Dodaj do ulubionych

DOLCAN SZWOLEŻERÓW ??

IP: *.alcatel.pl 08.11.02, 11:31
Czy ktoś ma doświadczenia z tą inwestycją?
Co sądzicie o firmie i jakości lokali?
Obserwuj wątek
    • Gość: paula Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 13:01
      Poszukaj watku Dolcan Rembertow. Znajdziesz tam sporo nformacji o firmie.
      Ogolnie - niekorzystne umowy nie gwarantujace odsetek w przypadku opoznienia
      budowy (a w Rembertowie bardzo sie slimaczy), trudnosci z wyegzekwowaniem
      prawidlowego i terminowego wykonania kolejnych robot, chaos na budowie i
      klasyczne "nikt nic nie wie".
      No, ale bloki stoja, strasznie wielkich klopotow nie bylo (w kazdym razie u
      mnie).
      Nie wiem dlaczego maja certyfikat dewelopera, niepojete dla mnie, chyba ze za
      kryterium uznamy postawienie bloku, niewazne jak i w jakim terminie.
      Pozdrawiam
      • Gość: andrzej Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 01.12.02, 21:58
        kupiłem na orlej w ząbkach - jakość do d.....
        1.źle wykonana instalacje c.o.
        2.na klatkach nie ma ogrzewania , temperatury są ujemne a potem w wyniku
        różnicy temperatur nastepuje wykroplenie wilgości i zagrzybiebie ścian
        3.Kąty w narożach przekracały po 300 % warości nomowe, może to śmieszne ale
        potem miałem problemy np. z kupiona szafą do przedpokoju, meble do kuch no i w
        łazience pblemy bo na narożach nie mogłem powiesic szafek narożnych
        4.Zleciał mi z całej ściany tyn w kuchni, tynki przekraczaja grubości 2 cm u
        mnie 3,5 cm (norma od 6 do 14 mm - dla tynków gipsowych)
        5.Drzwi strugane bo źle zamocowali ościeża, teraz mi spadły i przyszli spawać
        zawiasy, ściany popękały aby zapobiec ułożyłem tapetę z włókna szklanego
        6.Inny sąsiedzi nażekają ze słyszą się nawzajem.
        7.W posadzkach miałem śmieci zamiast styropianu - oczywiście nie wszedzie
        8.Przecieki z pod parapetów zewnętryzch.
        9.Niektórym mieszkańcom zainstalowano drzwi balkonowe poniżej posadzki balkonu -
        mieli przecieki z balkoun do pokoju.
        10.Nagmine przecieki z dachu do mieszkań
        Jesto to firma, która nie ma dobrych pracowników, dobrego nadzoru - wykonują
        lipę, jeżeli bede miał mozliwość to się wyprowadzę z tego osiedla.
        Polecam inną firmę - ale nie DOLCAN
        to tylko cześć z bubli DOLCANU jest tego dużo więcej - proszę przyjść i obejżeć
        klatki schodowe i szachty instalacyjne na OSIEDLU ORLA.
        chętnie poradze i pomogę : and_s@tlen.pl
        • Gość: Bona Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.waw.cdp.pl, / *.crowley.pl 04.12.02, 08:48
          Jeśli nie Dolcan, to co? Jaką firmę pan poleca, za jaką cenę i jakiej jakości
          mieszkania? Czy jest Pan ekspertem w dziedzinie budownictwa? Powodzenia w
          szukaniu mieszkania!!!!!!!!!!!! Rozumię, że następnym razem znajdę Pana na
          stronie innej firmy. Proszę nie zapomnieć napisać o jej walorach.
          • Gość: Frankie Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.gunb.gov.pl 12.05.03, 10:43
            Oj Bona Bona, to chyba dobrze ,ze ktos nas ostrzega przed fuszerką Dolcana? Nie
            trzeba być ekspertem w budownictwie żeby stwierdzić, ze jeśli dach przecieka to
            coś tu nie gra :-)))))))))))))
            Frankie
            frankie5@gazeta.pl
    • Gość: iwan Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.pwsbia.edu.pl / 172.16.1.* 10.11.02, 11:22
      na Szwolezerow mozna sie wycofac z umowy w przypadku niedotrzymania terminu
      przez Dolcan. W takim wypadku zgodnie z umowa placą wpłaconą przez klienta
      dotychczas kwotę plus odsetki 10%p.a.
      Ale rzeczywiscie opoznienia sa, i to znaczace
      • tonybleeer Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? 01.12.02, 13:08
        Wlasnie przymierzam sie do podpisania umowy na budowe mieszkania w osiedlu
        Szwolezerow w Zabkach w budynku A. Wiem o tym, ze jest tam dosc duze
        opoznienie, choc budynek A jest bardziej zaawnasowany- wstawili okna, sa
        scianki wewnetrzne, rozpoczeli tynkowanie scian wewnetrznych. Bylem na budowie,
        ogladalem mieszkanie, do ktorego sie przymierzam...nie jestem budowlancem, ale
        odnioslem bardzo zle wrazenie- wystajace prety z sufitu, na pierwsze wrazenie
        nie do konca rowne sciany, odpryski betonu na schodach, suficie i podlodze a co
        jeszcze bardziej dziwne- czesc sufitu metoda z betonu monolitycznego, a czesc-
        z prefabrykatow- podobno tak jest w projekcie- czy ktos slyszal zeby robic
        sufity dwoma metodami?
        Po budowie oprowadza Pan Jacyga ktory zajmuje sie jakoby kontaktami z klientami
        lub kierownik budowy, pan Dubiel. Obaj sa bardzo mili, wszystko
        wyjasniaja...pewnie maja tak przykazane..ciekawe, czy tak samo jest juz po
        podpisaniu umowy i wplacie pieniedzy?
        Na budowie pracuje jeden dzwig przy budynku B, ale generalnie panuje tam blogi
        spokoj i nie ma charakterystycznej dla dobrych budow ruchliwosci...mam wrazenie
        ze pracuje tam w tej chwili- na obu budynkach- max 10- 20 osob.

No i wlasnie- oba budynki z zewnatrz robia dosc dobre wrazenie, cena jest
        bardzo niska teraz- obnizyli do 2190 ! za metr, garaz tylko 16 tys., rozklady
        mieszkan bardzo ladne, tylko.... zeby to nie bylo, ze bankrutuja i dlatego tak
        obnizyli ceny mieszkan, zeby jeszcze cos wyciagnac od naiwnych klientow....
        byla juz jedna firma, ktora obiecywala niskie ceny, i byl to....Warinwest
        slynnego pana D.R.
        Umowa pozornie jest bardzo korzystna- jesli sie wycofam i znajde klienta,
        zwracaja od razu. a jesli nie znajde- zwracaja po pol roku. Tylko ze przy
        ewentualnym bankructwie moje naleznosci znajda sie na szarym koncu (jak to jest
        przy Warinwescie) a w pierwszej kolejnosci splacane beda US, ZUS i
        podwykonawcy...a pojawily sie juz na tym forum doniesienia, ze Dolcan nie placi
        podwykonawcom Pisza tez, ze przy "razacym" opoznieniu prac na budowie mozna nie
        placic dalszych rat....tyle, ze ta promocja z obnizka polega na tym, ze 20 %
        ceny trzeba wplacic do 3 dni po podpisaniu umowy, nastepne 3 raty po 20 % co
        kazdy miesiac, a wiec do konca marca 80 %, i dopiero ostatnia rate po odbiorze
        mieszkania.

Troche sie boje wplacic im te pieniadze- pewnym wyjsciem jest to, ze zamierzam
        sie podpierac kredytem ze wspolpracujacego z nimi Banku Gosp. Krajowej.
        Teoretycznie bank, jesli jego inspektor bedac na budowie nie stwierdzi postepu
        prac, nie powinien wyplacac transzy kredytu. Ale znow odwolam sie do slynnej
        sprawy spolki Warinwest- gdzie jego klienci procesuja sie teraz z bankami,
        ktore bez sprawdzenia postepow prac wyplacaly panu D.R. o jego firmie kolejne
        transze kredytu.

W umowie pisza, ze oficjalnym koncem budowy jest marze 2003, a ostatecznym- bez
        konsekwencji finansowych dla wykonawcy - koniec czerwca 2003- i wydaje sie, ze
        ten widza teraz jako realny koniec budowy.

Jednym slowem...nie chce stracic swoich 60 tys, ktore zamierzam wlozyc w to
        mieszkanie, + 60 tys kredytu, ktory bede musial splacic...poradzcie.
        • Gość: ANDRZEJ Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 01.12.02, 22:06
          PORADA !!!!!1
          UWAGA - ZADŁUŻENIE DOLCANU SIĘGA 700 tyś EURO
          - INFO AKTY NOTARIALNE NA ORLEJ W ZĄBKACH W BUDYNKU B, KREDYT ZOSTAŁ ZACIĄGNIĘTY
          GDY LUDZIE WPŁACIKLI PO 100 % WKŁADU.
          CHODZĄ SŁUCHY ZE DLOCAN BANKRUTUJE - PRZY UMOWACH PROSIĆ BILANS FINASOWY -
          SPRAWOZDANIE FINANSOWE ZA ROK UBIEGŁY
          , SPRAWDZIĆ W SĄDZIE GOSPODARCZYM DZIAŁKĘ, ORAZ REJESTR HANDLOWY - MOZE BEDZIE
          WNIOSEK O POSTEPOWANIU UPADŁOŚCIOWYM !!!!!!! ALE NIE JESTEM PEWIEN.
          PROSIĆ O TE DANE - TO NIE JEST ŻADNA TAJEMNICA FIRMY. JEŻELI NIE BĘDĄ PAŃSTWO
          MOGLI TEGO OTRZYMAĆ TO ZNACZY ZE COŚ "KNUJA"
          • tonybleeer Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? 01.12.02, 22:13
            Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz na moj post z forum Gazety (nick Tonybleeer)
            Musze przyznac, ze inwestycja (ul. Szwolezerow) na pierwszy rzut oka robi dobre
            wrazenie- ladne rozklady mieszkan, dobra odleglosc miedzy budynkami, poza tym
            bardzo mile i kompetentne panie w biurze.
            Tak wiec zachecony promocja cenowa (2190 cena stala) udalem sie n abudowe. Jak
            juz pisalem, wszystko zrobilo na mnie wrazenie fuszerki. Juz nawet zaprawa
            miedzy ceglami nierowno wlozona, a ich ulozenie pozostawia wiele do zyczenia, a
            w srodku...dziury w posadzce, poodkruszany beton ze schodow, itd...
            Zdziwilo mnie troche, gdy pani z biura powiedziala, ze raczej nie przewiduja
            negocjacji umowy.
            To ze maja kredyt, wyjasnilo mi troche, jak to sie stalo, ze mimo tak malej
            liczby sprzedanych mieszkan udalo im sie postawic stan surowy budynkow A i B.
            Ciekawe tylko co bedzie, gdy Bank zazada splaty, a mieszkania nie beda
            przewlaszczone n aklientow, zas kapitalu (bo takowego firma zapewne posiada
            niewiele) nie starczy na splate? Bank wejdzie na mieszkania jako zabezpieczenie
            naleznosci....brrrrr, az strach pomyslec.
            Jeszcze raz powtorze...za piekne to wszystko, ta cena, itd... bo jak to niby
            jest, ze jedne firmy buduja za 3200 calkiem niedaleko, a inne za 2190???
            jeszcze raz pozdrawiam
            • tonybleeer Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? 01.12.02, 22:14
              Acha, warinwest tez obiecywal mieszkania za 2200 podczas gdy w innych firmach
              kosztowaly 2600- 2800.
              • Gość: kkll Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: 195.94.206.* 02.12.02, 09:09
                Inni też mieli podoną ofertę, a po sąsiedzku CENTAR - było po 2400 - dobrze
                pamiętam.
              • Gość: Gość Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.waw.cdp.pl, / *.crowley.pl 04.12.02, 08:21
                Sorki tonnybleer. Mam wrażenie że jesteś bojownikiem o sprawiedliwość i
                wolność dla wszystkich kupujących mieszkania i to zwłaszcza z DOLCANU. Może
                identyfikujesz sie z jakimś supermenem???
          • Gość: Gość Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 04.12.02, 08:18
            Ty debilu. Jeżeli nie masz konkretnych informacji to się wogóle nie odzywaj.
            Jeżeli chcesz zrobić Dolcanowi konkurencję to rozumiem. Należy zgnoić
            konkurencję.
            • Gość: and Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.jjs.pl / 62.233.165.* 09.12.02, 13:49
              dot. typa GOŚĆ goń sie ty palancie jezeli chcesz to sprawdz sobie akty
              notarialne w budynku ORLA 8 w Ząbkach gdzie widnieje zapis o zadłuzeniu DOCLANU
              w wysokości 700 tys EURO i niechodzi o nieuczciwą konkurencje ale o cięzko
              zarobione pieniądze ludzi. Zapraszam na te osiedla aby obejżeć sobie jakość
              budowania nie mówię że inni budują dobrze. Można wejść na klatki i rozejzeć
              się , nie trzeba wchodzić do mieszkań. W budynku B od ulicy ORLEJ rozjeżdzają
              się fundamenty - szczelina na ok 1 cm (może toche miniej), budynek A od strony
              garazy był zalewany przez nachodząca wodę gruntową - można wejść na klatkę i
              obejzeć sobie ten cały syf który pozostał. TAK WIĘ JESZCZE RAZ WAL SIE TY
              GADZIE. PEWNIE JESTES Z DOLCANU I NAMAWIASZ LUDZI NA TANDETĘ. Ja nie polecam
              tej firmy ale i zadnej innej. To co piszę wszystko jest do sprawdzenia może i
              ty podaj fakty - moge przesłać fragment wypisu z aktu notarialnego bud. B,
              zrobić zdjęcia klatek itp. żaden problem. Nikgo nie namawiam tylko proszę aby
              sobie dokładnie obejżec inwestycję która jest niby skończona
              • Gość: and Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.jjs.pl / 62.233.165.* 09.12.02, 14:18
                kupiłem mieszkanie i mam zamiar je zmienić. Nawet sprzedając mi lokal - odbór
                koncowy walneli się w metrażu. jak myslisz (GOŚĆ) na czyją korzyść ? Napewno
                nie na moją. Wszystko mam na papierze. I nie trzeba być wielkim budowlańcem
                albo pracownikiem DOLCANU zeby znać sie na fuszerce. Jedną rzecz trzeba
                przyznac DOLCAN spm tego nie buduje tylko bierze podwykonawców u których
                pracuja jeszcze inni podwykonawcy (np. rosjanie). A wtedy wiadomo idzie nie
                jakość tylko ilość bo trzeba zarobić a cierpią ludzie. Gdyby DOLCAN posiadalł
                lepsza kadrę techniczną, lepszych inspektorów którzy będa mieli na uwadze dobro
                przyszłych mieszkańców a nie swoje (ale tego nie mam potwierdzonego, tak więc
                za to sorrry)było by ok. Ale tak nie jest. Poza tym na naszym osiedlu pan
                elektyk (nie podam nazwiska) zakładał domofony które się trochę chrzanią i nie
                z winy producenta są tylko zle ustawione i nie ma komu przyjść i naprawić.
                Powiem tylko to że ten pan elektryk jest współwłascicielem DOLCANU - mozna
                złozyć wniosek do soądu gospodarczego o wypis z rejestru handlowego.
                Jeżeli chodzi o bilans finansowy to jezeli bilans firmy podlega badaniu to
                ustawa narzuca obowiązek publikowania tych informacji w MONITORZE. Oczywiście
                zależy to od obrotów oraz ilości zatrudnionych osób. A dodatkowo wydaje mi się
                ze jezeli ktos jest naprawdę zainteresowany kupnem mieszkania to dveloper
                powinnien udostepnić te informacje. TAK WIĘC NIECH TEN "GOŚĆ" SIE WALI PORAZ
                DRUGI. Informację sa sprawdzone.

A tak jeżeli chodzi o zawód to z wyk. jestem bud. i pracuję już kilka lat w tym
                w zawodzie. Naprawdę nie trzeba byc wielkim znawca tylko znac troche
                przepisów , np. warunki wykonania i odbioru robót budowlano montazowych i punkt
                za punktem sprawdzać - może to troche przesada dlatego lepiej dobrze by było
                znac się i mieć doś. aby od razu wiedzieć gdzie uderzyć.
                • Gość: and Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.jjs.pl / 62.233.165.* 09.12.02, 14:21
                  widać ze ten GOŚĆ to pracownik DOLCANU bo sie rozsierdził strasznie. Ja tylko
                  apeluję do ludzi których nie stać na marnowanie pieniążków. Dane mogę
                  udostepnic - przynajmniej część z nich. bo bilansu nie dostarczę.
                • Gość: and DO BONY IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 09.12.02, 18:42
                  Nie dokumenty nie wszystkie sa tajne, bilans i rejest -
                  nie (nawet w internecie znajdzie pani takie info). A co
                  Pani mysli że pierwszy lepszy człowiek ciężko zarobione
                  pieniądze wpłaci firmie - krzak - i co mało takich - WAR
                  INWEST i inne. Co Pani do cholery sobie myśli od razu
                  widać że pani nie doradza ludziom tylko naciaga albo jest
                  Pani naganiaczem. Ja jestem mieszkańcem jakiegoś tam
                  lokalu piszę jakie są wady i usterki a jeżeli ten ktoś
                  się zdecyduje to niech sprawdzi wiele dokumentów,, aby
                  spokojnie mógł spać. Sprawa jest prosta, jezeli sa
                  opóźnienia ito nie małe to brak kasy - a nie jak kto
                  pomysli złe warunki (np. - 5 st C). Oczywiście człowiek
                  może zgłosić się do pośrednictwa gospodarczego jezeli
                  takowe istnieje ale przed nimi też można zataić trochę
                  spraw. a poza tym trzeba zapłacić. Zresztą ja takie dane
                  zdobyłem i powiedzmy ze spałem spokojnie. Ale teraz w
                  akcie notarialnym mieszkańców ORLEJ widnieje zadłużenie
                  firmy. - może to przejściowy stan ale nie bierze sie
                  zadłużenia po wpłatach 100 %.
                  Poza tym skąd pani ma tekie inform. że firma prężnie
                  działa i sa poślizgi. Chyba pani tam pracuje a ja nie
                  prowadze f-my konurencyjnej. A mieszkanie kupiłem bo nikt
                  mnie nie przestrzegł przed jakością robót. Poza tym te
                  formu nie jest do rpzmowy ze mną ale do porady
                  człowiekowi. Ja radzę jedno :
                  1.Niech firma udostępni te dane które w świetle prawa nie
                  są tajne i bronią konsumentów przed firmami typu KRZAK -
                  nie mam na mysli DOLCANU piszę ogólnie.
                  2.Ze swojego doświadczenia i informacji , które nie sa
                  tajne bo na osiedlu ORLA w zabkach kazdy (albo większość-
                  przynajmniej ci którzy nie są w dobrych stosunkach z
                  DOLCANEM)- bo czesc osób to pracownicy. Zadłużenie jest
                  opisane w aktach i to nie tajemnica.
                  3.Oczywiście zgadzam się z Panią ze raczej trudno jest
                  znaleźć firmę o super jakości wykonania (bez względu na
                  cenę). I dlatego najwazniejsze jest to aby firma się nie
                  zwineła z kasa bo to w końcu SP. Z O.O.
                  4.Jakość usług można sobie sprawdzić wchodząc na osiedle.
                  5.Aha i nie znajdzie mnie Pani na innych stronach a ja
                  Pani zresztą też nie _ pewnie Pani wie dlaczego.
                  6.Poślizgów dokładnych nie wiem jakie sa ale Pani jest
                  najlepiej zorientowana zresztą jak Pani ma takie info to
                  niech Pani je poda dokładnie a nie mąci ludziom w głowie.
                  I niech pani poda fakty a nie tylko ogólne banialuki. Ze
                  są prężni itp bo po robotach tego nie widać .... a ludzie
                  mogą pieniędzy nie odzyskac.

• Gość: bona Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 06.12.02, 10:22
            Hmmmmmmmm, zdawało mi się,że raczej dokumenty firmy są tajne. Jak Pan to sobie
            wyobraża, że pierwszy lepszy człowiek wejdzie z ulicy i ma wgląd do
            dokumentacji? A co z nieuczciwą konkurencją? Może się mylę, ale jeśli klient
            chce sprawdzić tak szczegółowe dane to powinien się zgłosić do biura
            pośrednictwa gospodarczego, które zajmuje się takimi sprawami.Ja się
            zastanawiam skąd Pan bierze takie informacje? Czyżby prowadził Pan firmę
            konkurencyjną?
            Obecnie Dolcan prężnie się rozwija i nie ma żadnych problemów finansowych, o
            czym zresztą świadczą kolejne inwestycje. Oczywiście,że są poślizgi, ale
            budynki powstają, za nimi idą nowe projekty, praktycznie przygotowane do
            realizacji.
            Nikt Pana nie zmusza(ł) do kupna mieszkania. Jeśli uwża Pan,że warunki są
            niedogone a firma nieuczciwa- nic prostrzego- proszę kupić działkę i samemu
            wybudować dom, lub poszukać innej firmy.
        • Gość: Gość Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: *.waw.cdp.pl, / *.crowley.pl 04.12.02, 08:15
          Człowieku to, że sie nie znasz na budowie to właśnie przeraża Cię to co tam
          zobaczyłeś. Firma nie bankrutuje tylko zrobiła świąteczną obniżkę cen.
          Powstaja juz dwie następne inwestycje, także spoko możesz kupować mieszkanie.
          • belbelbel Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? 15.12.02, 11:45
            no niezle....
            • belbelbel Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? 24.01.03, 23:16
              c
              • belbelbel Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? 08.02.03, 21:50
                .
    • Gość: aga Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: 217.153.125.* 24.04.03, 16:39
      Drodzy Państwo, właśnie miałam "przyjemność" rozmawiać z PANEM Prezesem naszej
      szanowniej firmy. Na moje pytanie z kim Dolkan prowadzi rozmowy dotyczące
      poprowadzenia linii autobusowej przez Szwoleżerów, bardzo sie zdenerwował.
      Pomijam fakt, ze wyszła mu "słoma z butów" i przestał być miły( jak mieszkania
      nie były jeszcze sprzedane to był i to bardzo)to wykrzyczał mi ,żebym w takim
      razie zrezygnowała z tego mieszkania, bo on to ma gdzieś. Dodatkowo, dla
      podniesienia efektu rzucił słuchawką .Tak więc zostaliśmy nabici w butelkę
      przez Prezesinę, który od 1,5 roku obiecuje autobus. Ja niestety na przystanek
      bedę chodziła pieszo, nie dziwine więc, ze dopytuję o ta ważną dla mnie
      kwestię. Muszę wyjaśnić Wam jeszcze, ze kupiłam mieszkanie w 2001 roku, tak
      więc mam doświadczenie w prowadzeniu rozmów z Wielmożnym Panem Prezesem.
      Pokazał, jak bardzo interesują go składane przez niego obietnice. W tej
      sytuacji zastanawiam się jak postąpić. Nie wspomnę o urażonej dumie, ale z tym
      sobie dość szybko poradzę, bo nie zniżam się do pewnych poziomów, a kontakt z
      wrzeszczącym Prezesem dał mi nie ukrywam wiele satysfakcji. Czekam z
      niecierpliwością na odnowienie Certyfikatu Dewelopera. Ciekawe co będzie dalej.
      Tak więc pozbawiam Was złudzeń, jeśli liczycie, że miły i ciepły Prezes
      potężnej firmy spełni którąś z danych Wam obietnic, to zejdźcie na ziemię.
      Proszę napiszcie, czy ktoś z Was miał podobne kontakty z tym człowiekiem.

• Gość: MIRAS Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: 213.195.142.* 12.05.03, 19:30
        Zastanawiam się nad kupnem mieszkania wybudowanego przez firmę Dolkan w
        Rembertowie na ul. Szwoleżerów. Jeżeli ktoś z Państwa mógłby mi udzielić
        życiowych informacji na temat tego budynku byłbym bardzo wdzięczny!
        miras6@interia.pl
        • Gość: wwwwww Re: DOLCAN SZWOLEŻERÓW ?? IP: 217.153.94.* 13.05.03, 12:57
          Szczerze? Dziwie wam sie, ze zdecydowaliscie sie na te bloki. Moje posty sa juz
          w watkach o Dolcanie. Tez zastanawialem sie nad kupnem tam mieszkania,
          ale po
          wizycie w bloku A na etapie tynkowania- gdy w niektorych mieszkaniach
          byly
          jeszcze gole sciany i nie bylo podlog- po tym co zobaczylem,
          zrezygnowalem.
          A poza tym tam TRZEBA miec samochod- bo isc 15 minut rano w deszczu do
          145/345,
          dojechac do Radzyminskiej (wczesniej stojac w koszmarnym korku), i
          jeszcze
          przesiadac sie dalej- koszmar. Nie wyobrazam sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka