Dodaj do ulubionych

NOWY DOM W WAWRZE

IP: *.tss.stsa.pl / *.stsa.pl 10.01.06, 15:07
Zastanawiamy się nad zakupem nowego domu w Wawrze (stosunkowo niskie ceny,
jako-taki dojazd, ładne tereny).
Czy ktoś z Państwa może coś doradzić? Chcemy kupić pół bliźniaka lub narożny
segment lub coś podobnego. Czytałem posty na tej stronie i widzę, że nie
najlepszą opinię ma Developer House - czy ktoś ma jakieś konkretne złe
doświadczenia z nimi (z ostatnich miesiecy)?
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aux3 Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: 82.160.202.* 10.01.06, 20:49
      Mostostal Technika: kupilem 1/2 blizniaka na osiedlu Rybaki (jeszcze Wawa, ala
      widac juz Jozefow). Blisko do Wisly (spacery, rowery).

W miare solidni, buduja sprawnie, umowe mozna troche ponegocjowac.
      • agnrek Re: NOWY DOM W WAWRZE 10.01.06, 21:20
        Spójrz na Brandt SA, Ajax i Brandt Sp. zo.o.
        brandtsa.pl/development/inwestycje.htm#
        Lokalizacja o niebo lepsza!
        • Gość: Bartek Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: *.sn.pl 11.01.06, 08:46
          >Spójrz na Brandt SA, Ajax i Brandt Sp. zo.o.
          >brandtsa.pl/development/inwestycje.htm#
          >Lokalizacja o niebo lepsza!

Lokalizacja może i dobra ale dziadowskie są te segmenty
          kondygnacja to np. pietra to 42,6 m
          • Gość: no właśnie Poza tym u nich (brandty i inni) IP: 194.158.194.* 11.01.06, 08:55
            między innymi ogrzewanie elektryczne - jedno szambo na ileś tam segmentów -
            ogródki po kilkadziesiąt metrów - i tak dalej.
            • Gość: gaga Re: Poza tym u nich (brandty i inni) IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:19
              Ogrzewanie jest gazowe :)
              Wkrótce będzie kanalizacja :)
              Nie wszystkie segmenty są po 42 metry na 3 poziomach, trzeba uważnie czytać i
              dzwonić do developera :)
              • Gość: wld Re: Poza tym u nich (brandty i inni) IP: *.tss.stsa.pl / *.stsa.pl 12.01.06, 18:40
                Dziękuję za opinie - przyznam, że ta ostatnia brzmi jak reklama. Czy kupujesz
                któryś z ich domków i jesli można wiedzieć to na którym osiedlu? Te większe na
                Sęczkowej wyglądają jako tako, ale nie ma tam mowy o gazie (przedwczoraj do
                nich dzwoniłem).
                • agnrek Re: Poza tym u nich (brandty i inni) 21.01.06, 23:32
                  Już kupiłam i moja inwestycja w Brandt SA juz dawno sprzedana (Sęczkowa 64).
                  brandtsa.pl/development/inwestycje.htm
                  Sęczkowa 64 - I etap. Mma największy narozny z tej inwestycji.
        • Gość: szczęśliwy? Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: *.eranet.pl 21.01.06, 21:21
          Szanowni forumowicze,
          jestem klientem firmy Brandt - kupiłem w 2005 gotowy już segment po drugiej
          stronie ulicy. Z przykrością stwierdzam, że zostałem wmanewrowany w wielkie
          kłopoty. Sąd nie chce obecnie uznać mnie za właściciela działki, mimo, że
          zapłaciłem firmie Brandt całą kwotę i podpisałem ostateczny akt notarialny.
          Powodem jest spór między faktycznymi dotychczasowymi właścicielami gruntu a
          deweloperem. Nie jestem sam z tym problemem - wszystkie 24 segmenty mają
          podobną, niewesołą, sytuację prawną - żaden nie ma jeszcze założonej księgi
          wieczystej. Czujemy się przez tą firmę oszukani i nie pozostało nam nic innego
          niż wystąpienie na drogę prawną. Mimo deklarowanej chęci kompromisowego
          rozwiązania sporu, propozycje składane przez firmę są żenujące (na spotkaniu
          usłyszeliśmy m.in. żebyśmy zgodzili się na unieważnienie podpisanych aktów
          notarialnych i podpisali nowe o zmienionej treści). Przed podpisaniem
          jakichkolwiek umów - sugeruję rozmowę z którymkolwiek z mieszkańców poprzedniej
          inwestycji firmy Brandt!
          • agnrek Re: NOWY DOM W WAWRZE 21.01.06, 23:33
            Jesteś klientem Brandt SA czy Brandt Sp. o.o.?
            • Gość: szczęśliwy? Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: 5.6.2R1D* / 170.252.72.* 27.01.06, 16:41
              Brandt Sp. z o.o., ale to prawie te same firmy ...
              • agnrek Re: NOWY DOM W WAWRZE 27.01.06, 16:45
                I aż tak źle?
          • as33333 Re: NOWY DOM W WAWRZE 26.01.06, 13:56
            czy możesz napisać coś więcej, lub udostępnić kontakt do jakiegoś
            z "mieszkańców z poprzedniej inwestycji brandt" ??
            z góry dzięki
            • Gość: szczęśliwy? Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: 5.6.2R1D* / 170.252.72.* 27.01.06, 16:32
              Wystarczy przejechać się w weekend na miejsce, i popytać - dużo segmentów jest
              już zamieszkanych.
        • Gość: Aux3 Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: *.beelinegprs.com 26.01.06, 20:51
          Lokalizacja: co kto lubi. Ja mam kilkaset metrow do lasu, sciezek rowerowych, itd.
          Do ronda/poczatku nowego Walu mam 3 km.
          Rozklad blizniakow nieporownywalny z Seczkowa. Na Rybakach mam duzy salon
          polaczony z kuchnia+ toaleta. Na pietrze 3 sypialnie, w tym najwieksza, 20m z
          oddzielna lazienka i garderoba. Na pietrze tez duza lazienka i kotlownia/pralnia.
          Garaz na 2 samochody. Kupujac na Rybakach rozpatrywalem tez Seczkowa i Jeziorowa.
          Wybralem Rybaki, przede wszystkim dla rozkladu pomieszczen.
          • Gość: wojtek Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: 82.160.202.* 26.01.06, 21:02
            ja również polecam MT. Mieszkam od prawie roku na wybudowanym przez nich
            osiedlu (segmenty Rybaki I). Mimo, że początkowo rozkład pomieszczeń był wg
            mnie fatalny udało się tak zmienić żeby było tak jak chciałem (duży salon - 35
            m, gabinet na poddaszu, użytkowa piwnica, garaż na 2 samochody, kuchnia z
            jadalnią - ponad 20m, 3 pokoje po 12-14 m, garderoba, 2 łazienki - w sumie
            prawie 200m za całkiem rozsądne pieniądze (płaciłem 300k).
            z firmą nie miałem żadnego problemu, a wręcz przeciwnie współpracę uważam za
            bardzo udaną. również z aktem notarialnym i wpisem do KW nie było problemów.
            • Gość: Iwona Re: nowy dom na wawrze IP: *.171.76.48.crowley.pl 13.06.06, 15:29
              Ja tez kupiłam segment na Rybakach i podobnie jak Wojtek jestem zadowolona - po
              naszych zmianach mam dwie łazienki + toaleta obok salonu, salon 3 sypialnie, w
              piwnicy pokój telewizyjny z małym oknem, gabinet, antresola (biblioteka)- dwie
              garderowby, garaż, jadalnie z kuchnią, kotłownie oraz pralnie na dole. Wszystko
              poszło super sprawnie z Mostostalem - w czerwcu podpisałam akt, od 9 wrzesnia
              mieszkam :)
    • Gość: pike Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: *.pse.pl / 195.38.12.* 11.01.06, 12:25
      Przed wpłaceniem zaliczki (5tys.) koniecznie żądaj umowy, nie daj się nabrać na
      zapewnienia że został ostatni dom i jest już na niego klient, w ten sposób
      prubują nakłonić do szybkiego podpisywania umowy. Umowę koniecznie skonsultuj z
      prawnikiem jest w niej wiele niekorzystnych zapisów. Generalnie masz prawo
      tylko płacić. Proponuję również zapoznać się z dotychczasowymi inwetycjami np.
      osiedle na Peonii. Jeżeli dalej będziesz zainteresowany życzę powodzenia!!!
      • Gość: wld Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: *.tss.stsa.pl / *.stsa.pl 12.01.06, 18:38
        Dziękuję za uwagi. Przyznam, że brzmi to łatwo a zrobić bedzie trudniej. Czy
        ktoś zna prawnika biegłego w sprawach budowalnych, który moze pomóc w umowie?
        • agnrek Re: NOWY DOM W WAWRZE 21.01.06, 23:34
          Na peonii buduje Developer House chyba?
          • Gość: m Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:37
            A może Rembertów?
            rembertow1@interia.pl
    • grazynasg Re: NOWY DOM W WAWRZE 10.02.06, 04:07
      Jasne że mam zastrzeżenia i to całe mnóstwo do Developera ktory buduje
      Jeziorową, Peonii. To Partacze!!!!!!!!!! Kupiłam właśnie pół bliżniaka
      wpłaciłam całą kasę, a oni nie dość że budują z opóźnieniem to NIE
      ZABEZPIECZYLI DOMU NA ZIMĘ i w tej chwili mam popękane cegły od mrozu. Jest
      ich bardzo dużo. Nie wiem jak to się zakończy nie zamierzam tego tak zostawić
      bo nie chcę utopić oszczędności mojego życia w błocie.
      Znsjomi mówili mi że będę żałowała. Oni też już są "szczęśliwcami" bo nabyli od
      tego Developera wcześniej dom ale jeszcze nie mieszkają. Nie mogą........
      • Gość: MIPI Re: NOWY DOM W WAWRZE IP: 212.160.240.* 20.02.06, 11:33
        Czy naprawdę jest aż tak źle. Chciałem zakupic u nich pół bliżniaka (ma być
        oddany w 2007) przy ul. Zwoleńskiej. Napiszcie prosze jak to z nimi jest
        naprawdę.
        • Gość: Gosc Re: Nowy dom w wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 02:11
          Sprawdzalem Developer House dosc mocno w styczniu i troche kiszka mozna miec
          duzo zastrzezen. Uwazajcie!!!
          • gosc18 Re: Nowy dom w wawrze 30.10.06, 10:00
            czy ktos moze mi cos wiecej powiedziec o Developerze? co sie dzieje naprawde?
            boje sie ze t kicha....na poczatku ladnie mowia....ale pozniej ladnie nie
            budja.....boje sie....
            i jeszcze jedno, jaka firma realizowala inwestycje rybaki?
            • Gość: szukający domu cala prawda o developer house IP: *.chello.pl 07.11.06, 20:19
              tak mani maja to osoba podstawiona z developer house nie wierzcie jej jest juz
              bardzo duzo osob oszukanych mysle ze sprawa trafi do prokuratury oni sprzedają
              a nie maja pozwolenia na budowe ani kupionej dzialki jest coraz wiecej ludzi
              oszukanych nie dajcie sie nabrac nie wierzcie im!!!!! cytuję kolegę który ma
              teraz problem bo podpisal z nimi umowe rezerwacyjną::

JAK NAJDALEJ OD NICH!!!!!!!!!! CHCIELI MNIE OSZUKAC MOWIAC ZE MAJA POZWOLENIE
              NA BUDOWE A NIE MAJĄ NAWET KUPIONEJ DZIALKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              UWAŻAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              ONI POPROSTU ZBIERAJA KASĘ OD LUDZI A PÓŻNIEJ OGLASZAJA BANKRUCTWO I ZMIENIAJĄ
              FIRMĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Mostostal Technika jest super firma IP: 194.151.86.* 15.01.07, 16:56
                mozna negocjowac umowe,maja dokladny team budowlany i zadowolonych klientow.ps.
                zachwalam cudze bo jestem zachwycona (nie jestem ich klientem ani pracownikiem)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka