Dodaj do ulubionych

Marvipol - nie, polecam!!!

IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 14.11.02, 15:30
Zostałem oszukany przez Marvipol!!! Przed kupnem mieszkania byłem
zapewniany m.in. ,że instalacja wod-kan jest schowana w ścianach i że z
rurami na wierzchu, to owszem, budowano mieszkania, ale w zamierzchłych już
czasach. Z umowy, którą podpisałem i rysunku mieszkania, który był do niej
dołączony nic innego też nie wynikało. Cena za m2 wynosi około 3800 z
waloryzacją (na Wrzecionie), też na to nie wskazywała. Wtedy jeszcze moje
mieszkania fizycznie nie istniało.
W trakcie budowy okazało się jednak, że rury wod-kan w mieszkaniu są
na wierzchu (są prowadzone po ścianie), co zmniejsza powierzchnie użytkową. W
tej sytuacji jestem zmuszony do pokrycia dodatkowych kosztów, aby je ukryć.
Ponadto kratka wentylacyjna w kuchni została umieszczona w dodatkowym pudle
znacznie wystającym częściowo ze ściany i sufitu, a przytwierdzonym do
właściwego komina wentylacyjnego. Co gorsza, poza szpetnym wyglądem (na
dodatek kuchnię mam otwartą na pokój) jest niefunkcjonalna, gdyż jest w
zupełnie innym miejscu niż planowana przez sam Marvipol kuchenka. Oznacza to,
że będę musiał prowadzić do okapu po ścianie kolejne rury z licznymi
zagięciami. Horror!!!

Mając zaufanie do firmy i przekonanie, że skoro sprzedaje mi produkt,
który nie spełnia warunków, o których byłem zapewniany skontaktowałem się z
działem handlowym. Chciałem, żeby mi powyższe wady jakoś zrekompensowali,
albo doprowadzili do standardu jak wcześniej zapewniali.
Jakie było moje zdziwienie, gdy usłyszałem, że jak mnie się coś nie
podoba to mogę rozwiązać umowę!!! - zostałem obrażony (mają świadomość ,że
potrąciliby mi 10 % wartości mieszkania i oddali pieniądze za parę miesięcy a
ja jeszcze straciłbym starą ulgę budowlaną i mój czas jaki już na to wszystko
poświęciłem!). Dano mi do zrozumienia również, że jestem naiwny. Ponadto
zwala się winę na byłego dyrektora tej firmy, że to on zapewniał mnie o takim
standardzie wykonania( Marvipol ma taką politykę kadrową, że co jakiś czas
zwalnia swoich dyrektorów ds. handlowych na których później może zwalić całą
winę). Prezes firmy, od którego wszystko zależy nie ma ochoty spotkać się ze
mną – mogę się spotkać z obecnym dyr. ds. handlowych, od którego nic nie
zależy – a może zwolnią go niedługo. Chamstwo! Brak szacunku wobec klienta!!!

Jak widać firmie nie zależy na dobrym wizerunku! Szczerze, więc
odradzam kupno mieszkania w tej firmie!!!
Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: Naiwna Re: Marvipol - nie, polecam!!! IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 14.11.02, 16:12
      niestety musze sie z Toba zgodzic. Marvipol chce uchodzic za prestizowa firmę,
      macha klientom przed nosem papierkami potwierdzajacymi ich jakosc jako
      developera (za ktore pewnie dali w lape), ktora to jakosc prezentuja tylko
      sporadycznie... byc moze dla smarujacych gdzie trzeba wybrancow...
      "nie polecam"
    • lhp Re: Marvipol - nie, polecam!!! 14.11.02, 17:12
      zapraszam na forum mieszkancow wrzeciono 33

www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10093
      pzdr
      • Gość: Zielony Re: Marvipol - nie, polecam!!! IP: 194.9.223.* 29.11.02, 14:32
        lhp napisał:
        > zapraszam na forum mieszkancow wrzeciono 33
        >
        > <a href="www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?
        f=10093"target="_
        > blank">www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10093</a>
        > pzdr

Czołem !

A niby jak mam tam wejść jeżeli nie mam konta na gazecie ?
        Zakładać konta mi się nie chce :-)
        A poczytać forum tak :-)

pozdrawiam
        Krzysiek
        osiedle-floriana.w.interia.pl
    • bodzio33 Re: Marvipol - nie, polecam!!! 18.11.02, 14:04
      Mnie powiedziano, że powinniśmy się cieszyć, że w ogóle mamy mieszkanie!!!!!!!
      Skandal - banda chamów
      • Gość: Agata Re: Marvipol - nie, polecam!!! IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 18.11.02, 15:47
        Pare watkow temu, ktos mnie objechal za to, ze uwazam, ze skandalem jest to, ze
        developer nie wpuszcza na budowe w celu obejrzenia mieszkania. Ktos nawet
        rzucil, ze przeciez mam 5 lat gwarancji itp. itd. na naprawde wszelkich
        usterek.

Przyznam, ze nawet w najsmielszych koszmarach nie przypuszczalabym, ze
        developer moglby przeprowadzic rury po scianie... Bardzo wspolczuje.
    • Gość: Tomek Re: Marvipol - nie, polecam!!! IP: 195.94.199.* 20.11.02, 09:15

Dziewki za ostrzeżenie.
      Interesuje się ich inwestycją na Saskiej Kępie, ale chyba dam sobie spokój.
      Sytuacja, jaka panuje na rynku mieszkań nowych w naszym pięknym kraju jest
      hora. Denerwuje mnie to, iż kupując mieszkanie muszę zrobić kilka doktoratów z
      inżynierii budowlanej, sanitarnej,
      elektrycznej itd
      na które nie mam ochoty i czasu
      • cenzor1 Re: Marvipol - nie, polecam!!! 26.11.02, 13:19
        Wrzeciono 33
        Straż pożarna ma bardzo dużo poważnych zastrzeżeń!
        • poesis Re: Marvipol - nie, polecam!!! 29.11.02, 14:15
          Ktoś ukradł programator CO
          • lhp Re: Marvipol - nie, polecam!!! 29.11.02, 15:55
            Ekipa montujaca podobno

pzdr
            • Gość: i Re: Marvipol - nie, polecam!!! IP: 193.0.117.* 04.12.02, 12:25
              Na Forum "Dom" opisano kolejne wejścia do mieszkań z Witexem.
              Miały one miejsce w Warszawie.
              • poesis Re: Marvipol - nie, polecam!!! 30.12.02, 09:57
                Telewizory nie odbierają w tym wspaniałym budynku na Wrzecionie 33.
                Kiedy naprawią uszkodzoną rurę, która zalała strop?
                • poesis Re: Marvipol - nie, polecam!!! 30.12.02, 10:03
                  Sąsiedzi!
                  Bardzo proszę nie prowadzić prac remontowych na klatkach - np. cięcia paneli.
                  Jak ktoś zdecydował się na panele, musi je pociąć i posprzątać w swoim
                  mieszkaniu.
                  Klatki należą do wszystkich!
                • znikabk Re: Marvipol - nie, polecam!!! 30.11.03, 20:09
                  rure maja podobno naprawic na wiosne;) gdyz teraz jest... zbyt zimno czy cus:)

a co do ciecia paneli to jak z wystawianiem smieci na klatki schodowe przed
                  zniesieniem ich czy zostawianiem ich przed drzwiami do garazy (gdyz komus sie
                  nie chce przespacerowac do pojemnikow)... kwestia kultury mieszkancow. chyba
                  na to nic nie poradzimy:)
    • Gość: bradley Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 08:25
      Śmieszne są Twoje zarzuty, naprawdę. Kiedy ja pytałem o rury, powiedziano mi że
      będą na wierzchu. Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie aby mogły być w ścianach, w
      sytuacji kiedy można zmieniać niemal dowolnie aranżację wnętrza i ścian. Czy
      zdajesz sobie sprawę ile kosztuje przekuwanie rur ?
      A z tą kratką wentylacyjną to chyba jakiś żart, co ?
      Taka mała propozycja dla firmy MARVIPOL- może zatrudnijcie jakiegoś psychologa,
      który będzie przeprowadzał rozmowy wstępne z kandydatami na mieszkańców :))

Dla osób które mogą chcieć kupić coś w Marvipolu, dodam że osobiście bardzo
      dobrze mi się z nimi współpracuje - firmę wybrałem nieprzypadkowo - mój kolega
      z branże developerskiej wypowiadał się o niej bardzo dobrze. I nie zawiodłęm
      się, odbiór z miesięcznym opóźnieniem w Warszawiw, w roku "bryndzy" na rynku
      budowlanym świadczy o niezłej kondycji finansowej (chyba).

pzdr
      • poesis Oto kolejny współpracownik Marvipolu 06.01.03, 14:24
        Ten się nawet nie kryje, że jest współpracownikiem Marvipolu!
        Próbują zatrzeć złe wrażenie o firmie z medalami!
        Też jestem klientem tej firmy i nie mogę się dobrze wypowiedzieć o niej!

• dompodklonem Re: do poesis, pedro i maciek 10.01.03, 13:53
          Dlaczego uważasz że jak ktoś jest zadowolony z firmy to
          osd razu jest jej pracownikiem ? A może to Ty pracujesz w
          innej firmie developerskiej i chcesz popsuć opinię
          konkurencji ?
          Proponuję Ci takie rozwiązanie, pójdź do pozostałych 119
          mieszkańców bloku i spytaj ich, czy oni też są tak
          nieszczęśliwi, czy może masz paranoję :)

Z tymi rurami to oczywiście, że masz rację że mogą być w
          ścianach.
          Chodziło mi o to, że ja jakoś od początku wiedziałem że w
          tym bloku rury są na ścianach, a naocznie można to było
          stwierdzić jakieś 2 miesiące przed oddaniem bloku do
          użytku, więc jestem BARDZO zdziwiony czyimś zaskoczeniem
          w tej sprawie.

No to już szczyt, nic nie wiem o budowie na Saskiej Kępie
          oprócz tego że ma być, ponieważ nie zamierzam tam kupować
          mieszkania.

pzdr

bradley
      • Gość: Pedro Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: waprx* / 192.168.14.* 06.01.03, 14:57
        Oj to kiepską masz wyobraźnię ździsiu ;-)))) Jakoś inni deweloperzy wyobrażają
        sobie i rury w ścianie poporowadzone tak jak klient sobie życzy i kratki
        wentylacyjne tam gdzie klient chce. I to jeszcze w większości wypadków bez
        dopłacania za to. A ty sobie nie wyobrażasz. No i lux, marvipol jest z ciebie
        dumny.
        P
      • Gość: Maciek Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: *.bik.pl 06.01.03, 15:16
        Gość portalu: bradley napisał(a):
        > Dla osób które mogą chcieć kupić coś w Marvipolu, dodam że osobiście bardzo
        > dobrze mi się z nimi współpracuje - firmę wybrałem nieprzypadkowo - mój
        kolega
        > z branże developerskiej wypowiadał się o niej bardzo dobrze.

A nadmieniał coś o niezgodności z prawem budowlanym budowy na Saskiej Kępie? I
        dziwnym milczeniu nawet Wojewody na ten temat? Może więc kolega z branży
        przybliży trochę szczegółów odnośnie nieliczenia się z mieszkańcami sąsiednich
        bloków? Wiesz... ile trzeba dać w łapę, żeby zamknąć wredne pyski 200
        lokatorów? A może też powie coś na temat różnic pomiędzy ładnymi obrazkami na
        jakich przedstawia się przyszły budynek przy Międzynarodowej a rzeczywistym
        wyglądem okolicy?
        M.
        • Gość: uny Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: 62.233.202.* 06.01.03, 17:44
          no dobra ludziki. napiszcie coś o tej firmie (MARVIPOL).
          interesuje mnie to jak działają i z kim.
          na pierwszy rzut oka są oki, ale mam wrażenie że to lipa jak wszystko inne.
          pozdrawiam.
          • dompodklonem Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! 10.01.03, 14:00
            Trudne zadanie. Ja dość długo szukałem w miarę
            wiarygodnej firmy (jestem tak podejrzliwy, że bywałem na
            placu budowy kilka razy w tygodniu ;)). Może teraz
            zbankrutują, tego się nie da przewidzieć.
            Ale budują drogo, więc jest szansa że mają tak dużą marżę
            że szybko nie upadną :))) Z drugiej strony blok jest
            fajnie zrobiony, własna kotłownia, windy Schindlera (dla
            mnie lepsze niż OTISy), na klatkach czujniki na
            podczerwień oszczędzające światło. Ale powiem szczerze,
            nie ważne jaki jest blok, najważniejsi są sąsiedzi. Jak
            trafisz na pieniaczy lub bandziorów to Ci nic nie pomoże.
            Najlepiej pojedź do biura MARVIPOLU na Stawki i sobie je
            obejrzyj, pogadaj z ludźmi z firmy. No ale 100% nigdy nie
            będziesz mia ł - jak to w życiu.

powodzenia w szukaniu

bradley
            • Gość: uny Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: 62.233.202.* 10.01.03, 19:45
              thx brad.
              • Gość: klient Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 15:17
                Ja nigdy nie kupie w Marvipol. Znam ta firmę b.dobrze. I ludzi jeszcze lepiej...
                • Gość: bradley Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 17:08
                  no stary to opowiedz coś

czekamy na niusy

bradley
                  • Gość: uny Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 09:42
                    z chęcią poczytam
            • Gość: flaczek Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 15:08
              Nie rozumiem po, co niektórzy radzą aby iśc do biura Marvipol i wypytywać ich o
              budowane mieszkania. Przecież wiadomo, że oni powiedzą że wszystko jest OK i
              super. rzecz w tym żeby właśnie do nich nie iść a wszystkie informacje zebrać z
              innych żródeł np. od innych klientów lub poszkodowanych przez Marvipol.
              • poesis Re: Marvipol - nie, polecam!!! - bzdury !!! 30.01.03, 13:56
                Firmy nie polecam!

• Gość: michki Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) IP: 62.233.139.* 25.06.03, 15:54
      --------------------------------------------------------------------------------
      Mieszkam w ich bloku na Stawkach i muszę powiedzieć że jestem bardzo
      zadowolony...24h ochrona wysoki standard tak jak Goja powiedziała wszystko było
      oddane na czas i zrobione według projektu z aktem notarialnym też problemów nie
      było...dla mnie super...polecam tego developera
      • sisters Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) 26.06.03, 08:59
        Gość portalu: michki napisał(a):

> ------------------------------------------------------------------------------
        -
        > -
        > Mieszkam w ich bloku na Stawkach i muszę powiedzieć że jestem bardzo
        > zadowolony...24h ochrona wysoki standard tak jak Goja powiedziała wszystko
        było
        >
        > oddane na czas i zrobione według projektu z aktem notarialnym też problemów
        nie
        >
        > było...dla mnie super...polecam tego developera

Wszystko super, tylko Twój blok to "nie ta liga". To tak jakbyś porównywała
        opla do jaguara.
        • Gość: isa Re: Marvipol - nie, polecam!!! IP: 193.0.117.* 18.07.03, 10:18
          Przymierzam się do napisania o wielu poważnych usterkach na Wrzecionie 33.
          Czy jest jakieś zainteresowanie?
          • przemek_milimetr Re: Marvipol - nie, polecam!!! 18.07.03, 12:36
            Gość portalu: isa napisał(a):

> Przymierzam się do napisania o wielu poważnych usterkach na Wrzecionie 33.
            > Czy jest jakieś zainteresowanie?

Napisz, poczytamy... Byle obiektywnie.
            • Gość: Catarina Re: Marvipol - nie, polecam!!! IP: 195.94.207.* 18.07.03, 13:42
              Napisz koniecznie!!!
              Ciekawa jestem co mnie czeka.......?? :o) v :o(
        • amanda7 Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) 19.10.03, 09:54
          sisters napisała:

> Gość portalu: michki napisał(a):
          >
          > > --------------------------------------------------------------------------
          > ----
          > -
          > > -
          > > Mieszkam w ich bloku na Stawkach i muszę powiedzieć że jestem bardzo
          > > zadowolony...24h ochrona wysoki standard tak jak Goja powiedziała wszystko
          >
          > było
          > >
          > > oddane na czas i zrobione według projektu z aktem notarialnym też problemó
          > w
          > nie
          > >
          > > było...dla mnie super...polecam tego developera
          >
          > Wszystko super, tylko Twój blok to "nie ta liga". To tak jakbyś porównywała
          > opla do jaguara.

Bylo wszystko cacy bo przeciez w jednym z apartamentow 220 m mieszka prezes N.

• Gość: Avensis Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) IP: 62.29.137.* 17.11.03, 17:30
        Też mieszkam na Stawkach i wcale nie jest tak kolorowo. Przykłady? Lustro w
        windzie zbite od dwóch miesięcy, zero akcji, samozamykacz w drzwiach
        wejściowych zepsuty od dwóch tygodni, zero akcji. A żeby podyskutować o ich
        sposobie traktowania klientów po sprzedaży (np. sposób załatwiania, a właściwie
        nie załatwiania) reklamacji z tyt. usterek, to możnaby ząłożyc oddzielne forum.
        Przestroga: firma umie dobrze sie sprzedawać, ale już mając klientów, odpuszcza
        sobie zupełnie...
        • Gość: goja Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) IP: 217.8.186.* 18.11.03, 09:51
          Mieszkasz na Stawkach
          Czy to znaczy, ze Marvipol nadal zarzadza waszym domem?
          Probowaliscie zawiazac wspolnote i wybrac innego zarzadce lub administratora?
          Czy mieliscie jakies sprzeciwy ze strony Marvipolu?
          Bardzo prosze o info na grupe lub na priv

mc3881@poczta.onet.pl

Pozdrowka
          • Gość: Avensis Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) IP: 62.29.137.* 24.11.03, 14:36
            Wspólnota jest "w trakcie powstawania", ale to nie wspólnota jest
            odpowiedzialna za niedoróbki wykonawców zakontraktowanych przez Marvipol, a
            trzeba pamiętać, że w dniu odbioru technicznego tak naprawdę widać tylko
            oczywiste fuszerki. Reszta ujawnia się z czasem i, tu jak napiałem wcześniej,
            firma zwleka, lawiruje i kombinuje przekraczając granice przyzwoitości. Dlatego
            też zanim wpakujecie się w inwestycje z nimi pomyslcie dwa razy czy stać was na
            takie korowody..
            • Gość: Avensis Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) IP: 62.29.137.* 24.11.03, 14:43
              PS do mojego poprzedniego posta. W przypadku Stawek Marvipol zataił kwotę za
              jaką nabył działkę pod inwestycję w przetargu. Okazała sie ona ok. 3 razy
              wyższa niż wartość działki oszacowana przez niezależnych biegłych wynajętych
              przez mieszkańców (mądry Polak po szkodzie). Skutkuje to horrendalnymi opłatami
              za użytkowanie wieczyste naliczanymi przez miasto. Urzędu to nic nie obchodzi
              bo firma nabyła grunt w drodze przetargu, a więc na mocy prawa jego wartość dla
              potrzeb opłaty za użytkowaznie nie może być korygowana. Wniosek - miasto czesze
              kasę, firma przetarg wygrała, dając cenę z księżyca, a za wszystko płacą
              właściciele. Nie wiem jak jest w innych ich inwestycjach ale to teą jest punkt
              pod rozwagę jeśli nie chcecie żeby miesięczny koszt mieszkania skoczył Wam o
              kilka setek ze względu na opłaty za wieczyste.
            • Gość: goja Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) IP: 217.8.186.* 24.11.03, 17:23
              Czy wy macie jakies forum prywatne?
              Ja jestem z Wrzeciona 33 i stad moje zainteresowanie.
              Niedorobki sa oczywista wina Marvipolu ale firma administrujaca/zarzadzajaca
              latwiej by mogla egzekwowac ich usuniecie niz kazdy pojedynczy mieszkaniec stad
              moje pytanie o wspolnote.
              U nas tez grunt jest szalony i nie wiem czy tak drogo kupiony czy tylko
              sprzedany. Nie znam sie czy developer po podpisaniu umowy z gmina moze sam
              ustalac cene gruntu a raczej wpłaty za prawo uzytkowania na 99 lat. Ale moim
              zdaniem moze bo u nas kazdy mial troche inna stawke za metr gruntu, wiec to ile
              zaplacil developer niekoniczenie bylo proporcjonalne do tego ile wzial od
              wlasciecieli. A gmina rzaczywiscie z tego sie cieszy.
              Pozdrowka
          • Gość: GRAZA Re: Marvipol - nie, polecam!!! (nie zgadzam się ) IP: 212.244.249.* 09.12.03, 11:40
            Czesc,
            Zamierzam kupic mieszkanie sprzedawane przez Marvipol. Czy mozecie mi
            powiedziec jaki to jest Developer? Solidny? Mozna mu zaufac? Czysa slowni jesli
            chodzi o termin zakonczenia budowy?
            Czekam na info pod adresem: gdp@poczta.fm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka