Dodaj do ulubionych

strus_pirenejska (bemowo)

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.06, 21:48
jest ktos kto sie juz decydowal i podpisal umowe lub ma taki zamiar? wszelkie
dobre i zle komentarze mile widziane i o umowie i o developerze...wiem, wiem
troche o samym developerze juz jest, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: cieciu Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.06, 19:50
      nikt?...no nic bede sam w calym bloku;-)
      • Gość: Maja Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.06, 18:30
        ja chyba sie zdecyduję, choć po lekturze tego forum można nabrac wielu
        wątpliwości
      • Gość: Maja Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.06, 18:31
        masz jakies inne informacje, oprócz tych z jakimi mozna się zapoznac na forum
        • Gość: cieciu Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.06, 21:18
          halo, no to moze teraz ktos sie znajdzie???
          ja wiem tyle co z forum choc warto brac poprawke i na wypowiedzi pelne zachwytu
          jak i na te totalnie krytykujace. moje kontakty z biurem i pracujacymi tam
          Paniami byly jak najlepsze...pozdrawiam
          • Gość: Jur Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.7002.adsl.tele2.no 16.05.06, 18:51
            Witam. Opinie nt firmy ,zwlaszcza wydawane przez jednego z ekspertow forum i
            jego prawnikow sa niepochlebne. Gosciu oczywiscie przegina na calej linii.
            Powolujac sie na prawnikow czepia sie drobiazgow.
            Mialem (mam) do czynienia z Paniami z Jadzwingow. Nie zglaszam do obslugi
            zadnych uwag.
            Podoba mi sie lokalizacja na Bemowie. Ma jednak swoje mankamenty. Glownie b.zly
            dojazd od ul. Powstancow SL.
            Ostatnio pojawila sie jednak informacja o wstrzymaniu sprzedazy do konca maja.
            Okazalo sie, ze Wojskowa Agencja Mieszkaniowa (WAM) zamierza kupic te
            mieszkania.
            Dla mnie to zupelna klapa!!!!!
            Zakladam, ze nie znajac szczegilow moge popelnic blad w ocenie. Uwagi moje
            nazwe wiec wariantem pesymistycznym.
            Otoz, z chwila wykupienia wiekszosci mieszkan przez WAM (50 procent + 1),
            agencja ta bedzie zarzadzac caloscia.Ona bedzie dbac (a raczej nie bedzie
            dbac ) o blok i otoczenie, narzucajac jednoczesnie ceny za czynsz i inne
            fundusze. Mieszkania te beda zajmowac zolnierze zawodowi, na zasadzie kwater
            przejsciowych, wiec nie beda ich oraz bloku i otoczenia traktowac jak swoje.
            Mozna porownac te sytuacje z miejscem, gdzie gmina wykupuje mieszkania
            rotacyjne dla wysiedlanych z powodu nieplacenia czynszu.W jakim stanie bedzie
            blok nie trudna sobie wyobrazic.
            Majac na uwadze poziom kultury potencjalnych mieszkancow, uwazam ze nalezy ich
            omijac z daleka.
            Tak to wyglada w mojej ocenie. Do firmy KSTRUS uwag nie zglaszam, jednak
            perspektywa tej inwestycji nie jest ciekawa.
            Czekam na rozwoj wydarzen. Cala nadzieja, ze do realizacji ww. pomyslu nie
            dojdzie, bo chcialbym tam zamieszkac.
            • Gość: Raaby Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.crowley.pl 16.05.06, 21:12
              Proponuje zapoznac sie z forum na temat inwestycji Strusa na Ursynowie. Totalna
              porazka i brak zainteresowania wybudowanymi obiektami. Wubudowali pooddawali w
              styczniu mieszkania i mamy polowe maja i co?? Nic To jest jeszcze plac budowy.
              a w klatkach jest syf. Oczywiscie pieniadzenie za sprzatanie w czynszu
              zgarniaja i chyba nimi reperyja sobie dziure w budzecie. Zatrudnili jedna pania
              do sprzatania 3 bloków wiec mozecie sonbie wyobrazic jak sa inwestycje
              posprzatane.

Pozdrawiam Lokator z Raabego
              • Gość: Ja Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.okocim.com.pl 17.05.06, 10:53
                Jesli nie chcecie miec problemow to nie kupujcie. Ten developer to porazka!!!!
                Jestem klientem i jestem niezadowolony. Nie mam sily pisac nawet. Poszukajcie
                na forum co sie pisze.
                • Gość: Jur Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.7002.adsl.tele2.no 17.05.06, 17:34
                  Mam jednak prosbe o konkretne uwagi. Syf na klatkach? Roznie to mozna
                  traktowac. Wiem z doswiadczenia, ze jesli mieszka sie ze szczegolnymi sasiadami
                  to nawet jeden sprzatajacy na jedna klatke schodowa nie da rady. Jesli synalek
                  drapie sciany, pluje, pali i przypala a pieski leja juz w wnidzie , to nikt nie
                  da rady nadazyc.
                  Stad moja jedyna uwaga. Jezeli spelnia sie plany to blok na pirenejskiej
                  bedzie "blokiem rotacyjnym" i ci ktorzy kupia tam mieszkania za ciezka kase,
                  srogo tego pozaluja.Tago tez sie obawiam. Wlasciwie tylko tego. Z niesolidnym
                  zarzadca i sprzatajacym dam sobie rade. Z chorym systemem nie.
                  W umowie jest wyraznie podany termin zakonczeni ai oddania calosci do uzytku
                  mieszkancom. Ta sprawa jest uregulowana.
                  • Gość: czesiek Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 12.06.06, 16:41
                    Przy Bażantarni też była podana data oddania. I co? I nico! Sprawdź w umowie czy
                    masz opisane jakie konsekwencje poniesie developer gdy sie opóźni. jak nie masz
                    nic, to możesz czekać i sześć miesięcy po terminie na oddanie budynku. Tak jak
                    to było przy Bażantarni.

• andy_2005 Re: strus_pirenejska (bemowo) 12.06.06, 20:14
                      Nieprawda. Ja odebrałem Przy Bażantarni jeden miesiąc po terminie. W drugim
                      bloku. A trzeci blok oryginalnie miał datę 06.2006, co było kompletnie
                      nierealne - wystarczyło odwiedzić miejsce budowy około rok temu. Ale Strus
                      przyspieszając oficjalny termin de facto poszedł na rękę przyszłym mieszkańcom
                      trzeciego bloku i wiem, że cześć z nich z tego korzystała. Po prostu odebrali
                      mocno "na wyrost" mieszkania w grudniu, a zaczęli je wykańczać gdzieś od marca.
                      Więc gdzie te sześć miesięcy opóźnienia o których mówisz???
    • Gość: Kicur1974 Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:51
      A jak Wam się podoba nowa cena 6000 ?
      Dla mnie chore
      • Gość: cieciu Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.06, 22:13
        chora, chora...a wie ktos jak z tymi mieszkaniami dla wojska...bo brzmi
        przerazajaco!!!
        • Gość: przybysz Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.06, 14:38
          oczywiscie szczegolow to nie znam ale chyba troszke namieszane jest powyzej z
          tymi miszkaniami dla wojska-Strus kupujac grunt Pirenejska rozliczyl sie
          czesciowo 'oddajac' duza ilosc mieszkan WAM ale z inwestycji na
          Siedleckiej...ot moze stad ten budzacy niepokoj watek WAMowski???...brzmi
          rzeczywiscie strasznie ale niewiarygodnie by wojsko robilo inteernat w bloku z
          mieszkaniami po 5-6tys....listosci z panika;-)
    • Gość: Mysza Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:46
      A czy ktoś z Was zdecydował się na tą inwestycje ?
      • Gość: cieciu Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.u.mcnet.pl 13.07.06, 07:30
        np. ja;-)
    • Gość: Mysza Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 08:20
      noto super - i nikt więcej? nie wiem jak im sie sprzedaja mieszkania ale z
      metrazu mnie interesujacego sprzedali 2 na 7 dostepnych
      • Gość: ryszard Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 19:29
        no wiec ktos moze jeszcze...czy tylko 3 sprzedali???
        • Gość: bemowiak Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 09:25
          Wlasnie kupilem mieszkanie na pirenejskiej ( 2pok ) - mam nadzieje ze bedzie ok.
          choc to co tu czytam napawa mnie przerazeniem.
          • Gość: jur Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.531210.adsl.tele2.no 24.08.06, 23:44
            Ja tez kupilem, bulem jednymn z pierwszych.Blok juz stoi. Wlasciwie jego baza,
            ale widze ,ze pårace sie posuwaja w dobrym tempie.
            • joa21 zdjecia z budowy 25.08.06, 17:12
              tutaj sa zdjecia z budowy tej inwestycji:

fotodom.breko.pl/galeria.php?id=11

zapraszam,
              joa21

• ciec9 Re: zdjecia z budowy 25.08.06, 18:59
                my tez kupilismy i sie cieszymy, a prace rzeczywiscie sie posuwaja. narzekania
                beda zawsze i na wszystkich wiec na Strusia musza byc;-). joa21 -
                naprstykalas/es;-) ladnie
                • Gość: ja Re: zdjecia z budowy IP: *.aster.pl 06.09.06, 22:27
                  no dobra, to kto kupil w bod. A lub planuje w B? bo poki co to zapowida sie tam
                  raczej bezludnie prawie
                  • Gość: bemowiak Re: zdjecia z budowy IP: *.acn.waw.pl 11.09.06, 20:53
                    ja mam 2pokoje 44m2 a bud A

ktos jeszcze?
                    • Gość: gosc Re: strus_pirenejska (bemowo) IP: *.chello.pl 12.09.06, 00:26
                      Witam
                      Przyglądam się tej ofercie, po ile kupowaliście Wasze mieszkania?
                      Bo ta cena 6000/m jest trochę powalająca jak na Bemowo.
                      Pozdrawiam
                      • aniedziel Re: strus_pirenejska (bemowo) 26.09.06, 13:46
                        też kupiłem. Proponuje dyskutować w wątku
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=47957225&a=47957225
                        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka