Dodaj do ulubionych

Snop gerber

17.09.25, 00:53

Czelendż akcepted, na tym forum i w gerberach znajdziemy interesujący temat. Pierwsze zagadnienie już padło w wątku rosołowym, mianowicie czemu Marcelek wybrał akurat gerbery.

Drugie zagadnienie brzmi: jak on się teleportował z tymi gerberami?

– Słuchaj, no to masz już superbukiet dla Kreski! – zawołała nagle Natalia. – Widziałaś?
– Co miałam widzieć?
– No, ten snop gerber czerwonych. Ktoś go tu przyniósł dla ciebie, tata odebrał.

Ignac sam z siebie by nikomu o kwieciu nie powiedział, boby o nich zapomniał pół minuty po odebraniu. Wnioskuję, że Nutria musiała już być. Więc kiedy do licha Marcel przywlókł ten snop?

Nie mógł tego zrobić gdy Pulpa była u Dmucha, bo wtedy Nutria by doniosła Pulpetowi że kwiecie doręczono przed chwilą, a sama Pulpa miałaby wszelkie szanse zauważyć startującego z rykiem silnika adoratora. Wcześniej Pulpecja i Roma sterczały czas dłuższy na rogu Dąbrowskiego i Roosevelta, niecałe 200 m od R5. Nie przeoczyłyby Marcela wysiadającego ze snopem, a znalazły się tam, na tym rogu, równocześnie z Idą. Zatem Marcel nie mógł przyjść z gerberami wcześniej, bo pocalowalby klamkę. Wiec kiedy? Jak? Kanałami do sutereny się zakradł?
Obserwuj wątek
    • mircja Re: Snop gerber 17.09.25, 02:31
      Zauważyłam dopiero teraz, że to pytanie (nr 1) zostało przeniesione do tego wątku, więc wklejam tutaj jeszcze raz:
      Staram się przypomnieć sobie jak widziałam gerbery w swoich szkolnych latach (jestem z rocznika Patrycji):
      eleganckie, dosyć efektowne, bardziej kosztowne niż tanie goździki czy tulipany, trochę oficjalne. W Dzień Kobiet od młodego człowieka który chce wyrazić uczucia bym się spodziewała raczej róż (gdyby go było stać), a od niezamożnego tulipanów lub stokrotek (zwłaszcza na wiosnę). Inne kwiaty raczej wtedy, gdy wiadomo, że dziewczyna którą chcą obdarować szczególnie je lubi. Gerbery były dosyć popularne, ale raczej na inne okazje, przeważnie miały duże kwiaty i były wręczane w wiązankach po kilka sztuk. Snop gerber mógł pokazywać pewną sztywność i nieobycie Marcela, to że nie chciał sięgać po coś wyraźnie tańszego (jak tulipany czy goździki, bądź mała wiązanka kwiatów), ale nie odważył się kupić Patrycji bukietu róż.
      • mircja Re: Snop gerber 17.09.25, 02:37
        A może jednak nie zostało przeniesione? No to najwyżej możecie zignorować mój powyższy wpis.
        • ako17 Re: Snop gerber 17.09.25, 13:42
          mircja napisała:

> A może jednak nie zostało przeniesione? No to najwyżej możecie zignorować mój p
          > owyższy wpis.

Nic nie będziemy ignorować, każdy sensowny wpis na wagę złota! 😁
      • ako17 Re: Snop gerber 17.09.25, 13:41
        mircja napisała:

Snop gerber mógł pokazywać pewną sztywność i ni
        > eobycie Marcela,

Pewnie tak :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka