Dodaj do ulubionych

URSUS - SKOROSZE - dojazd

IP: *.riviera.pw.edu.pl 16.09.02, 19:39
Mam pytanie. Chcę kupić mieszkanie na Skoroszach ale martwię sie dojazdem do
pracy na Mokotowie. Czy zostaje mi naprawdę Łopuszańska ? A Jak w ogóle jest
z dojazdem do centrum ? ... proszę o opinie.

pozdrawiam

a
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: *.net.external.hp.com 17.09.02, 09:17
      Czesc,

Mieszkam na Skoroszach i pracuje niedaleko Galerii Mokotow. Dojazd do pracy
      zajmuje mi ok. 0.5 godziny. Z pracy jeszcze krocej.

Mam pare "skrotow", ale generalnie nawet i bez tego w ogole nie narzekam. Korki
      jak wszedzie...
      • Gość: Justyna Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: *.clinternal / 10.2.1.* 17.09.02, 11:52
        Ja tamtędy jeżdżę do pracy i korki sa takie jak wszędzie. Najgorzej jest
        zdecydowanie na Włochach pod wiaduktami i czasem Kleszczowa, ale już dalej jest
        w porządku.
        POza tym jak wybuduja wiadukt na Rondzie Zesłańców może będzie troszkę luźniej.
        W planach jest też wiadukt nad Łopuszańską, ale na ten sobie jeszcze trochę
        poczekamy.
        J
        • Gość: Misiek Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: *.clinternal / 10.2.1.* 17.09.02, 12:32
          Korki są i to ogromne, ale też słyszłaem o budowie tych dwóch wiaduktów i
          jakiejś autostrady w Ursusie. NIe wiecie czy z tą autostradą to prawda ? Jeśli
          tak to gdzie ma ona dokładnie przebiegać ?
          • Gość: euzebiusz Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: 213.158.195.* 17.09.02, 13:58
            Co do pytania o autostradę...
            Leży przede mną plan zagospodarowania przestrzennego i z tego co widzę
            autostrada (A2 w rzeczy samej) będzie przebiegała przy osiedlach JW (przy
            Regulskiej). Do tego dojdzie Nowo-Lazurowa (przedłużenie Lazurowej [Jelonki]),
            która będzie równoległa do Dzieci Warszawy i będzie przebiegała przez osiedle
            Chrobrego.
            I na końcu wielkie rondo przy wylocie Sosnkowskiego do Jerozolimskich – to tam
            gdzie teraz kopią, a kopią dlatego, że powstaje tam wieeeeelkie centrum
            handlowe (od Oriflame aż do Ssnkowskiego).

PS.
            Plan zagospodarowania przestrzennego można wyrwać w jakimś urzędzie przy Placu
            Czerwca...

• Gość: Michał Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: 213.76.146.* 17.09.02, 15:23
              Będę złośliwy >:. Znając tempo budowy nowych dróg w Polsce, zakończenie
              wymienionych przez kolegę inwestycji nastąpi za jakieś 20 lat ;-).

Pozdrawiam
            • Gość: Kate Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: WRSWIS* / 62.29.248.* 17.09.02, 16:44
              euzebiusz czy mogę prosić Cię o kopię wyżej wspomnianego planu zagospodarowania
              przestrzennego?? na fax bądź scan przez e-mail (napisz jak wygodniej to prześlę
              odpowiednie namiary...

będę wdzięczna za odpowiedź...
              K.
              • Gość: Kaśka Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: *.clinternal / 10.2.1.* 18.09.02, 08:53
                Moim zdaniem w ciagu kilku lat komunikacja w Ursusie bardzo się poprawi.
                • Gość: dag Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 23.09.02, 17:20
                  jeśli chodzi odojazd bezpośrednio do centrum to proponuję pociąg ok.17 min na
                  trasie ursus - sródmieście
          • p_d Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd 06.10.02, 01:35
            Co do autostrady to nie wiem skąd ale mam plan który przedstawia ją w tamtym
            rejonie
            jeśli ktoś jest zainteresowany (plik *.jpg), a ja jeśli ją znajdę w kompie
            to chętnie prześlę
            mój adres: piotrdabkowski@o2.pl

Interesuję się tym, bo już niedługo zamieszkam na Dzieci Warszawy.....

Piotrek

Gość portalu: Misiek napisał(a):

> Korki są i to ogromne, ale też słyszłaem o budowie tych dwóch wiaduktów i
            > jakiejś autostrady w Ursusie. NIe wiecie czy z tą autostradą to prawda ?
            Jeśli
            > tak to gdzie ma ona dokładnie przebiegać ?
    • Gość: Piotr Re: URSUS - SKOROSZE - dojazd IP: 212.244.106.* 24.09.02, 09:58
      Mieszkam w Ursusie od 3 lat. Również pracuję na Mokotowie, dojazd do Woronicza
      zajmuje mi średnio 40 minut (komunikacja miejska). Do centrum jak nie ma korków
      15 minut, jak są korki ok. 30. min.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka