Dodaj do ulubionych

ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:28
Na rynku wtórnym w Warszawie wyniosła 4198 zł. Ciekawe ile na pierwotnym?
Ktoś wie? Takiego raportu nie widziałam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: 195.116.5.* 26.01.06, 13:57
      Na rynku wtórnym w Warszawie wyniosła 4198 zł. Ciekawe ile na pierwotnym?
      > Ktoś wie?

Ja wiem: 5987,89 PLN
      • Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:02
        O dzięki, ciekawa informacja.
      • krzyk007 Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA 26.01.06, 15:27
        W jakim okresie czasu?
        • Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: 195.116.5.* 26.01.06, 15:30
          > W jakim okresie czasu?

oczywiście w takim samym jak średnia cena z rynku wtórnego ;-PPP
          • Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:37
            dotyczy roku 2005
            • Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: 195.116.5.* 26.01.06, 15:42
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

> dotyczy roku 2005

w takim razie cena z rynku pierwotnego, którą podałem także dotyczy roku 2005 ;-PP
              • Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:52
                Co ty kpiny sobie urządzasz? Zmien forum, dla niektorych toi cenna informacja.
                • Gość: adam Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:13
                  Kasiu, albo się mylę, albo trudniej o taką średnią dla rynku pierwotnego ...

- bo gro sprzedaży to umowy przedwstępne, czyli brak aktu not. czyli brak
                  informacji ogólnodostępnej, bo przeciez cena to indywidualna sprawa między dev
                  a kupującym.

przy rynku wtórnym można robić taką średnią bo masz odrazu akt, oraz są agencje
                  które podają takie dane posrednicząc przy sprzedaży

wiec mysle ze albo otrzymasz dane wyssane z palca (jak powyżej) albo to jest
                  niemożliwe.

Tak ode mnie. Moim zdaniem łatwiej byłoby gdybys zapytała o średnią cenę danej
                  dzielnicy.

Mnie możesz pytać o Górny Mokotów - tam mieszkam i znam oferty.

Mysle ze znajdzie sie pare osób które Ci odpowiedzą jak postawisz konkretne
                  pytanie.
                  • Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:26
                    Dziękuję za rozsądną odpowiedz, faktycznie łatwiej będzie ustalić ceny w
                    poszczególnych dzielnicach.
                • Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.aster.pl 26.01.06, 18:04
                  > Co ty kpiny sobie urządzasz? Zmien forum, dla niektorych toi cenna informacja.

ma dokładnie taka samą wartość jak Twoja ;-PPPPPPPPPPPPPPPP
                  • Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:47
                    Nie wiem dlaczego jestes tak niegrzeczny.
                    • Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.aster.pl 26.01.06, 19:26
                      > Nie wiem dlaczego jestes tak niegrzeczny.

jak sie kończą argumenty to sie zaczynają wycieczki osobiste ;-(
                      • Gość: lclc Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:55
                        przyznaje racje gosciowi ... wartosc merytoryczna ta sama . chociaz mozna to
                        powiedziec grzecznie a nie nabijac sie brzydko z ludzików ktorzy lubia
                        przeczytac profesjonalny raport w gazecie i wiedziec na pewno ;)
                        • Gość: adam Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:33
                          czemu na pewno ?

kupując mieszkanie człowiek chce znać srednią cenę sąsiednich inwestcji, aby
                          nie przepłacac ;-)

inna sprawa, ze akurat to forum jest chyba najbardziej naszpikowane
                          zfrustrowanymi osobikami, którzy tylko czekają aby kogoś obśmiać, czy
                          skrytykować. Specyfyka ludzi, kupujących mieszkania od dev. ? I taka
                          mentalność, że każdy jest tu najmądrzejszy (bu kupił mieszkanie w inwestycji
                          x), najbogatszy i siedzi na dyrektorskim stanowisku conajmniej... zarabiając
                          full kasy. Myslę ze te forum by wiele zyskało gdyby każdy musiał się logować a
                          nie wpisiwac pod wymyslonym nickiem.

to tyle pozdrawiam niefrustratów :-)
                          • Gość: lclc Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:45
                            > kupując mieszkanie człowiek chce znać srednią cenę sąsiednich inwestcji, aby
                            > nie przepłacac ;-)

pełna zgoda - nie tylko cenę inwestycji sąsiednich, ale i podobnych metraży,
                            podobnych lokalizacji, podobnych standardów.

natomiast na podawanie sredniej w tej formie - w dodatku bzdurnej nawet 'na
                            oko' (dokładnej zresztą nie zna nikt, ale serwisy www obsługujące naprawde
                            wiele transakcji podawały rok temu wielkosc ok 10% wyższą) - korci
                            powiedzeniem 'są trzy rodzaje kłamstw; kłamstwa , wielkie kłamstwa , i
                            statystyka.

zreszta na pierwszych lekcjach statystyki uczy sie adeptów iż nie ma sensu
                            liczenia 'sredniej' w przypadkach gdy rozkład danej wartosci nie jest rozkładem
                            normalnym

co do frustratów - trafna uwaga. i to nie tylko to forum, ale specyfika
                            mozliwosci anonimowego wypowiadania sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka