Dodaj do ulubionych

UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM

IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:06
Kochani,
chciałabym Was wszystkich ostrzec przed tym forum. Wasze posty czytają
również developerzy, więc nie podawajcie żadnych imion, adresów mailowych czy
innych konkretów, które pozwolą developerowi na zidentyfikowanie Was.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:29
      a niby dlaczego? Czyżby nic o sobie nie wiedzieli i forumowicze piszą kłamstwa?
      Przecież o to własnie chodzi- o bardziej i mniej ważne informacje.
    • Gość: Barba Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 01:51
      Czyzby w tym panstwie nie wolno powiedziec zlodziejowi ,ze jest zlodziejem i
      oszustem majac na to dowody ?Probujesz nas zastraszyc w imieniu deweloperow ?
      • Gość: aga Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:20
        Nie do tego zmierzam. Jeśli masz zamiar kupić, to uważaj na słowa.
        • Gość: R&W Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:26
          Bo przyjdzie zły developer i Was zje;-)))
        • Gość: zainteresowana Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:07
          A dlaczego? Bo mi deweloper nie sprzeda mieszkania? To on chce ode mnie
          pieniędzy, nie ja od niego, więc czasem musi przełknąć gorzką pigułę. A łaski
          nie robi. Jeden to deweloper na rynku?
          • Gość: Developer Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.eranet.pl 01.10.05, 18:30
            Akurat mojej firmie to nie przeszkadza co wypisujecie.
            Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził, ale pomyślcie taki blok
            to skupisko różnych charakterów teraz jest w jedności siła bo jedziecie na nas
            jak na burym kocie, ale niedługo nie będziecie mieli swojego developera na
            widelcu i co zaczniecie się żreć między sobą.
            Czemu tak nas nielubicie, wkładamy mase kasy własnej w te budowy wy też musicie
            zapłacić a do jakości przypisanej w umowie macie prawo i tego nikt przynajmniej
            z mojej firmy wam nie odmawia nie będę stosował reklamy ale prowadzimy 6
            projektów z czego cztery w Warszawie
            Piszcie i nie bujcie się
            • Gość: zainteresowana Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 18:52
              Developerze, bardzo się cieszę, że to napisałeś. Gdyby jednak była to prawda w
              przypadku wszystkich deweloperów (to, co piszesz o jakości itp.), to niniejsze
              forum przestałoby istnieć. A może po prostu wymienialibyśmy się rekomendacjami
              i sugestiami, jak tu jeszcze bardziej upiększyć nasze okolice?

Ponieważ jednak większość deweloperów wychodzi z założenia, że klient
              mieszkanie kupi u niego tylko raz (bo ile statystycznie mieszkań kupujemy w
              życiu?), to jak tylko złapie kasę, zaraz zaczynają się schody. Ja, kiedy wiem,
              że klient może zapewniać mi zlecenia co miesiąc, staram sie o niego, zapewniam
              mu najwyższą jakość itp., bo wiem, że jak odejdzie, to zdechnę z głodu. Aha, no
              i moi klienci płaca po wykonanym zleceniu, nie przed. Mnie też by się nie
              chciało robić, gdybym kasę za zlecenie dostawała z góry.

Powiedz, ilu deweloperów chce uzależniać wpłaty kolejnych transz od wykonania
              harmonogramu, ilu deweloperów nie oszczędza na materiałach (kupuje materiały
              niższej jakości niż opisane w umowie, albo wrzuca "jedno wiadro piachu więcej
              do cementu", bo i tak się klient nie zorientuje)? Ilu deweloperów daje
              gwarancję na swoje budynki dłuższą niż ustawowe 3 lata? Ilu nie oszczędza na
              takich rzeczach, jak izolacja ścian, impregnaty, których pod tynkiem nie widać?
              Ilu deweloperów chce podpisywac umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego i
              wpisywać roszczenia klienta w księgi wieczyste działek? Ilu w ogóle buduje na
              nieobciążonym gruncie? Ilu chce ponosić odpowiedzialność finansową przy
              nieuzasadnionych opóźnieniach budowy (uzasadnione opóźnienia, w tym warunki
              atmosferyczne, to zupełnie inna, dla mnie w 100% akceptowalna sprawa)? Ilu
              usuwa usterki po odbiorze w rozsądnym terminie? No i ilu deweloperów ma ceny do
              przełknięcia nawet dla nieźle zarabiającego Kowalskiego?

Jeśli na wszystkie te pytania Twoja odpowiedź, Developerze, będzie twierdząca,
              to daj mi do siebie namiary, bo to znaczy, że jesteś idealnym deweloperem, u
              którego chciałabym kupić mieszkanie i któremu potem wystawię najlepsze laurki i
              rekomendacje na tym forum i wśród wszystkich znajomych. Naprawdę, i nie ma tu
              cienia ironii.
              • Gość: Developer Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.eranet.pl 02.10.05, 10:01
                Droga Zainteresowana
                Z uwagą i skupieniem przeczytałem Pani spostrzeżenia i mogę przyznać rację
                tylko w 70% i postaram się odpowiedzieć na wszystkie z zadanych przez Panią
                pytań.
                1.Historia - w latach 1998-2002 podczas szumnej prywatyzacji przedsiębiorstw
                państwowych natworzyło się masę spółek które poprzez partyjne układy nabyły
                niejednokrotnie na bakier z prawem tereny inwestycyjne pod budowy domów, a że
                głód mieszkaniowy był straszny to mieszkania schodziły jak świerze bułeczki na
                etapie pasących się kóz w miejscu gdzie miał stać blok. Szefowie tych pseudo
                firm zdobywali kredyty hipoteczne na nabyte grunty no i oczywiście pieniążki od
                przyszłych właścicieli własnego M - zatrudniali firmę budowlaną do realizacji
                zadania i mniej więcej w 1/3 robót ogłaszali upadłość, a klięci bez mieszkań,
                pieniędzy ale z syndykiem. Proszę Pani do dnia dzisiejszego przejmowane są
                takie inwestycje z całym bagażem lat poprzednich, rozgoryczeniem klijentów i
                obciążonymi hipotekami.
                2.Jakość - Termin wykonania - cena
                Jakość
                Prosze Pani tego w mojej firmie wymagamy przede wszystkim ale, budowa
                wykonywana jest przez naszych podwykonawców których profesjonalizm
                przedstawiany w konkursie ofert jest super, a już w trakcie realizacji
                pozostawia wiele do życzenia, prawo w Polsce jak i sądy są bardziej pobłażliwe
                dla wykonawców niż zamawiających. Wykonawcy choć są rozliczani terminowo nie
                wywiązują się z umowy z nami stąd biora się przesunięcia i niejednokrotnie
                słaba albo wręcz zła jakość robót, wyżucenie takiego delikwęta i wybór
                kolejnego to czas którego jak Pani zdązyła zauważyć brakuje, ale o tym
                klijęntom się nie mówi. I powiem Pani w tajemnicy że przyszły rok w rynku
                mieszkaniowym będzie jeszcze droższy właśnie ze względu na ceny wykonania
                robót, gdzie dzisiaj kształtują się na poziomie 2300zł/m2 netto i to przy
                zabudowie do 4 kondygnacji z garażami podziemnymi.
                Co do materiałow - to myślę że nie wygląda to tak najgorzej przynajmniej u nas
                ale, stosujemy produkty Polskich producentów i też są z tym problemy.
    • Gość: x Re: UWAGA NA SŁOWA NA TYM FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 10:57
      Pisać warto, byle z sensem i wszelkie złe praktyki piętnować. Teksty podpisane
      mają sporą wartość, bo autor musi być pewien swych słów. Teksty anonimowe
      takiej wartości nie mają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka