Dodaj do ulubionych

Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi

IP: *.acn.pl 18.12.02, 22:15
Czy ktoś z Szanownych przyszłych mieszańców Słonecznego Skweru by Ronson na
Ochocie jest już ktoś po ostatecznym odbiorze technicznym mieszkania? Jak to
wyglądało z perspektywy klienta? Teoretycznie nie powinno być większych
problemów (budował przecież Warbud), ale może jest coś na co warto zrócić
mimo wszystko szczególną uwagę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 19.12.02, 17:27
      Po ostatecznym jeszcze nie jestem - dopiero po dwóch nieostatecznych. Mimo, że
      całość nie wygląda źle, to radzę przyjrzeć się takim elementom jak: kaloryfery
      (czy nie przeciekają), okna (czy płynnie się zamykają/otwierają), podłoga (czy
      się nie wybrzusza gdzieniegdzie). Zastanawiam się też skąd się bierze
      przekonanie inwestora o tym, że w oscieznicach powinny byc widoczne cegły (co
      wymusza wstawienie drzwi w pierwszym etapie "wprowadzki").

A gdzie będziesz mieszkał ? W niższym czy wyższym ? Pozdrawiam Sąsiada.
      • Gość: Rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: waprx* / 192.168.229.* 20.12.02, 12:39
        Zamieszkam w wyższym budynku (z niecierpliwością czekam na akt notarialny).
        Pierwsze podejście do odbioru pewnie zrobię jeszcze w tym roku. Pierwsza rzecz
        jaką zauważyłem u siebie po pobieżnych oględzinach, to brak podejścia do
        zmywarki, mimo że w specyfikacji technicznej ono figuruje.
        • Gość: staszek Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 19:22
          Możliwe że będe sąsiadem po ile neocjonowaliście m2 i komórki.Staszek
          dziękuję za odpowiedż.
          • Gość: Kubus Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 20:39
            Jestem po odbiorze technicznym - całkiem dobrze poza problemem z oknem
            narożnym - okucia uniemożliwiają całkowite otwarcie jednego ze skrzydeł.
            Czekam na akt notarialny. Umowę podpisałem w maju i wtedy wynegocjowałem cenę
            brutto za całe mieszkanie z miejscem garażowym i komórką.
            P.S. Mieszkam w wyższym.
            • Gość: staszek Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.02, 21:51
              Podaj cene za jaka ile metrów.dziękuje
              • Gość: veris Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.ipartners.pl / 195.94.204.* 07.01.03, 18:29
                Hehe.. czyzby kazdy bal sie podac ceny za m2 i/lub komorke zeby nie wyjsc
                glupio w porownaniu z innymi?
                Ja dostalem oferte; 44.7 (wysokie pietra) za $54000

Pozdr,
                Veris
                • Gość: Jacek Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 08.01.03, 09:30
                  Też wysokie piętro, ale większe.
                  Zszedłem trochę poniżej 1.200 za metr (brutto).
                  • Gość: staszek Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 18:30
                    Ja podobnie 1200m.Kiedy notariusz.
                    • Gość: Rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: waprx* / 192.168.229.* 09.01.03, 16:42
                      Ja mam dostac w lutym.
                  • Gość: veris Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.ipartners.pl / 195.94.204.* 09.01.03, 16:51
                    Rozumiem, ze kupowaliscie w pierwszym etapie. A czy ktos kupowal / dostal
                    oferte w drugim? Male mieszkania sa sporo ponad 1200 za m2..
      • Gość: staszek Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.busko-zdroj.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 19:44
        Pozdrowienia dla wszystkich.
    • Gość: gosc Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: 212.244.169.* 30.12.02, 14:26
      x
    • Gość: Swierk Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.bbc.com.pl 28.02.03, 08:16
      Nie wiem, czy jeszcze aktualne, ale wg mnie warto zwrócić uwagę na:
      - okna!!!!!!!!!!!!!!!!! nie są wcale tak fajne jak to mówił Ronson!!!!!
      szczelność, wywietrzniki, okucia, zamykanie - to wszystko pozostawia wiele do
      życzenia
      - pion ścian - zdarzają się wybrzuszenia
      - krawędzie ściana/sufit - falują
      - wykończenie otworów drzwiowych - same otwory są niestandardowe, nie pasują do
      nich np. drzwi Porta i Sokółka, trzeba zmniejszać
      - szczelność drzwi wejściowych i próg - Ronson twierdzi, że nie musi montować
      progu
      • Gość: Rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: waprx* / 192.168.229.* 28.02.03, 10:46
        U mnie wszystkie takie usterki usunął Warbud - musiałem je tylko precyzyjnie
        wskazać w protokole odbioru.
        • Gość: Sąsiadka Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: 126.17.58.* 03.03.03, 15:59
          A u mnie nie było takich problemów.
          Albo źle sprawdzałam, albo to miało być mieszkanie prezesa;-))))
          • Gość: Rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.acn.pl 04.03.03, 21:45
            U mnie w sumie zbyt wielu problemów też nie było - raczej problemy łatwe do
            usunięcia. Ale sprawdzałem wszystko skrupulatnie z doświadczonym inspektorem
            nadzoru budowlanego i może dlatego to i owo znaleźlismy. Przy czym sam fakt
            wystąpienia usterek to jeszcze nie tragedia. Najważniejsza jest później wola
            dewelopera żeby je szybko usunąć i tu uskarżać się nie mogę.
    • rmn Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi 17.04.03, 23:37
      Dlaczego tu się nikt nie odzywa? Chcę kupić mieszkanie na słonecznym Skwerze i
      nie wiem co mam rozumieć przez to milczenie. Czy mieszkania są słabe, czy
      developer zły. Proszę o info.
      • Gość: Sceptyk Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.bbc.com.pl 20.04.03, 07:24
        Tak, mieszkania słabe, a developer do d... Nie warto sobie zawracać głowy,
        szukaj gdzie indziej.
      • Gość: rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.acn.pl 20.04.03, 21:22
        Mieszkania można zobaczyć samemu i przekonać się, że standard jest dość wysoki,
        a deweloper godny zaufania. Natomiast mało tu wypowiedzi, bo mieszkańcy osiedla
        mają od kilku tygodni własne zamknięte forum dyskusyjne (nb. również w portalu
        gazeta.pl)
        • rmn Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi 21.04.03, 22:21
          Gość portalu: rimz napisał(a):

> Mieszkania można zobaczyć samemu i przekonać się, że standard jest dość
          wysoki,
          >
          > a deweloper godny zaufania. Natomiast mało tu wypowiedzi, bo mieszkańcy
          osiedla
          >
          > mają od kilku tygodni własne zamknięte forum dyskusyjne (nb. również w
          portalu
          > gazeta.pl)

Może jakieś namiary?

-----
          Pozdrawiam
          Roman
          • Gość: rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.acn.pl 22.04.03, 23:39
            Dostęp do forum zamkniętego mają wyłącznie mieszkańcy osiedla, ale jeśli masz
            konkretne pytania to postaram się odpowiedzieć na forum ogólnym.
            • adalinska Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi 27.08.03, 15:49
              Witam, chcialam sie rowniez dowiedziec jak mozna uczestniczyc w prywatnym forum
              mieszkancow Słonecznego ;-) bede miala mieszkanie w oddanym wysokim budynku mam
              nadzieje na przelomie listopada / grudnia.... mam parę pytań i chętnie
              dowiedzialabym sie szczegolow. Bede wdzieczna za wiesci.
            • Gość: ppop Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 01.09.03, 17:01
              Gość portalu: rimz napisał(a):

> Dostęp do forum zamkniętego mają wyłącznie mieszkańcy osiedla, ale jeśli
              masz
              > konkretne pytania to postaram się odpowiedzieć na forum ogólnym.

WITAM,
              korzystajac z Twojej checi odpowiedzi na pytania w sprawie Slonecznego
              Skweru...

1. Chodza sluchy, ze pojawil sie jakis problem z pozwoleniem na budowe dla
              Ronsona II-ego etapu (podobno dostali zgode, zostala zaskarzona przez
              spoldzielnie Rakowiec etc) - czy wiesz cos na ten temat?

2. Cena - czy ktos kupowal mieszkanie w II-m etapie? Czy i jak mozna z nimi
              negocjowac cene? Jaka cene mozna wynegocjowac za mieszkanie okolo 60-70metrow?

3. Czy ktos mieszka w I-ym etapie w bloku wyzszym ale na pietrach do 8-mego.
              Jak jest z bliskoscia okien z sasiednim budynku? Sasiedzi nie zagladaja do
              mieszkania? Da sie z tym wytrzymac?

4. Czy ktos wiem, czy jest w ogole jeszcze mozliwosc zdobycia mieszkania okolo
              60-70 u nich w wyzszym bloku, ale na pietrach powyzej 8-mego? Czy oni maja juz
              wszystko sprzedane, czy raczej zarezerwowane? A jesli zarezerwowane, to jesli
              ktos przyjdzie i powie ze bierze, do sprzedadza czy nie?

Z gory dzieki za info; i pozdrawiam juz mieszkancow

Pozdrawiam
              • Gość: rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: waprx* / 192.168.229.* 04.09.03, 15:05
                Czołem,

co do problemów z pozwoleniem na budowę etapu II - nie znam żadnych szczegółów.
                Najprościej byłoby poprosić o okazanie kopii takiego pozwolenia samego Ronsona.

Z tego co mi wiadomo, to w wyższym budynku w etapie I zostało tylko jedno duże
                mieszkanie (powyżej 100m). Są tam też dwa mniejsze mieszkania pokazowe, ale nie
                sądzę żeby Ronson chciał je sprzedawac.

Budynki faktycznie są usytuowane dość blisko siebie - ale to wszystko kwestia
                gustu czy taka bliskość Ci odpowiada czy nie. Jeżeli na 90 mieszkań w pierwszym
                etapie niemalże 100% jest sprzedanych, a w etapie II również sporo, to możnaby
                się pokusić o stwierdzenie, że generalnie da się z tym żyć. Każde mieszkanie
                jest trochę inne i wartoby po prostu wyjrzeć przez okna.
                • kaia Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi 12.09.03, 11:14
                  hello,
                  czy sa jacys nowi sasiedzi etapu II w budynku wyzszym?:)

hej Rinmz, co mam zrobic zeby sie dostac na zamkniete forum?
                  pozdrawiam
                  Kaia
            • Gość: ppo Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 21:53
              Mam pytanie - kto ma prawo mianowac sie mieszkancem osiedla? czy jesli
              podpisale umowe i czekam na odbior to juz mi sie 'nalezy' dostep do forum, czy
              jeszcze nie? z gory dziekuje za odpowiedz. pozdr
              • Gość: rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: ouprx* / 172.23.24.* 22.09.03, 12:21
                Jak najbardziej, podpisana umowa "otwiera" dostęp do forum. Każdorazowo
                ubiegając się o dostęp do forum należy "wylegitymować" się imieniem, nazwiskiem
                i numerem lokalu (bądź posiadanego bądź przyrzeczonego ową umową).
                • Gość: ppo Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 20:02
                  super, czyli mam pytanie - jak sie tam dostac?; wlasnie podpisalem umowe i
                  chetnie bym z tego skorzystal.. pozdrawiam
                  • Gość: rimz Re: Słoneczny Skwer / Ronson - sąsiedzi IP: waprx* / 192.168.229.* 26.09.03, 13:22
                    Link do forum: www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=11169

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka