Dodaj do ulubionych

Belvedere Bielany

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 19:10
Ostatnio zauważyłem tę ofertę i wydaję się być atrakcyjna - miejsce, cena,
wolne mieszkania o małych metrażach. Jednakże czytając gdzieś wcześniej
opinie na temat developera - Na Skraju Miasta - jestem trochę zaniepokojony.
Czy macie jakieś doświadczenia z w/w firmą, jaki jest wasz pogląd na w/w
inwestycje?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela995 Re: Belvedere Bielany IP: *.chello.pl 28.07.05, 09:05
      odnośnie developera to nie mam zdania ale co do miejsca przy którym ma powstać
      osiedle jak najbardziej budynek będzie stał przy bardzo ruchliwej drodze tj
      gen. maczka po drugiej stronie budynku też w niewielkiej odległości od bloków
      stoi salon samochodowy czyli miejsce kiepskie ale to jest moje zdanie.
      • Gość: Quba Re: Belvedere Bielany IP: *.devs.futuro.pl 28.07.05, 12:12
        Czy miejsce jest kiepskie to kwestia indywidualnej oceny. Owszem, inwestycja
        będzie stała przy ruchliwej trasie Generała Maczka ale ta trasa jest
        ekranowana.

Nie znam zupełnie inwestora ale z tego co pamiętam mówimy o dość dużej
        inwestycji (trzy wysokie budynki) i to jak dla mnie jest nieco większy minus.
        Po prostu nie lubię dużych budynków.

Jeśli kupisz mieszkanie z oknami nie od strony trasy to będziesz miał widok na
        Bielany, więc powinno być cicho. Jeśli dodatkowo kupisz coś na wyższym piętrze
        to wszystko inne będzie poniżej Twoich okien i nie będzie Ci zasłaniać. Cena
        jest dobra. Trzeba tylko sprawdzić dokładnie ofertę (jakie są materiały, okna,
        drzwi itp.) no i pamiętać, że będzie to mieszkanie w stanie surowym, czyli
        dojdą koszty wykończenia.

Budowa tej inwestycji już się rozpoczeła. Pierwszy budynek już widać, także
        inwestor jak na razie działa.
        • Gość: Busz rem Re: Belvedere Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:17
          Wykonawca to firma BUSZREM. Nazwa mnie rozbawia do łez codziennie jak ja
          widze, mieszkam obok. Paru smutnych panow snuje sie z rzadka od czasu do czasu
          ot i tyle tego :).
        • Gość: Yaris Re: Belvedere Bielany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:48
          Na odcinku gdzie powstają te budynki ul. Gen. Maczka nie ma ekranów
          akustycznych - budynek wychodzi wprost na ulicę. Nawet jeżeli pijawią się
          ekrany, to na wyższych piętrach od strony ulicy i tak będzie głośno, a z kolei
          mieszkańcy niskich pięter będą mieli nadzwyczaj piękny widok.

Okna w kierunku Żoliborza i Bielan faktycznie będą w miarę OK, ale jest to
          kierunek pn-wschód i wschód, a zatem rano trochę słońca, a później cały dzień
          ciemno.
          Bez względu na cenę nie kupiłbym tam mieszkania, lepszym wyborem wydają się już
          być osiedla na fortach Bema.

Pozdr.

Yaris
          • Gość: xx Re: Belvedere Bielany IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 02.08.05, 17:17
            U tego dewelopera kupilem juz 2 mieszkania, ale w innej lokalizacji. ma on
            troche niepochlebne opinie, ale to iaze sie z historia (mial problemy w
            przeszlosci). Teraz jest jednak bardzo OK! Ja sam z niczym problemow nie mialem
            i z tego co sie orientuje to firma teraz dziala bardzo preznie i dobrze!
            polecam zatem!
            • Gość: gość Re: Belvedere Bielany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 10:47
              a ja jak najbardziej odradzam. Wyłudzanie pieniędzy nakażdym etapie budowy,
              składanie obietnic bez pokrycia, technoligie sprzed 15 lat, garaże, do których
              nie da się wjechać średniej wielkości samochodem i przy byle deszczu leje się
              woda na głowę to pikuś w porównaniu z odpadającymi tynkami (średnio raz na
              tydzień) w jakimś mieszkaniu na osiedlu. Firma bazyjąca na tym, ze ludzie z
              obawy przed utratą pieniędzy płacą co tylko deweloper sobie życzy, a z obawy
              przed ciągnącymi się latami procedurami sądowymi - rezygnyją z dochodzenia
              swoich praw przed sądem.
              • Gość: mickam Re: Belvedere Bielany IP: *.chello.pl 17.10.05, 16:03
                BUSZREM ma stronę internetową www.buszrem.com.pl. Można tam zapoznać się z
                informacjami o tym wykonawcy.
                • Gość: Kasia Re: Belvedere Bielany IP: *.catv.net.pl 30.10.05, 17:34
                  Do Mickam

na tej stronie internetowej znalazłam info o firmie produkującej i sprzedającej
                  pustaki i kostkę brukową, nie ma za wiele o działalności budowlanej...

Może ja czegoś nie widzę
                  • hmura123 Re: Belvedere Bielany 15.11.05, 12:14
                    zachęcam do udziału w forum BB
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35090
                    • fatum2 Re: Belvedere Bielany 15.11.05, 14:36
                      oglądałam tę budowę i odpadła ze względu na otoczenie, szczególnie bliskość
                      kościoła lu kaplicy, może to być uciążliwe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka