Gość: paulos IP: *.mos.gov.pl / 194.181.155.* 29.07.02, 11:06 Poszukuję sąsiadów z inwestycji RSM Praga - Róg Światowida (Światowida/Myśliborska). Mam nadzieję, że ktoś taki się znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remiw Re: Róg Światowida 29.07.02, 12:47 Cześć, Nie będę co prawda bezpośrednim sąsiadem, ale niedalekim. Oczekuję na mieszkanko w kompleksie "Wrzosy" - ul.Ceramiczna też budowane przez RSM "PRAGA" Chciałbym się dowiedzieć jak wyglądały u Ciebie kwestie z płaceniem za poszczególne etapy prac (jak z waloryzacją?, czy wyszła duża?). pozdrawiam Remek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos Re: Róg Światowida IP: *.mos.gov.pl / 194.181.155.* 29.07.02, 13:23 Chyba już troche sobie pogadaliśmy w innym wątku. Co do waloryzacji to jest ona taka sobie tzn. zależy od kwoty, która ci pozostała do spłacenia - maksymalnie w moim przypadku to było około stu paru złotych tygodniowo. Teraz jest już znacznie mniej, bo większość kwoty została wpłacona. No i trzeba uważać, żeby się nie spóźniać z płatnościami, bo naliczają karne odsetki (ja miałem takie opźnienie ale z winy spółdzielni więc mi cofnęli naliczanie). Właśnie w zeszłym tygodniu otrzymałem informację, że został ukończony stan surowy i mam trzy miesiące na wpłacenie pozostałej kwoty. Pewnie wpłacę ją pod koniec tego okresu, jak będę miał pewność, że prace zbliżają się już do końca. Po tej wpłacie będę musiał jeszcze się z nimi rozliczyć, czyli zapłacić właśnie te odsetki i wtedy będę już dokładnie wiedział ile mnie to wszystko kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś