Dodaj do ulubionych

Asbud na Bogusławskiego

IP: *.sgib.com 22.07.05, 10:23
Ludzie, uważajcie na inwestycję, zwaną "Przylądkiem Bielany". Jeszcze w
zeszłym tygodniu developer nie posiadał aktualnych dokumentów (tylko sprzed
roku), ale naciskał na wpłatę zaliczki już w dniu podpisania umowy (ani dnia
później). Biorąc pod uwagę to, że teren budowy nie jest jeszcze nawet
ogrodzony, a papiery nieaktualne takie żądanie wydaje się być mocno
nieuzasadnione. Ponadto wywierano na mnie silną presję, stosując mało
wybredne techiniki marketingowe, np. powiedziano mi, "że powinniśmy się
cieszyć, że nie musimy wpłacać całej kwoty od razu, bo jak idziemy np. do
sklepu po buty, to żeby je kupić płacimy całość"... ale ostatecznie powalił
mnie argument, "że klienci muszą płacić jak najwięcej, bo z czego my ten blok
zbudujemy?"
Zachowajcie więc rewolucyjną czujność w trakcie negocjacji z Asbudem! ;o)w
końcu to często decyzja na całe życie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anty Asbud Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:24
      PRZYLĄDEK STRACHU !!! Osoby które znają Asbud, nadały tej nowej inwestycji
      dosyć znamienną nazwę, odzwierciedlającą zasady współpracy z tą firmą. Brak
      aktualnych pozwoleń, wywieranie presji na klientach dobrze to znamy.
    • Gość: Marudzik Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.devs.futuro.pl 03.08.05, 17:00
      > Biorąc pod uwagę to, że teren budowy nie jest jeszcze nawet
      > ogrodzony

Od wczoraj trwają prace na terenie budowy - jest już duża część ogrodzenia i
      barak.
      • Gość: Marta Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.crowley.pl 09.08.05, 16:44
        Mieszkam na Bog 18 i wkurza mnie perspektywa sąsiedztwa trzech ogromnych
        bloków!!! Jak kupowałam mieszkanie (2002 r.) to w planach była "niska zabudowa
        handlowo-usługowa" ... I komu wierzyć ;(((
        • Gość: Marudzik Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.devs.futuro.pl 12.08.05, 14:20
          > Mieszkam na Bog 18 i wkurza mnie perspektywa sąsiedztwa trzech ogromnych
          > bloków!!!

Te 4 bloki będą przynajmniej w pewnej odległości od Bog 18. Plotka głosi, że na
          tym trójkątnym trawniczku na zachód od Bog 18 na wiosnę wyrośnie piąty
          wysokościowiec. Tu dopiero ludziska będą sobie bezproblemowo w okna zaglądać.
          • Gość: Jarek Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:32
            Ja kupiłem na ustroniach wiślanych, tam wszyscy sobie zaglądają w okna.
            A co do asbudu to problemy dopiero zaczną sie po podpisaniu umowy. Wymieniać
            można bez końca
            • Gość: czapla Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:28
              a cz możesz podać te najbardziej drastyczne przykłady??
              • Gość: Jarek Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:27
                Mogę.
                1. Nie włączono nam wind na cały okres remontu (tachanie glazury, podłogi itd
                itd).
                2. W aktach notarialnych mamy się zrzec wszelkich roszczeń co do developera
                3. W garażu jest grzyb (w wielu miejscach)
                4. Do aktu notarialnego nie możemy wybrać własnego notariusza (asbud nie chce
                wydać dokumentów potrzebnych do spisania tego aktu)
                5. W mieszkaniach po odbiorach tech. łażą robotnicy - 2 przypadki - Pani prezes
                ostatnio nam przysłała pismo w którym pisze że mają do tego pełne prawo aby
                przebywać w naszych mieszkaniach, a my w nich nie mamy prawa trzymać nawet
                mebli - dopiero po akcie not.
                6. Opóźnienie budowy ok 7 miesięcy - żadnej informacji dlaczego itp. - każdy
                musiał z własnej kieszeni ubezpieczyć kredyt w banku.

• Gość: ABC Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.sgib.com 12.09.05, 15:35
                  My już zrezygnowaliśmy z Asbudu...Po tym, co przeczytaliśmy nie było się nad
                  czym zastanawiać. Prace ruszyły, to prawda, jest ogrodzenie, ok, ale droga
                  przez mękę zaczyna się pod koniec budowy, tak, jak piszecie, noszenie klamotów
                  na 15 piętro, nie dziękuję. Poza tym należy wziąć pod uwagę jeszcze jedną
                  rzecz, a mianowicie, że Bogusławskiego zamieni się na ładnych parę lat w plac
                  budowy. Pierwszy etap ma się zakończyć w połowie 2007, potem zacznie drugi,
                  potem trzeci itd. Developer twierdzi, że wszystko odbędzie się bezkolizyjnie
                  dla mieszkańców, ale trudno mi to sobie wyobrazić...
          • aarf123 Re: Asbud na Bogusławskiego 17.08.05, 16:22
            A jaki developer to buduje? Znasz jakieś szczegóły?
          • Gość: fidel Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:30
            1.Zamki w drzwiach zgodne z umową miano wstawić przed odbiorem technicznym,
            potem zmieniono decyzję i miano je wstawić po wpłaceniu 100% wartości
            mieszkania, potem zmieniono decyzję i mają je zmieniać po podpisaniu aktu
            notarialnego.
            2.Notariusza można sobie wybrać, ale pod warunkiem, że będzie to notariusz
            Asbudu.
            3. Osiedle jest ogrodzone w taki sposób, że każdy może sobie wejść i wyjść o
            dowolnym czasie (ogrodzenie jest, ale nie ze wszystkich stron)
            4. Całkowity brak wymienionej w umowie małej architektury (ławki, kosze itp.)
            5. Po podpisaniu umowy, kiedy zaczynają się problemy, klient jest traktowany
            jak intruz

6...itd, itd
            • Gość: Jarek Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 08:51
              No i NOWOŚĆ !!
              Niektóre banki np mBank nie chcą już kredytować mieszkań kupowanych od asbudu !!

Chyba jest się nad czym zastanowić
    • Gość: Jarek Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:01
      W zeszłym tygodniu odebrałem w końcu pilota od garażu. Szanowny asbud dopiero
      po podpisaniu aktu notarialnego pozwolił mi na zaparkowanie auta w garażu, za
      który zapłaciłem już kilka miesięcy temu.
      • moris210 Re: Asbud na Bogusławskiego 24.09.05, 19:26
        Witam - szukam informacji nt. ASBUDU - czy są rzetelni, dotrzymują terminów,
        etc. Chcę się pobudować na Tarchominie, czy macie panstwo jakieś wiesci na ich
        temat? Pozdrawiam, mariusz
        • Gość: Mirka Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 12:59
          Przejdź sie na osiedle i pogadaj z klientami - ja od razu zrezygnowałam jak
          usłyszałam jak asbud traktuje klientów.
          Licz się z opóźnieniami, za opóźnienia Ty będziesz musiał płacić, za
          niekompetencję pracowników również.
          Teraz podobno asbud chce swoich klientów obciążyć kosztami budowy !
          Dobrze że się nie wpakowałam w to g...no. Pan z budki asbudu tak mi ładnie
          wszystko opowiadał, jacy klienci są zadowoleni itd - kłamie w żywe oczy
          • Gość: :( Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:56
            Asbud próbuje na mieszkańców przerzucić koszta związane z budową tj.
            ochronę placu budowy, prąd budowlany, wywóz śmieci budowlanych. DRAMAT!!!
            Szczerze odradzam.
            • Gość: Dr Dre Dziwny jest ten świat IP: *.acn.waw.pl 03.10.05, 16:00
              Zastanawia mnie skąd oni biorą pieniądze na budowę tej inwestycji i jaki bank
              dał im kredyt ?
              Ciekaw jestem też czy są już pierwsze "łosie" które zdecydowały się kupić u
              nich mieszkanie. Przy takiej anytrekalmie jaką posiadają to bedzie isnty II cud
              n/Wisłą jak wybudują te wszystkie 4 budynki.
              A swoją drogę polecam ich stronę internetową www.asbud.com i link "prasa o
              nas". Dziennikarze też błysneli (poczuciem humoru)
              • Gość: ABC Re: Dziwny jest ten świat IP: *.sgib.com 03.10.05, 16:51
                Zapytajcie w Asbudzie, jak daleko od inwestycji przewidziana jest autostrada?
                (dla chętnych na kupno gniazdka w przylądku b.)
                • Gość: Prezes Re: Dziwny jest ten świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:16
                  A dokładnie dwie autostrady (trasa mostu północnego i w odległości 200 m
                  obwodnica Północ -południe). Radzę sprawdzić.
                  • Gość: Gość Re: Dziwny jest ten świat IP: *.acn.waw.pl 14.10.05, 11:32
                    200 metrów to byłby naprawdę OPTYMISTYCZNY WARIANT !!!!!.Wszystkich
                    zainteresowanych zapraszam na wizję lokalną. Tuż za ogrodzeniem za którym
                    stoi "żuraw" (dźwig) biegnie asfaltowa alejka. Alejka łączy ul. Bogułsawskiego
                    z Wólczyńską i kończy się u zgiegu ul. Wólczyńskiej i Nocznickiego. Wystarczy
                    się nią przejść aby zobaczyć na własne oczy, że odległość pomiędzy pierwszym
                    stawianym budynkiem Asbudu a planowaną drogą nie bedzie miała nawet 100 m.
                    Pas zieleni obok tej alejki to rezerwa pod przyszła lokalizacji nowej drogi.
                    Uprzedzając fakty, budynek powstanie lokale może się sprzedadzą a
                    klienci "gratis" dostaną drogę szybkiego ruchu. Ale o tym przekaonają się już
                    po zakupie. W tym czasie Asbud będzie już spokojnie stawiał kolejne 3 budynki
                    które od drogi w naturalny sposób odgrodzi ten pierwszy wybudowany. I tak to
                    już niestety jest!!!
                    • Gość: Jaro Re: Dziwny jest ten świat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:27
                      Oczywiście znając pracowników asbudu, to OKŁAMIĄ was mówiąc że do autostrady
                      daleko itp itd.
                      Nas na osiedlu ustronie wiślane chcą wpakować w koszty budowy (prąd, woda), w
                      taki sposób, że nasze 500 zł które poszło na te koszty (Wy pewnie też to w
                      umowie będziecie mieli), to chcą wykorzystać na SWOJE koszty, a nas obciążyć
                      dodatkowo. Co ciekawsze, chcą abyśmy My zapłacili za ich faktury ze stoenu !!!
                      Wrzucają nam je do skrzynek z pismem, ze mamy za to zapłacić.
                      • Gość: Dr Dre Do Jarka ! IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 09:57
                        Jaro, z treści wszystkich Twoich wypowiedzi wiem, że jesteś właścicielem
                        mieszkania wybudowanego przez Asbud na Tarchominie.
                        Zastananwia mnie to, dlaczego jeszcze do tej pory nie wystąpiliście do sądu w
                        tej sprawie składając współny pozew.
                        Podobna sytuacja miała miejsce na jednym z podwarszawskich osiedli domków
                        jednorodzinnych (nie pamiętam nazwy osiedla), jest tu gdzieś wątekj nt temat.
                        Mieszkańcy się po prostu Wk... i zrobili co należy.
                        Zastanawia mnie czemu nic w tej sprawie nie robicie. Powinna się zebrać silna
                        grupa pod wezwaniem ...wziąść inicjatywę w swoje ręce i walczyć o własnie
                        pieniądze.
                        Na Waszym milczeniu żeruje własnie Asbud, to upewnia go w tym, że taka
                        działalnośc jest możliwa na także na innych inwestycjach (przylądek Bielany też
                        zapewne będzie objęty tym tematem).
                        Moim zdaniem powinniście zabrać się im do tej częsci ciała gdzie kończą się
                        plecy !
                        • Gość: Jarek Do Dr Dre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:00
                          Dlatego że już teraz nic prawie nie możemy. W akcie notarialnym jest zapis że
                          zrzekamy sie wszelkich roszczeń wobec developera. Oczywiście chcieliśmy
                          wykreślić ten zapis ale gadka była krótka jak przy podpisywaniu umowy - podpisuj
                          albo spier...., zero negocjacji w tej sprawie

Jakby tego mało to zaczęli podrzucać swoje faktury za prąd do naszych skrzynek i
                          żądają zapłacenia swoich faktur !!!
                          • Gość: Maciek Re: Do Dr Dre IP: *.bas.roche.com 14.12.05, 15:26
                            Jak to zrzekacie się wszelkich roszczeń? Czy taki zapis jest możliwy?
                            Jeśli koliduje z kodeksem cywilnym czy też z jakąś wykładnią UOKiK to nie
                            obowiązuje. Więc sprawdźcie to bo nie wyobrażam sobie że tak po prostu nic nie
                            możecie.
                            • Gość: Jarek Re: Do Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:12
                              Dzwoniłem do UOKiKU, niestety jest tak, że wg tego co mi powiedzieli, nie jest
                              to zabroniony zapis, taki zapis może się pojawić np jeśli wyrazimy na to zgodę,
                              ale oczywiście musieliśmy bo inaczej nici z aktu notarialnego. A bank ściga
                              • Gość: ZW Do Jarka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.05, 16:05
                                Do "Jarka i innych"; Ja mam również za soba kilka konwersacji z UOKiK, na temat
                                klauzul umownych stosowanych u innych też deweloperów. Taka metoda "brania,
                                krótko za uzdę, inwestorów (bo za wasze pieniądze budują) rozpowszechnia się w
                                sposób absolutnie niemożliwy do tolerowania! Trzeba założyć coś w
                                rodzaju "społecznego komitetu obrony małych inwestorów mieszkaniowych" i podjąć
                                odpowiednie kontrakcje. W waszej sytuacji, nie jesteście bezbronni, przecież
                                kodeksy cywilne wszystkich cywilizowanych krajów, uznają za nieskuteczne
                                wszystkie klauzule umów, które w istotnym stopniu krzywdzą jedną z umawiających
                                się stron! - a taki jest wasz przypadek. Zrzenie się "roszczeń w stosunku do
                                dewelopera" nie oznacza, ze może wam przekazać to co jemu się podoba; poza tym
                                jest jeszcze gwarancja i rękojmia, których już napewno owo "zrzeczenie się", z
                                tzw. urzędu nie obejmuje.
                                • Gość: Jarek Re: Do ZW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:52
                                  Oczywiście, zapis o zrzeczeniu się gwarancji i rękojmii nas nie obowiązuje.
                                  Niestety utrudnia nam wytoczenie procesu asbudowi o zwrot kosztów spowodowanych
                                  np opóźnieniami.
                                  Dodatkowo - Asbud oszukuje klientów w kolejny sposób - wszyscy którzy kupują u
                                  nich mieszkanie - mają zapis w umowie że na poczet przyszłych opłat pobiera się
                                  od nich zaliczkę 500 zł - na energię, wodę itp zużytą po odbiorze tech. I tu
                                  asbud znalazł furtkę na obciążenie mieszkańców swoimi kosztami budowy (ochrona,
                                  oświetlenie terenu budowy, itp) a zapis "koszty energii" to według tych złodziei
                                  nie dotyczy energii w lokalu ! Tak więc 500 zł płacicie żydówie do kieszeni
    • Gość: ikarus280 fuck asbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.05, 18:29
      to są jakieś po.j.e.eb.y!!! kazali nam kase odrazu wpłacać (chcieliśmy kupić na
      tarchominie) wycofaliśmy się bardzo szybko, a kiedy się zapytali czemu
      rezygnujemy żona im zawiozła to co nadrukowaliśmy z internetu i ich zatkało.
      mieliśmy już się zdecydować, jednak wpisując w google słowo tfu "asbud"
      wyskoczyło mi sporo linków z wyrażeniem "asbud+przekręt". nie żałujemy niczego,
      jestem uczulony na oszustów i chamów!
      • Gość: p. Re: fuck asbud IP: 212.75.100.* 07.09.06, 19:47
        sądząc po poziomie wypowiedzi - chyba trafił swój na swego.............
    • Gość: Dr Dre Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.acn.waw.pl 19.12.05, 16:30
      Asbud kolejny już raz 3 miejsce w krajowym rankingu develeoprów sporządzonym
      przez "Rzeczpospolitą" (dodatek nieruchomości) inne firmy np. Dom Develeopment
      czy JW Destruction daleko, daleko .....
      Komu tu wierzyć ? Klientom czy dziennikarzom ?
      Eech ....szkoda gadać ....
      • Gość: Jarek Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:57
        A to dziwne. Jeden z sąsiadów interweniował w rzeczpospolitej i pani która
        pisała ten artykuł zrobiła się czerwoniutka jak lepper jak usłyszała co asbud
        wyprawia.
        Dodatkowo - w rzeczpospolitej pojawiły się 2 artykuły na temat asbudu - między
        innymi "ZAPŁACILI ALE NIE MOGĄ MIESZKAĆ"
        • Gość: Guzik Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.aster.pl 28.12.05, 12:21
          Ponadto proponuje szczegółową lekturę zasad oceniania developerów. Metodologia
          Rzepy obejmowała tylko kwestie sprzedaży mieszkania, a nie poźniejszego
          wykonania, odbiorów itd. Tak że w ogóle nie wierzyłbym w ten ranking.
          • Gość: Mieszkaniec Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 13:59
            FAKT, nikt tak KITÓW nie wciska ludziom jak pracownicy Asbudu.
            • Gość: Jarek Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:00
              No i następne (nie)wesołe historie z asbudu. Odmówiono mi podpisania aktu
              notarialnego na garaż bo nie zapłaciłem faktur developera za prąd.
              Na zużycie prądu nie dostałem żadnej faktury z asbudu tylko ze stoenu do
              skrzynki mi ktoś wrzucił z pismem że mam ja to opłacić. Wg umowy wszystko miało
              iść z zaliczki 500 zł, prawda okazała się inna - pobrano mi większość tej
              zaliczki na poczet ochrony budowy, wywozu gruzu itp. Faktury stoenu wg prawa nie
              mogę zapłacić, bo nie są wystawione na mnie. A jak nie zapłacę to nie mogę
              podpisać aktu. I tak w kółko.
              • Gość: Dr Dre Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 15:42
                Jarek mam pytanie.
                Czy umowę przedwstepną podpisałeś w formie notarialnej czy zwykłej pisemnej ?
                Jeśli w tej drugiej formie ? To wiadomo, w jakiej jesteś sytacji prawnej.Moja
                propozycja rozmów z Asbudem jest. następująca. Idę do Asbudu i stawiam warunki
                albo akt notarialny na parking i dogadujemy się w sprawie kosztów energii
                elektrycznej. Albo idę do p. Jaworowicz i zaraz po Mostostal Inwest Asbud jest
                głównym bohaterem programu, ponadto nie zawachałbym się napisać do
                poniedziałkowgo wydania Nieruchomości w "Rzeczpospolitej" z kąśliwym zadaniem
                pytania jak to jest że Lider w rankingu developerów tak traktuje klienta i
                walić przykładami.
                Stara jest prawda, że media są 4 władzą. I albo wyołasz im wojnę w skutek czego
                stracą innych klientów i zepsujesz im wizerunek albo dojdą z tobą do
                porozumienia.
                Ponadto w ost. wydaniu " sprawa dla reportera" wystąpił też facet którego
                przypadek opisała RZEPA. Pojechali po Mostostalu jak po psie.....
                Tak więc jeżeli coś możesz to wal do gazet i TV tam nikt nie będzie dyskutował
                o prawie tylko o oszukańczych metodach nieuczciwych developerów. Chyba tędy już
                droga
                Pozdrawiam
    • Gość: Dr Dre Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 15:54
      A co do Bogusławskiego to stawiają już 6 piętro. Idą w górę.
      Ponad 3 miesiace temu postawili też przy budowie budkę w której do dziś
      nieczynne jest biuro sprzedaży mieszkań. Brama zamknięta na kłódkę. heh...
      Widocznie mają już wielu chętnych skoro nie prowadzą sprzedaży na inwestycji.
      Ad hoc biuro było czynne przez parę dni ale to było w okresie kiedy
      Rzeczpospolita robiła ranking developerów.
      Od tego czasu, ,oprócz budowy- nic się tam nie dzieje.
      A czy ktoś wie jaka firma buduje tą inwestycję i czy w garażu podziemnym też
      przewiduje się kostkę brukową ?
      • Gość: Jarek Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.u.wavenet.pl 21.01.06, 19:57
        Dr Dre: podpisałem akt w zwykłej formie, nie notarialnej. Co do gazet to jeden
        z sąsiadów spotkał sie z osobą która jest autorem tego rankingu. Zrobiła się
        czerwona, później napisała jeden artykuł "Zapłacili ale nie mogą mieszkać", i
        dalej cisza. Niestety pozostałe gazety nas ignorują. Źle nie mogą napisać o
        assbudzie bo stracą na reklamie. Co do garazu podziemnego to zwróć szczególną
        uwagę na plany - w planach np na garaż ja obok siebie miałem tylko miejsce na 1
        samochód sąsiada. Później okazało się że plany swoje asbud swoje, i wszystkie
        miejsca parkingowe zostały pozmniejszane tak żeby zamiast 2 miejsc między
        słupami, upchnąć 3. Jeden z sąsiadów ma taką sytuację że jak się dobrze złamie
        to zaparkuje, ale nie wysiądzie z auta.
        • yasioo7 Re: Asbud na Bogusławskiego 22.01.06, 16:31
          Inwestycja Asbudu "Przylądek Bielany" leży kilkanaście metrów od przyszłej
          Trasy Mostu Północnego obok dwupoziomowego węzła tej trasy z Wólczyńską.
          Niezależnie od tego jakie środki ochrony przeciwhałasowej zostaną zastosowane i
          tak nie da się ochronić wyżej położonych mieszkań.
          • Gość: Jarek Mrozy w budynkach asbudu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:26
            Wychodzą w mrozy w budynkach asbudu. Z okien wieje jakby były pootwierane. Można
            oczywiście wzywać firmę od okien ale i tak nie przyjeżdżają albo jak przyjadą to
            odwalają fuszerę i uciekają jak najszybciej.
            Kaloryfery ledwo ciepłe, oczywiście usterka ze strony asbudu.
        • Gość: Tina Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.chello.pl 25.04.06, 20:33
          No prosze robota idzie jak z bicza strzelił już okna wstawiają....
      • Gość: MM Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:14
        Co do biura sprzedaży na Bugusławskiego to kompletnie nie masz racji. Mieszkam
        po sąsiedzku i biuro jest cały czas otwarte od poniedziałku do soboty. Ostatnio
        też otwarte mieli w niedzielę. Tak jak większość deweloperów zapewne i ten
        traktuje klientów z góry, ale ludzie jak już piszecie coś na forum to niech to
        będą sprawdzone informacje. Asbud z tego co się czyta jest beznadziejny, ale
        biuro na budowie ma cały czas otwarte.
        • Gość: Jarek Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:25
          Co do zachęcania klientów to są pierwsza klasa. Biuro tak samo u nas (na
          tarchominie) jest cały czas otwarte. Ale zachęcanie klientów i wciskanie kitów
          to jedyne co potrafią.
          • Gość: edi..... Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.chello.pl 18.02.06, 22:09
            Przepraszam czy ktoś ma choć jedną pozytywną opinie na ich temat ;(kupuje tam
            mieszkanie). :)
            • radosia Re: Asbud na Bogusławskiego 23.02.06, 16:01
              Ja też dzisiaj założyłam wstępna rezerwację na Tarchominie...poczytałam i
              załamałam się.... niestety nie mogę się zalogować nie wiem dlaczego na ich
              stronie www.ustroniewislane.waw.pl
              Z tego co czytam to same opóźnienia... i walka z wiatrakami... Z tym, że nie
              słyszałam jeszcze żadnej pozytywnej opinii o jakimkolwiek developerze. Jeśli są
              to tylko opóźnienia, a później wszystko jest ok to chyba warto spróbować...sama
              nie wiem...
              • Gość: Edyta Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.chello.pl 23.02.06, 19:07
                Kupuje mieszkanie na Bogusławskiego jak tam postępy w budowie.
                Szukam sąsiadów.
                • vampi_r Nie kupujcie mieszkań w ASBUD !!!! 23.02.06, 21:11
                  Wkrótce tuż pod blokami będzie poprowadzona bezkolizyjna Trasa Mostu Północnego.

A jeśli kupujecie tam mieszkania, to miejcie świadomość powstania tej arterii i potem nie protestujcie przeciwko rozwojowi infrastruktury drogowej.
                  • radosia Re: Nie kupujcie mieszkań w ASBUD !!!! 24.02.06, 14:00
                    Poczytałam jeszcze trochę i jednak się nie zdecyduję na Tarchomin w tym
                    koszmarnym Asbudzie....
                    Tylko czy ktoś mi może pomóc w zalogowaniu się na tej stronie
                    www.ustroniewislane.waw.pl ????????????????? Czy coś tam nie działa czy ja mam
                    tylko takie problemy ???????
                    • Gość: Jarek Re: Nie kupujcie mieszkań w ASBUD !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:47
                      radosia, czasem są problemy z serwerem ale ogólnie działa strona forum
        • Gość: B UWAGA............................ .... IP: 212.75.100.* 31.08.06, 21:17
          witam wszystich.

kupiłem mieszkanie w bloku już wybudowanym. Z pełna świadomościa ewentualnego
          przebiegu trasy na tyłach bloku. Przed zakupem udałem sie do urzędu dzielnicy
          Bielany by przestudiować ewentualne projekty tras. Zrobiłem to równocześnie w
          Wydziale Infrastuktury Urzędu Miasta.
          Wizyty w urzędach potwierdziły planowany przebieg trasy nieopodal bloku.
          Pomimo wszystko zacząłem rozmawiać z mieszkańcami bloków sąsiednich docierając
          do stowarzyszenia walczącego od wielu m-cy o osuniecie trasy od części
          zamieszkanych.

I tak.

Najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem jest odsunięcie reas szybkigo ruchu i
          obwodnicy na tereny przy-huciane ( ok. 1-2 km dalej ) a wybudowanie na tyłach
          bloku ulicy międyosiedlowej typu Powstańców Śląskich.

Niezalęznie od wszystkiego co usłyszałem podjąłęm z pełną świadomością decyzję
          o zakupie.
          Proszę wszystkich by nie słuchano tych co mówią źle. Ci zapewne nie mają
          własnego mieszkania albo dokonają zakupu na tarchominie, bródnie, bądz
          targówku. Czyli na bardzo cichych i "cywilizoawnych" osiedlach...... (życzę
          powodzenia).
          Proszę zwrócić uwagę na szeregi bloków przy Powązkowskiej czy Maczka, czy też
          nowo budowane osiedle przy Gwiaździstej ( to ostatnie w cenie ok. 6000- 7000
          zł/m ) - wszystkie lokalizacje przy bardzo ruchliwych trasach, w sąsiedzwie
          bezpośrednim - ok. 20 - 30 metrów ( w niektórych przypadkach mniej )
          WSZYSTKIE SPRZEDANE.............
          Pomimo, że tam się już nic nie zmieni mieszkania sprzedały się na pniu.
          Wracają do Bielan. Nawe gdyby którakolwiek z tras została pobudowana ( miejmy
          nadzieję, że ta najmniej uciążliwa ) jest to jedna najpiękniejszych dzielnic
          Warszawy. Prosze przejść na dugą stronę Bogusławskiego..... Nie trezba jeździć
          do parków czy też szukać rozrywek dla dzieci.....
          W promieniu 700 metrów - sklepy, przedszkole publiczne, 3 place zabaw, ujęcie
          wody oligoceńskiej, kościół, basen, poczta i wszytsko co potrzebne do
          funkcjonowania. Nie zapomijmy o trzech liniach tramwajowych ( 300 metrów ) i
          budowanej stacji metra na kasprowicza ( dokładnie 1200 metrów od wybudowanego
          bloku ) No i kilkanaście połączeń autobusowych z całą Warszawą.

A ulica, trasa bądz obowdnica.....

Niestety mieszkamy w mieście. Marszałkowska bądz Świętokrzyska, czy nawet
          Puławska - są to ulice "cichutkie", "zdrowe" a ceny mieszkań są zapewne
          niższe niż w Rembertowie....

A tym co negatywnie się wypowiadają życzę obwodnic w innych lokalizacjach (
          przebiegi tras do dziś dzień nie zostały jeszcze ostatczenie zatwierdzone;
          każdy ma więc szansę na te przyjemność )

mieszkańcom bródna i tarchomina gratuluję nie kończących się korków ,
          elektrowni i oczyszczalni ścieków
          mieszkańcom ursusa, włoch - infrastruktury europejskiej, dziur , wiecznych
          remontów ( i planowanej obwodnicy )
          pragi - bezpieczeństwa i "dziadostwa" na każdym rogu....

Ja nie załuję niczego i odliczam każdy dzień kiedy to zamieszkam na tym
          osiedlu, wśród zieleni - mając do centrum Warszawy ok. 15 minut jazdy
          samochodem. Bez jakichkolwiek korków.

co do developera. nie jest to moje pierwsze mieszkanie w tym kraju.///
          każdy wykonawca podobny. na każdego klienci narzekają. niestety w takim kraju
          żyjemy, że płacąc wymagamy cudów. niestety czy to asbud, czy dom development,
          czy też jw c. - kazdy robi wszystko minimum nakładów....... poczytajcie strony
          innych osiedli a potwierdzicie moje słowa.

pozdrawiam wszystkich a sąsiadów witam.

podajcie lokalizacje swoich mieszkań a może poznamy się bardziej.

b.
          • Gość: Jarek Re: UWAGA............................ .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:00
            Heheheheh ubaw po pachy jak to czytałem.
            Po pierwsze nie wszyscy wiedzą że obok będzie obwodnica, a ci co kupują nie są
            informowani przez asbud o tym. O tym świadczą w końcu te posty powyżej.
            Po drugie owszem są problemy z developerami i asbud nie jest wyjątkiem w tej
            sprawie. Jeśli kupiłeś dopiero mieszkanie to możesz pochwalić asbud - są mili,
            uprzejmi, poczekaj do odbioru technicznego i użerania się z usterkami. Poczekaj
            na rozliczenie od asbudu Twojej zaliczki (przynajmniej u nas tak było - 500 zł
            poszło na koszty budowy - oświetlenie budowy, toi toi dla ochrony itp, a miało
            iść na koszty związane z LOKALEM). Poczekaj na rozliczenie tzw wskaźnika -
            będziesz ok 1000 w plecy. Poczekaj na rozliczenie ze stoenem, szantaże przy
            podpisywaniu aktów notarialnych, tachanie ton glazury i parkietu bez windy
            (osiedle ustronie wiślane - włączyli nam windy dopiero w lipcu a odbiory
            techniczne były w marcu !!! i juz windy były zainstalowane). Przy 15 piętrowym
            bloku współczuję tym co mają mieszkania na wyższych kondygnacjach. I dopóki nie
            założycie wspólnoty (co jest zwykle dopiero kilka miesięcy po odbiorach
            technicznych) to windy się nie doczekacie bo pani prezes oszczędza na opłatach
            związanych z konserwacją, ewentualnym zniszczeniem (mimo tego że są obudowane).
            A co do tego że płacąc wymagam cudów to sorki ale za kilkaset tysięcy złotych
            tego wymagam - płacę - żądam ! Prawa rynku - tyle że u nas jest tak że ludzie
            biorą mieszkania w ciemno i cieszą się że udało się dostać, reszta jest nieważna
            i to wykorzystują developerzy.

• Gość: p. do nijakiego JARKA; w odpowiedzi .... IP: 212.75.100.* 25.10.06, 20:08
              zanim napiszesz cokolwiek zastanów się co piszesz. I po co.....

Przede wszystkim - zanim spróbujesz ponownie dowartościować swoją inwesycję, w
              która wdepnąłeś ( tarchomin oddzielony od miasta o godzinę jazdy , otoczony
              Polfą, Czajką i elektrociepłownią na Żeraniu ... ) sprawdz pewne faty
              opisujac inne inwestycje.

Po pierwsze - jaka obwodnica ?????

CZy ty wiesz gdzie ona bedzie przebiegać? Kilka kilometrów od Chomiczówki.

Zapewne chodziło Ci o trasę Szybkiego ruchu S7.. Ta z koleji będzie
              najprawdopodobniej przebiegać na skraju lotniska Bemowo - ok. 1-2 km od
              Chomiczówki... ( DEcyzja już zapadła )

Na tyłach bloku przebiegć najprawdopodobniej będzie Trasa prowadząca ruch z
              Mostu Północnego do Trasy S7 , badz do obwodnicy.

PO drugie.

Widać, że mieszkanie, które zakupiłeś jest pierwszym w twoim przypadku.
              Ja miałem juz przyjemnosc przechodzić przez ten proces. Niestety nie ma runku
              developera, z którym nie ma problemów. A przynajmniej nie słyszałem o takim.
              Znajdz na forum gazety wątek o bandyckich firmach developerskich. Wymieniono
              tam chyba wszystkie istniejace na rynku...........

GRATULUJĘ "INWESTYCJI" NA TARCHOMINIE. jEŻELI JESZCZE NIE ODCZUŁEŚ "SMAKU"
              MIESZKANIA W TYMŻE MIEJSCU, WSPOMNISZ MOJE SŁOWA I ZATĘSKNISZ ZA WARSZAWĄ...
              (tak dla pocieszenia - ZAWSZE BĘDZIESZ MÓGŁ DO NIEJ DOJECHAĆ. Pomiedzy 23 a 01
              dojedziesz w ciągu 0,5 h )

pzdr

• Gość: edi Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.chello.pl 26.02.06, 16:27
      Kiedy oni zaczynają budować tą trasę???
      Przecież z tego co wiem to conajmniej 200 metrów bedzie od bloku.
      Pisze odnośnie tego bloku który jest w budowie bo jeżeli chodzi o dalszą
      budowę to faktycznie najlepiej to nie wygląda.....
    • Gość: gosia Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:30
      Co oni teraz buduja?
      • Gość: gość Re: Asbud na Bogusławskiego IP: *.chello.pl 03.04.06, 20:52
        HALLO!!!! Nic tu się nie dzieje ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka