Gość: ciekawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:20 Poproszę o opinie na temat tego developera. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .a Re: Zambet IP: 195.47.239.* 16.11.05, 14:06 Wpisz "Zambet" w okienku wyszukiwania na tym forum a znajdziesz co ludzie sadza o zambecie. Na szczescie nie mialem okazji korzystac z ich uslug. BTW. Ciekaw jestem czy ich nieszczesny wiking sie juz wybudowal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czekający Re: Zambet IP: *.pit.edu.pl 25.01.06, 14:52 Słuchajcie Ludzie w przyszłym tygodniu ma zostać przekazany do użytkowania nasz budynek w Wieliszewie. Wczoraj byli z Inspekcji Nadzoru Budowlanego na kontroli!!! Więc podpisanie aktu własności w marcu 2006 jest coraz bardziej wierygodne:-))!!! Tylko kurde, co z tą kostką na drodze, co z ogrodzeniem i odpadającą elewacją zrobimy?:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmj Re: Zambet IP: *.css.net.pl / 83.238.11.* 26.01.06, 08:09 A mo zna wiedzieć ile czasu im to zajęło tzn. od wbicia pierwszej łopaty do tej chwili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper [...] IP: *.stat.gov.pl 10.02.06, 15:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 14.02.06, 21:43 mam rozumjeć że vikinga jeszcze nie oddali .A co z usterkami czy przypadkiem nie uciekają od tematu że to są praw fizyki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Zambet IP: *.stat.gov.pl 17.02.06, 09:11 Oczywiście ocena prac Zambetu zależy od sytuacji w jakiej byli potencjalni właściciele. Ktoś kto niestety utopił wcześniej duże pieniądze na tym osiedlu jest teraz szczęśliwy, że coś udało się odzyskać i może wreście po iluś latach zamieszkać. Trzeba jednak pamiętać, że ci którzy podpisywali umowę z Zambetem - nie płacili za dom 150 tys. zł tylko kilka razy więcej. W akcie notarialnym zobowiązali się do oddania osiedla (wszystkie media) pod koniec lata 2004, a media zostały oddane do użytku dopiero w końcu listopada 2005 r. Osiedle nadal nie jest oddane do użytku bo Ci okropni mieszkańcy nie zgadzają się na wielkie stawy na własnej działce i żądają od Zambetu aby zrobił im drenaż. Kanalizacja w drugiej części osiedla też jest spartolona więć przyjeżdzają szambiarki. Dobrze, że mało ludzi na razie mieszka. A tak w ogóle to jest super i powinniśmy być szczęśliwi, że tyle dla nas Zambet zrobił. Pewnie mógł przecież jeszcze tą budowę przeciągnąć o kila lat. A na koniec to jakość prac Zambetu ocenimy dopiero po roku eksploatowania osiedla. Jak patrzę na dachy to gołym okiem widać, że niektóre poddasza są źle ocieplone, ale to będzie problem mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
gugul Re: Zambet 15.02.06, 13:51 Viking III buduje sie juz ponad 10 lat. Przed Zambetem partaczyl tam inny "fachowy" i "uczciwy" deweloper - DRACZER. Najsmieszniejsze, ze tego Zambeta wzieli sobie na glowe chyba na wlasne zyczenie klienci splajtowanego Draczera, ktorzy chcieli jakos dokonczyc te swoje domki. A moze to syndyk masy upadlosci Draczera sprzedal ich Zambetowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paruch Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:57 Witaj sasiedzie, Mieszkam już na Vikingu i znam te historię od środka. Zaczynałem z Draczerem w 1996 r. Po dwóch latach firma splajtowali tak straciłem ze 100000 złotych. Czekałem z 60 pozostałymi osobami 3 lata, po wielu trudach w poszukiwaniu kogoś mógłby coś zrobić z tego bagna. Były 3-4firmy zainteresowane, ale wycofały się. Podjęliśmy rozmowy z Zambetem i, dzieki Bogu i prawde mówiąc także tej firmie udało się dokończyć osiedle. Nie wiem czy wiesz Kacper, ale w chwili rozpoczęcia budowy moja działka była obciążona 10 roszczeniami po Draczerze, nie moglem w żaden sposób załatwić kredytu. Ale dzieki determinacji pani Ozarowskiej ze spółdzielni i Dukalskiego z zambetu udalo się to wszystko wyczyścić i podpisac upragnione zniesienie współwłasności dopiero w październiku 2004 r. Sam wiem jak się to odbywalo, bo jeździłem do sadu i gminy próbując cos rozwiązać z moja dzialką. Tak mysle ze rozpocząć budowe powinniśmy dopiero po podziale i zniesieniu współwłasności. Znam sąsiadke Drapinską, która przy mnie i kilku innych wlasicielach wyrywala kolki na granicy i oprotestowywała wszystko co się dało. Wiem o Kozłowskich, którzy sami kupili dom i zaprotestowali przeciw budowie sieci energetycznej na wlasnej dzialce, co wywołało niebywałe zdumienie w zakładzie energetycznym i nadzorze budowlanym. Tak prawde mowiąc, do tej pory jestem w szoku, ze to wszystko się wyprostowało i wreszcie mogę mieszkać. Co do fachowości powiem tak – Zambet nie jest najlepszy w wykończeniówce to fakt, ale z drugiej strony przy domu 120 m, za który zapłaciłem 150 tys. czego mogę więcej oczekiwać. Przyszła brygada do wykańczania, naklęła się na ściany, zrobiła część wykończenia , przyszła następna skrytykowała poprzedników, którzy mieliby hiper … i tak w kolko macieju, tacy są budowlancy. Mój znajomy kupil w na Mokotowie mieszkanie za 7000 zl z metra i tez cholernie narzeka, ale taki jest chyba urok budowania domow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 16.02.06, 13:25 Wasza sytuacja jest odmienna i wcale wam niezazdroszcze tego co przezyliscie, niestety jesli chodzi o Wesołą i Wieliszew tu inwestorem od poczatku był Zambet, który do tej pory nie zakończył tych inwestycji i wcale nie zamierza, a nas buduje od 2001r., dwie klatki 15 lokali. Mamy niestety podobną sytuacje jak w Wesołej ogrodzenie tylko z trzech stron z rosypującym sie fundamentem ( to chyba jakas nowa moda, której prekursorem jest zambet) o drzwiach juz nie wspominajac, nieskończoną kostkę oraz rozsypujące sie wiatrochrony i niestety straszne zimno panujące w łazienkach i kuchni, ale ponoć to POLSKA NORMA i prawa fizyki. My też zapłacilismy niedużo za nasze mieszkania i wcale nie wymagamy aby to byly pałace tylko chcemy aby to juz sie skonczylo i niezawaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:09 Witam wszytkich, jestem na etapie szukania mieszkania i już myślałem że znalazłem - Osiedle Grzybowa w Rembertowie, tanie w spokojnej okolicy, inwestor i generalny wykonawca jest na liście solidna firma/biała lista i czego więcej oczekiwać ale postanowiłem poszukać troche opinii o tym solidnym inwetorze i trochę się rozczarowałem. Czy może ktoś coś pozytywnego powiedzieć o Zambecie? Czy mam szukać dalej, innego wymarzonego mieszkanka? pozdrawiam wszystkich ps chciałbym żeby mnie omineły wasze doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:22 Mają świetny (nowoczesny) projekt kameralnych, niskich bloczków właśnie w Rembertowie na działce blisko lasu. Decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: *.polskigaz.pl / 81.210.49.* 02.03.06, 15:34 JA też szukam mieszkania i trafiłam na świetne opinie ale to co teraz przeczytałam podniosło mi ciśnienie. Czy ktoś może powiedzieć o Zambecie coś pozytywnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieply Re: Zambet IP: *.aster.pl 17.03.06, 17:26 zapomnij o czyms dobrym powiem tak: skusilem sie cena i obietnicami, nie mysl ze bedzie u Ciebie lepiej, nic z tego;). ale okazje kusza i zawsze sa amatorzy, taki rynek:(... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAI Re: Zambet IP: 83.238.100.* 21.02.06, 17:48 Pozdrawiam Sąsiedzie! Ta historia od Draczera do teraźniejszości rzeczywiscie mrozi krew w żyłach. Ja pojawiłem sie w VIKINGU już jako klient Zambetu i ... jeszcze tam nie mieszkam. Ale stan drogi (itp. atrakcje) powoduje że może lepiej czekać na wiosnę. Zapłaciłem też odpowiednio więcej, ale porównując z cenami na rynku, moim zdaniem rozsądnie. Co do jakości wykonania - słabo, ale nie przesadzajmy. Opóźnienie o rok z kawałkiem - hmm, liczyłem się z trochę krótszym. Moim zdaniem sporo przebałąganili. A osobna nagana należy się kierownikowi budowy. Absolutny GLON, postać z filmów Barei, późny PRL do sześcianu. Zambet powinien go wyrzucić na zbity pysk. A jeśli tego nie zrobią, to kiedyś może ich doprowadzić do poważnych kłopotów. A co do osiedfla, to myślę że czas byłoby przejąć zarząd we własne ręce i pozbyć się Zambetu raz na zawsze (bo droga dalej będzie nieprzejezdna). Tylko pani Ozarowska nie ma już siły i ochoty. Ciekawe, czy znajdzie się ktoś kto zechce zebrać tych 61 właścicieli do kupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 27.02.06, 15:44 Witam, przymierzam się do kupna mieszkanka budowanego przez Zambet w Rembertowie, ale nie widzę pozytywnych opinii o tym developerze na forum. Z drugiej strony byłam w Wesołej na Uroczej (też budowane przez Zambet) aby popytać. Co prawda rozmawiałam tylko z jedną Kobietą i ona większych zastrzeżeń do Zambetu nie miała a nawet poleciła mi tą firmę. Czy znajdzie się ktoś jeszcze, kto napisze coś pozytywnego czy naprawde mam sobie darować ten Rembertów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 27.02.06, 21:41 a w jakim stanie jest budowa . To jest najważniejsze. Jak początki to niewiem trzeba się zastanowić. ps. uwaga na umowę nie wieżyć w słowne zapewnienia wszystko na piśmie pozdrawjam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 28.02.06, 12:43 Gość portalu: x napisał(a): > a w jakim stanie jest budowa . To jest najważniejsze. Jak początki to niewiem > trzeba się zastanowić. firma nie ma jeszcze zezwolenia na budowę , narazie trwają prace rozbiórkowe budunków stojących na działce , pozwolenie i komplet dokumentów ma być dostarczony klientom do 31.III.06 > ps. uwaga na umowę nie wieżyć w słowne zapewnienia wszystko na piśmie > pozdrawjam i powodzenia i tu w 100% popieram , dobra umowa (najlepiej sprawdzona przez prawnika przed podpisaniem) to połowa sukcesu .... śmieszą mnie wypowiedzi osób na tym forum które narzekają na developerów, a same ze swojej strony zachowują się bezmyślnie i naiwnie , nie sprawdzają stanu prawnego gruntów, podpisują jednostronnie dobre umowy, odbierają mieszkania z błędami wykonawczymi itd. przykładów jest naprawdę dużo kupno mieszkania ( na początku dziury w ziemi :) ) obarczone jest ryzykiem, ale można w naprawdę prosty sposób to ryzyko zmniejszyć. pozdrawiam, optymistycznie nastawiony lecz bardzo ostrożny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 28.02.06, 14:41 cyt. <kupno mieszkania ( na początku dziury w ziemi :) ) obarczone jest ryzykiem, ale można w naprawdę prosty sposób to ryzyko zmniejszyć.> Ryzyko jest duże, ale cóż zrobić takie są najtańsze. Gdyby było mnie stać na gotowe to wcale bym się nie zastanawiała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 28.02.06, 12:35 Gość portalu: Kacha napisał(a): > ...nie widzę pozytywnych opinii o tym developerze na forum... weź pod uwagę, że w internecie najczęściej pojawiają się uwagi osób niezadowolonych ... jeżeli wszystko poszło dobrze to nikt o tym nie pisze oczywiście sytuacja taka nie zwalnia nas z przyglądania się działalności takich firm jak zambet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 28.02.06, 14:37 <oczywiście sytuacja taka nie zwalnia nas z przyglądania się działalności takich firm jak zambet> Wiem, wiem sprawdzam tą firmę jak mogę, w czwartek idę do adwokata z umową. Dodatkowo, ponieważ mam taką możliwość sprawdziłam rachunki telefoniczne firmy, płaca regularnie od 2000 roku, dzwonią do banków, urzędów, firm budowlanych i hurtowni głównie w Pułtusku, więc wszystko wygląda dobrze. Ale ryzyko nadal jest duże, plac jest (nie wiem czyj),pozwoleń nie ma. Ale miejsce mi się podoba, tym bardziej, że okna miałabym na las. cyt. <weź pod uwagę, że w internecie najczęściej pojawiają się uwagi osób niezadowolonych ... jeżeli wszystko poszło dobrze to nikt o tym nie pisze> Z tego by wynikało, że należy kupić mieszkanie od developera o którym prawie wcale nic nie piszą na forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 28.02.06, 15:02 Gość portalu: Kacha napisał(a): > ... plac jest (nie wiem czyj) ja ze swojej strony również mam pewne możliwości sprawdzenia firmy :) działka jest własnością firmy zambet - widziałem akt notarialny. > ... pozwoleń nie ma... widziałem również mapy geodezyjne w składnicy przy rondzie De Gaulle'a wniesiony jest projekt budynków i przyłączy mediów (gaz, woda, kanalizacja) wiem również,że obecnie papiery są w Urzędzie Gminy Rembertów i trwa postępowanie wydania zezwolenia na budowę myślę, że możliwe jest dotrzymanie terminu 31.III. Jeżeli będziesz miała jakieś wiadomości od adwokata w sprawie umowy to proszę podziel się uwagami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .aj Re: Zambet IP: 195.47.239.* 28.02.06, 15:16 No to wpadlas. Za piec minut pewnie kopniakiem z polobrotu wejdzie do Twojego dzialu ekipa tvn'u i beda krecic odcinek uwagi pt. "czy znaja Panstwo Kache co wykorzystuje swoje stanowisko do prywatnych celow i non stop siedzi na forum gazety" ;-) Powodzenia w budowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 28.02.06, 15:20 Jakbym była pewna tej firmy i stać by mnie było na stracenie ponad 150 tys. to bym tego nie robiła. A tak cóż, człowiek musi jakoś kombinować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 28.02.06, 20:27 No to zapraszam do Wieliszewa ,albo proszę się zapytać w biuże o stan tej inwestyci i wszystko jasne. ps. budowa 15 mieszkań trwa od 2001 i jeszcze jedno czy to jest ich inwestycja czy robiona zjakąś spółdzielnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:41 No to mnie kolego teraz załamałeś :(( a tak mi się ta lokalizacja podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 28.02.06, 21:37 Ale jest wszystko na dobrej drodze ja tam już mieszkam i szykują akty notarjalne (podobno) tylko za dłógo to wszystko trwało jakieś 1.5 roku opuznienia .Lecz można się dogadać w niektórych kwestjah z Zambetem. Proponował bym w umowie zawżeć stosowne punkty odnośnie poślizgu budowy,a druga sprawa jak będą chętni na mieszkania to może się wyrobią??? Zawsze jest szansa. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 28.02.06, 21:40 I jeszcze jedno proponował bym rozmawiać na jakie kolwiek tematy z panem prokurentem Arkadiuszem D. nie z sekretarką . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:36 No to troszkę mnie pocieszyłeś, 1,5 roku ujdzie, ważne że stoi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 28.02.06, 23:03 Ale ile atrakcj za darmo.Nie polecam takich.moim zdaniem najlepiej im płacić pieniądze jeżli będą postępy w pracy jeżeli będzie taka możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 01.03.06, 13:58 zapomniales sasiedzie ze do tej pory żadnej usterki po odbiorze mieszkania w Wieliszewie nam nie usuneli i pewnie nie usuna, chyba że beda zawarte w akcie notarialnym. Przypominam jeszcze ze Zambet zostawil u nas w bloku jedna biedna lokatorke z małym dzieckiem ktora nie ma gazu i kanalizacji w kuchni, sam widziałem kubeł na pomyje pod zlewem - poprostu tragedia. Pozdrawiam klijentów Zambetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieply Re: Zambet IP: *.aster.pl 17.03.06, 17:35 przestan wkrecac biedna kobiete:(, jakie tematy z dukalskim? ze wentylacja odwrotna, nawet po otwarciu okna? ze sie sypie? ze brak normalnego ogrodzenia? ze nieterminowo? ze sciany krzywe na potege? a moze olewka po wplacie kasy? mozna wymieniac dlugo! Kacha, jesli masz troche szacunku dla siebie samej, daj spokoj, olej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Atomek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:02 Mam pytanie. Widziałam inwestycje w Wieliszewie. Chciałabym wiedzieć czy tynk odpada tam z powodu,że grunt nie został właściwie osuszony?? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 18:44 Tynk odpada dla tego bo Zambet nie obłożył budynku klinkierem i tak samo rozpada nam się ogrodzenie. Tynk sięga ziemi, jest żle odprowadzana woda deszczowa i ten tynk moknie wilgotnieje i odpada, tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:00 Dzięki za odpowiedź. Mam zamiar kupic mieszkanie w Wieliszewie, ale teraz zaczynam się zastanawiać. I ten cmentarz przed oknami!!! A jaki jest widok z drugiej strony bloku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:01 A co się dzieje z ogrodzeniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:09 Jeszcze jedno pytanko do mieszkańców Wieliszewa. Jakie sa miesięczne opłaty?? Odpowiedz Link Zgłoś
c201 Re: Zambet 02.03.06, 16:25 Witaj! JA też przymierzałam sie do kupna mieszkanka w Rembertowie, ale to co przeczytałam o Zambecie nie specjalnie mi sie podoba. Za chwile bede miała sprawdzoną przez prawnika umowę realizacyjną i rezerwacyjna, więc jak chcesz to podziele sie z Tobą uwagami. A w ogóle to mam wątpliwości czy kupowac? A Ty podjęłaś już jakąś decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .aj Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.06, 16:45 Powiem szczerze czytajac to co napisano tutaj w zyciu nie wszedl bym w zadna umowe z ta firma. Kupno domu/mieszkania to czesto inwestycja zycia. A zszargac nerwy, zdrowie i finanse domowe bardzo latwo. Apropos finansow: co jesli Zambet nie wypali? Zostaniesz z kredytem na 150 tys i bedziesz musiala wziac drugi, wiekszy, na mieszkanie drozsze ale za to takie ktore otrzymasz w skonczonym czasie. Reasumujac: ja bym nie wchodzil. Owszem, moze i taniej ale pytanie czy ta kasa nie przepadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 02.03.06, 17:46 c201 napisała: > ...Za chwile bede miała > sprawdzoną przez prawnika umowę realizacyjną i rezerwacyjna, więc jak chcesz to > > podziele sie z Tobą uwagami. Witam. Bardzo chetnie dowiem się czegos od Ciebie na temat tych umów. Czy Twój prawnik miał tylko ocenić istniejący wzór umowy czy miał doradzić co jeszcze w niej zawrzeć aby lepiej zabezpieczyć interesy klienta? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:13 Nie wiem dlaczego masz już umowę realizacyjną, ja mam tylko rezerwacyjną powiedzieli że innej jeszcze nie mają. Byłam dziś u adwokata, powiedział żeby dopisać w umowie, aby umowa przedwstępna była zawarta w formie aktu notarialnego a jeśli nie będą tego warunku chcieli spełnić to można ich sobie darować. Druga rzecz to spłaty, które nie wiedzieć czemu są już zawarte w umowie rezerwacyjnej. Musi być informacja o możliwości ich zmian w kolejnej umowie lub żeby jasno z nich wynikało, że spłata będzie zgodnie z postępem prac na budowie. Niestety umowa w formie aktu notarialnego to dodatkowy koszt, przy wartości mieszkania ok 150 tyc jakieś 1500 zł. Ale warto zapłacić, aby być pewniejszym. Jak macie jakieś inne ciekawe informacje to piszcie. Mój prawnik powiedział, że z tą firmą się nie zetknął więc z jednej strony podobno dobrze bo nie prowadził spraw przeciwko nim a z drugiej .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 02.03.06, 21:39 A czy firma zambet ma już wszystkue pozwolenia na realizację inwestycji takie jak gaz woda kanalizacja prąd. Oczywiście udokumentowane a nie w trakcie załatwiania . Wydaje mi się że nic nie będziesz ryzykować jeżli zaklepiesz sobie mieszkanko i zobaczysz czy sa jakieś postępy w realizacji jeżli są pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 02.03.06, 21:58 > Wydaje mi się że nic nie będziesz ryzykować jeżli zaklepiesz > sobie mieszkanko i zobaczysz czy sa jakieś postępy w realizacji jeżli są > pozwolenia. tak wlasnie zrobilem. zarezerwowalem mieszkanie umową rezerwacyjną w poprzednich postach pisałem: > ... pozwoleń nie ma... widziałem również mapy geodezyjne w składnicy przy rondzie De Gaulle'a wniesiony jest projekt budynków i przyłączy mediów (gaz, woda, kanalizacja) wiem również,że obecnie papiery są w Urzędzie Gminy Rembertów i trwa postępowanie wydania zezwolenia na budowę teraz pozostaje czekac na pozwolenia , sporzadzic dobra umowe realizacyjna (z wszelkimi zabezpieczeniami) i zaryzykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c201 Re: Zambet IP: *.polskigaz.pl / 81.210.49.* 03.03.06, 09:09 Umowę realizacyjna mam od dwóch dni. Mój prawnik jeszcze mi nie naniósł swoich uwag. Trzeba w niej trochę pozmieniać na nasze dobro. Jeśli chcesz to mogę Ci ją przesłać tylko jakiś e-mail potrzebuję lub GG. W ogóle dowiedziałam się wczoraj, że umowe realizacyjną podpisywać się będzie ze spółką-córką Zambetu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.03.06, 09:21 Domyśliłam się bo w rezerwacyjnej był taki zapis. Prześlij mi na adres katarzyna.szyszka@wp.pl a jak znasz nazwę tej spółki córki to też napisz postaram się ją jakoś sprawdzić. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 03.03.06, 11:47 > W ogóle dowiedziałam się > wczoraj, że umowe realizacyjną podpisywać się będzie ze spółką-córką Zambetu. z tego co powiedzieli mi w zambecie spółka córka ma być założona tylko i wyłącznie na potrzeby realizacji inwestycji w Rembertowie a w jej skład wchodzić będzie zambet i bank obsługujący finanse inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c201 Re: Zambet IP: *.polskigaz.pl / 81.210.49.* 03.03.06, 13:23 wcześniej była też mowa o rachunku powierniczym, ale z tą spółką-córką to może być różnie...Zostanie powołana a potem szybko sie zwinie a my zostaniemy z rekoma w nocniku... Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 06.03.06, 00:27 > wcześniej była też mowa o rachunku powierniczym, ale z tą spółką-córką to może > być różnie...Zostanie powołana a potem szybko sie zwinie a my zostaniemy z > rekoma w nocniku... pozwolilem sobie skopiowac wypowiedz z innego watku na forum, gdyz bardzo dobrze opisuje sposób w jaki finansowana bedzie inwestycja w Rembertowie : <<sposób finansowania, a raczej bezpieczeństwo finansowe inwestycji gwarantowane przez Bank .... , który tą inwestycję finansuje w 100% a przyszli lokatorzy wpłacaja kasę na takie konto powiernicze, które jest zwalniane dopiero w momencie odbioru budynku przez lokatorów. czyli nie ma możliwości że developer zwija interes i znika z naszymi pieniędzmi na karaibach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:30 Równiez prosiłbymbym o przesłanie umowy realizacyjnej z poprawkami z góry dziekuje rikambo@eranet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Atomek Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:19 Nie ryzykuj. Przyjedź do Wesołej na Warszawską i tam zobaczysz jak wygląda osiedle ogrodzone i zagospodarowanie terenu a blok czy przypomina to co nam pokazywali ... zastanów się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:55 Czy możesz podać bardziej dokładny adres Warszawska ile? Chętnię zobaczę co tam Zambet zmajstrował, do tej pory byłam tylko na Uroczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 01.04.06, 20:59 nie no zapraszam na osiedle we Wieliszewie co tam ZAMBET zbudował ............ LUDZIE pomyślcie TO SĄ WASZE PIENIĄDZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 01.04.06, 21:39 Ta, umowe moze uda wam sie dobra wywalczyć ale umowa to nie wszystko. Zambet to taka firma ktora zawsze na czymś zaoszczedzi a to nie skończą płotu, kostki nie położą, jedną sciane mamy wogóle nie ocieploną i bez tynku. Usterek kupa a nawet a ni razu nikt nie pofatygował sie aby je usunąć. Myśle ze fundusz powierniczy nic wam nie da przeciez i tak nie zniemi terminu budowy ktora bedzie twala napewno ładnych pare lat, jedyna pociecha ze nie stracicie tych pieniedzy ale ktos inny bedzie nimi obracał przez 5 latek ( tyle nas budowali i jeszcze nie ukonczyli). Życzę wiele cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 08:59 widzę że Ignaś mało się zna na rachunkach powierniczych, ten rachunek jest nieoprocentowany i dostęp do niego będzie miał zambet po oddaniu inwestycji tak więc nierozumiem kto by miał nimi przez te lata obracać, odnośnie tych płaczących z wieliszewa to mam do nich takie pytanie skoro wam się taka krzywda dzieje to dlaczego nieidziecie z tym do sądu , a po drugie nierozumiem o co ta burza skoro inwestycja jest dwu etapowa i z tego co widziałem to teraz ma się rozpocząć drugi etap a nieznam żadnego inwestora który po zrobieniu części inwestycji odrazu zaczyna robić trawniki chodniki i ten płot, a pozatym to chętnie spojrzałbym w wasze załączniki do umowy mówiące o standardzie wykonania czyli jak i co będzie zrobione może tu ktoś czegoś niedoczytał, chyba że jest jeszcze jedno wyjście , część osób nieuregulowała do końca zobowiązań finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 03.04.06, 09:30 Wcale nie trzeba byc ekspertem aby wiedziec ze bank wyplaca transze wraz z postepami na budowie a ze wy Kolo ( czyli Zambet ) słynni jesteście z tych postępów to moga być problemy z wypłata dla was. Bank nie przeleje wam pieniążków jeżeli robota będzie sie slimaczyć a wy bez pieniazków nic nie zrobicie a kredytu pewnie nie bedziecie chcieli wziąść, koło sie zamyka. W umowie nic nie mamy o dwóch etapach tej budowy a zyjemy cały czas w bałaganie a tam gdzie jest nieocieplona ściana ludzie w łazienkach maja po 12 stopni C. Opłaty muszą być uregulowane ponieważ mamy podpisane akty notarialne. Nikt nic nie pisał o trawnikach o które sami dbamy i sami je posialiśmy, nikt nie pisał o chodnikach na szczęście je też mamy. Problem jest ze skończeniem płotu którego fundament sie rozsypuje w proch oraz ze skoończeniem drogi o gwarancji lepiej nie mówić klatki sie rozsypują elewacja peka a z Zambetu ani słowa co z tym zrobią. Właśnie najgorsze jest to że nie mamy żadnej komunikacji z Zambetem na żadne pisma nie odpowiadają a rozmowy telefoniczne z nimi to jak kamień w wode za dwa tygodnie zrobią i ani słychu ani widu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 09:50 nie jestem z zambetu, a aby zamknąć na te chore domysły drzwi mogę się spotkać osobiście z każdym kto chcę w moim miejscu pracy i się przekona że te zarzuty są bezpodstawen, skąd wiem o drugim etapie a stąd że po waszych złych opiniach z poprzedniego postu odwiedziłem zambet i stanowczo domagałem się informacji i wtedy pokazano mi charmonogram inwestycji i jest jak wół napisane że jest to inwestycja dwu etapowa, jak również poinformowano mnie dlaczego to tyle trwało gdyż nie wszyscy właśnie u was wywiązywali się z płatności ,a Pan który tyle wtedy napsuł opini to tylko poto się wypowiadał gdyz domagał się aktu notarialnego bez opłacenia ostatniej transzy za swoje mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 03.04.06, 21:27 chciałbym tylko dodać w umowie kupna nie było mowy o dwóh etapah budowy .Z tego co mi wjadomo to raczej wszyscy już dawno się rozliczyli z Zambetem i wszyscy sie starali żeby było tak jak w umowie oprucz Zambetu. Przy podpisaniu umowy były plany o placu zabaw dla dzieci itp. później plany znikneły ...i zostawili nas z trawą i gdzie niegdzie z kostką.A miało być tak pięknie........ole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.06, 07:42 ale mam pytanie czy to było zapisane w umowie że ma być (chodzi mi o ten plac zabaw i inne rzeczy ) czy tylko obiecanki słowne, bo jeśli było w umowie to niepowinniście tego podarować i żądać wywiązania się z umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki [...] IP: 217.153.131.* 27.04.06, 15:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zambet IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 30.04.06, 10:54 Popieram,LUDZIE nie dajcie sie nabrać na inwestycje w REMBERTOWIE.Zapraszam do obejrzenia ich partactwa na Wesołej ul.warszawska 47 i 47a.Totalna porazka!! Sprawa będzie miała swój epilog w sądzie!Lepiej budowali w latach 80tych.Oferta w internecie to LIPA,żeby przyciągnąć klientów.Przekonajcie sie na własne oczy,bo będziecie płakać tak jak MY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 12:30 Zdecydowałam się na odkupienie mieszkania od jednego z właścicieli na osiedlu viking III, ale to co czytam mnie przeraża. Te wszystkie niedoróbki jakoś przełknęłam, ale co tam się teraz faktycznie dzieje? Jakiś "staw", problemy z kanalizacją...Dukalski jest pełnomocnikiem właścicieli tego mieszkania, czy powinnam być podejrzliwa...Może kilka cennych wskazówek na początek? Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orni Re: Zambet IP: *.225.121.1.bait.pl 05.04.06, 15:20 Bedzie krotko (rady i odpowiedzi), 1. nie wchodzic w zadne inwestycje z Zambetem 2. jesli jednak jestes zdesperowana: zawsze zadac wszystkiego na pismie, wszelkie umowy, zobowiazania, ugody spisane notarialnie, 3. rozmawiac tylko z Dukalskim - a moze byc to trudne , bo unika klientow, ktorzy juz cos wiecej zaplacili za "pklanowane" inwestycje, jak ognia, 4. nie rozmawiac z p. Beata z biura warszawskiego - bardzo mila, pseudo- rzeczowa, oglednie zapewniajaca, ze wszystkie sprzwy zostana pozytywnie rozpatrzone, ale nie ma zadnej mocy decyzyjnej (teoretycznie, w praktyce chyba ma duzo do powiedzenia). Zawsze ma standardowa formule: to na pismie prosze, zarzad rozpatrzy. 5. zapraszam do Wesolej na ulice Warszawska zaraz za basenami jadac od Korkowej - zobaczysz co to znaczy zagospodarowane osiedle zamkniete. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 05.04.06, 16:00 Dokładnie jakbyś mi to z ust wyjął. Gwarancja tez tak działa na piśmie i zostanie rozpatrzone przez zarząd, ale kiedy? na ogół nigdy. Dobrze ze jak pralka mi sie zepsuje to nie muszę tworzyć pisma tylko wystarczy telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 06.03.06, 09:12 jeżeli to fundusz powierniczy to was to ratuje, jedno mnie zastanawia dlaczego nie z Zambetem a z firmą córką. Czyzby Zambet nie chciał sobie zepsuc i tak juz zszarganej opini o sobie czy tez jak wczesniej ktos napisal wybudowac i zniknąć z rynku. Przejdzie ostatnia transza pieniazków z Banku i oni znikna? i co dalej? a gwarancja, usterki?. Z kim dochodzic swojch praw?. Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 06.03.06, 12:27 >...jedno mnie zastanawia dlaczego > nie z Zambetem a z firmą córką może niezbyt jasno to napisałem, ale firmą córką ma być Zambet+Bank >...Czyzby Zambet nie chciał ...wybudowac i zniknąć > z rynku. gdyby tak było to nie zaczynaliby nowych inwestycji, np. na ul.Korkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 10.03.06, 15:34 Dajcie spokój ta firma jest zupełnie niepoważna. Najpierw mówią, że mieszkania wszystkie prawie sprzedane i zostały ostatnie, a dziś proszę zmiana. Nagle dużo wolnych mieszkań i cena już podniesiona a wszystko w ciągu tygodnia. A jeszcze jakiś czas temu był artykuł w gazecie, że firma obiecuje, iż mieszkania będą kosztowały poniżej 3000 lub ok. a teraz robi się ok 4000. Szkoda gadać, za chwile się okaże że znowu coś podniosą a za tą cenę to można już w Warszawie kupić, więc to żadna okazja. Mówię Wam strasznie mnie dziś wkurzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 10.03.06, 17:10 Gość portalu: Kacha napisał(a): > że firma obiecuje, iż mieszkania będą > kosztowały poniżej 3000 lub ok. a teraz robi się ok 4000. nie wiem skąd te informacje ??? po pierwsze nigdzie nie widziałem informacji o cenie poniżej 3000 - to chyba jakiś żart :) po drugie osoby które podpisały umowy rezerwacyjne do 01.03.2006 mają zagwarantowaną cenę : parter - 3200, I i II piętro - 3300, III piętro - 3200 obecnie cena za I i II piętro wynosi 3500 po trzecie cena 4000 obowiązuje tylko w lokalach usługowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:01 Był artykuł w gazecie jakiś czas temu (nawet dawno) i tak firma się reklamowała że będzie to do 3000 lub lekko powyżej. I nie mów, że takich nie ma bo osobiście dziś takie oglądałam i cena była 2950 a termin oddania już we wrześniu. Ja nie widzę sensownego powodu dlaczego przed 1 marca było taniej a teraz jest drożej. Każda porządna firma robi odwrotnie i ostatnie mieszkania sprzedają taniej. Oni po prostu naciągają ludzi bo gorsze mieszkania z fatalnym widokiem sprzedają drożej niż te ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 11.03.06, 20:33 Gość portalu: Kacha napisał(a): > Był artykuł w gazecie ...(nawet dawno)...i cena była 2950 a termin oddania już we > wrześniu. a od kiedy artykul w gazecie jest ofertą handlową ? poza tym zarzucasz firmie naciaganie ludzi , a przecież zambet nie ukrywał że cena gwarantowana w umowie rezerwacyjnej będzie utrzymana do 1 marca,a później mogą być podwyżki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 21:29 Jak nie ukrywał, o niczym takim nie mówili. Ale ok, bo widzę, że kolega to chyba pracownik firmy :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 11.03.06, 22:38 Gość portalu: Kacha napisał(a): > Jak nie ukrywał, o niczym takim nie mówili. Ale ok, bo widzę, że kolega to > chyba pracownik firmy :-) > Pozdrawiam lepiej :) prezes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:47 W takim razie Panie Prezesie może da mi Pan zniżkę na te 3300 :-)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maisie Re: Zambet IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 15:29 Cześć, Ja też mam zarezerwowane mieszkanie na Grzybowej i trafiłam tu szukając informacji o firmie. Niestety opinie są niepochlebne i zaczynam się zastanawiać. Z drugiej strony po tym co napisałe Kacha zastanawiam się ile jest w nich prawdy a ile niedoinformowania. Ja już w pierwszej rozmowie z firmą pytałam o stałość ceny i pani w biurze natychmiast mnie poinformowała że cena ta jest gwarantowana tylko jakiś czas (zdaje się że właśnie do 1.03, muszę sprawdzić w notatkach) i taka będzie dla tych którzy podpiszą do tego czasu umowę rezerwacyjną. Ci co podpiszą po tym czasie będą mieli nową cenę, co więcej trzeba by się dowiedzieć do kiedy bo najpewniej za jakiś czas kolejni podpisujący będą mieli znowu wyższą cenę. I to akurat bzdura że porządne firmy tak nie robią itd.. Każdy kto trochę wie o rynku pierwotnym wie że najtaniej kupuje się mieszkania na papierze, jest największe ryzyko i dlatego najniższa cena. Gdy inwestycja jest rozpoczęta, wraz z postępem prac, wolne jeszcze mieszkania są sprzedawane coraz drożej. Mieszkania gotowe są niemal w takiej cenie jak na rynku wtórnym. To logiczne, w końcu nikt z nas tutaj nie zastanawiał by się nad tą "dziurą w ziemi" gdyby mógł kupić już gotowe i to jeszcze taniej. Tyle co do cen, ale nadal zostaje sprawa wykończeń i terminów. Jedyne co wiem na ten temat to że inwestycja w Wesołej która jak na Grzybowej jest inwestycją własną Zambetu, miała opóźnienie około 2 miesięcy. Tak poiformował mnie mieszkaniec którego spotkałam oglądając budynek. I na koniec ktoś pytał czyja to inwestycja. Tu inwestorem i wykonawcą jest Zambet, w większości inwestycji Zambet był wykonawcą, a inwestorem ktoś inny, może ktoś wie czy to lepiej czy gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:02 Co do ceny to się z Tobą nie zgodzę, najtańsze są mieszkania ostatnie. Ostatnio znalazłam nawet za 2900 ale okolica mi się nie podobała a mieszkanie fajne dwupoziomowe. Cenę Zambet oczywiście niech sobie podnosi, ale jak chociaż fundamenty postawią. A oglądałaś obie inwestycje w Wesołej?? Bo ta jedna to stara już jest, a na drugą ludzie narzekają. Ja się jeszcze zastanawiam nad Zambetem bo 3500 to przesada za 3700 znalazłam w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 17.03.06, 11:08 Swego czasu dużo ludzi się wypowiadało na forum z Wesołej na temat tej inwestyci i nie było to opuźnienie 2 miesięczny chyba że ktoś kupił mieszkanie już prawie gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.06, 08:29 to ja poproszę o adres firmy która sprzedaje po 3700 za mkw takie mieszkanka jak to Pani powiedziała w warszawie , a bdw rembertów to też warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 13.03.06, 10:00 Panie Prezesie :) Mała prośba, jakby mógł pan w koncu zrobic porzadek z ta niezakonczona budowa w Wieliszewie, chodzi tylko o te fundamenty ktore wystaja z ziemi niezabezpieczone a okoliczne dzieci i pijaczki zrobily sobie tam plac zabaw. Niestety przeganianie ich na niewiele sie zdaje a do tragedii jest blisko wszedzie wystaja druty na ktore moga sie dzieci nadziac albo spasc w głąb piwnic przez otwory piwniczne. Musi pan to jakos zabezpieczyc w końcu to pana powinność chyba ze pan chce tragedii dziecka, a przy okazji proponuje zabrac w koncu ( to chyba nie jest wizytówka Zambetu) starego Toy-Toya z epoki Gierka z serduszkiem i wozu Drzymały. Mamy nadzieje ze moze to nie zostanie bez odpowiedzi i skłoni Zambet do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 13.03.06, 21:44 Prawda sąsiad musi dojść do tragedi żeby się zainteresowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 28.03.06, 12:02 Do wszystkich, którzy planują przyszłość z Zambetem na Grzybowej :-) Zrodził się pomysł aby osoby, które podpisały umowę rezerwacyjną (lub zamierzają to zrobić) spotkały się w celu uzgodnienia zapisów w umowie realizacyjnej. Może jeśli grupowo będziemy chcieli zmienić jakieś zapisy to Zambet się zgodzi na cokolwiek. Możemy też przedstawić umowę adwokatowi a jego koszty rozłożyć na kilka osób. Jeśli jest ktoś chętny to proszę o kontakt katarzyna.szyszka@wp.pl, zbiorę kontakty, numery gg lub innego komunikatora, może jakiś czat uda się zorganizować w celu doprecyzowania spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zambet IP: *.acn.waw.pl 29.03.06, 12:31 Mam pytanie, ktoś wie co z tym pozwoleniem na budowę? Na Gratce przy ofertach jeszcze wolnych mieszkań jest status budowy : rozpoczęta??????? Bez pozwolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 29.03.06, 16:50 ja myśle że skoro zaczeli coś robic na placu pod budowę to dlatego napisali iz inwestycja rozpoczęta, co do pozwolenia to z tego co się dowiadywałem to duża jest szansa na to iz go otrzymaja ale jeszcze do pełni formalności brakuje jednego swistka na który zambet aby otrzymać będzie musiał poczekać prawdopodobnie ok 40 dni, co do czatu to sadzę iz lepszą forma naszego kontaktu było by założenie swojego forum lub bloga na którym umieszczalibysmy swoje uwagi zdjęcia z postępów inwestycji oraz wszelkie niusy tak wyczekiwane przez wszyskich , odnośnie tez umowy to uważam iz rozsądniej było by gdyby ci którzy pracuja w większych firmach i maja doskonały dostęp do prawników przedstawili im do konsultacji tą umowę a potem zebrane uwagi z kilku źródeł pozwola na dopracowanie umowy w jak najlepszej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:25 Co do forum, to jestem za tylko kto się tym zajmie? Są jacyś chętni? Zgadzam się również co do umowy :-))) a z tego co widzę po adresach e-mail i IP to większość pracuje w dużych firmach, czy w takim razie ma ktoś prawnika?? Ja niestety nie mam w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 08:36 forum założymy jak już będzie widac na horyzoncie te pozwolenie, a co do prawników to ja zgłaszam iz posiadam w swojej firmie cały dział prawny gdzie są i prawnicy i radcy prawni tak więc jak będę pewien że jest pozwolenie to biegnę do nich po konsultacje, czy ktoś jeszcze ma u siebie prawników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 30.03.06, 11:02 Na pozwolenie nie ma co czekać, ponieważ trzy dni po jego otrzymaniu jesteśmy zobowiązani podpisać umowę, więc ja osobiście wolę nie czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 11:26 niemożemy w ciągu 3 dni podpisac, ponieważ po otrzymaniu pozwolenia przez developera są jeszcze dwa tygodnie na jego uprawomocnienie i dopiero wtedy developer może z nami podpisać umowy Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: Zambet 30.03.06, 11:48 będąc w Zambecie pytałem o terminy o których piszecie, zapewniono mnie, że istnieje możliwość ich zmiany dotyczy to również terminu pierwszej wpłaty po podpisaniu umowy - termin ten można indywidualnie negocjować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 11:55 taką i ja dostałem informację jak również że mozna negocjowac terminy i kolejnych transzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 30.03.06, 12:31 Teraz tak mówią a jak przychodzi codo czego to..... Jak macie już umowę rezerwacyjną zapłaconą to ciężko będzie negocjować. Ale ok ja wolę nie czekać i pewnie zbierzemy się w kilka osób aby przedstawić umowę prawnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 30.03.06, 12:56 Kacha to ty niemasz jeszcze umowy rezerwacyjnej, odnośnie prawnika to jeżeli się zbierzecie w kilka osób i pójdziecie tylko do jednego prawnika i niedaj losie traficie na takiego który ma blade pojęcie o umowach developerskich ( a od groma jest takich )to różne mogą byc potem skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 30.03.06, 14:26 Mam umowę rezerwacyjną. Mam namiar do jednego, który prowadził wykłady na targach mieszkaniowych, ale chodzi o to żeby sprawdzić czy jeszcze ktoś z nas ma kontakt do jakiegoś prawnika, który się zna na rzeczy bo Ci w firmach z regóły mają inne specjalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 30.03.06, 14:58 Tak poprzednio napisałaś że myślałem że niemasz zgadzam się z Toba co do tych prawników nie w każdej firmie są tacy którzy znaja się na takich umowach, ale są firmy w których zatrudnieni prawnicy maja pojęcie o umowach developerskich i o takich mi wcześniej chodziło, napewno znajdzie się kilka osób z takimi kontaktami i wtedy można wymienić się informacjami Kacha a zauważyłaś że tylko my piszemy Halo ludziska czy ktoś wogóle to czyta, a może tylko nielicznych obchodzi los tego osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 30.03.06, 15:11 Musimy pisać, żeby temat był widoczny w czołówce forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 30.03.06, 15:23 no i zapraszamy pozostałe zainteresowane osoby do wpisywania swoich komentarzy opini lub pytań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 30.03.06, 22:59 Czy jest jakaś data na oddanie mieszkań.Bo ja miałem datę ale to nic nie znaczy że bedzie w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zambet IP: *.225.121.45.bait.pl 30.03.06, 23:24 w umowie rezerwacyjnej zapewne masz napisane że umowa ma być zawarta w ciągu 3 dni od daty otrzymania zawiadomienia o uzyskaniu pozwolenia. Nie ma nic o jego prawomocności ale to i tak szczegół. Swoją drogą to ciekawę czy jutro jak w dobrym thrillerze w ostatniej chwili otrzymamy zawiadomienie o uzyskaniu przez spółkę pozwolenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 07:23 O tych 3 dniach właśnie mówiłam (pisałam) ale mi nie wierzyli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zambet IP: *.225.121.45.bait.pl 30.03.06, 23:28 Czy ktoś może ma jakąś wersję wstępną tej umowy, może uda mi się ją podrzucić do znajomego prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 07:22 Ja mam, napisz mi e-mail to Ci prześlę. katarzyna.szyszka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 31.03.06, 08:13 moi drodzy jeśli się ktoś troszkę zna na pozwoleniach to wie że takie pozwolenie wymaga uprawomocnienia i trwa to ok 14 dni deweloper nawet jak dostanie takie pozwolenie to nas o tym poinformuje dopiero po jego uprawomocnieniu a nie w chwili jego rzeczywistego wydania, odnośnie pytania gościa m to dziś będzie jak w dobrum thrilerze poniewaz niespadnie na nas zawiadomienie o pozwoleniu tylko aneks do umowy rezerwacyjnej,co do terminów oddania to są dwa i etap to jest II kwartał 2007 drugi etap IV kwartał 2007 ale juz się domyślam że te terminy pewnie się przesuną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zambet IP: *.orange.pl 31.03.06, 11:39 Czyli tak czy owak 3 dni od otrzymania informacji, jeśli dobrze zrozumiałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikras2 Re: Zambet 31.03.06, 08:58 Witam. Jestem zainteresowany inwestycją na Grzybowej. Jestem na etapie za i przeciw. Daje sobie kilka dni na decyzję. Potrzebuję miec wgląd w ich przykładową umowę rezerwacyjną i umowę przedwstępną. czy możesz mi pomóc. mail:mikras@poczta.onet.pl Pozdrawiam:) Mikras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 31.03.06, 10:06 No niestety ja mam tylko umowy w formie papierowej Odpowiedz Link Zgłoś
mikras Re: Zambet 01.04.06, 14:02 Witam, mam zapytanie, jakie mamy szanse negocjacji umowy rezerwacyjnej ażeby terminy wpłat kolejnych powiązać z postępami robót na budowie? pozdr:) mikras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:48 Po rozmowie w Zambecie wynika, że małe, ale będziemy próbować. Powiedzieli mi, że nie chcą się zadłużać, więc może dałoby się wynegocjować aby pierwszą ratę wpłacić po podpisaniu umowy a kolejne po postępach w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 08:48 pierwsza rata i tak według umowy jest płatna po jej podpisaniu, a co do kolejnych terminów to ja dostałem juz informację że te terminy mogę indywidualnie ponegocjować, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.04.06, 08:58 No możesz negocjować ale terminy a tu nie chodzi o czas tylko o postęp w budowie. Dla mnie to jest różnica, ale skoro dla Ciebie nie. A potem się skończy jak na pozostałych budowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 09:16 Kacha a ty tak piszesz aby pisać , bo z twojego pisania wynika że masz znikomą wiedzę na temat rachunków powierniczych umów i wszystkiego co jest związane z inwestycją, specyfika rachunku powierniczego polega na tym iz zambet musi najpierw wyłożyć na pewien etap swoje pieniądze , i żeby dostać pieniądze z naszego rachunku powierniczego to musi przedstawić poniesione obecnie koszty przy realizacji inwestycji dopiero odpowiednio dostaje pieniądze na kolejne etapy , i dlatego nasze wpłaty są niezależne od postępów inwestycji, bo co to by było gdybyśmy tak jak proponujesz płacili dopiero po kolejnym zrealizowanym etapie w pewnym momencie niebyło by pieniędzy na koncie i inewstycja by się zatrzymała lub znacząca zwolniła i co wtedy byś negocjowała , twój pomysł jest dobry ale przy inwestycji gdzie niema rachunku powierniczego i wtedy jest prosta zasada robicie-płacimy , nierobicie-niepłacimy ale jak to w życiu bywa kij ma zawsze dwa końce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.04.06, 09:36 O mnie się nie martw wiem sporo a to Ty nie czytasz forum. Napisałam wcześniej, że Pani Beata powiedziała, iż rachunku powierniczego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 09:54 jakoś mi to chyba umkneło w którym to miejscu napisałaś że rozmawiałaś i że rachunku nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.04.06, 10:05 01.04.06 odpowiadałam na post mikrasa, może nie dosłownie i jasno to napisałam, ale właśnie o to mi chodziło. Ale ok, nie ważne gdzie co kto, napisał tak mnie poinformowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 10:15 to mam prośbę aby następnym razem kiedy będziesz miała tak wspaniałe wieści pisała o nich wprost bo tak to trudno się domyślić oczym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.04.06, 10:20 Oczywiście, przepraszam Panie administratorze ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 10:31 och Kacha Kacha ty chcesz dobrze i ja chcę dobrze ale jak czytam kto się tu wypowiada to myślę że resztę no guzik obchodzi jak to się będzie działo , ile to będzie trwało i jak to będzię wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel zambet w Rembertowi IP: 199.67.203.* 12.04.06, 16:22 zambet rozpoczyna budowę bloków w Rembertowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KING [...] IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 30.04.06, 10:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: zambet w Rembertowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:59 Do końca maja czekamy ,ale co potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: zambet w Rembertowi IP: *.crowley.pl 30.05.06, 09:36 jeszcze sie naczekacie, tak jak my czekalismy od 2001 i jeszcze do dzisiaj nie jest skonczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zambet w Rembertowi IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 19:37 Strasznie jestem ciekawa czy Zambet w końcu dostał pozwolenie na budowę. Ja byłam zainteresowana tą inwestycją, nawet podpisałam umowę rezerwacyjną, zrezygnowałam po odwiedzinach na Uroczej i rozmowie z napotkanymi mieszkańcami, oraz paru innych opiniach. Już kupiłam mieszkanie w innej inwestycji ale ciekawi mnie jak potoczą się losy Grzybowej 1 bo sam projekt mieszkań jest naprawdę świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 10.06.06, 08:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 31.03.06, 12:10 Wiadomości nie dochodzą, mam informację zwrotną o przekroczonym limicie poczty. Czas na wiosenne porządki :-) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 03.04.06, 11:10 Kolo a może odwiedz nas w Wieliszewie i zobacz stan w jakim nas zostawili, moze odwiedz tez Wesoła wcale nie jest lepiej Wiking tez przedstawia wiele do życzenia. Ja tez pamietam początki z Zambetem były wspaniałe mili uprzejmi obiecywali złote góry i niestety ludzie sie zawiedli, bardzo zawiedli nie chcieli płacic za cos czego nie ma albo jest nieskończone albo usterka jest nieusunieta to chyba zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 11:38 Lenni ale tak jest z każdym developerem, wszystkiego trzeba u nich pilnować i bić się niemal na noże, waszej inwestycji nieznam ale co do wikinga ta znam sytuację od mieszkańców byłem i rozmawiałem, wiking nie był od początku inwestycją zambetu tylko przejętą z długami tam ludzi myśleli że juz nigdy niezobacża pieniędzy ani domów ale jakoś wyszło lepiej czy gorzej to juz im pozostawmy do osądu oni tam mieszkają a nie my, co do wesołej no to tez zależy o której inwestycji mówimy bo na uroczej to jakoś ludzie nienarzekają co do drugiej to zambet o ile dobrze pamiętam był tylko wykonawcą a inwestorem był zupełnie kto inny czyli tak jak inwestor chciał tak budowali jak to bywa w takich przypadkach, ale co tu mówić o zambecie ja zapraszam do wspaniałej firmy Dom Development na wolę albo do równie dobrej na ursus gdzie ludziom wybudowali wysokie bloki bez wind z dziurami w pionach jak tam dziecko kiedyz wpadnie to będzie tragedia , albo co tu dużo szukać blisko naszej inwestycji miasto ząbki i zapraszam do obejrzenia leśnej polany albo słonecznej polany i zwrócenia uwagi kto jest developerem, w leśnej polanie ściany niemają pionów całkiem inny rostaw ściań niż ludzie chcieli a w słonecznej nieszczelne okana przeciekające garaże podziemne albo w nowo oddanym lokalu grzyb na ścianie, skoro mamy tu tylu wspaniałych doradców to może im coś pomożemy, nie piszę tego poto by kogoś przekonywać do czegoś tylko po to by każdy sobie uświadomił że developer nieważne czy to zambet czy któryś z górnej półki jak chce to i załatwi mieszkańców, on jest górą a my dołem w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 03.04.06, 12:12 Kolo nie za bardzo chciało mi sie rozpisywać ale jeszcze troszke dodam, w mieszkaniach zaczyna pojawiać sie grzyb, wentylacja jakos dziwnie działa zamiast wyciągać dmucha do kuchni i łazienki zimnym powietrzem (kazali nam zrobić ekspertyze kominiarską, tak działa u nich gwarancja) mamy kłopoty z kanalizacją której spadek jest jakoś kiepsko zrobiony i ścieki cały czas się blokują nie w bloku tylko na zewnątrz i my sami tam wchodzimy i czyścimy ponieważ Zambet powiedział że może nas obciązyc za oczyszczenie kanału ( tak właśnie działa u nich gwarancja). Sąsiedzi skarżą sie na okna sam widziałem sople zwisające wewnatrz mieszkania a framugi mam takie ze nie moge w jednym z pomieszczen drzwi założyć, ale pal to licho to jestem sam w stanie naprawic. Natomiast drugi etap stwarza duże niebezpieczenstwo dla zdrowia jest niezabezpieczony wystaja długie druty a otwory piwniczne sa niezabezpieczone i okoliczne dzieci zrobiły sobie tam plac zabaw. Myśle ze nieodbiegamy standardami od tego co napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 12:30 I dlatego napisałem że to co zambet wyprawia niejest niczym obcym u innych chciałem dać tylko porównanie co do developerów będących w dobrej opini podobno, co do wentylacji to jeśli wam się tak dzieje to zapene wina konstrukcyjna czyli architekta i on powinien za to beknac według mnie powinniście wykonac tą ekspertyzę i jeśli wyjdzie że jest to wina konstrukcyjna to zarządać odszkodowania lub zamontowania wentylacji mechanicznej na ich koszt, okna to odwieczny problem pewnie i my się o tym przekonamy jak będziemy odbierać mieszkania ale to już będzie indywidualna sprawa czy ktoś podpiszę odbiór techniczny swojego mieszkania bez konsultacji z niezależną osobą zajmującą się nadzorem, co do framug to u nas w warszawie oddaje się mieszkania bez nich więc ten broblem będzie tylko leżał po naszej stronie, a co do niezabezpieczonej budoby to brak słów ale co zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mikras Re: Zambet 05.04.06, 20:35 ...no i sam juz nie wiem, tak mnie skolowaliście. Q... chyba kupię namiot? Ale tak na poważnie. Wyglada to nieciekawie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:54 Dobra trudno i tak większość ma już podpisane umowy rezerwacyjne. Za te pieniądze nie ma się co cudów spodziewać, jakby co to im nie darujemy choćbym miała codziennie dzwonić to Pana Prezesa do domu. A tak naprawdę to jest sporo niespodzianek choćby ten trzeci budynek coś mi się wydaje że będzie postawiony na fundamentach tego co tam już stoi albo go zostawią. A tak dla jaj zostawią nam jescze to cudne ogrodzenie i będziemy mieli małe getto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Zambet IP: *.chello.pl 08.04.06, 18:03 cena jest fajna, ale płacąc tak dże ieniądze wolałem spać troszkę spokojniej i kupiłem w dm development, takie opinie o zambecie przerażaja mnie, 2 miesiące temu też interesowałem sie tą inwestycją, byłem w rembertowie, oglądałem, hmm mam tylko nadzieję że oprócz rozsądnych cen jakośc budynku również będzie rozsądna, nie zgadzam się z opinią że za takie pieiądze nie ma się co spodziewać cudów,,,, ludzie pomyślcie tak, że kasa którą wydajecie to czesto dorobek całego życia, kredyty, pożyczki i inne. hmm, zastanówciesię i proponuję zapis w umowie dot. kolejnych wpłat z zależności od realizacji inwestycji, też to Was nie uchroni przed ewentualnymi problemami, ale cóż, nie ma co widzieć wszystkiego w czarnych kolorach . Powodzenia z Zambetem w Rembertowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QbaP Re: Zambet IP: *.chello.pl 08.04.06, 22:37 Czy w Waszych umowach jako strony jest SPÓŁKA i KUPUJĄCY a w §8 pojawia się Inwestor na rzecz którego przepada zaliczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 10.04.06, 20:19 Przecież to chyba bezprawne ta przepadająca zaliczka, coś takiego nie powinno znależć sie w umowie. Jakieś dwa lata temu UOKIK wywalił taki zapis z umów. Co tam jeszcze ciekawego jest w tych umowach?. Może jest coś takiego że rezygnując z mieszkania musisz znależć drugiego naiwniaka który wskoczy na twoje miejsce? tez bezprawne. Radze abyście z umową poszli do UOKIK oni wam sprawdzą tą umowę i napewno mają jakieś dane o Zambecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.06, 08:27 są takie zapisy w umowie ale nie tylko w naszej, dla porównania mam jeszcze umowy berensona , dom developmen i engela i we wszystkich jest ten sam zapis a zaliczka przepada tylko w chwili kiedy ktoś sam się wycofa ( ale ten zapis dotyczy umowy rezerwacyjnej a nie realizacyjnej), wszędzie są pobierane zaliczki przy umowach na duże kwoty i wszędzie pieniądzę przepadają na rzecz drugiej ze stron, i wcale nietrzeba znajdować naiwniaka ( wogóle czegoś takiego niema ) w umowie realizacyjnej jest zapiś że jeśli ktoś się wycofa to mu zostają tylko potrącone procenty z wpłaconej dotychczas kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.06, 08:17 no w mojej umowie niema takiego zapisu wszędzie mam kupujący i sprzedający niema żadnej nawet najmniejszej zmianki o jakimś inwestorze Odpowiedz Link Zgłoś
bece1 Re: Zambet 10.04.06, 10:08 Znacie jakieś firmy specjalizujące się w odbiorze mieszkań? tzn takie które mogą w tym pomóc? Ja znalazłem Serwis Remontowy tylko, podobno dobry, korzystaliście z ich usług? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 10.04.06, 20:55 Poczytajcie sobie jeszcze jeden wątek na forum Deweloperów mała wzmianka o firmie Zambet forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=38448051&a=39900517 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.06, 08:15 no za wiele to tam sobie niemożna poczytać, ktoś wtrącił jakieś swoje trzy groszę w forum które wcale niedotyczyło zambetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 11.04.06, 20:00 Przeciez p. Prezes nie moze miec zlej umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 11.04.06, 23:38 Ludziska a czemu nie zapytacie czy są jakieś dobre opinnie o ZAMBECIE.Ja jestem nie zadowolony a u was jak.Może są zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.06, 08:00 tak juz jest z forami że tylko wypowiadają się niezadowoleni, zadowoleni są szczęśliwi i im niechce się pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 12.04.06, 08:31 ha ha dlatego też sprawdziłam "w terenie". Na dwóch inwestycjach Zambetu nie znalazłam ani jednego zadowolonego lokatora :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.06, 14:33 a co to za inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel zambet w Rembertowie IP: 199.67.203.* 12.04.06, 16:23 zambet rusza z budowa w Rembertowie Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: zambet w Rembertowie 12.04.06, 16:41 Gość portalu: Pawel napisał(a): > zambet rusza z budowa w Rembertowie tzn. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: zambet w Rembertowie IP: 212.160.172.* 13.04.06, 10:41 Bez pozwolenia? Jak to? Przecież nawet jeszcze nie dostarczyli do Urzędu uzupełnionego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
suchydeg Re: zambet w Rembertowie 13.04.06, 15:52 Dostali pozwolenie na rozbiórkę istniejących budynków i to zrobili ( miejsce pod bud.C ). Pozwolenia na budowę nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: zambet w Rembertowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:06 To że zrobili rozbiórkę pod C to było już od dawna wiadomo. A co z pozostałymi budynkami, jak rozbiorą wszystko to dopiero można być choć ciut pewnym czegokolwiek. A najważniejsze żeby rozebrali ten mały biały budyneczek pod B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Hipoteka na gruncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:04 Witam, dziś doszły mnie nie miłe wiadomości od jednego z przyszłych sąsiadów (pozdrawiam Tomka :-) Otóż podobno na gruncie pod nasze mieszkanka jest ustanowiona hipoteka w wys. 4 mln PLN na rzecz jakiegoś banku. Właścicielem gruntu jest Skarb Państwa a teren jest oddany w użytkowanie wieczyste firmie Alkohole (coś tam), która jest w upadłości. Nie ma żadnych danych dotyczących Zambetu, podobno nawet w papierowych teczkach. Być może te dane są nie aktualne bo wpisy do księgi wieczystej trochę trwają ale to zadłużenie jest podejżane, tym bardziej że w Zambecie powiedzieli że teren kosztował ich 1 mln a hipoteka jest na 4 mln. Czy ktoś z Was zna jakieś szczegóły dotyczące tej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monty Pyton Re: Hipoteka na gruncie IP: 82.160.121.* 19.04.06, 18:08 Podbijam wątek Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenni Re: zambet w Rembertowie IP: *.crowley.pl 21.04.06, 10:04 No widzisz Kacha z Zambetem trzeba sie pilnowac musicie jeszcze dokladnie sprawdzic te ksiegi wieczyste, a ponoć jeszcze jedna inwestycja Zambetu kuleje w Serocku, podam ci linka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28448&w=40381893&a=40381893 Odpowiedz Link Zgłoś
czarekza Re: zambet w Rembertowie 30.05.07, 15:12 Nie tylko w Rembertowie, Warszawie , Serocku inwestycje Zambetu kuleją. W Pułtusku od n-lat firma buduje basen. Gdy juz opadły wszelkie nadzieje an basem, to mieszkańcy mysleli, że basen dostaniemy jako 'kiełbase wyborczą'. Jednak minęły wybory parlametarne, samorządowe i dalej nic. A prasa tylko donosi o kolejnych przesunięciach terminu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 10.06.06, 08:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zeo30 Re: Zambet 27.06.06, 19:30 Witam wszystkich, jestem początkującym zambet-owiczem, poszukuję nowych informacji odnośnie ich inwestycji na Grzybowej w Rembertowie, dotychczasowe opinie przyznaję budzą zgrozę! Co z pozwoleniem na budowę i z rzekomym hipotecznym obciążeniem gruntu pod zabudowę, Jeszcze się łudzę... że może tym razem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryfka Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:33 Witam , ja również mam nadzieje że zambet wkońcu wyjdzie na prostą/ napewno mają już wpis do ksiąg wieczystych/ to już cos, na pozwolenie poczekamy chyba jeszcze trochę. Ciekawa jestem co jest nie tak z Wesołą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:46 W Zambecie powiedzieli, że nie dostali pozwolenia i mają zamiar się odwołać do naczelnego architekta miasta. Tak swoją drogą to ciekawe dlaczego go nie dostali, ich telefoniczna odpowiedź jak zwykle jest wymijająca. Może wiecie coś na ten temat. Pozdrawiam szczególnie tych czekających od marca :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 02.07.06, 18:59 Poprostu zapytaj sie w starostwie albo w Powiatowym Inspektoracie Budowlanym, teraz juz nie wiem dokladnie gdzie?. Znając Zambet to napewno nie rusza sie z budowa w tym roku, w Wieliszewie drugi etap tez stoi i jeszcze postoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwątpiona Re: Zambet IP: *.zdm.waw.pl / *.devs.futuro.pl 07.07.06, 08:50 Podobno w określonym przez Dzielnicę terminie nie dostarczyli jakiegoś wymaganego dokumentu, w związku z tym nie dostali pozwolenia. Mogli drugi raz składać w Dzielnicy ale woleli złóżyć u Naczelnego Architekta Miasta. Ps. też się zastanawiam nad wejściem w inwestycję w Rembertowie, największy plus to przepiękna okolica i wygląda na to, że to jedyny plus:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 20:58 A możeby tak ktoś z ZAMBUTU (Prezes lub inny cokolwiek wiedzący) napisał co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 25.07.06, 10:06 powstał fajny serwis z fotkami z inwestycji fotodom.breko.pl proponuje aby wrzucac fotki z inwestycji Zambetu, ja postaram sie dzisiaj wieczorem wrzucic z drugiej nierozpoczetej fazy inwestycji Zambetu w Wieliszewie. Moze odezwa sie przyszli mieszkancy z Serocka i Rembertowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 17.08.06, 08:20 Czy ktoś juz ma może jakieś informacje odnośnie tego pozwolenia nieszczęsnego bo to trochę na kpinę juz zakrawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 17.08.06, 11:52 Toż to całkiem normalne a ile jeszcze cie niespodzianek czeka. W tym roku napewno nie rusza. Musisz uzbroić sie w cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 22:07 Czy ktoś może mi coś powiedzieć o inwestycji na korkowej. Widziałem ich umowę rerzerwacyjną i mnie zatkało w pięć miesięcy chcą 60 % kasy, a co najciekawsze w umowie nie wskazali terminu zakończenia prac. Teren fajny, ale troche mnie zastanawia, że taka świetna firma nie ma jeszcze umowy realizacyjnej, którą w pięć minut można z internetu od innego dewelopera scignąć. Może jestem sceptyczny, ale sasm już nie wiem co robić. Dajcię jakąś radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 21.08.06, 22:40 "Świetna fima" mam nadzieje że to ironiczne określenie Zambetu chyba nie czytałeś wątków na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landi Re: Zambet IP: *.crowley.pl 22.08.06, 16:39 Ech .... żeby to nam Zambet posiał taką trawkę jak w Mławie przy basenie a tak nie mamy nic i no kurz i piach, tak to oni robią zagospodarowanie terenu na własnych inwestycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
44obcy Re: Zambet 05.09.06, 17:59 Zapraszam na inwestycje na ul Warszawskiej 47 w Wesołej a tam od mieszkańców można się wiele dowiedzieć na temat tej firmy, która przy podpisywaniu umowy jest do ,,rany przyłóż,, a potem przy zgłaszaniu reklamacji zaczyna się człowiek dowiadywać komu powierzyło się swoje oszczędności na własne 4 ściany. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 08.09.06, 08:57 Ja mam propozycję dla płaczących tutaj i z wesołej i z wieliszewa , zamiast pisać tutaj anonimowo ( bo tak najłatwiej )to może zgłosicie sie do programu Pani Jaworowicz, ostatnio dużo nagrywa odcinków o deweloperach i wtedy cała polska pozna wasze krzywdy ( ale jest i pewne ryzyko - już niebędziecie anonimowi, chyba że jak to zwykle bywa jak przyjeżdza kamera to wszyscy mówią że wszystko jest ok i w jak najlepszym porządku ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygosc Re: Zambet IP: *.chello.pl 08.09.06, 09:12 Człowieku, jak jestes z Zambetu to weź się za budowanie a nie robienie ludzi w konia i grzebanie foforach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 08.09.06, 09:35 Niejestem z zambetu i guzik mnie obchodzą wasze zapyziełe osiedla , tylko denerwujące jest to wasze skomlenie , mam pytanie gdzie byliście jak wam to budowali trzeba było pilnowac swego a nie teraz płakać i rozpisywać się po forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:58 Proszę Cię abyś nie robił tu zamentu skoro nie jesteś stroną zainteresowaną. A zgłoszenie się do telewizji nic nam nie da, bo potem nam powiedzą, że przecież nie musimy kupować tych mieszkań. PS. jak można pilnować budowy skoro się nawet jeszcze nie ruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:22 A to jeszcze nic ale dotarło do mnie to ze Zambet zamierza tam w jednym z budynków zrobic lokal typu gastronomia pod bankiety śluby komunie itp mi osobiście sie to nie podoba kupowałem mieszkanie w cichym miejscu ale................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 23:18 No i stypy [kościół i cmentarz] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 17.11.06, 09:36 ..... ale można wezwać wrazie co policję , skoro osiedle ma być zamkniete to i musi być zachowana cisza więc skoro urządzą tam jakąs głośną imprezę to długo sie nienacieszą tym lokalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:06 Ale ono pewnie będzie takie "półotwarte" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 17.11.06, 14:48 dokładnie tak, jak większosć ich mini osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zambet IP: 82.160.121.* 17.11.06, 17:56 Poddasze nie nadaje się na lokal użytkowy za nisko za duże kąty załamania brak schodów itp nikt nie da zgody na prowadzenie takiego interesu to po pierwsze ,a po drugie musiała by się zgodzić wspólnota mieszkaniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:21 To chyba jakaś pomyłka ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:37 Jakie poddasze??? Mnie już na samym początku powiedzieli że w budynku B na parterze ma być jakaś restauracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 01:24 A też może i przychodnia stomatologiczna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zambet IP: 82.160.121.* 09.09.06, 22:13 "GOŚĆ" kto tu jest anonimowy!!!!!!!!!!!!!czemu się nie podpiszesz!!!!!!!!!!!!!!! a co byś człowieku zrobił...ła jak wpadasz w bagno i nie możesz wyjść jak to nie twój problem to się nie wtrącaj baranie albo baranico. A forum jest po to żeby ktoś kto chce kupić dom lub mieszkanie się dowiedział o developerze .Prawda.. PIsze się takie informacje aby uprzedzić innych ludzi gdzie chcą ulokować swoje oszczędności.A pisać będę to co mi ślina na język przyniesie na tych forah co będę chciał..........MY SIĘ NIE PODDAMY ZAMBET POKONAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 11.09.06, 08:09 Głąby kochane wasza walka to i tak walka z wiatrakami , sądzicie że wygracie z deweloperem to chyba w jakimś innym świecie żyjecie, odnośnie Kachy - moja wypowiedz tyczyła się inwestycji które już powstały a nie tych które maja powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavulon Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:40 Sprawa sie komplikuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikambo Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 18:22 Ja dzis otrzymałem list polecony z Zambetu z info , ze moja umowa rezerwacyjna dot. inwestycji na Korkowej wygasła. Podpisałem ja w maju.W momencie jej podpisania pytałem co bedzie jesli nie uzyskają pozwolenia na budowe w przewidzianym w umowie terminie 30.10.2006. Uspokajali mnie ze bedzie aneksowana na tych samych warunkach. Łudziłem sie ale na próżno. Zreszta wielu deweloperów postapuje ostatnio w taki sposób. Proponuja odnowienie umowy z 5 % rabatem od przyszłej ceny mieszkan. Tylko, ze na chwile obecna nie znają jej ceny, choc jeszcze jakies 2 tyg temu ktos inny w Biura podał mi info 4000 PLN/m2. Inna sprawa ze cały czas nie znaja terminu uzyskania pozwolenia na budowe. Wniosek: mozna zarezerwoać sobie mieszkanko, które nie wiadomo ile cie bedzie kosztowało i nie wiadomo kiedy powstanie (jesli w ogóle). Daję sobie zatem spokój z Zambetem i innym tez odradzam wspłprace z ta firma. Nie sa lojalni wobec klienta i "pasożytniczo" wykorzystują boom cenowy aby nabic sobie portfele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient_Zambetu Re: Zambet IP: *.etel.pl 31.10.06, 14:56 Zgadza sie... firma do konca zwodzila mozliwoscia podpisania aneksu (bylem w siedzibie pod koniec wrzesnia (koniec okresu rezerwacji) i nadal byla mowa o aneksach). Dodatkowo mija wlasnie ostatni dzien zwrotu oplaty rezerwacyjnej a pieniedzy nadal nie ma!!!!! Ostrzegam wszystkich przed tym developerem!!!!! Bede pisac na biezaco o rozwoju wypadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient_Zambetu Re: Zambet IP: *.etel.pl 02.11.06, 16:22 Sytuacja w tym momencie wyglada tak, ze pieniedzy nadal nie ma. We wtorek podczas rozmowy telefonicznej pani z Zambetu obiecala kontakt w czwartek rano i informacje co z pieniedzmi (ktore zambet powinien byl zwrocic najpozniej kilka dni temu). Oczywiscie kontaktu nie bylo - musialem sam dzwonic po 15. Jest extra :( Jesli jutro nie bedzie na koncie pieniedzy trzeba sprawe powazniej naglosnic, ew. zlozyc doniesienie do prokuratury. Czy jest tu ktos z -nie bujmy sie tego okreslenia - szukanych, komu Zambet zwrocil oplate rezerwacyjna? Ew. ktos kto pieniedzy nie dostal i chce sie przylaczyc do akcji prowadzacej do ich odzyskania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 05.11.06, 12:53 To juz pieniędzy nie wypłacają?, z tym nie mieliśmy problemów wszelkie nadpłaty były zwracane terminowo, musi być z nimi kiepsko. Jestem ciekaw co z tą działka w Rembertowie, w końcu ona też coś kosztowała. Ich bolączkami do tej pory były długie terminy ( co najmniej 4 lata), usterki, niedoróbki i to że dla nich nie istnieje coś takiego jak gwarancja, budynek pęka jest nieskończony są wady budowlane których wogóle nie usuwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient_Zambetu Re: Zambet IP: *.etel.pl 06.11.06, 11:06 Juz pedze doniesc iz w piatek pieniazki wplynely :) (wiec opoznienie nie bylo az tak duze - legalne 30 dni + kilka opoznienia) Ba! Nawet Pani z Zambetu zadzwonila zapytac czy dotarly. Dotarly :) Dodatkowo poinformowala mnie, iz czyta tutejsze forum - wiec piszcie Panstwo swoje uwagi. Moze ktos kiedys wyciagnie z tego jakies wnioski. Pozdrawiam wszystkich (rowniez Pania z Zambetu) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 18:29 Witam, ja za to czekanie od marca dostałam pismo, że niestety nie są w stanie dotrzymać warunków umowy i proszą o numer konta aby mogli zwrócić pięniądze. Wniosek: Pożyczają od ludzi pieniądze na własne potrzeby i to bez oprocentowania. Chyba też założę taką firmę, będę brać od ludzi po 2500 PLN na 6 lub więcej miesięcy, inwestować choćby w lokaty (bo najbezpieczniej) a potem będę oddawać ludziom sam wkład - czysty zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psik Re: Zambet IP: *.paa.gov.pl 18.10.06, 09:04 u mnie to samo. Firma pokazała się od "najlepszej" strony. Rozumiem, ze są prawa rynku i takie tam, ale takie rzeczy można załatwiać w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 18.10.06, 09:36 Czyli Rembertów odpada, Korkowa to Rembertów?, a nie wiecie nic o Grzybowej?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 18.10.06, 11:32 Ja właśnie pisałam o Grzybowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 18.10.06, 13:56 I co dalej, straciłaś rok z Zambetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 18.10.06, 16:36 Myślę że na swojej stronie Zambet powinien umieścić obok rekomendacji i samych swojch sukcesów podtytuł porażki, stona by wtedy zyskała na poczytności, wiarygodności. Dziwne ze nie napisali o tym w aktualnościach ale w końcu czym sie chwalic jak tam same dobre rzeczy są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:43 Naszczęście dzięki dobrym radom osób mających wcześniej do czynienia z tą firmą (nie będę wymieniać jej nazwy ;-)) spodziewałam się takiej sytuacji i zarezerwowałam mieszkanie jeszcze gdzie indziej. Dzięki temu udało mi się załapać jeszcze na cenę poniżej 4000, może lokalizacja ne jest taka ładna jak w Rembertowie ale kończą już przynajmniej fundamenty. Dziękuję wszystkim uprzejmym, którzy wypowiadali się na forum i lokatorom z Warszawskiej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 18.10.06, 20:08 Właściwie można teraz napisać " a nie mówiłem", a nam dalej nie chcą usunąć usterek gwarancyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 17.11.06, 15:19 A czego tu chciec firma została nominowana do tytułu „Jakość Roku 2006” w programie organizowanym przez Biznes Raport i Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A. Nie dziwi też że Zambet jako jedna z nielicznych firm budowlanych w Polsce posiada rekomendację Polskiego Związku Inżynierów i Techników Budownictwa skoro swojego czasu w zarządzie siedział Roman Dukalski a Kapituła Programu Gospodarczo-Konsumenckiego BIAŁA LISTA uhonorowała PPU ZAMBET S.A. tytułem SOLIDNEJ FIRMY. Czyli napewno my nie mamy racji to co robi Zambet napewno jest solidnie wykonane zgodne z projektem, a gwarancji nie ma bo nie może być usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Apel do przyszł. sasiadów z Wieliszewa IP: 82.160.121.* 19.11.06, 19:07 Drodzy sąsiedzi proszę abyście zwrócili uwagę na zagospodarowanie terenu w umowie tzn. czy coś pod tą pozycją wogóle istnieje. Wiemy ze Zambet chce się wykpić z dokonczenia kostki od początku ulicy do końca naszych działek pozostawiając na środku tej drogi wystające studzienki na których juz niejeden kierowca uszkodził samochód. Zwróccie też uwagę na ogrodzenie w jaki sposób ma wyglądać, nasze już prawie się rozsypało ( fundament juz się prawie rozsypał, nie został niczym zabezpieczony (brak klinkieru). Wszystko co obiecują słownie nie ma pokrycia bez oświadczenia pisemnego. ps. nie wierzcie też w żadne place zabaw, kwietniki, ławki to co istnieje teraz to tylko nasza wspólna lokatorska praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 19:12 Cmentarz nam zupełnie nie przeszkadza, gorzej jest z drugiej strony budynków gdzie są garaże sasiedniej wspólnoty, garaże od naszego budynku odzdziela jakaś obrzydliwa wielka płyta która w każdej chwili może grozić zawaleniem. Niestety Zambet tą wielką płytę uznał za ogrodzenie i nie chce jej niczym zakryć i zabezpieczyć przed wypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 19:14 Rządzimy się sami, opłaty naprawde są niskie chodzi oczywiście o czynsz aresztę opłaca sie według liczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:18 Chciałabym się jeszcze dowiedzieć z którego roku jest budynek w Wieliszewie tzn 1 i 2 klatka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:20 A czy Zambet ma zamiar coś robić z tymi rozpadającymi się tynkami i ogrodzeniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 19:26 Budynek został oddany w styczniu 2005r. częśc mieszkańców wprowadziła się wcześniej nawet jak nie było jeszcze wody ( nie mogli juz dłużej czekać). Pierwsze umowy zostały podpisane w 2001r. Zambet nie dał nam żadnej odpowiedzi pisemnej czy coś zrobi z tynkami i ogrodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:03 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Ogólnie opinie na forum są niekorzystne jeżeli chodzi o tego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:07 Czy pisane były pisma, żeby zrobili coś z tynkami i ogrodzeniem??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 20:00 Prawnymi wlaścicielami swoich mieszkań staliśmy się w 2006r. Czyli niektórzy z nas czekali na mieszkanie 5 lat (podpisanie umów w 2001 r. zakończenie budowy z aktem notarialnym w 2006 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:06 Czyli rozumiem, że inwestycja zaczęła się w 2001, a akt notarialny dopiero w tym roku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:13 Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:25 Czy Zambet wywiązał się z terminów oddania bloku do uzytku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:26 Czy teren pod inwestycje jest własnością Zambetu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:00 Teren w Rembertowie [ul.Grzybowa] jest ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:50 Jakie są opłaty za mieszkania w Wieliszewie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zambet IP: 80.241.130.* 20.11.06, 21:43 działka w Wieliszewie została podzielona na dwie działki klatka nr 1 i 2 jest na 1działce mamy akty notarjalne takrze jest ok co do drógiej części to niewiem .Mamy złożoną wspólnotę mieszkaniową więc czynsz jest niewielki ok 3zł za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:46 Ciekawe kiedy ZAMBET zaproponuje nowe ceny m2 na ul.Grzybową w R. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 24.11.06, 09:34 No tak, przecież po to pewnie wypowiedział umowy aby podnieśc ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:36 PODOBNO tak postepuje 95% deweloperów.Sami tego nie wymyślili.Oni też obserwują rynek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:43 Czyżby wszyscy wycofali wpłaty , bo nikt nie pisze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro87 Re: Zambet IP: *.kablowka.waw.pl 28.12.06, 07:58 Ja nie wycofałem. Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:57 Może zbawmy się w obstawianie ... jaka będzie średnia cena 1m2 ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 28.12.06, 15:03 chyba mozemy zaczać od 6 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 16:12 Ale pewnie (?) mniej niż 7.000 , bo to średnia warszawska , a to Rembertów ... Zresztą skoro średni wzrost o 46% to by wychodziło : 5.400 ..... A tak wogóle to podobno p.Beata to czyta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:09 Ja wycofałam, ale jestem ciekawa jaka będzie ostateczna cena. Będę obserwować forum jak pani Beata :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 29.12.06, 08:43 pewnie i nie tylko p. Beata, a swoją drogą chyba mieli kłopoty z pozwoleniem na budowe jestem ciekaw jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 04.01.07, 08:46 Tak tylko ten wzrost który podałes to jest na poziomie 46-54% i obejmuje okres od grudnia 2005 do grudnia 2006 czyli jeśli wówczas cena mkw w zambecie wynosiła 3000 to obecna niepowinna byc wyższa niż 4500, a jeśli by było inaczej to znaczy że chcą sobie na nas nieźle zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.kablowka.waw.pl 04.01.07, 14:58 Ktoś może już coś wie na temat budowy Rembertowie? Oczywiście oprócz ceny;p bo tą poznamy dopiero pewnie po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:13 Ceny 1m2 lokali rosły także w ciągu roku 2006(I-XII) Parter : 3,1 - 3,2 - 3,5 - ... 1 i 2 p. : 3,3 - 3,5 - 3,7 - ... 3 piętro : 3,2 - 3,4 - 3,6 - ... Przy średniej (warszawskiej)wzrostu o ponad 50% można sobie próbować wyliczyć ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:18 www.zambet.pl/rembert-w-las.html Tutaj podają , że : "Data zakończenia - 15 mies. po pozwoleniu na budowę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zambet IP: *.kablowka.waw.pl 05.01.07, 14:40 WoW Ale FAJNIE to już wiemy ile będą budować!! Tylko ciekawe kiedy zaczną:);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 05.01.07, 15:51 Dokładnie i to wiele razy ale te wzrosty można zaliczyć pod te 50% ceny wyjściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 05.01.07, 18:46 he, czyli teraz wiadomo ze pozwolenia niemają, życzę cierpliwym cierpliwości w oczekiwaniu na swoje mieszkanie. Nie ma co wyliczać ceny mieszkania poniewaz nie wiadomo ile za dwa(?) lata krzyknie Zambet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:52 Jestem zainteresowany inwestycją Zambetu w Pułtusku, ale po przeczytaniu tylu negatywnych opinii na ich temat to mój pomysł wydał mi się poroniony.Czy te opóźnienia miały miejsce przed uzyskaniem przez nich pozwolenia na budowę czy także po? Czy w opisywanych inwestycjach udało się pokrzywdzonym przez tego wspaniałego dewelopera zabezpieczyć poprzez np: wpłacanie rat z postępem budowy, podpisanie umowy w formie aktu notarialnego itp. I czy istniał duży czasookres między oddaniem przez nich lokalu do użytkowania a podpisaniem aktu notarialnego oraz czy te przeciąganie miało miejsce przed uzyskaniem przez nich pozwolenia na budowę Z góry dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:50 Ogólnie to na forach zazwyczaj są negatywne opinie ! Proponuję poczytać o J.W.Construction i innych ... renomowanych firmach , albo pooglądać "Sprawę dla reportera" Pani Jaworowicz. Piszą ci co są b.niezadowoleni , a inni "dają sobie siana". Każda ich inwestycja jest obarczona kłopotami ... Źle jak nie mają pozwolenia na budowę tak jak np. w Rembertowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 11.01.07, 18:47 Chopie tu na forum jest wszystko pieknie opisane, poszukaj, poczytaj. Ludziom nie chce sie juz opisywać swoich przeżyc. Chcą o tym zapomnieć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:01 Yaro, Twój pomysł jest naprawdę poroniony. Sredni czas oczekiwania na mieszkanie Zambetu to 4 -5 lat. Jakość pożal się Boże, poza wszelkimi standardami.A do tego użeranie się z Zambetowcami, przypominają się Alternatywy 4. Szkoda nerwów, czasu, pieniędzy.Żadnymi zapisami w umowie nie zabezpieczysz się, to po prostu na maxa nieuczciwa firma.Opóźnienia i oszukiwanie klientów to ich chleb powszedni. Innymi słowy taki mają PR. Gdybym mogła cofnąć czas, to nie powierzyłabym im nawet złotówki.Szansa na odzyskanie wpłaconych zaliczek praktycznie zerowa, chyba,że procesem sądowym. Ludzie z Pułtuska z Budynku na Traugutta mogliby Ci sporo opowiedzieć o swoich tragikomicznych przygodach z tym znakomitym deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 19.01.07, 09:54 Własnie jakoś nikt z Pułtuska nie pisze na tym forum, czyzby byli aż tak zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:52 Ludzie z Pułtuska, zacznijcie w końcu pisać o działaniach Zambetu w Naszym mieście!!!Czeka kolejna wspaniała inwestycja Ogrody Mickiewicza hi, hi.Kolejni ludzie będą zrobieni na szaro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 19.01.07, 14:58 Nina a ty cos wiesz? to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Zambet pozwolenie na budowę IP: *.chello.pl 19.01.07, 15:32 Czy są jeszcze osoby zdecydowane na zakup mieszkania na Grzybowej w Rembertowie. Ja cały czas się wacham, ale mam informację, że w ciągu tygodnia mają dostać pozwolenie na budowę. Ciekawe jak długi tym razem jest u nich tydzień:):)????? Czy ktoś jeszcze ma takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet pozwolenie na budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:59 Według informacji ze strony Zambetu to w bud."A" na 34 mieszkania jest zarezerwowanych 10 , a w bud. "C" na 29 w rezerwacji jest - 9. Chyba , że to info jest nieaktualne.Lokalizacja fajna i projekty architektoniczne też , a cała reszta ... łącznie z ceną : WIELKA NIEWIADOMA ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet pozwolenie na budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:55 W moim przypadku tydzień trwałby już prawie rok, gdybym nie zrezygnowała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet pozwolenie na budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:33 Może jeśli chcecie czegoŚ się dowiedzieć to dzwońcie do ZAMBET'u Odpowiedz Link Zgłoś
44obcy Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupili 09.02.07, 01:00 Witam zapraszam każdego zainteresowanego kupieniem mieszkania od tej firmy na ul. Warszawska 47 i 47A w Wesołej żeby zobaczył co go czeka a jakie ma obiecanki. Ostrzegam - przed podpisaniem umowy są bardzo mili a już po oddaniu mieszkania ciężko o uznanie gwarancji a w większości przypadków nie jest wcale uznawana, użyte materiały niskiej jakości, chętnie na ten temat porozmawiam i na miejscu pokażę jak to wszystko wygląda tj. wykonanie , teoretyczne zagospodarownie terenu, użyte materiały. kontakt 44obcy@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 82.160.121.* 09.02.07, 15:11 całkowicie sie z toba zgadzam, zapraszam również do Wieliszewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 82.160.121.* 09.02.07, 22:42 POTWIERDZAM zapraszamy do Wieliszewa to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucia Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 213.76.128.* 15.02.07, 14:16 ZAMBET to są buraki z Pułdupska, naciagacze z którymi nie idzie się w żaden sposób dogadać. Te panie Beatki i Anettki i in. tam gwiazdy z księgowości z Pułdupska są niereformowalne. Zapisałam się na inwestycję na Marysinie (Korkowa). Zwodzili nas ponad pół roku a potem wymówili umowy i kazali albo czekać albo zwrot kasy (opłata rezerwacyjna). Na szybki zwrot kasy oczywiście nie ma co liczyć. Trzeba swoje nerwy nadszarpnąć, bo te buraki wszystko i wszystkich olewają. Chyba mają kłopoty finansowe, bo tymi opłatami rezerwacyjnymi pod rzekome inwestycje łatają dziury finansowe!!! Dobrze by było zajrzeć do ich KRS przed podjęciem jakiekolwiek decyzji!!! Ja na szczęście mam to już za sobą i żadną ceną mnie nie przyciągną i promocją. Życzę powodzenia wszystkim, którzy się z nimi związali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
44obcy Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil 16.02.07, 17:06 PRAWDA JEST TAKA -CHCESZ MIESZKAĆ W TANDECIE - KUP MIESZKANIE W ZAMBECIE !!! A co do tych gwiazd sczególnie pani b. to kobieta która powinna książki pisać- taka mądra na budowlance zna się jak nikt , odpowie na każde pytanie a wodę leje wprost idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:47 Super hasło JEŚLI CHCESZ MIESZKAĆ W TANDECIE, KUPUJ MIESZKANIE W ZAMBECIE. Ja na szczęście zrezygnowałam w porę. Niestety jest ogromny kłopot z odzyskaniem pieniędzy. Ludzie, bądźcie ostrożni, a najlepiej wybierzcie innego dewelopera. Ja mogłabym się domagać odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu psychicznym po rocznych kontaktach z tą znakomitą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avik Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:17 Pomimo, że wątek już ostygł, pozwalam sobie napisać kilka słów ku przestrodze. Spotykałem się, spotykam się z wieloma firmami (prowadzę małą działalność gospodarczą) i mogę przywołać wszystko i wszystkich na świadka, że większej amatorszczyzny niż od Zambetu nie doznałem. Zacznę jednak od początku. Postaram się zwięźle. Kupiliśmy od tej "firmy" mieszkanie zanim powstał blok. Termin realizacji miał być dość szybki i sprawny (1,5 roku). Przesunęło się to o pół roku, a potem o kolejne pół. Ponieważ mamy gdzie mieszkać, doszliśmy do wniosku, że odczekamy. Nadarzyła się dobra okazja na zakup działki z domem i wówczas podjeliśmy decyzję o rezygnacji z mieszkania. Zrezygnowaliśmy, zanim oddano blok. Ponieważ nie chcieliśmy go sprzedawać, oddaliśmy Zambetowi. Tutaj jedny pokłon w stronę tej firmy, że zamiast kary umownej 5% zapłaciliśmy tylko 2,5%, ponieważ jednocześnie zdecydowaliśmy się na zakup lokalu użytkowego w tym bloku. Po przeliczeniu wszystkiego wyszło, że Zambet powinien oddać nam pieniądze, nadpłacone za mieszkanie. Najpierw długo trwało ustalanie ile się nam należy, potem długo podpisywanie umowy, a następnie Zambet sam wystawił sobie termin 30 dni na zwrócenie nadpłaty. Niestety do dzisiaj nie otrzymaliśmy tego zwrotu, a jest to ponad 60 tysięcy złotych. Inna sprawa, że do dzisiaj nie oddano jeszcze bloku. Na chwilę obecną zamieszkały tam może dwie rodziny i dwa lokale użytkowe mają już swoje zastosowanie. Nie mogę doprosić się o oddanie mojego lokalu, który i tak nie wygląda tak, jak powinien. Potencjalnie wszelkie zmiany będę robił na własny koszt (chodzi mi głównie o drzwi). Dla informacji ogółu, lokal użytkowy oddają mi od września. Kiedy dzwonię i pytam się jak sprawy stoją, dowiaduję się ciągle, że już niedługo, już za chwileczkę zacznie się kręcić... itd. Zabija mnie ich spokój i odpowiadanie na pytania niczym automatyczna sekretarka np. sprawa jest w toku, myślę, że za miesiąc, przelew wypisany itd. Nie mogę napisać, że straciłem sporo nerwów, gdyż jestem nadwyraz spokojnym człowiekiem, jednak czuję się zmęczony tym wszystkim. Straciliśmy czas i pieniądze. Poważnie zastanawiam się nad tym, czy nie pójść z tym wszystkim do sądu. Jesteśmy w otyle dobrej sytuacji, że mamy za co żyć, a kredyt, który został wzięty na tę inwestycję jest spłacany bez większego uszczerbku dla kieszeni. Jednak chcielibyśmy już go zamknąć, ponieważ od czerwca chcemy ruszyć z remontem domu. Uczciwie napiszę, że nie polecam tej firmy i nigdy więcej nie chcę mieć z nią cokolwiek wspólnego. Polecam ją jednak tym, którzy lubią ekstremalne wyzwania, niekonwencjonalne zmiany, zakończenia, którzy chcą sprawdzić swoją odporność psychniczną, którzy wiodą smutne, nieciekawe życie, potrzebują wrażeń i mają trochę kasy na boku, bo jeśli jej nie ma to niech mi wierzy, że wynik końcowy może być tak różny, iż... boję się napisać, każdy niech sobie dopowie co może być jeśli ma się sto, dwieście tysięcy, a ich się nie ma. Jeszcze tylko takie drobiazgi. Chociaż na papierze lokal jest już mój to tak naprawdę ciągle jest on nieoddany, nie mam aktu notarialnego, a teraz byłoby super, gdyby firma zbankrutowała... i miałem sobie lokal. Naprawdę jestem zmęczony i mocno odradzam jakikolwiek kontakt z tą firmą. Będzie jak w filmie "gra" z Michaelem Douglasem tylko niekoniecznie wszystko okaże się fikcją, a i happy endu nie musi być. Jestem rozgoryczony, chociaż staram się trzymać fason. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.chello.pl 21.03.07, 19:13 chętnie bym się dowiedziała o inwestycje w jakiej miejscowości chodzi. chciałam kupić mieszkania od Zambetu w Pułtusku ale lektura tego forum mnie przeraziła.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:15 Co prawda zazwyczaj na forach pisują niezadowoleni , to tutaj zadowolonych "ze świecą szukać" ... Z postów wynika , że nie ważne - gdzie , bo WSZĘDZIE - źle ... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avik Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:59 Moja sprawa dotyczy bloku na ul. Traugutta w Pułtusku. Po przespanej nocy i spokoju, po przemyśleniach wciąż będę odradzał tę firmę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 212.160.172.* 22.03.07, 11:19 A wydawałoby się, że na swoim podwórku tzn. w Pułtusku wszystko powinno być jak należy. Ach co za firma ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 15:47 dziękuję serdecznie za informacje. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:35 Avik, serdeczne dzięki za to, że opisałeś swoje przejścia z Zambetem w Pułtusku. Jak dotychczas byłam jedyną osobą z Pułtuska, która na tym forum wyrażała niezadowolenie ze współpracy z tą firmą.Podziwiam Twój dyplomatyczny ton i opanowanie, ja walczę o mniejszą kwotę, ale walka jest bardzo trudna.Swoją droga jak Ty to robisz, że zachowujesz spokój? Jeśli mogę poradzić, to koniecznie skorzystaj z pomocy prawnej, bo happy endu na pewno nie będzie. To nie znakomity film, to niestety rzeczywistość, która mniej odpornych może przyprawić o stan bliski obłędu. Drugi etap na Traugutta to rozkopany dół i ani żywej duszy na budowie, ale z informacji na stronie Zambetu wynika, że oddają drugą część budynku w czerwcu! Czy ktoś jeszcze w to wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avik Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.03.07, 23:48 Przejścia opisałem ku przestrodze. Jeśli chodzi o blok przy Traugutta to wierz mi, że pocztą pantoflową dość sprawnie rozchodziły się informacje o niezadowoleniu kolejnych właścicieli mieszkań. Zresztą wystarczy spojrzeć ilu właścicieli zmieniło się w ciągu powstawania bloku. Co się tyczy dalszej części budowy to napiszę, że naprawdę nic mnie już to nie obchodzi, chcę osiwieć, jednak w swoim czasie. Hmmm... zresztą wystarczy spojrzeć na piękny, pułtuski basen, szpital, czy nawet wybudowany kilka lat temu blok na osiedlu Pana Tadeusza. Mimo to Zambet i tak będzie ciągle budował lub remontował w Pułtusku. Małe miasto, a rączka rączkę myje. Co się tyczy spokoju, tracę nerwy przez siebie, a nie dzięki komuś :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarekza Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil 30.05.07, 15:20 "ZAMBET to są buraki z Pułdupska " Ok, Zambet jest delikatnie mówiąc kiepska firma, od lat buduje nam basen i skonczyć nie mogą. Bo zawsze cos... Władze uczelni, gdy chca cos wyremnotowac, zbudowac na uczelni biorą każdą firmę. Od Zambetu trzymają sie jak ognia. Lecz to że mamy fatalną firmę w miescie to nie pisz Pułdupska. To nie jest wina wszystkich mieszkańców Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:17 Cisza na forum od ponad miesiąca ... Czyżby w ZAMBECIE nic się nie działo ? Stał się bezproblemowy ... ? A co z pozwoleniem na ul.Grzybową w Rembertowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telimena Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 80.48.68.* 11.07.07, 18:41 proszę o dyskusję przyszłych mieszkańców ''ogrodów mickiewicza'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 07.09.07, 11:13 czy sa tu przyszli mieszkancy Wieliszewa - moze przedyskutujemy ten temat pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dzyni Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil 29.10.07, 14:07 Hej! Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto kupił mieszkanie w ogrodach mickiewicza? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet, to już tragedia. IP: *.crowley.pl 28.03.07, 16:39 Co wyprawia ten Zambet, naprawde namyślccie się z zakupem mieszkań. Przykład budowy hali sportowej w Jabłonnie z której przecież bedą korzystać w przyszłości dzieci to jakaś katastrofa budowlana. Zainteresownym przesyłam link do reporażu z tej budowy www.jablonna.pl/?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=398 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwaczek Re: Zambet, to już tragedia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:30 Szkoda, że nie doczekamy się takiego reportażu na temat pułtuskiego basenu. Byłby może jeszcze bardziej bulwersujący niż ten z Jabłonny. Zamiast tego w naszej prasie lokalnej peany pochwalne na rzecz Zambetu i całostronicowe reklamy Ogrodów Mickiewicza.Mój Boże, wieszcz Mickiewicz chyba przewraca się w grobie firmując swoim imieniem kolejną znakomitą inwestycję Zambetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet, to już tragedia. IP: *.crowley.pl 30.03.07, 09:31 Jeden basen juz schrzanili w Ursusie, a teraz chca schrzanic jeszcze sale gimnastyczną na Woli. Odpowiedz Link Zgłoś
44obcy Re: Zambet, to już tragedia. zobaczcie!!! 30.03.07, 13:28 www.jablonna.pl/?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=398 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze klient. Re: Zambet IP: 212.244.167.* 30.03.07, 13:36 Dopiero dzisiaj trafiłem na forum, a zmobilizowała mnie informacja, którą uzyskałem z Biura Naczelnego Architekta w spr. wydania pozwolenia na budowę dla Zambetu (inwestycja na Grzybowej w Rembertowej). W dniu 29.01.2007 Zambet złożył wniosek o zawieszenie postępowania administracyjnego. W dniu 31.01.br. wydano postanowienie o zawieszeniu postępowania na wniosek inwestora. Jest to "gorąca"informacja w związku z tym nie wyjaśniałem jeszcze u "źródła".Umowę rezerwcyjną podpisałem w lipcu ubr.(cena za m/ 3700pln. Teraz ?...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:50 ... "jeszcze klient" , ale już niedługo ... prawda ??? Osobiście znam jeszcze dwie osoby które się wycofują , a ja trzeci ! Może jak nie bedą mieli "klientów" to Wam OBNIŻĄ cenę ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:38 My w marcu 2006 mieliśmy zarezerwowane w Rembertowie za 3300 :-) Nie zwlekajcie tylko rezygnujcie !!! My to dawno zrobiliśmy po przestrogach czujnych i pomocnych forumowiczów i dzięki temu kupiliśmy inne mieszkanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Zambet IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 31.03.07, 00:39 Mam rezerwację na Grzybową od grudnia 2005 i po przeczytaniu tych wszystkich rewelacji, postanowiłem, że kończę tą zabawę i tylko pluję sobie w brodę że zrobię to właśnie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze klient. Re: Zambet IP: 212.244.167.* 03.04.07, 09:24 od wczoraj już "nie klient", zrezygnowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 13:54 Szkoda ... tej lokalizacji i projektu , ale nie "współpracy" z ZAMBET'em i ... ew. wykonawstwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:19 Poczytajcie sobie ludzie : biznes.onet.pl/0,1522160,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 17:12 Pełen tekst : miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,4071695.html "Gdyby ...WAWEL SERVICE / [ZAMBET] ... chciał , to już dawno otrzymałby pozytywną decyzję a (naszego/krakowskiego) wydziału architektury ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:31 a skąd wiesz że pod Wawel Service kryje się Zambet??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:40 Ludzie, chyba nie o to chodzi, że pod Wawel Service kryje się Zambet, tylko o praktyki deweloperów. Jeśli Zambet większość swoich obecnych inwestycji rozpoczął w 2005 roku, albo nawet wcześniej, to biorąc pod uwagę szaleństwo cenowe, inwestycje te przestały być opłacalne.Zajrzyjcie na stronę Zambetu - już są adnotacje, że dana cena jest ważna np. do 15 kietnia.( pewnie ktoś się załapie na "promocję" hi,hi -to gorzki śmiech). A podstawa to dobrze skonstruowana umowa. Umowy oferowane przez Zambet z pewnością są skonstruowane dobrze, ale dla sprzedającego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:56 Oczywiście , że WAWEL SERVICE i ZAMBET to dwie różne firmy , ale chodziło mi o analogię w ich postępowaniu gdy to zamieszczałem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:24 dzięki :) wielu deweloperów postępuję teraz w taki sposób. co do cen w Zambecie to obserwuję je od jakiegoś czasu i to nie są promocje tylko jako że zbliża się termin realizacji inwestycji to co 2 tygodnie cena pozostałych jeszcze do kupna mieszkań wzrasta. swego czasu były ceny co 30 marca a w magiczny sposób zmieniły się w ceny obowiązujące do 15 marca. teraz trzymają się już podwyżek dwutygodniowych. byłam w marcu obejrzeć inwestycje Zambetu w Pułtusku i na miejscu Ogrodów Mickiewicza był wielki staw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:33 W pobliżu Ogrodów Mickiewicza jest rozbabrany basen, firmowany także przez Zambet. Może połączą inwestycje i powstaną Pływające Ogrody Mickiewicza (albo Bagniste). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:42 Wszelkie informacje są BARDZO cenne ... [Dzięki] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakochana Para Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:26 Dzięki za informacje, zastanawialiśmy sie nad ogrodami Mickiewicza, ale juz nam sie odechciało. Poraził mnie ich "profesjonalizm" jak zadzwoniłem do siedziby firmy to nawet babka nie wiedziała czy jest otwarte ich własne biuro sprzedaży w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieliszew Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 09.05.07, 10:58 Mam pytanko czy jest tu ktos kto podpisał umowe dotyczaca inwestycji w Wieliszewie prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 15.05.07, 08:46 inwestycja Zambetu jest fuuuuuuuuuuuuuu tynki leca, a wczesci nowo budowanej nic sie nie dzieje, jest zawieszona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Zambet IP: *.acn.waw.pl 24.04.07, 11:07 Tyle, że osoby z Pułtuska nie maja wielkiej możliwości wyboru. Z nowobudowanych mieszkań sa tylko zambetowskie. Ze starych w wiekszości wielka płyta o jakości: brrrr Pozostaje jeszcze kupno działki i budowa i to chyba lepsze niż duże mieszkanie w blokowisku. Pułtusk ma piękne tereny na obrzeżach miasta. My sami chcieliśmy kupić kiedyś działke na Białowiejskiej - gdzie są piękniejsze zachody słońca? Wieliszew to tez piękna okolica do budowania. Skalkulujcie czy np. 100m2 bliźniak na niewielkiej działce cenowo nie zbliży się do ceny mieszkania w Zambetowskiej niespodziance??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klijent Re: Zambet IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 15.05.07, 21:34 Odradzam. Przez ponad rok byłem zapisany na mieszkanie przy Grzybowej.Tylko straciłem czas i możliwość kupienia innego mieszkania taniej, niż kupując teraz u innego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 16.05.07, 11:39 jaka jest mozliwosc rezygnacji w przypadku gdy jest juz podpisana umowa realizacyjna i wplaciłem 60 % wartości prosze o pomoc z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pestka Re: Zambet IP: *.aon.edu.pl 17.05.07, 10:09 ZAMBET nie jest deweloperem godnym polecenia, wręcz przeciwnie!!! Rok temu podpisaliśmy umowe rezerwacyjną na Grzybowej w Rembertowie , na całe szczęście udało nam się odzyskać pieniądze, które musieliśmy wpłacić. Budowa miała być rozpoczęta w 2006 roku a do dnia dzisiejszego (wczoraj widziałam) na placu, który jest przeznaczony pod budowę stoją jeszcze stare budynki i nic się tam nie dzieje!!! OSTROŻNIE z podpisywaniem umowy z ZAMBET-em!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 17.05.07, 10:19 jak odzyskac kase wpłaconą proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 17.05.07, 13:32 A nie chcą oddać? Mają teraz poważne kłopoty finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 17.05.07, 14:55 Nie wiem jak sie do tego zabrać prosze o pomoc ( mam podpisaną umowę realizacyjną i wpłacone 60 % wartości) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablic Re: Zambet IP: *.eranet.pl 24.05.07, 23:25 Odsprzedaj mi udzial ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 25.05.07, 08:02 bardzo chetnie ile dajesz m-ko ma 45,5 m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:08 Następne osoby wycofują się z ul.Grzybowej w Rembertowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablic Re: Zambet IP: *.eranet.pl 28.05.07, 22:50 Napisz w ktorej to inwestycji, ile oczekujesz za udzial, ile kosztuje mieszkanie i ile masz do doplaty, podaj maila dogadamy się poza forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 29.05.07, 08:50 dotyczy wieliszewa do dopłaty 45 000 dla mnie 100 000 Odpowiedz Link Zgłoś
44obcy Re: Zambet buduje w Pułtusku Sąd !? 03.10.07, 20:59 Witam , oto zambet buduje Sąd w pułtusku. Cóż za mądre posunięcie , bo jak klienci oszukani przez tą firmę zaczną skłądać pozwy to braknie sal w starym budynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.kablowka.waw.pl 19.10.07, 17:24 Jak w temacie. Trochę się przeciąga to pozwolenie na budowę. Czy ktoś coś wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mani Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: 82.160.121.* 19.10.07, 19:18 a ktoś tam kupił, wszyscy ponoć uciekli z tej lokalizacji. Pewnie nigdy nie powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 10:45 O ile dobrze pamiętam to pozwolenie przeciąga się już ok 2 lat, sama dawno temu już zrezygnowałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 17:22 Zambet "leci w kulki" z chętnymi na "Grzybową - Rembertów - Las" ... !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: 82.160.121.* 24.11.07, 20:08 człowieku tego niema i nigdy nie bedzie, uciekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrezygnował Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 14:10 Witam. Jestem z branży budowlanej. Interesowałem sie Grzybową, ale jak zobaczyłem jak oni załatwiają sprawy związane z tym pozwoleniem BARDZO SZYBKO zrezygnowałem (składają do urzędu niekompletną, niechlujnie złożoną dokumentację i liczą na cud). Zrezygnowałem z Grzybowej i Kupiłem działkę i dostałem pozwolenie, wybudowałem i już mieszkam we własnym domu. Sugeruje aby trzymać się z daleka od tej firmy jedynie co potrafią to obiecywać złote góry i kłamią jak z nut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:54 Witam.NIE jestem z branży budowlanej.Interesowałem się Grzybową,ale .....Kupiłem działkę i dostałem pozwolenie,budowa rusza wiosną ..... Odpowiedz Link Zgłoś