Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:28 Na rynku wtórnym w Warszawie wyniosła 4198 zł. Ciekawe ile na pierwotnym? Ktoś wie? Takiego raportu nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: 195.116.5.* 26.01.06, 13:57 Na rynku wtórnym w Warszawie wyniosła 4198 zł. Ciekawe ile na pierwotnym? > Ktoś wie? Ja wiem: 5987,89 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:02 O dzięki, ciekawa informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: 195.116.5.* 26.01.06, 15:30 > W jakim okresie czasu? oczywiście w takim samym jak średnia cena z rynku wtórnego ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:37 dotyczy roku 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: 195.116.5.* 26.01.06, 15:42 Gość portalu: Kasia napisał(a): > dotyczy roku 2005 w takim razie cena z rynku pierwotnego, którą podałem także dotyczy roku 2005 ;-PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:52 Co ty kpiny sobie urządzasz? Zmien forum, dla niektorych toi cenna informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:13 Kasiu, albo się mylę, albo trudniej o taką średnią dla rynku pierwotnego ... - bo gro sprzedaży to umowy przedwstępne, czyli brak aktu not. czyli brak informacji ogólnodostępnej, bo przeciez cena to indywidualna sprawa między dev a kupującym. przy rynku wtórnym można robić taką średnią bo masz odrazu akt, oraz są agencje które podają takie dane posrednicząc przy sprzedaży wiec mysle ze albo otrzymasz dane wyssane z palca (jak powyżej) albo to jest niemożliwe. Tak ode mnie. Moim zdaniem łatwiej byłoby gdybys zapytała o średnią cenę danej dzielnicy. Mnie możesz pytać o Górny Mokotów - tam mieszkam i znam oferty. Mysle ze znajdzie sie pare osób które Ci odpowiedzą jak postawisz konkretne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:26 Dziękuję za rozsądną odpowiedz, faktycznie łatwiej będzie ustalić ceny w poszczególnych dzielnicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.aster.pl 26.01.06, 18:04 > Co ty kpiny sobie urządzasz? Zmien forum, dla niektorych toi cenna informacja. ma dokładnie taka samą wartość jak Twoja ;-PPPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:47 Nie wiem dlaczego jestes tak niegrzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.aster.pl 26.01.06, 19:26 > Nie wiem dlaczego jestes tak niegrzeczny. jak sie kończą argumenty to sie zaczynają wycieczki osobiste ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lclc Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:55 przyznaje racje gosciowi ... wartosc merytoryczna ta sama . chociaz mozna to powiedziec grzecznie a nie nabijac sie brzydko z ludzików ktorzy lubia przeczytac profesjonalny raport w gazecie i wiedziec na pewno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:33 czemu na pewno ? kupując mieszkanie człowiek chce znać srednią cenę sąsiednich inwestcji, aby nie przepłacac ;-) inna sprawa, ze akurat to forum jest chyba najbardziej naszpikowane zfrustrowanymi osobikami, którzy tylko czekają aby kogoś obśmiać, czy skrytykować. Specyfyka ludzi, kupujących mieszkania od dev. ? I taka mentalność, że każdy jest tu najmądrzejszy (bu kupił mieszkanie w inwestycji x), najbogatszy i siedzi na dyrektorskim stanowisku conajmniej... zarabiając full kasy. Myslę ze te forum by wiele zyskało gdyby każdy musiał się logować a nie wpisiwac pod wymyslonym nickiem. to tyle pozdrawiam niefrustratów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lclc Re: ŚREDNIA CENA TRANSAKCYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:45 > kupując mieszkanie człowiek chce znać srednią cenę sąsiednich inwestcji, aby > nie przepłacac ;-) pełna zgoda - nie tylko cenę inwestycji sąsiednich, ale i podobnych metraży, podobnych lokalizacji, podobnych standardów. natomiast na podawanie sredniej w tej formie - w dodatku bzdurnej nawet 'na oko' (dokładnej zresztą nie zna nikt, ale serwisy www obsługujące naprawde wiele transakcji podawały rok temu wielkosc ok 10% wyższą) - korci powiedzeniem 'są trzy rodzaje kłamstw; kłamstwa , wielkie kłamstwa , i statystyka. zreszta na pierwszych lekcjach statystyki uczy sie adeptów iż nie ma sensu liczenia 'sredniej' w przypadkach gdy rozkład danej wartosci nie jest rozkładem normalnym co do frustratów - trafna uwaga. i to nie tylko to forum, ale specyfika mozliwosci anonimowego wypowiadania sie. Odpowiedz Link Zgłoś