Gość: poki IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 24.08.05, 14:04 Planujemy zakup mieszkania od Inved-bud.. czy ktos wie jak oni buduja, czy sa solidni, czy nie ma usterek i wogole czy warto im zaufac? z gory dziekuje za kazda odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poki Re: inved-bud IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 26.08.05, 10:08 ????? nie dokladnie rozumiem? co jest w tym takiego smiesznego?? moze zdradzisz cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: inved-bud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:12 jedno wielkie nieszczęście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poki Re: inved-bud IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 31.08.05, 12:03 no wielkie dzieki! wasze odpowiedzi nie sa dla firmy przychylne, ale tez jakos mnie nie zniechecaja, bo z Waszych wypowiedzi tak naprawde nic nie wynika- moze ktos mnie oswieci, co znaczy "jedno wielkie nieszczescie"? Nie oddaja na czas, czy moze blok siada juz w pierszym roku uzytkowania, czy sciany sa krzywe, czy sufit peka, okna zle??? o co chodzi? powiedzcie, prosze. umowilismy sie do firmy na rozmowe, dajcie nam jakies recenzje do przedyskutowania z nimi! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleszcz Re: inved-bud IP: *.centertel.pl 01.09.05, 10:23 rozmawaij najlepiej tylko z p. Sylwią Pryzińską. B. kompetentna osoba i najważniejsze, ze moze podjąc decyzję co do warunków finasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango Re: inved-bud IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 12.09.05, 15:14 Jeśli chcesz coś konkretnego, to proszę: na czas oddają w miarę, ale po pierwsze ich architekt projektuje z błędami, bo np.woda się przesącza przez ścianę do korytarza, ze względu na błąd w projekcie. Ich wykonawca jest beznadziejny - Unibud z Białegostoku. Pomijam, że słoma im z butów wystaje i chamstwo... Źle rozliczają metraż mieszkania do aktu notarialnego - nagle wszyscy mieszkańcy mają większą powierzchnię i trzeba firmie dopłacać... Usterki, które są w budynku załatwiają "na odwal się", brama wjazdowa do garażu bez przerwy się psuje. Podobnie domofon. Używają najtańszych i najgorszych materiałów, byle tylko jako tako opchnąć, a że potem nie działa, to ich nie obchodzi. Balkony nam pleśnieją, bo płytki kładli na mokrą szlichtę. A żeby to poprawić, to smarują fugi jakim preparatem... Kpina! Woda się leje do piwnicy i zamaka ściana. Osuszali to miesiąc. Naprawiając usterki kradną nasz prąd - suszą ścianę dmuchawą podłączając się do głównego zasilania... Rozwalili ścianę na piętrze szukając źródła przemakania i stoi to tak od ponad tygodnia i nikt się tym nie interesuje. Wciskają oprócz tego administratora, który według naszych obserwacji ma jakiś układ z Inved-Budem, bo nie dosyć, że drogi, to jeszcze jakoś nie spieszy mu się, by coś załatwić. Firma sprzątająca w postaci jednego niemrawego pana, który chyba ślepy jest kompletnie... Mam wymieniać dalej? Wiesz, budowa, to nie tylko oddanie na czas. To też eksploatacja później. A Inved-Bud nie śpieszy się z naprawianiem usterek, bo mają to w głębokim... Choć mamy przecież gwarancję zgodnie z kc. Użeramy się więc z nimi od oddania bloku - czyli od grudnia (obsuw od października). A Pan architekt zastrzegł sobie, że np.niczego nie wolno zmieniać w elewacji (obudować balkonu), bo to ingerencja w projekt. A zrobił takie śliczne schodki dla złodziei - prosto do balkonu na 1. piętrze... Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: inved-bud IP: *.aster.pl 12.09.05, 21:32 no to kaplica, mieliście pecha, ale solidnych developerów jak na lekarstwo. Ja mogę polecić Sedno SA. Są w porządku w porównaniu z ogólnym dramatem na rynku budowlanym. Strona www.sedno.com.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i_ Re: inved-bud IP: *.orange.pl 10.12.05, 20:05 tiaaa, ponarzekać każdy może... P. Tango ma na myśli inwestycję na Beskidzkiej... (nie zauwazyłam tam schodków na 1 piętro, za to podobały mi się tarasy na parterze :-P ) , ja mieszkałam w ich jednym (już dość starym budynku) w ten sposób dowiedziałam się o nich i natychmiast podjęłam decyzję o tym, że kupuję od nich mieszkanie i tak też zrobiłam... mieszkam tam/tu już kilka lat, budynek oddany przed czasem, usterki (oczywiste) usuwane zgodnie z terminami i w taki sposób jaki ja sobie zyczę!! Jasne, że kupowanie mieszkania to nie bajka, ale Inved - Bud jest ok w miarę możliwości, np. w porównaniu do JW Construction lub Wersalu Podlaskiego, a p. Sylwia? właściwie oprócz detali to najlepiej o wszystkim z Nią rozmawiać, w końcu v-ce prezes :-)) Pozdrawiam i_ Odpowiedz Link Zgłoś