Gość: elf IP: *.geant.pl 25.01.06, 14:41 Witam, Mam zamiar kupić mieszkanie od Edbudu ( inwestycja na kabatach). Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie opinie na temat tego dewelopera. Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sz Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.06, 16:29 Wpisz w wyszukiwarce tego forum <EDBUD> i naczytasz się do woli. Przeczytaj zreszta też inne wątki o deweloperach z Warszawy i nie tylko - warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.chello.pl 26.01.06, 11:13 A gdzie chcesz kupić? Plaza 2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.acn.waw.pl 26.01.06, 21:25 dokładnie tam, a co Ty też?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.chello.pl 26.01.06, 22:51 ja już w edbudzie mam mieszkanie w plazie 1-własnie je remontuje wykończam. generalnie polecam developera. Ma tam swoje drobne wady ale za to mieszkania są w dobrym standardzie (nawet inżynier budowlany który ze mną odbierał to przyznał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:56 Za to umowa pelna pulapek i doplat za drzwi, balkony, pomieszczenie wspolnoty (uzytkowane przez Edbud), waloryzacje cen mieszkan, parapety. Dodatkowo przymusowe 3 lata administracji bydynkiem przez Edbud z zawyzonym czynszem. Tak wiec zeby obliczyc rzeczywista cene mieszkania nalezy spokojnie doliczyc jakis 1000 PLN za metr do ceny podawanej przez developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alukasz Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 00:09 Umowa pełna pułapek i różnych finansowych niespodzianek to fakt, ale zadnynych zapisów o opłatach za pomieszczenia wspólnoty (uzytkowane przez Edbud) nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 08:04 W Edbud Plaza I jest. Wiem bo sam niedlugo za to bede placil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.06, 09:06 Napewno zobaczysz w akcie notarialnym dużo więcej, nawet stawkę za zarządzanie i trzy lata zarządu i gratis dla edbuu uzytkowanie pomieszczenia wspólnoty itd. itp.; dziwisz się? to jeszcze mało widziałeś! Rzeczywiście do ceny 1 metra spokojnie możesz doliczyć tysiąc złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.acn.waw.pl 27.01.06, 20:26 No właśnie, te ich umowy najbardziej mnie niepokoją!!Zastanawiam się czy wchodzą w grę jakiekolwiek negocjacje warunków umowy, żeby pozbyć się jak największej liczby ich cwaniackich zapisów!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 08 / 15 Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.06, 21:06 Do tego co napisali tutaj inni, możesz jeszcze doliczyć: "niemozliwe do pozbycia się, uczucie, ze ludzie dewelopera, z usmiechem na ustach, w biały dzień, co najmniej, przez trzy lata cię kiszku....., a ty im posłusznie za to płacisz!". Hej Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna05 Re: Edbud Sp.z o.o. PDB 30.01.06, 10:13 Gość portalu: alukasz napisał(a): > Umowa pełna pułapek i różnych finansowych niespodzianek to fakt, ale zadnynych > zapisów o opłatach za pomieszczenia wspólnoty (uzytkowane przez Edbud) nie > zauważyłem. Tez chce kupic dom od Edbudu, czy w takiej sytuacjii warto zatrudnic prawnika aby sprawdzil kontrakt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Edbud Sp.z o.o. PDB IP: *.acn.waw.pl 27.01.06, 20:28 do CCC: skoro masz już mieszkanie w plazie 1 to proszę napisz, czy robili jakieś problemy z zawieraniem umowy wstępnej u notariusza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Nie kupować ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 20:49 Pozdr. To jest bardzo średnia lokalizacja. Na kabatach nic mie ma ciekawego. Nawet tesco jest tam jakieś ponure i niedorozwiniete. Duzo gęsto poupychanych i nieustannie dopychanych neo-bida-bloków - mnóstwo ludzi i mizerna infrastruktura. Taki betonowy kołchoz pod korytarzem powietrznym do okęcia. Duzo mieszkan wynajmownych przez studentow w zlym tego slowa znaczeniu - brud i halas. Ludzie kombinuja aby jak najłatwiej móc się stamtąd wydostać do bardziej cywilizowanych dzielnic - do kina, teatru na zakupy ... ale samochodem to trudne więc musisz zaakceptować "zapach" i tłok metra. Poszukaj czegos na ochocie lub mokotowie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Nie kupować????? IP: *.chello.pl 28.01.06, 19:29 "Duzo gęsto poupychanych i nieustannie dopychanych neo-bida-bloków" Neo bida bloki za 5000pln metr? "Taki betonowy kołchoz" - mieszkam w Warszawie od 6 miesięcy ale w porównując Kabaty z np: Bemowem, Tarchominem, Ursusem, Gocławiem itd to chyba się mylisz albo dawno nie byłeś na Kabatach. "Ludzie kombinuja aby jak najłatwiej móc się stamtąd wydostać do bardziej cywilizowanych dzielnic - do kina, teatru na zakupy ... ale samochodem to trudne więc musisz zaakceptować "zapach" i tłok metra" Litości! kino jest, sklepy są (w wszystkich rozmiarach od TESCO do rynecku na Stryjeńskiej)FAKT nie MA TEATRU ,wydostanie się samochodem jest znacznie łatwiejsze niż np z Bemowa lub z drugiej strony Wisły. Musisz/Nie muszisz zaakceptować zapachu metra. Możesz zakceptować godzinne postoje w korkach lub migracje tramwajowo autobusowe (tam ludzie nie pachną!?)z innych dzielnic " Poszukaj czegos na ochocie lub mokotowie" Tam jest drożej o 30-40 % a wcale nie jestem przekonany co do większej atrakcyjnosci tych dzielnic (fakt - jest bliżej do centrum ale i bardziej obskurnie-rozumiane generalnie a nie szczegółowo-zawsze się znajdzie jakies ładne, urokliwe miejsce)Jak bym miał już coś innego fajnego sugerować to Wilanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Nie kupować????? IP: *.chello.pl 28.01.06, 22:32 A co takieg fajnego jest w Wilanowie ? Pole i nowa "białołeka", straszna porazka za 5000 za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Nie kupować????? IP: *.chello.pl 29.01.06, 10:51 Z tego co wiem to juz nie 5000 a około 6000pln. Bez przesady z tą Białołeką ale może masz racje że tam nic nie ma. Chociaż zabudowa jest ładniejsza i trochę lepiej rozplanowana niz na Mokotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Nie kupować????? IP: *.net / *.skorosze.net 29.01.06, 13:42 Tak neo-bida bloki nie przestaną nimi być choćby kosztowały i 10000 pln za metr.Tania żelbetowa konstrukcja - łatwo przenosząca dźwięki - szybka w budowie jest najlepszym rozwiazaniem dla firm deweloperskich nie dla przyszłych mieszkańców. Nie mam nic przeciwko nowym warszawiakom - ale wydaje się, że ich brak wyobraźni jak powinno się mieszkać powoduje, iż na rynku coraz więcej konstrukcji-molochów, żle wytłumionych stojących w minimalnej odległości od siebie. Jeśli wydaje się, że tak powinno wyglądać miasto to ... więcej wymagajcie od deweloperów - zwracajcie uwagę na otoczenie budynku, komfort zamieszkania, bliskość infrastruktury (przedszkola, szkoły, place zabaw, ośrodki zdrowia).Jeśli to nie spełni waszych marzeń o własnym M - nie kupujcie.Nie kupujcie na siłę, nie przekonujcie deweloperów, że cokolwiek wybudują to i tak się sprzeda. Odpowiedz Link Zgłoś