kupiłam mieszkanko w JWC na Górczewskiej.
      Kupiłam w kwartale A.
      Może ktoś też tam kupił.
      Proszę napiszcie w któreym kwartale kupiliście , na jakim piętrze od której
      strony i inne informacje.
      Dziekuję
      • Gość: ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 03.06.05, 13:08
        czesc,
        ja tez bede mieszkała w kwartale A na 4 pietrze. Jeden pokój jest niestety na
        Powstancow Slaskich a kuchnia,loggia i drugi pokój na wnetrze osiedla a Twoje
        mieszkanko?

pozdrawiam
      • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 03.06.05, 13:42
        Jak już wcześniej pisałam......
        kupiłam mieszkanko w kwartale B, okna na stronę południową tzn na wewnętrzną
        część osiedla, piętro 6.
        Mam pytanie do osób które kupiły w kwartale A.
        Kiedy miał być stan zero inwestycji waszej części?

A tak wogóle to coś kiepsko z tą komunikacją między sąsiadami, raz na kilka dni
        zaglądam tutaj i widzę że frekwencja kolosalna.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :-)
        Kasia
        • ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 03.06.05, 13:52
          Dokładnie, odkąd załozyłam ten wątek to niewiele się tu dzieje...ale moze z
          czasem jak etapy budowy beda postepowały to cos sie zmieni.
          Ja podpisywałam umowe w lutym, wtedy dopiero cos na budowie sie zaczynało dziać-
          mówiono ze stan 0 będzie moze na koniec czerwca, ale wydaje mi sie ze realnie
          to moze sierpień-wrzesień...

pozdrawiam iff
          • Gość: Brontoxa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 03.06.05, 20:19
            My też kupiliśmy mieszkanie w kwartale A w czteropiętrowym wewnątrz osiedla na
            2-gim piętrze. Kiedy podpisywaliśmy umowę wstępną pani z JWC mówiła, że stan
            zerowy planowany jest na sierpień 2005.

Pozdrawiam wszyskie sąsiadki i sąsiadów.
            • Gość: gościówa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:27
              chyba na sierpień 2006?;-)czy dokładnie przeczytałas umowe?
              • Gość: Brontoxa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 04.06.05, 13:39
                Umowę czytałam bardzo dokładnie bo negocjowaliśmy ją przez kilka dni po kilka
                godzin aby wyrwać od JWC jak najlepsze warunki dla siebie. W umowie nie ma
                terminów poszczególnych etapów (nie chcieli tego niestety wpisać) tylko jest
                określone, że dostaniemy wezwanie do zapłaty kolejnej raty, jak poszczególne
                etapy będą zakończone.
                Daltego tak, jak napisałam wcześniej pami z JWC powiedziała, że przewidują
                zakończyć stan zerowy na koniec sierpnia 2005 i z moich obserwacji wynika, że
                przynajmniej w tym etapie będzie to realne (mam zdjęcia z budowy z marca,
                kwietnia i maja i na ostatnich widać, że robotnicy chodzą po dachu garażu.
                A może nie wiesz co znaczy termin "stan zerowy"?
                • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 04.06.05, 18:17
                  Obawiam się że to nie dach garażu a jego podłoga, byłam na budowie 1,5 tyg temu
                  i tak to wyglądało. Nio chyba że przez ten czas aż tak przyśpieszyli.
                  Stan zaro w 2006 roku , śmieszne, dobry dowcip, nio chyba że chodzi o inny stan
                  np surowy albo zamknięty. A nie wiecie o co chodzi że "JWC mięknie" taki post
                  ukazał się na forum.
                  Czy podpisane umowy też będą zmieniać???
                  Jak zawsze pozdrawiam sąsiadów
                  Kasia
    • Gość: ups Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 07.06.05, 08:35
      ups
      • Gość: aa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.hsh.com.pl 07.06.05, 14:24
        Jestem ciekaw czy kupujący te mieszkania mają świadomość, że prawdopodobnie nie
        zdążą podpisać aktów notarialnych do 2007 roku w związku z czym załapią się na
        planowaną podwyżkę podatku VAT na gotowe mieszkania z 7% na 22% co znacznie
        podniesie koszt zakupu mieszkania, chyba że zabezpiecza Was przed tym jakiś
        zapis w umowie w co w przypadku JW nie wieżę.
        • Gość: kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 07.06.05, 14:40
          Myślę że to dotyczy wszystkich inwestycji, które mają być oddane od 2007 roku.
          • Gość: aa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.hsh.com.pl 08.06.05, 08:23
            Owszem, tylko że JW podaje nie realne terminy wprowadzając ludzi w błąd.
            • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 08.06.05, 08:49
              Jeżeli chodzi o inwestycję na Górczewskiej to pierwszy etap ma być oddany we
              wrześniu 2006r. I nawet gdyby nie było żadnych opóźnień to wiadomo że akty
              notarialne będą pidpisane najwcześniej w 2007 roku. Jeżeli stawki vat ulegną
              zmianie to każdy kupujący się na nie załapie.
              TAKŻE NIE WIDZĘ ŻADNYCH WPROWADZAJĄCYCH W BŁĄD INFORMACJI, PRZYNAJMNIEJ JEŻELI
              CHODZI O PORUSZANĄ SPRAWĘ.
              Rozumiem że każdy kto kupuje mieszkania w tej inwestycji liczy się z ewentualną
              dopłatą w różnicy VAT-u.
              Nie rozumiem a jakim podawaniu nierealnych terminów piszesz.
              Termin oddania kwartału A to wrzesień 2006,
              kwartał B - marzec 2007.
              W obu przypadkach raczej załapiemy się na zmianę Vatu
              • aleela Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 08.06.05, 09:16
                Czy zmiana stawki wg planów MF nie dotyczy stycznia 2008 anie, jak piszecie
                2007?
                • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 08.06.05, 09:36
                  niestetu nie mam informacji na ten temat, jedni mówią że zmiana stawek wejdzie
                  w 2007 roku inni że w styczniu 2008.
                  Niestety nie wiem kiedy my, przyszli mieszkańcy Osiedla Górczewska, będziemy
                  podpisywać akty.
                  Czy po odbiorze danego kwartału, czy będzie trzeba czekać aż skończą całość
                  osiedla.
                  Ja będe mieszkać w kwartale B - przewidywany odbiór marzec 2007 - i liczę się z
                  tym że akt będę podpisywać w 2008 roku.
                  Wolę być przygotowana na ewentualną konieczność dopłaty niż później obudzić się
                  z ręką w nocniku.
                  I polecam mieć na uwadze tą zmianę vatu każdemu.
                  JEST JESZCZEW TAKA MOŻLIWOŚĆ ŻE ZMIANA VATÓW NIE BĘDZIE WPROWADZONA W
                  PRZYTOCZONYCH WYŻEJ TERMINACH.
                  Pozdrawiam
                  Kasia
                  • ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 08.06.05, 10:24
                    Vat 22% bedzie w 2008 roku z tego co czytałam i słyszałam....

iwona
    • Gość: kasia-k vat IP: *.crowley.pl 08.06.05, 11:58
      w innym poście przeczytałam to:
      "Przed chwila dzwonilem do Ministerstwa Finansow.
      I jest tak:
      1. Faktury ktore placimy w trakcie budowy to tylko zaliczki na podatek.
      2. Rozliczenie podatku nastepuje w momencie podpisania aktu notarialnego i
      wtedy tez powstaje obowiazek podatkowy
      3. Do konca 2007r stawka podatku to 7% a od stycznia 2008 22%
      4. W chwili obecnej trwaja uzgodnienia z Unia majace na celu pozostawienie
      stawki 7% w roku 2008 i nastepnych. Szanse na utrzymanie 7% sa duze gdyz nie
      tylko my tego chcemy
      pzdr
      G"

A więc jest szansa............
      • trybalka Re: vat 17.06.05, 14:52
        Potwierdzam
        Poniżej przepisy:

ustawa o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 roku

Art. 146. 1. W okresie od dnia przystąpienia Rzeczypospolitej Polskiej do Unii
        Europejskiej do:
        1) dnia 30 kwietnia 2008 r. stosuje się stawkę w wysokości 3 % w
        odniesieniu do czynności, o których mowa w art. 5, których przedmiotem są
        towary i usługi wymienione w załączniku nr 6 do ustawy, z wyłączeniem
        wewnątrzwspólnotowej dostawy towarów i eksportu towarów;
        2) dnia 31 grudnia 2007 r. stosuje się stawkę w wysokości 7 % w
        odniesieniu do:
        a) robót budowlano-montażowych oraz remontów i robót konserwacyjnych
        związanych z budownictwem mieszkaniowym i infrastrukturą towarzyszącą,
        b) obiektów budownictwa mieszkaniowego lub ich części, z wyłączeniem
        lokali użytkowych,
        c) usług gastronomicznych, z wyłączeniem:
        – sprzedaży napojów alkoholowych o zawartości alkoholu powyżej 1,2 % oraz
        napojów alkoholowych będących mieszaniną piwa i napojów bezalkoholowych, w
        których zawartość alkoholu przekracza 0,5 %,
        – sprzedaży kawy i herbaty (wraz z dodatkami), napojów bezalkoholowych
        gazowanych, wód mineralnych, a także sprzedaży w stanie przetworzonym innych
        towarów opodatkowanych stawką 22 %;
    • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 10.06.05, 14:38
      Hej sąsiedzi.
      Dla tych, których interesują postępu w budowie przynoszę świeże informacje:
      Byłam na budowie wczoraj.
      Postawili już drugi dźwig.
      W kwartale A stawiają już strop pierwszego poziomu garażu,
      W kwartale B wylewają fundamenty.
      Ogólnie widać że uwijają się jak mróweczki.
      Pozdrawiam
      Kasia
      • ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 10.06.05, 18:11
        Pozdrawiam Kasie....która tak ambitnie podtrzymuje ten wątek!!!
        no i mam nadzieje...ze nasi panowie robotnicy beda sie nadal szybko uwijac bo
        nam zależy na szybkim zamieszkaniu na G. No a JW chyba równiez zalezy na
        kolejnych pieniazkach wpłacanami zgodnie z zakończonymi etapami.....

ifff
    • Gość: gostek Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 14.06.05, 15:45
      Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Górczewskiej i man kilka pytań.
      czy wiecie kiedy oddadza budynki D
      czy kupno garażu jest obowiązkowe
      ile bedzie trzeba doplacic przy odbiorze mieszkania - rewaloryzacja GUS
      czy teren będzie ogrodzony
      czy JWC dopuszcza zmiany umowy
      interesują mnie konkrety!
      Z tego co wiem to budynek A w większej części jest sprzedany i w budynku B też
      już trochę mieszkań jest kupionych.
      Wiem to stąd że mieszkanie którym jestem zainteresowany nie jest już dostępne w
      obydwóch budynkach a w dalszych budynkach jeszcze nie chcą sprzedawać
      ponadto dziwi mnie taka mała działalność mieszkańców na tym forum
      w tym topiku udziela sie głuwnie ifff, kasia-k .........w innym znowu udzielała
      sie ania_porsche ktora tutaj na ten topik nie dotarła.
      A może ktoś ma jakieś zdjęcia z budowy. ja w tej chwili mieszkam w rembertowie
      i nie wiem wogole co tam się dzieje.
      sąsiedzi i przyszli sąsiedzi Górczewskiej (to ja) ŁĄCZCIE SIĘ
      haha
      prosze odpiszcie
      darek vel gostek
      • ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 14.06.05, 16:49
        Witam,
        zdjęcia z budowy możesz zobaczyć na stronie JW..jest ich kilka.
        -teren ogrodzony,strzezony,nie wiem kiedy odddza budynki D.
        Mieszkania dobrze sie sprzezdaja dobrze jest zrezerwowac jakies mieszkanie gdy
        rozpoczynaja sprzedaz danego sektora..masz wiekszy wybor.
        Garaz jak ja byłam w lutym by obowiazkowy ale wiem Urzad Ochrony Konsumentow
        kazał im ten zapis wyrzucic z umowy-jako niezgodny z Kodeksem Cywilnym.Wiec
        chyba juz teraz jest nieobowiazkowy...dla mnie było to bez roznicy bo garaz
        jest mi potrzebny...chcesz to zadzon po szczegoły do p. Bogusi Lis:455 51 75
        pozdrawiam
        ifff

• kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 16.06.05, 11:27
        Witam!
        Z tego co się dzisiaj dowiedziałam to garaż w dalszym ciągu jest obowiązkowy.
        Jeżeli chodzi o wspomnianą rewaloryzację GUS to ta kwestia również mnie
        interesuje BARDZO
        Mieszkania z kwartału D nie są nawet dostępne w sprzedaży, więc ciężko mówić o
        oddawaniu ich do użytku - chociaż to bardzo interesująca kwestia gdyż oddanie
        kwartału D będzie równoznaczne z końcem budowy.
        Teren podobno ma być ogrodzony i strzeżony, ale w umowie nic na ten temat chyba
        nie mam. A jak nie ma w umowie to nie jest to zagwarantowane!!!
        Jeżeli chodzi o zmiany umowy to jest to kłopotliwe, nie są chętni.

Jak już się zdecydujesz to daj znać, miło będzie gościć na forum nowego sąsiada.
        Pozdrawiam Kasia
    • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 20.06.05, 11:53
      tak dla przypomniania aby nie odgrzebywać jeszcze sterszych wątków.
      Pozdrawiam Kasia
    • mwojta01 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 20.06.05, 15:23
      Witam Szanownych Sąsiadów :)

Podpisałem umowę w czwartek 16/06/2005. kwartał A, 4 piętro na wschód.

Co do umowy to JW jest otwarte na zmiany w zapisach.
      I nie trzeba też być wytrawnym negocjatorem.
      Nie ma nawet problemu z podpisaniem przedwstępnej umowy notarialnie (podział
      kosztów po połowie) – jak ktoś się boi może skorzystać z tej formy

GG 8779712

Pozdrawiam wszystkie dobre duchy na forum - ujadającym kojotom-doradcom
      dziękujemy :P
      • Gość: spawiedliwy Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.sasiedzi.pl 23.06.05, 22:38
        Twoja niewdzięczność trąca o bezczelność, to dzięki tym kojotom jwucet idzie
        klientom na rękę, nie zapominaj o tym siermięgo.
        • mwojta01 Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 25.06.05, 23:52
          cóż ... pozostaje mi tylko powiedzieć: niezupełnie

kojot <> kojot ... tak jak grosz <> grosz ;)

pzdr, m.
    • Gość: Brontoxa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 23.06.05, 19:42
      Witam sąsiadów,
      Czytałam w GW, że w sobotę JW planuje piknik na O.G., czy ktoś z sąsiadów
      wybiera się?

pozdrawiam
    • Gość: sylka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 24.06.05, 07:59
      Witam i pozdrawiam sąsiadów, nasze "M" będzie znajdować się na 2 piętrze w
      budynku "A". Wiem, że będziemy mieć jednego sąsiada. Jeśli jesteś/cie to proszę
      dajcie znać o sobie.
      • Gość: Brontoxa Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 25.06.05, 12:20
        Miło nam, że odnalazła się sąsiadka z naszego piętra. My też mamy mieszkanie w
        budynku A. Z planu garaży wynika, że będzie kilka klatek ale i tak pewnie
        będziemy się spotykali.
        • Gość: sylka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 30.06.05, 19:11
          Myślę, że tak ;-),
          ale to jeszcze potrwa
          pozdrawiam
    • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 24.06.05, 08:46
      Witam wszystkich sąsiadów!
      W dzisiejszej Wyborczej jest reklama Górczewskiej i jest w niej napisane:
      10% pierwsza wpłata 90% przy odbiorze.
      Kurdę gdyby tak było od początku to nie musiałabym brać już teraz kredytu, nie
      ponosiłabym już teraz kosztów ubezpieczenia itp.
      Nie wiecie czy można renegocjować, zmienić umowę?

A na budowie stoi już trzeci dźwig, Robotnicy pracują że aż miło.
      Pozdrawiam Kasia
      • ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 28.06.05, 10:12
        hej,
        też widziałam tą ofertę promocyjna dot. płatności 10% przy podpisaniu umowy a
        90% po zbudowaniu - z lekka sie wkurzyłam...ale czułam ze pewnie jest jakis
        haczyk- i był.. do metra trzeba dopłacic około 175zł brutto czyli przy jakichś
        48 metrach wychodzi to 8,400zł. Promocja ta dot. 50
        mieszkań..jakichkolwiek...nie konkretnie wyznaczonych do promocji. Coz jesli
        ktos bierze kredyt to rowniez go to sporo kosztuje-odsetki od transz..i
        ubezpieczenie i inne opłaty...

Moze lepiej być jednak w sytuacji 1...czyli teraz 10% a po oddaniu budynku
        reszta..Co sadzicie na ten temat?
        Nie wiem czy mozna renegocjowac umowe...ale moze warto sprobowac.

pozdrawiam sasiadka z budnku A...iff
        • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 29.06.05, 09:04
          uffffffff kamień z serca
          Z moich wyliczeń wynika że pierwsza opcja jest dla mnie korzystniejsza.
          Opłaty związane z kredytem są mniejsze niż ta promocyjna dopłata.
          A już myślałam że straciłam kupując wcześniej (nie wiedziałam o dopłacie
          175zł/m2)

Ale teraz moje skołatane nerwy :-) są już ok.

Pozdrawiam
          Kasia
    • Gość: upsss Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 27.06.05, 12:03
      uuuuuuupppppps
    • Gość: X znajac predkosc budowania przez JWC IP: *.u.mcnet.pl 29.06.05, 16:31
      twoi sasiedzi jeszcze sie nie urodzili. ;-)
      • ifff Re: znajac predkosc budowania przez JWC 29.06.05, 16:43
        co ty powiesz....skarbie, a moze ty kupisz?
        ja jestem bardzo fajną sąsiadką :)

z tego co sie orientuje to mieszkania sie dobrze sprzedaja wiec nie
        przypuszczam żeby cos dla ciebie zostało....jaka szkoda prawda?:)
        pozdrawiam serdecznie....naprawdę
        ifff
        • Gość: X Re: znajac predkosc budowania przez JWC IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 29.06.05, 23:33
          :-)
          pewnie ze sie dobrze sprzedaja bo sa tanie :-)
          tempo sprzedazy mieszkan nie ma nic wspolnego z tempem budowy.
          Zreszta nie potrzebuje kupowac tam mieszkania, bo juz popelnilem ten krok z JWC
          i kupilem mieszkanie na ogrodach bema budowanych przez JWC wlasnie i spoznionych
          juz o 15 miesiecy :-)

tez naprawde serdecznie cie pozdrawiam. serio.

• Gość: X a tak serio... IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 29.06.05, 23:48
          ...to powinniesicie sie przyszli sasiedzi skrzyknac i zalozyc sobie forum takie
          jak na stronie:

ogrodybema.of.pl
          zawsze razniej i mozna dzialac grupowo.

A moj marazm to tak jakos mi wylazl. wybacz. nie chce w jakikolwiek sposob cie
          zniechecac, ale dobrze radze - pilnujcie ich jak sie da, bo oni naprawde
          potrafia wyprowadzic z rownowagi. Mi np. zmienili pare scianek w mieszkaniu (na
          planie finalnym) tak, ze kopara mi opadla. cale szczescie w umowie mialem zapis
          o darmowych poprawkach architektonicznych ufff...
          • ifff Re: a tak serio... 30.06.05, 09:41
            wiem,ze roznie to bywa z JWC....Wasze forum jest na pewno bardzo pomocne
            mieszkancom, u nas tez za jakis czas moze ktos wpadnie na ten genialny pomysł...

mam znajomego ktory kupił rowniez mieszkanie w ogrodach bema...i z jego opinii
            wiem ze było to opoznienie rzeczywiscie ale w jednym bloku...u niego całe
            szczescie nie,....o ile dobrze pamietam....problem wyniknal podobno z powodu:
            działka na ktorej miał powstac blok... przechodziła przez nia droga...i miała
            własciciela:)....no i zaczeły sie problemy administarcyjne.....
            ale to nie wytłumaczenie zadne dla klientów JW...
            pozdrawiam sasiada z ogrodów bema ifff :)
            • Gość: mac Re: a tak serio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:59
              Na ogrodach Bema jeszcze nie urodzil sie budynek, który by nie mial,
              przynajmniej szesciomiesiecznego opoznienia (15 miesiecy to standard) i nie w
              jednym!!!!
        • marcin-28 Re: znajac predkosc budowania przez JWC 27.07.05, 22:48
          ooo kurde!!! jestes fajną sasiadką?? to chyba sie skusze!! mam do 'odkupienia' w
          A na 4 pietrze:) A tak serio to czytam...czytam... i... kupie chyba na rynku
          wtórnym-
          pozdrawiam Marcin D
    • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 11.07.05, 11:40
      Witam sąsiadów!
      Prayglądając się postępom w budowie odnoszę wrażenie że mieszkańcy kwartału A
      będą płacić kolejną transzę. Garaż wygląda imponująco.
      Postępy w budowie są zadawalające!!!

Zastanawia mnie tylko jedna kwestia. Garaż w kwartale B jest budowany jakby o
      jeden poziom wyżej tzn. tam gdzie w A kończy się poziom -2 (tak to nazwijmy) w
      kwartale B są dopiero fundamenty. Czyżby garaż w B miał być jednopoziomowy czy
      może budynek ma stać wyżej????????
      Może ktoś coś wie na ten intrygujacy mnie temat.

Pozdrówki
      Kasia
      • Gość: Były Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.citibank.com 11.07.05, 12:40
        Podziwiam ludzi, którzy decyduja się na JW Construction. Ludzie czy wy nie
        wiecie w co sie pakujecie. Ta firma ma tyle spraw w sadzie, że chyba sami
        wybuduja jakiś nowy gmach i podaruja go Sądowi.

Brawo dla działu sprzedaży JW - że tak dalej naberaja ludzi.

Sam byłem kiedys nabrany przez JW - mieszkania, bloki po roku sa jak slamsy.
        Wiem, ze się cieszycie - ale pamietajcie cena jest ważna ale mieszka się w
        mieszkaniu. Trzymajcie się.
        • Gość: Greg Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 213.241.34.* 11.07.05, 15:45
          też kupiłem mieszkanie w JW i jestem w 100% zadowolony, z obsługi, wykonania i
          administracji, po prostu nie mam żadnych uwag a przy odbiorze mieszkania
          niezależny inspektor wskazał jedynie regulację okien,
          trzymaj się i polecam JW,
      • ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 11.07.05, 18:53
        Kasiu, z tego co wiem tow budynku B bedzie garaż jednopziomowy, w A jak widać
        na koniec sierpnia maja skonczyc 2 poziom garazu i wtedy bedzie tez płacona
        nastepna transza.

pozdrawiam :)
        • Gość: Krzyś Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:53
          Potwierdzam. Pod kwartałem A mają być 2 poziomy garaży, a pod kwartałem B tylko
          jeden - to dlatego budują "wyżej".
    • Gość: sylka Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 11.07.05, 17:28
      Witam, jeśli chodzi o garaże to również zastanawiam się, jak to będzie
      wyglądało w rzeczywistości. Podpisując umowę z JWC pytałam, czy miejsca
      garażowe będą znajdowały się ponad poziomem, ale pan nie potrafił mi na to
      pytanie odpowiedzieć!!!Byłoby dobrze gdyby pojawiłą się makieta przedstawiająca
      całość budowy, ale...Ciekawe, czy budynek A będzie podobny do tych bloków przy
      ul. Ostrobramskiej, gdzie miejsca garażowe sięgają 3 piętra? Pozdr.
      • kasia-k Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 12.07.05, 13:03
        Z tego co widzę, nie chwaląc JWC, to narazie wszystko idzie zgodnie z planem.
        • Gość: mieszkaniec Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 18.07.05, 18:35
          Witam! Na stronie groups.google.pl/group/Osiedle-Gorczewska?hl=pl została
          założona grupa dyskusyjna dotycząca tego osiedla. Zapraszam serdecznie do
          wypowiadania i organizowania się ;-)
          • ifff Re: Górczewska-J.W.Construction-szukam sąsiadów 19.07.05, 10:39
            dobry pomysł popieram!!!

ifff
            • Gość: mieszkaniec Zapraszam na grupę! IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 19.07.05, 12:49
              Mógłbys cos zatem napisac na grupie? ;-) Bo nawet nie wiem, czy dobrze dziala...
              • Gość: kasia-k Re: Zapraszam na grupę! IP: *.crowley.pl 19.07.05, 13:54
                chyba ............mogłabyś
                ifff to kobietka. :-)
                Grupa dyskusyjna to fajny pomysł tylko................
                Nasza aktywność na tym forum jest taka sobie........... Nie wiem czy mnożenie
                nowych wątków, stronek itp jest w tej chwili zasadne gdyż jak narazie na tym
                forum jakoś nie błysneliśmy.
                Nie wiem czym to jest spowodowane.
                Z tego co się orientuję to sprzedaż mieszkań idzie całkiem dobrze, więc jest
                nas wielu........................
                Może to dlatego że jak narazie (puk, puk) wszystko idzie ok.

A tak wogóle to byłam wczoraj na budowie i jest całkiem fajnie.
                Garaż w A już prawie gotowy, a w B też niczego sobie to wygląda. W C
                poustawiali już jakieś drewniane słupki (geodezyjne chyba).

Aż serducho się raduje patrząc na to wszystko.

Pozdrawiam sąsiadów. Kasia

Ps. Mieszkańcu dodra robota!!!!!!!!!!!!!!!!
                :-)
                • Gość: mieszkaniec Re: Zapraszam na grupę! IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 19.07.05, 14:57
                  Grupa dyskusyjna jest o tyle fajna, ze ma swoją konkretną stronę i mechanizmy
                  porządkowania wątków, a więc zawsze wszystko będzie łatwo odnaleźć i się nie
                  pogubimy w wątkach na tym forum.

Chciałbym, zeby ktos tam cos napisal, bo nie wiem, czy dobrze dziala...

Moglibysmy podyskutowac o tym, czy i jak zamierzacie przebudowac uklad
                  mieszkania. Moze ktos by rozpoczął taki nowy wątek? :-)
                  Pozdrawiam!
                • ifff Re: Zapraszam na grupę! 19.07.05, 15:45
                  dokładnie jestem prawdziwa kobitka zkrwi i kości:)

ifff
                  • Gość: pat Re: Zapraszam na grupę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:43
                    Czy są jeszcze mieszkania w 1 etapie?
                    • ifff Re: Zapraszam na grupę! 26.07.05, 10:12
                      raczej nie....chyba juz sprzedaja etap C...ale nie wiem na 100%

ifff
                      • Gość: perplexe hmmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:17
                        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2835806.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka