IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.12.02, 14:53
Czy ktos zna ta spółdzielnie. Chciałam u nich kupic M na Tarchominie
Obserwuj wątek
    • jacekdnt Re: WARDOM 04.12.02, 15:32
      Cześć

Ja kupiłem w WARDOMie na Myślibosrskiej. Spółdzielnia jest bez obciążeń i
      problemów. Kupiłem gotowe mieszkanie we wrześniu, od miesiąca mieszkam a w
      styczniu-lutym będę miał notarialny akt własności. I tak powinno być.

Pozdrawiam
      JacekD
      • Gość: jacekdnt Re: WARDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.02, 17:03
        Odgrzebuję dla Ciebie ten wątek:
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=106&w=2748612&a=2748612JacekD
        • Gość: ala Re: WARDOM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.12.02, 11:59
          Dzięki, za wątek, ale nic w nim nie ma o Wardomie.
          A propo Myslborskiej, wiesz że planują niedaleko stację metra.
          Jeśli mozesz napisz mi ile zapłaciłes za m.kw. i czy była ta cena zmieniana,
          waloryzowana.
          • Gość: k\ Re: WARDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.02, 15:01
            Metro to chyba będzie za sto lat.
          • Gość: jacekdnt Re: WARDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.02, 15:32
            Cześć

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=106&w=2748612&a=2748612

A teraz? Chyba lepiej.

Metro.
            Metro na Tarchominie to daleka przyszłość. Ale jednak. Z opracowań studyjnych
            wiem, że jest planowana trasa pod Myśliborską do skrzyżowania ze Światowida (tu
            też stacja) i dalej pod Światowida. Następna stacja w obrębie skrzyżowania
            Światowida z Ćmielowską. To jednak tylko na papierze, a jak wiesz papier jest
            cierpliwy.

Cena za metr wynosiła 2850 PLN i była to cena końcowa. Może dlatego że
            mieszkanie to było gotowe, od razu do wykończenia. Miejsce garażowe - zależnie
            od wielkości kosztował 19 - 20 -22 tys. PLN.

Pozdrawiam
            JacekD

• Gość: ewa Re: WARDOM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.12.02, 10:44
              W sobote romawiałam z mieszkańcami zielonych bloków na Mysliborskiej. Nie
              ciekawie wypowiadali się na temat tej Spółdzielni. Mówili że cena za M była
              niska, ale teraz w czynszu sobie to odbijają. Mówili, że długo stawiają 8 i 9,
              bo nie maja pieniędzy.
              Ja chciałam kupić Mieszkanie w 9. Pani ze spółdzielni powiedziała mi że do
              końca sierpnia musze zapłacić 100 % wart. mieszkania. A mieszkanie bedzie
              oddane dopiero w grudniu. Nie podoba mi sie to. Jak zapłace całe 100 %, to im
              bedzie wtedy wszystko jedno kiedy dokończa budować mieszkanie.
              Nadal nie moge znależć tej strony.
              • Gość: jacekdnt Re: WARDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.02, 15:13
                Cześć
                Wątek do którego odsyłam jest już na wierzchu. Możesz tam sprawdzić jakie są
                opłaty itp. Budynek nr 8 jest już w stanie surowym otwartym. Wydaje mi się że
                był on krótko budowany. Jak jest z 9 nie wiem, nie chodziłem tam bo błoto.
                Nie wiem jakie są zasady sprzedaży więc się niewypowiadam. Ja kupowałem gotowe
                więc było oczywiste, że chcą 100% i to zaraz.
                JacekD
                • Gość: ewa Re: WARDOM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.12.02, 09:55
                  Dzieki za informację.
                  A jak z jakoscią. Czy pod tym wzgledem są O.K.?
                  Blok nie jest z cegły, czy to duza wada?
                  Pozdrawiam
                  Ewa
                  • Gość: wawka Re: WARDOM IP: *.mst.gov.pl 10.12.02, 10:20
                    mieszkam w bloku wardomu (starszym nieco) z betonu nie z cegły - istotny
                    problem może być w uciekaniu ciepła, ale nie miałam jeszcze rocznego
                    rozliczenia c.o. więc trudno mi o porównanie; akustyka porównywalna z cegłą,
                    może trochę gorzej; no i nie można wbić gwoździa. innych "betonowych" problemów
                    na razie nie stwierdziłam
              • Gość: Ania Re: WARDOM IP: 217.153.117.* 10.01.03, 11:06
                Czy możesz orientacyjnie podać opłaty czynszowe w stosunku do metrażu?
      • Gość: basia Re: WARDOM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.12.02, 14:18
        czy ktos chce ze mna porozmawiać na temat Wardomu?
    • Gość: zzzz Re: WARDOM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.12.02, 14:58
      Kiedy zaczeli budować 9 i 8 na Mysliborskiej? Ktoś wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka