Gość: Kama IP: 217.153.35.* 13.09.02, 16:27 witam przyszlych sasiadow :))sasiedzi z C1 maja juz dluuga liste dysk., nie mozemy byc gorsi :) pozdrawiam, d. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: EBEJOT bud. C2 IP: 213.76.146.* 13.09.02, 16:38 Witam Sąsiadkę Przeczytaj mój wpis na wątku dotyczącym poddasza !!! Pozdrawiam Michał C2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 16.09.02, 10:51 Witam przyszłych sąsiadów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: EBEJOT bud. C2 IP: 213.76.146.* 16.09.02, 12:30 Witam Jak już zawiązaliśmy wątek budynku C2, to proponuję przyznawać plusy i minusa za różnego rodzaju "posunięcia" EBEJOT. Na dobry początek przyznaję plusa pracownikom biura sprzedaży za fachowe porady jakie otrzymałem, a które pomogły mi w sensownym naniesieniu zmian w projekcie mojego mieszkania. Dodam, że jak na razie jestem równie mile obsługiwany po kupnie mieszkania, jak i przed, co nie zawsze jest regułą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 16.09.02, 14:54 to prawda co napisałeś Michale. Generalnie jesli chodzi o ebj to nie mam większych zastrzezen. No moze zwiekszylabym tylko odleglosc miedzy blokami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 18.09.02, 13:38 co do odleglosci miedzy blokami-rzeczywiscie minus, ale fachowosc i ogolnie kompetencje pracownikow - duzy plus; ja jestem na etapie planowania elektrycznosci, mam to zrobic w tym tygodniu, a jak u Was? pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 18.09.02, 14:03 ja jestem na dokładnie tym samym etapie. Już oddałam poprawki. Mają mi zrobić nowy rysunek mieszkania, ale znów wymyśliłam cos nowego, bo najlepiej byłoby zobaczyć mieszkanie i dopiero wszystko zaplanować. Czy to prawda, że po podpisaniu wszystkich zmian nie będize mozna juz żadnych nanosić? Przecież takie sprawy jak elektryka załatwia się na końcu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.09.02, 09:03 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów z C2. Czy wiecie może czy na tym polu (w stronę alej od naszego bloku) będą jeszcze bloki? Miło byłoby mieć tam jakiś ładny park, bo chyba nie ma nigdzie blisko takiego Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: EBEJOT bud. C2 IP: 213.76.146.* 19.09.02, 09:07 Zapraszam na: skorosze.pl/phpbb/index.php, tam dałem odpowiedź na Twoje pytanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.09.02, 11:40 ok, dzięki Michale. Mam jeszcze jedno pytanie. Komu właściwie płaci się czynsz po odbiorze lokalu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.09.02, 12:20 Właśnie, jeśli ma się mieszkanie kupione do spóldzielni to pewnie do spółdzielni, a w tym przypadku gdzie ? Do ebj ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 19.09.02, 16:23 to prawda, ze ciezko myslec jak sie nie widzi,ale chyba lepiej teraz,potem jak juz stoi mozna zmieniac, ale juz sie placi...co do elektryki chyba tak samo, bo wszystko idzie pod tynkiem, w scianach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.09.02, 13:28 Pytanie do Doroty. Czy zostawiasz wszysko co proponuje ebj? (drzwi, kaloryfery itd.) Ja ze wszystkiego chyba zrezygnuje, oprócz parapetów i drzwi wejściowych (gerda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 19.09.02, 16:18 Janusz, zostawilam drzwi wejsciowe i parapety, bo szczerze mowiac tak wygodniej, a robienie parapeyow np jest chyba dosc klopotliwe? poza tym przesuwam wlasnie scianki, nie bardzo moge sobie poradzic z kuchnia, poniewaz mam pokoj z aneksem i nie moge sie zdecydowac czy kuchnie wogole czyms odgradzac, murkiem?barkiem? czy moze zostawic puste i postawic tam potem jakis fajny meblowy barek np, albo stol... ciezkie decyzje:( pozadrawiam wszystkich sasiadow :)) D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: EBEJOT bud. C2 IP: 213.76.146.* 20.09.02, 09:14 A dlaczego rezygnujecie z kaloryferów ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 19.09.02, 16:19 ale z drzwi wewn. zrezygnowalam, bo oni maja beznadziejne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: płatności czynszu IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 23.09.02, 17:09 nie płaci się ebejotowi tylko na konto wspólnoty mieszkanowej w celu pokrycia kosztów ogólnej eksploatacji i zarządu, wywożenia śmici sprzątania osiedla światła na klatkach itd. wspólnota opłąca zarządcę i on się oto wszystko troszczy: żeby trawniki były zielone: zapraszam na skorosze III. dag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 10:44 jasne, dzięki Ja zostawiam tylko paraperty i kaloryfery (oprócz łązienki) bo resztę mają do kitu. Aha, mam jeszcze te drzwi niby antywłamaniowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 10:52 Myslicie, ze u nas też tak ładnie wszystko wykończą przed blokami? POdobno "w środku C1" też ma być plac zabaw, ale drzew to raczej nie posadzą między blokami bo chyba za bardzo nie mogą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 11:16 jak to nie mogą ? dlaczego? Mi powiedizeli, że w środku C1 będzie zieleń, plac zabaw i miejsca parkingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 24.09.02, 13:06 ja tez jestem za zielenia,generalnie im wiecej tym lepiej, zgodzicie sie? niestety wczoraj bylam w EBJ swiadkiem rozmowy, podczas ktorej jakis nie-fajny sasiad z A4 skarzyl sie, ze ma miejsce park.pod drzewem i mu liscie spadac bede... przepraszam, ale to chyba jakis kretyn....pozrowienbia dla wszystkich C2-wiczow:) Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 13:43 to rzeczywiście jakiś kretyn. Powienien się cieszyc, bo chociażby samochód będzie stał w cieniu. NIe wiem czy tam będzie zieleń. Jakaś trawka i krzaczki napewno, ale drzewa nie sądze. Gdzie masz Dorota mieszkanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 24.09.02, 14:21 Kasiu, ja klatka A, na 2 pietrze, a Ty ? ja mysle, ze drzewek im wiecej tym lepiej, bedziemy walczyc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 14:33 NIe wiem czy drzewka mogą zasadzić, bo przecież wszędzie "pod spodem" będą garaże, ale w miarę możliwosći, pewnie że będziemy walczyć. Ja na razie piętro II, ale nie mam pojęcia która klatka. W każdym razie mam okna od strony C1 i C3. "Na razie" bo zastanawiam się nad zmianą mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 24.09.02, 16:35 ja mam okna na pole, zreszta dlsatego wybralam to mieszkanko,a ty na co chcesz zamienic?a mozesz jeszcze, podpisalas juz umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 10:35 Chcę zamienieć na trochę większe mieszkanie, na tym samym piętrze z oknami na pole. Jeśli nie zasadzą nam drzewek to same sobie zasadzimy na polu :-)) Podobno na tym polu mają się kiedyś pojawić domki jednorodzinne, chociaż lepiej gdyby był tam jakiś ładny, duży park. Ale się rozmarzyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 12:32 Jateż mam okna od pola. Jestem za dużym parkiem. MOze sami zasadzimy drzewka, chociaż przy drodze ? ale nie wiem czy tak mozna Wielbiciel zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ch Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 12:55 Mam pytanie, ponieważ też lubię zieleń. Gdzie dokładnie chcecie sadzić te drzewka. Przed budynkiem są ogródki mieszkańców parteru, następnie miejsca parkingowe i uliczka. Dalej znajduje się pole, które jest czyjąś własnością. To gdzie dokładnie mielibyśmy posadzić te drzewka ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 13:01 Pierwsze słyszę, że mają być ogródki. A jesli chodzi o sadzenie drzewk to pogadac sobie nie mozna? A moze ewentualnie w tym "rządku" gdzie jest takie duże drzewo przed C1 ? Albo najlepiej posadzmy sobie na balkonie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 13:42 Nie obrażaj się, absolutnie nie neguję pomysłu z drzewkami, jestem za. Jestem tylko ciekawy gdzie to miałoby być (chodzi mi o stronę od pola, bo tam kupiłem mieszkanie). Co do ogródków, to w mojej umowie stoi, że mam wyłączne prawo do korzystania z ogródka pod moimi oknami (mam mieszkanie na parterze). Ogródki będą znajdować się na podwyższeniu, na dachu garażów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 14:24 ok :-) Duży będziesz miał ten ogródek? Bo możesz ewentualnie w nim zasadzić sobie ładną choinkę i masz zielono przez cały rok. Chociaż choinka nad garażami chyba odpada. MOże jednak da się cos wykombinować przy drodze. Swoją droga, ciekawe czy ebj sie postara o jakas zielen po drugiej stronie czy tylko od strony wew. ? A nie wiesz moze co tam ma w koncu byc na tym polu? Bo jeśli tam nie daj Boże wyrośnie jakiś supermarket :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 14:25 ok :-) Duży będziesz miał ten ogródek? Bo możesz ewentualnie w nim zasadzić sobie ładną choinkę i masz zielono przez cały rok. Chociaż choinka nad garażami chyba odpada. MOże jednak da się cos wykombinować przy drodze. Swoją droga, ciekawe czy ebj sie postara o jakas zielen po drugiej stronie czy tylko od strony wew. ? A nie wiesz moze co tam ma w koncu byc na tym polu? Bo jeśli tam nie daj Boże wyrośnie jakiś supermarket :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ch Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 14:58 Ogródek będzie szerokości mieszkania i na 3-4m od okien. Możesz obejrzeć jak wyglądają takie ogródki na Skorosze III. Ogródek odbieram jako formę rekompensaty za niewygody związane z posiadaniem mieszkania na parterze. Jeśli chodzi o to co wyrośnie ewentualnie na polu to przeczytaj moją wypowiedź na: skorosze.pl/phpbb/index.php. Piotr ma rację, o zieleń jak dotychczas skutecznie dbało EBJ i oby tak dalej :-) Pozdrawiam P.S. Ponieważ "pech" chciał, że obaj nosimy jednakowe imię, to ustalmy kto jak się będzie podpisywał. Jeśli chcesz być "M" to ja będę Michał, a jeżeli chcesz być Michał to ja będę Michał Ch. Wybieraj :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: płatności czynszu IP: 212.244.106.* 25.09.02, 14:19 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Chcę zamienieć na trochę większe mieszkanie, na tym samym piętrze z oknami na > pole. Jeśli nie zasadzą nam drzewek to same sobie zasadzimy na polu :-)) > Podobno na tym polu mają się kiedyś pojawić domki jednorodzinne, chociaż lepiej > > gdyby był tam jakiś ładny, duży park. Ale się rozmarzyłam... Witaj Kasiu, Niestety chyba Cię rozczaruję, ale wydaje mi się, że parku to tam nie będzie, bo jest to teren prywatny. Ale też Cię pocieszę, raczej mało prawdopodobne, aby tam stanęły jakieś wieksze budynki - linia wysokiego napięcia. Poza tym Ebejot - zapewnia infrastrukturę osiedla wyrażajacą się w zieleni. Czy ładną czy brzydką - rzecz gustu. Ważne, że jest zielono, drzewka też są, nawet wysokie świerki, ale posadzone w odpowiednich miejscach, bądź odpowiedniej wysokości - Michał może być też spokojny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 14:29 do Piotrka, no to dobrze, ale my mamy okna "od pola", a tam pewnie drzewek nie zasadzą, bo nie ma już miejsca :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: płatności czynszu IP: 212.244.106.* 25.09.02, 15:55 Gość portalu: M napisał(a): > do Piotrka, > no to dobrze, ale my mamy okna "od pola", a tam pewnie drzewek nie zasadzą, bo > nie ma już miejsca :-(( do Michała, Szczegółów zagospodarowania Waszego osiedla nie znam (mieszkam w A4), a w C2 mieszkać będzie mój znajomy, ale od wewnetrznej strony budynku. Zamiast łamać sobie głowę przypuszczeniami zapytaj o to w Ebejocie. Nie chciałbym chwalić ich ponad miarę, ale napewno bez problemu udostępnią Ci do wglądu dokładny plan zagospodarowania terenu wokół Twojego budynku. Mało prawdopodobne byłoby, nie oddzielenie drogi dojazdowej od pola, choćby wąskim skrawkiem zieleni. Zapytaj w firmie. Pozdrawiam.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 16:09 ok, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ch Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 16:13 W EBJ wiedzą tylko tyle, że jest to pole prywatne. Popytałem się jednak w UG i powiedziano mi, że pole przeznaczone jest pod budownictwo mieszkaniowo- usługowe, a dokładnych wytycznych nie ma. Wnioskować można, że supermarketu nie będzie, bo jest ich kilka w pobliżu (właśnie buduje się nowy na tyłach B1), a co do budownictwa mieszkaniowego, to problem stanowią linie wysokiego napięcia przechodzące nad działką. Chyba, że ktoś zniesie je pod ziemię. Jest to jednak dodatkowy koszt, który podrożył by potencjalną inwestycję. Tak czy inaczej zostajemy na razie w niepewności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 16:20 teraz już nie wiedzą ? Jak pytałem w tamtym roku, powiedzieli mi w ebj, ze tam będą domki jednorodzinne (budowane przez ebj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: płatności czynszu IP: 212.244.106.* 25.09.02, 16:28 Gość portalu: Michał Ch napisał(a): > W EBJ wiedzą tylko tyle, że jest to pole prywatne. Popytałem się jednak w UG i > powiedziano mi, że pole przeznaczone jest pod budownictwo mieszkaniowo- > usługowe, a dokładnych wytycznych nie ma. Wnioskować można, że supermarketu nie > > będzie, bo jest ich kilka w pobliżu (właśnie buduje się nowy na tyłach B1), a > co do budownictwa mieszkaniowego, to problem stanowią linie wysokiego napięcia > przechodzące nad działką. Chyba, że ktoś zniesie je pod ziemię. Jest to jednak > dodatkowy koszt, który podrożył by potencjalną inwestycję. Tak czy inaczej > zostajemy na razie w niepewności. > > Pozdrawiam Rzeczywiście, supermarketów w okolicy mamy dostatek i kolejny z pewnościę nie jest nam potrzebny. A co do lini wysokiego napięcia, tej z pewnością nie wkopią. Zobacz jak usytułowane są budynki za "Vitterą", niedawno wybudowane, gdyby planowali jakaś przebudowę napewno uwzględnił by to inwestor. PS Postaw się w mojej sytuacji - z okna A4 widzę budowę Exbudu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ch Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 16:35 Ok, nie będę się upierał. Napisałem tylko to czego się dowiedziałem, a o zniesieniu drutów pod ziemię mówiono mi chyba w ... EBJ. Być może EBJ właśnie z powodu drutów (kto chciałby mieszkać pod drutami, podobno jest to szkodliwe) zrezygnował z budowy domków jednorodzinnych. Pożyjemy zobaczymy :-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: płatności czynszu IP: 212.244.106.* 25.09.02, 16:20 Gość portalu: Dorota napisał(a): > ja tez jestem za zielenia,generalnie im wiecej tym lepiej, zgodzicie sie? > niestety wczoraj bylam w EBJ swiadkiem rozmowy, podczas ktorej jakis nie- fajny > sasiad z A4 skarzyl sie, ze ma miejsce park.pod drzewem i mu liscie spadac > bede... przepraszam, ale to chyba jakis kretyn....pozrowienbia dla wszystkich > C2-wiczow:) Dorota Witam Piotr, Podczas pierwszego spotkania ze wspólnotą właśnie A4, inny facet nie mógł pogodzić się z tym, że będzie musiał będzie płacić czynsz za garaż, który wykupił z mieszkaniem. Myślał, że bedzie za darmo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 11:06 witam wszystkich,1 dzien mnie nie bylo,a tu prosze-niezla dyskusja sie rozpetala a'propos zieleni:)KASIU-pewno,ze bedziemy same sadzic drzewka,a co:)) co do pola, to rzeczywisce linia pojdzie pod ziemie,jak wiekszosc linii w stolicy,a tam maja byc jakies budynki,ale mysle, ze to jeszcze troche czasu,w kazdy razie na pewno nie bedzie pola,moze szkoda?ja juz zakonczylam (nareszcie) zmiany scianek itp, i mam na jakis czas spokoj...a jak u Was?Kasiu - co z zamiana mieszkania? Michal(pierwszy Michal) a ty gdzie masz mieskzanko, ktora klatka?pozdrowionko,Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 12:04 cześć Dorotko, cały czas się zastanawiam. Do mnie miał się ktoś odezwać w sprawie ścianek (zatwierdzenia zmian), ale na razie cisza. A drzewka, pewnie że zasadzimy gdzie się da :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 12:24 Kasiu: wiesz, radzilabym ci odezwac sie do nich,zeby nie bylo za pozno,teraz masz zmiany za free,chociaz w sumie oni powinni sie odezwac jak juz bedzie ostateczny termin... ja ciesze sie,ze juz to mam za soba,bo szczerze mowiac nic nie moglam wymyslec,nie mam za bardzo wyobrazni przestrzennej chyba:)ale mam nadzieje,ze to co zobacze nie przerazi mnie...:)no i elektrycznosc tez juz zaplanowalam i dalam im plan,zreszta powiem ci ze oni mnie poganiali sami...moze to zalezy od handlowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 13:12 Ja też dałam im poprawiony plan. Mieli zrobic nowy rysunek, ewentualny kosztorys i dać mi do zatwierdzenia. Jak na razie nic nie zatwierdzalam. Mam nadzieje, że wszystko sie wyjasni w przyszlym tygodniu, bo wtedy bede juz wiedziala czy zamianiam mieskzania czy zostaje przy "starym". Dorotko, kupujesz miejsce na poddaszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 13:22 Kasiu: niestety nie kupuje miejsca na poddaszu,bo po prostu nie mam juz na to kasy,troche drogie te miejsca,jak na poddasze...:(ale pewnie by sie przydalo,ja mam male mieszkannko,moze byc problem z upchnieciem gratow,chociaz z 2 strony jestem sama,wiec moze sie jakos zmieszcze:)najwyzej zagrace balkon,bo np rower gdzies musze trzymac...moze bedzie jakies pomieszczenie na rowery itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 13:24 Kasiu: niestety nie kupuje miejsca na poddaszu,bo po prostu nie mam juz na to kasy,troche drogie te miejsca,jak na poddasze...:(ale pewnie by sie przydalo,ja mam male mieszkannko,moze byc problem z upchnieciem gratow,chociaz z 2 strony jestem sama,wiec moze sie jakos zmieszcze:)najwyzej zagrace balkon,bo np rower gdzies musze trzymac...moze bedzie jakies pomieszczenie na rowery itd. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 13:44 dokładnie, trochę drogie to poddasze, ale bardzo by się przydało. Ja mam co prawda zarezerwowane, ale też zobaczę jak będzie z kaską. Masz okna tylko od strony pola ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 13:59 niestety tylko na pole,to jest wogole duza wada ze mieskzania w EBJ maja okna tylko na jedna strone,oprocz naroznych oczywiscie,ale tych juz nie bylo jak kupowalam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 14:23 ja mam własnie narożne :-)) To mieszkanie do którego mam zamiar się przenieść ma okna na pole, ale zaczynam się obawiać czy tam nie postawią czegoś okropnego, bo właściwie samo pole jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 16:05 no narozne to bardzo fajne, chociaz zalezy tez na co okna...generalnie zawsze sie ma cos przed oknem,bloki nie stoja przeciez w odosobnieniu,ja tez bralam pod uwage strone swiata,bo naroznego od polnocy np.to bym nie chciala,ale mysle ze to wszystko rzecz gustu i kwestia przyzwyczajenia,bedzie fajnie,zobaczycie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malik Re: płatności czynszu IP: 2.4.STABLE* / *.gazeta.pl 26.09.02, 16:55 Gość portalu: Dorota napisał(a): > to rzeczywisce linia pojdzie pod ziemie,jak wiekszosc linii w > stolicy No z tym zaglebianiem linii napowietrznych to nie tak do konca. Wlasciciel tych linii ma problemy z okablowaniem linii w centrum (koszt 1 km to okolo 5 000 000 PLN), a co dopiero tutaj. Byc moze gdyby koniunktura w budownictwie bylaby lepsza to deweloper dogadal by sie ze STOEN-em (tak jak w okolicach Powstancow Slaskich, Wlodarzewskiej, Pulawskiej). A tak to wypada tylko pomarzyc o parku i drzewach, ktore zakryja linie 110 kV. PS Sa miejsca w W-wie gdzie linie te przechodza obok balkonow (ludziska moga suszyc pranie) Z pozdrowieniami - Malik - A3 Skorosze III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 27.09.02, 09:15 Dziękujemy za wyjaśnienia :-). Jeżeli tak to przed naszymi oknami mogą wyrosnąć tylko usługi, chyba, że zdesperowani ludzie będą kupować mieszkania pod drutami. To chyba jednak mało prawdopodobne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 15:37 a nie sądziecie, ze te bloczki są za blisko siebie. Ale szczerze mówiąc chyba tak jest wszędzie. Ja w swoim straym mieskzaniu miałam widok z okna na drzewa, ogroamny trawnik, trudno mi się chyba będzie przestawić na okno sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.09.02, 09:25 Justyna, masz rację. Te bloczki są blisko siebie, ale nie mamy co bardzo narzekać, bo niektórzy mają gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.09.02, 09:28 ale jeśli "na polu" będą usługi to może powstanie tam jakiś obleśny bazarek z budami, po których zamknięciu zostanie wielki śmietnik, brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 27.09.02, 10:28 troche zmartwiliscie mnie tym, ze linia zostanie nad ziemia,jak daleko nasz blok jest od tej linii,ktos wie moze???czy to nie jest zbyt blisko?caly czas szczerze mowiac liczylam na to, ze pojdzie pod ziemie....:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.09.02, 11:20 Rzeczywiście przydałoby się cholerstwo zakopać, ale wtedy mogą postawić tam jakiś 10-piętrowiec, a to też nie za fajnie. Te linie nie są aż tak blisko, w sumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ami psie odchody IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 11:24 Witam serdecznie szanownych sąsiadów, mam do was jedną, małą prośbę, proszę kiedy wyprowadzacie pieski na poranny czy wieczorny spacer dopilnujcie aby nie niszczyły tej ślicznej zieleni za którą wszyscy płacimy... proszę o to zwłaszcza mieszkańców z A4, te krzaki pod oknami jeszcze nie zdązyły się zakorzenić a już walczą z odchodami psimi, to strasznie smutne, zwlaszcza,że niedaleko jest dużo przestrzeni, gdzie mozna wyprowadzić zwierzaki i nawet z nimi pobiegać... pomyślcie o dzieciach, które będą biegac po tych wspólnych trawniczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: psie odchody IP: 217.153.35.* 27.09.02, 11:39 Ami - witamy, spiesze doniesc, ze to jest lista budynku C2,ktory dopiero sie buduje, takze my tu obecni, jeszcze tam nie mieszkamy, a tym bardziej nie wyprowadzamy pieskow.... pozdrawiamy i do zobaczenia w czerwcu 2003:) Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek D Re: psie odchody IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 08:43 Ami - przepraszamy, już nie będziemy. Przyszli mieszkańcy C2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek D EBEJOT-Czy kupujecie miejsca na poddaszu ? IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 11:59 Czy ktoś z Was może wie co będzie między C2 a C3 ? Czy tam też będą miejsca parkingowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: EBEJOT-Czy kupujecie miejsca na poddaszu ? IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 15:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: EBEJOT-Czy kupujecie miejsca na poddaszu ? IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 15:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 15:53 Jacku, tam mają być chyba place zabaw dla dzieci i jakieś krzaczki. Na samochody chyba już tam nie będzie miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 30.09.02, 16:41 miedzy c2 a c3 to chyba bedzie tylko uliczka/chodnik, bo to waskie, a w podworzu, miedzy c1 c2 c3 itd - beda place zabaw no i miejsca parkingowe tez, mysle, ze plany ebj moga sie jeszcze zmienic, c3 wprawdzie juz buduja, ale jak bedzie z c4 c5?teraz taka marna sytuacja ogolnie, ze nie wiem, czy wszystko zrealizuja... dla nasz to w sumie lepiej-mniejsze osiedle:)oby tylko nasze dokonczyli, pozdraiwma wszystkich:))d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 16:46 Myślę, że C2 dokończą (ma już chyba 3 piętra), obawiałabym się o C3, ale chyba powinno być ok. Ale jeśli chodzi o te następne 2 to obawiam się że im już nie wyjdzie. Między C2 a C3 nie będzie chyba żanej uliczki, najwyżej chodnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 09:14 kochana M, C2 to na pewno dokoncza!!to jest nasz bydynek, wszyscy z tej listy bedziemy w nim mieszkac (p. tytul: Ebejot-budynek C2:)) ), i ma juz prawie 5 pieter, wiec dokoncza NA pewno:)) pozdrawiam sasiadow, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 09:15 Trochę optymizmu, na pewno wszystko się uda. Kiedy wiele firm upada, potencjalni klienci szukają "bezpiecznych" firm i kupują mieszkania u nich. Przestaje się tak bardzo liczyć "powierzchowność", a większą uwagę zwraca się na pewność inwestycji. EBEJOT jak na razie z niczym "ważnym" jeszcze nie nawalił i myślę, że na recesji może nawet skorzystać. Powszechnie znane są przypadki, że developer oferuje prześliczne mieszkania w równie prześlicznym osiedlu, tyle tylko, że ...... nie buduje go. Kończy się na zawiedzionych nadziejach, płaczu i zgrzytaniu zębami. Wiem, że nie jest to normalna sytuacja, ale takie są w tej chwili realia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 09:20 witaj Michale, co tam slychac? rosnie nasz buudyneczek, co?:)) a ty ktora klatka jestes? bo ja A, 2 pietro, pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 09:52 cześc Dorota, piętro 4, ale nie wiem któa klatka. NIegdzie nie mam tego napisanego. A Ty skądwiesz któa jesteś klatka? A w ogóle to na jakim jesteś etapie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 09:58 ja mam napisane w umowie ktora klatka, poza tym ta blizej c1 to jest B a ta dalej to jest A,zamknelam juz zmiany scian, zaplanowalam rury i elektryke, kontakty, takie tam, teraz czekam juz chyba nie musze nic zmieniac, pozastaje placic raty...:( a ty jak ? d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 11:17 Michale Jeśli wczoraj podpisywałeś się M, to dzisiaj również się tego trzymaj. Ja już nie wiem jak mam się podpisywać, a Dorota nie wie z kim rozmawia. Pytanie Doroty było chyba skierowane do mnie, a Ty odpowiedziałeś podpisując się tak samo jak ja. Wczoraj, kiedy podpisywałeś się jako M, Dorota zwracała się do Ciebie jak do kobiety :-). Nie ma to wielkiego znaczenia, ale bałagan jest. Pozdrawiam P.S. Ja też kl.A tyle, że parter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 11:35 Witam przyszłych sąsiadów, ja drugie piętro, ale nie wiem która klatka. MOje mieszkanie jest narożne i ma balkon na C1. Czy to w takim razie będzie klatka B ? POdobno mają być trzy klatki wiec moze C ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 11:51 MIchal (ten wlasciwy..)dzieki za reakcje, rzeczywiscie nie wiedzialam z kim rozmawoiam, myslalam, ze z Toba,mam nadzieje, ze 2gi Michal, ktory wczoraj uzywal rodzaju zenskiego, dlatego tak sie do niego zwracalam,zostanie juz M, albo jakos, co by mozna Was odroznic:) KASIU, z tego co wiem, to wydaje mi sie, ze masz kaltke B, ale ja wiem o 2 klatkach, tak mam na planie pietra, wiec chyba dwie... tymczasem budynek rosnie w gore, tak trzymac:) pozdrawiam wszystkich:),d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 12:23 NIe wiecie ile Ebj ma już sprzedanych mieszkań w naszym bloku. Jakiś miesiąc temu mi powiedzieli ze około 30%. To chyba trochę mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 12:49 Kasia, nie strasz... to malo, zaczelam sie bac, wszyscy strasz, zeby nie kupowac, jak jeszcze nie stoi... co myslicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 13:37 Można na to spojrzeć z drugiej strony. Wprawdzie, jak mi ostatnio mówiono, sprzedano ok. połowy mieszkań w C2, co nie jest złym wynikiem na 9 miesięcy przed końcem budowy, to w budynku C1 nie ma już wolnych mieszkań (chodzi o dwupokojowe, bo takie mnie interesowały). Świadczy to raczej o tym, że nasze EBJ cieszy się dość dużym powodzeniem. Jestem ciągłym optymistą i myślę, że wszystko będzie OK. Ostatnio czytałem w gazecie, że ceny mieszkań osiągnęły już dno. Czeka nas jeszcze jakieś pół roku leżenia na tym dnie, a później popyt powoli zacznie przekraczać podaż i ceny pójdą w górę. Dlaczego tak ? A no dla tego, że w 2000 roku wydano ogromną ilość pozwoleń na budowę i po średnio dwuletnim cyklu budowy właśnie w tym roku oddano rekordową liczbę mieszkań. Niestety popyt w związku z recesją załamał się i jest nadpodaż. Developerzy zrażeni taką sytuacją w tym roku wystąpili już o znacznie mniejszą liczbę pozwoleń na budowę i dlatego w kolejnych latach oddanych mieszkań będzie znacznie mniej. Każda recesja kiedyś się kończy, popyt się odrodzi i sytuacja wróci do normy. Tak to widzę (w wersji lekko optymistycznej). Głowa do góry :-) Pozdrawiam P.S. Mam nadzieję, że wyraziłem się w miarę jasno, jeżeli nie do końca to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 13:51 wyraziles sie bardzo jasno i, co wzniejsze, optymistycznie, glowa jest w gorze:) bedzie good:))pozdrawiam, d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasis Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 13:52 Dorotko, bądźmy dobrej myśli. W końcu budowa nie stoi w miejscu tylko cały czas idzie do przodu. Mam do Ciebie pytanie. Czy dałaś im już ostateczne poprawki i zatwierdzilas je? Ja dalam im poprawki, mieli zrobić nowy rysunek i mialam go zatwierdzic. To bylo jakis miesiac temu wiec zaczynam sie obawiac czy nie zrobia mi scian ze straego planu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 14:02 Znowu muszę Was pocieszyć ;-). Byłem wczoraj w biurze bo mijał mój termin naniesienia zmian i dowiedziałem się, że terminy zawarte w umowie służą w zasadzie do motywowania nas, a nie są to terminy jedyne i niepodważalne. Pan, który prowadzi nasz blok powiedział, że w tej chwili nanoszone są zmiany do mieszkań z klatki B, a klatką A zajmie się w następnej kolejności tzn, że do mnie (zainteresowanego kl.A odezwie się za jakieś dwa tygodnie. Ten dodatkowy czas można jeszcze wykorzystać na ewentualne dodatkowe zmiany, gdyby przyszło nam coś do głowy. Przecież nie ma pośpiechu. Po za tym nie bójcie się pytać u źródła. Ja jak na razie na wszystkie swoje pytania dostałem wyczerpujące odpowiedzi i nie mam żadnych podstaw, żeby podejrzewać EBJ o ukrywanie czegokolwiek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 14:18 dzięki Michał. Fajnie, że będziemy kiedyś sąsiadami. Będziesz mieszkał sam ? (jeśli mogę spytać) PS. NIe szukam męża :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 14:30 Kasia I Michal : ja juz zakonczylam zmiany, podpisalam, ze akceptuje i chyba juz nic nie bede zmieniac...chociaz sama nie jestem do konca pewna jak to bedzie wygladac, kurcze, krucho cos z moja wyobraznia :( tez sie ciesze, ze bedziemy sasiadami:) ja bede mieszkac sama (wiem Kasiu, ze pytalas Michala, ale fajnie tu sobie z Wami pogadac:)) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 14:39 Niestety, muszę się wyłamać, będę mieszkał ze swoim "Szczęściem" :-). Pozdrawiam P.S. Nie ma nic złego w szukaniu męża :-), zwłaszcza gdy są "wolne miejsca" w mieszkaniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 14:59 ja też Michałku będę mieszkać ze swoim Szczęściem :-) Nie chciałam tylko, zebyś mnie źle zrozumiał, albo sobie cos pomyślał :-) Byliście ostatnio na budowie? Ja byłam jakiś czas temu gdy 3 piętro było zrobione do połowy. Teraz podobno jest trochę wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 15:13 a ja bede mieszkac sama, ale tez sie ciesze z Waszych szczesc :))KASIU - na stronie ebejotu, w aktualnej ofercie jest zdjecie naszego bud. juz z 4tym pietrem:))ja tam jestem czesto, bo mam przyjaciolke na przeciwko w Viterrze, osttanio nawet zrobilam zdjecie w nocy, niezle wyszlo...d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 02.10.02, 14:36 część, tak zachwalacie ten Ebejot, gdzie oni właściwie budują? Czy są tam ewentualnie wolne mieszkania? Poszukuję dwupokojowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 02.10.02, 14:42 Monia - jest sporo wolnych, zobacz na ich stronie www.ebejot.com.pl, tam wszystko znajdziesz, najlepiej zadzwonic chyba, a buduja w ursusie przy dzieci warszawy, pozdr, d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 02.10.02, 14:57 Wszędzie gdzie nie zadzownie to wszyscy tylko opowiadają jacy są fajni, jak super budują i jaki piękny blok i żeby tylko u nich kupować. Chciłabym zapytać takiego "normalnego cżłowieka", któremu wszystko jedno czy kupię mieszkanie w tej czy w innej firmie. A ładne jakieś to osiedle dzieci w-wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 02.10.02, 15:06 Czy coś jest ładne czy nie ładne, to rzecz gustu. Po prosto pojedź i zobacz. W biurze dostaniesz katalog z planem osiedli wybudowanych przez EBJ (wszystkie w promieniu 500 m), możesz sobie pospacerować i pooglądać. Ale moim skromnym zdaniem osiedla są bardzo ładne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 02.10.02, 15:01 Witam Żeby nie być gołosłownym, poczytaj inne wątki o EBJ. Tam też raczej nikt nie narzeka, zwłaszcza jeśli chodzi o istotne rzeczy. Odwiedź też stronę: skorosze.pl/ O dobrej kondycji EBJ świadczy też to, że kredyty na ich mieszkania daje tak dużo banków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 02.10.02, 15:24 ok dzięki, dzisiaj jadę zbadać sytuację. Jak mam poznać które to nowe bloki Ebj ? Tylko oni tam budują ? Są jakoś oznaczone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 02.10.02, 15:37 Na początek weź plan w biurze, naprawdę bardzo czytelny. Poza tym obejrzyj zdjęcia w internecie, wtedy łatwo rozpoznasz osiedla. Powodzenia. Być może niedługo powitamy Cię jako sąsiadkę :-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 03.10.02, 10:06 hej, byłam, zapytałam, widziałam, ale sama nie wiem. Dwa mieszkania mi się spodobały, wzór umowy chyba tez ok, a to chyba najważniejsze. Bardzo ładne są te bloki wcześniejsze, ale te zielone są takie sobie. A ten gotowy to straszny moloch. Czy tam w ogóle będzie jakaś zieleń nie za bardzo umieli mi odpowiedzieć, bo "przecież są drzewa przy dzieci w-wy" więc chyba nie maja zamiaru zasadzić tam żadnych drzew. Wiem, że Wam (Michale, Dorotko) wszystko jedno, ale czy moglibyście mnie jakos przekonać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 03.10.02, 10:21 Moniu -nie jest nam wszytsko jedno, zielen jest wazna i bedziemy walczyc o drzewka itd,w razie czego posadzimy sami;ja tez dlugo szukalam developera,ale wybralam EBJ, bo to byla jedyna firma o ktorej nie slyszalam ani jednej negatywnej opinii,a o innych - az sie roi od narzekan pokrzywdzonych ludzi...to mowi samo za siebie,poza tym mam kilka znajomych, ktorzy tez kupili w EBJ i juz mieszkaja,wiec weim jak to wszystko wyglada,i wszystko jest ok, widzialam wiele ich gotowych mieszkan i nie mialam sie do czego przyczepic, i to moim zdaniem w dzisiejszej naprawde trudnej sytuacji jest wystraczajacym argumentem za;poza tym nigdzie nie ma idealnego bloku, ktory mialby 3 pietra,nie mial kolo siebie innych i mial mieszkania z widokiem na park albo cos, takich mieszkan niestey nie ma albo kosztuja po 4500 za metr albo i wiecej, mysle ze EBJ jest optymalnym rozwiazaniem,za w miare przyzwoita cene,pozdrawiam,d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 03.10.02, 10:49 Nie chcę Ciebie na siłę przekonywać. Zgadzam się z Dorotą. Najważniejsza jest w obecnej sytuacji renoma firmy. To było dla mnie głównym kryterium. Kolory faktycznie nie są już tak ładne jak były, ale i nie są bardzo brzydkie. Po za tym lokalizacja nie najgorsza, cena adekwatna do jakości (a jak weźmiesz mieszkanie na parterze to wręcz atrakcyjna), dobra opinia banku który dał mi kredyt (Millenium), gwarancja ceny, zapis w umowie, że ziemia i budynek nie obciążone prawami osób trzecich, czyli nie zastawiona pod kredyt (ale najlepiej skonsultuj umowę z prawnikiem). Minusy to bliskość lotniska (ale ja za trzecim czy czwartym razem nie zwracałem już na to uwagi) oraz brak w standardzie grodzonego i chronionego terenu (można to już zrobić w ramach Wspólnoty Mieszkaniowej za niezbyt wielkie pieniądze, jeśli sumę rozłożyć na wszystkie mieszkania). Poza tym tacy sąsiedzi jak my warci są każdych pieniędzy ;-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 03.10.02, 11:10 zgadzam sie z Michalem - tacy sasiedzi jak MY to zaleta nieoceniona !!! d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 03.10.02, 11:10 ok, dzięki. Chyba macie rację :-) NIe mieliście z nimi żadnych absolutnie problemów do tej pory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 03.10.02, 11:22 Żadnych, ale weź pod uwagę to, że nasz blok będzie oddawany za 9 miesięcy i trudno powiedzieć co się jeszcze wydarzy. Popytaj na wątku C1 lub B1 (tam już ludzie mieszkają). Po za tym, zakładając, że EBJ chce budować kolejne osiedla i dbać o renomę, może wyciągać wnioski ze swoich dotychczasowych wpadek (jeśli takie miały miejsce) i już ich nie powtórzyć. Na koniec, nie ma mieszkań i osiedli doskonałych dla każdego. Przecież każdy z nas ma inne oczekiwania i gusta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 04.10.02, 08:32 a jak było do tej pory z oddawaniem tych wcześniejszych mieskzań? Wyrabiali się w terminach czy coś się przedłużało ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 04.10.02, 08:51 Z tego co wiem, to nie, ale popytaj "u źródła", czyli mieszkańców np. B1 lub Skorosza III. Na stronie: skorosze.pl są ich fora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p_d Re: psie odchody 06.10.02, 01:18 Oj tak, czy wyobrażacie sobie zdesperowaną Ami, która wpada na ten sam pomysł jak główny bohater filmu "Dzień Świra"? Nie życzę nikomy. I jeszcze jedno... niech ja kogoś z psem zobaczę pod blokiem C1... .... nie popuszczę.... PD Gość portalu: Ami napisał(a): > Witam serdecznie szanownych sąsiadów, mam do was jedną, małą prośbę, proszę > kiedy wyprowadzacie pieski na poranny czy wieczorny spacer dopilnujcie aby nie > niszczyły tej ślicznej zieleni za którą wszyscy płacimy... proszę o to > zwłaszcza mieszkańców z A4, te krzaki pod oknami jeszcze nie zdązyły się > zakorzenić a już walczą z odchodami psimi, to strasznie smutne, zwlaszcza,że > niedaleko jest dużo przestrzeni, gdzie mozna wyprowadzić zwierzaki i nawet z > nimi pobiegać... pomyślcie o dzieciach, które będą biegac po tych wspólnych > trawniczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: psie odchody (do pd) IP: 213.76.146.* 07.10.02, 09:51 Szanowny pd Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to idź na swoje forum i tam wylewaj swoją agresję. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: psie odchody (do pd) IP: 217.153.35.* 07.10.02, 10:59 zgadzam sie z Michalem, zauwazylam, ze pojawiaja sie tu mieskzncy INNYCH niz C2 budynkow i wypisuja jakies dziwne rzeczy....dlaczego u nas?? nas jeszcze nie ma... zapraszamy Was na wlasciwe Wam listy i watki... z sasiedzkim pozdrowieniem,d. Odpowiedz Link Zgłoś