Dodaj do ulubionych

Bukowińska Development

IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 21:52
Szukam ludzi , ktorzy kupili, bądź wiedzą więcej o tej inwestycji. Budynek juz
stoi , a kilkadziesiat mieszkan jest caly czas w ofercie, czy cos jest nie tak
z tą inwestycją? Obok na Bukowinskiej buduje JW, ale ceny sa wyraźnie niższe i
z wyborem mieszkan jest juz problem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Bukowińska Development IP: *.robbo.pl 18.01.06, 22:13
      Oglądałem tą inwestycję - lokalizacja komunikacyjnie świetna, budynek ładny,
      cena przystępna. Więc co jest nie tak? No przejedź się tam i pochodź sobie
      dokoła budynku. Słyszysz coś? Jak nie, to kupuj :-)

PS. Dodatkowo planują nową ulicę - Nowobukowińską - ona chyba będzie leciała pod
      oknami tego budynku. Ale nie wiem czy na pewno powstanie.
      • Gość: MOK Re: Bukowińska Development IP: *.piasta.pl 18.01.06, 23:01
        Co dokładnie masz na myśli pisząc-posłuchaj ????? Metra chyba nie słychać?-nie
        wiem o co może chodzić ?
        • Gość: Maciek Re: Bukowińska Development IP: *.robbo.pl 18.01.06, 23:26
          O Puławską, o Puławską!
          Myślałem że z drugiej strony budynku przynajmniej będzie w miarę cicho, ale tak
          samo brzmi jakby sporo samochodów tam jeździło.
          • Gość: MOK Re: Bukowińska Development IP: *.piasta.pl 19.01.06, 00:29
            Bez przesady , kiedy Pulawską jeżdżą samochody to jestem w pracy.Jak chcę
            odpocząć to jest wieczór i noc i takiego ruchu nie ma.

Poza tym weź pod uwagę,że chcesz mieszkać w wielkim mieście i w centrum to nie
            możesz oczekiwać,że rano będzie Cię budził słowik a wieczorem łoży do snu
            rechotanie żab.
            Obok przecieź stoją uważane za dobre inwestycje Polnord i WAN .
            • Gość: Maciek Re: Bukowińska Development IP: 194.106.192.* 19.01.06, 00:41
              > Poza tym weź pod uwagę,że chcesz mieszkać w wielkim mieście i w centrum to nie
              > możesz oczekiwać,że rano będzie Cię budził słowik a wieczorem łoży do snu
              > rechotanie żab.
              Jest trochę cichych miejsc w centrum. Fakt że droższe, ale są. Dla mnie
              Bukowińska jest po prostu za głośna. Dzięki Bogu że faktycznie w nocy ciszej.

> Obok przecieź stoją uważane za dobre inwestycje Polnord i WAN .
              Może są uważane za dobre, nie wiem. Ja ich do dobrych nie zaliczam.
    • Gość: Tralalalala Re: Bukowińska Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:20
      Tuż pod oknami Bukowińska Development przejdzie 4-pasmowa
      "autostrada" Ursynów-Śródmieście - ul. Nowobukowińska.
      Może w tym jest właśnie problem w sprzedazy? Może ludzie
      nie chcą mieszkać tuż nad ulicą o bardzo dużym natężeniu
      ruchu? Taka ulica to smród, hałaś, brud na balkonie,
      oknach, itd..
      • Gość: Ochotnik Re: Bukowińska Development IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 23:05
        autostrada przejdzie obok budynkow z orlami i skreci w domaniewską. czyli nie
        przy bukowinskiej development. Po za tym w planie zagospodarowania na dzialce
        pomiedzy tym budynkiem, a pulawska powstanie jakas zabudowa.
        budyneksam w sobie rzeczywiscie wcisniety pomiedzy inne, ale ta lokazlizacja.
        po za tym tam jest uzytkowanie wieczyste, ale tak w wawie coraz mniej juz sie
        buduje.
        zreszta patrzac na oferte ze strony developera to juz niewiele zostalo.
        Czy ktos kupil juz tam mieszkanie ?
        • Gość: Ochotnik Re: Bukowińska Development IP: *.acn.waw.pl 25.01.06, 23:30
          Chyba nikt z kupujacych w tej inwestycji nie korzysta z tego forum. ja chyba sie
          jednak zdecyduje.
          • Gość: rob Re: Bukowińska Development IP: 212.160.172.* 03.02.06, 12:11
            Kupilem tam niedawno mieszkanie, jak na razie nie mam specjalnie uwag. cena
            wysoka, ale i lokalizacja nie najgorsza. czas zaczac urzadzanie . Pozdrawiam,
            wszystkich mieszkancow.
    • ben333 Re: Bukowińska Development 03.02.06, 12:36
      Kupuj - to dobra inwestycja ::)
      • Gość: Oko Re: Bukowińska Development IP: *.piasta.pl 03.02.06, 13:31
        Ceny straszne .Plus,że inwestycja pewna bo już stoi .Lokalizacja dobra do komun
        ikacji do mieszkania gorzej .

Moim zdaniem dużo za drogo ale jak są tacy to płacą to OK.
        • Gość: rob Re: Bukowińska Development IP: 212.160.172.* 03.02.06, 13:39
          obok stoją JWC, wiec jest też wybór tanszy.
          • ben333 Re: Bukowińska Development 03.02.06, 13:45
            A jaka jest różnica cenowa pomiędzy JWC a BK?
            • Gość: rob Re: Bukowińska Development IP: 212.160.172.* 03.02.06, 14:46
              w porownaniu z JW plaza od 1.5KPLN/m w zwyz. w porowaniu z na skarpie to BD
              jest nawet tańsza o 200-300PLN/m
              • igio Re: Bukowińska Development 08.02.06, 22:24
                Uwazajcie na wpisy w umowie!!
                Wlasnie orzneli mnie na kilka ladnych tysiecy
                • Gość: rob Re: Bukowińska Development IP: 212.160.172.* 09.02.06, 14:16
                  o jakie konkretnie wpisy chodzi ?
                  • igio Re: Bukowińska Development 09.02.06, 21:52
                    Jeden bardzo oczywisty,

Jesli nie wyjasnia tej sprawy bede musial poinformowac wszystkich mieszkancow o
                    tym
                    • Gość: Ochotnik Re: Bukowińska Development IP: *.acn.waw.pl 09.02.06, 22:21
                      No to pewnie nie wyjasnia, jak sadze. przegladalem wlsnieumowe, i ciekawy jestem
                      o ktory dokladnie szczegol chodzi.
                      • igio Re: Bukowińska Development 10.02.06, 07:06
                        W umowie zawarty jest zapis zgodnie z ktorym cena lokum zmienia sie wraz ze
                        zmiana powierzchni lokum do +-2%.
                        Taka jest interpretacja mecenasa Tuzimka (prawnik BD) oraz mojego prawnika.

Teraz gdy znane sa powierzchnie lokalow i czesci klijentow nalezy sie zwrot
                        okazuje sie BD ma juz inna interpretacjie tegosamego zapisu.

Oczywiscie sprawa dotyczy klijentow ktorzy podpisali umowy przed pomiarami
                        lokalow
                        • Gość: rob Re: Bukowińska Development IP: 212.160.172.* 10.02.06, 10:09
                          w moim przypadku roznica wynosila tylko 0.3m, wiec nie wiele, ale muszę
                          przyznać ,że zmniejszyli mi wartość lokalu (co prawda wyszlo chyba 100PLN).
                          Przy zalozeniu ze przedstawione wyniki pomiarow sa zgodne z rzeczywistością.
                          • Gość: MOK Re: Bukowińska Development IP: *.koba.pl / *.koba.pl 10.02.06, 10:32
                            A mnie przy podpisywaniu aktu powiadomiono,że mój lokal jest o .... 3 metry
                            większy niż zakładamo.W związku z tym,że w umowie nie było żadnych zapisow to
                            deweloper nie żądał dopłaty.Fajnie 3m2 więcej to całkiem sporo .
                            • Gość: rob Re: Bukowińska Development IP: 212.160.172.* 10.02.06, 10:58
                              to nieźle, zazwyczaj granicę w ramach ktorych lokal moze sie zmienić bez
                              obowiązku korekty ceny to +-2%. jezeli jest jak mowisz, to masz w reku pare
                              ladnych tys PLN.
                              • igio Re: Bukowińska Development 10.02.06, 22:18
                                Zmienili ci wartosc lokalu ? Tak bez gadania? Bo mi nie chca
                                • Gość: rob Re: Bukowińska Development IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 22:32
                                  tak, ale tak jak pisalem nie byla to porażająca kwota. co ciekawe to zrobili to
                                  sami. roznica wyszla pomiedzy umowa rezerwacyjna, a umowa przedwstepna.moze w
                                  moimprzypadku dlategoniebylo problemu ze to byla symboliczna roznica ?!
          • prawdziwawadera2 Re: Bukowińska Development 03.02.06, 13:46
            witam.
            Mam prosbe, widze, ze wspominacie ulice Pulawska.
            Poszukuje telefonu do sklepu z materialami budowlanami "Lipinski-materialy
            Budowlane". Sklep miesci sie przy ul. Pulawskiej w Warszawie
            Jezeli ktos moze mi "znalesc" ten tel. bede wdzieczna. W sieci internetowej
            podajac taka nazwe sklepu -pisza "nie znane haslo". Pewnie cos myle z nazwa
            sklepu.
            Za pomoc z gory dziekuje!
            Pozdrawiam, Wadera
          • Gość: Ochotnik Re: Bukowińska Development IP: *.acn.waw.pl 04.02.06, 22:03
            Tanszy jak tanszy, ale nie dokonca dobry. dzismialo odbys sie pryz JWC nagranie
            sprawa dla reportera (patrzac na wynik wyszukiwania w tym forum).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka