Gość: andrzej IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 12:57 czesc szukam sasiadow jestem z klatki f wiec drogi etap macie jakies informacje o postepie prac i ogolnie o osiedlu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: słoneczny stok IP: 217.8.176.* 21.07.02, 16:31 Czesc Andrzeju, jestem z klatki D czyli I etap. Jesli chodzi o postep prac to nie wyglada to zle. Wszystkie budynki z I etapu juz stoja (nawet moj 10 pietrowy) i sa teraz wykanczane (scianki dzialowe). Bylam dzisiaj na budowie i zauwazylam, ze zaczeli stawiac fundamenty nastepnych budynkow. Mieszkam po drugiej stronie "trasy", wiec codziennie przejezdzam obok budowy i widze, ze idzie im to calkiem szybko. Terminy oddania I etapu nie sa jednak dla mnie jasne. Bylam w spoldzielni we srode i powiedziano mi, ze I etap bedzie oddawany w grudniu, natomiast w tym samym tygodniu spoldzielnie odwiedzil przedstawiciel banku w ktorym otrzymalam kredyt i na jego pytanie o termin oddania mojego mieszkania odpowiedziano wrzesien (?). O klopotach finansowych spoldzielni nic mi nie wiadomo, chociaz jesli rozejrzych sie po forum, to zauwazysz, ze wlasnie pojawil sie ktos, kto ma pewne podejrzenia. Generalnie opinie o spoldzielni sa bardzo dobre, wiec mam nadzieje, ze nie bedziemy musieli sie martwic o nasze mieszkania i przede wszystkim o nasze pieniadze. Ja juz nie moge sie doczekac przeprowadzki. Pozdrawiam serdecznie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: słoneczny stok IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 02.08.02, 10:43 Witam sąsiadów! Ja również jestem z pierwszego etapu i na spotkaniu dowiedziałam się, że oddanie pierwszej partii mieszkań planowane jest na 31 grudnia 2002 roku. Pozdrawiam! Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: słoneczny stok IP: 217.8.176.* 02.08.02, 18:18 Czesc Marto, moge wiedziec na jakim spotkaniu? wiem, ze wiele miesiecy temu bylo jakies spotkanie ale niestety nie dotarlam. ostatnio pytalam sie w spoldzielni, czy planuje zorganizowac nastepne, ale nie wiedzieli. poinformowano mnie, ze glowny wykonawca ma oddac I etap do grudniu (tu faktycznie jest pytanie czy na poczatku, czy moze na koniec miesiaca) Pozdrawiam serdecznie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: słoneczny stok IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 08.08.02, 11:15 Cześć! Spotkanie odbyło się rzeczywiście parę miesięcy temu, dokładnie nie pamiętam kiedy (chyba okolice kwietnia). Podaną na spotkaniu datą odbioru mieszkań jest 31.12.2002 (Sylwester w nowym mieszkaniu :-)), jednak klucze mają być udostępnione mieszkańcom już na miesiąc wcześniej, w celu umożliwienia im rozpoczęcia prac wykończeniowych. Pozdrawiam! Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: słoneczny stok IP: 217.8.176.* 08.08.02, 16:50 Dzieki Marto, to moje male marzenie - spedzic sylwestra w nowym mieszkaniu :-) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: słoneczny stok IP: 195.94.218.* 08.08.02, 17:14 Czy ktos z Was posiada potwierdzone informacje, ze spoldzielnia splacila juz kredyt w PKO BP, zaciagniety pod zastaw gruntu osiedla Sloneczny Stok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: słoneczny stok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 09:41 Ten kredyt z PKO BP jest już spłacony (przynajmniej tak mi powiedziano, nie byłam osobiście, więc nie sprawdzałam), ale teraz spółdzielnia stara się o nowy kredyt na dokończenie inwestycji. Albo im go już przyznano albo nastąpi to lada dzień. Ja szczezre mówiąc popieram to, bo liczę, że prace na budowie wtedy znów nabiorą tempa. W przeciwnym razie możemy liczyc na Wielkanoc w nowym mieszkaniu a nie na Sylwestra... :-( Pozdraiam mimo wszytko optymistycznie :-) Beata z kl. C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: słoneczny stok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 08:51 Drodzy sasiedzi, pilnie chcialabym sie z wami skontaktowac w sprawie naszego "slonecznego stoku". Podajcie prosze swoje namiary emailowe. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: słoneczny stok IP: 217.153.60.* 29.08.02, 09:17 Gość portalu: beata napisał(a): > Drodzy sasiedzi, > pilnie chcialabym sie z wami skontaktowac w sprawie naszego "slonecznego > stoku". Podajcie prosze swoje namiary emailowe. > Beata mój adres pisiu@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: słoneczny stok IP: *.com.pl 29.08.02, 09:51 ostatnio nie widziałem tam wielu pracujących robotników. wygląda jakby robota stanęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: słoneczny stok IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 14:33 Witam po długiej przerwie i pozdrawiam Zbyszek zetfed@poczta.onet.pl Gość portalu: beata napisał(a): > Drodzy sasiedzi, > pilnie chcialabym sie z wami skontaktowac w sprawie naszego "slonecznego > stoku". Podajcie prosze swoje namiary emailowe. > Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: słoneczny stok IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 30.08.02, 09:53 Moj adres: mpobog-r@swps.edu.pl Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: słoneczny stok IP: 217.8.176.* 30.08.02, 13:31 Czesc Beato, kmo@gazeta.pl Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
filip71 Re: słoneczny stok 09.09.02, 09:32 Gość portalu: beata napisał(a): > Drodzy sasiedzi, > pilnie chcialabym sie z wami skontaktowac w sprawie naszego "slonecznego > stoku". Podajcie prosze swoje namiary emailowe. > Beata filip71@gazeta.pl Z chęcią dowiem się co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: słoneczny stok IP: 5.2.1R1D* / 141.145.177.* 02.09.02, 14:32 czesc Andrzeju, ja tez jestem z klatki F fajnie ze szukasz sasiadow ale oby nie bylo to przedwczesne ... wlasnie wczoraj uslyszalam ze spoldzielnia MSM nowy dom 82 jest na skraju bankructwa czy ktos cos wie na ten temat? bede wdzieczna za informacje pozdrawiam. Gość portalu: andrzej napisał(a): > czesc > szukam sasiadow > jestem z klatki f wiec drogi etap > macie jakies informacje o postepie prac i ogolnie o osiedlu > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolaxx Re: słoneczny stok 02.09.02, 16:12 Basiu, skad masz takie informacje? Bo jesli odnioslas takie wrazenie po programie w TVN 24 to wydaje mi sie, ze jestes w bledzie. Fakt, ze prace nie ida w zawrotnym tempie, ale rozmawialam niedawno (jakis tydzien temu) z pzredstawicielem wykonawcy i on mi powiedzial, ze oni nawet wyprzedzaja harmonogram, a nie robiliby tego zapewne wiedzac, ze nie dostana od sp-ni pieniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej2 Re: słoneczny stok IP: *.datastar.pl 02.09.02, 16:40 Gość portalu: basia napisał(a): > czesc Andrzeju, > ja tez jestem z klatki F > fajnie ze szukasz sasiadow ale oby nie bylo to przedwczesne ... > wlasnie wczoraj uslyszalam ze spoldzielnia MSM nowy dom 82 jest na skraju bankr > uctwa > czy ktos cos wie na ten temat? > bede wdzieczna za informacje > pozdrawiam. > Przynajmniej na dzień dzisiejszy to bzdura. Napisz skąd masz takie informacje. Jeśli nie są pewne, to nie wprowadzaj niepotrzebnie zamętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pekin Re: słoneczny stok IP: 217.153.77.* 02.09.02, 16:58 Mieszkam w poblizu... Kiedys pracowalo tam po kilkudziesieciu robotnikow, ale kiedys przyjechala kontrola z inspekcji pracy, a wiec wszyscy russcy zatrudniani na czarno uciekali przez dziury w plocie... Zrobila sie afera, byla kontrola od tego czasu na budowie kreci sie po kilku robotnikow. Spoldzielnia klamie, ze nic sie nie stalo, a mieszkancy Braclawskiej doskonale widza roznice w budowie wczesniej i teraz. Mowiac szczerze to przy takim tempie nie ma zadnych szans na dotrzymanie terminu. Moze grudzien, ale 2003? Podobno spoldzielnie teraz celowo opozniaja, bo ceny maja pojsc w gore w przyszlym roku. Prosze Panstwa, radze sie dowiedziec i dzwonic do spoldzieni, bo to nie wyglaad zbyt dobrze. Mojej kolezance, ktora kupila mieszkanie w I etapie wciaz sciemniaja, ze na pewno w grudniu blok bedzie gotowy. Jakos w to nie wierze... prosze obserwowac robotnikow, tam sie nic nie dzieje w ciagu dnia. Porownajcie Panstwo prace na Motorowej (obok) - tam budynek rosnie w oczach... A tu chyba cos jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
beatam Re: słoneczny stok 03.09.02, 09:28 Gość portalu: Pekin napisał(a): > Mieszkam w poblizu... > Kiedys pracowalo tam po kilkudziesieciu robotnikow, ale kiedys przyjechala > kontrola z inspekcji pracy, a wiec wszyscy russcy zatrudniani na czarno > uciekali przez dziury w plocie... Zrobila sie afera, byla kontrola od tego > czasu na budowie kreci sie po kilku robotnikow. Spoldzielnia klamie, ze nic sie > > nie stalo, a mieszkancy Braclawskiej doskonale widza roznice w budowie > wczesniej i teraz. Mowiac szczerze to przy takim tempie nie ma zadnych szans na > > dotrzymanie terminu. Moze grudzien, ale 2003? Podobno spoldzielnie teraz celowo > > opozniaja, bo ceny maja pojsc w gore w przyszlym roku. Prosze Panstwa, radze > sie dowiedziec i dzwonic do spoldzieni, bo to nie wyglaad zbyt dobrze. Mojej > kolezance, ktora kupila mieszkanie w I etapie wciaz sciemniaja, ze na pewno w > grudniu blok bedzie gotowy. Jakos w to nie wierze... prosze obserwowac > robotnikow, tam sie nic nie dzieje w ciagu dnia. Porownajcie Panstwo prace na > Motorowej (obok) - tam budynek rosnie w oczach... A tu chyba cos jest nie tak. Pekin, dzieki za te wiadomosci z pierwszej reki (tzn. z Braclawskiej), ale pachna one troche jakas tania sensacja. Cos mi sie nie wydaje, aby Budimex jako Generalny Wykonawca zatrudnial ekipe kilkudziesieciu robotnikow z Bialorusina czarno. Firme, ktora startowala w przetargu na rozbudowe Okecia i ktora pzretarg ten wygrala mogloby to zbyt wiele kosztowac... Fajnie, ze Motorowa buduje sie szybko, tylko za co ona sie buduje? Czy nie przypadkiem z srodkow z kredytu, ktory obciaza hipoteke dzialki? NIe lubie, jak ktos sieje zamet i plotki... NAtomiast chetnie dowiem sie, co bylo w TVN 24, bo nie ogladalam. Wszystkich sasiadow, do ktorych nie dotarl moj mail (problemy portalu gazeta.pl) prosze o kontakt na priva (jw). Pozdrawiam, BEata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: słoneczny stok IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 03.09.02, 09:41 Beatko, niestety, proba wyslania do Ciebie mejla na priva nie powidla sie (unrouteable mail domain "nospam.gazeta.pl"). Od Ciebie tez nic nie przyszlo. Jak inaczej mozemy sie skontaktowac? Pozdrawiam, Marta (mpobog-r@swps.edu.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pekin Re: słoneczny stok IP: 217.153.77.* 03.09.02, 09:42 Pani Beato, Moja intencja nie bylo straszenie nikogo, tylko spowodowanie, aby przyszli mieszkancy stali sie czujni... Bo cos ta budowa nie idzie tak jak powinna... Rozumiem, ze Pani nie zalezy zbytnio na tempie prac, sa pewnie inni ktorzy chcieli by sie sprowadzic do swojego domu w miare szybko... a na to w tym przypadku sie nie zapowiada. Radze ponekac spoldzielnie! w koncu to Panstwo wykladacie srodki na budowe, zwrocilbym tez uwage na termin zakonczenia prac. Pozdrawiam i zycze jak najmniejszych opoznien. P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: słoneczny stok IP: *.com.pl 03.09.02, 10:09 zgadzam się z tezą o niewystarczającej czujności przyszłych mieszkańców. pamiętam jak kilka tygodni temu, gdy budynek ledwo wychodził z ziemi, jakiś entuzjasta martwił się czy będzie internet z gniazdka, tak jakby budynek juz stał a on zapłacił jakiejś rzetelnej firmie w Niemczech, a nie spółdzielni w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: słoneczny stok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 10:37 Gość portalu: Pekin napisał(a): > Pani Beato, > Moja intencja nie bylo straszenie nikogo, tylko spowodowanie, aby przyszli > mieszkancy stali sie czujni... Bo cos ta budowa nie idzie tak jak powinna... > Rozumiem, ze Pani nie zalezy zbytnio na tempie prac, sa pewnie inni ktorzy > chcieli by sie sprowadzic do swojego domu w miare szybko... a na to w tym > przypadku sie nie zapowiada. > Radze ponekac spoldzielnie! w koncu to Panstwo wykladacie srodki na budowe, > zwrocilbym tez uwage na termin zakonczenia prac. > Pozdrawiam i zycze jak najmniejszych opoznien. > P Hmmm, ze budowa nie idzie takim tempem, jakim powinna i jakiego wszyscy przyszli mieszkancy zyczyliby sobie, to wiem sama najlepiej. Uczulanie, chlodne, sceptyczne spojrzenie z zewnatrz sa jak najbardziej ok. Chodzilo mi bardziej o plotki i rozne newsy, ktore ludzie czasami rzucaja bez zastanowienia... Jesli czyms urazilam "sasiada zza miedzy", to przepraszam, to nie byl moj cel. Chcialabym, aby przyszli mieszkancy zaczeli dzialac w grupie. Chetnie posluze jako skrzynka kontaktowa. Pozdrawiam, beata beatam@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: słoneczny stok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 13:40 Hej sasiedzi, proponuje spotkac sie w przyszlym tygodniu, poznac sie i porozmawiac. (Mamy o czym). Proponuje np PIATEK 13.09, godzina i miejsce do ustalenia, ale chyba dobrze byloby tak ok. 19:00 - 20:00 (zeby wszyscy zdazyli dotrzec) gdzies w centrum, np. w jakiejs spokojnej knajpce, gdzie mielibysmy troche mejsca dla siebie. Kto jest za? CZy macie kontakt z innym sasiadami, ktorzy nie pojawiaja sie na forum? Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: słoneczny stok IP: 217.8.176.* 06.09.02, 14:44 Czesc Beato, jestem jak najbardziej chetna sie spotkac. Nie znam niestety innych sasiadow. Musimy jeszcze faktycznie pomyslec nad miejscem i sposobem rozpoznania sie. Zobaczymy ile osob potwierdzi swoja obecnosc, to wtedy latwiej bedzie wybrac stosowne miejsce. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haszen Re: słoneczny stok IP: *.future-net.pl 06.09.02, 16:56 Beato dobra mysl. Wyznacz dzien i miejsce spotkania a zainteresowani przyjda.Nawet gdyby na poczatek bylo nas niewiele osob to tez dobrze od czegos trzeba zaczac.Ja zglaszm swoj udzial.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: słoneczny stok IP: 217.8.176.* 12.09.02, 12:51 Czesc Beato, czy zglosilo sie moze wiecej chetnych na spotkanie w piatek? Pytanie do wszystkich sasiadow: czy otrzymaliscie zaproszenie ze spoldzielni na spotkanie pod koniec wrzesnia? w zawiadomieniu sa rowniez informacje o planowanych terminach oddania poszczegolnych klatek. Pozdrawiam serdecznie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: słoneczny stok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 12:21 Czesc, na spotkanie jest nas chetnych kilka osob. Zgodnie z czyjas sugestia proponuje: Spotkanie o 18:30 na budowie obok biura Nowy Dom 82. Bedziemy mogli zobaczyc postep prac. Pozniej pewnie usiadziemy gdzies, zeby na spokojnie porozmawiac (obok jest taki wietnamski bar, pewnie cos innego tez jest). Staralam sie wyslac info mailem, informacje podalam rowniez w tym drugim watku o spotkaniu. Do zobaczenia po poludniu, sasiedzi! Beata Odpowiedz Link Zgłoś