Gość: aga IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 14:18 Poszukujemy sąsiadów na tym osiedlu. Kilka osób już znamy, może ktoś jeszcze do nas dołączy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:16 Naprawdę nikt? Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 21.10.05, 16:12 Witam serdecznie, Jestem zainteresowana nową ofertą firmy BRANDT na Sęczkowej. Prosze o info odnosnie inwestora i faktycznego stanu oddanego segmentu. Jesli wiecie bzlabzm wdzieczna za podpowiedz czy daleko jest szkola i przedszkole. sorki ya bledy ale cos mi sie zepsula klawiatora. dzieki bardzo julia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:29 Szkoła i przedszkole są... za płotem :) Z tego co wiem to zostały chyba 2-3 segmenty środkowe, reszta jest już sprzedana. Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 22.10.05, 10:57 Witam, Bardzo dziękuję za odpowiedz. Ja nie mogę się zdecydować czy JKJ czy właśnie BRAND. Lokalizacja jest tysiąc razy lepsza w Wawrze, ale segment, działka na Białołęce. Do tego jeszcze jak się dowiedziełam przed chwilką jest szkoła i przedszkole blisko - za płotem. Nie wiem co wybrać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 11:48 Zobacz artyłu o braku szkół na Białołęce w dzisiejszej Wyborczej - miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2980353.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:14 Jakiś czas temu przyglądałam się ofercie JKJ na Lewandowie. Im wiecej czytam postów przyszłych mieszkańców, tym bardziej jestem pewna, że moja ocena pierwotna, czyli "trzeba zgłupieć, żeby za 460 tysięcy kupować bliźniak w polu pod Markami", jest coraz bardziej właściwa. nie dość, że kiepski dojazd, zero szkoły czy przedszkola, to jeszcze będzie tam 120 takich domów. Okno w okno. Ja dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.atman.pl / *.atman.pl 22.10.05, 13:49 Wydaje mi sie ze to ty piszesz glupoty, na wawrze kupisz dom o pow.np 112 m2 z dzialka 230 m za 384.000. I masz wspolne wejscie do jednego domu z sasiadem. To sa domy dwu-lokalowe. Dziekuje, wole juz kupic na bialolece. Najpierw wszystkiego sie lepiej dowiedz zanim bedziesz glupoty pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do małgo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:15 Ciekawe, bardzo ciekawe nawet. Wskaż mi developera, który sprzeda mi 170 metrów segmentu narożnego na 400 metrach działki za 384 tysiące. Oczywiście, nie interesuje mnie stan surowy za te pieniadze, lecz developerski i co najważniejsze... w tej samej odległości od centrum co ulica Sęczkowa. Mapę chyba masz? :) A potem pogadajmy o głupotach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do małgo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:45 Już wiem - masz na myśli te klocki bez działki, które na Wawrze buduje Developer House. Zgadzam się, dla mnie obrzydlistwo dorgie jak nie wiem co. Faktycznie, można je kupić za mniej niż 400 tysięcy, ale... zauważ, że jest to STAN SUROWY!!!!!!. Nie bardzo wobec tego wiem, dlaczego podałaś ten przykład, bo nijak się ma do standardu wykończenia u Brandta, o którym tu mowa i u JKJ. Ci dwaj buduja domy o podobnej powierzchni na podobnych działkach w cenie różniącej się od siebie o kilkadziesiąt tysięcy. Nie wydaje mi się, żebyś na Wawrze kupiła coś takiego za 384 tysiące ani nawet za 460 tysięcy jak oferuje JKJ. Nie w tej okolicy za te pieniądze, kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do małgo IP: *.chello.pl 22.10.05, 22:50 Obie się mylicie. Segmenty o których pisze Małgo buduje Brandt Sp z o.o. Rzeczywiście mają 112m na trzech poziomach. Natomiast segmenty dużo większe (do 170m) buduje Brandt SA. Obie inwestycje są na Sęczkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do małgo IP: *.chello.pl 22.10.05, 23:02 Porównajcie sobie obie oferty www.brandt.krn.pl/rynek-pierwotny-7/Osiedle-Las-Seczkowa-197.html www.oferty.net/inwestycja/?idi=122 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: do małgo IP: *.aster.pl 22.10.05, 23:11 www.brandt.krn.pl/rynek-pierwotny-7/Osiedle-Las-Seczkowa-197.html To przecież wielkie g...., jak mogli architekci coś takiego zprojktować. Wpólne wejście takim tunelem. kojerzy mi się to francuskimi slamsami Okropne, jak można o czymś takim myśleś, o kupnie wąskiej kiszki. Architektów powinni oskalpować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: do małgo IP: *.aster.pl 22.10.05, 23:19 www.oferty.net/inwestycja/?idi=122 Kolejny nędzny projekt. schody na samym środku w mieszkaniu, zabierają łądną powierzchnię. szkoda pisać. ale deweloperzy idą po najmniejszej lini oporu. Architekci nie projektują, tylko stawiją kreski na papierze, które są herezją. Nic funkcjonalności w tych domach. Rozpacz. Jak dla mnie. Ale myślę , że inni też to widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.eranet.pl 22.10.05, 23:02 Ja dzisiaj oglądałam segmenty 112 metrowe ze wspólnym wejściem z sąsiadem. Widziałam te większe, ale myślałam że wszystkie są sprzedane. Czy może ktoś wie, czy jeszcze jakiś został i ile trzega za ten większy zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.chello.pl 22.10.05, 23:08 Podobno zostały jeszcze 3 lub czery 162 i trochę mniejsze. Ceny i opis w odpowiedzi powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:20 Hmm, cos Wam się wszystkim chyba pomieszało, kochani. Kupiłam segment narożny w firmie Brandt SA i nie ma tam żadnych 112 m2 ze wspólnym wejściem. Każdy segment środkowy ma osobne wejście i osobny ogród. jeśli się mylę, to znaczy, że zwariowałam, albo Brandt zburzył to co już wybudował :) Może to buduje Brandt SA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:21 Brandt Sp. z o.o :) Rety, ale mi namieszaliście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.eranet.pl 22.10.05, 23:26 Nie jest ładne co jest ładne, tylko to co się komu podoba. Ja prawdopodobnie zakupię ten 112 metrowy - także będziemy sąsiadkami ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:28 Sprawdź jeszcze Brandt SA, jest drożej, ale segmenty większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.eranet.pl 22.10.05, 23:33 Dzięki za info. Czy wiesz coś bliżej odnośnie szkoły i przedszkola. Jaki poziom, warunki itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:35 W przedszkolu pracuje jedna z moich przyszłych sąsiadek i chyba nie narzeka :) My wybraliśmy segment narożny ze względu na większą działkę, te środkowe mają jakieś 200 metrów i jest to dla nas za mało, stąd też zapłaciliśmy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.chello.pl 22.10.05, 23:37 Aga , te 112m segmenty nie będą stały na wąskim pasku przy szkole, ale po drugiej stronie segmentów już zamieszkałych. Mają juz gotowe fundamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:39 Wiem, wiem, nie przy szkole. Będa naprzeciwko tych już wybudowanych przy Sęczkowej. Niespecjalnie mi się podoba ten układ, że salon na II poziomie. W ogóle najwygodniej jest mieszkać na jedym poziomie, ale 3 poziomy oznaczają juz ganianie po schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.aster.pl 22.10.05, 23:47 Te skrajne segmenty są ok. ale środkowe to ..... Poszukuję coś ciekawego na Wawrze ale wszedzie nic. Może jakąś działkę kupię i postawię to co mi się marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 00:44 Nas, niestety, na działke nie stać, więc kupiliśmy sobie jej namiastkę :) Bardziej liczy się dla nas dobra lokalizacja tych segmentów. No a przede wszystkim - że obok nie powstaną żadne bloki, supermarkety, nie wprowadzą się tysiące ludzi - dlatego tez Białołęka odpadła od razu. Może i Wawer jest zapyziały, ale mi ta zapyziałość odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa- do Juliac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:25 Już wiem o co chodzi. te 112 m2 buduje Brandt Sp. z o.o. naprzeciwko segmentów budowanych przez Brandt SA. Wiem, że miały właśnie być takie małe, bo tam pozostał bardzo wąski pas działki, ale nie spodziewałam się az takiego maleństwa. Rzeczywiście, jaka cena taka wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojzy Re: BRANDT - Sęczkowa- do Juliac IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.10.05, 12:22 A czy mają jeszcze w sprzedaży 112-metrowe segmenty narożne? Jak tam jest z mediami? Wiem że Brandt preferuje ogrzewanie elektryczne, bo nie ma tam gazu (a także kanalizy). Nigdzie nie jest też napisane, kiedy mają być one gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa- do Juliac IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:20 www.brandtsegmenty.waw.pl/inwestycja.htm Z oferty wynika, że jest instalacja gazowa. Kanalizy brak. Oddanie za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa- do Juliac 27.10.05, 12:08 Witam, Mam właśnie podpisać umowę na ten segment 115 metrowy, ale martwi mnie, bliska odległość trasy siekierkowskiej. Proszę powiedz mi czy jest tam cicho, czy strasznie słychać samochody z trasy. Słyszałam że za Poprawną mają budować 4- pasmówkę do siekierkowskiego. Nie wiesz jak daleko ona będzie od naszego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa- do Juliac IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:12 Powiem Ci tak - byłam tam w dzień powszedni i w weekend o różnym porach dnia. Ja tam nic nie słyszę, ale może mam skrzywienie, bo mieszkam w centrum Warszawy. Poprawna według mnie jest w takiej odległości jak Wał, ale z drugiej strony. Weź sobie segment gdzieś w środku osiedla po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 27.10.05, 12:19 Mam już zarezerwowany przedostatni od ulicy NOWO-ZABIELSKIEJ (nie chciałam mieć również blisko tej ulicy jak ją kiedyś wybudują)Co myślisz o jego lokalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:31 To zależy - ja wolę w środku, bo zakładam, że jeśli jest ulica za płotem, to będą i samochody. Zarówno te jadące jak i parkujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:32 Ja mam naroży w środku osiedla, bo plan Brandt SA zakładał, że przy segmencie naroznym od Nowozabielskiej będą miejsca parkingowe. A może śmietnik dla całego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT -DO AGA Sęczkowa 27.10.05, 12:40 Czyli Ty masz bliżej Sęczkowej. Ja bębę miała po drugiej stronie Nowozabielskiej co Ty. Przeostatni od ulicy. Na szczęście nic nie ma w planach o parkingach czy śmietnikach. Boję się tylko o 4-pasmówkę którą mają wybydować za Poprawną. Masz może jakiś link którędy ona będzie przebiegała? Poza tym osiedle jest super. Kameralne, blisko szkoła, przedszkole. A ja mam dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT -DO AGA Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:42 Nie słyszałam o tej ulicy, ale popytam.Mam segment między Nowozabielską a starą częścią Sęczkowej, dokładnie na wysokości szkoły. Ja dzieci nie mam, ale planuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT -DO AGA Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:52 www.transprojekt.gdansk.pl/projekty/drogi/Siekierkowska/prezentacja/pliki/frame.htm Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 27.10.05, 12:12 Gość portalu: Alojzy napisał(a): > A czy mają jeszcze w sprzedaży 112-metrowe segmenty narożne? > Jak tam jest z mediami? Wiem że Brandt preferuje ogrzewanie elektryczne, bo nie Mają jeszcze w sprzedaży 115 metrowe segmenty(okazało się że one mają 115m) narożne. Jeżeli chodzi o gaz również jest. A termin oddania to sierpień-wrzesień 2006 > > > Nigdzie nie jest też napisane, kiedy mają być one gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojzy Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.10.05, 16:31 Dzięki za info. Do tej inwestycji przekonuje chyba tylko doskonała lokalizacja komunikacyjna i niewygórowane ceny - wszystko inne - architektura tych domków i najbliższe okolice (pustkowia pod każdym względem) są ogromnym minusem. jeszcze się zastanowię.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 16:34 Nie można mieć wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 28.10.05, 23:39 Aga, Chyba popełniłam gafe. Zarezerwowałam lewy segment, a jestem praworęczna. Co Ty o Tym myślisz i jaki Ty masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:03 Hmm, u mnie nie ma lewy czy prawy, bo ja kupiłam u innego developera. Mam garaż po prawej stronie od drzwi wejściowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:13 Rzuciłam okiem na plany Twojego segmentu i szczerze mówiąc to chyba nie ma znaczenia, czy segment jest prawy czy lewy. Raczej kieruj się tym, co uważasz za bardziej Ci odpowiadające. Ja akurat chciałam miec garaż po prawej stronie domu i kuchnię też po prawej od korytarza, ale to juz są indywidualne preferencje. Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 29.10.05, 00:20 Ale wydaje mi się że w lewym segmencie większość drzwi otwiera się lewą ręką, co jest nie wygodne dla praworęcznych. Nie wiem, ja sie wcale na tym wszystkim nie znam .... Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 29.10.05, 00:24 Ale dzięki za info. Może Ty coś poradzisz, bo ja się kompletnie na tym wszystkim nie znam. jak patrze na te plany ..... Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 29.10.05, 00:28 www.brandtsegmenty.waw.pl nie wiem czy masz tą stronę ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:42 Tak, iwem o tej stronie. Trudno mi radzić, bo to juz naprawde sprawa preferencji, po której stronie ma co być. Może lepiej zobaczyć, co jest za tym segmentem i wybrać najpierw miejsce, a potem numer segmentu? Ja mam na tyłach szkoły, początkowo nie chciałam, ale bardziej mi zależało na segmencie z środku, a nie z brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 29.10.05, 12:02 Aga, u mnie zarówno lewy jak i prawy leżą blisko siebie (jeszcze sporo jest ich dostępnych), także pozostała mi tylko decyzja czy lewy czy prawy. Ale ja nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało w rzeczywistości. Pozatym boję się że jak jestem praworęczna i cała moja rodzina to trudno nam będzie przestawić się na lewą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 12:05 Wierz mi, nie bedzie to miało żadnego znaczenia. po prostu weź plany obu wariantów i pomyśl, co byś chciała. Prawo- czy leworęczność nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 12:09 zarówno w prawym jaki i lewym segmencie drzwi są rózne - raz prawe raz lewe. Zalezy to od tego czy mogą się w daną strone otwierać. Mi jakos bardziej pasuje układ segmentu prawego, ale to nie jest podyktowane jakimis ważnymi względami, raczej przyzwyczajeniami, co ma po której stronie obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 29.10.05, 12:15 Dzięki mi się też wydaje że prawy jest lepszy. Może się jeszcze uda zamienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:40 Nie, ty decydujesz, w którą strone otwierają się drzwi, bo je kupujesz za własne pieniądze, nie masz ich pewnie w standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT -DO ABC Sęczkowa 29.10.05, 11:58 Wiem,że ja kupuję sama drzwi, ale czasami nie można wstawiać jakie się chce, tylko jakie pasują, ze względu na funkcjonalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT -DO ABC Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 12:03 Najwygodniej zawsze jest wstawić drzwi lewe, czyli takie, które otwierasz prawą ręką. Czasami się to nie udaje, ale zwróć uwagę. lewe to takie, które otwierają się zgodnie z kierunkiem wkszówek zegara. Stoisz przed nimi, otwierają się one do środka, klamke masz po lewej stronie, a zawiasy po prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
juliac1 Re: BRANDT - Sęczkowa 29.10.05, 00:21 Ale dzięki za info. Może poradzisz który lepszy?prawy czy lewy? Widzę że się bardziej orientujesz, a ja jestem zielona jak no te plany pztrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: BRANDT - Sęczkowa 02.11.05, 14:52 Szanowne panie, tą ożywioną ekscytującą dysputę sugeruję ograniczyć do wymiany maili między sobą. Nas tu nie interesuje, kto jest leworęczny, akto nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:54 Czesiu, ale z Ciebie numer :) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek-agent Re: BRANDT - Sęczkowa - do AGI 07.11.05, 11:12 Witam sąsiadkę... Właśnie dzisiaj po wielu tygodniach idziemy podpisać umowę z Brandtem SA (nie zoo). Prześledziłem historię forum i wychodzi mi na to że będziemy "bliźniakami" (chociaż to się nie najlepiej kojarzy..) w tym samym ciągu zabudowy (z przeciwległych krańców). Od niedawna mamy szczególowe plany i jesteśmy na etapie wstępnych prac aranzacyjnych......... A jak to wyglada u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa - do AGI IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:43 Podaj, proszą, adres mailowy. Jest nas więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek-agent Re: BRANDT - Sęczkowa - do AGI 07.11.05, 11:46 Wszystkie posty na forum odpowiadają uzytkownikom zalogowanym, którzy posiadają konta pocztowe na portalu gazeta.pl. Jak klikniesz "uzytkownika" pojawi się ekran umozliwiajacy wysłanie maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa - do AGI IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:47 No ja nie posiadam i nie czuję chęci posiadania :) Jaki numer segmentu kupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek-agent Re: BRANDT - Sęczkowa - do AGI 07.11.05, 12:04 Masz Gadu-Gadu ? Mój mail bolek-agent@gazeta.pl. Segment 16/III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa - do AGI IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:40 Ok, wysyłam maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 08:56 witam no to chyba bedziemy sasiadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 09:33 Super, a który masz segment? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 11:05 nr 2 ten 115m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 11:06 a Ty ktory masz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:28 Ja mam nie u tego Brandta :) 115 metrów ma Brandt Sp. z o.o., ja kupiłamu u Brandt SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 11:44 aha, ale to i tak obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc2 Trzy pietra IP: 195.42.249.* 22.11.05, 12:25 Przeciez te trzy pietra to dramat. Codzienne bieganie po schodach i to jeszcze 2 poziomy. Nie wyobrazam sobie jak mozna mieszkac w takim domu, a juz szczegolnie z malymi dziecmi. Poza tym salon dwadziescia pare metrow i to jako jedyny pokoj na parterze. Az cisnie sie na usta parafraza z Machulskiego "Co z jełop zamówił" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Trzy pietra IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 12:29 No śliczny post. Cóż za poziom wypowiedzi. Wyjście jest jedno - nie kupować i nie pisać bzdur komuś, kto kupił, bo mu się podoba. Wszystko jest kwestią gustu, prawda? A kwestią kultury jest zachować wredne komentarze dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc2 Re: Trzy pietra IP: 195.42.249.* 22.11.05, 13:58 Prosze sie nie obrazac. To tyczyło osoby, ktora wymyslila ta konstrukcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Trzy pietra IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:10 Trafiłeś nie na to forum, ten developer nie buduje segmentów, o których piszesz. Masz na myśli Brandt Sp. z o.o, czyli nie to forum, bo to jest o Brandt SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka 301 Re: Trzy pietra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:52 Aga poniewaz sa dwie firmy Brandt, warto pamietac o koncowka S.A. i Sp.zo.o. , mnie sie w pierwszym momencie pomieszalo, ale teraz juz mam pojecie.Napewno nalezy pisac cala nazwe firmy zeby nie bylo roznego rodzaju nie domowien.Ja trafilam do Brandta sp.zo.o. narazie tylko telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Trzy pietra IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:57 Tak, ale gdy ja rozpoczęłam ten wątek, to Brandt Sp. z o.o jeszcze nie sprzedawał niczego nowego na Sęczkowej i jakoś tak się pomieszało potem. Odpowiedz Link Zgłoś
skibka2 Re: BRANDT - Sęczkowa 24.11.05, 20:05 Witam serdecznie, Kupilismy segment na Seczkowej. Takze bedziemy sasiadami :-)). Napisz do mnie prosze na adres gazety zebym miala kontakt do Ciebie bo pewnie trzeba bedzie omowic kilka spraw dotyczacych naszego osiedla i nie tylko ;-))). Pozdrawiam goraco Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:01 Sprawdź pocztę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: BRANDT - Sęczkowa IP: 217.153.131.* 23.12.05, 17:08 witam! byc moze tez bedziemy sasiadami.... planujemy albo 13, albo 17... czekamy tylko na odpowiedz banku, czy udzieli nam kredytu...czas ucieka i strasznie sie dluzy...ale milo Was wszystkich poznac i byc moze, kiedys spotkamy sie na wspolnym grillu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:44 Witaj, nie zaglądałam tu dawno :) Kupiliście u Brand SA? Odpowiedz Link Zgłoś
monterka1 Re: BRANDT - Sęczkowa 17.01.06, 17:14 hej. tu agu. kupilismy w brandt sp z o.o. a co do pytania kolegi ile kosztuja oplaty - okolo 150zl za prad, okolo 100 za wode i zima za ogrzewanie pewnie wyjdzie z 400zl za gaz... Odpowiedz Link Zgłoś
tayson2 Re: BRANDT - Sęczkowa 18.01.06, 19:47 Cześć wszystkim. Szukamy sąsiadów którzy będą mieszkali w segmencie obok. Właśnie dzisiaj podpisaliśmy wstępna umowę na segment nr 17 przy ul.Seczkowej (115m) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliacz1 Re: BRANDTdo tayson2 - Sęczkowa IP: *.ascom.com.pl 01.02.06, 08:52 Witam, kupiliście w BRAND S.A. czy zoo? Ja mam segment 115m2 nr 16 w BRAND SP. zo.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.broadband.pl 16.01.06, 11:25 Witam Czy wiecie Państwo jakie są koszty takiego segmentu (112 m2) chodzi mi o jakiś czynsz i ogrzewanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwy? Re: BRANDT - Sęczkowa IP: *.eranet.pl 21.01.06, 21:20 Szanowni forumowicze, jestem klientem firmy Brandt - kupiłem w 2005 gotowy już segment po drugiej stronie ulicy. Z przykrością stwierdzam, że zostałem wmanewrowany w wielkie kłopoty. Sąd nie chce obecnie uznać mnie za właściciela działki, mimo, że zapłaciłem firmie Brandt całą kwotę i podpisałem ostateczny akt notarialny. Powodem jest spór między faktycznymi dotychczasowymi właścicielami gruntu a deweloperem. Nie jestem sam z tym problemem - wszystkie 24 segmenty mają podobną, niewesołą, sytuację prawną - żaden nie ma jeszcze założonej księgi wieczystej. Czujemy się przez tą firmę oszukani i nie pozostało nam nic innego niż wystąpienie na drogę prawną. Mimo deklarowanej chęci kompromisowego rozwiązania sporu, propozycje składane przez firmę są żenujące (na spotkaniu usłyszeliśmy m.in. żebyśmy zgodzili się na unieważnienie podpisanych aktów notarialnych i podpisali nowe o zmienionej treści). Przed podpisaniem jakichkolwiek umów - sugeruję rozmowę z którymkolwiek z mieszkańców poprzedniej inwestycji firmy Brandt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliac1 Re: BRANDT do gość: szczęśliwy?- Sęczkowa IP: *.ascom.com.pl 01.02.06, 08:55 witam, Mam pytanko. Czy kupiliście segment w Brandt S.A. czy Brandt Sp. zo.o.. Trochę zaczęłam się niepokoić po przeczytaniu Twojej wypowiedzi ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: BRANDT do gość: szczęśliwy?- Sęczkowa IP: 217.17.37.* 02.02.06, 23:43 Kochani, zycze powodzenia we wspolpracy z Bracmi Wysinskimi ! Swoim kombinowaniem dorownuja innym znanym z telewizji braciom. Na opisanie ( w skrocie ) wszytskich perypetii z brandtem nie starczyloby tu miejsca. Niedowiarkom doradzam konsultacje z mieszkancami. Tym, ktorym udalo sie juz segmenty kupic, serdecznie wspolczuje. Macie najblizszy rok ( moze dwa ) z glowy na rozwiazywanie roznych zawilosci prawno-gruntowych . Pozdrawiam serdecznie . Sąsiad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sęczkowa 24 Re: BRANDT do gość: szczęśliwy?- Sęczkowa IP: 212.8.174.* 21.03.06, 14:44 Tak, te dwie firmy (BRANDT + AJAX) to nieźli oszuści... Wszystkich chętnych namawiam na rozmowę z mieszkańcami osiedla Sęczkowa 24 o przekrętach z gruntem. Każdy chce zarobić, ale tylko niektórzy starają się uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: BRANDT do gość: szczęśliwy?- Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:38 Chce kupić segment od Brandta wiec wybrałem sie na Sęczkową 24 ale niestety nie znalazłem tam żadnych segmentów !!! więc może koledze się co pozajączkowało i nie wie gdzie mieszka ? Przy okazji ze strony dowiedziałem się że Ajax nie buduje na Sęczkowej . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sęczkowa 24 do 'dociekliwy' IP: *.bas.roche.com 24.04.06, 18:42 Juz wyjasniam. Chyba faktycznie nie o taki adres chodzi - trzeba sie wybrac na ul. Sęczkową 68. Sprawe znalem z drugiej reki i dlatego sie pomylilem (nota bene kolego 'dociekliwy' wcale nie pisalem, ze tam mieszkam). Odpowiedz Link Zgłoś
margo.oleks Re: BRANDT - Sęczkowa 22.03.06, 08:01 Przyłączam się do tego co powiedział na tym forum Szcześliwy? Moja znajoma też chciała kupić w Brandt i przy sprawdzaaniu w urzędach dowiedziała się nieciekawych rzeczy i mimo straty pewnych pieniędzy wycofała się z tej inwestycji. Pytała również notariusza, który jej odradził wchodzenie w tak niepewne i zagmatwane inwestycje. ja nie jestem w to zaangażowana, ale czytam to forum i pisałam o tym swego czasu przestrzegając ludzi na tym forum, ale wtedy jeden z Was mnie zbeształ i nazwał wichrzycielem. Życzę zatem powodzenia i współczuję. Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: BRANDT - Sęczkowa 22.03.06, 10:10 Brandt SA jest włąścicielem gruntów, na których obcenie buduje, ale wiem, że w poprzedniej inwestycji tak nie było. Mam przed sobą wyciąg z KW, u nas wszystko jest ok, jesli chodzi o kwestię prawną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gac Re: BRANDT - Sęczkowa - do AGI IP: *.aster.pl 09.06.06, 22:02 witaj kupilem domek na seczkowej domek nr 20 w brandt s.a. rzecz jasna. napisz do mnie bo czytalem ze jakas wieksza grup sie zebrala. moj maila to: bartek.k@plusnet.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: BRANDT - Sęczkowa róg Burakowej IP: *.devs.futuro.pl 05.07.06, 10:37 My zarezerwowalismy segment 3 na seczkowej róg burakowej. Chetnie nawiązemy kontakt z przyszłymi sąsiadami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: BRANDT - Sęczkowa róg Burakowej IP: *.tele2.pl 05.07.06, 20:08 Uwaga!Uwaga! Nie chcę nikogo straszyć, ale przestrzegam przed interesami z firmą BRANDT i Ajax (nie ma to wielkiego znaczenia która buduje, gdyż jako firmy rodzinne wywodzą się z jednego pnia; zresztą sam Brandt chyba też sie nie tak dawno rozdwoił na o.o. i SA).Historie błędów w inwestycjach tych firm są na prawdę nieprzyjemne,a wyegzekwowanie czegokolwiek po podpisaniu umowy niemożliwe. Jeżeli chodzi o Sęczkową róg Burakowej to jak na razie budowa ta rozpoczeła się bez pozwolenia na budowę i nie spełnia warunków technicznych okreslonych w Rozp. Min. Infrastruktury. Mam nadzieję, że zostanie zablokowana, ponieważ działalność tych firm na terenie Wawra wskazuje niestety na jakieś matactwa i korupcję miejsowych urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
margo.oleks Re: BRANDT - Sęczkowa róg Burakowej 06.07.06, 15:48 Jestem tego samego zdania co przedmówca, ale zdaje się że do nikogo na tym forum to nie dociera!!! Już pisałam w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: BRANDT - Sęczkowa róg Burakowej IP: *.odihr.osceint / 194.181.183.* 18.07.06, 11:39 czesc.a my zarezerwowalismy 18 tke .mamy nadzieje,ze wszystko sie dobrze ulozy z budowa wbrew niepochlebnym opiniom na forum.Pozwolenia na budowe maja i sa wlascicielami 4 dzialek , na ktorych beda budowac.ciekawe czy cos juz sie ruszylo na placu? pozdrawiam przyszlych sasiadow:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: BRANDT - Sęczkowa róg Burakowej 18.07.06, 12:19 A która to inwestycja? Przy Burakowej czy Sęczkowa 64? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeerry Re: BRANDT - Sęczkowa róg Burakowej IP: *.chello.pl 08.09.06, 17:23 Przyszłych mieszkańców osiedla na rogu Burakowa / Sęczkowa (Pod wierzbami) zapraszam na www.podwierzbami.pl - od jakiegoś czasu funkcjonuje już tam dedykowane forum :) Odpowiedz Link Zgłoś