IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:20
Poproszę o opinie na temat tego developera. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: .a Re: Zambet IP: 195.47.239.* 16.11.05, 14:06
      Wpisz "Zambet" w okienku wyszukiwania na tym forum a znajdziesz co ludzie sadza
      o zambecie. Na szczescie nie mialem okazji korzystac z ich uslug.
      BTW. Ciekaw jestem czy ich nieszczesny wiking sie juz wybudowal ?
      • Gość: Czekający Re: Zambet IP: *.pit.edu.pl 25.01.06, 14:52
        Słuchajcie Ludzie w przyszłym tygodniu ma zostać przekazany do użytkowania nasz
        budynek w Wieliszewie. Wczoraj byli z Inspekcji Nadzoru Budowlanego na
        kontroli!!! Więc podpisanie aktu własności w marcu 2006 jest coraz bardziej
        wierygodne:-))!!! Tylko kurde, co z tą kostką na drodze, co z ogrodzeniem i
        odpadającą elewacją zrobimy?:(
        • Gość: mmj Re: Zambet IP: *.css.net.pl / 83.238.11.* 26.01.06, 08:09
          A mo zna wiedzieć ile czasu im to zajęło tzn. od wbicia pierwszej łopaty do tej
          chwili?
          • Gość: X Re: Zambet IP: *.pit.edu.pl 26.01.06, 14:52
            Od jesieni 2001 roku:)
    • Gość: s0ze Re: Zambet IP: *.waw.cdp.pl 09.01.06, 16:16
      Unikaj
      • Gość: Bartek Re: Zambet IP: *.sn.pl 26.01.06, 12:19
        A dlaczego?
        • Gość: kacper [...] IP: *.stat.gov.pl 10.02.06, 15:31
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 14.02.06, 21:43
            mam rozumjeć że vikinga jeszcze nie oddali .A co z usterkami czy przypadkiem
            nie uciekają od tematu że to są praw fizyki itp.
            • Gość: kacper Re: Zambet IP: *.stat.gov.pl 17.02.06, 09:11
              Oczywiście ocena prac Zambetu zależy od sytuacji w jakiej byli potencjalni
              właściciele. Ktoś kto niestety utopił wcześniej duże pieniądze na tym osiedlu
              jest teraz szczęśliwy, że coś udało się odzyskać i może wreście po iluś latach
              zamieszkać. Trzeba jednak pamiętać, że ci którzy podpisywali umowę z Zambetem -
              nie płacili za dom 150 tys. zł tylko kilka razy więcej. W akcie notarialnym
              zobowiązali się do oddania osiedla (wszystkie media) pod koniec lata 2004, a
              media zostały oddane do użytku dopiero w końcu listopada 2005 r. Osiedle nadal
              nie jest oddane do użytku bo Ci okropni mieszkańcy nie zgadzają się na wielkie
              stawy na własnej działce i żądają od Zambetu aby zrobił im drenaż. Kanalizacja
              w drugiej części osiedla też jest spartolona więć przyjeżdzają szambiarki.
              Dobrze, że mało ludzi na razie mieszka. A tak w ogóle to jest super i
              powinniśmy być szczęśliwi, że tyle dla nas Zambet zrobił. Pewnie mógł przecież
              jeszcze tą budowę przeciągnąć o kila lat. A na koniec to jakość prac Zambetu
              ocenimy dopiero po roku eksploatowania osiedla. Jak patrzę na dachy to gołym
              okiem widać, że niektóre poddasza są źle ocieplone, ale to będzie problem
              mieszkańców.
          • gugul Re: Zambet 15.02.06, 13:51
            Viking III buduje sie juz ponad 10 lat. Przed Zambetem partaczyl tam
            inny "fachowy" i "uczciwy" deweloper - DRACZER. Najsmieszniejsze, ze tego
            Zambeta wzieli sobie na glowe chyba na wlasne zyczenie klienci splajtowanego
            Draczera, ktorzy chcieli jakos dokonczyc te swoje domki. A moze to syndyk masy
            upadlosci Draczera sprzedal ich Zambetowi?
            • Gość: Paruch Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:57
              Witaj sasiedzie, Mieszkam już na Vikingu i znam te historię od środka. Zaczynałem z Draczerem w 1996 r. Po dwóch latach firma splajtowali tak straciłem ze 100000 złotych. Czekałem z 60 pozostałymi osobami 3 lata, po wielu trudach w poszukiwaniu kogoś mógłby coś zrobić z tego bagna. Były 3-4firmy zainteresowane, ale wycofały się. Podjęliśmy rozmowy z Zambetem i, dzieki Bogu i prawde mówiąc także tej firmie udało się dokończyć osiedle. Nie wiem czy wiesz Kacper, ale w chwili rozpoczęcia budowy moja działka była obciążona 10 roszczeniami po Draczerze, nie moglem w żaden sposób załatwić kredytu. Ale dzieki determinacji pani Ozarowskiej ze spółdzielni i Dukalskiego z zambetu udalo się to wszystko wyczyścić i podpisac upragnione zniesienie współwłasności dopiero w październiku 2004 r. Sam wiem jak się to odbywalo, bo jeździłem do sadu i gminy próbując cos rozwiązać z moja dzialką. Tak mysle ze rozpocząć budowe powinniśmy dopiero po podziale i zniesieniu współwłasności. Znam sąsiadke Drapinską, która przy mnie i kilku innych wlasicielach wyrywala kolki na granicy i oprotestowywała wszystko co się dało. Wiem o Kozłowskich, którzy sami kupili dom i zaprotestowali przeciw budowie sieci energetycznej na wlasnej dzialce, co wywołało niebywałe zdumienie w zakładzie energetycznym i nadzorze budowlanym. Tak prawde mowiąc, do tej pory jestem w szoku, ze to wszystko się wyprostowało i wreszcie mogę mieszkać.
              Co do fachowości powiem tak – Zambet nie jest najlepszy w wykończeniówce to fakt, ale z drugiej strony przy domu 120 m, za który zapłaciłem 150 tys. czego mogę więcej oczekiwać. Przyszła brygada do wykańczania, naklęła się na ściany, zrobiła część wykończenia , przyszła następna skrytykowała poprzedników, którzy mieliby hiper … i tak w kolko macieju, tacy są budowlancy. Mój znajomy kupil w na Mokotowie mieszkanie za 7000 zl z metra i tez cholernie narzeka, ale taki jest chyba urok budowania domow.
              • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 16.02.06, 13:25
                Wasza sytuacja jest odmienna i wcale wam niezazdroszcze tego co przezyliscie,
                niestety jesli chodzi o Wesołą i Wieliszew tu inwestorem od poczatku był Zambet,
                który do tej pory nie zakończył tych inwestycji i wcale nie zamierza, a nas
                buduje od 2001r., dwie klatki 15 lokali. Mamy niestety podobną sytuacje jak w
                Wesołej ogrodzenie tylko z trzech stron z rosypującym sie fundamentem ( to chyba
                jakas nowa moda, której prekursorem jest zambet) o drzwiach juz nie wspominajac,
                nieskończoną kostkę oraz rozsypujące sie wiatrochrony i niestety straszne zimno
                panujące w łazienkach i kuchni, ale ponoć to POLSKA NORMA i prawa fizyki.
                My też zapłacilismy niedużo za nasze mieszkania i wcale nie wymagamy aby to byly
                pałace tylko chcemy aby to juz sie skonczylo i niezawaliło.

• Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:09
                  Witam wszytkich, jestem na etapie szukania mieszkania i już myślałem że
                  znalazłem - Osiedle Grzybowa w Rembertowie, tanie w spokojnej okolicy,
                  inwestor i generalny wykonawca jest na liście solidna firma/biała lista i czego
                  więcej oczekiwać ale postanowiłem poszukać troche opinii o tym solidnym
                  inwetorze i trochę się rozczarowałem. Czy może ktoś coś pozytywnego powiedzieć
                  o Zambecie? Czy mam szukać dalej, innego wymarzonego mieszkanka?
                  pozdrawiam wszystkich
                  ps
                  chciałbym żeby mnie omineły wasze doświadczenia
                  • Gość: klient Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:22
                    Mają świetny (nowoczesny) projekt kameralnych, niskich bloczków właśnie w
                    Rembertowie na działce blisko lasu. Decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam.
                  • Gość: gość Re: Zambet IP: *.polskigaz.pl / 81.210.49.* 02.03.06, 15:34
                    JA też szukam mieszkania i trafiłam na świetne opinie ale to co teraz
                    przeczytałam podniosło mi ciśnienie. Czy ktoś może powiedzieć o Zambecie coś
                    pozytywnego?
                    • Gość: cieply Re: Zambet IP: *.aster.pl 17.03.06, 17:26
                      zapomnij o czyms dobrym powiem tak: skusilem sie cena i obietnicami, nie mysl ze
                      bedzie u Ciebie lepiej, nic z tego;). ale okazje kusza i zawsze sa amatorzy,
                      taki rynek:(...
              • Gość: PAI Re: Zambet IP: 83.238.100.* 21.02.06, 17:48
                Pozdrawiam Sąsiedzie! Ta historia od Draczera do teraźniejszości rzeczywiscie
                mrozi krew w żyłach. Ja pojawiłem sie w VIKINGU już jako klient Zambetu i ...
                jeszcze tam nie mieszkam. Ale stan drogi (itp. atrakcje) powoduje że może
                lepiej czekać na wiosnę. Zapłaciłem też odpowiednio więcej, ale porównując z
                cenami na rynku, moim zdaniem rozsądnie. Co do jakości wykonania - słabo, ale
                nie przesadzajmy. Opóźnienie o rok z kawałkiem - hmm, liczyłem się z trochę
                krótszym. Moim zdaniem sporo przebałąganili. A osobna nagana należy się
                kierownikowi budowy. Absolutny GLON, postać z filmów Barei, późny PRL do
                sześcianu. Zambet powinien go wyrzucić na zbity pysk. A jeśli tego nie zrobią,
                to kiedyś może ich doprowadzić do poważnych kłopotów. A co do osiedfla, to
                myślę że czas byłoby przejąć zarząd we własne ręce i pozbyć się Zambetu raz na
                zawsze (bo droga dalej będzie nieprzejezdna). Tylko pani Ozarowska nie ma już
                siły i ochoty. Ciekawe, czy znajdzie się ktoś kto zechce zebrać tych 61
                właścicieli do kupy?
                • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 27.02.06, 15:44
                  Witam,
                  przymierzam się do kupna mieszkanka budowanego przez Zambet w Rembertowie, ale
                  nie widzę pozytywnych opinii o tym developerze na forum. Z drugiej strony byłam
                  w Wesołej na Uroczej (też budowane przez Zambet) aby popytać. Co prawda
                  rozmawiałam tylko z jedną Kobietą i ona większych zastrzeżeń do Zambetu nie
                  miała a nawet poleciła mi tą firmę. Czy znajdzie się ktoś jeszcze, kto napisze
                  coś pozytywnego czy naprawde mam sobie darować ten Rembertów.

Pozdrawiam
                  • Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 27.02.06, 21:41
                    a w jakim stanie jest budowa . To jest najważniejsze. Jak początki to niewiem
                    trzeba się zastanowić.
                    ps. uwaga na umowę nie wieżyć w słowne zapewnienia wszystko na piśmie
                    pozdrawjam i powodzenia
                    • suchydeg Re: Zambet 28.02.06, 12:43
                      Gość portalu: x napisał(a):

> a w jakim stanie jest budowa . To jest najważniejsze. Jak początki to niewiem
                      > trzeba się zastanowić.

firma nie ma jeszcze zezwolenia na budowę , narazie trwają prace rozbiórkowe
                      budunków stojących na działce , pozwolenie i komplet dokumentów ma być
                      dostarczony klientom do 31.III.06

> ps. uwaga na umowę nie wieżyć w słowne zapewnienia wszystko na piśmie
                      > pozdrawjam i powodzenia

i tu w 100% popieram , dobra umowa (najlepiej sprawdzona przez prawnika przed
                      podpisaniem) to połowa sukcesu ....
                      śmieszą mnie wypowiedzi osób na tym forum które narzekają na developerów, a
                      same ze swojej strony zachowują się bezmyślnie i naiwnie , nie sprawdzają stanu
                      prawnego gruntów, podpisują jednostronnie dobre umowy, odbierają mieszkania z
                      błędami wykonawczymi itd. przykładów jest naprawdę dużo

kupno mieszkania ( na początku dziury w ziemi :) ) obarczone jest ryzykiem, ale
                      można w naprawdę prosty sposób to ryzyko zmniejszyć.

pozdrawiam, optymistycznie nastawiony lecz bardzo ostrożny
                      • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 28.02.06, 14:41
                        cyt.
                        <kupno mieszkania ( na początku dziury w ziemi :) ) obarczone jest ryzykiem,
                        ale można w naprawdę prosty sposób to ryzyko zmniejszyć.>

Ryzyko jest duże, ale cóż zrobić takie są najtańsze. Gdyby było mnie stać na
                        gotowe to wcale bym się nie zastanawiała.
                        Pozdrawiam
                  • suchydeg Re: Zambet 28.02.06, 12:35
                    Gość portalu: Kacha napisał(a):

> ...nie widzę pozytywnych opinii o tym developerze na forum...

weź pod uwagę, że w internecie najczęściej pojawiają się uwagi osób
                    niezadowolonych ... jeżeli wszystko poszło dobrze to nikt o tym nie pisze

oczywiście sytuacja taka nie zwalnia nas z przyglądania się działalności takich
                    firm jak zambet
                    • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 28.02.06, 14:37
                      <oczywiście sytuacja taka nie zwalnia nas z przyglądania się działalności
                      takich firm jak zambet>

Wiem, wiem
                      sprawdzam tą firmę jak mogę, w czwartek idę do adwokata z umową. Dodatkowo,
                      ponieważ mam taką możliwość sprawdziłam rachunki telefoniczne firmy, płaca
                      regularnie od 2000 roku, dzwonią do banków, urzędów, firm budowlanych i
                      hurtowni głównie w Pułtusku, więc wszystko wygląda dobrze. Ale ryzyko nadal
                      jest duże, plac jest (nie wiem czyj),pozwoleń nie ma. Ale miejsce mi się
                      podoba, tym bardziej, że okna miałabym na las.

cyt.
                      <weź pod uwagę, że w internecie najczęściej pojawiają się uwagi osób
                      niezadowolonych ... jeżeli wszystko poszło dobrze to nikt o tym nie pisze>

Z tego by wynikało, że należy kupić mieszkanie od developera o którym prawie
                      wcale nic nie piszą na forum ;-)
                      • suchydeg Re: Zambet 28.02.06, 15:02

> ... plac jest (nie wiem czyj)

ja ze swojej strony również mam pewne możliwości sprawdzenia firmy :)
                        działka jest własnością firmy zambet - widziałem akt notarialny.

> ... pozwoleń nie ma...

widziałem również mapy geodezyjne w składnicy przy rondzie De Gaulle'a
                        wniesiony jest projekt budynków i przyłączy mediów (gaz, woda, kanalizacja)
                        wiem również,że obecnie papiery są w Urzędzie Gminy Rembertów i trwa
                        postępowanie wydania zezwolenia na budowę
                        myślę, że możliwe jest dotrzymanie terminu 31.III.

Jeżeli będziesz miała jakieś wiadomości od adwokata w sprawie umowy to proszę
                        podziel się uwagami.

Pozdrawiam
                      • Gość: .aj Re: Zambet IP: 195.47.239.* 28.02.06, 15:16
                        No to wpadlas. Za piec minut pewnie kopniakiem z polobrotu wejdzie do Twojego
                        dzialu ekipa tvn'u i beda krecic odcinek uwagi pt. "czy znaja Panstwo Kache co
                        wykorzystuje swoje stanowisko do prywatnych celow i non stop siedzi na forum
                        gazety" ;-)
                        Powodzenia w budowaniu!
                        • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 28.02.06, 15:20
                          Jakbym była pewna tej firmy i stać by mnie było na stracenie ponad 150 tys. to
                          bym tego nie robiła. A tak cóż, człowiek musi jakoś kombinować :-)
                          • Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 28.02.06, 20:27
                            No to zapraszam do Wieliszewa ,albo proszę się zapytać w biuże o stan tej
                            inwestyci i wszystko jasne.

ps. budowa 15 mieszkań trwa od 2001
                            i jeszcze jedno czy to jest ich inwestycja czy robiona zjakąś spółdzielnią
                            • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:41
                              No to mnie kolego teraz załamałeś :(( a tak mi się ta lokalizacja podoba
                              • Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 28.02.06, 21:37
                                Ale jest wszystko na dobrej drodze ja tam już mieszkam i szykują akty
                                notarjalne (podobno) tylko za dłógo to wszystko trwało jakieś 1.5 roku
                                opuznienia .Lecz można się dogadać w niektórych kwestjah z Zambetem. Proponował
                                bym w umowie zawżeć stosowne punkty odnośnie poślizgu budowy,a druga sprawa jak
                                będą chętni na mieszkania to może się wyrobią??? Zawsze jest szansa.
                                Powodzenia
                              • Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 28.02.06, 21:40
                                I jeszcze jedno proponował bym rozmawiać na jakie kolwiek tematy z panem
                                prokurentem Arkadiuszem D. nie z sekretarką .
                                • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:36
                                  No to troszkę mnie pocieszyłeś, 1,5 roku ujdzie, ważne że stoi ;-)
                                  • Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 28.02.06, 23:03
                                    Ale ile atrakcj za darmo.Nie polecam takich.moim zdaniem najlepiej im płacić
                                    pieniądze jeżli będą postępy w pracy jeżeli będzie taka możliwość.
                                    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 01.03.06, 13:58
                                      zapomniales sasiedzie ze do tej pory żadnej usterki po odbiorze mieszkania w
                                      Wieliszewie nam nie usuneli i pewnie nie usuna, chyba że beda zawarte w akcie
                                      notarialnym. Przypominam jeszcze ze Zambet zostawil u nas w bloku jedna biedna
                                      lokatorke z małym dzieckiem ktora nie ma gazu i kanalizacji w kuchni, sam
                                      widziałem kubeł na pomyje pod zlewem - poprostu tragedia.

Pozdrawiam klijentów Zambetu.
                                • Gość: cieply Re: Zambet IP: *.aster.pl 17.03.06, 17:35
                                  przestan wkrecac biedna kobiete:(, jakie tematy z dukalskim? ze wentylacja
                                  odwrotna, nawet po otwarciu okna? ze sie sypie? ze brak normalnego ogrodzenia?
                                  ze nieterminowo? ze sciany krzywe na potege? a moze olewka po wplacie kasy?
                                  mozna wymieniac dlugo! Kacha, jesli masz troche szacunku dla siebie samej, daj
                                  spokoj, olej!
                    • Gość: Romek Atomek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:16
                    • Gość: Domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:02
                      Mam pytanie. Widziałam inwestycje w Wieliszewie. Chciałabym wiedzieć czy tynk
                      odpada tam z powodu,że grunt nie został właściwie osuszony?? Proszę o odpowiedź
                      • Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 18:44
                        Tynk odpada dla tego bo Zambet nie obłożył budynku klinkierem i tak samo rozpada
                        nam się ogrodzenie. Tynk sięga ziemi, jest żle odprowadzana woda deszczowa i ten
                        tynk moknie wilgotnieje i odpada, tragedia.
                        • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:00
                          Dzięki za odpowiedź. Mam zamiar kupic mieszkanie w Wieliszewie, ale teraz
                          zaczynam się zastanawiać. I ten cmentarz przed oknami!!! A jaki jest widok z
                          drugiej strony bloku???
                        • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:01
                          A co się dzieje z ogrodzeniem???
                        • Gość: Domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:09
                          Jeszcze jedno pytanko do mieszkańców Wieliszewa. Jakie sa miesięczne opłaty??
                  • c201 Re: Zambet 02.03.06, 16:25
                    Witaj!
                    JA też przymierzałam sie do kupna mieszkanka w Rembertowie, ale to co
                    przeczytałam o Zambecie nie specjalnie mi sie podoba. Za chwile bede miała
                    sprawdzoną przez prawnika umowę realizacyjną i rezerwacyjna, więc jak chcesz to
                    podziele sie z Tobą uwagami. A w ogóle to mam wątpliwości czy kupowac? A Ty
                    podjęłaś już jakąś decyzję.
                    • Gość: .aj Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.06, 16:45
                      Powiem szczerze czytajac to co napisano tutaj w zyciu nie wszedl bym w zadna
                      umowe z ta firma. Kupno domu/mieszkania to czesto inwestycja zycia. A zszargac
                      nerwy, zdrowie i finanse domowe bardzo latwo. Apropos finansow: co jesli Zambet
                      nie wypali? Zostaniesz z kredytem na 150 tys i bedziesz musiala wziac drugi,
                      wiekszy, na mieszkanie drozsze ale za to takie ktore otrzymasz w skonczonym
                      czasie. Reasumujac: ja bym nie wchodzil. Owszem, moze i taniej ale pytanie czy
                      ta kasa nie przepadnie.
                    • suchydeg Re: Zambet 02.03.06, 17:46
                      c201 napisała:

> ...Za chwile bede miała
                      > sprawdzoną przez prawnika umowę realizacyjną i rezerwacyjna, więc jak chcesz
                      to
                      >
                      > podziele sie z Tobą uwagami.

Witam.

Bardzo chetnie dowiem się czegos od Ciebie na temat tych umów.
                      Czy Twój prawnik miał tylko ocenić istniejący wzór umowy czy miał doradzić co
                      jeszcze w niej zawrzeć aby lepiej zabezpieczyć interesy klienta?

pozdrawiam.
                      • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:13
                        Nie wiem dlaczego masz już umowę realizacyjną, ja mam tylko rezerwacyjną
                        powiedzieli że innej jeszcze nie mają.
                        Byłam dziś u adwokata, powiedział żeby dopisać w umowie, aby umowa przedwstępna
                        była zawarta w formie aktu notarialnego a jeśli nie będą tego warunku chcieli
                        spełnić to można ich sobie darować. Druga rzecz to spłaty, które nie wiedzieć
                        czemu są już zawarte w umowie rezerwacyjnej. Musi być informacja o możliwości
                        ich zmian w kolejnej umowie lub żeby jasno z nich wynikało, że spłata będzie
                        zgodnie z postępem prac na budowie.
                        Niestety umowa w formie aktu notarialnego to dodatkowy koszt, przy wartości
                        mieszkania ok 150 tyc jakieś 1500 zł. Ale warto zapłacić, aby być pewniejszym.
                        Jak macie jakieś inne ciekawe informacje to piszcie.
                        Mój prawnik powiedział, że z tą firmą się nie zetknął więc z jednej strony
                        podobno dobrze bo nie prowadził spraw przeciwko nim a z drugiej ....
                        • Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 02.03.06, 21:39
                          A czy firma zambet ma już wszystkue pozwolenia na realizację inwestycji takie
                          jak gaz woda kanalizacja prąd. Oczywiście udokumentowane a nie w trakcie
                          załatwiania . Wydaje mi się że nic nie będziesz ryzykować jeżli zaklepiesz
                          sobie mieszkanko i zobaczysz czy sa jakieś postępy w realizacji jeżli są
                          pozwolenia.
                          • suchydeg Re: Zambet 02.03.06, 21:58
                            > Wydaje mi się że nic nie będziesz ryzykować jeżli zaklepiesz
                            > sobie mieszkanko i zobaczysz czy sa jakieś postępy w realizacji jeżli są
                            > pozwolenia.

tak wlasnie zrobilem. zarezerwowalem mieszkanie umową rezerwacyjną
                            w poprzednich postach pisałem:
                            > ... pozwoleń nie ma...

widziałem również mapy geodezyjne w składnicy przy rondzie De Gaulle'a
                            wniesiony jest projekt budynków i przyłączy mediów (gaz, woda, kanalizacja)
                            wiem również,że obecnie papiery są w Urzędzie Gminy Rembertów i trwa
                            postępowanie wydania zezwolenia na budowę

teraz pozostaje czekac na pozwolenia , sporzadzic dobra umowe realizacyjna (z
                            wszelkimi zabezpieczeniami) i zaryzykowac.

• Gość: c201 Re: Zambet IP: *.polskigaz.pl / 81.210.49.* 03.03.06, 09:09
                          Umowę realizacyjna mam od dwóch dni. Mój prawnik jeszcze mi nie naniósł swoich
                          uwag. Trzeba w niej trochę pozmieniać na nasze dobro. Jeśli chcesz to mogę Ci
                          ją przesłać tylko jakiś e-mail potrzebuję lub GG. W ogóle dowiedziałam się
                          wczoraj, że umowe realizacyjną podpisywać się będzie ze spółką-córką Zambetu.

pozdrawiam
                          • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.03.06, 09:21
                            Domyśliłam się bo w rezerwacyjnej był taki zapis. Prześlij mi na adres
                            katarzyna.szyszka@wp.pl a jak znasz nazwę tej spółki córki to też napisz
                            postaram się ją jakoś sprawdzić.

Dzięki
                          • suchydeg Re: Zambet 03.03.06, 11:47
                            > W ogóle dowiedziałam się
                            > wczoraj, że umowe realizacyjną podpisywać się będzie ze spółką-córką Zambetu.

z tego co powiedzieli mi w zambecie spółka córka ma być założona tylko i
                            wyłącznie na potrzeby realizacji inwestycji w Rembertowie a w jej skład
                            wchodzić będzie zambet i bank obsługujący finanse inwestycji
                            • Gość: c201 Re: Zambet IP: *.polskigaz.pl / 81.210.49.* 03.03.06, 13:23
                              wcześniej była też mowa o rachunku powierniczym, ale z tą spółką-córką to może
                              być różnie...Zostanie powołana a potem szybko sie zwinie a my zostaniemy z
                              rekoma w nocniku...
                              • suchydeg Re: Zambet 06.03.06, 00:27
                                > wcześniej była też mowa o rachunku powierniczym, ale z tą spółką-córką to
                                może
                                > być różnie...Zostanie powołana a potem szybko sie zwinie a my zostaniemy z
                                > rekoma w nocniku...

pozwolilem sobie skopiowac wypowiedz z innego watku na forum, gdyz bardzo
                                dobrze opisuje sposób w jaki finansowana bedzie inwestycja w Rembertowie :

<<sposób finansowania, a raczej bezpieczeństwo finansowe inwestycji
                                gwarantowane przez Bank .... , który tą inwestycję finansuje w 100% a przyszli
                                lokatorzy wpłacaja kasę na takie konto powiernicze, które jest zwalniane
                                dopiero w momencie odbioru budynku przez lokatorów. czyli nie ma możliwości że
                                developer zwija interes i znika z naszymi pieniędzmi na karaibach.
                          • Gość: Rafał Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:30
                            Równiez prosiłbymbym o przesłanie umowy realizacyjnej z poprawkami
                            z góry dziekuje
                            rikambo@eranet.pl

• Gość: Romek Atomek Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:19
                      Nie ryzykuj. Przyjedź do Wesołej na Warszawską i tam zobaczysz jak wygląda
                      osiedle ogrodzone i zagospodarowanie terenu a blok czy przypomina to co nam
                      pokazywali ... zastanów się !!!
                      • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:55
                        Czy możesz podać bardziej dokładny adres Warszawska ile? Chętnię zobaczę co tam
                        Zambet zmajstrował, do tej pory byłam tylko na Uroczej.
                        • Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 01.04.06, 20:59
                          nie no zapraszam na osiedle we Wieliszewie co tam ZAMBET zbudował ............
                          LUDZIE pomyślcie TO SĄ WASZE PIENIĄDZE
                          • Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 01.04.06, 21:39
                            Ta, umowe moze uda wam sie dobra wywalczyć ale umowa to nie wszystko. Zambet to
                            taka firma ktora zawsze na czymś zaoszczedzi a to nie skończą płotu, kostki nie
                            położą, jedną sciane mamy wogóle nie ocieploną i bez tynku. Usterek kupa a nawet
                            a ni razu nikt nie pofatygował sie aby je usunąć. Myśle ze fundusz powierniczy
                            nic wam nie da przeciez i tak nie zniemi terminu budowy ktora bedzie twala
                            napewno ładnych pare lat, jedyna pociecha ze nie stracicie tych pieniedzy ale
                            ktos inny bedzie nimi obracał przez 5 latek ( tyle nas budowali i jeszcze nie
                            ukonczyli).
                            Życzę wiele cierpliwości.
                            • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 08:59
                              widzę że Ignaś mało się zna na rachunkach powierniczych, ten rachunek jest
                              nieoprocentowany i dostęp do niego będzie miał zambet po oddaniu inwestycji tak
                              więc nierozumiem kto by miał nimi przez te lata obracać,
                              odnośnie tych płaczących z wieliszewa to mam do nich takie pytanie skoro wam
                              się taka krzywda dzieje to dlaczego nieidziecie z tym do sądu , a po drugie
                              nierozumiem o co ta burza skoro inwestycja jest dwu etapowa i z tego co
                              widziałem to teraz ma się rozpocząć drugi etap a nieznam żadnego inwestora
                              który po zrobieniu części inwestycji odrazu zaczyna robić trawniki chodniki i
                              ten płot, a pozatym to chętnie spojrzałbym w wasze załączniki do umowy mówiące
                              o standardzie wykonania czyli jak i co będzie zrobione może tu ktoś czegoś
                              niedoczytał, chyba że jest jeszcze jedno wyjście , część osób nieuregulowała do
                              końca zobowiązań finansowych
                              • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 03.04.06, 09:30
                                Wcale nie trzeba byc ekspertem aby wiedziec ze bank wyplaca transze wraz z
                                postepami na budowie a ze wy Kolo ( czyli Zambet ) słynni jesteście z tych
                                postępów to moga być problemy z wypłata dla was. Bank nie przeleje wam
                                pieniążków jeżeli robota będzie sie slimaczyć a wy bez pieniazków nic nie
                                zrobicie a kredytu pewnie nie bedziecie chcieli wziąść, koło sie zamyka. W
                                umowie nic nie mamy o dwóch etapach tej budowy a zyjemy cały czas w bałaganie a
                                tam gdzie jest nieocieplona ściana ludzie w łazienkach maja po 12 stopni C.
                                Opłaty muszą być uregulowane ponieważ mamy podpisane akty notarialne. Nikt nic
                                nie pisał o trawnikach o które sami dbamy i sami je posialiśmy, nikt nie pisał o
                                chodnikach na szczęście je też mamy. Problem jest ze skończeniem płotu którego
                                fundament sie rozsypuje w proch oraz ze skoończeniem drogi o gwarancji lepiej
                                nie mówić klatki sie rozsypują elewacja peka a z Zambetu ani słowa co z tym zrobią.
                                Właśnie najgorsze jest to że nie mamy żadnej komunikacji z Zambetem na żadne
                                pisma nie odpowiadają a rozmowy telefoniczne z nimi to jak kamień w wode za dwa
                                tygodnie zrobią i ani słychu ani widu.
                                • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 09:50
                                  nie jestem z zambetu, a aby zamknąć na te chore domysły drzwi mogę się spotkać
                                  osobiście z każdym kto chcę w moim miejscu pracy i się przekona że te zarzuty
                                  są bezpodstawen, skąd wiem o drugim etapie a stąd że po waszych złych opiniach
                                  z poprzedniego postu odwiedziłem zambet i stanowczo domagałem się informacji i
                                  wtedy pokazano mi charmonogram inwestycji i jest jak wół napisane że jest to
                                  inwestycja dwu etapowa, jak również poinformowano mnie dlaczego to tyle trwało
                                  gdyż nie wszyscy właśnie u was wywiązywali się z płatności ,a Pan który tyle
                                  wtedy napsuł opini to tylko poto się wypowiadał gdyz domagał się aktu
                                  notarialnego bez opłacenia ostatniej transzy za swoje mieszkanie.
                              • Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 03.04.06, 21:27
                                chciałbym tylko dodać w umowie kupna nie było mowy o dwóh etapah budowy .Z tego
                                co mi wjadomo to raczej wszyscy już dawno się rozliczyli z Zambetem i wszyscy
                                sie starali żeby było tak jak w umowie oprucz Zambetu. Przy podpisaniu umowy
                                były plany o placu zabaw dla dzieci itp. później plany znikneły ...i zostawili
                                nas z trawą i gdzie niegdzie z kostką.A miało być tak pięknie........ole
                                • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.06, 07:42
                                  ale mam pytanie czy to było zapisane w umowie że ma być (chodzi mi o ten plac
                                  zabaw i inne rzeczy ) czy tylko obiecanki słowne, bo jeśli było w umowie to
                                  niepowinniście tego podarować i żądać wywiązania się z umowy
                      • Gość: miki [...] IP: 217.153.131.* 27.04.06, 15:06
                        • Gość: olo Re: Zambet IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 30.04.06, 10:54
                          Popieram,LUDZIE nie dajcie sie nabrać na inwestycje w REMBERTOWIE.Zapraszam do
                          obejrzenia ich partactwa na Wesołej ul.warszawska 47 i 47a.Totalna porazka!!
                          Sprawa będzie miała swój epilog w sądzie!Lepiej budowali w latach 80tych.Oferta
                          w internecie to LIPA,żeby przyciągnąć klientów.Przekonajcie sie na własne
                          oczy,bo będziecie płakać tak jak MY!!
              • Gość: agnieszka Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 12:30
                Zdecydowałam się na odkupienie mieszkania od jednego z właścicieli na osiedlu
                viking III, ale to co czytam mnie przeraża. Te wszystkie niedoróbki jakoś
                przełknęłam, ale co tam się teraz faktycznie dzieje? Jakiś "staw", problemy z
                kanalizacją...Dukalski jest pełnomocnikiem właścicieli tego mieszkania, czy
                powinnam być podejrzliwa...Może kilka cennych wskazówek na początek?
                Dzięki i pozdrawiam.
                • Gość: orni Re: Zambet IP: *.225.121.1.bait.pl 05.04.06, 15:20
                  Bedzie krotko (rady i odpowiedzi),

1. nie wchodzic w zadne inwestycje z Zambetem
                  2. jesli jednak jestes zdesperowana: zawsze zadac wszystkiego na pismie,
                  wszelkie umowy, zobowiazania, ugody spisane notarialnie,
                  3. rozmawiac tylko z Dukalskim - a moze byc to trudne , bo unika klientow,
                  ktorzy juz cos wiecej zaplacili za "pklanowane" inwestycje, jak ognia,
                  4. nie rozmawiac z p. Beata z biura warszawskiego - bardzo mila, pseudo-
                  rzeczowa, oglednie zapewniajaca, ze wszystkie sprzwy zostana pozytywnie
                  rozpatrzone, ale nie ma zadnej mocy decyzyjnej (teoretycznie, w praktyce chyba
                  ma duzo do powiedzenia). Zawsze ma standardowa formule: to na pismie prosze,
                  zarzad rozpatrzy.
                  5. zapraszam do Wesolej na ulice Warszawska zaraz za basenami jadac od
                  Korkowej - zobaczysz co to znaczy zagospodarowane osiedle zamkniete.

Pozdrawiam
                  • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 05.04.06, 16:00
                    Dokładnie jakbyś mi to z ust wyjął. Gwarancja tez tak działa na piśmie i
                    zostanie rozpatrzone przez zarząd, ale kiedy? na ogół nigdy. Dobrze ze jak
                    pralka mi sie zepsuje to nie muszę tworzyć pisma tylko wystarczy telefon.
    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 06.03.06, 09:12
      jeżeli to fundusz powierniczy to was to ratuje, jedno mnie zastanawia dlaczego
      nie z Zambetem a z firmą córką. Czyzby Zambet nie chciał sobie zepsuc i tak juz
      zszarganej opini o sobie czy tez jak wczesniej ktos napisal wybudowac i zniknąć
      z rynku. Przejdzie ostatnia transza pieniazków z Banku i oni znikna? i co dalej?
      a gwarancja, usterki?. Z kim dochodzic swojch praw?.
      • suchydeg Re: Zambet 06.03.06, 12:27
        >...jedno mnie zastanawia dlaczego
        > nie z Zambetem a z firmą córką

może niezbyt jasno to napisałem, ale firmą córką ma być Zambet+Bank

>...Czyzby Zambet nie chciał ...wybudowac i zniknąć
        > z rynku.

gdyby tak było to nie zaczynaliby nowych inwestycji, np. na ul.Korkowej
        • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 10.03.06, 15:34
          Dajcie spokój ta firma jest zupełnie niepoważna. Najpierw mówią, że mieszkania
          wszystkie prawie sprzedane i zostały ostatnie, a dziś proszę zmiana. Nagle dużo
          wolnych mieszkań i cena już podniesiona a wszystko w ciągu tygodnia. A jeszcze
          jakiś czas temu był artykuł w gazecie, że firma obiecuje, iż mieszkania będą
          kosztowały poniżej 3000 lub ok. a teraz robi się ok 4000.
          Szkoda gadać, za chwile się okaże że znowu coś podniosą a za tą cenę to można
          już w Warszawie kupić, więc to żadna okazja.
          Mówię Wam strasznie mnie dziś wkurzyli.
          • suchydeg Re: Zambet 10.03.06, 17:10

> że firma obiecuje, iż mieszkania będą
            > kosztowały poniżej 3000 lub ok. a teraz robi się ok 4000.

nie wiem skąd te informacje ???

po pierwsze nigdzie nie widziałem informacji o cenie poniżej 3000 - to chyba
            jakiś żart :)

po drugie osoby które podpisały umowy rezerwacyjne do 01.03.2006 mają
            zagwarantowaną cenę : parter - 3200, I i II piętro - 3300, III piętro - 3200
            obecnie cena za I i II piętro wynosi 3500

po trzecie cena 4000 obowiązuje tylko w lokalach usługowych
            • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:54
            • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:01
              Był artykuł w gazecie jakiś czas temu (nawet dawno) i tak firma się reklamowała
              że będzie to do 3000 lub lekko powyżej. I nie mów, że takich nie ma bo
              osobiście dziś takie oglądałam i cena była 2950 a termin oddania już we
              wrześniu. Ja nie widzę sensownego powodu dlaczego przed 1 marca było taniej a
              teraz jest drożej. Każda porządna firma robi odwrotnie i ostatnie mieszkania
              sprzedają taniej. Oni po prostu naciągają ludzi bo gorsze mieszkania z fatalnym
              widokiem sprzedają drożej niż te ładniejsze.
              • suchydeg Re: Zambet 11.03.06, 20:33

> Był artykuł w gazecie ...(nawet dawno)...i cena była 2950 a termin oddania
                już we
                > wrześniu.

a od kiedy artykul w gazecie jest ofertą handlową ?

poza tym zarzucasz firmie naciaganie ludzi , a przecież zambet nie ukrywał że
                cena gwarantowana w umowie rezerwacyjnej będzie utrzymana do 1 marca,a później
                mogą być podwyżki

• Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 21:29
                  Jak nie ukrywał, o niczym takim nie mówili. Ale ok, bo widzę, że kolega to
                  chyba pracownik firmy :-)
                  Pozdrawiam
                  • suchydeg Re: Zambet 11.03.06, 22:38

> Jak nie ukrywał, o niczym takim nie mówili. Ale ok, bo widzę, że kolega to
                    > chyba pracownik firmy :-)
                    > Pozdrawiam

lepiej :) prezes :)
                    • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:47
                      W takim razie Panie Prezesie może da mi Pan zniżkę na te 3300 :-))))
                      Pozdrawiam
                      • Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 12.03.06, 20:15
                        Dobre!!!!
                  • Gość: Maisie Re: Zambet IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 15:29
                    Cześć,
                    Ja też mam zarezerwowane mieszkanie na Grzybowej i trafiłam tu szukając
                    informacji o firmie.
                    Niestety opinie są niepochlebne i zaczynam się zastanawiać. Z drugiej strony po
                    tym co napisałe Kacha zastanawiam się ile jest w nich prawdy a ile
                    niedoinformowania.
                    Ja już w pierwszej rozmowie z firmą pytałam o stałość ceny i pani w biurze
                    natychmiast mnie poinformowała że cena ta jest gwarantowana tylko jakiś czas
                    (zdaje się że właśnie do 1.03, muszę sprawdzić w notatkach) i taka będzie dla
                    tych którzy podpiszą do tego czasu umowę rezerwacyjną. Ci co podpiszą po tym
                    czasie będą mieli nową cenę, co więcej trzeba by się dowiedzieć do kiedy bo
                    najpewniej za jakiś czas kolejni podpisujący będą mieli znowu wyższą cenę.
                    I to akurat bzdura że porządne firmy tak nie robią itd.. Każdy kto trochę wie o
                    rynku pierwotnym wie że najtaniej kupuje się mieszkania na papierze, jest
                    największe ryzyko i dlatego najniższa cena. Gdy inwestycja jest rozpoczęta,
                    wraz z postępem prac, wolne jeszcze mieszkania są sprzedawane coraz drożej.
                    Mieszkania gotowe są niemal w takiej cenie jak na rynku wtórnym. To logiczne, w
                    końcu nikt z nas tutaj nie zastanawiał by się nad tą "dziurą w ziemi" gdyby
                    mógł kupić już gotowe i to jeszcze taniej.

Tyle co do cen, ale nadal zostaje sprawa wykończeń i terminów. Jedyne co wiem
                    na ten temat to że inwestycja w Wesołej która jak na Grzybowej jest inwestycją
                    własną Zambetu, miała opóźnienie około 2 miesięcy. Tak poiformował mnie
                    mieszkaniec którego spotkałam oglądając budynek.

I na koniec ktoś pytał czyja to inwestycja. Tu inwestorem i wykonawcą jest
                    Zambet, w większości inwestycji Zambet był wykonawcą, a inwestorem ktoś inny,
                    może ktoś wie czy to lepiej czy gorzej?
                    • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:02
                      Co do ceny to się z Tobą nie zgodzę, najtańsze są mieszkania ostatnie. Ostatnio
                      znalazłam nawet za 2900 ale okolica mi się nie podobała a mieszkanie fajne
                      dwupoziomowe. Cenę Zambet oczywiście niech sobie podnosi, ale jak chociaż
                      fundamenty postawią.

A oglądałaś obie inwestycje w Wesołej?? Bo ta jedna to stara już jest, a na
                      drugą ludzie narzekają.
                      Ja się jeszcze zastanawiam nad Zambetem bo 3500 to przesada za 3700 znalazłam w
                      Warszawie.
                      • Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 17.03.06, 11:08
                        Swego czasu dużo ludzi się wypowiadało na forum z Wesołej na temat tej
                        inwestyci i nie było to opuźnienie 2 miesięczny chyba że ktoś kupił mieszkanie
                        już prawie gotowe.
                      • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.06, 08:29
                        to ja poproszę o adres firmy która sprzedaje po 3700 za mkw takie mieszkanka
                        jak to Pani powiedziała w warszawie , a bdw rembertów to też warszawa
    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 13.03.06, 10:00
      Panie Prezesie :)

Mała prośba, jakby mógł pan w koncu zrobic porzadek z ta niezakonczona budowa w
      Wieliszewie, chodzi tylko o te fundamenty ktore wystaja z ziemi niezabezpieczone
      a okoliczne dzieci i pijaczki zrobily sobie tam plac zabaw. Niestety
      przeganianie ich na niewiele sie zdaje a do tragedii jest blisko wszedzie
      wystaja druty na ktore moga sie dzieci nadziac albo spasc w głąb piwnic przez
      otwory piwniczne.
      Musi pan to jakos zabezpieczyc w końcu to pana powinność chyba ze pan chce
      tragedii dziecka, a przy okazji proponuje zabrac w koncu ( to chyba nie jest
      wizytówka Zambetu) starego Toy-Toya z epoki Gierka z serduszkiem i wozu Drzymały.
      Mamy nadzieje ze moze to nie zostanie bez odpowiedzi i skłoni Zambet do działania.
      • Gość: x Re: Zambet IP: 80.241.130.* 13.03.06, 21:44
        Prawda sąsiad musi dojść do tragedi żeby się zainteresowali
    • Gość: tak Re: Zambet IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:32
      Co oni teraz buduja?
      • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 28.03.06, 12:02
        Do wszystkich, którzy planują przyszłość z Zambetem na Grzybowej :-)

Zrodził się pomysł aby osoby, które podpisały umowę rezerwacyjną (lub
        zamierzają to zrobić) spotkały się w celu uzgodnienia zapisów w umowie
        realizacyjnej. Może jeśli grupowo będziemy chcieli zmienić jakieś zapisy to
        Zambet się zgodzi na cokolwiek. Możemy też przedstawić umowę adwokatowi a jego
        koszty rozłożyć na kilka osób. Jeśli jest ktoś chętny to proszę o kontakt
        katarzyna.szyszka@wp.pl, zbiorę kontakty, numery gg lub innego komunikatora,
        może jakiś czat uda się zorganizować w celu doprecyzowania spotkania.
        • suchydeg Re: Zambet 28.03.06, 12:36
          dobry pomysł ...
          • Gość: ja Re: Zambet IP: *.acn.waw.pl 29.03.06, 12:31
            Mam pytanie, ktoś wie co z tym pozwoleniem na budowę? Na Gratce przy ofertach
            jeszcze wolnych mieszkań jest status budowy : rozpoczęta??????? Bez pozwolenia?
            • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 29.03.06, 16:50
              ja myśle że skoro zaczeli coś robic na placu pod budowę to dlatego napisali iz
              inwestycja rozpoczęta, co do pozwolenia to z tego co się dowiadywałem to duża
              jest szansa na to iz go otrzymaja ale jeszcze do pełni formalności brakuje
              jednego swistka na który zambet aby otrzymać będzie musiał poczekać
              prawdopodobnie ok 40 dni, co do czatu to sadzę iz lepszą forma naszego kontaktu
              było by założenie swojego forum lub bloga na którym umieszczalibysmy swoje
              uwagi zdjęcia z postępów inwestycji oraz wszelkie niusy tak wyczekiwane przez
              wszyskich , odnośnie tez umowy to uważam iz rozsądniej było by gdyby ci którzy
              pracuja w większych firmach i maja doskonały dostęp do prawników przedstawili
              im do konsultacji tą umowę a potem zebrane uwagi z kilku źródeł pozwola na
              dopracowanie umowy w jak najlepszej formie.
              • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:25
                Co do forum, to jestem za tylko kto się tym zajmie? Są jacyś chętni?

Zgadzam się również co do umowy :-))) a z tego co widzę po adresach e-mail i IP
                to większość pracuje w dużych firmach, czy w takim razie ma ktoś prawnika?? Ja
                niestety nie mam w firmie.
                • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 08:36
                  forum założymy jak już będzie widac na horyzoncie te pozwolenie, a co do
                  prawników to ja zgłaszam iz posiadam w swojej firmie cały dział prawny gdzie są
                  i prawnicy i radcy prawni tak więc jak będę pewien że jest pozwolenie to biegnę
                  do nich po konsultacje, czy ktoś jeszcze ma u siebie prawników
                  • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 30.03.06, 11:02
                    Na pozwolenie nie ma co czekać, ponieważ trzy dni po jego otrzymaniu jesteśmy
                    zobowiązani podpisać umowę, więc ja osobiście wolę nie czekać.
                    • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 11:26
                      niemożemy w ciągu 3 dni podpisac, ponieważ po otrzymaniu pozwolenia przez
                      developera są jeszcze dwa tygodnie na jego uprawomocnienie i dopiero wtedy
                      developer może z nami podpisać umowy
                      • suchydeg Re: Zambet 30.03.06, 11:48
                        będąc w Zambecie pytałem o terminy o których piszecie, zapewniono mnie, że
                        istnieje możliwość ich zmiany
                        dotyczy to również terminu pierwszej wpłaty po podpisaniu umowy - termin ten
                        można indywidualnie negocjować
                        • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 11:55
                          taką i ja dostałem informację jak również że mozna negocjowac terminy i
                          kolejnych transzy
                          • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 30.03.06, 12:31
                            Teraz tak mówią a jak przychodzi codo czego to.....

Jak macie już umowę rezerwacyjną zapłaconą to ciężko będzie negocjować. Ale ok
                            ja wolę nie czekać i pewnie zbierzemy się w kilka osób aby przedstawić umowę
                            prawnikowi.
                            • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 30.03.06, 12:56
                              Kacha to ty niemasz jeszcze umowy rezerwacyjnej,
                              odnośnie prawnika to jeżeli się zbierzecie w kilka osób i pójdziecie tylko do
                              jednego prawnika i niedaj losie traficie na takiego który ma blade pojęcie o
                              umowach developerskich ( a od groma jest takich )to różne mogą byc potem skutki.
                              • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 30.03.06, 14:26
                                Mam umowę rezerwacyjną.

Mam namiar do jednego, który prowadził wykłady na targach mieszkaniowych, ale
                                chodzi o to żeby sprawdzić czy jeszcze ktoś z nas ma kontakt do jakiegoś
                                prawnika, który się zna na rzeczy bo Ci w firmach z regóły mają inne
                                specjalności.
                                • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 30.03.06, 14:58
                                  Tak poprzednio napisałaś że myślałem że niemasz
                                  zgadzam się z Toba co do tych prawników nie w każdej firmie są tacy którzy
                                  znaja się na takich umowach, ale są firmy w których zatrudnieni prawnicy maja
                                  pojęcie o umowach developerskich i o takich mi wcześniej chodziło, napewno
                                  znajdzie się kilka osób z takimi kontaktami i wtedy można wymienić się
                                  informacjami
                                  Kacha a zauważyłaś że tylko my piszemy
                                  Halo ludziska czy ktoś wogóle to czyta, a może tylko nielicznych obchodzi los
                                  tego osiedla
                                  • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 30.03.06, 15:11
                                    Musimy pisać, żeby temat był widoczny w czołówce forum :-)

• Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 30.03.06, 15:23
                                      no i zapraszamy pozostałe zainteresowane osoby do wpisywania swoich komentarzy
                                      opini lub pytań
                                      • Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 30.03.06, 22:59
                                        Czy jest jakaś data na oddanie mieszkań.Bo ja miałem datę ale to nic nie znaczy
                                        że bedzie w terminie.
                      • Gość: m Re: Zambet IP: *.225.121.45.bait.pl 30.03.06, 23:24
                        w umowie rezerwacyjnej zapewne masz napisane że umowa ma być zawarta w ciągu 3 dni od daty otrzymania zawiadomienia o uzyskaniu pozwolenia. Nie ma nic o jego prawomocności ale to i tak szczegół. Swoją drogą to ciekawę czy jutro jak w dobrym thrillerze w ostatniej chwili otrzymamy zawiadomienie o uzyskaniu przez spółkę pozwolenia. :)
                        • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 07:23
                          O tych 3 dniach właśnie mówiłam (pisałam) ale mi nie wierzyli ;-)
                    • Gość: m Re: Zambet IP: *.225.121.45.bait.pl 30.03.06, 23:28
                      Czy ktoś może ma jakąś wersję wstępną tej umowy,
                      może uda mi się ją podrzucić do znajomego prawnika.
                      • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 07:22
                        Ja mam, napisz mi e-mail to Ci prześlę. katarzyna.szyszka@wp.pl
                        • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 31.03.06, 08:13
                          moi drodzy jeśli się ktoś troszkę zna na pozwoleniach to wie że takie
                          pozwolenie wymaga uprawomocnienia i trwa to ok 14 dni deweloper nawet jak
                          dostanie takie pozwolenie to nas o tym poinformuje dopiero po jego
                          uprawomocnieniu a nie w chwili jego rzeczywistego wydania, odnośnie pytania
                          gościa m to dziś będzie jak w dobrum thrilerze poniewaz niespadnie na nas
                          zawiadomienie o pozwoleniu tylko aneks do umowy rezerwacyjnej,co do terminów
                          oddania to są dwa i etap to jest II kwartał 2007 drugi etap IV kwartał 2007 ale
                          juz się domyślam że te terminy pewnie się przesuną.
                          • Gość: m Re: Zambet IP: *.orange.pl 31.03.06, 11:39
                            Czyli tak czy owak 3 dni od otrzymania informacji, jeśli dobrze zrozumiałem :)
                        • mikras2 Re: Zambet 31.03.06, 08:58
                          Witam.
                          Jestem zainteresowany inwestycją na Grzybowej.
                          Jestem na etapie za i przeciw.
                          Daje sobie kilka dni na decyzję.
                          Potrzebuję miec wgląd w ich przykładową umowę rezerwacyjną i umowę przedwstępną.
                          czy możesz mi pomóc.
                          mail:mikras@poczta.onet.pl
                          Pozdrawiam:)
                          Mikras
                          • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.visp.energis.pl 31.03.06, 10:06
                            No niestety ja mam tylko umowy w formie papierowej
                            • mikras Re: Zambet 01.04.06, 14:02
                              Witam,
                              mam zapytanie,
                              jakie mamy szanse negocjacji umowy rezerwacyjnej ażeby terminy wpłat kolejnych
                              powiązać z postępami robót na budowie?
                              pozdr:)
                              mikras
                              • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:48
                                Po rozmowie w Zambecie wynika, że małe, ale będziemy próbować. Powiedzieli mi,
                                że nie chcą się zadłużać, więc może dałoby się wynegocjować aby pierwszą ratę
                                wpłacić po podpisaniu umowy a kolejne po postępach w budowie.
                                • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 08:48
                                  pierwsza rata i tak według umowy jest płatna po jej podpisaniu, a co do
                                  kolejnych terminów to ja dostałem juz informację że te terminy mogę
                                  indywidualnie ponegocjować,
                                  • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.04.06, 08:58
                                    No możesz negocjować ale terminy a tu nie chodzi o czas tylko o postęp w
                                    budowie. Dla mnie to jest różnica, ale skoro dla Ciebie nie. A potem się
                                    skończy jak na pozostałych budowach.
                                    • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 09:16
                                      Kacha a ty tak piszesz aby pisać , bo z twojego pisania wynika że masz znikomą
                                      wiedzę na temat rachunków powierniczych umów i wszystkiego co jest związane z
                                      inwestycją, specyfika rachunku powierniczego polega na tym iz zambet musi
                                      najpierw wyłożyć na pewien etap swoje pieniądze , i żeby dostać pieniądze z
                                      naszego rachunku powierniczego to musi przedstawić poniesione obecnie koszty
                                      przy realizacji inwestycji dopiero odpowiednio dostaje pieniądze na kolejne
                                      etapy , i dlatego nasze wpłaty są niezależne od postępów inwestycji, bo co to
                                      by było gdybyśmy tak jak proponujesz płacili dopiero po kolejnym zrealizowanym
                                      etapie w pewnym momencie niebyło by pieniędzy na koncie i inewstycja by się
                                      zatrzymała lub znacząca zwolniła i co wtedy byś negocjowała , twój pomysł jest
                                      dobry ale przy inwestycji gdzie niema rachunku powierniczego i wtedy jest
                                      prosta zasada robicie-płacimy , nierobicie-niepłacimy ale jak to w życiu bywa
                                      kij ma zawsze dwa końce
                                      • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.04.06, 09:36
                                        O mnie się nie martw wiem sporo a to Ty nie czytasz forum. Napisałam wcześniej,
                                        że Pani Beata powiedziała, iż rachunku powierniczego nie będzie.
                                        • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 09:54
                                          jakoś mi to chyba umkneło w którym to miejscu napisałaś że rozmawiałaś i że
                                          rachunku nie będzie.
                                          • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.04.06, 10:05
                                            01.04.06 odpowiadałam na post mikrasa, może nie dosłownie i jasno to napisałam,
                                            ale właśnie o to mi chodziło. Ale ok, nie ważne gdzie co kto, napisał tak mnie
                                            poinformowali.
                                            • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 10:15
                                              to mam prośbę aby następnym razem kiedy będziesz miała tak wspaniałe wieści
                                              pisała o nich wprost bo tak to trudno się domyślić oczym piszesz
                                              • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 03.04.06, 10:20
                                                Oczywiście, przepraszam Panie administratorze ;-)

Pozdrawiam
                                                • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 10:31
                                                  och Kacha Kacha
                                                  ty chcesz dobrze i ja chcę dobrze ale jak czytam kto się tu wypowiada to myślę
                                                  że resztę no guzik obchodzi jak to się będzie działo , ile to będzie trwało i
                                                  jak to będzię wyglądać
                              • Gość: pawel zambet w Rembertowi IP: 199.67.203.* 12.04.06, 16:22
                                zambet rozpoczyna budowę bloków w Rembertowie
                                • Gość: KING [...] IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 30.04.06, 10:58
                                  • Gość: xx Re: zambet w Rembertowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:59
                                    Do końca maja czekamy ,ale co potem?
                                    • Gość: lenni Re: zambet w Rembertowi IP: *.crowley.pl 30.05.06, 09:36
                                      jeszcze sie naczekacie, tak jak my czekalismy od 2001 i jeszcze do dzisiaj nie
                                      jest skonczona.
                                      • Gość: ja Re: zambet w Rembertowi IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 19:37
                                        Strasznie jestem ciekawa czy Zambet w końcu dostał pozwolenie na budowę. Ja
                                        byłam zainteresowana tą inwestycją, nawet podpisałam umowę rezerwacyjną,
                                        zrezygnowałam po odwiedzinach na Uroczej i rozmowie z napotkanymi mieszkańcami,
                                        oraz paru innych opiniach. Już kupiłam mieszkanie w innej inwestycji ale
                                        ciekawi mnie jak potoczą się losy Grzybowej 1 bo sam projekt mieszkań jest
                                        naprawdę świetny.
                                        • Gość: olo [...] IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 10.06.06, 08:24
                          • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 31.03.06, 12:10
                            Wiadomości nie dochodzą, mam informację zwrotną o przekroczonym limicie poczty.
                            Czas na wiosenne porządki :-)

Pozdrawiam
                            Kasia
    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 03.04.06, 11:10
      Kolo a może odwiedz nas w Wieliszewie i zobacz stan w jakim nas zostawili, moze
      odwiedz tez Wesoła wcale nie jest lepiej Wiking tez przedstawia wiele do życzenia.
      Ja tez pamietam początki z Zambetem były wspaniałe mili uprzejmi obiecywali
      złote góry i niestety ludzie sie zawiedli, bardzo zawiedli nie chcieli płacic za
      cos czego nie ma albo jest nieskończone albo usterka jest nieusunieta to chyba
      zrozumiałe.
      • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 11:38
        Lenni ale tak jest z każdym developerem, wszystkiego trzeba u nich pilnować i
        bić się niemal na noże, waszej inwestycji nieznam ale co do wikinga ta znam
        sytuację od mieszkańców byłem i rozmawiałem, wiking nie był od początku
        inwestycją zambetu tylko przejętą z długami tam ludzi myśleli że juz nigdy
        niezobacża pieniędzy ani domów ale jakoś wyszło lepiej czy gorzej to juz im
        pozostawmy do osądu oni tam mieszkają a nie my, co do wesołej no to tez zależy
        o której inwestycji mówimy bo na uroczej to jakoś ludzie nienarzekają co do
        drugiej to zambet o ile dobrze pamiętam był tylko wykonawcą a inwestorem był
        zupełnie kto inny czyli tak jak inwestor chciał tak budowali jak to bywa w
        takich przypadkach, ale co tu mówić o zambecie ja zapraszam do wspaniałej firmy
        Dom Development na wolę albo do równie dobrej na ursus gdzie ludziom wybudowali
        wysokie bloki bez wind z dziurami w pionach jak tam dziecko kiedyz wpadnie to
        będzie tragedia , albo co tu dużo szukać blisko naszej inwestycji miasto ząbki
        i zapraszam do obejrzenia leśnej polany albo słonecznej polany i zwrócenia
        uwagi kto jest developerem, w leśnej polanie ściany niemają pionów całkiem inny
        rostaw ściań niż ludzie chcieli a w słonecznej nieszczelne okana przeciekające
        garaże podziemne albo w nowo oddanym lokalu grzyb na ścianie, skoro mamy tu
        tylu wspaniałych doradców to może im coś pomożemy, nie piszę tego poto by kogoś
        przekonywać do czegoś tylko po to by każdy sobie uświadomił że developer
        nieważne czy to zambet czy któryś z górnej półki jak chce to i załatwi
        mieszkańców, on jest górą a my dołem w tej sprawie.
        • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 03.04.06, 12:12
          Kolo nie za bardzo chciało mi sie rozpisywać ale jeszcze troszke dodam, w
          mieszkaniach zaczyna pojawiać sie grzyb, wentylacja jakos dziwnie działa zamiast
          wyciągać dmucha do kuchni i łazienki zimnym powietrzem (kazali nam zrobić
          ekspertyze kominiarską, tak działa u nich gwarancja) mamy kłopoty z kanalizacją
          której spadek jest jakoś kiepsko zrobiony i ścieki cały czas się blokują nie w
          bloku tylko na zewnątrz i my sami tam wchodzimy i czyścimy ponieważ Zambet
          powiedział że może nas obciązyc za oczyszczenie kanału ( tak właśnie działa u
          nich gwarancja). Sąsiedzi skarżą sie na okna sam widziałem sople zwisające
          wewnatrz mieszkania a framugi mam takie ze nie moge w jednym z pomieszczen drzwi
          założyć, ale pal to licho to jestem sam w stanie naprawic. Natomiast drugi etap
          stwarza duże niebezpieczenstwo dla zdrowia jest niezabezpieczony wystaja długie
          druty a otwory piwniczne sa niezabezpieczone i okoliczne dzieci zrobiły sobie
          tam plac zabaw. Myśle ze nieodbiegamy standardami od tego co napisałeś.
          • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.06, 12:30
            I dlatego napisałem że to co zambet wyprawia niejest niczym obcym u innych
            chciałem dać tylko porównanie co do developerów będących w dobrej opini
            podobno, co do wentylacji to jeśli wam się tak dzieje to zapene wina
            konstrukcyjna czyli architekta i on powinien za to beknac według mnie
            powinniście wykonac tą ekspertyzę i jeśli wyjdzie że jest to wina konstrukcyjna
            to zarządać odszkodowania lub zamontowania wentylacji mechanicznej na ich
            koszt, okna to odwieczny problem pewnie i my się o tym przekonamy jak będziemy
            odbierać mieszkania ale to już będzie indywidualna sprawa czy ktoś podpiszę
            odbiór techniczny swojego mieszkania bez konsultacji z niezależną osobą
            zajmującą się nadzorem, co do framug to u nas w warszawie oddaje się mieszkania
            bez nich więc ten broblem będzie tylko leżał po naszej stronie, a co do
            niezabezpieczonej budoby to brak słów ale co zrobisz.
            • mikras Re: Zambet 05.04.06, 20:35
              ...no i sam juz nie wiem, tak mnie skolowaliście. Q... chyba kupię namiot?
              Ale tak na poważnie. Wyglada to nieciekawie.:)
              • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:54
                Dobra trudno i tak większość ma już podpisane umowy rezerwacyjne. Za te
                pieniądze nie ma się co cudów spodziewać, jakby co to im nie darujemy choćbym
                miała codziennie dzwonić to Pana Prezesa do domu. A tak naprawdę to jest sporo
                niespodzianek choćby ten trzeci budynek coś mi się wydaje że będzie postawiony
                na fundamentach tego co tam już stoi albo go zostawią. A tak dla jaj zostawią
                nam jescze to cudne ogrodzenie i będziemy mieli małe getto.
                • Gość: egon Re: Zambet IP: *.chello.pl 08.04.06, 18:03
                  cena jest fajna, ale płacąc tak dże ieniądze wolałem spać troszkę spokojniej i
                  kupiłem w dm development, takie opinie o zambecie przerażaja mnie, 2 miesiące
                  temu też interesowałem sie tą inwestycją, byłem w rembertowie, oglądałem, hmm
                  mam tylko nadzieję że oprócz rozsądnych cen jakośc budynku również będzie
                  rozsądna, nie zgadzam się z opinią że za takie pieiądze nie ma się co
                  spodziewać cudów,,,, ludzie pomyślcie tak, że kasa którą wydajecie to czesto
                  dorobek całego życia, kredyty, pożyczki i inne. hmm, zastanówciesię i proponuję
                  zapis w umowie dot. kolejnych wpłat z zależności od realizacji inwestycji, też
                  to Was nie uchroni przed ewentualnymi problemami, ale cóż, nie ma co widzieć
                  wszystkiego w czarnych kolorach . Powodzenia z Zambetem w Rembertowie.
                  • Gość: QbaP Re: Zambet IP: *.chello.pl 08.04.06, 22:37
                    Czy w Waszych umowach jako strony jest SPÓŁKA i KUPUJĄCY a w §8 pojawia się
                    Inwestor na rzecz którego przepada zaliczka?
                    • Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 10.04.06, 20:19
                      Przecież to chyba bezprawne ta przepadająca zaliczka, coś takiego nie powinno
                      znależć sie w umowie. Jakieś dwa lata temu UOKIK wywalił taki zapis z umów.
                      Co tam jeszcze ciekawego jest w tych umowach?. Może jest coś takiego że
                      rezygnując z mieszkania musisz znależć drugiego naiwniaka który wskoczy na twoje
                      miejsce? tez bezprawne. Radze abyście z umową poszli do UOKIK oni wam sprawdzą
                      tą umowę i napewno mają jakieś dane o Zambecie.
                      • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.06, 08:27
                        są takie zapisy w umowie ale nie tylko w naszej, dla porównania mam jeszcze
                        umowy berensona , dom developmen i engela i we wszystkich jest ten sam zapis
                        a zaliczka przepada tylko w chwili kiedy ktoś sam się wycofa ( ale ten zapis
                        dotyczy umowy rezerwacyjnej a nie realizacyjnej), wszędzie są pobierane
                        zaliczki przy umowach na duże kwoty i wszędzie pieniądzę przepadają na rzecz
                        drugiej ze stron, i wcale nietrzeba znajdować naiwniaka ( wogóle czegoś takiego
                        niema ) w umowie realizacyjnej jest zapiś że jeśli ktoś się wycofa to mu
                        zostają tylko potrącone procenty z wpłaconej dotychczas kwoty.
                    • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.06, 08:17
                      no w mojej umowie niema takiego zapisu wszędzie mam kupujący i sprzedający
                      niema żadnej nawet najmniejszej zmianki o jakimś inwestorze
            • bece1 Re: Zambet 10.04.06, 10:08
              Znacie jakieś firmy specjalizujące się w odbiorze mieszkań? tzn takie które
              mogą w tym pomóc? Ja znalazłem Serwis Remontowy tylko, podobno dobry,
              korzystaliście z ich usług?
    • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:34
      Tak
    • Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 10.04.06, 20:55
      Poczytajcie sobie jeszcze jeden wątek na forum Deweloperów mała wzmianka o
      firmie Zambet forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=38448051&a=39900517
      • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.06, 08:15
        no za wiele to tam sobie niemożna poczytać, ktoś wtrącił jakieś swoje trzy
        groszę w forum które wcale niedotyczyło zambetu
    • Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 11.04.06, 20:00
      Przeciez p. Prezes nie moze miec zlej umowy.
      • Gość: x Re: Zambet IP: 82.160.121.* 11.04.06, 23:38
        Ludziska a czemu nie zapytacie czy są jakieś dobre opinnie o ZAMBECIE.Ja jestem
        nie zadowolony a u was jak.Może są zadowoleni?
        • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.06, 08:00
          tak juz jest z forami że tylko wypowiadają się niezadowoleni, zadowoleni są
          szczęśliwi i im niechce się pisać.
          • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 12.04.06, 08:31
            ha ha dlatego też sprawdziłam "w terenie". Na dwóch inwestycjach Zambetu nie
            znalazłam ani jednego zadowolonego lokatora :-(
            • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.06, 14:33
              a co to za inwestycje
              • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 12.04.06, 15:11
                Obie w Wesołej
                • Gość: Pawel zambet w Rembertowie IP: 199.67.203.* 12.04.06, 16:23
                  zambet rusza z budowa w Rembertowie
                  • suchydeg Re: zambet w Rembertowie 12.04.06, 16:41
                    Gość portalu: Pawel napisał(a):

> zambet rusza z budowa w Rembertowie

tzn. ?
                    • Gość: Kacha Re: zambet w Rembertowie IP: 212.160.172.* 13.04.06, 10:41
                      Bez pozwolenia? Jak to? Przecież nawet jeszcze nie dostarczyli do Urzędu
                      uzupełnionego wniosku.
                      • suchydeg Re: zambet w Rembertowie 13.04.06, 15:52
                        Dostali pozwolenie na rozbiórkę istniejących budynków i to zrobili ( miejsce
                        pod bud.C ). Pozwolenia na budowę nie ma.
                        • Gość: Kacha Re: zambet w Rembertowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:06
                          To że zrobili rozbiórkę pod C to było już od dawna wiadomo. A co z pozostałymi
                          budynkami, jak rozbiorą wszystko to dopiero można być choć ciut pewnym
                          czegokolwiek. A najważniejsze żeby rozebrali ten mały biały budyneczek pod B.
                          • Gość: Kacha Hipoteka na gruncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:04
                            Witam,
                            dziś doszły mnie nie miłe wiadomości od jednego z przyszłych sąsiadów
                            (pozdrawiam Tomka :-)
                            Otóż podobno na gruncie pod nasze mieszkanka jest ustanowiona hipoteka w wys. 4
                            mln PLN na rzecz jakiegoś banku. Właścicielem gruntu jest Skarb Państwa a teren
                            jest oddany w użytkowanie wieczyste firmie Alkohole (coś tam), która jest w
                            upadłości. Nie ma żadnych danych dotyczących Zambetu, podobno nawet w
                            papierowych teczkach.

Być może te dane są nie aktualne bo wpisy do księgi wieczystej trochę trwają
                            ale to zadłużenie jest podejżane, tym bardziej że w Zambecie powiedzieli że
                            teren kosztował ich 1 mln a hipoteka jest na 4 mln.

Czy ktoś z Was zna jakieś szczegóły dotyczące tej sprawy?
                            • Gość: Monty Pyton Re: Hipoteka na gruncie IP: 82.160.121.* 19.04.06, 18:08
                              Podbijam wątek
                              Wiecie coś na ten temat?
                          • Gość: Lenni Re: zambet w Rembertowie IP: *.crowley.pl 21.04.06, 10:04
                            No widzisz Kacha z Zambetem trzeba sie pilnowac musicie jeszcze dokladnie
                            sprawdzic te ksiegi wieczyste, a ponoć jeszcze jedna inwestycja Zambetu kuleje w
                            Serocku, podam ci linka
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28448&w=40381893&a=40381893
                            • czarekza Re: zambet w Rembertowie 30.05.07, 15:12
                              Nie tylko w Rembertowie, Warszawie , Serocku inwestycje Zambetu kuleją.
                              W Pułtusku od n-lat firma buduje basen. Gdy juz opadły wszelkie nadzieje an
                              basem, to mieszkańcy mysleli, że basen dostaniemy jako 'kiełbase wyborczą'.
                              Jednak minęły wybory parlametarne, samorządowe i dalej nic.

A prasa tylko donosi o kolejnych przesunięciach terminu
    • Gość: olo [...] IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 10.06.06, 08:22
      • Gość: Ignacy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:47
        • zeo30 Re: Zambet 27.06.06, 19:30
          Witam wszystkich,
          jestem początkującym zambet-owiczem, poszukuję nowych informacji odnośnie ich inwestycji na Grzybowej w Rembertowie, dotychczasowe opinie przyznaję budzą zgrozę! Co z pozwoleniem na budowę i z rzekomym hipotecznym obciążeniem gruntu pod zabudowę, Jeszcze się łudzę... że może tym razem
          Pozdrawiam
          • Gość: Ryfka Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:33
            Witam , ja również mam nadzieje że zambet wkońcu wyjdzie na prostą/ napewno
            mają już wpis do ksiąg wieczystych/ to już cos, na pozwolenie poczekamy chyba
            jeszcze trochę.
            Ciekawa jestem co jest nie tak z Wesołą ?
            • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:46
              W Zambecie powiedzieli, że nie dostali pozwolenia i mają zamiar się odwołać do
              naczelnego architekta miasta. Tak swoją drogą to ciekawe dlaczego go nie
              dostali, ich telefoniczna odpowiedź jak zwykle jest wymijająca. Może wiecie coś
              na ten temat.

Pozdrawiam
              szczególnie tych czekających od marca :-(
              • Gość: Pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 02.07.06, 18:59
                Poprostu zapytaj sie w starostwie albo w Powiatowym Inspektoracie Budowlanym,
                teraz juz nie wiem dokladnie gdzie?.
                Znając Zambet to napewno nie rusza sie z budowa w tym roku, w Wieliszewie drugi
                etap tez stoi i jeszcze postoj.
              • Gość: zwątpiona Re: Zambet IP: *.zdm.waw.pl / *.devs.futuro.pl 07.07.06, 08:50
                Podobno w określonym przez Dzielnicę terminie nie dostarczyli jakiegoś
                wymaganego dokumentu, w związku z tym nie dostali pozwolenia. Mogli drugi raz
                składać w Dzielnicy ale woleli złóżyć u Naczelnego Architekta Miasta.
                Ps. też się zastanawiam nad wejściem w inwestycję w Rembertowie, największy
                plus to przepiękna okolica i wygląda na to, że to jedyny plus:(:(
                • Gość: xxx Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 20:58
                  A możeby tak ktoś z ZAMBUTU (Prezes lub inny cokolwiek wiedzący) napisał co
                  jest grane.
    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 25.07.06, 10:06
      powstał fajny serwis z fotkami z inwestycji fotodom.breko.pl proponuje
      aby wrzucac fotki z inwestycji Zambetu, ja postaram sie dzisiaj wieczorem
      wrzucic z drugiej nierozpoczetej fazy inwestycji Zambetu w Wieliszewie.
      Moze odezwa sie przyszli mieszkancy z Serocka i Rembertowa.
      • Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 17.08.06, 08:20
        Czy ktoś juz ma może jakieś informacje odnośnie tego pozwolenia nieszczęsnego
        bo to trochę na kpinę juz zakrawa.
        • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 17.08.06, 11:52
          Toż to całkiem normalne a ile jeszcze cie niespodzianek czeka. W tym roku
          napewno nie rusza. Musisz uzbroić sie w cierpliwość.
          • Gość: mt Re: Zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 22:07
            Czy ktoś może mi coś powiedzieć o inwestycji na korkowej. Widziałem ich umowę
            rerzerwacyjną i mnie zatkało w pięć miesięcy chcą 60 % kasy, a co najciekawsze
            w umowie nie wskazali terminu zakończenia prac. Teren fajny, ale troche mnie
            zastanawia, że taka świetna firma nie ma jeszcze umowy realizacyjnej, którą w
            pięć minut można z internetu od innego dewelopera scignąć. Może jestem
            sceptyczny, ale sasm już nie wiem co robić. Dajcię jakąś radę.
            • Gość: Ignaś Re: Zambet IP: 82.160.121.* 21.08.06, 22:40
              "Świetna fima" mam nadzieje że to ironiczne określenie Zambetu chyba nie
              czytałeś wątków na forum.
    • Gość: Landi Re: Zambet IP: *.crowley.pl 22.08.06, 16:39
      Ech .... żeby to nam Zambet posiał taką trawkę jak w Mławie przy basenie a tak
      nie mamy nic i no kurz i piach, tak to oni robią zagospodarowanie terenu na
      własnych inwestycjach.
    • 44obcy Re: Zambet 05.09.06, 17:59
      Zapraszam na inwestycje na ul Warszawskiej 47 w Wesołej a tam od mieszkańców
      można się wiele dowiedzieć na temat tej firmy, która przy podpisywaniu umowy
      jest do ,,rany przyłóż,, a potem przy zgłaszaniu reklamacji zaczyna się
      człowiek dowiadywać komu powierzyło się swoje oszczędności na własne 4 ściany.
      pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 08.09.06, 08:57
        Ja mam propozycję dla płaczących tutaj i z wesołej i z wieliszewa , zamiast
        pisać tutaj anonimowo ( bo tak najłatwiej )to może zgłosicie sie do programu
        Pani Jaworowicz, ostatnio dużo nagrywa odcinków o deweloperach i wtedy cała
        polska pozna wasze krzywdy ( ale jest i pewne ryzyko - już niebędziecie
        anonimowi, chyba że jak to zwykle bywa jak przyjeżdza kamera to wszyscy mówią
        że wszystko jest ok i w jak najlepszym porządku )
        • Gość: antygosc Re: Zambet IP: *.chello.pl 08.09.06, 09:12
          Człowieku, jak jestes z Zambetu to weź się za budowanie a nie robienie ludzi w
          konia i grzebanie foforach...
          • Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 08.09.06, 09:35
            Niejestem z zambetu i guzik mnie obchodzą wasze zapyziełe osiedla , tylko
            denerwujące jest to wasze skomlenie , mam pytanie gdzie byliście jak wam to
            budowali trzeba było pilnowac swego a nie teraz płakać i rozpisywać się po
            forach.
            • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:58
              Proszę Cię abyś nie robił tu zamentu skoro nie jesteś stroną zainteresowaną. A
              zgłoszenie się do telewizji nic nam nie da, bo potem nam powiedzą, że przecież
              nie musimy kupować tych mieszkań.

PS. jak można pilnować budowy skoro się nawet jeszcze nie ruszyła.
              • Gość: Lech Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:22
                A to jeszcze nic ale dotarło do mnie to ze Zambet zamierza tam w jednym z
                budynków zrobic lokal typu gastronomia pod bankiety śluby komunie itp mi
                osobiście sie to nie podoba kupowałem mieszkanie w cichym miejscu
                ale.................
                • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 23:18
                  No i stypy [kościół i cmentarz]
                • Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 17.11.06, 09:36
                  ..... ale można wezwać wrazie co policję , skoro osiedle ma być zamkniete to i
                  musi być zachowana cisza więc skoro urządzą tam jakąs głośną imprezę to długo
                  sie nienacieszą tym lokalem
                  • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:06
                    Ale ono pewnie będzie takie "półotwarte" ...
                    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 17.11.06, 14:48
                      dokładnie tak, jak większosć ich mini osiedli.
                      • Gość: xxx Re: Zambet IP: 82.160.121.* 17.11.06, 17:56
                        Poddasze nie nadaje się na lokal użytkowy za nisko za duże kąty załamania brak
                        schodów itp nikt nie da zgody na prowadzenie takiego interesu to po pierwsze ,a
                        po drugie musiała by się zgodzić wspólnota mieszkaniowa
                        • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:21
                          To chyba jakaś pomyłka .....
                          • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:37
                            Jakie poddasze???
                            Mnie już na samym początku powiedzieli że w budynku B na parterze ma być jakaś
                            restauracja.
                            • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 01:24
                              A też może i przychodnia stomatologiczna ...
            • Gość: xxx Re: Zambet IP: 82.160.121.* 09.09.06, 22:13
              "GOŚĆ" kto tu jest anonimowy!!!!!!!!!!!!!czemu się nie podpiszesz!!!!!!!!!!!!!!!
              a co byś człowieku zrobił...ła jak wpadasz w bagno i nie możesz wyjść jak to
              nie twój problem to się nie wtrącaj baranie albo baranico. A forum jest po to
              żeby ktoś kto chce kupić dom lub mieszkanie się dowiedział o
              developerze .Prawda.. PIsze się takie informacje aby uprzedzić innych ludzi
              gdzie chcą ulokować swoje oszczędności.A pisać będę to co mi ślina na język
              przyniesie na tych forah co będę chciał..........MY SIĘ NIE PODDAMY ZAMBET
              POKONAMY
              • Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 11.09.06, 08:09
                Głąby kochane wasza walka to i tak walka z wiatrakami , sądzicie że wygracie z
                deweloperem to chyba w jakimś innym świecie żyjecie, odnośnie Kachy - moja
                wypowiedz tyczyła się inwestycji które już powstały a nie tych które maja
                powstać.
                • Gość: Pavulon Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:40
                  Sprawa sie komplikuje
              • Gość: rikambo Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 18:22
                Ja dzis otrzymałem list polecony z Zambetu z info , ze moja umowa rezerwacyjna
                dot. inwestycji na Korkowej wygasła. Podpisałem ja w maju.W momencie jej
                podpisania pytałem co bedzie jesli nie uzyskają pozwolenia na budowe w
                przewidzianym w umowie terminie 30.10.2006. Uspokajali mnie ze bedzie aneksowana
                na tych samych warunkach. Łudziłem sie ale na próżno.
                Zreszta wielu deweloperów postapuje ostatnio w taki sposób.
                Proponuja odnowienie umowy z 5 % rabatem od przyszłej ceny mieszkan.
                Tylko, ze na chwile obecna nie znają jej ceny, choc jeszcze jakies 2 tyg temu
                ktos inny w Biura podał mi info 4000 PLN/m2. Inna sprawa ze cały czas nie znaja
                terminu uzyskania pozwolenia na budowe.
                Wniosek: mozna zarezerwoać sobie mieszkanko, które nie wiadomo ile cie bedzie
                kosztowało i nie wiadomo kiedy powstanie (jesli w ogóle).
                Daję sobie zatem spokój z Zambetem i innym tez odradzam wspłprace z ta firma.
                Nie sa lojalni wobec klienta i "pasożytniczo" wykorzystują boom cenowy aby nabic
                sobie portfele.

• Gość: klient_Zambetu Re: Zambet IP: *.etel.pl 31.10.06, 14:56
                  Zgadza sie... firma do konca zwodzila mozliwoscia podpisania aneksu (bylem w
                  siedzibie pod koniec wrzesnia (koniec okresu rezerwacji) i nadal byla mowa o
                  aneksach).

Dodatkowo mija wlasnie ostatni dzien zwrotu oplaty rezerwacyjnej a pieniedzy
                  nadal nie ma!!!!!
                  Ostrzegam wszystkich przed tym developerem!!!!!
                  Bede pisac na biezaco o rozwoju wypadkow.
                  • Gość: klient_Zambetu Re: Zambet IP: *.etel.pl 02.11.06, 16:22
                    Sytuacja w tym momencie wyglada tak, ze pieniedzy nadal nie ma.
                    We wtorek podczas rozmowy telefonicznej pani z Zambetu obiecala kontakt w
                    czwartek rano i informacje co z pieniedzmi (ktore zambet powinien byl zwrocic
                    najpozniej kilka dni temu). Oczywiscie kontaktu nie bylo - musialem sam dzwonic
                    po 15.
                    Jest extra :(
                    Jesli jutro nie bedzie na koncie pieniedzy trzeba sprawe powazniej naglosnic,
                    ew. zlozyc doniesienie do prokuratury.
                    Czy jest tu ktos z -nie bujmy sie tego okreslenia - szukanych, komu Zambet
                    zwrocil oplate rezerwacyjna?
                    Ew. ktos kto pieniedzy nie dostal i chce sie przylaczyc do akcji prowadzacej do
                    ich odzyskania?
                    • Gość: Pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 05.11.06, 12:53
                      To juz pieniędzy nie wypłacają?, z tym nie mieliśmy problemów wszelkie nadpłaty
                      były zwracane terminowo, musi być z nimi kiepsko. Jestem ciekaw co z tą działka
                      w Rembertowie, w końcu ona też coś kosztowała. Ich bolączkami do tej pory były
                      długie terminy ( co najmniej 4 lata), usterki, niedoróbki i to że dla nich nie
                      istnieje coś takiego jak gwarancja, budynek pęka jest nieskończony są wady
                      budowlane których wogóle nie usuwają.
                      • Gość: klient_Zambetu Re: Zambet IP: *.etel.pl 06.11.06, 11:06
                        Juz pedze doniesc iz w piatek pieniazki wplynely :) (wiec opoznienie nie bylo
                        az tak duze - legalne 30 dni + kilka opoznienia)
                        Ba! Nawet Pani z Zambetu zadzwonila zapytac czy dotarly.
                        Dotarly :)

Dodatkowo poinformowala mnie, iz czyta tutejsze forum - wiec piszcie Panstwo
                        swoje uwagi.
                        Moze ktos kiedys wyciagnie z tego jakies wnioski.

Pozdrawiam wszystkich (rowniez Pania z Zambetu) ;)
    • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 18:29
      Witam,
      ja za to czekanie od marca dostałam pismo, że niestety nie są w stanie
      dotrzymać warunków umowy i proszą o numer konta aby mogli zwrócić pięniądze.
      Wniosek: Pożyczają od ludzi pieniądze na własne potrzeby i to bez
      oprocentowania. Chyba też założę taką firmę, będę brać od ludzi po 2500 PLN na
      6 lub więcej miesięcy, inwestować choćby w lokaty (bo najbezpieczniej) a potem
      będę oddawać ludziom sam wkład - czysty zysk.
      • Gość: psik Re: Zambet IP: *.paa.gov.pl 18.10.06, 09:04
        u mnie to samo. Firma pokazała się od "najlepszej" strony. Rozumiem, ze są
        prawa rynku i takie tam, ale takie rzeczy można załatwiać w inny sposób.

• Gość: Lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 18.10.06, 09:36
          Czyli Rembertów odpada, Korkowa to Rembertów?, a nie wiecie nic o Grzybowej?.
          • Gość: Kacha Re: Zambet IP: 212.160.172.* 18.10.06, 11:32
            Ja właśnie pisałam o Grzybowej
    • Gość: Lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 18.10.06, 13:56
      I co dalej, straciłaś rok z Zambetem.
    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 18.10.06, 16:36
      Myślę że na swojej stronie Zambet powinien umieścić obok rekomendacji i samych
      swojch sukcesów podtytuł porażki, stona by wtedy zyskała na poczytności,
      wiarygodności. Dziwne ze nie napisali o tym w aktualnościach ale w końcu czym
      sie chwalic jak tam same dobre rzeczy są.
      • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:43
        Naszczęście dzięki dobrym radom osób mających wcześniej do czynienia z tą firmą
        (nie będę wymieniać jej nazwy ;-)) spodziewałam się takiej sytuacji i
        zarezerwowałam mieszkanie jeszcze gdzie indziej. Dzięki temu udało mi się
        załapać jeszcze na cenę poniżej 4000, może lokalizacja ne jest taka ładna jak w
        Rembertowie ale kończą już przynajmniej fundamenty.

Dziękuję wszystkim uprzejmym, którzy wypowiadali się na forum i lokatorom z
        Warszawskiej :-))
        • Gość: Pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 18.10.06, 20:08
          Właściwie można teraz napisać " a nie mówiłem", a nam dalej nie chcą usunąć
          usterek gwarancyjnych.
    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 17.11.06, 15:19
      A czego tu chciec firma została nominowana do tytułu „Jakość Roku 2006” w
      programie organizowanym przez Biznes Raport i Polskie Centrum Badań i
      Certyfikacji S.A. Nie dziwi też że Zambet jako jedna z nielicznych firm
      budowlanych w Polsce posiada rekomendację Polskiego Związku Inżynierów i
      Techników Budownictwa skoro swojego czasu w zarządzie siedział Roman Dukalski a
      Kapituła Programu Gospodarczo-Konsumenckiego BIAŁA LISTA uhonorowała PPU ZAMBET
      S.A. tytułem SOLIDNEJ FIRMY. Czyli napewno my nie mamy racji to co robi Zambet
      napewno jest solidnie wykonane zgodne z projektem, a gwarancji nie ma bo nie
      może być usterek.
    • Gość: pedro Apel do przyszł. sasiadów z Wieliszewa IP: 82.160.121.* 19.11.06, 19:07
      Drodzy sąsiedzi proszę abyście zwrócili uwagę na zagospodarowanie terenu w
      umowie tzn. czy coś pod tą pozycją wogóle istnieje. Wiemy ze Zambet chce się
      wykpić z dokonczenia kostki od początku ulicy do końca naszych działek
      pozostawiając na środku tej drogi wystające studzienki na których juz niejeden
      kierowca uszkodził samochód. Zwróccie też uwagę na ogrodzenie w jaki sposób ma
      wyglądać, nasze już prawie się rozsypało ( fundament juz się prawie rozsypał,
      nie został niczym zabezpieczony (brak klinkieru). Wszystko co obiecują słownie
      nie ma pokrycia bez oświadczenia pisemnego.
      ps. nie wierzcie też w żadne place zabaw, kwietniki, ławki to co istnieje teraz
      to tylko nasza wspólna lokatorska praca.
    • Gość: Pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 19:12
      Cmentarz nam zupełnie nie przeszkadza, gorzej jest z drugiej strony budynków
      gdzie są garaże sasiedniej wspólnoty, garaże od naszego budynku odzdziela jakaś
      obrzydliwa wielka płyta która w każdej chwili może grozić zawaleniem. Niestety
      Zambet tą wielką płytę uznał za ogrodzenie i nie chce jej niczym zakryć i
      zabezpieczyć przed wypadkiem.
      • Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 19:14
        Rządzimy się sami, opłaty naprawde są niskie chodzi oczywiście o czynsz aresztę
        opłaca sie według liczników.
        • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:18
          Chciałabym się jeszcze dowiedzieć z którego roku jest budynek w Wieliszewie tzn
          1 i 2 klatka???
        • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:20
          A czy Zambet ma zamiar coś robić z tymi rozpadającymi się tynkami i ogrodzeniem???
          • Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 19:26
            Budynek został oddany w styczniu 2005r. częśc mieszkańców wprowadziła się
            wcześniej nawet jak nie było jeszcze wody ( nie mogli juz dłużej czekać).
            Pierwsze umowy zostały podpisane w 2001r. Zambet nie dał nam żadnej odpowiedzi
            pisemnej czy coś zrobi z tynkami i ogrodzeniem.
            • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:03
              Bardzo dziękuje za odpowiedź. Ogólnie opinie na forum są niekorzystne jeżeli
              chodzi o tego developera.
            • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:07
              Czy pisane były pisma, żeby zrobili coś z tynkami i ogrodzeniem??/
    • Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 20:00
      Prawnymi wlaścicielami swoich mieszkań staliśmy się w 2006r. Czyli niektórzy z
      nas czekali na mieszkanie 5 lat (podpisanie umów w 2001 r. zakończenie budowy z
      aktem notarialnym w 2006 r.
      • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:06
        Czyli rozumiem, że inwestycja zaczęła się w 2001, a akt notarialny dopiero w tym
        roku??
      • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:13
        Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje.
        • Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 19.11.06, 20:18
          jasne że tak
          • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:25
            Czy Zambet wywiązał się z terminów oddania bloku do uzytku???
          • Gość: domique Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:26
            Czy teren pod inwestycje jest własnością Zambetu??
            • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:00
              Teren w Rembertowie [ul.Grzybowa] jest ich.
              • Gość: Ewa Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:50
                Jakie są opłaty za mieszkania w Wieliszewie?
                • Gość: xxx Re: Zambet IP: 80.241.130.* 20.11.06, 21:43
                  działka w Wieliszewie została podzielona na dwie działki klatka nr 1 i 2 jest
                  na 1działce mamy akty notarjalne takrze jest ok co do drógiej części to
                  niewiem .Mamy złożoną wspólnotę mieszkaniową więc czynsz jest niewielki ok 3zł
                  za metr.
                  • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:46
                    Ciekawe kiedy ZAMBET zaproponuje nowe ceny m2 na ul.Grzybową w R. ...
                    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 24.11.06, 09:34
                      No tak, przecież po to pewnie wypowiedział umowy aby podnieśc ceny.
                      • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:36
                        PODOBNO tak postepuje 95% deweloperów.Sami tego nie wymyślili.Oni też obserwują
                        rynek ...
                        • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:43
                          Czyżby wszyscy wycofali wpłaty , bo nikt nie pisze ...
                          • Gość: Jaro87 Re: Zambet IP: *.kablowka.waw.pl 28.12.06, 07:58
                            Ja nie wycofałem. Czekam
                            • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:57
                              Może zbawmy się w obstawianie ... jaka będzie średnia cena 1m2 ... ?
                              • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 28.12.06, 15:03
                                chyba mozemy zaczać od 6 tys.
                                • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 16:12
                                  Ale pewnie (?) mniej niż 7.000 , bo to średnia warszawska , a to Rembertów ...
                                  Zresztą skoro średni wzrost o 46% to by wychodziło : 5.400 .....
                                  A tak wogóle to podobno p.Beata to czyta ...
                                  • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:09
                                    Ja wycofałam, ale jestem ciekawa jaka będzie ostateczna cena.

Będę obserwować forum jak pani Beata :-)

Pozdrawiam
                                    • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 29.12.06, 08:43
                                      pewnie i nie tylko p. Beata, a swoją drogą chyba mieli kłopoty z pozwoleniem na
                                      budowe jestem ciekaw jak jest teraz.
                                  • Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 04.01.07, 08:46
                                    Tak tylko ten wzrost który podałes to jest na poziomie 46-54% i obejmuje okres
                                    od grudnia 2005 do grudnia 2006 czyli jeśli wówczas cena mkw w zambecie
                                    wynosiła 3000 to obecna niepowinna byc wyższa niż 4500, a jeśli by było inaczej
                                    to znaczy że chcą sobie na nas nieźle zarobić.
                                    • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.kablowka.waw.pl 04.01.07, 14:58
                                      Ktoś może już coś wie na temat budowy Rembertowie? Oczywiście oprócz ceny;p bo
                                      tą poznamy dopiero pewnie po wszystkim.
                                      • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:13
                                        Ceny 1m2 lokali rosły także w ciągu roku 2006(I-XII)
                                        Parter : 3,1 - 3,2 - 3,5 - ...
                                        1 i 2 p. : 3,3 - 3,5 - 3,7 - ...
                                        3 piętro : 3,2 - 3,4 - 3,6 - ...
                                        Przy średniej (warszawskiej)wzrostu o ponad 50%
                                        można sobie próbować wyliczyć .....
                                        • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:18
                                          www.zambet.pl/rembert-w-las.html
                                          Tutaj podają , że : "Data zakończenia - 15 mies. po pozwoleniu na budowę".
                                          • Gość: kolo Re: Zambet IP: *.kablowka.waw.pl 05.01.07, 14:40
                                            WoW Ale FAJNIE to już wiemy ile będą budować!! Tylko ciekawe kiedy zaczną:);)
                                        • Gość: gość Re: Zambet IP: 193.24.24.* 05.01.07, 15:51
                                          Dokładnie i to wiele razy ale te wzrosty można zaliczyć pod te 50% ceny
                                          wyjściowej.
                                          • Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 05.01.07, 18:46
                                            he, czyli teraz wiadomo ze pozwolenia niemają, życzę cierpliwym cierpliwości w
                                            oczekiwaniu na swoje mieszkanie. Nie ma co wyliczać ceny mieszkania poniewaz nie
                                            wiadomo ile za dwa(?) lata krzyknie Zambet.
                                            • Gość: Yaro Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:52
                                              Jestem zainteresowany inwestycją Zambetu w Pułtusku, ale po przeczytaniu tylu
                                              negatywnych opinii na ich temat to mój pomysł wydał mi się poroniony.Czy te
                                              opóźnienia miały miejsce przed uzyskaniem przez nich pozwolenia na budowę czy
                                              także po? Czy w opisywanych inwestycjach udało się pokrzywdzonym przez tego
                                              wspaniałego dewelopera zabezpieczyć poprzez np: wpłacanie rat z postępem
                                              budowy, podpisanie umowy w formie aktu notarialnego itp. I czy istniał duży
                                              czasookres między oddaniem przez nich lokalu do użytkowania a podpisaniem aktu
                                              notarialnego oraz czy te przeciąganie miało miejsce przed uzyskaniem przez nich
                                              pozwolenia na budowę Z góry dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
                                              • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:50
                                                Ogólnie to na forach zazwyczaj są negatywne opinie !
                                                Proponuję poczytać o J.W.Construction i innych ... renomowanych firmach , albo
                                                pooglądać "Sprawę dla reportera" Pani Jaworowicz.
                                                Piszą ci co są b.niezadowoleni , a inni "dają sobie siana".
                                                Każda ich inwestycja jest obarczona kłopotami ...
                                                Źle jak nie mają pozwolenia na budowę tak jak np. w Rembertowie.

• Gość: pedro Re: Zambet IP: 82.160.121.* 11.01.07, 18:47
                                                  Chopie tu na forum jest wszystko pieknie opisane, poszukaj, poczytaj. Ludziom
                                                  nie chce sie juz opisywać swoich przeżyc. Chcą o tym zapomnieć.....
                                              • Gość: Nina Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:01
                                                Yaro, Twój pomysł jest naprawdę poroniony. Sredni czas oczekiwania na
                                                mieszkanie Zambetu to 4 -5 lat. Jakość pożal się Boże, poza wszelkimi
                                                standardami.A do tego użeranie się z Zambetowcami, przypominają się Alternatywy
                                                4. Szkoda nerwów, czasu, pieniędzy.Żadnymi zapisami w umowie nie zabezpieczysz
                                                się, to po prostu na maxa nieuczciwa firma.Opóźnienia i oszukiwanie klientów to
                                                ich chleb powszedni. Innymi słowy taki mają PR. Gdybym mogła cofnąć czas, to
                                                nie powierzyłabym im nawet złotówki.Szansa na odzyskanie wpłaconych zaliczek
                                                praktycznie zerowa, chyba,że procesem sądowym. Ludzie z Pułtuska z Budynku na
                                                Traugutta mogliby Ci sporo opowiedzieć o swoich tragikomicznych przygodach z
                                                tym znakomitym deweloperem.
                                                • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 19.01.07, 09:54
                                                  Własnie jakoś nikt z Pułtuska nie pisze na tym forum, czyzby byli aż tak zadowoleni?
                                                  • Gość: Nina Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:52
                                                    Ludzie z Pułtuska, zacznijcie w końcu pisać o działaniach Zambetu w Naszym
                                                    mieście!!!Czeka kolejna wspaniała inwestycja Ogrody Mickiewicza hi, hi.Kolejni
                                                    ludzie będą zrobieni na szaro.
                                                  • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 19.01.07, 14:58
                                                    Nina a ty cos wiesz? to napisz
                                                  • Gość: klara Re: Zambet pozwolenie na budowę IP: *.chello.pl 19.01.07, 15:32
                                                    Czy są jeszcze osoby zdecydowane na zakup mieszkania na Grzybowej w
                                                    Rembertowie. Ja cały czas się wacham, ale mam informację, że w ciągu tygodnia
                                                    mają dostać pozwolenie na budowę. Ciekawe jak długi tym razem jest u nich
                                                    tydzień:):)????? Czy ktoś jeszcze ma takie informacje?
                                                  • Gość: GOŚĆ Re: Zambet pozwolenie na budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:59
                                                    Według informacji ze strony Zambetu to w bud."A" na 34 mieszkania jest
                                                    zarezerwowanych 10 , a w bud. "C" na 29 w rezerwacji jest - 9. Chyba , że to
                                                    info jest nieaktualne.Lokalizacja fajna i projekty architektoniczne też , a
                                                    cała reszta ... łącznie z ceną : WIELKA NIEWIADOMA ...
                                                  • Gość: Kacha Re: Zambet pozwolenie na budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:55
                                                    W moim przypadku tydzień trwałby już prawie rok, gdybym nie zrezygnowała :-)
                                                  • Gość: GOŚĆ Re: Zambet pozwolenie na budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:33
                                                    Może jeśli chcecie czegoŚ się dowiedzieć to dzwońcie do ZAMBET'u
                                                  • 44obcy Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupili 09.02.07, 01:00
                                                    Witam zapraszam każdego zainteresowanego kupieniem mieszkania od tej firmy na
                                                    ul. Warszawska 47 i 47A w Wesołej żeby zobaczył co go czeka a jakie ma
                                                    obiecanki. Ostrzegam - przed podpisaniem umowy są bardzo mili a już po oddaniu
                                                    mieszkania ciężko o uznanie gwarancji a w większości przypadków nie jest wcale
                                                    uznawana, użyte materiały niskiej jakości, chętnie na ten temat porozmawiam i
                                                    na miejscu pokażę jak to wszystko wygląda tj. wykonanie , teoretyczne
                                                    zagospodarownie terenu, użyte materiały. kontakt 44obcy@gazeta.pl
                                                  • Gość: pedro Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 82.160.121.* 09.02.07, 15:11
                                                    całkowicie sie z toba zgadzam, zapraszam również do Wieliszewa.
                                                  • Gość: xxx Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 82.160.121.* 09.02.07, 22:42
                                                    POTWIERDZAM zapraszamy do Wieliszewa to samo
                                                  • Gość: Gucia Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 213.76.128.* 15.02.07, 14:16
                                                    ZAMBET to są buraki z Pułdupska, naciagacze z którymi nie idzie się w żaden
                                                    sposób dogadać. Te panie Beatki i Anettki i in. tam gwiazdy z księgowości z
                                                    Pułdupska są niereformowalne. Zapisałam się na inwestycję na Marysinie
                                                    (Korkowa). Zwodzili nas ponad pół roku a potem wymówili umowy i kazali albo
                                                    czekać albo zwrot kasy (opłata rezerwacyjna). Na szybki zwrot kasy oczywiście
                                                    nie ma co liczyć. Trzeba swoje nerwy nadszarpnąć, bo te buraki wszystko i
                                                    wszystkich olewają. Chyba mają kłopoty finansowe, bo tymi opłatami
                                                    rezerwacyjnymi pod rzekome inwestycje łatają dziury finansowe!!! Dobrze by było
                                                    zajrzeć do ich KRS przed podjęciem jakiekolwiek decyzji!!! Ja na szczęście mam
                                                    to już za sobą i żadną ceną mnie nie przyciągną i promocją. Życzę powodzenia
                                                    wszystkim, którzy się z nimi związali!!!
                                                  • 44obcy Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil 16.02.07, 17:06
                                                    PRAWDA JEST TAKA -CHCESZ MIESZKAĆ W TANDECIE - KUP MIESZKANIE W ZAMBECIE !!! A
                                                    co do tych gwiazd sczególnie pani b. to kobieta która powinna książki pisać-
                                                    taka mądra na budowlance zna się jak nikt , odpowie na każde pytanie a wodę
                                                    leje wprost idealnie.
                                                  • Gość: Nina Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:47
                                                    Super hasło JEŚLI CHCESZ MIESZKAĆ W TANDECIE, KUPUJ MIESZKANIE W ZAMBECIE. Ja
                                                    na szczęście zrezygnowałam w porę. Niestety jest ogromny kłopot z odzyskaniem
                                                    pieniędzy. Ludzie, bądźcie ostrożni, a najlepiej wybierzcie innego dewelopera.
                                                    Ja mogłabym się domagać odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu psychicznym po
                                                    rocznych kontaktach z tą znakomitą firmą.
                                                  • Gość: avik Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:17
                                                    Pomimo, że wątek już ostygł, pozwalam sobie napisać kilka słów ku przestrodze.
                                                    Spotykałem się, spotykam się z wieloma firmami (prowadzę małą działalność
                                                    gospodarczą) i mogę przywołać wszystko i wszystkich na świadka, że większej
                                                    amatorszczyzny niż od Zambetu nie doznałem. Zacznę jednak od początku. Postaram
                                                    się zwięźle.
                                                    Kupiliśmy od tej "firmy" mieszkanie zanim powstał blok. Termin realizacji miał
                                                    być dość szybki i sprawny (1,5 roku). Przesunęło się to o pół roku, a potem o
                                                    kolejne pół. Ponieważ mamy gdzie mieszkać, doszliśmy do wniosku, że odczekamy.
                                                    Nadarzyła się dobra okazja na zakup działki z domem i wówczas podjeliśmy decyzję
                                                    o rezygnacji z mieszkania. Zrezygnowaliśmy, zanim oddano blok. Ponieważ nie
                                                    chcieliśmy go sprzedawać, oddaliśmy Zambetowi. Tutaj jedny pokłon w stronę tej
                                                    firmy, że zamiast kary umownej 5% zapłaciliśmy tylko 2,5%, ponieważ jednocześnie
                                                    zdecydowaliśmy się na zakup lokalu użytkowego w tym bloku. Po przeliczeniu
                                                    wszystkiego wyszło, że Zambet powinien oddać nam pieniądze, nadpłacone za
                                                    mieszkanie. Najpierw długo trwało ustalanie ile się nam należy, potem długo
                                                    podpisywanie umowy, a następnie Zambet sam wystawił sobie termin 30 dni na
                                                    zwrócenie nadpłaty. Niestety do dzisiaj nie otrzymaliśmy tego zwrotu, a jest to
                                                    ponad 60 tysięcy złotych. Inna sprawa, że do dzisiaj nie oddano jeszcze bloku.
                                                    Na chwilę obecną zamieszkały tam może dwie rodziny i dwa lokale użytkowe mają
                                                    już swoje zastosowanie. Nie mogę doprosić się o oddanie mojego lokalu, który i
                                                    tak nie wygląda tak, jak powinien. Potencjalnie wszelkie zmiany będę robił na
                                                    własny koszt (chodzi mi głównie o drzwi). Dla informacji ogółu, lokal użytkowy
                                                    oddają mi od września. Kiedy dzwonię i pytam się jak sprawy stoją, dowiaduję się
                                                    ciągle, że już niedługo, już za chwileczkę zacznie się kręcić... itd. Zabija
                                                    mnie ich spokój i odpowiadanie na pytania niczym automatyczna sekretarka np.
                                                    sprawa jest w toku, myślę, że za miesiąc, przelew wypisany itd.
                                                    Nie mogę napisać, że straciłem sporo nerwów, gdyż jestem nadwyraz spokojnym
                                                    człowiekiem, jednak czuję się zmęczony tym wszystkim. Straciliśmy czas i
                                                    pieniądze. Poważnie zastanawiam się nad tym, czy nie pójść z tym wszystkim do
                                                    sądu. Jesteśmy w otyle dobrej sytuacji, że mamy za co żyć, a kredyt, który
                                                    został wzięty na tę inwestycję jest spłacany bez większego uszczerbku dla
                                                    kieszeni. Jednak chcielibyśmy już go zamknąć, ponieważ od czerwca chcemy ruszyć
                                                    z remontem domu. Uczciwie napiszę, że nie polecam tej firmy i nigdy więcej nie
                                                    chcę mieć z nią cokolwiek wspólnego. Polecam ją jednak tym, którzy lubią
                                                    ekstremalne wyzwania, niekonwencjonalne zmiany, zakończenia, którzy chcą
                                                    sprawdzić swoją odporność psychniczną, którzy wiodą smutne, nieciekawe życie,
                                                    potrzebują wrażeń i mają trochę kasy na boku, bo jeśli jej nie ma to niech mi
                                                    wierzy, że wynik końcowy może być tak różny, iż... boję się napisać, każdy niech
                                                    sobie dopowie co może być jeśli ma się sto, dwieście tysięcy, a ich się nie ma.
                                                    Jeszcze tylko takie drobiazgi. Chociaż na papierze lokal jest już mój to tak
                                                    naprawdę ciągle jest on nieoddany, nie mam aktu notarialnego, a teraz byłoby
                                                    super, gdyby firma zbankrutowała... i miałem sobie lokal. Naprawdę jestem
                                                    zmęczony i mocno odradzam jakikolwiek kontakt z tą firmą. Będzie jak w filmie
                                                    "gra" z Michaelem Douglasem tylko niekoniecznie wszystko okaże się fikcją, a i
                                                    happy endu nie musi być. Jestem rozgoryczony, chociaż staram się trzymać fason.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: zainteresowana Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.chello.pl 21.03.07, 19:13
                                                    chętnie bym się dowiedziała o inwestycje w jakiej miejscowości chodzi. chciałam
                                                    kupić mieszkania od Zambetu w Pułtusku ale lektura tego forum mnie przeraziła..
                                                  • Gość: GOŚĆ Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:15
                                                    Co prawda zazwyczaj na forach pisują niezadowoleni , to tutaj zadowolonych "ze
                                                    świecą szukać" ... Z postów wynika , że nie ważne - gdzie , bo WSZĘDZIE -
                                                    źle ... !
                                                  • Gość: avik Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:59
                                                    Moja sprawa dotyczy bloku na ul. Traugutta w Pułtusku. Po przespanej nocy i
                                                    spokoju, po przemyśleniach wciąż będę odradzał tę firmę...
                                                  • Gość: Kacha Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 212.160.172.* 22.03.07, 11:19
                                                    A wydawałoby się, że na swoim podwórku tzn. w Pułtusku wszystko powinno być jak
                                                    należy.
                                                    Ach co za firma .....
                                                  • Gość: zainteresowana Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 15:47
                                                    dziękuję serdecznie za informacje. pozdrawiam :)
                                                  • Gość: Nina Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:35
                                                    Avik, serdeczne dzięki za to, że opisałeś swoje przejścia z Zambetem w
                                                    Pułtusku. Jak dotychczas byłam jedyną osobą z Pułtuska, która na tym forum
                                                    wyrażała niezadowolenie ze współpracy z tą firmą.Podziwiam Twój dyplomatyczny
                                                    ton i opanowanie, ja walczę o mniejszą kwotę, ale walka jest bardzo
                                                    trudna.Swoją droga jak Ty to robisz, że zachowujesz spokój?
                                                    Jeśli mogę poradzić, to koniecznie skorzystaj z pomocy prawnej, bo happy endu
                                                    na pewno nie będzie. To nie znakomity film, to niestety rzeczywistość, która
                                                    mniej odpornych może przyprawić o stan bliski obłędu.
                                                    Drugi etap na Traugutta to rozkopany dół i ani żywej duszy na budowie, ale z
                                                    informacji na stronie Zambetu wynika, że oddają drugą część budynku w czerwcu!
                                                    Czy ktoś jeszcze w to wierzy?
                                                  • Gość: avik Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.03.07, 23:48
                                                    Przejścia opisałem ku przestrodze. Jeśli chodzi o blok przy Traugutta to wierz
                                                    mi, że pocztą pantoflową dość sprawnie rozchodziły się informacje o
                                                    niezadowoleniu kolejnych właścicieli mieszkań. Zresztą wystarczy spojrzeć ilu
                                                    właścicieli zmieniło się w ciągu powstawania bloku. Co się tyczy dalszej części
                                                    budowy to napiszę, że naprawdę nic mnie już to nie obchodzi, chcę osiwieć,
                                                    jednak w swoim czasie. Hmmm... zresztą wystarczy spojrzeć na piękny, pułtuski
                                                    basen, szpital, czy nawet wybudowany kilka lat temu blok na osiedlu Pana
                                                    Tadeusza. Mimo to Zambet i tak będzie ciągle budował lub remontował w Pułtusku.
                                                    Małe miasto, a rączka rączkę myje. Co się tyczy spokoju, tracę nerwy przez
                                                    siebie, a nie dzięki komuś :)
                                                  • czarekza Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil 30.05.07, 15:20
                                                    "ZAMBET to są buraki z Pułdupska "

Ok, Zambet jest delikatnie mówiąc kiepska firma, od lat buduje nam basen i
                                                    skonczyć nie mogą. Bo zawsze cos...

Władze uczelni, gdy chca cos wyremnotowac, zbudowac na uczelni biorą każdą
                                                    firmę. Od Zambetu trzymają sie jak ognia.

Lecz to że mamy fatalną firmę w miescie to nie pisz Pułdupska. To nie jest wina
                                                    wszystkich mieszkańców

Pozdrawiam

• Gość: GOŚĆ Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:17
                                                    Cisza na forum od ponad miesiąca ...
                                                    Czyżby w ZAMBECIE nic się nie działo ?
                                                    Stał się bezproblemowy ... ?
                                                    A co z pozwoleniem na ul.Grzybową w Rembertowie ?
                                                  • Gość: telimena Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: 80.48.68.* 11.07.07, 18:41
                                                    proszę o dyskusję przyszłych mieszkańców ''ogrodów mickiewicza''
                                                  • Gość: Piotr Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 07.09.07, 11:13
                                                    czy sa tu przyszli mieszkancy Wieliszewa - moze przedyskutujemy ten
                                                    temat pozdrowionka
                                                  • dzyni Re: Zambet -pogdajcie z tymi co od nich już kupil 29.10.07, 14:07
                                                    Hej! Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto kupił mieszkanie w
                                                    ogrodach mickiewicza?
                                                    dzięki
                                    • Gość: lenni Re: Zambet, to już tragedia. IP: *.crowley.pl 28.03.07, 16:39
                                      Co wyprawia ten Zambet, naprawde namyślccie się z zakupem mieszkań. Przykład
                                      budowy hali sportowej w Jabłonnie z której przecież bedą korzystać w przyszłości
                                      dzieci to jakaś katastrofa budowlana. Zainteresownym przesyłam link do reporażu
                                      z tej budowy www.jablonna.pl/?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=398
                                      • Gość: kiwaczek Re: Zambet, to już tragedia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:30
                                        Szkoda, że nie doczekamy się takiego reportażu na temat pułtuskiego basenu.
                                        Byłby może jeszcze bardziej bulwersujący niż ten z Jabłonny. Zamiast tego w
                                        naszej prasie lokalnej peany pochwalne na rzecz Zambetu i całostronicowe
                                        reklamy Ogrodów Mickiewicza.Mój Boże, wieszcz Mickiewicz chyba przewraca się w
                                        grobie firmując swoim imieniem kolejną znakomitą inwestycję Zambetu.
                                        • Gość: lenni Re: Zambet, to już tragedia. IP: *.crowley.pl 30.03.07, 09:31
                                          Jeden basen juz schrzanili w Ursusie, a teraz chca schrzanic jeszcze sale
                                          gimnastyczną na Woli.
                                          • 44obcy Re: Zambet, to już tragedia. zobaczcie!!! 30.03.07, 13:28
                                            www.jablonna.pl/?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=398
    • Gość: jeszcze klient. Re: Zambet IP: 212.244.167.* 30.03.07, 13:36
      Dopiero dzisiaj trafiłem na forum, a zmobilizowała mnie informacja, którą
      uzyskałem z Biura Naczelnego Architekta w spr. wydania pozwolenia na budowę dla
      Zambetu (inwestycja na Grzybowej w Rembertowej). W dniu 29.01.2007 Zambet
      złożył wniosek o zawieszenie postępowania administracyjnego. W dniu 31.01.br.
      wydano postanowienie o zawieszeniu postępowania na wniosek inwestora. Jest
      to "gorąca"informacja w związku z tym nie wyjaśniałem jeszcze u "źródła".Umowę
      rezerwcyjną podpisałem w lipcu ubr.(cena za m/ 3700pln. Teraz ?......
      • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:50
        ... "jeszcze klient" , ale już niedługo ... prawda ??? Osobiście znam jeszcze
        dwie osoby które się wycofują , a ja trzeci ! Może jak nie bedą
        mieli "klientów" to Wam OBNIŻĄ cenę .....
        • Gość: Kacha Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:38
          My w marcu 2006 mieliśmy zarezerwowane w Rembertowie za 3300 :-)
          Nie zwlekajcie tylko rezygnujcie !!! My to dawno zrobiliśmy po przestrogach
          czujnych i pomocnych forumowiczów i dzięki temu kupiliśmy inne mieszkanie :-)
          • Gość: Robcio Re: Zambet IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 31.03.07, 00:39
            Mam rezerwację na Grzybową od grudnia 2005 i po przeczytaniu tych wszystkich
            rewelacji, postanowiłem, że kończę tą zabawę i tylko pluję sobie w brodę że
            zrobię to właśnie teraz.
    • Gość: jeszcze klient. Re: Zambet IP: 212.244.167.* 03.04.07, 09:24
      od wczoraj już "nie klient", zrezygnowałem.
      • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 13:54
        Szkoda ... tej lokalizacji i projektu , ale nie "współpracy" z ZAMBET'em i ...
        ew. wykonawstwa ...
        • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:19
          Poczytajcie sobie ludzie :
          biznes.onet.pl/0,1522160,wiadomosci.html
          • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 17:12
            Pełen tekst :
            miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,4071695.html
            "Gdyby ...WAWEL SERVICE / [ZAMBET] ... chciał , to już dawno otrzymałby
            pozytywną decyzję a (naszego/krakowskiego) wydziału architektury ..."
            • Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:31
              a skąd wiesz że pod Wawel Service kryje się Zambet???
              • Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:40
                Ludzie, chyba nie o to chodzi, że pod Wawel Service kryje się Zambet, tylko o
                praktyki deweloperów. Jeśli Zambet większość swoich obecnych inwestycji
                rozpoczął w 2005 roku, albo nawet wcześniej, to biorąc pod uwagę szaleństwo
                cenowe, inwestycje te przestały być opłacalne.Zajrzyjcie na stronę Zambetu -
                już są adnotacje, że dana cena jest ważna np. do 15 kietnia.( pewnie ktoś się
                załapie na "promocję" hi,hi -to gorzki śmiech).
                A podstawa to dobrze skonstruowana umowa. Umowy oferowane przez Zambet z
                pewnością są skonstruowane dobrze, ale dla sprzedającego.
                • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:56
                  Oczywiście , że WAWEL SERVICE i ZAMBET to dwie różne firmy , ale chodziło mi o
                  analogię w ich postępowaniu gdy to zamieszczałem !!!
                  • Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:24
                    dzięki :)

wielu deweloperów postępuję teraz w taki sposób.

co do cen w Zambecie to obserwuję je od jakiegoś czasu i to nie są promocje
                    tylko jako że zbliża się termin realizacji inwestycji to co 2 tygodnie cena
                    pozostałych jeszcze do kupna mieszkań wzrasta. swego czasu były ceny co 30 marca
                    a w magiczny sposób zmieniły się w ceny obowiązujące do 15 marca. teraz trzymają
                    się już podwyżek dwutygodniowych.

byłam w marcu obejrzeć inwestycje Zambetu w Pułtusku i na miejscu Ogrodów
                    Mickiewicza był wielki staw :)
                    • Gość: gość Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:33
                      W pobliżu Ogrodów Mickiewicza jest rozbabrany basen, firmowany także przez
                      Zambet. Może połączą inwestycje i powstaną Pływające Ogrody Mickiewicza (albo
                      Bagniste).
                      • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:42
                        Wszelkie informacje są BARDZO cenne ... [Dzięki]
                        • Gość: Zakochana Para Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:26
                          Dzięki za informacje, zastanawialiśmy sie nad ogrodami Mickiewicza, ale juz nam
                          sie odechciało. Poraził mnie ich "profesjonalizm" jak zadzwoniłem do siedziby
                          firmy to nawet babka nie wiedziała czy jest otwarte ich własne biuro sprzedaży w
                          Warszawie.
                          • Gość: Wieliszew Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 09.05.07, 10:58
                            Mam pytanko czy jest tu ktos kto podpisał umowe dotyczaca inwestycji w
                            Wieliszewie prosze o informacje
                            • Gość: ania Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 15.05.07, 08:46
                              inwestycja Zambetu jest fuuuuuuuuuuuuuu
                              tynki leca, a wczesci nowo budowanej nic sie nie dzieje, jest zawieszona ?
                      • Gość: ata Re: Zambet IP: *.acn.waw.pl 24.04.07, 11:07
                        Tyle, że osoby z Pułtuska nie maja wielkiej możliwości wyboru.
                        Z nowobudowanych mieszkań sa tylko zambetowskie. Ze starych w wiekszości wielka
                        płyta o jakości: brrrr
                        Pozostaje jeszcze kupno działki i budowa i to chyba lepsze niż duże mieszkanie
                        w blokowisku.
                        Pułtusk ma piękne tereny na obrzeżach miasta.
                        My sami chcieliśmy kupić kiedyś działke na Białowiejskiej - gdzie są
                        piękniejsze zachody słońca?
                        Wieliszew to tez piękna okolica do budowania. Skalkulujcie czy np. 100m2
                        bliźniak na niewielkiej działce cenowo nie zbliży się do ceny mieszkania w
                        Zambetowskiej niespodziance???
    • Gość: Były klijent Re: Zambet IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 15.05.07, 21:34
      Odradzam. Przez ponad rok byłem zapisany na mieszkanie przy Grzybowej.Tylko
      straciłem czas i możliwość kupienia innego mieszkania taniej, niż kupując teraz
      u innego developera.
      • Gość: piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 16.05.07, 11:39
        jaka jest mozliwosc rezygnacji w przypadku gdy jest juz podpisana umowa
        realizacyjna i wplaciłem 60 % wartości prosze o pomoc z góry dzieki
      • Gość: Pestka Re: Zambet IP: *.aon.edu.pl 17.05.07, 10:09
        ZAMBET nie jest deweloperem godnym polecenia, wręcz przeciwnie!!! Rok temu
        podpisaliśmy umowe rezerwacyjną na Grzybowej w Rembertowie , na całe szczęście
        udało nam się odzyskać pieniądze, które musieliśmy wpłacić. Budowa miała być
        rozpoczęta w 2006 roku a do dnia dzisiejszego (wczoraj widziałam) na placu,
        który jest przeznaczony pod budowę stoją jeszcze stare budynki i nic się tam
        nie dzieje!!! OSTROŻNIE z podpisywaniem umowy z ZAMBET-em!!!
        • Gość: Piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 17.05.07, 10:19
          jak odzyskac kase wpłaconą proszę o pomoc
          • Gość: lenni Re: Zambet IP: *.crowley.pl 17.05.07, 13:32
            A nie chcą oddać? Mają teraz poważne kłopoty finansowe.
            • Gość: Piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 17.05.07, 14:55
              Nie wiem jak sie do tego zabrać prosze o pomoc ( mam podpisaną umowę
              realizacyjną i wpłacone 60 % wartości)
              • Gość: Pablic Re: Zambet IP: *.eranet.pl 24.05.07, 23:25
                Odsprzedaj mi udzial ...
                • Gość: Piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 25.05.07, 08:02
                  bardzo chetnie ile dajesz m-ko ma 45,5 m
                  • Gość: GOŚĆ Re: Zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:08
                    Następne osoby wycofują się z ul.Grzybowej w Rembertowie ...
                  • Gość: Pablic Re: Zambet IP: *.eranet.pl 28.05.07, 22:50
                    Napisz w ktorej to inwestycji, ile oczekujesz za udzial, ile kosztuje
                    mieszkanie i ile masz do doplaty, podaj maila dogadamy się poza forum
                    • Gość: Piotr Re: Zambet IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 29.05.07, 08:50
                      dotyczy wieliszewa do dopłaty 45 000 dla mnie 100 000
                      • 44obcy Re: Zambet buduje w Pułtusku Sąd !? 03.10.07, 20:59
                        Witam , oto zambet buduje Sąd w pułtusku. Cóż za mądre posunięcie ,
                        bo jak klienci oszukani przez tą firmę zaczną skłądać pozwy to
                        braknie sal w starym budynku...
                        • Gość: niecierpliwy Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.kablowka.waw.pl 19.10.07, 17:24
                          Jak w temacie. Trochę się przeciąga to pozwolenie na budowę. Czy ktoś coś wie??
                          • Gość: Mani Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: 82.160.121.* 19.10.07, 19:18
                            a ktoś tam kupił, wszyscy ponoć uciekli z tej lokalizacji. Pewnie nigdy nie
                            powstanie.
                            • Gość: Kacha Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 10:45
                              O ile dobrze pamiętam to pozwolenie przeciąga się już ok 2 lat, sama dawno temu
                              już zrezygnowałam :-)
                              • Gość: GOŚĆ Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 17:22
                                Zambet "leci w kulki" z chętnymi na "Grzybową - Rembertów -
                                Las" ... !!!!!
                                • Gość: człowiek Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: 82.160.121.* 24.11.07, 20:08
                                  człowieku tego niema i nigdy nie bedzie, uciekaj.
                          • Gość: zrezygnował Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 14:10
                            Witam. Jestem z branży budowlanej. Interesowałem sie Grzybową, ale jak
                            zobaczyłem jak oni załatwiają sprawy związane z tym pozwoleniem BARDZO SZYBKO
                            zrezygnowałem (składają do urzędu niekompletną, niechlujnie złożoną dokumentację
                            i liczą na cud). Zrezygnowałem z Grzybowej i Kupiłem działkę i dostałem
                            pozwolenie, wybudowałem i już mieszkam we własnym domu. Sugeruje aby trzymać się
                            z daleka od tej firmy jedynie co potrafią to obiecywać złote góry i kłamią jak z
                            nut.
                            • Gość: GOŚĆ Re: Czy coś wiadomo o Rembertowie??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:54
                              Witam.NIE jestem z branży budowlanej.Interesowałem się
                              Grzybową,ale .....Kupiłem działkę i dostałem pozwolenie,budowa rusza
                              wiosną .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka